Google verwerkt Google Meet in Gmail voor Android

Google heeft Google Meet, de videovergaderdienst, verwerkt in de Gmail-app op Android. Onderaan de inbox-sectie is een balk geplaatst met knoppen voor e-mail en Meet. De balk kan echter wel weer verwijderd worden.

Sinds de coronapandemie probeert Google een groter marktaandeel voor zijn Meet-dienst te bemachtigen. Daartoe heeft het Meet al verwerkt in de web-interface, de dienst gratis gemaakt voor iedereen met een Google-account en extra features en quality of life-improvements doorgevoerd. Diensten als Meet en Zoom groeien explosief sinds de uitbraak van het virus.

Voor wie die ruimte op het scherm liever benut voor e-mails en niet een balk met knoppen, is er nog wel de optie om hem weg te halen. De optie is te vinden door te navigeren naar de instellingen en vervolgens naar de accountspecifieke instellingen.

Wie de functie uitschakelt in Gmail, is echter niet volledig buitengesloten van Google Meet. Er is gewoon een losstaande applicatie van beschikbaar. Ongetwijfeld wil Google met deze integratie de race tegen concurrenten als Zoom, Microsoft Teams en Skype winnen met behulp van de meer dan vijf miljard installaties van Gmail op Android.

Door Mark Hendrikman

Redacteur

08-08-2020 • 13:15

90 Linkedin

Lees meer

Reacties (90)

90
88
52
2
0
29
Wijzig sortering
Voor iOS is dit er al, en niet te verwijderen voor zo ver ik heb kunnen zien.
Je kan het aanpassen in de instellingen van de app voor je account (instellingen -> jouw emailadres). Er is een optie voor het weergeven van het tabblad "Vergaderen voor videogesprekken". Nadat je die uitgeschakeld verdwijnt het Meet-tabblad.
Dank! Scheelt me weer zoeken. Dit lijkt een stuk beter. Nu alleen nog een dark mode

[Reactie gewijzigd door P_Tingen op 8 augustus 2020 13:38]

Dark mode? Op iOS heb ik al een hele lange tijd dark mode :) De mails die worden ontvangen worden ook automatisch naar Dark Mode omgezet, dus een hele lichte mail is automatisch dark.
Oeh, pijnlijk puntje!

Dark mode heb ik bijna een jaar op moeten wachten tov de account van m’n vrouw. Ooit komt het naar alle account, ze rollen het gewoon uit op ‘glacierspeed’...

Ik zag deze Google meet functie pas ook verschijnen, gelukkig makkelijk te verwijderen. De overgrote meerderheid van Gmail accounts zijn volgens mij privé, dus dan is Google meet nogal overbodig (met whatsapp als veel gebruikelijker alternatief in de privé sfeer).
Meet is wel handig hoor als je in corona tijd meedoet met online pubquizs / tastings en dergelijke.

Wat ik persoonlijk een betere plek voor die Meet link zou vinden is helemaal bovenaan in het (hamburger)menu, dus boven "Alle inboxen". Dan ram je er niet telkens blind op met je duim als je een nieuwe mail wilt schrijven... maar ja dat zijn mijn 2 cents.
Dark mode in IOS (ook Google apps) is er al een tijdje.
Volgens mij is dark mode toch al heel lang beschikbaar? Of is dat nog niet uitgerold naar iOS ofzo?
In IOS kan je alles in "light mode" houden, bij instellingen / toegankelijkheid / weergave en tekstgrootte kiezen voor "klassiek omgekeerd" en "slim omgekeerd". Ben je van veel "wit" af. Slim omkeren is een relatief nieuwe optie in IOS die plaatjes en foto's in de oorspronkelijke kleur laat staan maar de rest omkeerd. Je kan er een snelle schakeloptie van maken door 3 x op de home knop te drukken. Geen gedoe meer om per app alles in te stellen.
Slim omkeren zit al heel lang in iOS, was vroeger een soort van pseudo dark mode. Werkte alleen niet zo goed
Je moet de tabs uitschakelen bij alle accounts in Gmail.
Jawel, Settings > je mail > eerste toggle. ;)
Sorry, ik ben nu even het spoor bijster. Bestaat zoiets als Google Meet nu ook? Hoelang al? We hadden al Duo, Hangouts en Chat, naast de telefoon-, bericten-app (al of niet met RCS) en Gmail (vergeet ik en paar?). Waarom denken zij dat Meet een success gaat worden na de ervaringen met bijvoorbeeld Allo en Google Talk? Voor wie is wat bedoeld? Een serieuze dreiging voor MS Teams of Slack zal het toch niet worden lijkt mij, of wel?

[Reactie gewijzigd door iestyn99 op 8 augustus 2020 14:34]

Welkom bij Google. Zie https://gcemetery.co/ en https://killedbygoogle.com/

Precies ook de reden dat ik zakelijk moeite heb met Google. Te snel slopen ze dingen en zetten de dingen uit. Dat is lastig als je op ze wilt vertrouwen. Dan gooien ze duo weer uit dan weer hangouts, dan weer het volgende. Heel vervelend.
Hangouts is gewoon hernoemd naar Meet
In de play store zijn het gewoon twee verschillende apps....?
Meet is daadwerkelijk een nieuwe published app die naast Hangouts bestaat. Dat ze uiteindelijk eenzelfde backend gebruiken kan best, maar er zitten qua features wel aardig wat verschillen tussen. Meet is ook écht zo jong niet en heeft een tijd naast hangouts bestaan. Waarbij meet de Microsoft teams/skype for business concurrent was binnen gsuite en hangouts voor ieder ander.
/rolls eyes - op mijn vorig werk gebruiken ze al 10 jaar de G Suite voor zo'n beetje alles. Geen enkel probleem. Gmail blijft gewoon Gmail, Google Drive werkt gewoon zoals het hoort, Hangouts is vervangen door Meet maar beiden blijven te gebruiken, en Docs en Sheets en Slides en wat nog allemaal is er ook nog steeds gewoon

Beetje zitten Google bashen is natuurlijk populair als je die linkjes kan bovenhalen... /rolt nog een keer de ogen.

[Reactie gewijzigd door Tokkes op 9 augustus 2020 07:52]

Helemaal met je eens. Ook wij gebruiken op ons werk sinds 2009 producten van Google en de veranderingen die er zijn geweest zitten meer in een naamsverandering dan daadwerkelijke verandering van een product zelf. We zijn er tot op de dag van vandaag zeer tevreden mee.
Wat ik enorm positief aan Google vind is dat als ik hulp nodig heb bijna altijd binnen een minuut een medewerker aan de telefoon heb die mij dan gaat helpen. Dat maak ik helaas niet vaak mee bij andere bedrijven als ik daarmee in contact moet komen.
Ben inderdaad benieuwd. Google staat er niet om bekend dat ze een product lang in circulatie houden. Zie de google graveyard website: https://killedbygoogle.com/
Google staat er niet om bekend dat ze een product lang in circulatie houden
Ah, vandaar dat diensten als Google Search, GMail, Hangouts (nu onder de naam Meets) etc, zo snel verdwenen waren.
Google probeert veel, en er vallen regelmatig zaken tegen, maar ze hebben ook een groot aantal diensten die al jaren, of zelfs decennia bestaan.
Het is ook geen commentaar op de agile aanpak van Google. Maar het maakt het voor anderen wel lastig een bedrijfsbeleid op af te stemmen, als producten zo snel al gedeprecate worden.
Hun zakelijke diensten blijven gewoon bestaan en zijn al jaren hetzelfde. Zelfs Google plus leeft gewoon door.

Ze experimenteren alleen met de mensen die niet betalen (consumenten).
Op die consumentenproducten baseren mensen ook nieuwe producten en diensten, dat is het bedrijfsbeleid waar ik op doelde.
Wellicht moet je naar je eigen beleid kijken als je je diensten en producten afhankelijk maakt van anderen...
Dat klopt, maar dan is het dus geen ecosysteem, zoals IOS wel is.
Ik kan het mij niet voorstellen dat iemand zakelijk tijd en geld steekt in een product wat bedoelt is voor consumenten? Daar is toch simpelweg geen business case voor te maken? Kun je misschien een voorbeeld geven?
Op zich is het niet zo moeilijk qua bedrijfsbeleid: als je erachter komt dat je vrijwel de enige bent die de dienst gebruikt, dan zal het waarschijnlijk niet lang leven.

[Reactie gewijzigd door Dreamvoid op 8 augustus 2020 17:18]

In april 2020 zijn de namen van Hangouts Meet en Hangouts Chat gewijzigd in Google Meet en Google Chat. In 2019 hebben we aangekondigd dat we alle gebruikers van de klassieke versie van Hangouts zouden migreren naar de nieuwe Meet- en Chat-producten. Omdat we iedereen zakelijke online videovergaderingen willen bieden, hebben we in mei 2020 een gratis versie van Google Meet aangekondigd.
En wat is de rol van Google Duo tegenwoordig? Die is al 4 jaar oud dus hij moet er weer uit, neem ik aan? En Hangouts, die staat ook nog in de Play Store. Net als Meet trouwens. Wat willen ze nou precies, wat is de visie voor over 5 jaar? Voor het bedrijfsleven zou ik inderdaad niet de Google diensten als eerste aanbevelen.

[Reactie gewijzigd door iestyn99 op 8 augustus 2020 15:08]

Duo heeft de laatste tijd veel nieuwe functies gekregen en het aantal gebruikers is fors gestegen, dus ik verwacht dat Duo nog wel wat langer gaat blijven.
En welke app moet ik nu gebruiken van ze allemaal?
Simpel gezegd: Duo is voor je vrienden; Meet voor je collega's.
https://www.youtube.com/watch?v=NbFBfCtrpLQ
Toch is dan de integratie met Gmail weer vreemd. Gmail gebruikt het gros privé, dus dan zou Duo integratie juist logischer zijn?
En wat is de rol van Google Duo tegenwoordig?
Dezelfde als sinds het begin, 1 op 1 videobellen, een Android versie van Apple's Facetime.
Duo werkt op Android, iOS en Web.
Het bestaat al een tijdje en gebruik het dagelijks. Zeer handig en minder chaotisch dan bv zoom dat ik helaas zo nu en dan ook moet gebruiken
Je hebt een zakelijke suite (gSuite) en consumenten oplossingen van Google.
Google heeft, vanwege de omstandigheden, besloten om hun video vergadering oplossing (Meet) gratis te maken voor consumenten. Net zoals Microsoft dat heeft gedaan met Teams (onderdeel van Office 365, de zakelijke oplossing van Microsoft).

Een serieuze dreiging voor MS Teams of Slack zal het toch niet worden lijkt mij, of wel?
Persoonlijk vind ik Teams een verschrikkelijke app (zowel UI als UX). Slack en Meet zijn veel veel simpeler en innovatiever (niets te downloaden).

Google gaat wel concurreren met beide door de verschillende diensten te bundelen. Dat deden ze een tijd geleden al met chat, nu met video. Meer volgt:
nieuws: Google integreert Gmail, Chat, Rooms en Meet eind dit jaar voor G Sui...
Je stelt nu zoveel vragen, waarom ga je niet onder die steen weg en ff zoeken op google zelf. Kom op zeg, als je op tweakers komt dan heb je wel wat gehoord over Meet.
Dit is niet bedoeld als kritiek, maar het is interessant hoe je door de keuze van woorden een gigantische lading mee kunt geven. Vergelijk
Sinds de coronapandemie probeert Google een groter marktaandeel voor zijn Meet-dienst te bemachtigen. Daartoe heeft het Meet al verwerkt in de web-interface, de dienst gratis gemaakt voor iedereen met een Google-account en extra features en quality of life-improvements doorgevoerd.
met
Sinds de coronapandemie probeert Google haar Meet-dienst makkelijker en meer toegankelijk te maken om te voldoen aan de marktvraag. Daartoe heeft het Meet al verwerkt in de web-interface, de dienst gratis gemaakt voor iedereen met een Google-account en extra features en quality of life-improvements doorgevoerd.
Niet dat ik denk dat het onjuist is om te stellen dat ze een groter marktaandeel proberen te bemachtigen, maar tegelijkertijd is alles wat ze doen gewoon een natuurlijke reactie op een markt die is veranderd. Thuiswerken was uitzonderlijk een jaar geleden, nu is het de norm. Natuurlijk betekent dat dat er nu meer geld is voor integratie van een dergelijk product.

---

Hoe dan ook, had liever Google Chat (Slack en Team competitor voor bedrijven) integratie gezien in Gmail dan Google Meet, zou zover ik kan inzien meer 'passen' bij Gmail.

[Reactie gewijzigd door David Mulder op 8 augustus 2020 13:26]

In GSuite admin kun je kiezen of mensen Hangouts of Google Chat zien in de GMail interface.
Heb je daar toevallig een linkje van, hoe je dit kunt doorvoeren?
Begin hier maar mee. Je moet nog wel wat doorklikken

https://support.google.com/chat/answer/9341104?hl=en
Wat je zegt over thuiswerken ben ik me eigenlijk dit jaar pas gaan realiseren. Bij mij op het werk is de mogeljkheid om thuis te werken er eigenlijk altijd al geweest. Jaren geleden (zeg rond 2000) nog met een inbelverbinding, en nu (uiteraard) met VPN's en vrijwel iedereen werkt al die jaren al regelmatig thuis of op een andere locatie. Ik had me nooit zo gerealiseerd dat dit eigenljik bijzonder was, vooral ook omdat het bij onze klanten ook gebruikelijk is om zo te werken.
Veel sectoren lopen voorop maar de meeste bedrijven zitten nog steeds op een VPN of remote desktop. De sectoren die voorop lopen zijn meestal de techsector (IT) en de organisaties die al jaren lang moeten bezuinigen (onderwijs, zorg, etc).

Het grootste probleem voor organisaties is de mentaliteit. Ze zijn niet ingericht voor 'zelfstandige' werkers die zelf bepalen waar of hoe ze werken. Die mentaliteit is zeer lastig uit een organisatie te halen (moet vanuit de bovenkant komen).

Ik heb er persoonlijk niet veel medelijden mee en vind het bijzonder grappig hoe je ze ziet stuntelen om een videovergadering op te zetten. Als je nu nog niet begrijpt dat IT een fundamenteel onderdeel is van je bedrijfsvoering dan zal het toch niet goed komen...
In veel organisaties is het ook niet noodzakelijk om zogenoemde 'zelfstandige werknemers te hebben die zelf bepalen waar en hoe ze werken'. Ik ben nog steeds een groot voorstander van het gescheiden houden van werk en privé. Werken kan op een werklocatie (kantoor etc) en privé doe je thuis.

Bij ons kan vrijwel niemand remote inloggen, alleen sinds de Coronapandemie hebben 2 anderen toegang gekregen om zo te bezetting op orde te krijgen (niet te veel mensen in een kleine ruimte). Nu met genoeg testen etc. wordt het uiteindelijk niet eens gebruikt.
Het hele idee van een moderne werkplek is dat jij als medewerker zelf kunt bepalen waar je werkt...
Als jij lekker op de zaak wilt werken, dan mag je dat gewoon doen.

Maar de tijden dat een werkgever wel even kan bepalen dat jij en je collega's samen uren in de file moeten staan is gelukkig wel voorbij. Daar wil de 'nieuwe' generatie gelukkig ook echt niet werken.
Daarom zoeken we ook mensen lokaal, wat nog altijd goed lukt. We zijn geen tech gigant of ander tech bedrijf. I.m.o. werkt het fijner als de mensen op kantoor zijn.
Tja, dat is voor iedereen anders.. als ik iemand vraag of deze altijd op kantoor zou willen werken dan is het antwoord altijd nee. Als ik vraag of iemand enkel thuis wil werken dan is het antwoord ook vaak nee.

Zeker als de pandemie achter de rug is zullen veel medewerkers niet meer terug willen.
Raar verhaal van je, je hebt het als alternatief over marktvraag, maar dan ga je er wel vanuit dat die er is en dat is een aanname zonder bewijs en onderbouwing, dat niet in een artikel thuis hoort. Jouw alternatief is niet zozeer of de info anders overkomt, maar meer of je er een marketingpraatje van wilt maken en zelf er wat bij wilt verzinnen, of gewoon je bij de nu bekende info wilt blijven. Van mij hoeven er geen verzinsels in artikelen te staan hoor.

Dat Google voor meer marktaandeel gaat, zeggen ze zelf ook, dus dat is in deze correct. Over marktvraag hoor ik Google niet en zo wel is dat niet te bewijzen.
Je vraagt daadwerkelijk onderbouwing voor het idee dat er momenteel een grotere vraag is voor tools die helpen bij thuiswerken? 8)7 Zelfs als je op dit moment kijkt naar Nederland is er op dit moment blijkbaar 50% minder mensen op de werkvloer vergeleken met voor de pandemie: https://www.gstatic.com/c...NL_Mobility_Report_en.pdf . Thuiswerken bij bedrijven die dat hiervoor niet deden zie ik overal om me heen. Gebruik van Zoom bij bedrijven die niet weten wat ze doen zie ik ook overal om me heen.

[Reactie gewijzigd door David Mulder op 8 augustus 2020 17:24]

Dit artikel gaat over Google Meet, zodoende ook de marktvraag ten opzichte van Google meet. Dat er vraag is naar conference tools is wel zo, maar of dat specifiek Google Meet is? Dat betwijfel ik. Aangezien jouw stuk best wel voor verschillende interpretatie vatbaar is en er overduidelijk nu al een misverstand ontstaat, kan ik je eigen alleen maar adviseren om het artikelschrijven lekker aan de artikelschrijvers over te laten in het vervolg.
Sinds de coronapandemie probeert Google haar Meet-dienst makkelijker en meer toegankelijk te maken om te voldoen aan de marktvraag.
Sorry David, maar dit is nu juist een schoolvoorbeeld van marketingspeech die ons steeds verder vervreemd van de realiteit.

Feitelijk is het ook onjuist: Zolang Google's videodiensten maar blijven mislukken kun je moeilijk beweren dat ze aan de marktvraag voldoen, dat doen haar concurrenten, zij scheppen de marktvraag. Hooguit kan je stellen dat Google beter wil inspelen op de persoonlijke communicatiebehoefte van mensen. Mensen hebben namelijk geen behoefte aan producten, maar vervulling van behoeftes. Producten kunnen daar in meer of mindere mate in voorzien en dat bepaalt dan weer de vraag naar die producten.

Google's videodiensten sluiten niet goed aan bij de behoeften (relatief t.o.v. concurrentie) en daardoor vertaalt zich dat niet in vraag. Overigens vind ik het wel logisch om dit in gmail te integreren. De manier waarop ze het doen is vast niet door een marketeer bedacht. Volgens mij is ook Google al lang een apenrots geworden. Je ziet dezelfde reeksen mislukkingen als bij Microsoft zonder dat het management er van kan leren. Ook de toenemende arrogantie naar de gebruiker. Elk groot bedrijf wordt bureaucratisch en Google is daar niet aan ontsnapt.

Wat Google wil is meer marktaandeel door haar social media producten te verbeteren. Maar dat wil ze al sinds Orkut? Ze hadden Google Talk rustig verder moeten uitbouwen. Dat hele Hangouts-gedoe was te hoog gegrepen. Net als Microsoft staren ze teveel blind op synergie-denken. Wil je ook niet een voetenbadje in de auto? Natuurlijk wil iedereen een voetenbadje in een auto, dat is heerlijk tijdens lange ritten!

[Reactie gewijzigd door Elefant op 8 augustus 2020 17:51]

Ik snap niet waarom ze het zo prominent in beeld hebben gebracht. Neemt ontzettend veel ruimte weg van een al klein scherm op een telefoon. Heb de functie daarom ook maar heel snel uitgezet. Waarom konden ze dit niet gewoon in het menu verwerken?
Ik neem aan omdat ze graag willen dat je het ziet :)
Ik heb deze interface op iOS ook al een aantal dagen
Waarom zou je een compleet nieuwe navigatie, die ook nog eens een significant deel van de beschikbare schermruimte gebruikt, voor iets dat niets met e-mail te maken heeft aan een e-mail app toevoegen!?
Dat is echt geen manier van met je eigen product en gebruikers omgaan.
Mag hopen dat de optie om het uit te schakelen niet verwijderd wordt in de toekomst...
Verwijderd.

[Reactie gewijzigd door marco275 op 9 augustus 2020 09:13]

/Offtopic
Dit begrijp ik!
Waarom pikken mensen dit?
Gaat dit niet wat ver? Wat denken jullie?

Edit:
Zie ook de reactie van
aaahaaap
9 augustus 2020 08:44
aaahaaap in 'nieuws: Google verwerkt Google Meet in Gmail voor Android'

[Reactie gewijzigd door Peran op 9 augustus 2020 12:14]

Ten opzicht van wat anderen doen, valt dit nog mee. Microsoft installeert te pas en te onpas Teams op elke PC. En je kunt dit uitzetten. Maar tegelijkertijd is al die extra software ook wel een beetje overdreven. Als ik iets nodig hebt, vind ik het. Dat hoeven ze niet zo op te dringen.
Een extra applicatie installeren is erg vervelend en niet netjes, een bestaande applicatie aanpassen.. lijkt een stap verder.
Microsoft moet eens proberen om bij zoom meeting links een Teams of Skype link toe te voegen in Outlook.. ik heb het idee dat mensen daar anders op gaan reageren.
Dat is niet wat er gebeurd. Google maakt gewoon in zijn eigen app en website een extra link beschikbaar. Dus dat is niet wat jij beschrijft.
Microsoft moet eens proberen om bij zoom meeting links een Teams of Skype link toe te voegen in Outlook.. ik heb het idee dat mensen daar anders op gaan reageren.

Skype was al jarenlang een standaard knop in Outlook van Office 365. Deze is al tijden vervangen voor een grote Teams knop. Het hele idee van Office 365 is dat er continue aan gesleuteld wordt. Er komen continue knoppen bij of worden verwijderd. Het is een cloud product en dat is zeer normaal.

Als je dat niet wilt, dan moet je Office 2019 kopen, daar veranderd niets aan.
Niet vervangen, Skype en Teams (de knoppen in Outlook) zijn naast elkaar te gebruiken. Daarnaast zie je deze knoppen enkel als je vanuit de kalender een afspraak of iets dergelijks aanmaakt.
Als je dat niet wilt, dan moet je Office 2019 kopen, daar veranderd niets aan.
Verder gaat het (naar mijn idee) niet om wat ik wil maar om wat jullie er van denken.

Bovendien veranderd aan je Microsoft product niks of je er nu Zoom, Teams, Skype of WebEx enz links mee deelt. Tot dus zo ver het zelfde als Google ongeveer. Google verwijst ook tussen de verschillende dienst naar elkaar..
Google heeft hier doel bewust een aanpassing gemaakt enkel en alleen als je een product gebruikt van een concurrent!
Dit lijkt een feit van uit mijn standpunt.
Ik denk dat we langs elkaar heen praten? Microsoft en Google hebben beide een video meeting oplossing die ze graag willen pushen naar de gebruikers van hun producten. Ze doen beide precies hetzelfde: als ik een meeting maak in Outlook dan wordt dit een teams meeting en in Gmail wordt dit een meet meeting..

Beide bieden een marktplaats met mogelijkheden om dit te veranderen naar een ander product (zoals zoom: https://gsuite.google.com/marketplace/category/popular-apps). In de gmail app kun je de meet tab ook gewoon uitschakelen als je hem niet wil zien.

Google heeft hier doel bewust een aanpassing gemaakt enkel en alleen als je een product gebruikt van een concurrent! Dit lijkt een feit van uit mijn standpunt.
Ik denk dat je dit wat beter uit moet leggen.. hoe bedoel je, alleen als je een product gebruikt van een concurrent? Google heeft deze wijziging voor iedereen doorgevoerd, niet een selectieve groep gebruikers.. tevens zijn er dus mogelijkheden (ook voor beheerders) om deze video vergaderoplossing te vervangen voor een andere oplossing..
@dycell

Dank je wel voor je helder geformuleerde reactie! Ik denk dat ik verder niet uit kom met het formuleren van. Mijn intentie was om wat kritische reacties los te maken en dat is gelukt! :-)

Pardon, het lijkt me handig om het hier bij te houden.
Teams wordt nooit automatisch geinstalleerd, toch? Ik meende dat je daarvoor zelf een applicatie moest downloaden (tenzij je administrator het remote installeert, bij je bedrijf).
Teams wordt nooit automatisch geïnstalleerd, toch?
Als je Office 365 hebt geïnstalleerd, dan zal teams automatisch op de achtergrond worden geïnstalleerd. Deze optie is ook standaard ingeschakeld op alle Office 365 omgevingen. Je kan deze optie uitschakelen maar dit vereist actie van een beheerder (opt-out).

Gezien Skype ook standaard wordt geïnstalleerd met Windows 10 en Teams de vervanger van Skype is, zou ik het niet vreemd vinden als Teams straks ook naar consumenten computers wordt gepushed.
Teams is niet de vervanger van Skype, maar van Skype for Business. Dat is een ander product.
Ander product, maar zelfde functionaliteit. De doelstelling bij Microsoft is echt wel om skype er uit te werken: https://www.microsoft.com...soft-teams/teams-for-home

Skype heeft zijn kans gemist en is door gebruikers al jaren vervangen door de dozijn apps die veel beter zijn.
Waarom zie ik het dan nog steeds zo vaak gebruikt worden?
Geen idee, dat zal wel liggen aan de sector. Ik zag toevallig vandaag voor het eerst in jaren iemand met skype werken. Ik herkende de interface niet eens meer..

Anyway, Microsoft steekt er in ieder geval bijna geen tijd meer in en gaat vol voor teams (dus ook voor consumenten). The verge legt het wel goed uit:
https://www.theverge.com/...-usage-growth-competition

This, alongside the Teams focus, are early signs of where Skype will end up. Microsoft wasn’t afraid of ditching the 100 million people using Windows Live Messenger years ago, and I wouldn’t be surprised to see the company try and push Skype users over to Teams in the months ahead. Like Microsoft said, “For now, Skype will remain a great option for customers who love it and want to connect with basic chat and video calling capabilities.” The “for now” part of that statement is a telling sign that Microsoft’s focus is now Teams, not Skype.
Dat Skype naar de schroothoop gaat staat inderdaad buiten kijf.
Is dat zo? Met het hele Corona en thuiswerken gebeuren hoor ik niemand over Skype. Prive is het meestal messenger van Facebook of Whatsapp, zakelijk vaak teams en ook whatsapp en er zijn wat nieuwe apps. Een paar jaar geleden was het inderdaad nog Skype.

Laatst trouwens wel weer een keer gebruikt om met iemand in een instelling te communiceren (mochten er niet langs wegens corona, dus het is er nog wel ja maar dat was voor het eerst weer in jaren.).
Teams wordt al een tijd mee geïnstalleerd (jaren?) bij bepaalde Office pakketten. Bovendien moet je net wat verder kijken dan je neus lang is om het te de-installeren. Er is een 'Machine Wide Installer' aanwezig (ook onder de noemer Teams) die je ook moet de-installeren, anders installeert het zich zelf keurig opnieuw.
Waarom heb ik het dan op mijn laptop staan terwijl ik er geen abo voor heb? Het komt gewoon binnen wanneer je Office installeert of wanneer je een Teams uitnodiging accepteert. Zelfs wanneer je het alleen via het web wilt doen.
Ik kan in het teams admin panel zeggen dat als Skype for business dr is, onder water teams gedownload moet worden.

Sfb online is nu nog 1 jaar beschikbaar, daarna teams only
Dat weet ik niet. Als het een prive-laptop is, is dat een erg vreemd verhaal want je zult de installer van Teams zelf moeten downloaden. En als je een uitnodiging accepteert, kun je gewoon via de browser deelnemen. Misschien heb je het per ongeluk geinstalleerd, zonder dat je het wist? En als het een zakelijke laptop is: misschien heeft de beheerder het dus remote geinstalleerd.

Maar Teams verschijnt niet automatisch op je laptop, behalve als onderdeel van een Office installatie bijv..

[Reactie gewijzigd door pa2ra op 8 augustus 2020 15:35]

Ik ben de beheerder en ik kan je verzekeren dat ik niks heb geinstalleerd :-)
Waarom zou Google dit doen?
Waarom zou Google dit doen?
Dat staat in het artikel:
(...) Sinds de coronapandemie probeert Google een groter marktaandeel voor zijn Meet-dienst te bemachtigen. (...) Diensten als Meet en Zoom groeien explosief sinds de uitbraak van het virus. (...) Ongetwijfeld wil Google met deze integratie de race tegen concurrenten als Zoom, Microsoft Teams en Skype winnen met behulp van de meer dan vijf miljard installaties van Gmail op Android.
Uiteindelijk gaat het natuurlijk om geld verdienen.

[Reactie gewijzigd door PCG2020 op 8 augustus 2020 22:21]

Nou ik van dat echt wel een goeie!
Even op m'n laptop naar gmail.com, en verdomd... "Een vergadering starten", en je hebt gelijk een videoverbinding.

Echter: Je moet zijn ingelogd op een G Suite-account om een videovergadering te kunnen maken.
Helaas heb ik geen G Suite-account.
Heb het even met mijn kinderen getest, werkt op zich prima.
Mooi alternatief voor Duo , nu alleen nog integratie met de home/nest devices

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee