Ook Google trekt zich terug van telecombeurs MWC in juni

Google zal geen exposant zijn op telecombeurs Mobile World Congress. De organisatie wil de beurs in juni in de Spaanse stad Barcelona door laten gaan met 50.000 bezoekers, maar sommige bedrijven zien risico's voor hun medewerkers en zeggen af.

Google zegt tegen The Verge dat de beslissing een gevolg is van de reisbeperkingen door de coronapandemie binnen het bedrijf en dat de zoekgigant samen zal blijven werken met organisator GSMA voor een fysieke beurs volgend jaar en virtuele evenementen dit jaar. Google is bij lange niet de grootste exposant op de beurs, maar was bij de laatste fysieke versies wel met meerdere grote stands aanwezig op de beursvloer.

De maker van Android is niet de eerste die afzegt. Netwerkbedrijf Ericsson zei vorige maand al af. Ericsson is een van de grootste exposanten op de beurs, die vooral op telecomprofessionals gericht is. Ook Nokia, Sony, Facebook, Cisco, British Telecom en Oracle komen niet. De organisatie zegt dat de beurs nog altijd doorgaat. Vorig jaar zou de telecombeurs in februari plaatsvinden, maar het werd de eerste grote beurs die niet doorging vanwege de coronapandemie. In 2019 waren er meer dan 100.000 bezoekers op de beurs.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

01-04-2021 • 10:41

27 Linkedin

Reacties (27)

Wijzig sortering
Het is ongelooflijk dat een organisatie zo ontzettend blind kan zijn in deze tijden. Een beurs organiseren waar 50K bezoekers op af kunnen komen. De besmettingshaard zou enorm zijn.
Nu ben ik niet bekend met de vaccinatiesnelheid in Spanje, maar de kans dat ieder van die 50K bezoekers is gevaccineerd lijkt me zeer miniem. De kans dat er bezoekers bij zijn die mogelijk corona hebben, maar geen verschijnselen acht ik al groter.
Wat me nog het meest verbaast is dat een regering of lokale overheid hier niets tegenin brengt. Ik ben me terdege bewust dat Spanje het voor een groot deel van toerisme moet hebben, maar de PR schade als hier een flinke corona uitbraak door zou komen is dan nog groter.
Kortom, een verstandige beslissing van Google en Ericsson, dit is vragen om problemen.

[Reactie gewijzigd door South_Styler op 1 april 2021 10:47]

Het lijkt erop dat ze toch echt wanhopig de inkomsten nodig hebben. De enige manier om op korte termijn iets te organiseren lijkt mij met gebruik van bijvoorbeeld verplicht vaccinatiebewijs. Dan is het misschien nog verantwoord, aangezien het erop lijkt dat je met vaccin niet zomaar een ander kunt besmetten:
https://nos.nl/artikel/23...jks-nog-besmettelijk.html

Maar het lijkt me toch echt niet handig om zulke dingen te organiseren als een groot deel van de bevolking nog niet gevaccineerd is en je toch grotere drukte krijgt in een stad, wat ook weer invloed heeft op de rest van de niet-gevaccineerde bevolking.

Het vierde kwartaal lijkt me het vroegste moment om weer wat te organiseren. Zo wil men de IBC in de RAI in september weer organiseren. Op die pagina noemt men geen vaccinaties, maar het lijkt me toch behoorlijk onwenselijk zelfs in september dat mensen vanuit het buitenland zonder vaccinatie binnenkomen, of zelfs dat Nederlanders zonder vaccinatie de beursvloer op mogen.
https://show.ibc.org/ibc2021-health-and-safety-protocols
Helemaal mee eens. Maar 'wij' hadden de TEFAF op 7 maart 2020. De besmettingshaarden kon je twee weken later uittekenen.
Nog buiten de gezondheidsrisico's vraag ik me af of MWC met slechts 50.000 bezoekers uberhaupt rendabel kan zijn. Ze hoeven weliswaar minder ruimte te huren in het beurscomplex, maar ze missen ook gigantisch veel inkomsten. Alleen al een ticketinkomsten komt er 70 miljoen minder binnen. En dan nog de miljoenen die niet binnenkomen door wegblijvende bedrijven.
Maar MWC staat niet op zichzelf. De lokale overheid heeft er ook enorm veel baat bij, en ik denk dat die hierom ook wel mee zouden betalen als het kan. Sowieso betalen die altijd al mee: De organisatie betaalt niet voor de politieinzet enz.

Want laten we wel wezen, die 50k (normaal 100k) mensen moeten ergens slapen, ergens eten, vervoer hebben enz enz. Rondom MWC schieten de hotelprijzen dan ook de lucht in, en laten de hotels nou net de gebeten hond zijn geweest het afgelopen jaar. Dit zou ze echt een broodnodige hap lucht kunnen geven.

Maar ik zie het ook niet meer gebeuren. Laten we wel wezen: De beslissing om MWC door te laten gaan is eind vorig jaar genomen, toen we nog dachten dat de vaccins ruim geleverd zouden worden.
Niet alleen dat er komen bezoekers van over de hele wereld dus heb je mooi de kans nieuwe varianten te verplaatsen. Dit moet gewoon een jaar uitgesteld worden.
Veel bedrijven hebben zich al terug getrokken. En waarom kunnen ze het dit jaar niet gewoon digitaal doen net als veel bedrijven vorig jaar gedaan hebben? We moeten nog even volhouden met z'n allen het einde is mogelijk in zicht maar nog niet in Juni/Juli.
Ik denk ook dat de afweging vooral Economisch gedreven is MWC is echt het belangrijkste evenement van het jaar voor Barcelona met bizarre omzetten voor het toerisme (tegen de 500 miljoen euro). En dan praten we nog niet over de standbouwers(vooral de kleinere stands waar er veel van zijn worden lokaal gesourced) en logistiek.

Dat in combinatie met misschien hun verwachting dat het vaccineren alweer verder zou zijn toen het gepland werd maakt denk ik dat de afweging nu nog is laten we het toch proberen door te laten gaan.

Of het slim is ik denk het ook niet, maar de economische schade is in Spanje natuurlijk ook veel groter dan Nederland hier is de werkeloosheid onverminderd laag door de overheids steun daar is ie inmiddels naar 16.3% opgelopen zonder massale mogelijkheid voor de overheid om te steunen. Dan krijg je in elk geval druk voor andere afwegingen.

[Reactie gewijzigd door CrazyBernie op 1 april 2021 13:15]

Ja precies, het valt hier in Barcelona trouwens relatief nog wel mee vergeleken met de rest van Spanje maar alles staat onder hoge druk. Ik kan me de beslissing wel voorstellen, zeker omdat die op het moment is genomen dat we dachten dat de vaccins veel sneller geleverd zouden worden (eind vorig jaar).

Maar ik denk dat binnenkort het doek wel weer zal vallen want zoals het nu gaat, kan het gewoon niet.
Ik denk ook dat ze moeten uitstellen. Dus ja dan maar 2022 inplannen voor mwc.
Zelfs als alle bezoekers gevaccineerd zijn, kan dit problemen geven. Vaccinatie beschermt je tegen ernstige symptomen, maar niét voor de volle 100% tegen het dragen of verspreiden van de ziekte. Je kan het als gevaccineerde nog steeds verspreiden naar mensen die niét gevaccineerd zijn.
En het ziet er ook niet naar uit dat de huidige vaccins dit zullen doen. Ik werk in een ziekenhuisomgeving waar +90% van het verzorgend personeel is gevaccineerd, maar waar de uitbraken onder patiënten blijven opduiken, en zelfs toenemen in frequentie (gezien de derde golf). De enige constante tussen de patiënten welke in het ziekenhuis corona oplopen, is het verplegend personeel.
Aan de overdracht van het virus door gevaccineerden werd lang getwijfeld, maar net vandaag komt onderzoek uit waaruit blijkt dat de huidige vaccins toch wel de verspreiding drastisch tegen gaan.
Hetzelfde wordt ook vastgesteld in de Belgische rusthuizen. Er zijn nog steeds uitbraken, echter met verdoken symptomen. Patiënten zijn niet tot nauwelijks zien, en vertonen bv. slechts licht verhoogde koorts.
Om terug on topic te gaan: zelfs als elke bezoeker van het MWC gevaccineerd is, kàn hij de ziekte nog steeds oplopen, zal hij er hoogst waarschijnlijk bijna geen last van hebben, maar kàn hij de ziekte wel verder verspreiden op zijn thuislocatie, waar er een veel lagere graad van vaccinatie bereikt werd.

[Reactie gewijzigd door maarte997 op 1 april 2021 17:07]

Vaccinatie beschermt je tegen ernstige symptomen, maar niét tegen het dragen of verspreiden van de ziekte.
Dat is onjuist. We hebben lang niet zeker geweten wat de effectiviteit zou zijn tegen verspreiding maar het is nooit zo geweest dat we wisten dat een vaccin niet zou werken tegen dragen of verspreiden; we hadden puur de informatie nog niet.

Echter er zijn nu duidelijke resultaten die aangeven dat een vaccin er ook voor zorgt dat je fors minder besmettelijk bent:
https://nos.nl/artikel/23...jks-nog-besmettelijk.html

Deze post maak ik even los van of het nou wel of niet verantwoord is om MWC te organiseren, maar wat jij stelt is onjuiste informatie. Er zijn nog steeds vraagtekens bij een deel van de effecten, en of dat bijv. bij AstraZeneca gelijk is aan bij Pfizer, maar dat het níet ertegen zou werken is nooit bewezen en is misinformatie die je zou moeten wegediten om verdere verspreiding te voorkomen.
Oke, ik moet nuanxeren 'geen 100% bescherming'. Mijn punt is: als je je ziekte als gevaccineerde overdraagt aan een niet-gevaccineerde kan de verspreiding vrolijk verder gaan. Daarom dat we moeten kijken naar een globale vaccinatiegraad, niet naar de lokale. Het heeft m.a.w. geen zin om iedereen op een enorme massabijeenkomst in gesloten ruimte te vaccineren zolang de rest v.d. wereld niet volgt qua vaccinatiegraad.
Daarom heb ik het in een andere post ook over enkel gevaccineerde mensen toelaten. En dat een beurs organiseren ook alleen kan in een regio waar voldoende gevaccineerd is. Mijn comment daarover:
Sorcerer8472 in 'nieuws: Ook Google trekt zich terug van telecombeurs MWC in ...
Ja maar de vaccinatiegraad in Barcelona is ook waardeloos. Ze zijn nog bezig met de mensen in de 80. Overigens staat de operatie voor opschaling helemaal klaar maar de vaccinmakers komen hun verplichtingen niet na, zoals bekend.

En al helemaal binnen de werkende bevolking die de doelgroep is van deze beurs. Gepensioneerden zie je daar toch niet, zelfs als ze de interesse hebben is een ticket veel te duur. Deze wordt meestal door de werkgever betaald.

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 1 april 2021 20:04]

De verwachting was dat de vaccinatie je veel minder besmettelijk zou maken maar dat je het nog steeds kan doorgeven echter zonder onderzoek was dit niet hard te maken.

Ondertussen is inderdaad zoals je aangeeft bewijs dat de vaccins daadwerkelijk ervoor zorgen dat je minder besmettelijk bent. Maar ondertussen zijn er ook meerdere geconfirmeerde casussen van personen die besmet zijn geraakt (en dus sowiezo besmettelijk) na een volledige vaccinatie.

Hoe lang een vaccin effectief is, wat sowieso een verband zal houden met hoe sterk een vaccin beschermd tegen het doorgeven, is nog totaal onbekend. Dat is ook de reden waarom de US hun gigantische voorraad vaccins niet willen verkopen aan andere landen, men wilt een strategische voorraad om te kunnen hervaccineren.

Wel is gekend dat pas nadat > 80% gevaccineerd is een vaccin echt gaat werken via groepsimmuniteit wat concreet inhoud dat iedereen die gevaccineerd wilt worden, gevaccineerd moet zijn vooraleer we echt profijt gaan hebben.

Wat we ondertussen ook weten is dat mensen die een vaccin hebben gehad hebben denken dat alles ok is en ze terug alles mogen, zie hiervoor naar de situatie in Israël waar 50% gevaccineerd waarop men nu op weg is naar een 4de lockdown. https://epiforecasts.io/covid/posts/national/israel/

Gezien de verspreiding van Covid zal het sowieso verder muteren, niemand kan voorspellen hoe snel Covid zal muteren en hoe snel de vaccins daardoor effectiviteit zullen verliezen. Daaraan gekoppeld dat dit wereldwijd zit dient men dit ook wereldwijd aan te pakken wat ook wilt zeggen dat je alle arme landen moet oplossen, zoniet is dat een kweekvijfer waaruit het terug zal slagen.

Uit de beleidsdocumenten van Europa blijkt dan weer dan men verwacht tegen deze zomer dat we in de EU aan 50% vaccinatiegraad gaan zitten, als men hier dan nu niet meteen de lessen uit Israël trekt zitten we in september/oktober 2021 terug in lockdowns. Het spijt mij om te zeggen maar een ieder die denkt dat met een vaccin spuitje te krijgen het opgelost is, die is naïef. Maar ook een ieder die nog denkt dat het met zuiver vaccins opgelost gaat geraken, zelf al geraak je aan die 80%, ook die is naïef. Vaccinatie is een krachtig wapen, dat wel, maar niet de grote oplossing.

https://www.brusselstimes...zer-biontech-astrazeneca/
Hoe lang een vaccin effectief is, wat sowieso een verband zal houden met hoe sterk een vaccin beschermd tegen het doorgeven, is nog totaal onbekend.
Ook hier weten we inmiddels geloof ik al wat meer over: het lijkt erop dat de natuurlijke immuniteit er ook lange tijd voor zorgt dat een herbesmetting in het ergste geval maar heel licht is, dus op het moment dat het meer endemisch is zou het dan minder erg moeten worden. Voor nu in ieder geval.

Vaccinaties lijken wel "de grote oplossing" maar die staat idd niet op zichzelf. Echter we kunnen niet uit angst de boel nog langer dicht laten als er geen druk op de gezondheidszorg meer is. MWC in juli lijkt wel onhandig op z'n zachtst gezegd maar eind Q3 moet het toch weer kunnen in bepaalde regio's, weliswaar waarschijnlijk met vaccinpaspoorten totdat de vaccinatiegraad hoog genoeg is. Ik verwacht dat deze voor evenementen en reizen noodzakelijk gaan zijn maar dat we voor de rest niet Israël na gaan, dus niet voor horeca, sportscholen, maar ik vind dat moeilijker te voorspellen in het recalcitrante Nederland.

MWC volgend jaar weer doen lijkt me het veiligst, of als je het per se wil in sept/okt ofzo. De IBC (grootste tech beurs die in NL gehouden wordt voor mediawereld) staat wel nog steeds gepland voor in september geloof ik.
Je legt de vinger direct op de blindspot, dank daarvoor. Het klopt inderdaad volledig dat je het virus nog mee kan dragen en verder kan besmetten.

Zelfs met vaccinatie ben je niet 100% beschermd en, net zo belangrijk, de mensen in je omgeving ook niet.
===========================
Edit: mijn informatie is waarschijnlijk outdated. Ik laat de post echter staan, maar geef bij deze aan dat ik me hiervoor onvoldoende heb verdiept om hier eigenlijk een stelling over te kunnen innemen.

[Reactie gewijzigd door South_Styler op 1 april 2021 14:07]

Je verbaasd je over een heleboel dingen én zegt niks te weten over de cijfers. Dat klopt natuurlijk niet helemaal. Kijk naar Israël, daar gaat het keihard de goede kant op. Je kan prima plannen dat het tegen die tijd weer kan, garanties kunnen natuurlijk niet. Bezoekers vanuit het buitenland lijkt me organisatorisch ook niet verstandig, tenzij je er een pilot met sneltesten tegenaan gooit.
Nu ben ik niet bekend met de vaccinatiesnelheid in Spanje, maar de kans dat ieder van die 50K bezoekers is gevaccineerd lijkt me zeer miniem.
Die 50k bezoekers komen hoofdzakelijk helemaal niet uit Spanje. Het is een wereldwijde beurs. Dat is juist het probleem. Hierdoor gaan allerlei varianten mixen.

Maar ik denk dat dit wel afgelast wordt uiteindelijk. Ze zijn gewoon te optimistisch geweest.

Ik ben er zelf ook bij geweest in 2019 en het is echt een evenement. Maar ik woon zelf toevallig in Barcelona en ik zie het ook liever niet komen dit jaar. Hier in Spanje gaat het vaccineren ook maar mondjesmaat. Met name door de slechte leveringen, de lokale GGD staat helemaal in de startblokken om vol op te schalen maar de vaccins zijn er gewoon niet, dus momenteel heeft het geen zin.

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 1 april 2021 19:57]

Ik ga niet mee in je betoog, doordat een mondkapje an sich gewoonweg te weinig bescherming bied.
Wanneer je kijkt naar 50K bezoekers (in totaal) die echt allemaal 1,5 meter moeten houden - dat lijkt me niet te doen op zo’n beurs ongeacht de oppervlakte.

Dat je je zorgen maakt over de bijwerking van vaccinaties is zeker niet verkeerd. De stelling dat een mondkapje an sich voldoende is gaat echter totaal niet op, waarmee een brandhaard van besmettingen zou ontstaan waar je U tegen zegt.
Die afstand moet wel kunnen met 50k bezoekers. Ik ben er in 2019 geweest toen er 100k bezoekers waren, en het was helemaal niet zo druk als je zou verwachten. Ik verwachtte drukte a la HCC dagen in zijn hoogtijdagen. Dat viel heel erg mee. De Fira heeft een oppervlak van een dorp zo ongeveer.

De enige plaats waar het echt druk was (maar nog niet HCC-dagen druk) was de centrale looptunnel door het midden. Maar je kon ook van hal naar hal lopen buitenom, waar het even breed was als de hallen zelf. En als ze dat nu flink aanmoedigen dan moet dat geen probleem zijn eigenlijk.

Ook sanitaire faciliteiten zijn ruimschoots aanwezig. Is allemaal eigenlijk geen probleem. De vraag is alleen of 1,5m + mondkapje uberhaupt wel afdoende is, en daar stel ik eigenlijk mijn vraagtekens bij. Juist omdat mensen uit verschillende landen hier gaan mixen en dus vervelende varianten kunnen introduceren. Bovendien gaan die mensen na afloop allemaal de stad in en daar is veel minder controle op.

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 1 april 2021 20:11]

Zeg, wil je wegwezen met je HCC dagen? Weet je hoe oud ik me nu voel? 😉😁

Man, wat een tijd. Toen er nog (bijna) geen internet was een er bbs boards waren. Waar ik als tiener nooit bijkwam, want ik had geen modem, laat staan een telefoonlijn.

Van een hobby voor nerds is het een voorwerp voor algemeen gebruik geworden. Ja zelfs een eerste levensbehoefte, al blijf ik die onzinnig vinden.

OT: Ondanks je omschrijving kan ik me niet voorstellen dat het nu al een goed idee is om 50k mensen op de beurs samen te laten komen. Als het nu allemaal lokaal volk was... maar dan nog niet.
Haha ja ik had wel een modem, maar mijn ouders waren niet blij als ze weer niet konden bellen :)

Maar idd, ik zei ook al dat ik het geen goed idee vond. Ik denk dat zelfs met alle maatregelen het een groot risico is omdat juist zoveel bezoekers uit het buitenland komen.
Ik zou eerder me zorgen maken over de vaccinaties dan de beurs. Want uiteindelijk heb je eerder kans op bijwerkingen van het spuitje achteraf dan met 50K mensen die gewoon een mondkapje op hebben.

Daarnaast is de vaccinatie niet getest durende 1-3 jaar periode. Dus dat ze het binnen 1-6 maanden niks hebben ondervonden bijvoorbeeld betekend niet direct hersteld. Nee ik begrijp Google dus niet
Precies, wat je zegt is 100% correct, maar heeft jammer genoeg zo goed als geen zin om dat te zeggen hier op tweakers, en dat ze geen moeite hebben naar een volle supermarkt als Deen of Dekamarkt of AH te gaan, waar ook met gemak over de 180 of meer mensen komen nu in een VEEL kleinere ruimte dan een enorme beurs, en ja ik kan iemand die er werkt bij een supermarkt, en die zij glashard, dat alle karretjes (140 stuks) in gebruik zijn, en dat ook alle mandjes in gebruik zijn, en klopt ook toen ik er gisteren was, waren zo goed als alle karretjes in de supermarkt, en ook veel mandjes, ieder geval een STUK meer dan 50 of 100 man per supermarkt, het was ontzettend druk, net of alles in de aanbieding was.

Maar Action en Hema en zo mogen niet open zijn om er vrij heen te gaan, daarvoor moet je via telefoon of e-mail een afspraak maken, en mogen dan maximaal 1 persoon per keer binnen komen, om spullen te pakken en te betalen, wanneer Action tegenwoordig net zo groot is als een supermarkt, ieder geval bij de Actions waar ik kom, en de Hema was altijd al heel groot, gewoon achterlijk voor woorden.

Helemaal met vaccinatie bedrijven met een track record van dit:

En ik wil helemaal niks krijgen/hebben (Messenger RNA/vaccinaties) van een bedrijf als Pfizer, die enorme criminelen zijn:
Pfizer has been a “habitual offender,” persistently engaging in illegal and corrupt marketing practices, bribing physicians and suppressing adverse trial results. Since 2002 the company and its subsidiaries have been assessed $3 billion in criminal convictions, civil penalties and jury awards.
En ook wil ik helemaal niks krijgen/hebben (Messenger RNA/vaccinaties) van een bedrijf als Johnson & Johnson, die ook enorme criminelen zijn:
Facing thousands of lawsuits alleging that its talc caused cancer, Johnson & Johnson insists on the safety and purity of its iconic product. But internal documents examined by Reuters show that the company's powder was sometimes tainted with carcinogenic asbestos and that J&J kept that information from regulators and the public.
Hoe verder een samenleving van de waarheid afdrijft, hoe meer ze degenen zal haten die de waarheid spreken.

[Reactie gewijzigd door AmigaWolf op 1 april 2021 20:08]

Ik kan het heel goed begrijpen van Google. Persoonlijk verwacht ik dat aan het eind van het jaar een aantal evenementen wel door zal gaan, maar in juni zou ik mijn collega's ook nergens naartoe sturen. Overigens zit ik in een compleet andere branche.

Half offtopic: het laatste evenement waar ik bij aanwezig ben geweest, was in Barcelona (oktober 2019). Het eerste evenement daarna, in maart 2020, werd twee weken voor het zou beginnen afgelast.
Dit is echt wel compleet absurd te noemen.

Dit is niet gewoon een evenement zoals een optreden dat afgeschaft is waar vooral lokale mensen op afkomen, dit is een evenement waar mensen uit alle uithoeken van de wereld samen komen.

In Antwerpen heeft een 4 daags evenement plaatsgevonden waar men bezoekers heeft met name uit heel Europa maar ook daarbuiten. Exact een week later kondigde België aan dat men een harde (en eerste) lockdown invoerde waarbij alle winkels en scholen meteen dicht moesten en burgers mochten niet meer buiten komen tenzij voor essentiële redenen, zelfs een wandeling maken in een park was verboden.

Welk specifiek massa evenement had plaatsgevonden en en welke rol dit gespeeld heeft wou noch de Belgische regering of de media vermelden om te vermijden dat een publieke backslash zou plaatsvinden. De organisatie had toen niets fout gedaan en zich volledig aan de toen geldende regels gehouden maar men moest er wel mee leven dat hun evenement niet enkel gigantisch veel mensen besmet had (die na het evenement terug naar alle uithoeken van Europa en daar buiten gingen) maar tevens dat er meerdere bezoekers het niet hebben kunnen navertellen. Verdere informatie hierover wil ik er dan ook niet over kwijt.

Echter dit was zeker geen alleenstaand geval, er moeten voor de eerste lockdowns sowiezo nog dergelijke hotspots geweest zijn die gekend zijn bij overheden. Er waren triggers waarom landen plots van het zal wel overwaaien naar niemand mag nog buiten gingen, van de ene dag op de andere.

Dat een privé organisatie nu terug een dergelijk evenement wilt organiseren en denkt dat het ok is, lijkt mij heel naïef maar ok. Maar hoe haalt een overheid in Europa het in godsnaam in zijn hoofd toestemming te geven voor een dergelijk evenement goed wetende dat die op Europees niveau strategisch gebrieft zijn over net dit soort evenementen die een sleutelrol gespeeld hebben in de begin fase?

Dat bedrijven massaal afzeggen lijkt mij heel logisch, mocht dit evenement miraculeus doorgaan en het loopt fout (en dan gaat het met dit soort evenement meteen heel zwaar fout) dan wil je in geen geval als bedrijf hier op enige manier aan gelinkt worden, de reputatieschade zou ongezien zijn.

[Reactie gewijzigd door sprankel op 1 april 2021 18:40]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ.

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee