Dan bedoel je vast "the son of ACTA" aka Trans-Pacific Partnership agreement, wat door professor Michael Geist getypeerd werd als en ik quote:
everything [the US] wanted in ACTA but didn't get.
Hij gaat nog even verder:
"For example, the digital lock rules are the US DMCA, complete with [the] exact same exceptions (no more, no less). The term of copyright matches the US term of life of the author plus 70 years, beyond the Berne requirement and Canadian law. The ISP provisions including a copy of the US notice-and-takedown system as well as provisions that go beyond US law. In other words, the US envisions using the TPP to export its copyright law to as many countries as possible while creating backdoor changes to its own domestic laws."
En verderop wordt het nog 'leuker' (leest angstaanjagender):
The chapter requires criminal penalties against anyone who uses "an audiovisual recording device to transmit or make a copy of a motion picture… In a public motion picture exhibition facility.” All countries must provide a "making available" right to copyright holders, such that simply offering a file through BitTorrent would be grounds for a lawsuit even if no one downloaded the file. Boxes meant "primarily" for descrambling cable and satellite transmissions would be illegal and subject to criminal penalties.
Het hele hoofdstuk over alleen al IP bescherming (er zijn er meer) is trouwens vroegtijdig
uitgelekt.
Bron, net als een hoop ander kritisch leesvoer over IP is
Ars Technica.
<rant>
Ik word hier echt doodmoe en furieus van. Een overheid moet er niet zijn voor een stel miljardairs die vanuit hun ivoren toren denken de hele wereld in handen te hebben, een overheid moet er zijn voor haar burgers.
Neem Nederland: Er is blijkbaar geen _enkele_ politieke partij meer blijkbaar die in Nederland en daarbuiten voor de belangen van haar _gehele_ bevolking -autochtoon of allochtoon - arm, middenklasse én rijk- opkomt omdat men allemaal -allemaal- naar de pijpen danst van het grootkapitaal en vooral bezig is om haar eigen zakken te vullen (ja, ook de linkse partijen; er zijn bewijzen zát hoe de top van de PvdA leeft, zichzelf verrijkt en _veel_ geld verdiend).
Met de VVD aan de macht dacht ik persoonlijk even nog dat er nog even hoop was voor met name de middenklasse in Nederland, na al die mooie verhalen van meneer Rutte. Na winst van de VVD, PVV en CDA zouden we gaan leven in een mooier, beter, economisch sterker Nederland. Wat is er gebeurd met die beloftes? Weliswaar hoor je weinig meer over gewelddadige allochtonen in de massamedia maar ik durf te wedden dat het in Gouda en Utrecht nog net zo'n puinhoop is als in het tijdperk Balkenende. De prijzen stijgen de pan uit, mensen die voorheen redelijk goed rond konden komen moeten elke euro omdraaien om de maandelijkse boodschappen te kunnen doen, hun hypotheek of huur te kunnen betalen, en geld aan de verzekeringsmaatschappij en belastingen af te dragen.
Waar is dat mooie Nederland waar u het tijdens de campagne en tijdens de kabinetsformatie over had meneer Rutte? of meneer Wilders? of meneer Verhagen?
Dan de economische "crisis": misschien vergeten we het nog weleens maar de mensen die het hardst worden geraakt wonen niet aan de grachtengordel of een vrijstaande villa. En hebben geen wagenpark van minimaal 5 auto's in de garage staan. Nee, die wonen in een woonwijk en zijn al blij zat met 1 á 2 auto's (tja, je moet toch wat als je allebei keihard moet werken om überhaupt rond te komen). Merken de mensen die het financieel een stuk breder hebben wat van de "crisis"? Absoluut, hun aandelen worden iets minder waard (tenzij ze zo slim zijn geweest om aandelen in Apple te kopen een aantal jaren terug).
Waarom wordt deze groep mensen zo gespaard in een tijd dat de midden- en lage inkomens vrijwel al hun geld kunnen inleveren vanwege bezuinigingen en stijgende prijzen voor vrijwel alles wat je nodig hebt om een redelijk aardig leven te kunnen hebben?
Zijn we trouwens ook vergeten aan wie we de "crisis" te danken hebben? Juist ja, aan dezelfde financiele instellingen waarbij het overgrote deel behoort tot de groep die ik zojuist noemde en eerder verantwoordelijk was voor het vrijwel geheel om zeep helpen van met name de Amerikaanse economie. Hoor je daar wat over? Nee. En dat is ook niet bepaald vreemd, omdat de bedrijven waar deze mensen werken - samen met onder andere de mastodonten binnen de entertainmentindustrie - een hóóp invloed en macht hebben in de wereldwijde politiek.
En dan heb ik het nog geeneens gehad over richtlijnen zoals ACTA en TPP die met wat gemok zal worden geratificeerd door Nederland. Immers, als we dit niet doen vallen we buiten de boot in Europa en is de VS "woedend" -- wat pijnlijke gevolgen heeft voor de droom waarin onze heren en dames politici leven. De droom dat Nederland, net zoals de VS, Duitsland en Frankrijk belangrijk is, wat te zeggen heeft en dat er ook daadwerkelijk naar ons wordt geluisterd door de rest van de wereld.
Anyway, hoog tijd dat er wat veranderd. Niet alleen in Nederland, maar ook in Europa en het liefst ook de rest van het Westen en dat er een beweging opstaat die mag gaan regeren en uiteindelijk gaat doen wat een regering hoort te doen: zorgen voor een land waarin iedereen de kans heeft om met een behoorlijke portie vrijheid een goed bestaan voor zichzelf op te bouwen -of je nu biijvoorbeeld werkzaam bent als entertainer of achter de lopende band in een fabriek staat- en waarbij wetten gemaakt worden om de bevolking te dienen, en bijvoorbeeld niet de bedrijven die zich zowiezo over de ruggen van verschrikkelijk veel mensen om zichzelf flink lopen te verrijken.
Even terugkomend op piraterij en wetgeving: Zoiets als grootschalige professionele piraterij is ook niet echt bepaald goed te keuren (maar lees hierbij vooral: georganiseerde misdaad die zich over de ruggen van artiesten, regisseurs, scriptschrijvers, acteurs en dergelijke lopen te verrijken door de markt te overspoelen met illegaal geperste DVDs en CDs waar miljoenen mee worden verdiend maar de makers geen ene cent van terugzien), maar wetgeving waarmee we langzaam maar zeker in een samenleving terecht komen waarbij een boek als 1981 verbleekt is dat ook niet; en daar glijden we toch langzaam maar zeker naar af.
Zo. Dat was een verschrikkelijke rant van epische proporties en een hoop frustratie, maar dat moest ik gewoon even kwijt

</rant>
[Reactie gewijzigd door mindcrash op 13 februari 2012 22:57]