Roborock brengt drie S8-robotstofzuigers uit met dweilfunctie en 6000Pa zuiging

Roborock brengt een aantal nieuwe robotstofzuigers uit in de S-serie. De Roborock S8, S8 Plus en S8 Pro Ultra hebben meer zuigkracht dan de voorgaande modellen. De Plus- en Pro Ultra-modellen kunnen worden geïntegreerd in een automatisch afvalsysteem en kunnen ook dweilen.

De S8 en de Plus- en Pro Ultra-varianten zijn opvolgers van de S7 en de duurdere S7 MaxV-variant die vorig jaar in januari werden aangekondigd. Roborock presenteerde de robotstofzuigers op de CES-beurs in Las Vegas. Er komen nu drie varianten van de stofzuigers uit, maar allemaal hebben ze een verbeterde zuigkracht. Die gaat naar 6000Pa. Dat is veel meer dan de eerdere modellen; de standaard S7 zoog nog met een kracht van 2500Pa en het duurste MaxV-model met 5100Pa. In de nieuwe S8-serie heeft zelfs het goedkoopste model dezelfde zuigkracht.

In het S8- en het S8 Plus-model zijn de dubbele rubberen rollers verbeterd zodat die ook grotere objecten kunnen opzuigen. Het Plus-model kan zichzelf automatisch legen in een dockingstation met een opslag van 2,5 liter. De S8 kan dat niet. Wel kunnen beide modellen dweilen met twee doeken die 3000 keer per minuut bewegen. De dweil kan ook 5mm van de grond worden opgerold voor als de stofzuiger over vloerkleed of tapijt rijdt. De robots zouden een kamer tot wel een derde sneller kunnen schoonmaken doordat de robot beter rekening houdt met verschillende voorwerpen die op de vloer liggen.

De S8 Pro Ultra is het topmodel die bovenop de functies van de S8 en S8 Plus ook zelf de dweil kan wassen en drogen en de watertank kan verversen vanuit de dock. De Pro Ultra kan daarnaast ook zijn borstels automatisch optillen voor als er bepaalde onderdelen op de vloer zijn die niet gezogen mogen worden.

Alle drie de modellen hebben verder een accu van 5200mAh en produceren 67dB aan geluid. Ze kunnen maximaal 300 vierkante meter schoonmaken en hebben een maximale draaitijd van 180 minuten. De robots hebben ook alle drie dezelfde afmeting: 350x353x96,5mm.

De stofzuigers komen in maart uit in Europa. De losse Roborock S8 kost 699 euro zonder dockstation. De S8 Plus kost 899 euro, maar wordt inclusief dockingstation geleverd. Hetzelfde geldt voor de S8 Pro Ultra, die 1499 euro gaat kosten.

Door Tijs Hofmans

Nieuwscoördinator

06-01-2023 • 17:36

88 Linkedin

Submitter: Tweaqer

Reacties (88)

88
88
60
5
0
23
Wijzig sortering
Beetje algemene vraag, maar werkt zoiets nou zoals je er van hoopt? Met een lading kinderen hier in huis (met bijbehorende zooi op de grond) ben ik wat terughoudend.
Ik heb de oudere s5max. Gekocht ooit voor 300.
Ik ben er zeer tevreden mee.
Iedere nacht om 03:00 start dat ding met zuigen. Zo een ding doet het natuurlijk nooit in 1x zo goed al je zelf zou zuigen. Maar het mooie is dat het iedere dag een beetje... In totaal cumulatief eigenlijk toch meer dan voldoende schoon is. Met weinig tot geen inspanning dus.

Moet ik wel toevoegen.
Ik heb geen huisdieren (geen poep vegen dus),
Ik heb 2 kinderen van 11 en 13jr.
Geen losse draden over de grond.
Voor het slapen gaan kijk ik alleen even of er zaken los liggen op de grond.

En laat het niet ongezegd zijn, ik ben een nerd.
Ik heb hem achter de plint van de keuken verstopt, achter een klep. (12v actuator, esp relay bordje, esphome)
Gaat automatisch open en weer dicht als hij weer op de lader staat. :+

[Reactie gewijzigd door edterbak op 6 januari 2023 18:58]

Wowwwwwe,

Heb je foto's en snelle howto voor mij?
Nee, geen snelle howto. Het blijft maatwerk.
Het is een mooi project om je op te storten. Komt alles wat ik leuk vind bij kijken.

Praktisch; Hout bouw. Heerlijk.
Inzicht; Juiste scharnier kiezen
Wiskunde; Juiste lengte actuator uitrekenen.
Electro; 12v voeding, relais schakaartjes, limit switchs, solderen.
IT; programmeren, logisch en betrouwbaar.

Ik heb ooit dit op Home Assistant gepost.

Filmpje:
https://github.com/edterb...ain/VID20220101143654.mp4

De programmering, schemas en onderdelen welke ik gebruikt heb kan ik wel doorgeven hoor. Dat kan een goed start punt zijn.

Budget dat ik er aan uitgegeven heb is ongeveer 100,- :
actuator, limitswitch, voeding, relaybord, pwmbord,... Wat hout, draad, soldeer enzo.

Ah. Jammer dat het af is eigenlijk

link:
https://github.com/edterbak/drops/blob/main/Bob/README.md

Als ik het opnieuw zou moeten maken, vraag ik mij af of ik nu nog de zelfde oplossing zou kiezen. Het is wat bulky.. minder verfijnt.
Maar, dat staat los van het gegeven dat ik 100% tevreden ben met het functioneren :) nooit problemen ermee.

[Reactie gewijzigd door edterbak op 6 januari 2023 23:26]

die schemas zou ik ook graag van je willen inzien! laat me graag inspireren!
Ik zet zo een linkje hier naar mijn git pagina met wat informatie.
Dat er nog niemand is die een kant en klare oplossing hiervoor gemaakt heeft. Handel
.

[Reactie gewijzigd door edterbak op 6 januari 2023 22:52]

Ik heb datzelfde ding, Heeel blij mee. Het gaat echt een beetje als een huisdier aanvoelen.
Mijn keuken staat op pootjes, maar die zijn niet beschut. Mijn stofzuiger's Dock bevindt zich, net als bij @edterbak ook onder een van de kastjes. De robot kan dus vrijelijk in- en uitrijden, en de ruimte onder de kastjes is ook expliciet onderdeel van de zuigroute. Ik ga er van uit dat @edterbak die ruimte in de app juist heeft aangegeven als een stuk dat overgeslagen kan worden.
Het voordeel: na een maaltijd veeg ik met een bezem alle hagelslag en/of uienschillen onder de keukenkastjes. Dat voelt echt als het voeren van een dier. Het gulzige geratel waarmee de robot dat allemaal verorbert als hij wordt losgelaten is erg bevredigend.
Ik ga er van uit dat @edterbak die ruimte in de app juist heeft aangegeven als een stuk dat overgeslagen kan worden.
Nee hoor. De charger heb ik vast geplakt aan de 'doos' waar ie in staat. Daarom mag 'ons huisdier' daar gewoon zijn borstelige pootjes op los laten. Inderdaad wel zo netjes. :)
Die van ons heet Johan xD

Kan hij altijd zijn weg terug vinden of vind je hem s'ochtends ook wel eens ergens anders in sleepmode?
Jahoor, hij kan altijd zijn weg vinden.
De deur blijft ook open als onze Bob aan het werk is. :) Pas als Bob thuis op de lader staat (status: charging), dan pas wordt het signaal verstuurd dat de deur dicht mag.
Ik heb dit bewust gedaan om te voorkomen dat de deur per ongeluk dicht gaat terwijl Bob er onder langs rijd.

Als ik Bob ergens aantref, dan is het OF door een 'main brush jam' (meestal een sok), OF dat hij vast zit tussen stoelpoten en de uitgang niet meer weet te vinden.. Maar dat gebeurt echt heel zelden.
Grappig mijn stofzuiger heet Johanna. Onze grasmaaier Johan (van mijn neefje want die is gek op Freek Vonk en die heeft een huisdier dat Johan heet). Dus ik moest onze grasmaaier Johan noemen van hem.
Altijd leuk als er bezoek is en je roept: HEY! Johan ruim die troep eens op in de keuken. En hij rustig naar de keuken rijd en z'n ding doet haha.
Wat gaaf zeg! Dit brengt me echt terug naar het oude Tweakers gevoel!

Netter en strakker als dit kan je het niet krijgen!

[Reactie gewijzigd door JWHtje op 6 januari 2023 23:11]

Mooie set-up Ed!

Heb je soms nog wat meer foto's van de volledige technische set-up?
Foto's met het deurtje open zodat we alles in een geheel kunnen zien? Alvast bedankt!
Wat je nu ziet als je naar binnen kijkt?
Ja, en hoe al die modules die je kocht (vanop je github) aan elkaar koppelt. En opstelling actuator en scharnier enzo.
ow, dat zie je niet aan de binnenkant. ligt buiten de bak. Ik zal van de week de plint er eens aftikken om een foto te maken.
Top, bedankt alvast! Ik wil ook zo iets maken, maar ik ken daar niet zo veel van (ben wel handig).
Dus als je nog wat meer details hebt hoe zo iets te bouwen, altijd welkom :)
.

[Reactie gewijzigd door edterbak op 6 januari 2023 22:52]

Heel leuk gedaan, dank voor het delen van je hack!
Ook een S5 max met drie honden en een dochter van 11. Ding doet het prima en in de zeldzame gevallen dat er een drol ligt, rijdt die er gewoon rond, idem voor schoenen, USB-laders, etc... Héél tevreden van, maar het dweilen trekt op geen zak, maar boeit niet, heb'm gekocht om te stofzuigen.
Ja, ik heb een Roborock S5 Max, en ben zeer tevreden. De mapping werkt super, hij zuigt heel goed, hij heeft zo'n uitstekend vegertje op de hoek om stof uit de randen te halen, de batterij gaat lang mee, en de app werkt perfect.

Over de jaren heb ik een Roomba, een Neato XV-25 (ook met LIDAR), en een Deebot Ecovacs gehad. De Roomba reed gewoon willekeurig heen en weer, die had geen idee wat hij aan het doen was, en was een eeuwigheid bezig. De Neato XV-25 maakte (dmv een lidar/laser) intern een kaart van de ruimte die hij stofzoog, dat werkte prima. Maar na een aantal maanden werden de batterijen snel minder, en al gauw wilde hij helemaal niet meer opladen. Na een nieuwe set batterijen ging het weer een tijdje goed, maar werd ook snel weer minder. Je kon via USB en een Windows-tooltje de batterij hercalibreren, maar dat hielp niet. Dus geen Neato meer voor mij.

Toen de Ecovacs, die had een dweilfunctie, dat leek me handig. Maar net als de Roomba reed hij weer willekeurige routes, en dat trek ik toch niet zo goed, dus daar was ik gauw klaar mee. Toen heb ik na veel reviews lezen en kijken de Roborock S5 Max gekocht. Ondertussen heb ik die een jaar of twee. De batterij is nog steeds in topconditie, en gaat lang mee. Net als de Neato heeft hij een laser, om de kamers mee in kaart te brengen, en het leuke is dat je de plattegrond ook in de app ziet. Terwijl hij rondrijdt wordt de plattegrond realtime in de app getekend/ingevuld.

Als je meerdere verdiepingen hebt, kun je meerdere kaarten bijhouden. Als je hem dan op een andere verdieping wilt laten rijden, kun je in de app de juiste plattegrond kiezen. Maar als je het niet doet werkt het ook prima... dan overschrijft hij de kaart van de huidig gekozen verdieping gewoon. Geeft verder allemaal niet, je hoeft die kaartenfunctie op zich helemaal niet te gebruiken. Maar het kan handig zijn als je wilt dat hij een deel stofzuigt, dan teken je dat als een rechthoek op de kaart en dan rijdt hij er naartoe, en zuigt hij alleen dat deel. En omgekeerd kun je ook delen inkleuren waar hij niet mag komen, omdat er bijvoorbeeld veel snoeren liggen, of allemaal speelgoed, verzin het maar. Het kan allemaal.

Er zit een speaker in, met een stem vertelt hij ook wat hij doet, en of hij een probleem ondervindt (zoals als hij door een obstakel niet bij zijn laadstation kan komen), en die notificaties ontvang je ook op je telefoon. De mapping en het rondrijden werkt uitstekend, hij weet altijd precies waar hij is, als je een stukje op de kaart aanwijst om te zuigen rijdt hij er feilloos naartoe, zonder ergens tegenaan te botsen. Als hij klaar is, weet hij natuurlijk waar zijn laadstation is (ook als je hem op een andere plek in de ruimte hebt neergezet en gestart) en rijdt hij daar keurig naartoe. Ook als je hem bijvoorbeeld optilt, en ineens op een hele andere plek van de kamer neerzet, rijdt hij een klein stukje en dan herkent hij met de plattegrond in zijn geheugen waar hij is. Als hij ergens naartoe wil, en je hebt zijn logische/geplande route geblokkeerd, gaat hij op zoek naar een andere routes om op zijn bestemming te komen. De geplande route zie je ook in de app, als een lijntje op de plattegrond. Dat lijntje zie je dan ineens verspringen naar een nieuwe route om de meubels/obstakels heen. Drempels gaan ook veel beter dan mijn eerdere stofzuigers. Die zaten nogal eens 'vast' op een drempel. De Roborock rijdt op zich prima over drempels, en als hij een wat hogere drempel tegenkomt probeert hij het onder verschillende hoeken, hij redt het uiteindelijk altijd wel. Ik hoef hem nooit te helpen.

Dit is mijn eerste stofzuiger die echt "af" voelt, deze heeft wat mij betreft geen verbeterpunten meer. Mocht hij ooit de geest geven, dan koop ik zonder twijfel direct weer een Roborock.

[Reactie gewijzigd door Bergen op 6 januari 2023 20:38]

Wat ook leuk is: film de stofzuiger eens als hij z’n ronde doet met een cam met infrarood functie. Je ziet dan dan de sensoren en die 360 lidar echt in actie 🙂 Heb zelf de Roborock S50, na jaren nog steeds tevreden over. Maar als ik dan de europese prijzen zie pff, heb deze ooit voor 250 euro gekocht of iets in die richting.
Dank voor je reflectie, heb zelf een jaar of 10 geleden een Neato gehad. Was toen de top, maar nu verwacht je er toch meer van en goed om te lezen dat de Roborock zo succesvol is!
Ik heb de s5 max en het bevalt mij prima voor het stofzuigen. Ik zet hem wel altijd handmatig overdag aan, omdat ik wel het idee heb dat hij wat lawaai kan maken en dan heb ik het niet alleen over motorgeluid, maar ook over een lawaai wat ontstaat als hij over een drempel heen rijdt. Verder zet ik de stoelpoten ook nog even tegen de tafel poten aan, zodat hij er goed tussendoor kan en de schoenen leg ik ook even op een andere plek.

Het grootste gemis is eigenlijk nog een oplossing voor de trappen in het huis, daar heb ik inmiddels maar een accu stofzuiger voor gekocht. En soms zijn er net kleine hoekjes waar de stofzuiger niet tussendoor kan en daar krijg je dan wel 'dust bunnies'.

De dweil functie heb ik ook een paar keer geprobeerd, maar op de s5 max vind ik het resultaat hiervan niet geweldig. Officieel mag je ook geen schoonmaak middelen aan het water reservoire toevegen, maar stiekem gooi ik er toch een klein beetje in. Het grootste probleem is dat de stofzuiger niet perse in de richting van je laminaat schoonmaakt en je de strepen hierdoor extra goed ziet, omdat ze in tegengestelde/random richting van je laminaat lopen.,
Het grootste probleem is dat de stofzuiger niet perse in de richting van je laminaat schoonmaakt en je de strepen hierdoor extra goed ziet, omdat ze in tegengestelde/random richting van je laminaat lopen.
Had ik ook, maar dat loste zichzelf op door in de app andere zones in te stellen. Dat triggerde een andere routing, die toevalligerwijs in sync was met de twee verschillende vloeren (laminaat en natuursteen, reden voor de zone verdeling). .
[...] Officieel mag je ook geen schoonmaak middelen aan het water reservoir toevoegen [...]
De manier van doek bevochtigen kan nogal makkelijk verstopt raken, juist/zeker als je middelen aan het water toevoegt.

Wat ik meestal doe is de dweildoek helemaal "insmeren" met schoonmaakmiddel - je hebt dan geen probleem met verstopt raken van de toevoer, maar toch iets meer dan "alleen water" om schoon te maken (en omdat hij toch automatisch schoonmaakt is een 2e dweilrondje ook geen probleem :-) ).
Ja, maar zonder kinderen hier :P . Werkt heel goed, met wat dingen hebben ze moeite, en daarom staat in de app ingesteld dat hij daar omheen moet rijden, maar over algemeen werkt het prima.

Nu heb ik een S4, er zijn dus weer wat nieuwere versies die vast beter ermee omgaan, maar mijn persoonlijke samenvatting: Hij kan stofzuigen wat jij kan stofzuigen. En natuurlijk, sommige dingen kan je zelf beter, sommige dingen kan de robot beter. Maar jij gaat ook niet proberen stof te zuigen ergens waar het vol met speelgoed ligt (ik neem aan dat je dat eerst opruimt), dus je kan dat van hem ook niet echt verwachten.
Werkt super, enige nadeel is dat de hond hem ziet als speelmaatje en balletjes en andere speelgoed blijft aanslepen.
Hier met verschillende modellen van roborock ervaring. Met kerst onze s7+ (automatisch dock) beneden vervangen door de S7 Maxv ultra en het is echt ideal, hier slingeren vaak katten speeltjes rond (ook na in de avond/morgen op te ruimen) en 9 van de 10 keer weet hij alles te omzeilen.

De s6 Maxv rijd hier op zolder rond en deze doet het al verbazend goed enkel is de dweil functie niet ideaal daarvan ivm de vibrarise die de s7 wel heeft. De gewone s7 is ook gewoon een meer dan prima stofzuiger enkel liep hij hier vaker vast op de speeltjes.
Ik heb een paar weken terug de S7 MaxV gekocht nadat ik eerder eigenaar was van een Roomba i7, en de S7 is echt een top ding. Kan er niks slechts over zeggen!
Hier de s5 met een drie jarige, beste aankoop in jaren. Door dagelijks te zuigen blijft het geheel schoon, bij ons zijn de sokken nooit zwart na een dag, overal anders waar ze "elke dag stofzuigen" wel.
En het motiveert om elke dag de grond even op te ruimen samen van al het speelgoed.
Hier de S7 MaxV Ultra, met twee kinderen (1 & 6) en twee katten. Ik vind het echt heerlijk.

Heel soms komt hij toch vast te zitten, voornamelijk in het donker en dan aan een zwart kabeltje ofzo (katten speeltje of iets van de kinderen), maar dat is misschien 1x in de twee weken. Meestal gaat hij prima om speelgoed/kabeltjes heen. Hij staat bij ons elke dag minimaal 1x aan (soms vaker, kinderen kunnen echt veel vies maken).

Ja soms moet hij 2x stofzuigen of 2x dweilen, maar zoals iemand anders ook al zei, omdat hij veel vaker zuigt telt het toch allemaal op.

Dat dweilen is met dat basis station ook bruikbaar, gewoon 1 a 2x per week water wisselen (het vuile water gaat echt heel erg stinken als je dat niet tijdig weggooit).
Je mag gerust even mijn oide review van de S5 bekijken hier op Tweakers ;)
Xiaomi Roborock 2 S50 Wit review door Kiswum

De onderdelen zijn overigens nog steeds volop verkrijgbaar op bijvoorbeeld AliExpress.

Ik heb eind vorig jaar meegedaan met een user test voor een Dreame robotstofzuiger, maar de S5 wordt in huis soms wel als prettiger ervaren en die heeft wat sensoren minder. De S5 ligt nu even in de doos, totdat ik weet wie ik ermee ga doen, want ik vertrouw mijn kinderen niet met hun losse speelgoed/Lego op de kamers.
Ik heb een S7 en met een kind, een grote hond en een kat is dit ding inmiddels heilig verklaard in ons huishouden. Wij stofzuigen zelf handmatig met een Dyson elke dag wel een keer, maar daarnaast laten we ook elke dag de S7 een rondje zuigen en dweilen over onze gietvloer en ik sta elke keer weer versteld met hoeveel hij toch nog in z'n bakje bij elkaar gesprokkeld heeft. Ook het dweildoekje is toch elke keer zichtbaar vies. Wij willen echt niet meer zonder onze Roborock!
Ik heb geen actuele ervaring met dit merk, maar als de software goed is dan werkt het prima. iRobot zie ik als vergelijkbaar op software gebied.

Ik ben tevreden over de iRobot combo dweil/stofzuiger.

Die rijdt braaf om objecten heen en maakt braaf een foto. Nadeel: prijs echter tijd die we besparen hiermee verdient zichzelf snel terug en gemak mag wat kosten hier thuis.

Ik heb hem met een gelukje voor €575 op de kop getikt terwijl die rond de €1000 zit. Veel meer dan €700 had ik er niet aan uitgegeven.

Keuze is hierop gevallen vanwege de vloerkleden + houten vloer. Voordeel is dat je hem wel terug kan sturen bij bijv bol.com mocht die niet bevallen, check dat even bij fysieke winkels dat je dan je aankoop volledig vergoed krijgt..
Geen ervaring met combi zoals deze, wel met een losse stofzuiger. Dat werkt voor mijn prima ding doet netjes zijn werk als ik weg ben en vind bijna geen honden haren. Moet wel zeggen er zit wel verschil tussen de geluids niveaus van de apparaten zo kan je echt luide hebben maar ook die heel erg stil zijn. En wat @edterbak ook zegt " zo'n ding doet het nooit in 1x zo goed als je zelf".
ik heb er hier een xplorer 60 van rowenta aangeschaft een paar weken geleden en vloerhoer doet perfect haar werk. Ik heb zelf een hekel aan kuisen dus t'is gemakkelijk. stoelpoten kunnen soms moeilijk zijn maar met genoeg tijd vind ze haar weg er terug uit. Enkel opletten voor kabels waar daar draaien de borstels zich in vast.

Er is ook de mogelijkheid om een dweil aan vast te hangen, achter 2 cyclussen (ene extra voor gemiste plekken) blinkt het hier

[Reactie gewijzigd door Crashtestdummy! op 8 januari 2023 10:26]

Wij hebben een S7Max en zijn daar erg tevreden over. Elke nacht maakt die de woonkamer en keuken proper. We hoeven eigenlijk bijna nooit meer zelf te stofzuigen of dweilen.
Ik heb al jaren een robotstofzuiger van dit merk. En als ik ooit een goede aankoop gedaan heb dan is het deze wel. Ik niet alleen heb er zo een 15 stuks lopen bij familie en vrienden. Allemaal zeggen ze dat ze hem nooit meer willen missen. Scheelt je zo veel tijd en hij maakt echt super goed schoon.
Ik denk dat je het ook vanuit een andere zijde moet bekijken. Wij zijn al meerdere jaren uitermate tevreden met onze S5. Niet alleen vanwege de prestaties maar vooral door de tijd die je ‘terugkrijgt’.

Huidige track record van onze S5
- 1038 uur schoongemaakt
- 56000 m2
- 1494 schoonmaakbeurten

Als je het zelf doet gaat het zeker sneller maar die tijd ben je wel kwijt. Als ik elk huishoudelijk klusje kan uitbesteden voor minder dan €1 per uur dan wist ik het wel.

[Reactie gewijzigd door dene30 op 7 januari 2023 08:20]

Het blijft toch veel geld vind ik en je eigenlijk voor een misschien 1/8ste of zelfs minder ook een goede gewone stofzuiger kan kopen. Zeker geloof ik best het gemak van zo'n robotzuiger en tja als techfreak vind ik zo'n ding ook best leuk. Alleen probeer ik het toch ook praktisch te bekijken en dan pak ik toch liever de gewone stofzuiger. Ook als je het qua reparatie bekijkt dan is een gewone stofzuiger simpel te repareren in tegenstelling tot zo'n robotzuiger.
Je moet het vind ik ook niet als vervanging zien. Bij ons gaat hij om de dag aan ongeveer vanwege de hond en vanwege stof allergie.
Je staat toch versteld wat hij elke keer opzuigt terwijl de grond schoon lijkt.
Als ik stofzuig ben ik na een half uur wel door het huis heen.. onze robot doet over hetzelfde rondje anderhalf uur en rijdt fysiek overlappend.. zo raar is dat niet.
Als ik ga stofzuigen ben ik een zo een uur verder. De robot is gewoon een extraatje dat aanstaat als wij weg zijn.
Je staat toch versteld wat hij elke keer opzuigt
Te hopen dat het een grotere hond is :*)
ik heb nu 2 jaar een s6, ongetwijfeld kan je voor het geld ook een goede gewone kopen, al denk ik niet 1/8 van het basismodel, misschien een derde, dat ding bespaart me zoveel tijd. even meubels ed stoffen, vloer is al gedaan, af en toe onder de paar dingen waar hij niet bijkan en snel even de kamer door laten gaan.

Belangrijkste is hij doet het als ik weg ben, ik hoef niet s avonds of in het weekend te stofzuigen en qua resultaat niet minder
Je zou kunnen overwegen om alleen de stofzuig robot zelf te halen zonder de docks er bij. Wij zelf hebben 3 jaar geleden de S55 gekocht (S5 in zwart) en ik zou niet meer zonder willen. Hij rijd elke ochtend vanaf 6 uur ons hele huis door en pakt dan mooi alles op.

En qua reparatie zijn roborock's echt perfect. Je kan elk onderdeel zo'n beetje los krijgen en is modulair opgebouwd. Als bijvoorbeeld een wiel met motor kapot is, kan je die met 3 schroeven verwijderen, er zo uit klikken en een nieuwe er in klikken.

En bij ons is het echte te merken als we hem bijvoorbeeld 2 dagen niet laten draaien (met 2 katten).

[Reactie gewijzigd door Senaxx op 7 januari 2023 02:14]

Mijn roomba i7 heeft op 2 jaar tijd 17500 m2 gestofzuigd. Als ik dat zelf doe zit ik rond de 15 seconden per m2 (gemiddelde tussen grote vlakken en moeilijke plekken). Dat zou dus 73 uur zijn als ik zelf had gestofzuigd; bij een aankoopprijs van 300 heb je het dan over +\-4 euro per bespaard uur (bij 100% afschrijving).
Je kan er al aangeraken voor 200€ en die dingen zitten veel simpeler in elkaar dan je zou denken.
Vind ik op zich toch nog genoeg geld wanneer ik dan bekijk voor hoeveel ik al een gewone stofzuiger kan krijgen. Stofzuiger wat ik nu heb was geloof ik nog geen 90 euro en die ik nu al zeker een jaar of 7 gebruik zonder problemen.

Maar bij ons speelt ook een ander probleem namelijk er zitten best veel vrij hoge drempels in huis dus dat lijkt mij al een probleem voor een robotzuiger. Dan moet je uiteindelijk toch weer elke keer de robotzuiger gaan helpen en tja, dan is denk ik het gemak ervan weer minder.
Een 'echte' sotfzuiger doet het misschien beter maar voor oudere mensen is dit een zegen, dagelijks je huis stofzuigen, rijdt zelfs onder het bed en je hoeft je nooit te bukken.

Dit ding heeft alleen maar voordelen, wil je niet te fancy gaan dan koop je gewoon een basic model dat enkel zuigt.
Heb een IRobot 9 serie en deze apparaten nemen toch wel heel veel werk uit handen, lees ik stofzuig/dweil enkel nog na huis feestjes zelf. 3-4x per jaar grondig

De robot stofzuigt 4x in de week en de IRobot Braava M6 dweilt 2x in de week.
Huishouden 2 personen en een kat.

Het wil wel eens gebeuren dat de stofzuiger niet dockt en ik het een keer niet door heb, hierdoor stofzuigt ie een weekje niet tot ik het door heb. vervolgens wil ik met een lampje onder de bank een balletje van de kat pakken en zie ik stof wat er normaal niet ligt. Ofwel dan zie ik pas hoe goed die stofzuiger het doet.
Komt 'ie bij jou ook op de bank :+
Hier toch wel elke week een rondje voor alle meubels/bank/trap etc. (iRobot i7+)
Zeker, maar dat doe ik met een goede kruimeldief
De dubbele roller lijkt erg op die van iRobot. Ben benieuwd hoe de prestaties zullen zijn
Ik kan dus zeggen: die dubbele rollers(van iRobot) zijn ge-wel-dig - geen haren meer erin…
Poeh nog meer zuigkracht! Ik heb de Roborock S5 Max en die rijdt hier 2x per week rond om kattenharen, stof en kruimels op te zuigen. Hierbij gebruik ik maar zelden de maximale stand. Doordat hij 2x per week rondrijdt is extreme zuigkracht ook niet noodzakelijk. Maargoed, als je een druk gezin hebt dan kan meer zuigkracht mogelijk wel welkom zijn.

Ik hoop vooral dat het vorige topmodel, de S7 MaxV, nu in prijs gaat zakken met de komst van de S8. Dat is voor mij al de ultieme robotstofzuiger met dweil, leeg- + schoonmaak docking station en camera om objecten (lees: haarballen) te ontwijken. Je hoeft alleen nog heel af en toe de tank te vullen met schoonwater en afval weg te gooien. De robot zelf heeft ook soms wat onderhoudsliefde nodig trouwens, zoals sensoren schoonpoetsen, filter uitborstelen of vastgedraaide haren losknippen.

Voor mij is een robotstofzuiger de beste aankoop van de afgelopen jaren :)

[Reactie gewijzigd door stin00 op 6 januari 2023 18:03]

Hier ook de s5 max. Rijdt nog prima met hondenharen doet zn job nog altijd goed.
Hier rijdt nog de originele Roborock (1) rond. Hij is wat vergeeld, en als ik bovenstaande specs lees wellicht eens aan vervanging toe, maar werkt nog steeds top en ook onderdelen (filters en borstels) zijn nog volop te krijgen. Destijds zelf uit China moeten importeren, omdat geen enkele toko Roborock of zelfs Xiaomi spul importeerde.
Zelfde hier. Blijkt een geweldig ding. Merk alleen dat de accu nu echt wel minder is geworden. Nu toch wel 1 of 2x opladen voor een heel rondje. Toch maar eens kijken of de accu ook te vervangen is.
Wacht nog steeds op een model die ook kan trap lopen.
Wij wonen in een split level woning, tussen elke kamer zit wel een trap.
Het lijkt me ontzettend handig, vooral dat ze dus ook nog eens kunnen dweilen. We zouden er dan nu 5 moeten hebben, voor elk level 1
Of eentje die je handmatig op andere niveaus plaatst. Veel huizen zijn al 3 niveaus, dus dan is 5 niveaus wel meer, maar geen wereld van verschil.

[Reactie gewijzigd door SpazzII op 7 januari 2023 15:55]

Ik ben helemaal gelukkig met mijn Roborock 2 die ik voor €150.- gekocht had. Deze zijn natuurlijk veel beter en de prijs halveert vast na een jaar ook wel... maar dan is het me nog te duur! Ik hoop dat Roborock ook met een upgrade voor de E2 komt, met wat meer zuigvermogen, maar zonder alle andere zaken, voor €200.-
Heb zelf de S7 met docking station. Aangesloten, gevuld met water en doet zijn werk bizar goed. Veel gelezen over robi stofzuigers maar juist met kinderen of veel dieren is dit denk ik de ultiem robo stofzuiger en dweiler in 1.

Had hiervoor een I robot maar dat was net een botsauto en continu katten haren in de rollen. Deze machine is echt starten en nagenoeg niet meer naar omkijken. Wel vrij groot, de dockingstation staat bij ons onzichtbaar onder de eettafel maar anders best een opvallend apparaat

Door de ingebouwde camera ontwijkt hij dieren speeltjes en schoenen die los rondslingeren. 1 dag is hij de ruimte aan het verkennen en de 2e dag hadden we al een nette map van de kamer en ging hij met een vast patroon door het huis ipv kris kras alle kanten op te rijden

[Reactie gewijzigd door airsupplies op 6 januari 2023 18:46]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee