Samsung heeft een schikking getroffen in een class action-rechtszaak, die op 17 oktober 2011 is aangespannen over tv's met lekkende condensators. Het bedrijf vergoedt de gemaakte reparatiekosten tot een bedrag van 300 dollar per tv.
Eigenaren van de bewuste tv's krijgen een bedrag van maximaal 150 dollar uitgekeerd als ze kunnen aantonen dat ze voor 2 maart 2012 kosten hebben gemaakt voor diagnose van het probleem of voor reparatie van de tv. Het maximum wordt verdubbeld tot 300 dollar als de pcb vervangen moest worden. Ook als de oorspronkelijke eigenaar de tv niet meer bezit, maar het probleem voor de datum van 2 maart 2012 bij Samsung Electronics heeft aangekaart, krijgt hij 300 dollar vergoed.
De schikking heeft betrekking op tv's die tussen januari 2006 en 31 december 2008 verkocht zijn in de Verenigde Staten, en die defecten vertoonden als gevolg van lekkende condensators op de pcb's. De problemen deden zich vaak voor net na het verstrijken van de garantie, waardoor de reparaties zelf betaald moesten worden. In totaal gaat het om 1 procent van de tv's die Samsung in die periode in de Verenigde Staten verkocht, aldus Vivian Peters, pr-hoofd bij Samsung Electronics Benelux.
Het gaat om onder meer de lcd-tv-series LN-T******/XAA, LN**A******XZA en LNS4052DX, negen plasma-tv's, als de PN42A410C1DXZA en PN50A450P1DXZA, en twaalf dlp-tv-modellen. Over deze modellen is op fora in de loop der tijd een groot aantal klachten verschenen, variërend van strepen in beeld en pieptonen tot een niet werkende tv. Deze modellen zijn voor zover bekend niet in Nederland verkocht.
In het verleden zijn vaker problemen met gebrekkige condensatoren gemeld. Zo werd onder meer moederbordfabrikant Abit aangeklaagd voor het toepassen van condensatoren van slechte kwaliteit, veelal afkomstig uit China, terwijl ook Dell willens en wetens dergelijke, goedkopere caps in zijn computers verwerkte.