KPN komt met update voor decoders die tv-gids sneller moet maken - update

KPN brengt in januari een update uit die de tv-gids van zijn decoders sneller moet maken. Eerder bracht KPN een soortgelijke update uit, maar de provider draaide deze terug nadat deze druk op zijn netwerk veroorzaakte. De update komt gefaseerd beschikbaar.

De releaseperiode van de software-update wordt vermeld op de website van KPN, zo merkte TotaalTV op. De provider laat daar weten dat de firmware inmiddels al gereed is voor gebruik. Het bedrijf meldt dat de firmware bewust niet wordt geüpdatet rond de feestdagen en dat de update daarom 'in januari' moet verschijnen. "In de periode van de feestdagen willen we dat je ongestoord gebruik kunt maken van KPN tv. Daarom zal de software in januari uitgerold worden over de kpn tv-ontvangers", zo schrijft het bedrijf.

KPN maakte in december al tijdelijk een update die het tv-gidsprobleem moest oplossen beschikbaar, maar de provider draaide deze later terug. Dit deed het bedrijf naar eigen zeggen omdat de update voor te veel druk op zijn netwerk zorgde, waardoor de provider binnen 24 uur met twee storingen kampte op zijn decoders. Het bedrijf noemde geen oorzaak voor de toegenomen druk na de update.

Update, dinsdag: KPN laat aan Tweakers weten dat het bedrijf deze week begint met het uitbrengen van de software-update. De provider zegt dat de update gefaseerd wordt uitgerold. De laatste tv-ontvangers die last hebben van het probleem, moeten rond 20 januari geüpdatet zijn. De updates betreffen NMC-versie 8.0.112_1 en HTML-release 4.112.213.

Door Daan van Monsjou

Redacteur

04-01-2021 • 20:13

136 Linkedin

Submitter: juliank

Reacties (136)

136
129
72
3
1
44
Wijzig sortering
Ik vond de tv gids van kpn altijd simpel maar wel snel en goed werken dus helemaal top. Sinds de nieuwe gids is het gewoon drama qua snelheid.

Voor diegene die het niet gevolgd hebben want dit speelt al een tijdje:
1) kpn besluit een nieuwe tv gids in te voeren om hem moderner te maken.
2) omdat de nieuwe gids op vooral oudere stb's zo traag als dikke stront is komen ze met een update
3) deze update blijkt alleen het netwerk van kpn te overbelasten
4) update teruggetrokken waardoor ik verdomme weer met een trager dan traagst gids zit.

de reden voor 3) is schijnbaar dat naast een nieuwe gids ze ook de iptv backend hebben vernieuwd en blijkbaar niet goed hebben getest of gedimensioneerd op de nieuwe gids

Bovenop dit gepruts komt ook nog eens dat bij 1) ze niet alleen de interface 'moderner' hebben gemaakt maar ook een aantal dingen veranderd (niet ten goede imo):
a) geen live beeld meer van de zender die je aan het kijken was bovenin de gids maar een statisch plaatje van de zender die je selecteert in de gids (kan je inmiddels weer aanzetten in opties). De traagheid van de gids komt imho hierdoor, in plaats van de huidige zender verkleint door te zetten moet de gids nu elke keer bij openen via het netwerk de afbeelding(en) ophalen van de zenders in de gids. Dit kost tijd EN levert natuurlijk veel meer netwerkverkeer op.
b) in plaats van op ok te drukken en naar een zender te gaan moet je nu 2 keer er op drukken omdat de 1e keer je naar de volledige info gaat. (kan je inmiddels ook weer aanzetten in de opties maar dan kan je de volledige info niet meer oproepen 8)7 )
c) terug gaan naar een vorige zender wordt niet onthouden zodra je even naar de gids gaat om info over een programma te bekijken dus moet je het daarna het eerst weer via de gids doen.

[Reactie gewijzigd door gws24 op 4 januari 2021 21:23]

vroegah....in het analoge tijdperk....drukte je op een knopje op je AB en spong gelijk het beeld over. Nu alles digitaal is mag je 1-2 seconden wachten......Dat heet vooruitgang.
Accepteer het nou maar. Uiteindelijk wordt het 'beter'.

Dit zie je overal in de geschiedenis. Electrische auto's...verguist, ook al braken ze de 100km/uur al eerste in 1899, nu op handen gedragen. MSDos is verworden tot Win10 en Dikke mobieltjes uit 1990, model koelkast, zijn uiteindelijk ook plat en handig geworden.

Zelfs TV gidsen, (gebruikt iemand die nog in een on demand tijdperk? blijkbaar wel, ook al is er niks zinnigers dan big brother te vinden), ontkomen er niet aan.
kortom.... don't care
Dat komt omdat je vroeger daadwerkelijk alle zenders tegelijk ontving. Analoog. Nu ontvang je digitaal 1 stream. Als KPN alle zenders naar je toe zou streamen zou de bandbreedte werkelijk enorm moeten zijn. Wanneer je dus van zender wisselt moet de streak overnieuw opbouwen. Ik vind het persoonlijk snel genoeg.
Ik hoef eigenlijk nooit meer dan een seconde te wachten, meestal is het zappen instant. Misschien komt dit doordat ik niet die ontzettend trage Mediabox XL van Ziggo gebruik, maar een CI+ module in mijn tv. Maar bij mensen die ik ken met KPN en Telfort is het zappen ook vrijwel instant, dus misschien heb je dan een trage ontvanger als het bij jou 1-2 seconden duurt.
Ik had ziggo met zowel de mediabox xl en een ci+ module in m'n tv. Zappen met de ci+ module in de tv was bij mij veel trager dan met de mediabox xl. Echt een paar seconde wachten na het zappen. Geen idee of dat aan de ci+ module of aan de tv ligt dan. Ik gebruikte meestal de ziggo go android tv app om tv te kijken. Dat werkte veel sneller.

Inmiddels overigens overgestapt naar kpn, vanwege dat er recentelijk glasvezel bij ons is aangelegd.

[Reactie gewijzigd door riotrick op 5 januari 2021 09:20]

Meestal als mijn tv wat langer uit is geweest duurt het een paar seconden voor ik kan zappen, maar daarna is het wel snel. De Mediabox XL was wel snel als die een paar minuten aan heeft gestaan, maar dat was met de energiebesparing aan. Met die optie uitgeschakeld was het iets sneller, maar dan stond de fan continu aan. In beide gevallen duurde zappen altijd ongeveer een seconde.
TV's kunnen ook vrij traag zijn, een instap 4k LG houdt niet over qua processorkracht, moet de TV wel eens opnieuw opstarten om het geluid in sync te krijgen. De gids via de satelliet is ook best langzaam.
Dan ken je mij niet want ik kan zo'n beetje bij iedere kanaalwissel koffie halen in de keuken... En dat met de nieuwste box van KPN. Mijn oude Amino kastje die ik ooit via Concepts ICT had en daarna bij Telfort was vele malen sneller...
vroegah....in het analoge tijdperk....drukte je op een knopje op je AB en spong gelijk het beeld over. Nu alles digitaal is mag je 1-2 seconden wachten......Dat heet vooruitgang.
Dit komt enkel doordat er op bandbreedte bespaard wordt. Analoog werd (bijna) de gehele kabel door TV zenders in beslag genomen. Met de komst van de digitaliseren is ook de strijd om de bandbreedte losgebarsten, immers we moeten naast het TV kijken ook kunnen uploaden, downloaden en tegelijk een ander TV kanaal op de tablet of laptop bekijken.
Daarom zijn TV signalen zo ingericht dat ze zo min mogelijk bandbreedte gebruiken. Daarom wordt er gecomprimeerd en wordt er zo min mogelijk een compleet beeld overgestuurd, soms maar 1 keer per seconde. Onder andere daardoor ontstaan de vertragingen bij het zappen.
PS. Zie https://www.dvscene.nl/achtergrond/beter-encoderen.html voor uitleg over I-frames, P-Frames en GOP.
Ja die update van de vorige keer was echt een drama. Nu komen ze met een nieuwe update om het te fixen. Beter draaien ze het gewoon allemaal terug, desnoods alleen voor de oude decoders.

En als ze toch bezig zijn, toen ik nog bridged IPTV kon gebruiken werkte het past echt goed. Daar zou ik graag naar terug willen. Ik hoef geen Netflix of YouTube op deze aftandse decoder, want daar heb ik een fatsoenlijk kastje voor.

[Reactie gewijzigd door Svrooij86 op 5 januari 2021 22:58]

Inderdaad erg jammer dat er geen bridged IPTV meer is. De functies van routed IPTV gebruik ik ook niet maar moet er wel een extra kastje voor aan het stroom hebben (de experiabox).
Een bericht op mijn blog over hoe je bridged IPTV moest instellen krijgt nog steeds veel bezoekers, staat nu maar een melding bij dat die super setup nu niet meer mogelijk is.

En ik snap het niet want het zijn nog steeds multicast streams in hetzelfde netwerk. Nu heeft je decoder alleen geen rechtstreekse toegang meer maar daarnaast wel de beschikking over internet (zodat je YouTube en netflix kan kijken op een traag kastje)

Wij gaan binnenkort overstappen of doen gewoon het tv abonnement weg.
Je bedoeld "toen ik nog geen routed IPTV kon gebruiken"? Op zich daarmee geen last, alleen wat lastiger configuratie met de routersetup.
De laatste update lijkt gelikt maar qua snelheid is het wel iets slechter geworden. Maar ik heb met de VIP2952 geen lag van 4 seconden wat mensen hier noemen of dat de boel vastloopt/crasht.
Moet wel erbij zeggen dat bij afsluiten de apparatuur helemaal uitgaat (ivm stroomverbruik) en opstarten betekent dus een auto-inlog en ong. 30sec wachten. Wellicht helpen dergelijke frisse starts ook een beetje tegen dit probleem (volgelopen cache oid?) of dat je eens een reset kunt uitvoeren. Een fix zal wel een keer volgen...
De traagheid van de gids komt imho hierdoor, in plaats van de huidige zender verkleint door te zetten moet de gids nu elke keer bij openen via het netwerk de afbeelding(en) ophalen van de zenders in de gids. Dit kost tijd EN levert natuurlijk veel meer netwerkverkeer op.
Het lijkt me zeer sterk dat de traagheid of de extra hoeveelheid netwerkverkeer door het ophalen van een plaatje komt.
- Zeker in vergelijking met een video-stream weergeven kost een plaatje veel minder performance, als een oude setup-box de video-stream picture-in-picture kan weergeven, moet in plaats daarvan een plaatje weergeven geen enkele moeite zijn.
- Het ophalen van de afbeelding kan asynchroon, de rest van de tv-gids hoeft dus niet te wachten op het ophalen van de afbeelding. Als ik in de tv-gids kijk (ik heb ook KPN) lijkt dat ook te gebeuren, de overige info wordt al bijgewerkt voor de afbeelding zichtbaar wordt.
- Als het plaatje inderdaad het probleem zou zijn, en ze hebben nu wel als optie ingebouwd het live-beeld weer te geven, dan hadden ze dit waarschijnlijk niet als optie maar als standaard doorgevoerd met een update.
- De hoeveelheid netwerkverkeer voor een plaatje is, zeker in vergelijking met een video-stream, minimaal. Zeker met een goede compressie kost het maar enkele tientallen of maximaal een paar honderd kb om een afbeelding op te halen, zelfs van Full-HD of 4K formaat.

Ik kan natuurlijk niet in de code van de ontvanger of het netwerkverkeer van KPN kijken, maar op basis hiervan ben ik er vrij zeker van dat de oorzaak niet gezocht moet worden in die afbeelding.

Op de rest van je post reageer ik niet omdat ik daar maar beperkt ervaring mee heb. Ik gebruik de TV-gids zelden, niet vanwege traagheid of iets dergelijks maar puur omdat ik via andere manieren zap/blader. Meestal gewoon met +/- of door een zender/nummer in te drukken. Als ik van een zender wil weten wat er iets later komt doe ik dat niet via de gids maar via de info-balk die je ziet bij het wisselen van zender (of blauwe knop uit m'n hoofd). Veel verder vooruit of terug kijk ik eigenlijk zelden.
Zolang niet duidelijk is hoe de tv-gids werkt en wat het echt doet blijft het hoe dan ook raden. Maar ik ben het wel met @gws24 eens dat dit een onderdeel van het probleem kan zijn. Dat het voor het netwerk geen probleem is wil nog niet zeggen dat de firmware bij duizenden klanten zo goed met de content levering om gaat als je iets van het hele proces misschien asynchroon lijkt te zien werken.
A en b zijn in de instellingen weer terug te zetten naar gids met live beeld
Dit is precies mijn ervaring ook. Onnodige toeters en bellen die het vooral veel trager maken.
Voor het direct naar de zender gaan kan je ook de "play" knop gebruiken op de afstandsbediening, is even wennen maar na een weekje doe je het automatisch en dan kan je toch nog met de "ok" knop de uitgebreide info ophalen.

Heb zelf een nieuwe ontvanger dus over de traagheden kan ik helaas niets zinnigs zeggen.
Punt b is inderdaad wel een nieuwe ergernis nadat je die instelling hebt omgezet om geen 2x ok te hoeven drukken.

Punt c had ik zelf ook al opgemerkt maar bij is het gedrag redelijk inconsistent. De ene keer weet 'ie het vorige kanaal wel, de andere keer niet. Heb nog niet echt kunnen ontdekken waar het nu precies aan ligt.

Ik heb 2x een VIP2952 v2 en op beide is het hetzelfde.

Hoop dat ze alle problemen met de komende update oplossen, maar ik vrees van niet. Ben benieuwd.
Het klopt dat a en b in te stellen zijn, maar hier gaat ‘s nachts de spanning er volledig af en dan gaat alles weer terug op de standaardinstellingen. Ook dat is een nieuwe “feature” sinds de update. Bloedirritant.
Hier precies hetzelfde gedoe met Telfort TC kastje.
ik heb geen idee welk type ik heb.
Stap gewoon over op NLZIET in combinatie met een chromecast of Apple tv, overal vanaf en goedkoper
Geprobeerd, maar wat een slechte kwaliteit voor RTL en SBS is dat. Zichtbaar blokkerig. Ik heb een 55" 4K OLED tv. Ik heb het na 1 maand uitproberen stopgezet.
Kan maar vind wel dat je overdrijft voor de matige rommel wat erop tv is
ben het met je eens. heb het ook als alternatief gezien, maar de kwali is echt bagger en blokkerig. ( en nee ik keek niet naar lego of minecraft :+ ) .
Sowieso heb je weinig aan een 4k tv. KPN, Ziggo, Canal Digital zenden geen van allen een goede 4k stream uit. behalve van de natuur zenders. Ik zou gewoon Ziggo en ESPN in 4k willen,.
1 x drukken in gids lukt nu ook via de instellingen om te wisselen.
Terug naar de vorige zender gaat ook goed met de toets.
Maar het blijft shabby.
Heb voor mijn moeder ook contact met KPN gehad.
Gaven aan dat het doel was om meer functionaliteit van de kastjes naar het netwerk over te hevelen om trage kastjes te ontlasten; netwerkbelasting is dus niet een bug maar de feature.
Maar uitrol was stopgezet omdat ze niet door fouten nieuwe problemen (verlies opname geschiedenis?) tijdens de feestdagen wouden introduceren.
Impliceerden geloof ik dat sommige updates naar de verkeerde kastjes waren gegaan. In dezelfde periode is Telford met KPN terug samengevoegd, dus mogelijk is daar iets fout gegaan en zijn de telfort kastjes ouder en/of niet getest?

Grootste irritatie is dat op het scherm niets gebeurt, maar opdrachten van de afstandsbediening wel geregistreerd worden - en dan bij bijv 2x drukken daarna alsnog worden uitgevoerd in het (dan) verkeerde menu.

En ja zenders kijken/menu inladen tijdens wisselen is idd trager dan via knopper diret naar een zender. Maar daar is de functie ten miste te begrijpen
Echter in het opname menu wordt de huidige zender ook weergegeven - en als je uit een opname komt eerst ingeladen! |:( Zit je 5 secondes te wachten op een video stream die je niet wilt omdat je naar de volgende aflevering wilt.


overigens heb ik het idee dat sommige menu opties wel handiger zijn dan de oude Telfort keuzes - maar door de traagheid nog niet echt kunnen ervaren.

[Reactie gewijzigd door mbb op 5 januari 2021 15:27]

Dat live beeld van de zender die je aan het kijken bent is gewoon beschikbaar in de gids. Het is in te stellen of je wel of niet dat live beeld wilt zien.
Ook kan je instellen of je met één keer op.de OK knop drukken direct naar de uitzending wilt gaan.
Het teruggaan naar de vorige zender zal als het goed is na die update ook werken als je tussendoor in de gids geweest bent.
Als een paar plaatjes op halen door ene paar mensen want hoe veel mensen kijken er nu tegelijk naar een TV gids? Om dat verhaal over de plaatjes te bevestigen open de gids een tussen 03.00 en 05.00 en kijk eens of deze ook echt veel sneller is. Als dat zo is dan zou dat inderdaad door de plaatjes kunnen komen zo niet dan is dat gewoon onzin en heeft het al dan niet ophalen van de plaatjes er niets mee te maken.

Dat KPN dit gewoon had moeten voorkomen en als dat niet lukte meteen goed had moeten oplossen is een heel ander verhaal. Het feit dat ze daar zo veel tijd voor nodig hebben geeft aan hoe weinig interesse ze hebben in het oplossen van dit soort problemen. Zo moeilijk kan het niet zijn om dit op te lossen daar ben je als middel groot bedrijf echt niet maanden en maanden mee zoet dat kun je gewoon binnen een paar weken oplossen inclusief fatsoenlijk testen.
Gebaseerd op het falen van KPN in deze situatie zou ik er maar van uitgaan dat het een kwestie van tijd is voor ze iets anders "verbeteren" en het weer maanden lang huilen is met een extreem slechte service zo werkt dat nu eenmaal bij bedrijven die niets om hun klanten geven zo lang ze maar netjes iedere maand een vast bedrag overmaken.
Ben het helemaal eens, simpel en snel dat is het enige wat telt!!
Tv van xs4all = KPN bagger. Het kost nu (5 januari om 22:40u) meer dan 10 seconden!!!! Om het menu op te roepen.
Ik heb van alle ellende in mijn abonnement 4k aangezet, daardoor heb ik 2 nieuwe (en stuk snellere) decoders gekregen, zonder problemen.
Bij de oude werden ook bv berichten weer steeds op ongelezen gezet en bepaalde instellingen werden niet goed onthouden, buiten de enorme traagheid.
De oude (de beruchte 2260, ruim 5 jaar oud) heb ik met veel plezier teruggestuurd.
Ik vond het erg bijzonder dat ik de 4k-optie aan kon zetten zonder dat ik meer moest gaan betalen per maand, maar ik ben er zeer content mee :)

[Reactie gewijzigd door geenstijl op 4 januari 2021 20:18]

Hoe heb je die 4K aangezet? :)
Via de MijnKPN-app
Check! 4K toevoeging was voor mij ook gratis. Ik kom zelfs 5 euro goedkoper uit per maand ivm husselkorting! De aanpassing is doorgevoerd. Thanks voor de tip @geenstijl O+
Kijk, goed om te horen :)
Ik kan die optie niet vinden in MijnKPN. :(

Gevonden, je moet dan wel Hussel kiezen, dat had ik nog niet.

[Reactie gewijzigd door FerOne op 4 januari 2021 23:13]

Gedaan bij een neef:(wel een tijdje geleden dus voor wat het waard is) Die kun je aanzetten in je abonnement. Kost een paar euro extra maar dat kun je na een 6tal maanden weer uitzetten. heb je wel de juiste box.

[Reactie gewijzigd door SED op 4 januari 2021 20:44]

Ik vond het erg bijzonder dat ik de 4k-optie aan kon zetten zonder dat ik meer moest gaan betalen per maand
Ik zou dat toch echt goed checken, kost gewoonlijk 2,50 per maand. Wat ik wel las is dat je de nieuwe decoder gewoon mag houden als je later 4k weer uitzet. Dat is al heel wat klantvriendelijker dan Ziggo die de meeste klanten nog opzadelt met goedkope energieslurpende meuk uit 2011, pas vanaf 73,90 per maand krijg je iets moderns.
Yes, heb het gechecked.
Het aan- en uitzetten had geen enkele invloed op de abonnementsprijs.
Ik betaal nu € 71,99 voor 200/200, vast bellen, spotify premium en 2x ITV-ontvanger 4k.
Veranderd je voorwaarde van je abonnement niet?
Heb nog oude voorwaarde met alle extra's wat nu niet bij hussel abonnement zit.
Ik ben sinds ruim een jaar over naar hussel, dus voor mij niet van toepassing.
Dit is meesterlijk. Ik heb zojuist ook eens in de MijnKPN app gekeken, ik ga vier euro minder betalen en krijg 200mbit ipv 100, en 4K tv. Dit is een serieus goede aanbieding.
Ik heb geen Hussel, dus nog het oude "KPN Compleet" en ik betaal inderdaad ook niet extra voor de 4K ontvangers. Als ik mijn oude abo met alle extra's (vaste telefoonlijn, extra ontvanger, Spotify, 200/200 etc.) 1-op-1 om zou zetten, dan ga ik precies 14 cent meer betalen per maand maar dan krijg ik dus wel meteen 4k ontvangers. Zie hier. Heeft nu nog geen zin, want geen 4K TV, maar dankzij het gedoe met die trage ontvangers ga ik het wellicht wel doen.
Ik heb ziggo gewoon gebeld, dat ik geen Netflix kon kijken. Ik had verwacht dat ze zouden zeggen dat ik een nieuwe TV moest kopen, maar ze hebben me een recente settopbox gestuurd. Kon die ouwe humax van 15 jaar oud ook weg. Misschien had ik geluk.

[Reactie gewijzigd door Xfade op 5 januari 2021 07:00]

De setopbox van Ziggo is ook best wel traag. Het oude analoge gevoel maak je alleen mee bij app’s op PS4. Wat mij betreft overweeg ik alleen een internet abbo met nlziet app. Die hebben alleen geen ARTE wat jammer is. TV lijkt steeds meer op kwantiteit ipv eindelijk wat te zien wat boeit.

KPN is jammer genoeg, al jaren, geen optie want dan gaan we in snelheid van 50 mbits naar 20 mbits. Hoe kun je daar ook nog tv doorheen persen?
Ja, ik zit bijna verplicht bij Ziggo. Omdat KPN hier iets van 13Mbit kan leveren. En ik ben niet eens veel duurder uit.
Hebben we ook minister voor telecom en scheefgroei zaken? Wat doen ze eigenlijk aan de top en in Den Haag?
Wauw! Zo'n moderne kast zouden wij ook wel willen. Alleen krijgen we hier alleen zo'n gare Pace.
Precies dit, ik betaal nu al 70 per maand voor 250/25 Mb/s, en dan heb ik die oude Mediabox XL van Ziggo, die echt verschrikkelijk traag is. Gelukkig werkt de CI+ module heel goed, de on-demand functionaliteit van de Mediabox gebruik ik toch niet.
Zijn er uberhaubt zenders die op 4k uitzenden? volgens mij is alleen NL1 Full HD? (Niet dat ik 4K beeldschermen heb).
Worden er dan ook meer-kanaals/meertalige audiostreams meegestuurd? (Niet dat er veel Duitse zenders zijn die ook het oorspronkelijke Engels meesturen, maar heb de optie zelf niet eens kunnen vinden)
Paar herhalingszenders (geloof Nature, Xite en nog iets), moet zeggen dat ik er niet eens naar kijk, ging mij puur om het betere kastje :)
We hebben sinds een paar weken last van dat de tv-ontvanger verschrikkelijk traag is geworden. Zelfs aanzetten en uitzetten duurt erg lang.
Had ik ook, een factory reset via het menu deed wonderen! Daarna voor de volledigheid ook maar een software update uitgevoerd 😊
Zelf zit ik bij XS4ALL (dus KPN). Daar heb ik vanmorgen gebeld en de betreffende persoon liet me de software opnieuw installeren (met behoud van configuratie). Dat heb ik inmiddels gedaan en het is weer veel sneller geworden. In ieder geval snel genoeg om me niet meer te ergeren. De theorie was dat er vele updates zijn gedaan in de afgelopen periode dat leidde tot stapeling van software en dat zou verantwoordelijk zijn voor de traagheid (klinkt vreemd, maar heb ook geen idee van hoe de software in elkaar steekt). De herinstallatie zorgt voor een frisse toestand in de mediabox.
Ook gedaan, na twee weken terug naar af.
Men heeft XS4all volledig in het KPN model geïntegreerd en daarna is het m.i. fout gegaan, allemaal toeters en bellen toegevoegd zonder echt naar de werkzaamheid te kijken
Als je een oude decoder hebt kan je dat als goed laten vervangen door op de website van kpn: https://www.kpn.com/servi...paratuur-wissel.htm#/0006
Dat kan alleen met de erg oude modellen zoals de VIP1853 of VIP1963.

De HMB2260 of VIP2952 vervang je hier niet mee.

Beste optie is dan zoals eerder aangegeven, je abo met 4k uitbreiden voor 2,50 per maand, zodat je de VIP5202 set top box krijgt. Na evt opzeggen van je 4k optie, mag je de set top box(en) gewoon houden.
Ik zou willen dat de software in het algemeen wat slimmer en flexibeler wordt. Bijvoorbeeld dat wordt bijgehouden hoever je een opgenomen programma hebt bekeken en dan op een ander device via de webbrowser verder wilt kijken. Tevens in de webbrowser de scrollbar laten werken. Ik kan nu niet naar een bepaalde tijd scrollen en moet bijvoorbeeld 50x op +30 sec drukken.

Ook mogen de opgenomen GLAS-zenders zichtbaar worden in de webbrowser. Nu neem ik programma's op en denk ze een week later te kijken op mijn tablet, maar o ja, die kan de GLAS-zenders niet vinden tussen de opnames...
Je kan al in een opname door 700 in te tikken 7 minuten doorspoelen. Deze functie is denk ik al zo’n 9 jaar oud als ik mijn CV moet geloven ;-)

Ik heb een 4K tv ontvanger (de witte) en mijn opnames laten tegenwoordig een balkje zien van 0 tot 100% in hoeverre ik iets gekeken heb. Dit werkt op de tv ontvanger zo, maar volgens mij nog niet in de app want die draait nog in een ander platform. Ik geloof wel dat dit er aan zit te komen. Die app en webbased opties zijn geen prio voor ze.

Ik zou liefste een Android TV en Apple TV app zien... nu moet ik dat met een chromecast oplossing doen en dat is totaal niet meer van deze tijd om je iptv te casten naar je tv thuis.

[Reactie gewijzigd door logix147 op 5 januari 2021 13:35]

Ik hoop dat ze ook de PrimeVideo app gaan updaten. Amazon heeft nu eindelijk profielen ingevoerd, zodat je per persoon kan bijhouden wat je hebt gekeken. Echter bij de KPN app (kanaal 202) kijk je op je hoofdprofiel en je kijklijst is ook van het hoofdprofiel.

Verder afgelopen weken gemerkt dat Netflix (kanaal 200) regelmatig (meerdere keren per dag) crashed op de TV-box, kan gebeuren ;)
Vervelend is echter dat je hierbij elke keer weer je accountgegevens opnieuw moet invullen met de online keyboard :'(

Verder zou het ook mooi zijn als ze in de 200 reeks kanalen, Videoland (heb ik) en Disney+ (neem ik misschien dit jaar) zouden plaatsen. Nu moet ik Videoland op de App van mijn TV kijken...
Ja hetzelfde met Netflix erg storend. Maar inmiddels wel een pro geworden in 'snel' typen om weer in te loggen.

De rede voor de storingen ben ik ook nog niet achter. Want het gebeurt met alles wel. Pauzeren om ff naar de wc te gaan en bij hervatten een crash. Overgang van episode naar episode. Teruggaan naar menu. Door menu scrollen. Doorspoelen. En zelfs het selecteren van je account aan het begin.
Die laatste is extra leuk als je zojuist weer ingelogd was.
Er is al een oplossing; 4K kijken aanzetten in mijn KPN en je krijgt een nieuwe decoder.
Ff kopie paste van forum waarom oude firmware niet is teruggezet.
"Omdat de bijbehorende IPTV back-end (server park) afgeschaald is en absoluut niet meer de benodigde capaciteit heeft om iedereen te bedienen."

Van mij mag interface gewoon basic zijn want gaat om tv kijken niet hoe mooi en interactief het menu eruit ziet.

Ff ter vergelijking meesten hadden last van traag menu en dan heb ik over 10a 15 sec voor elke navigeer actie.
KPN IP-TV is normaal echt wel dikke prima, maar man man man... Ik flikker die decoders na de update bijna elke keer door de ramen van frustratie en mijn grens ligt hoog. Mijn vrouw hetzelfde en die heb ik bijna nog nooit zó gefrustreerd gezien.

Zou zonde zijn als een heleboel mensen hierdoor nieuwe decoders gaan aanvragen en op zich prima kastjes de prullenbak in belanden.
Fijn dat ze er nu ook zelf achter komen. Komt een beetje over alsof de devs er zelf ook genoeg van hadden :P

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee