Dropbox maakt back-up-functie beschikbaar voor alle gebruikers

Webopslagdienst Dropbox heeft de back-up-functie beschikbaar gemaakt voor alle gebruikers. Betalende gebruikers kunnen bovendien bestanden met extra beveiliging opslaan en gebruik maken van een door Dropbox ontwikkelde wachtwoordbeheerder.

Dropbox ondersteunt het maken van back-ups van meerdere pc's, zo staat op de help-pagina. Daar staat op moment van schrijven nog dat de functie in bèta is, maar die moet woensdag beschikbaar komen voor alle gebruikers. Dropbox kan daarmee back-ups maken van belangrijke mappen op de pc, zoals Desktop en Documenten.

Daarnaast krijgen betalende gebruikers de Vault-functie, die bestanden extra beveiligt door middel van een pincode, zegt Dropbox. Bovendien zijn previews van die bestanden niet te zien zonder de pincode in te voeren. De Vault is geschikt voor het opslaan van gevoelige gegevens als paspoorten, claimt de webopslagdienst. Als kwaadwillenden toegang hebben tot het account, hebben ze de pincode nodig om die bestanden te openen. Bovendien komt er voor betalende gebruikers ook een wachtwoordmanager in Dropbox. De functies moeten woensdag beschikbaar zijn voor gebruikers via het web en in de apps van de dienst.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

12-08-2020 • 17:25

71 Linkedin

Reacties (71)

71
68
53
1
0
5
Wijzig sortering
Dropbox heeft voor mij afgedaan op het moment dat ze een limiet van 3 gekoppelde devices invoerden. Tot dan nam ik het nog wel voor lief dat er tussen de gratis 5GB en de 1TB voor 10 euro per maand geen tussenvorm zat.

Ik heb geen TB nodig, iets van 50GB is zat voor mij. Maar om 10 euro per maand te betalen terwijl ik 5 procent van de beschikbare opslag gebruik vind ik zonde van m'n geld.

[Reactie gewijzigd door Isegrimm op 12 augustus 2020 17:32]

Zijn toch een paar alternatieven die dit kunnen aanbieden. Google One is beschikbaar voor 100GB aan €1.99. OneDrive is ook 100GB voor 1 cent meer dan Google.

Bij die laatste kan je wel overwegen om €75 meer te betalen per jaar en meteen 6 accounts te hebben van 1TB en Office er nog eens bij. Als je 5 mensen kan vinden die meedoen in je verhaal dan heb je 1TB incl Office 365 voor €1,375 / maand (ofwel dan €99 / jaar voor 6 gebruikers).
Kan je geen mensen optrommelen om mee te doen dan geeft €45 extra je toegang tot Office 365.

Box.com is ook nog mogelijk maar met €9 voor 100GB is dat nu niet de beste deal vrees ik.
Ik heb wel Box.com omdat ze ooit een actie hadden gedaan met een Blackberry playbook 50GB levenslang gratis. Enige beperking is maximale bestandsgrootte van 250MB.

Wat de grote verschillen zijn tussen de aanbieders is mij wat onduidelijk (tenzij misschien het privacy gedeelte). Die zal bij Box (vanwege zijn 100% focus op bedrijven) beter meevallen vermoed ik.

Vooral met de prijs van Microsoft 365 Family (1TB + O365) snap ik niet waarom je nog voor Dropbox of Google zou gaan.

[Reactie gewijzigd door SMGGM op 12 augustus 2020 18:06]

Vooral met de prijs van Microsoft 365 Family (1TB + O365) snap ik niet waarom je nog voor Dropbox of Google zou gaan.

Tja kan maar kan ook zeggen wat moet je met Office ?, leuk misschien studerende kinderen heb of een eigen pc gebruikt om op te werken.
Maar ik heb office 2019 op me pc en gebruik het echt nooit, dan ga ik toch niet voor Office maandelijks/jaarlijks betalen ?.
Je hoeft geen maandelijks abbo te nemen. Er zijn online aanbieders waar je voor 69 euro een jaar abbo kan nemen op Microsoft 365 Family. Dan zijn de kosten omgerekend 0,95 per gebruiker per maand.
Daarom zij ik maandelijks / Jaarlijks misschien had ik of moeten zeggen, als nog zijn de kosten 95 cent als je 6 gebruikers heb ?.
Ja dat is niet veel natuurlijk maar wel weer aan abbo die je neemt, denk je och die euro of paar euro doen we gewoon.

Maar dan moet je wel. Gebruik maken van alle functies anders is het zonde, ik zou niet weten wat ik privé nog met office moet doen.
Dan ga ik er niet voor betalen per maand of per jaar, want waarom geld er aan uit geven als ik het toch niet gebruik.
Wij hebben de kosten van dropbox afgezet tegen de kosten van office365 (door middel van een actie via socialdeal). Puur en alleen voor de storage van onedrive.
voor office hebben we het niet nodig. maar dat zien we dan als gratis erbij. Je hoeft dus niet alles van office365 te gebruiken om het een goede deal te vinden.
Dat zou ook kunnen natuurlijk echter blijft voor mij geen goeie deal, maar dat geld ook voor losse cloud service aangezien ik er geen gebruik van cloud diensten maak.
Er staat dan ook "overweeg" ;)
Als je met 6 bent ben je hoe dan ook goedkoper af (€1,375 < €2) voor dezelfde hoeveelheid opslag en optioneel heb je er nog eens O365 bij (dat je zelf kan kiezen om alsnog niet te installeren).
En Stack, 250 GB voor 3,03 / maand.
https://www.transip.nl/stack/

Geloof dat ik 't wel zo'n bescheiden premium waard vind om mijn bestanden niet bij een van de Amerikaanse giganten te hebben staan.

[Edit: ik dacht aan het gegevensgebruik door MS, Google, etc. zelf.]

[Reactie gewijzigd door Gwaihir op 13 augustus 2020 13:59]

Stack is een beetje over zijn top heen. Het USP van zogenaamd veilig dmv end-to-end encrytie valt in de praktijk vies tegen. Ze hebben inzage in jouw gegevens en moeten deze op verzoek van de overheid (ook de Amerikaanse veiligheidsdiensten dus) gewoon afstaan.
Hoe kom je daarbij? En waarom zou een Nederlands bedrijf mijn gegevens aan een vreemde mogendheid moeten afstaan?
Referendum van de sleepwet gemist?
Ja, totaal gemist, nooit van gehoord.

De Nederlandse geheime dienst zou heel eventueel gegevens met de Amerikaanse geheime dienst kunnen delen, maar dat is wel iets anders dan hoe jij het presenteert.
Als ze het kunnen, moet je er van uit gaan dat ze het doen. Punt :)
Dat is ook al vaak gebleken uit het verleden dat er effectief gebruik word van gemaakt.
Ze worden heel laks met je gegevens omdat ze op die manier ook omgekeerd gegevens van personen uit andere landen kunnen krijgen.
Of wat dacht je van ambtenaren of personeel die hun positie misbruiken.
In Belgie kon elke agent in het dossier van andere belgen kijken, ook al mocht dat enkel als ze op een zaak werkten .
Maar er was nooit controle op...tot er een bekende artieste in Belgie zelfmoord had gepleegd en dat haar dossier duizenden keren geopend werd...
Er is volgens mij nooit gecommuniceerd dat er end-to-end encryptie is. Sterker nog op de website van TransIP staat vrij duidelijk dat ze geen end-to-end encryptie gebruiken.
Hierdoor kunnen wij alleen server-side encryptie toepassen en geen end-to-end encryptie. Dit betekent dan ook dat de encryptie sleutel in bezit is van TransIP en deze wordt los van de storage server opgeslagen. Wanneer je de data opvraagt, wordt deze on the fly decrypted op de servers waar we de data beschikbaar maken. Dit is dus bijvoorbeeld ook nodig bij een (automatische) migratie van je STACK naar een andere fysieke server om down-time te minimaliseren / voorkomen.
Vooral met de prijs van Microsoft 365 Family (1TB + O365) snap ik niet waarom je nog voor Dropbox of Google zou gaan.

Omdat je bij google de office suite al gratis krijgt. Je hoeft dus alleen nog maar de opslag te kopen:
https://docs.google.com/

Dan ben je daar dus goedkoper uit... Überhaupt krijg je al 15 GB en dat is voldoende voor de meeste mensen. Daarbij kun je onbeperkt (in gereduceerde resolutie) foto's opslaan. Je bent dus voor de meeste mensen al klaar als je Google drive installeert. Helemaal als ze al een Gmail adres hebben.
Mijn woorden zijn goed gewikt en gewogen.
Er staat voor de prijs snap ik niet dat je nog voor Google of dropbox zou gaan. Als het een gratis dienst zoekt dan schuld je de kaarten en is de bang for the buck keuze mogelijks anders.

Dit gezegd zijnde, gratis is OneDrive ook geen slechte optie. Gratis krijg je er ook een online office suite bij en heb je met de Office app op Windows 10 ook een lokale versie (zelfde mogelijkheid als de online maar je kan ook lokale bestanden beheren en uiteraard volledig offline werken). Afhankelijk van je situatie is dat voor jou belangrijker dan wat Google kan bieden.
Microsoft heeft inderdaad ook hetzelfde gratis aanbod. Het is gewoon even een voorkeur die men heeft, Google of Microsoft. Hotmail of Gmail.
O ja, Box.com heb ik ook nog ergens omdat ze een deal hadden met de HP Touchpad-tablet, in diezelfde tijd als jouw BB Playbook.
Het kan nog een stuk goedkoper als je de licentie via de pricewatch koopt :)
67,95 / 6 / 12 = €0,94 per maand per gebruiker
Vooral met de prijs van Microsoft 365 Family (1TB + O365) snap ik niet waarom je nog voor Dropbox of Google zou gaan.
Ik zou 365 family graag aanschaffen, maar dat mag ik niet omdat ik mijn laptop ook zakelijk gebruik. Ik moet daarom een zakelijk abonnment afsluiten, die veel duurder is. Daarom maak ik gebruik van Office 2013 business, die ik destijds gewoon gekocht heb. Dat alleen omdat ik af en toe Word en Excel gebruik. Word omdat klanten soms zo hun content aanleveren en Excel omdat het handig is om snel een datasheet in elkaar te sleutelen (veelal voor eigen gebruik, niet noodzakelijk).

365 family kost nu 8,25 euro per maand (6 gebruikers), daar kan mijn vriendin dan ook aan meedoen. Zelf zit ik snel op 10,65 of 12,71 per maand, voor 1 gebruiker. Dat vind ik persoonlijk te veel. Prima bedrag als je er veel mee doet, maar voor die paar keer dat ik nog Word en Excel 'nodig' heb ga ik geen abonnementsdienst afnemen. Ik noem twee bedragen omdat ik het verschil niet zie tussen "365-apps voor bedrijven" en "365 Business Standard". Bij de ene staat 'alleen apps', maar het zijn volgens mij allemaal apps.

[Reactie gewijzigd door Zenomyscus op 13 augustus 2020 09:25]

Zijn toch een paar alternatieven die dit kunnen aanbieden. Google One is beschikbaar voor 100GB aan €1.99. OneDrive is ook 100GB voor 1 cent meer dan Google.

Bij die laatste kan je wel overwegen om €75 meer te betalen per jaar en meteen 6 accounts te hebben van 1TB en Office er nog eens bij. Als je 5 mensen kan vinden die meedoen in je verhaal dan heb je 1TB incl Office 365 voor €1.375 / maand (ofwel dan €99 / jaar voor 6 gebruikers).
Kan je geen mensen optrommelen om mee te doen dan geeft €45 extra je toegang tot Office 365.
Hoe komt u aan die 1375€/maand?
Sorry, het is 1[komma]375.
€99 / 6 gebruikers / 12 maanden = 1,375 / maand / gebruiker
Maar waarom zou Dropbox jou een hele goede gratis dienst aanbieden?

Als jij meer wil dan moet je daar voor betalen.

Je kan toch niet verwachten dat je alles gratis krijgt?
Om mensen het te laten gebruiken en dan te laten betalen. Ik kan dropbox nu al niet in de gratis variant proefdraaien door suffe limieten als aantal devices. Laat staan dat ik doorgroei en meer storage nodig heb en dan zou moeten betalen. Dat punt kom ik gewoon niet omdat ik na 5 minuten erachter kom dat het onvoldoende mogelijkheden heeft en er meer vissen in de zee zijn die dit soort limieten niet hebben.
Overigens draai ik een eigen nextcloud instance om te voorkomen dat ik uberhaupt maandelijks extra zou moeten betalen voor zoiets doms als filestorage.
Dat weet je toch als je een account aanmaakt, of dat zou je moeten weten. Denk je dat die ontwikkelaars voor nop werken en dat die enorme bak aan servers draaien niks kost?

Wat denk je dat die Nextcloud instance jou kost? Tuurlijk, ietwat goedkoper dan een Dropbox abo maar onder aan de streep valt dat best tegen. Stroomkosten, koeling, gebrek aan backup en disaster recovery en zo kan ik nog even doorgaan. Als je daar geen behoefte aan hebt, prima. Maar doe niet alsof geen kosten hebt voor "iets doms als file storage".

Overigens kun je dus prima de gratis variant gebruiken, maar jij loopt tegen limieten aan omdat je meer, meer, meer wilt.
Het probleem van het vermarkten van iets als Dropbox is dat het zo basaal is dat ze alleen voor de toegevoegde waarde een rekening kunnen sturen. Als die toegevoegde waarde vooraf slecht te bepalen is dan is de kans laag dat mensen het daadwerkelijk kopen. Dat is mijn punt. En ja, nextcloud is niet gratis om te hosten (stroom, machine etc.) maar zelfs met offsite backups is het nog goedkoper dan een abbo.
Dat begrijp ik niet, want je weet toch exact wat je krijgt of mis ik iets? Een could file storage, sync en share oplossing voor (in dit geval) persoonlijk gebruik. De limieten en mogelijkheden zijn vooraf erg duidelijk. Als je daar niks in ziet dan is dit product gewoon niet voor jou. Ik ken legio mensen die een dergelijke oplossing helemaal niet nodig hebben, en die kopen het ook niet.
Een van de problemen bij Dropbox is juist dat je dat limiet niet weet. Het is in maart 2019 van de ene op de andere dag ingevoerd en staat helemaal nergens in de signup flow vermeld (weet niet of het inmiddels in de account paginas verwerkt is, maar dat is ook al te laat). Het is een erg misleidend geheim limiet waarvan niemand zou verwachten dat het zo laag is.
Een gratis dienst, die alles voor je regelt wat betreft storage van 2 GB aan data. Waar ze een limiet op zetten van 3 devices. Ik vind dat persoonlijk een hele eerlijke manier van een limiet instellen.
Je mag 3 devices testen en daarna heb je de keuze om voor meer de devices een betaalde dienst af te sluiten.

Het staat niet op de basic pagina van dropbox. dat ben ik wel met je eens dat het daar wel bij mag. Maar het zal vast wel ergens in de voorwaarden staan waar je een vinkje aan moeten zetten voordat je een gratis account krijgt. En in dit soort gratis diensten staat vrijwel altijd heel duidelijk dat de aanbieder de voorwaarden mag wijzigen, dan mag je zelf kiezen of je die gratis dienst opzegt of de wijziging accepteerd.
@Isegrimm zegt toch ook niet dat hij het gratis wil hebben?
Ik zou me wel kunnen voorstellen als Dropbox een variant voor 50GB of 100GB aanbiedt voor 3 euro tussen de gatis 5GB en de 10 euro 1TB.
Zoals @reneflo zegt verwacht ik inderdaad niet dat Dropbox gratis zou moeten zijn.

Ik wil best betalen voor een goede service, maar als er maar 1 prijsoptie is waarbij je 95% van de aangeboden storage niet gebruikt vind ik dat zonde.
Als Dropbox een goedkopere variant aanbiedt waarmee ik 50 of 100 GB tot m'n beschikking heb, dan heb ik daar zeker wel interesse in.
Hij zegt helemaal niet dat 'ie het gratis wil hebben. Lees zijn bericht nog eens ;)
Ik vraag me nu af waar die gratis 3GB zijn die ik blijkbaar mis. :?
Referrals, andere acties, etc. Ik zit volgens mij op 10GB ofzo.
1TB gratis bij stack.
Edit
Oeps dat is verledentijd

[Reactie gewijzigd door Mel33 op 12 augustus 2020 17:54]

1TB gratis bij stack.
Edit
Oeps dat is verledentijd
250GB €2,50 toch tegenwoordig ?
Unlimited storage 12 dollar per maand... ook geen dropbox voor mij

https://gsuite.google.com/pricing.html
zo heb/had ik nog een oud 25gb account, maar andere diensten waaronder google en stack zijn gebruiksvriendelijker.
Jaren lang zakelijk gebruik gemaakt van Dropbox en moet zeggen dat het wel een erg stabiele service is met aardig wat mogelijkheden. Ook veel alternatieven getest waarvan enkele inmiddels niet meer bestaan. Inmiddels alles via Stack van Transip. Eerst lang de gratis versie gehad en inmiddels extra ruimte gekocht. Ik vind het prettig dat alles in NL staat en ondersteuning voor webdav en sftp. Dat is wel heel handig icm met mijn NAS en webserver. Enige kritiekpunt vind ik het omslachtige delen van bestanden vanuit OSX.
Voor zakelijk gebruik én met redelijk wat data kun je jezelf afvragen of dat de juiste keuze is. Het is namelijk enorm beperkt qua netwerk throughput. Als je er een keer op terug zou moeten vallen heeft het een erg hoge "time to recover".

Er zijn zeker scenarios waarbij dat geen probleem is - maar vervelend om erachter te moeten komen op het minst handige moment.

De snelheden zijn te vinden bij TransIP.
Indertijd vanuit zakelijk oogpunt gekeken wat handig is. Diverse Backup (& Recovery) services getest en uiteindelijk toch tot de conclusie gekomen dat Dropbox de beste kaarten in handen had.

Het ging er toen om dat we 10TB wilde backuppen in "de cloud". Dus throughput was belangrijk (je wilt geen maanden wachten) evenals dat totaal beschikbare ruimte belangrijk was.

In Europa waren er toen weinig diensten die hun snelheden konden waarmaken evenals de maximum beschikbare opslag. Dropbox Business biedt onbeperkte ruimte. Voorheen moest je per 1 TB een mailtje sturen, tegenwoordig breiden ze automatisch je totale opslag uit zodra je boven een limite komt.

Daarnaast werken zaken als Smart Sync (niet te verwarren met Selective Sync) enorm goed. Uiteraard mits je OS het ondersteunt. Daarnaast was het 'unlimited backup-retention and recovery' indertijd een goede USP. Helaas hebben ze dat teruggedraaid.

Uiteraard zijn er ook horror-story's bij DropBox. Zo hadden ze support voor (naar hun mening) non-default filesystems uitgezet (zoals BTRFS wat op meing NAS draait) en gaven niet thuis. Ook niet aan zakelijke klanten. Uiteindelijk hebben ze het teruggedraaid en kan dat gewoon weer.

Verbeterpunten die ik op dit moment zie voor Dropbox:
 • Smart Sync op andere devices dan Windows en MacOS (bijv Linux, ook als de kanttekening is dat je naar ext4 moet en van btrfs weg moet migreren)
 • Mogelijkheid tot datastorage op EU servers als je 'relatief' klein bent
Voor mij persoonlijk heeft Dropbox geen toegevoegde waarde, aangezien ik al O365 heb.. in die zin vraag ik me af wie tot die markt behoort.
Al moet ik toegeven: (anoniem) bestanden delen is met dropbox een bak makkelijker. Bij Google en Microsoft moet je een account hebben.
Bestanden delen met niet Dropbox gebruikers is dus ook wat ik bijvoorbeeld zeer regelmatig doe en ik heb geen Office licentie nodig. Daarnaast gebruik ik de 2TB variant van Dropbox welke me voor die extra TB 20 euro per jaar extra kost en bij Microsoft is dat 120 euro volgens mij.

Misschien ben ik een beetje een specifiek geval :P
Ik gebruik pCloud als Clouddienst. 500Gb voor een eenmalig bedrag van €175,00.
Werkt nagenoeg het zelfde als Dropbox, alleen dus geen maandelijks abonnement.
Ik zou daar persoonlijk voorzichtig mee zijn. Zelfs op goedkope (en eventueel refurbished) hardware, bulk storage én flinke overselling op netwerk is dat geen houdbaar model voor de lange termijn. Zéker niet als ze het vijf keer (!) dupliceren.

Mijn advies; zorg in ieder geval dat die pCloud niet je enige backup oplossing is ;)
ik ben met dropbox gestopt doen Microsoft een terabyte Onedrive bij office365 is gaan bundelen. Zeker nu het is geïntegreerd met file history.
*Voor alle Windows- en Mac-gebruikers. Alweer een feature die niet beschikbaar is op Linux. Jaren geleden was het normaal dat alle bestandssynchronisatiediensten van de tijd ondersteuning hadden voor alle besturingssystemen. Ondertussen blijven praktisch alleen OneDrive, Google Drive en Dropbox nog over. 2 hebben helemaal geen Linux-client, en de laatste blijft enkel maar features uit hun bestaande client verwijderen terwijl nog wel even vrolijk de prijzen mee omhooggegaan zijn voor mij overlaatst. Tijd voor een serieuze concurrent op de markt, als je het mij vraagt.

Ik snap dat Linux maar een klein percentage van het marktaandeel zal zijn, maar voor een bestandssynchronisatiedienst vind ik cross-platform support nogal een basic requirement, eerlijk gezegd.
Ik vind het echt hopeloos ouderwets om slechts "Enkele belangrijke mappen" te backuppen, je mist dan altijd net dat ene belangrijke bestandje waar uren werk in zit in een rare map.

Ik ben al jarenlang gelukkig klant van de zakelijke versie van Crashplan die letterlijk je hele harde schijven backupped (zonder limiet), tevens alle versies en zelfs verwijderde bestanden bewaard (dat is helaas niet zo bij bijna alle consumenten versies). Daarnaast Google drive/photo's voor de foto's omdat zoeken op "foto van bank" zo heerlijk werkt in google.
Begin dit jaar afgestapt van betaalde Dropbox en self-host het nu door middel van Syncthing. Het draait op een oude thin-client met Ubuntu in een Docker container. Beginners met bv Pi ergens kan ik OMV (Openmediavault) aanbevelen met de Synthing plugin.
Mijn gebruiksmodel was voornamelijk een backup-dienst voor mij en mijn familie.
De 1TB was voor mij al overdreven dus toen ze me 2TB gaven voor een iets hoger bedrag had ik daar niets aan.

Syncthing -> Downloads -> SyncTrayzor: -> download .exe

[Reactie gewijzigd door Mindfucker op 12 augustus 2020 20:54]

Dropbox kan daarmee back-ups maken van belangrijke mappen op de pc, zoals Desktop en Documenten.
Als in KFM? Of zonder KFM?
Ik gebruik Hubic.com. Daar heb je 10TB voor €5 per maand.
Deze is gekoppeld aan mijn NAS van 6TB. Alles wat ik erop zet wordt direct gesynced.
Balen, leek mij ook wel wat maar lijkt einde verhaal voor in ieder geval nieuw klanten

“The hubiC service is now closed to new subscriptions.”
Goeie tip.
Wat ik niet snap is dat deze cloud-opslag met zoveel opslagruimte voor zo een lage prijs nooit wordt genoemd op vergelijkingssites of computerbladen. 10 Tb voor € 50,00 per jaar. ??. Daar wordt je toch vrolijk van!
Of mis ik iets?

Inmiddels ontdekt.

Deze stopt.
Jammer..

[Reactie gewijzigd door JonPalle op 13 augustus 2020 21:12]

Ik had het nog niet gezien dat ze gestopt waren voor nieuwe gebruikers. Ik gebruik het zelf als ruim 6 jaar en ben zeer tevreden.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee