Microsoft stelt nieuwe mediaspeler breed beschikbaar voor Windows 11-gebruikers

Microsoft is begonnen met het aanbieden van de nieuwe Media Player in Windows 11. Naast Insiders kunnen ook standaardgebruikers van het nieuwe besturingssysteem gebruikmaken van de mediaspeler die Groove Music moet vervangen.

De app is te downloaden voor gebruikers die op Windows 11 Build 22000.346 zitten. Dat is nog niet voor iedereen beschikbaar. TechRadar schrijft dat de app gefaseerd wordt uitgerold onder gebruikers. De applicatie is te downloaden in de Microsoft Store.

De app is daar beschikbaar als losse download. Als gebruikers de app daar downloaden, vervangt die de Groove Music-app. Dat was de vorige muziek-app die Microsoft in Windows 10 introduceerde en die tot nu toe ook in Windows 11 beschikbaar was.

Microsoft toonde de mediaspeler in september tijdens een livestream. Sinds november is Media Player beschikbaar voor Insiders van Windows 11.

Door Tijs Hofmans

Nieuwscoördinator

06-01-2022 • 09:09

156 Linkedin

Submitter: jpkhakv221999

Reacties (156)

156
153
40
4
0
42
Wijzig sortering
Zal ik dus nooit zien want ik vertik het om met een account in te loggen in W11, dus geen store apps voor mij.
Zal ik dus nooit zien want ik vertik het om met een account in te loggen in W11, dus geen store apps voor mij.
Je kunt toch los in de store inloggen, ook al ben je niet met een Microsoft account ingelogd? Ik zit in ieder geval met mijn PC in mijn eigen domein en log dus ook in met een account uit mijn domein. En in de store log in vervolgens met een Microsoft account in.
Anoniem: 1532362
@feuniks6 januari 2022 09:27
Je kunt zelfs via https://store.rg-adguard.net/ dingen uit de Store downloaden. Gewoon de URL of het product ID erin gooien, en je download een losse MSIX installer.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 1532362 op 6 januari 2022 09:27]

Het is nog altijd mogelijk om bij een gratis app in de Store op 'annuleren' te drukken als je gevraagd wordt om in te loggen, en dan krijg je gewoon de app geactiveerd en geïnstalleerd (op het automatisch gegenereerde Microsoft-account voor het systeem zelf, dus dit wordt ook onthouden per app).
Dit werkt bij mij op Win 11, en inmiddels op Win 10 met de nieuwe Store, niet meer (twee verschillende machines met local accounts).
Bij mij werkt het op zowel 10 als 11 niet, ook met local accounts. Je moet inmiddels een microsoft account hebben om nieuwe apps van de store te installeren. Ik heb er nu een burner account voor gemaakt, maar nu is dat account ook te zien in andere Windows apps zoals Office, terwijl ik best strict ben in het altijd weigeren van accounts systeemwijd instellen.

Ook andere applicaties die vroeger geen microsoft account vereisten, vereisen er nu een, zoals bijvoorbeeld Microsoft To-Do. Microsoft lijkt toch wat intrusiever te worden dan eerst met het opdringen van microsoft accounts.

[Reactie gewijzigd door saren op 6 januari 2022 10:41]

Nee dit is niet mogelijk probeer het nu toevallig op een win11 laptop, ga naar Disney+ app druk op Gett -- > vraagt die om account, geen annuleren aan kruisje.

Druk je kruisje stopt de download.
Hangt bij af van welke pc ik gebruik. Zodra de pc een keer geassocieerd is met een Microsoft account dan vervalt inderdaad de optie om zonder account in te voeren een gratis app te installeren, ook na een volledig verse installatie.

Erg irritant in iedergeval. Ik gebruik een paar gratis apps vanuit de AppStore maar moet nu noodgedwongen ze installeren met een losse installer (iTunes, VLC player). Een ms account is voor mij niet nodig, als je in de store er eens 1 invult dan komt die in allerlei programma’s weer naar boven (Office bijv. Terwijl ik die juist zonder abonnement gekocht heb juist omdat ik geen cloud abonnement of ms account wil.
Als je inlogt bij de store vraat die waar je hem voor wil gebruiken, voor de hele pc of alleen de store.
Ik gebruik hem dus ook alleen voor de store verder niet, heb sowieso een outlook mail voor mijn rotzooi mails en bol.com etc bestellingen.
De belangrijke mails belasting/ huis etc komen op mijn eigen email binnen.
Dat is leuk, maar de 99,9% weet/doet dit niet. Leuk voor de Tweaker, maar toont aan hoe Microsoft bezig is.
Ik denk ook dat de meeste niet-tweakers gewoon met hun Microsoft account zijn ingelogt.
En ook genoeg tweakers zullen ingelogd zijn met een MS account(Ook al is het een dummy account), aangezien er genoeg leuk vinden om de beta's te testen.
Dat denk ik niet. Overal waar ik kom zijn het in de regel gewoon lokale accounts (de enige goede keuze wat mij betreft overigens voor privé) of domein accounts binnen een bedrijf. Niet iedereen gebruikt MS accounts. Ik ook niet en mis er ook niks aan.
Een groot deel ven de Tweakers heeft minimaal 1 Microsoft account voor hun certificeringen....
Kan je vertellen hoe dat werkt?
Hoe kan ik een product ID of de URL vinden van een programma in de store?
Anoniem: 1532362
@Mullow7 januari 2022 11:56
Je kunt via je webbrowser Googelen naar bijvoorbeeld "Whatsapp Microsoft Store".
Dan kom je uit op https://www.microsoft.com...sapp-desktop/9nksqgp7f2nh
Deze URL kun je vervolgens in https://store.rg-adguard.net/ mieteren.

Product ID vinden kan ik niet, maar ik heb wel eens wat tutorials tegengekomen die het ID doorgaven. Hierdoor kan je vervolgens Apps uit de store downloaden die anders verbogen zijn.

Je kunt dan een .appx bestand downloaden en deze installeren door het gewoon te openen.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 1532362 op 7 januari 2022 13:13]

Product ID is makkelijk te vinden in de Microsoft Store. Klik op Delen (pijl naar rechts icoontje), dan Koppeling kopiëren.
Als ik mij niet vergis kan je ook via de terminal met WinGet direct applicaties installeren vanuit de MS Store zonder in te loggen.
Heb je daar documentatie van, een tijd geleden eens gezocht hoe ik unattended vanuit de command line of een ps script apps kon installeren (bijv iTunes zet ik standaard er op bij een verse install) maar toen bleek dat dit niet kan.
Je moet daar wel mee oppassen. Microsoft heeft heel snel de neiging om automatisch je accounts toe te voegen aan Windows. Check het configuratiescherm -> accounts -> Email & accounts om deze weer te ontkoppelen.
En check eens in je dummy account via de webbrowser welke hardware er dan aan gekoppeld zit. Daardoor kan je niet meer zonder account op die pc uit de AppStore gratis apps installeren. Niet leuk als iemand de pc overneemt en er achter komt dat die nog aan jou dummy account gekoppeld zit waarvan je zelf wellicht het pasword al niet meer weet …
Dit is mij ook al twee keer overkomen bij familie :X
Ja en je kan het alleen verwijderen vanuit het account, niet vanaf de computer… erg irritant vooral :)
Dan zul je binnen nu en tien jaar over moeten stappen op een ander besturingssysteem. Microsoft zal de duimschroeven langzaam aandraaien want ze zien hoe krankzinnig veel geld er te verdienen is in de gesloten platformen van Google en Apple.
MacOS en Windows zijn niet te vergelijken. Met Windows is de gemiddelde gebruiker (lees: non-tweaker) het product en bij MacOS koop je het product omdat je grof geld betaald voor de hardware waar het op draait.

Microsoft heeft allang door dat ze meer verdienen met user-data dan met het verkopen van Windows zelf. Daarom raak ik Windows niet meer aan tenzij het echt absoluut moet, en dan in een VM en indien mogelijk Windows XP.
Altijd maar dat bang maken dat MS je data opslokt, en alles over je weet. Lees nu eens gewoon door wat MS met Windows doet, in plaats om Windows weer zo neer te zetten dat ze een Facebook zijn.
https://support.microsoft...1b-dd73-dcd3-4559a5199319
of Apple:
https://www.apple.com/nl/legal/privacy/data/nl/apple-id/
Microsoft heeft al lang door dat Windows niet meer hun hoofd verdien model is. Dat is voor hun ook niet nodig.
Als en ik zeg als, je bv de diagnostic data in Windows aan hebt staan kun je via de store een app downloaden en al de data inzien die ze ontvangen uit jou systeem. Ook kun je deze data verwijderen. En als je dat nou eens goed bekijkt, zie je dat de meeste data er op gebaseerd is om hun product beter te maken. Ik zeg niet dat nooit iets verkeerd doen, maar dat kun je bij andere ook niet zeggen, of je moet als een struisvogel de kop in het zand hebben zitten.
Vindt het allemaal erg amusant dat er zoveel over privacy spreken, en zelf groot gebruikers zijn van Google, Facebook,Instagram, whatsapp, en wie weet wat nog allemaal meer.

[Reactie gewijzigd door AlfABetA op 6 januari 2022 18:58]

Vindt het allemaal erg amusant dat er zoveel over privacy spreken, en zelf groot gebruikers zijn van Google, Facebook,Instagram, whatsapp, en wie weet wat nog allemaal meer.
Dit soort opmerkingen vind ik altijd zo jammer. Hoogstwaarschijnlijk zijn de mensen die klagen over privacy bij Windows/Microsoft ook degenen die klagen bij Google, Facebook, etc, en dus ook alternatieven en/of adblockers en dergelijke gebruiken.

Ik moet de eerste nog tegenkomen die z'n hele leven op Instagram gooit, maar wel klaagt over eventuele privacyschendingen in Windows.
Klagen over Windows hier is voor de meesten niets anders dan heel 'edgy' stoer doen door mensen die aan iedereen moeten vertellen dat ze heel anders zijn doordat ze Linux gebruiken.
Dat kan nog wel eens meevallen. Vwb Windows lijken ze al jaren de filosofie aan te hangen dat het er niet toe doet of je Windows legaal of illegaal is, zolang het maar Windows is. Ik heb gezien dat zelfs niet betaalde versies gewoon updates kregen. Wellicht is dat recentelijk verandert geen idee.

edit:typo

[Reactie gewijzigd door Teigetje! op 6 januari 2022 09:32]

Dat bevestigd Eonfge's opmerking toch alleen maar? Ik heb, zeker met de laatste windows versies, het idee dat microsoft er alleen maar voor de vorm een prijskaartje aan hangt.

De software winkel, advertenties, en de andere diensten eromheen worden de primaire inkomstenbron, waarbij windows zelf enkel het platform is waarop het allemaal word aangeboden/door de strot geduwd.

[Reactie gewijzigd door emphy op 6 januari 2022 10:58]

Cross-selling. Geef mensen een product voor vrijwel niets en gebruik dat weer om andere diensten te verkopen. MS weet erg goed dat Windows als abonnement niet gaat werken maar Office is weer een mooi voorbeeld.

Ik snap helemaal niet dat mensen dit eigenlijk accepteren. Is er een ander OS waar iedere gebruiker advertenties in hun 'startmenu' krijgen? Is dit bijvoorbeeld ook zo in ChromeOS?
Geef een mens een vis en je voedt hem voor een dag. Leer een mens te vissen en je kunt een leven lang hengels verkopen!
Het ging al mis met Windows 10. Het feit dat je als gebruiker van Windows een Advertentie ID hebt zegt genoeg. Ze hebben de hengel uitgegooid en hengelen iedereen langzaam hun eigen eco systeem in.

Waar je op W10 nog een lokaal account aan kon maken is dat met Windows 11 (Home) al onmogelijk geworden. Je zal alles delen met Microsoft.
Toevallig in de eerste officiele build (non beta) was het nog wel mogelijk om zonder MS account in te loggen, het was enkel redelijk tricky en het kan al gepatched zijn (je moest na de internet kabel inpluggen en windows laten weten dat het ok is je kabel weer uittrekken, dan laten rebooten en je kon inloggen met lokaal account)
Nog steeds mogenlijk hoor, gewoon internet erop bij installatie en dan bij het venster waar je moet inloggen bij Microsoft stekker eruit. Dan account maken selecteren en die wordt dan lokaal.
Ik neem aan dat je je smartphone net hebt uitgezet? (Of er gewoon geen hebt?)
Ik heb een Android toestel. Ik weet dat daar ook een ID aan hangt.

Mijn alternatief voor Windows is Fedora Linux. Voor een telefoon is er nog geen redelijk alternatief waarbij je je apps kan blijven gebruiken. Wel heb ik mijn contacten, foto's en andere dingen gemigreerd naar mijn Synology NAS.
Ik kan je CalyxOS of GrapheneOS op een Pixel enorm aanraden. Qua moeilijkheid is de overstap van Windows naar Linux veel groter dan van Stock Android naar CalyxOS. Deze roms zijn gewoon Android, maar dan dus privacy vriendelijk.

Al je Android apps blijven werken. Heel sporadisch heeft een app te veel dependencies met google services, maar uit eigen ervarinf zul je hier in t dagelijks leven nagenoeg geen last van hebben.
Maar je hebt wel een android toestel toevallig? Of een iphone?
Dat id zit er al wat langer in als 10 - XP had dat al als ik het mij goed herinner... Zat toen in WMP verstopt....
MS concurrent van de eerste Iphone was niet indrukwekkend, en die mediaspeler van Apple was toch de iPod?
Heb je op Windows 11 een account nodig dan voor de store? In Windows 10 is dat niet nodig zolang de app in kwestie gratis is.
neen....zie ook al de comments met hoe het dus wel zonder account kan.

[Reactie gewijzigd door Yoshi op 6 januari 2022 10:00]

Kreeg de Email app van MS niet geinstalleerd zonder account. (Verwijderd met een debloat script denk ik).
Ik weet zeker momenteel op Windows 10 maar er is nu een nieuwe store (die van Windows 11) die ook gepushed wordt naar Windows 10. Mogelijk dat het dus daarna niet meer kan en is er daarom verwarring.

Ik zou het wel willen testen en ik heb de nieuwe store maar als ik een gratis app wil downloaden (VLC) krijg ik een foutmelding Code: 0x80072F8F

Zoveel is er dus niet veranderd :Y)

/edit: hij doet het nu wel.
Conclusie is dat VLC download zonder account. Maar als ik de Xbox app wil downloaden (ook een gratis app) dan vereist deze dat ik inlog op de store.
Het hangt dus volledig af van de app.

[Reactie gewijzigd door dycell op 6 januari 2022 12:17]

Laast die xbox app gedownload. Moest wel een account hebben. Hoe download je het dan zonder account. Heb het over windows 10.
Eigenlijk niet maar wat heb je aan een xbox app zonder account, ook daar moet je inloggen als je iets wil spelen ?

Je zou schijnbaar wel dit kunnen proberen

Je kunt zelfs via https://store.rg-adguard.net/ dingen uit de Store downloaden. Gewoon de URL of het product ID erin gooien, en je download een losse MSIX installer.
aha het ging meer om bepaalde apps te downloaden. Maar thanks voor de link.
Anoniem: 1532362
@JustFogMaxi6 januari 2022 09:17
De Groove App staat standaard op de computer. En de Groove App zal uiteindelijk automatisch updaten via de Store naar deze nieuwe mediaspeler. Dus dan heb je zonder eigen interventie straks alsnog deze nieuwe mediaspeler op je PC.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 1532362 op 6 januari 2022 09:21]

Niet als je debloat scripts hebt gedraaid :D
Op mijn W11 (komende vanaf beta) staat geen groove?
Anoniem: 1532362
@StGermain6 januari 2022 14:32
Op een schone Windows 11 publieke release stond hij er wel op bij mij.
ik download altijd vlc media player, daar doe ik alles mee.Die media speler van windows 10 gebruikte ik ook nooit.@hieronder:Media player classic is idd ook goed die kan ook alles aan.

[Reactie gewijzigd door rjmno1 op 6 januari 2022 12:53]

Sowieso Microsoft en Media spelers :') Het zal vast geen reden zijn om deze boven VLC te verkiezen.
Anoniem: 734539
@Marve796 januari 2022 15:19
MPC-HC,MPC-BE of MPV kan je i.c.m. LAV-Filters en MadVR op (veel) hogere kwaliteit video's afspelen dan in VLC. Ook valt het mij op dat men meer problemen heeft met het afspelen van 4k HDR (grotere bestanden) in VLC dan in eerdergenoemde mediaspelers.

Je moet er echter wel wat tijd in steken om dit volledig in te stellen, het is niet zo 1-2-3 een configuratiebestand van iemand anders over kopiëren omdat de hoedanigheid van instellingen afhankelijk is van de componenten in je computer.

Voor gebruiksgemak voldoet VLC uiteraard, maar om het beste beeldkwaliteit eruit te persen kan je niet om een mediaspeler met MadVR heen.

Hieronder een diepgaande guide voor MadVR:
https://forum.kodi.tv/sho...88&pid=2238942#pid2238942
Met als kenmerk, een totaal gebrek aan zinvolle Opties ;)
Nou, bedankt voor de info en succes daarmee!
Naar mijn weten is het nog steeds mogelijk om gratis apps zonder een Microsoft account te downloaden, en installeren vanuit de store.

Mijn moeder heeft Whatsapp web op haar laptop uit de store, maar ze heeft helemaal geen Microsoft account op haar Windows 11 (ervoor 10) laptop.
Whatsapp web is sowieso geen download, deze is via je browser te bereiken. De app die je moeder waarschijnlijk gebruikt is Whatsapp desktop, en deze is ook 'gewoon' van de whatsapp download pagina te downloaden.
Ik doelde inderdaad op de desktop app (ze had gedoe met.de browser variant, maar dat lag aan haar zelf)

In ieder geval mijn punt is dat je gewoon gratis apps zonder Microsoft account uit de store kunt downloaden.

[Reactie gewijzigd door Mizgala28 op 6 januari 2022 11:05]

Het is niet mogelijk om apps zonder account te installeren meer vanuit de store, wellicht nog op een bepaalde win10 versie(Al lees ik hier dat dit ook met de nieuwe store niet meer kan).
Maar op win11 met de nieuwe store kan je niks meer downloaden, je moet ingelogd zijn met een ms account in de store.
Dan moet dat recent gebeurt zijn, 5 weken terug was het nog mogelijk op Windows 11 zonder Microsoft account.

Mocht het kloppen is het wel zonde, maar geen ramp.
MacOS & Linux zijn ook goeie opties, ik raak Windows niet aan, tenzij het in een afgesloten VM omgeving zit puur en zuiver omdat ik het voor 1 of 2 applicaties persé nodig heb. :) (En dan draai ik Windows XP indien mogelijk)
Hoe doe je dat op android/apple?
Tegenwoordig moet je overal inloggen. Of het nou een Apple(iOS, MacOS), Google(Android, Youtube etc...) of Microsoft product is je moet ALTIJD inloggen wil je alle features gebruiken. Dus veel nuttigs zeg je eigenlijk nu niet. Zat manieren om een programma gewoon te downloaden zonder in te loggen ook of maak gewoon een nep account aan en log daarmee in? Wie zegt dat jij jou prive account hiervoor moet gebruiken. Genoeg sites waar ik een dummy account voor gebruik.

Tegenwoordig moet je zelfs een account aanmaken voor Samsung, OnePlus of Sony als je dat merk telefoon gebruikt naast je google account. Ik snap dat je het vertikt maar het is een keuze die jou alleen meer in de weg staat maar anderen wel begrip voor hebben.

Als jij iets koopt in de microsoft store wil je toch ook dat jou gekochte producten mee genomen worden op jou account? Dacht je dat een Microsoft "STORE" enkel gratis producten zonder ads en ad targeting voor jou ging aanbieden? Zo werkt de (Digitale) wereld gewoon simpelweg niet.

[Reactie gewijzigd door Nimac91 op 6 januari 2022 18:38]

Good for you :O

Ik begrijp niet dat mensen zo moeilijk doen. Ze willen wel diensten gebruiken van bepaalde bedrijven (MS, Apple, Google) maar ze willen uit hun ecosysteem blijven :yawn:...

Installeer dan een linux distro ofzo he.
Je kunt vaak ook apps installeren zonder ingelogd te zijn...
Zal ik dus nooit zien want ik vertik het om met een account in te loggen in W11, dus geen store apps voor mij.
Tja wat moet ik zeggen? Goed voor jou? Succes ermee? Bedankt voor deze boodschap, changed my life? :)

Hoe doe je dat dan op je mobiel (Android / iOS / ...)? Of is dat eerder 2 maten 2 gewichten?

[Reactie gewijzigd door MrAndy9797 op 6 januari 2022 09:51]

Ik ben zelf ook geen fan van Microsoft account op mijn PC, in heb liever een lokaal account.

Maar nu je over android begint, daar hoef je geen rare fratsen uit te halen als je geen account wilt zoals bij Windows 11 Home.

Ik ben ook eerder van mening dat Microsoft beter de Google account methode van Android kon overnemen, dan je hele PC achter een account verbergen (als je een Microsoft account gebruikt)

Accounts zullen altijd wel nodig blijven voor dit soort diensten, maar ik blijf erbij dat Microsoft het wat beter kon aanpakken dan hoe ze dat nu doen.
Fdroid, apkmirror, apkpure (iig voor android). Genoeg mogelijkheden om zonder google account apps om mijn telefoon te zetten.
Google Play Services is geblokkeerd voor internet, dus bepaal ik het meeste zelf
Ja, en op Windows kan je ook van alles installeren buiten de store om, zonder Microsoft account. Wat is het verschil?
Reactie waar ik op reageerde is verwijderd. Kwam iemand klagen dat bij android/iOS ook alles via de store moet
Ik log wel in met mijn ms account maar alleen in de store, niet in windows zelf dat is gewoon een lokaal account(Win 11 Pro).
Zo kan toch apps gebruiken maar ook lokaal account gebruiken, vind wel makkelijk apps automatisch bijgewerkt worden(Net zoals steam/ origin doet tijdens opstarten).

Scheelt mij weer na de website gaan --> installer downloaden --> installeren --> installer verwijderen etc, of 1 of andere applicatie gebruiken die dit ook kan doen(Dus iets anders dan de ms store).
Met heel veel gedoe google blokkeren services etc, apk's los downloaden etc.
Dit is op android nog mogelijk maar mij allemaal te veel gedoe, dan blokkeer je telefoon en pc wordt je buiten wel weer gefilmd etc(Waarbij jou beelden weer overal belanden).
Op Android kan je ook APK's installeren via ADB, hoeft niet via play store
Hmm, te zwaar en simpel voor mij. Ik gebruik al sinds XP geen Windows Media player meer. MPC en AIMP voldoen prima.
Media Player Classic is supergoed voor mij persoonlijk. Lekker licht en vol opties etc..

En ondersteunt nagenoeg alles, ondanks dat er nog maar weinig mensen actief updates uitbrengen.
Hoezo is Media Player "te zwaar"?
Ik weet niet hoe het nu is maar op Win 7 vond ik de media speler ieder geval niet snel opstarten. Ik vermoed dat dit te maken had dat die eerst met bepaalde servers moest verbinden om wat dan ook te doen. Ik vermoed zelf iets van muziek nieuws downloaden of kijken of de mp3 bestand controleren automatisch id3 tag kon krijgen. Het zal misschien sinds dien allemaal wel sneller gaan maar zulke dingen hoef ik ieder geval niet in de media player te hebben.
Ik heb altijd problemen gehad met de media player bij het afspelen van grote mkv bestanden. Dit probleem is ook nog steeds aanwezig bij deze nieuwe media speler. Inmiddels maar een plex server opgezet, werkt ook prima. Er zijn natuurlijk ook andere alternatieven.
Anoniem: 1532362
@Tweakwondo6 januari 2022 09:23
Plex heeft een groot nadeel voor mij. Namelijk dat als de Plex autenticatie server onbereikbaar is (Plex heeft een storing, je hebt zelf een storing, of Plex houd op met bestaan) Dan kun je niet eens inloggen op je eigen Plex server. Daarnaast is het nu een heel erg commercieel product geworden.

Ik ben daarom overgestapt op Jellyfin, daar werkt je server teminsten altijd, en het is opensource. Je kunt ook epub er mee streamen, dit gebruik ik voor manga.

Ook heel fijn als je server lage specs heeft: je kunt transcoding volledig uitschakelen. in Plex kan dit ook, maar het werkte voor mij nooit helemaal goed. Hij ging vaak alsnog transcoden ookal stond het uit, of videos speelde niet af ook al ondersteunde de Plex player het originele video formaat.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 1532362 op 6 januari 2022 10:07]

Je kan altijd nog lokaal via DLNA je media bestanden bereiken (ik heb toevallig tijdelijk geen vast internet thuis)
Ik draai het puur lokaal en nooit van buiten af, ik weet niet of dat invloed heeft op wel of geen werkende dienst als het internet eruit ligt. Verder wel te vrede zover en commercieel is het inderdaad wel maar ik heb geen pass o.i.d, niet nodig.
Jellyfin kende ik nog niet, welke cliënt gebruik je voor het afspelen ?
Anoniem: 1532362
@Tweakwondo6 januari 2022 09:58
Inloggen op je eigen Plex server, wanneer je eigen Plex server niet het internet op kan, is niet mogelijk. Zelfs al zit je in hetzelfde netwerk als je eigen Plex server.

Je kunt wel inloggen volledig uitschakelen voor bepaalde IP adressen, zoals je eigen lokale PC, maar dat is natuurlijk wel wat minder veilig, en dit moet je handmatig doen (https://www.howtogeek.com...-without-internet-access/).
De jellyfin cliënt. Voor iOS en allerlei android smaken te installeren. Enige nadeel van jellyfin is dat de docker versie op mijn QNAP NAS met regelmaat alle instellingen verliest en je een volledige nieuwe install, configuratie en indexing van je media moet doen.

En 4K Dolby Vision en ander HDR materiaal werkt soms niet goed. Maar hetzelfde met Kodi via smb shares, daar werken ook niet alle HDR formats correct.
Windows Media Player had altijd het problemen dat vaak content/video,s niet willen afspelen en alleen de audio track doet terwijl Media Player Classic alles probleemloos afspeelt.

Windows Media Player probeert wel de codec online op te zoeken maar lukt nooit...
Hopelijk is deze versie wel op orde anders blijf ik wel bij de oude media player classic.

[Reactie gewijzigd door mr_evil08 op 6 januari 2022 10:09]

Codecs moet je (in de VS) voor betalen, zie alle andere reacties hierboven.
Mediaspelers staan of vallen bij codec ondersteuning, en in dat opzicht zal Microsoft het altijd van VLC verliezen. Niet omdat ze geen goede codecs kunnen implementeren, maar omdat het Amerikaanse' Microsoft royalties moet betalen waar het France VLC dat niet hoeft.

VLC hoeft zich niet aan software patenten te houden omdat deze (nog) niet bestaan in EU, en ze voeren nu ook campagne in EU om dat zo te houden.

https://fsfe.org/activities/swpat/swpat.en.html

Edit. Franse verouderde link vervangen voor EU link. En voor de oplettende lezer, dit betekend inderdaad dat VLC illegaal is in de VS, maar het is niet alsof de douane goed kan zien wat mensen downloaden.

Edit 2. Als Linux Package maintainer maak ik ook gretig gebruik van deze situatie. Ik onderhoud meerdere pakketten (Asunder, Flacon) voor het rippen van CD en dit wordt heel strategisch in de EU gehost. Zelfs de mediaspeler die ik onder mijn hoede heb (Lollypop), heeft een extensie om zo de VLC-backend (FFmpeg) te gebruiken voor het afspelen van .wma en .ra bestanden. O-)

[Reactie gewijzigd door Eonfge op 6 januari 2022 09:24]

Anoniem: 1532362
6 januari 2022 09:20
Deze mediaspeler ziet er best goed uit! Ga hem zeker proberen want ik vind VLC een beetje een lelijk gedrocht.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 1532362 op 6 januari 2022 11:03]

Dan installeer je toch gewoon een andere skin in VLC? Ik vind eDark VLC bijvoorbeeld erg mooi.

edit: Ik bedoelde MinimalX (https://www.deviantart.co...rt/VLC-MinimalX-385698882)

[Reactie gewijzigd door Makull op 6 januari 2022 11:04]

Als dat je enige reden is installeer je toch gewoon een skin? Scheelt je ook het probleem met.codecs
MPC-HC ziet er heel eenvoudig uit (interface is zoals media player 6.4, die gewoon goed uitzag destijds). VLC is voor mij ook erg lelijk, ook al is hij kwalitatief prima.
Wat zal het een mooie dag zijn als je op Windows 1 media speler voor alle files kunt gebruiken. In plaats van voor elke codec een andere speler.

Hier dus Films & TV voor H264/H265.
VLC voor andere content met subtitles.
En Potplayer of Kmplayer omdat VLC vaak past heeft van gamma shift problemen (lees: kleuren en zwartwaarden klopt niet, onhandig als je beeld wilt previewen voor professionele doeleinden)

Ik blijf de standaard films en tv player het simpelste en mooiste vinden, hopelijk kan de speler in het artikel gewoon al het bovenstaande vervangen.
VLC komt een heel eind, dacht ik?
Pitolayer speelt alles.
Met Kodi ook nooit moeite gehad. En exoten zijn vaak weer codec addons voor.
Voor mij VLC voor alles, en als je "professionele" doeleinden hebt, heb je dan geen professionele software die gewoon alles ondersteunt?
Je hebt uiteraard de software waarin je werkt. Maar het is wel zo handig als een mediaspeler je bestand toont zoals het moet zijn, ook als consument van media :P
ik zit op 22000.376 en kan geen nieuwe versie vinden...
De stappen @ https://www.ghacks.net/20...-media-player-windows-11/ werkte voor mij :)

edit: Dit is wel een 'preview'

[Reactie gewijzigd door Sinnergy op 6 januari 2022 09:56]

Top! Moest 1 ding aanpassen, moest zelf de extensie .appx toevoegen. Maar wel gelukt _/-\o_
Windows moet gewoon een fantastisch en stabiel besturingssysteem zijn, zonder verweven zinloze apps, widgets en reclame. Besparing en beter focus voor Microsoft en gebruikers happy met de mogelijkheid hun eigen keuzes te maken.
Wat voor de ene zinloos is kan voor een andere zinvol zijn natuurlijk. Veel mensen hoeven geen Notepad omdat ze Notepad+ of bijvoorbeeld Word gebruiken. Ik vind het handig dat het erin zit. Genoeg mensen zullen Paint niet gebruikten omdat er bijvoorbeeld geen gebruik gemaakt wordt van lagen of omdat het weinig opties heeft. Ik vond het wel handig dat ik snel gewoon even wat kan aanpassen zonder extra apps te installeren. Ik gebruik eigenlijk nooit shortkeys dus dit is overbodig voor mij. Maar genoeg die het wel gebruiken. Ik vond de Windows cd/dvd brand optie irritant maar er zullen ook mensen zijn die dit wel gebruiken. Ik vind internet explorer fijn werken maar voor de meeste hier is dit ook al iets wat jaren eruit mag. Dus ja welke programma's en welke opties zijn dus nou echt overbodig?

[Reactie gewijzigd door Daoka op 6 januari 2022 10:54]

Sorry hoor, maar de gemiddelde persoon wil toch gewoon een compleet systeem op hun PC / Laptop.
Bij android / macos heb je toch ook 0 keuze over de bijgeleverde apps. Die je overigens bijnan ooit kan verwijderen.
Vroegâh kreeg je bij de installatie van Windows nog een keuzemenu.
Zoals Win2k vroeger was dus, die tijd komt nooit meer terug, die store Apps default installeren heb ik ook nooit begrepen terwijl ik er nooit gebruik van maak, een simpele manier verwijderen is er niet en mag je met powershell scripts aan de gang of handmatig per app verwijderen.

[Reactie gewijzigd door mr_evil08 op 6 januari 2022 10:11]

Dit is dus ook een van de redenen waarom op mijn gaming pc nu ook Linux staat
Hoe zit het met de support van deze Media Player, wat is het voordeel ten opzichte van VLC? Voor muziek zullen de meeste mensen Spotify gebruiken.
Zie deze uit 2019:
HEVC Video Extensions

Zoals ik in mijn andere comment uitleg, zul je er vanuit moeten gaan dat de nieuwe Windows Media Player zich gewoon gaat houden aan alle Amerikaanse wetgeving, en dat jij als consument dus niet de beste ervaring zal hebben.

[Reactie gewijzigd door Eonfge op 6 januari 2022 09:38]

Ik heb in windows voor 99 cent de HVEC codec gedownload en dat werkt prima.
Ja met VLC bespaar je 99 cent maar met de codec op Windows gaat HVEC ook werken in je browser en dergelijke.

Het is gewoon te veel gedoe om het niet te doen.

[Reactie gewijzigd door TWyk op 6 januari 2022 09:55]

Als je de K-lite codec pack installeert ben je er ook.
Codec packs?? Die heb ik al letterlijk 15 jaar niet meer nodig gehad.
Jawel hoor, maar waarschijnlijk standaard in je VLC. Of je gebruikt alleen Spotify en mp3.
99 cent is voor mij niet te doen, aangezien ik dan naar de winkel moet gaan om een €15 cadeaukaart te kopen, die te activeren en dan 99 cent daarvan uitgeven aan die codec. Ik houd het maar bij VLC, heeft voor mij nog nooit problemen gegeven.
Wel als jij alles wilt kunnen afspelen. VLC speelt ook aardig wat af maar niet alles, bovendien is de rest van het systeem daar niet mee geholpen.
bovendien is de rest van het systeem daar niet mee geholpen.
De rest van het systeem is basically youtube voor mij, die het toch omzet in iets wat kan afgespeeld worden in bijna elke browser. Zelfs mijn iPad uit 2012 werkt nog :) (wel met iOS 10.3.3, minor detail)
Voor mij maakt het niet uit.
Ik heb bijvoorbeeld ook 125 GB Onedrive opslag voor al mijn foto's en video's en beschikbaarheid op al mijn devices.
Scheelt me een harddisk en gedoe voor synchronisatie en backups.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee