Disney+ start met gratis proefperiode van twee maanden in Nederland

Disney is in Nederland begonnen met het aanbieden van een gratis probeerversie van zijn streamingdienst. Er zijn apps beschikbaar voor Disney+ en de dienst is via de browser te gebruiken. Na twee maanden moeten gebruikers betalen.

De probeerversie is alleen in Nederland beschikbaar. Aanmelden is mogelijk via de website en via de Disney+-app voor Android of voor iOS en tvOS. Ook zijn er er apps voor de PlayStation 4, de Xbox One en voor LG-tv's met webOS. Bij het aanmelden moet een betaalmethode worden opgegeven, maar voor de proefperiode van twee maanden hoeft niet te worden betaald.

Tijdens de proefperiode is er een beperkt aanbod van films en series beschikbaar die al eerder zijn uitgebracht. De series die exclusief voor de Disney+ worden gemaakt komen pas vanaf 12 november naar de streamingdienst. Een abonnement kost dan 7 euro per maand of 70 euro per jaar.

Films en series zijn vanuit de browser te bekijken, maar niet te downloaden. Dat kan wel vanuit de Android- en iOS-apps. Met één account is het mogelijk om zeven profielen te maken en er kunnen gelijktijdig vier streams bekeken worden.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

12-09-2019 • 07:54

853 Linkedin

Submitter: Schizo007nl

Reacties (853)

853
837
291
29
3
494
Wijzig sortering
Goedkopwr dan netflix, meer streams dan netflix,

_/-\o_ _/-\o_ daag netflix, hello disney.


En voor zij die versplintering zien je kunt toch niet alles tegelijk kijken dat is een luxxe probleem.

Vroeger huurde je ook niet 30 films voor een week en dan lopen zeuren dat je ze niet kon kijken en teveel betaalde.

Pay per view dan. Dat kan koop je de films of series toch lekker bij bol.com

Typish ons nederlanders altijd zeuren dat het beter en goedkoper moet

[Reactie gewijzigd door Scriptkid op 12 september 2019 08:10]

Zojuist geprobeerd op de ps4 applicatie, ik heb vooral naar de kwaliteit van geluid en beeld gekeken. Disney+ geeft namelijk bij veel films aan dat ze 4K, HDR en Dolby Atmos ondersteunen. Leuke containerbegrippen maar het werkt allemaal niet op de ps4. Het beeld is zeker geen 4K en ook geen 1080P, HDR werkt helemaal niet bij mij. Ik heb bijvoorbeeld de bluray (1080p) van the force awakens geprobeerd op de ps4 en dit vergeleken met Disney+. Het geluid is heel erg dof bij de ps4 app, dit is zeker geen Atmos geluid, maar ook geen Dolby waardig geluid. Ik erger mij er direct aan en zou een film niet op deze manier kunnen kijken. Geluid is veel minder goed dan bij Netflix. Als ik dan de bluray op zet is de beeldkwaliteit vele malen beter ondanks dat dit 1080p is en disney+ beweert 4k te leveren. Het geluid is heel vol en zuiver om naar te luisteren op de bluray, gewoon zoals je in de bios zit.

Ik kijk eerlijk gezegd ook weinig films op netflix door bovenstaande problemen, ik heb geïnvesteerd in een goede 4K tv en een geluidsssysteem. Alleen met al die streaming diensten heb ik hier eerlijk gezegd helemaal niks aan. Netflix levert geen echt 4K en alleen dolby plus. Ik mis toch altijd DTS-HD 7.1 of Atmos waardoor je echt thuis in de bios zit, deze ervaring is er niet met streaming diensten. Leuk voor een serie tussendoor maar dan houdt het voor mij eigenlijk op. Films die ik echt tof vindt kijk ik dan liever op blu ray of 4k blu ray. Daar krijg je de ervaring die ik wil...
Dat zou een probleem kunnen zijn met de ps4 app. Ik weet ook niet of de PS4 überhaupt Dolby Atmos ondersteund, want ik heb het in de instellingen nog nooit gevonden.

In ieder geval:
- op de xbox spring op mijn receiver netjes dolby atmos aan en springt mijn tv naar dolby vision. Maar van de xbox weet ik ook dat deze beide opties ondersteund. Voordeel van de Disney+ app is tevens dat dolbyvision pas wordt ingeschakeld bij het starten van een dolby vision stream, en niet zoals de netflix app die altijd in dolby vision modes staat...

- Als ik de LG app gebruikt, springt de tv niet naar HDR of Dolby Vision. Hij blijft in standaard modes staan. Gezien ik geen Atmos naar mijn receiver kan brengen, kan ik niet checken of dolby atmos wel werkt.

Dus er lijkt sowieso problemen met bepaalde apps en mogelijk dat de ps4 bepaalde features sowieso niet ondersteund.
Bij mijn LG tv stuurt hij ook geen atmos signaal door naar de receiver. Dus ik denk nog een foutje in de app.
Hoe heb je de LG app gevonden? Vanmiddag geprobeerd en niets gevonden.
Op mijn C8 en C9 is hij te vinden. Zolang de content store regio op NL staat. Had hem eerst op UK staan, toen zag ik hem niet staan.
Hoe heb je dit aangepast dan? Want heb in de instellingen van mijn tv alles op Nederland staan maar in de store vind ik hier geen instellingen voor.
All settings -> General -> Location.
Zodra ik de LG Services Country op Netherlands zette werd de app zichtbaar in de app store van de TV.
Bij mij staat m'n TV op nederlands, maar geen app! Heb je enige idee waarom?
Blijkbaar werkt het niet op alle WebOS, ik heb 1 LG met nieuwere 4.0 webos, hier werkt hij wel op. Maar op de 3 wat oudere 3.5 versies, geen van 3 te vinden. Redelijk iritant.
Reactie vandaag van LG support. Ze leggen de schuld op dit moment bij Disney vanwege de test fase

Het klopt dat de Disney+ app (nog) niet te vinden is in uw LG Content Store.

De Disney+ app is voor een periode van 2 maanden als test in Nederland beschikbaar.
Vooralsnog heeft Disney besloten om dit voor een select aantal LG TV's beschikbaar te stellen. LG is daarmee het enige TV merk waarmee Disney de app uitprobeert op een aantal verschillende modellen. Helaas nog niet voor uw TV, de 49UF850V.

We zijn in deze geheel afhankelijk van Disney, zij maken en leveren de app op ons besturingssyteem en bepalen op welke systemen die beschikbaar komen.

Als workaround kunt u de Disney+ app ook bekijken op uw TV via een Google Chromecast stickje met behulp van uw mobiel.

Hoe de situatie zal zijn na de testperiode is ons nog onbekend, hopelijk zal de app dan voor alle TV's worden vrijgegeven.
Ps4 ondersteunt met bluray wel gewoon dolby atmos. Tevens ook dts x. Alleen met deze app lijkt het inderdaad niet te werken. Alleen het geluid is niet eens dolby digital waardig. Chromecast geprobeerd maar is het ook niet veel beter.

Ik snap eigenlijk niet dat ze alleen dolby vision ondersteunen. Hdr10 heeft bijna iedereen met een 4k tv.
Bij een bluray is het passthrough geluid denk ik.. in een app moeten ze het zelf decoden. Wordt bij netflix ook dolby atmos ondersteund op ps4? Games op de ps4 ondersteunen ook geen Atmos namelijk.

HDR10 wordt overgens volgens de Disney+ website ondersteund.
https://help.disneyplus.c...-in-4K-Ultra-HD-streamen-
Nee ook geen atmos voor netflix op de ps4. Lijkt toch een beperking te zijn. Okay fijn dat hdr10 ondersteunt wordt alleen het werkt ook niet op de ps4. Ben benieuwd of ze nog een Android tv app uitbrengen.
Die is er al volgens mij.
(maar Disney+ is in alle appstores verdomd lastig te vinden)
Je hebt gelijk, ik heb hem gevonden. Maar is niet veel beter. Ondersteunt alleen dolby digital plus en geen hdr. Geluid is iets beter.

[Reactie gewijzigd door Ghost babel op 12 september 2019 18:58]

Hoe vind je die? Ik heb die niet kunnen vinden gisteren op mijn Shield.
Thanks! Net effe gecheckt in de store. Ik krijg de melding dat al mijn apparaten ondersteund worden, ook de Nvidia Shield staat er bij :-).
Zoeken op Disney+ en dan heel lang blijven scrollen en dat staat hij er een keer bij.
Heb hetzelfde issue - heb een 2016 OLED - en die kon nog geen Atmos via ARC :-(. Maar het was me inderdaad ook al opgevallen dat ik geen HDR icoontje krijg. Mogelijk in een latere release van de app?
Idem hier, geen vision op de lg oled. Daar waar bij Netflix het meteen aanspringt. (+Logo rechtsboven)
Ook geen atmos (overigens is deze bij Netflix ook maar gewoon dd+ met een lossy Atmos signaal erin verwerkt), verder gebruik ik toch geen atmos maar 7.1

Alleen het oudere dolby surround 5.1 als stream bij D+.. denk dat de app nog niet functioneel is,
Via onze Appple TV 4K heb ik andere ervaringen. We hebben gisteren ook enkele korte testjes gedaan.
We hebben een mooie LG 4K OLED HDR TV, en NAD audio systeem. Het beeld zag op eerste gezicht veel belovend uit. Ook heb je soms de keuze tussen meerdere audio bronnen (ook in dezelfde OV taal), en deze klonk ook goed, maar heb eerlijk gezegd nog niet op gelet of dit werkelijk Dolby 5.1 was (wat erbij stond aangegeven). Mijn eerste krote test was voor het beeld kwaliteit.

Voor films gebruiken wij ook geen Netflix, de hoogste kwaliteit blijft om te huilen, vooral donkere scenes.

Voor streaming films, kopen we deze via Apple, over deze kwaliteit zijn wijn enorm tevreden. Vanavond uitgebreider testen, hoe dit verhoud tot Disney+, maar uit mijn eerste test denk ik dat Disney+ kwaliteit minder is, maar wel voldoende.

We hebben enkele Pixar en Disney films op zowel Apple (iTunes), als op BluRay. Dit zou een mooie testcase zijn.
Heb ook op de Apple TV4K getest. Wat me opviel is dat de Apple niet omschakelt naar 24p. Doordat het op 50p blijft staan, is het beeld iets schokkend bij pan bewegingen. Bij Netflix heb ik daar geen last van. Schakelt gewoon om naar 24p. Disney al een mail gestuurd met mijn bevinding.
De mindere beeldkwaliteit van Netflix kan nog enigzins mee leven. Zo slecht vind ik 'm niet. Het is inderdaad niet Blu-Ray waardig maar 1080P is best wel goed en de 4K streams vind ik ook iets meer scherpte bieden dan de 1080P streams maar daar hebben ze nog serieus een stap te zetten. De audio heb je wel een punt mee. Daar is Blu-Ray inderdaad nog heer en meester in.
Probeer hetzelfde eens op een XBOX en echt geweldig geluid _/-\o_ Een PS4 (Pro) ondersteund namelijk gestreamd geen Dolby Atmos
Ik heb dit toevallig vanmiddag ook getest en ben zeker onder indruk van kwaliteit. De bitrate op de AppleTV4K is bij black panter 19mb/s. Daar is echt niets op aan te merken.

Ik denk dat het misschien door je PS4 komt dat je geen 4K en dolby vision en atmos hebt bij Disney en Netflix.
Want Ik heb op de Apple TV Gewoon dolby atmos en 4K dolby vision bij Netflix en Disney.

[Reactie gewijzigd door xbeam op 16 september 2019 00:05]

"Vroeger" is alleen niet 2019. Dat je vroeger naar een winkel ging om video tapes te huren en dan thuis die eerst zelf terug te moeten spoelen is leuk, maar niet meer van toepassing. Films kopen op bol.com als argument neem ik dan ook niet serieus.

De markt heeft jaren laten zien dat het zonder versplintering mogelijk was - namelijk, alles stond op Netflix. Maar omdat ieder bedrijf nu ziet dat ze nog veel meer winst kunnen maken door al het geld uit het maandelijks abonnement zelf te behouden, gebeurt de versplintering.

Het is dus niet zo gek dat Nederlanders (maar het is geen Nederlands ding, ik ken genoeg mensen over de hele wereld die zo denken) zeuren over wat er nu gebeurt. We gaan namelijk van een heel makkelijk systeem (1 app, 10 euro per maand) naar een duurder en minder handig systeem omdat series en films verspreid worden. Als de markt van begin af aan zo was geweest, had niemand gepiept. Maar er wordt nu in zeker zin iets "weggenomen" van de consument.

Maar los van het feit of deze versplintering erg is of niet, als je als consument denkt de dupe te zijn van onjuiste praktijken in bedrijven is het meer dan je recht om erover te klagen en verandering te willen zien.
Het is dus niet zo gek dat Nederlanders (maar het is geen Nederlands ding, ik ken genoeg mensen over de hele wereld die zo denken) zeuren over wat er nu gebeurt. We gaan namelijk van een heel makkelijk systeem (1 app, 10 euro per maand) naar een duurder en minder handig systeem omdat series en films verspreid worden. Als de markt van begin af aan zo was geweest, had niemand gepiept. Maar er wordt nu in zeker zin iets "weggenomen" van de consument
Of het gek is daargelaten, de filmconsument had makkelijk beter kunnen weten en het gemekker is daarom wel getuige van verwendheid en onwetendheid.

1) Niet alles heeft op Netflix gestaan.
2) De enige reden dat er veel op Netflix kon staan voor 10 euro per maand was omdat Netflix zo snel mogelijk de markt wilde veroveren en daarvoor grof verlies wilde draaien. Dat is geen houdbare situatie.
3) Dat er vervolgens meer aanbieders komen als een markt blijkt te bestaan en er maar één speler op actief is, is hoe een markt bij ons werkt en wie het daar niet mee eens is kan beter bij iets anders dan Netflix beginnen.
Maar los van het feit of deze versplintering erg is of niet, als je als consument denkt de dupe te zijn van onjuiste praktijken in bedrijven is het meer dan je recht om erover te klagen en verandering te willen zien.
Dan moet de consument wel even beargumenteren waar hij/zij de dupe van is, want ik zie het niet. De dupe van normale marktwerking? En in welke zin de dupe? Voor 10 euro/maand kun je nog steeds meer content kopen dan je in 40 uur per week kan kijken.

Van mij mogen mensen klagen, maar wat mij betreft zegt het meer over henzelf.

[Reactie gewijzigd door Me_Giant op 12 september 2019 11:28]

Er is in deze natuurlijk geen sprake van 'normale marktwerking'. Je kunt immers niet het aanbod van Disney bij een concurrent kijken. Wat er nu gebeurt is dat er eigenlijk diverse 'submarkten' ontstaan met uitsluitend monopolisten. Dat is géén gewenste situatie en zorgt, mijns inziens, terecht voor enig gemekker.
Onzin, dat je een aanbod exclusief bij een aanbieder hebt, wilt niet zeggen dat er een monopolie is. Er is namelijk geen monopolie op de productengroep; films of series, zelfs niet op categorieën en genres. Dat je niet álle series kan zien die jij wilt zien op één dienst, wilt niet zeggen dat er een monopolie is. Dat zou namelijk betekenen dat McDonalds ook een monopolist is, want alleen daar kun je de Big Mac halen.
Je hebt technisch gezien gelijk.
Practisch gezien zit je er echter wel naast en vind ik je reactie een beetje zwak.

Practisch gezien kan ik via Netflix geen Marvel gaan kijken. Dit betekent dat ik, als ik dat wil kijken, een tweede abonnement moet afsluiten bij Disney.
Natuurlijk kan je dan zeggen dat ik m'n Netflix abo tijdelijk kan stoppen. Maar helaas ben ik in de tussentijd ook bezig met een Netflix original.

De verziekte marktwerking van de contentindustrie maakt pirating (weer) populair. Maar goed. Dit is deel van het grotere probleem rondom de werkwijze van de contentindustrie denk ik.
Anoniem: 1174190
@m00d12 september 2019 10:04
Er is nooit een moment geweest dat alles op Netflix heeft gestaan. In de VS heb je veel meer diensten dan alleen Netflix, daar was altijd sprake van onderlinge concurrentie. Versplintering ging er toch al komen, omdat niet iedereen de Netflix formule had ontdekt en toe kunnen passen. Het is logisch gevolg als iedereen hieraan meedoet en het ook goed is voor de onderlinge concurrentie. Toen Amazon Prime Video uitkwam, vroeg ik mij ook af welk segment ze in de markt gaat opvullen. Ondertussen hebben ze een aantal leuke originals en exclusieve content die het abonnement interessant maakt. Ik hoop dan ook dat Netflix nu wordt aangejaagd om de kwaliteit van de content te verbeteren, want die valt mij momenteel wat tegen.

Je suggereert alsof meerdere abonnementen aanschaffen, de enige oplossing is voor versplintering. Ik doe het zelf anders. Ik heb bepaalde Netflix series die ik volg en ik zet Netflix dan ook gewoon voor 2 maanden aan, kijk mijn series en beëindig het abonnement weer. Ik ken gezinnen waarbij iedereen een apart family account heeft en daarmee makkelijk met elkaar kunnen delen. Dit zijn de twee manieren waarop het ook nog anders kan.

Ik snap heel je punt met betrekking tot ''onjuiste praktijken'' niet. Je kunt klagen dat Netflix content weghaalt als je een 2 jarig abonnement koopt, waarbij na één jaar opeens alle Disney content verdwijnt. Echter, heb je een maandabonnement waarbij beide partijen elke maand de overeenkomst kunnen herzien. Je hebt maandelijks de optie om het abonnement op te zeggen.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 1174190 op 12 september 2019 12:53]

Het enige waarop alles stond was Popcorntime :+ :+ :+
Er is een manier om hier enigszins aan te ontkomen: Deel je account!

Ik kijk mee op het Netflix account van vrienden. Daar betaal ik 5 euro voor. Als ik nu Disney+ neem kan ik die betaling stopzetten, en kunnen zij meekijken om mijn account. Een soort ruil zeg maar.
Dit dus. Al dat gedoe over de bedragen. Je kunt met 4 man kijken bij Disney a €69 per jaar. Dat is €1,44 per maand voor alles.
Tel daarbij de andere abbo's op en je komt MAX aan €15 per maand als je perse alle streaming diensten wilt hebben. Waar zijn al die mensen die toen zeiden, ik ben best bereid om €10-20 per maand te betalen voor alle content?

[Reactie gewijzigd door Deurges op 12 september 2019 11:12]

Die mensen zijn er nog steeds. De manier die jullie hier schetsen is werkbaar, maar (vrijwel) net zo illegaal als downloaden, dus geen legaal alternatief waar mensen €20,- voor willen betalen. Je betaalt namelijk ook om 'van gedoe af te zijn', net zoals mensen software kopen als het binnen een bepaald budget valt zodat ze niet meer met allerlei schimmige trucs hoeven te werken.

In de voorwaarden van iedere streamingsdienst in Nederland staat dat delen "buiten de huiselijke kring" (ofwel: vrienden, zoals hierboven genoemd) niet is toegestaan. Ga je dus delen met je vrienden om 'legaal' bezig te zijn, handel je in strijd met de voorwaarden van de betreffende dienst.
Voor Netflix ligt het iets subtieler:
https://help.netflix.com/nl/legal/termsofuse

Die "huiselijke kring" (artikel 4.2) gaat niet over met wie je je acount mag delen, maar in welke 'setting' je de content mag vertonen. Dus niet in het openbaar.

De voorwaarde waarmee het niet delen wordt 'afgedewongen' is artikel 5, welke er kort gezegd op neerkomt dat je je wachtwoord niet met iemand mag delen.

Het onderscheid is belangrijk. Immers, je kunt iemand je wachtwoord geven, maar dat betekent nog niet dat hij content buiten de huiselijke kring kijkt (of uberhaupt enige content heeft gekeken!) en aan de andere kant kun je ook buiten de huiselijke kring Netflix opzetten (een verenigingsavond bvb.) zonder dat je je wachtwoord weggeeft.

De loophole die ik zie (en wel enige kans geef), is dat je je wachtwoord *niet* weggeeft, maar zelf bij je goede bekende waarmee je deelt langsgaat en hun Netflix instelt.

Artikel 4 en 5 zijn dan allebei geborgd.

Nou is dit uiteraard een fictie, maar mijns insziens eentje die best een juridische test zou kunnen doorstaan. Net zoals heel lang het juridisch volkomen legaal was om een kopie van een CD te maken en het origineel door te geven/verkopen, terwijl het omgekeerde illegaal was.

[edit] Excuus, ik herinnerde me hier verkeerd, bovenstaande mag nog steeds. Wat veranderd is, is dat downloaden mocht, zolang je maar niet uploadde, Dat is per 2014 veranderd.

Overigens komt ook nog gewoonterecht om de hoek kijken: Op dit moment is de 'account delen met vrienden' redelijk breed geaccepteerd. Schattingen voor Netflix/Hulu zijn dat zo'n 10% van hun gebruikers 'meelift' op een andere account.

Dat is een dusdanig percentage dat het nog lastig kan worden om te stellen dat gebruikers dat recht niet zouden hebben, mits aan bepaalde voorwaarden, zoals persoonlijke relatie en non-commerciele aard, is voldaan.

[Reactie gewijzigd door Keypunchie op 12 september 2019 16:04]

Net zoals heel lang het juridisch volkomen legaal was om een kopie van een CD te maken en het origineel door te geven/verkopen, terwijl het omgekeerde illegaal was.
Was? Nog steeds. Daarom betalen we de thuiskopieheffing op dragers.
Je hebt gelijk. Wat er veranderd is, is dat de bron van je legale thuiskopie niet meer (evident) illegaal mag zijn.

Heel lang mocht dat dus wel, zolang je maar aan bepaalde voorwaarden (eigen gebruik) voldeed!

Excuus... ik doe al heel lang niks meer met fysieke dragers.

[Reactie gewijzigd door Keypunchie op 12 september 2019 16:02]

Maar vanaf 12 november komt er exclusieve content, kan ik dan niet beter wachten tot een latere datum met afsluiten om dan straks GRATIS ook de nieuwe content te kunnen bekijken?

Of zijn de eerste 2 maanden tot aan 12 november gratis....

Vanaf de website:
Gratis tot 12 november 2019. Daarna slechts 6,99 per maand.

Dit zou wat mij betreft duidelijk mogen worden vermeld in het artikel.

[Reactie gewijzigd door Bongoarnhem op 12 september 2019 20:45]

met een kleine kanttekening dat het niet iligaal WAS. het was namelijk legaal om een kopie te maken, er werd niet gedefineerd wat een iligale bron was.

Nu is dat wel anders.

Daarnaast denk ik dat je nogsteeds wat doet met fysieke dragers..
Heb je een telefoon? heb je een usb stick. Zit er in je PC een hardeschijf.. heb je ook nog een tablet? nog ergens SD kaartjes? CompactFlash??

Dat valt alemaal onder de thuiskopie heffing.

[Reactie gewijzigd door To_Tall op 12 september 2019 16:42]

Ik weet niet wat er nu bij Netflix in de voorwaarden staat maar een tijd geleden stond er dat de account gebruikt mag worden in huiselijke kring. De huiselijke kring is breder dan het gezin. Dat zijn ook vrienden en familieleden "die met enige regelmaat" over de vloer komen. Is natuurlijk vaag maar het is verdedigbaar dat bepaalde vrienden daar ook onder kunnen vallen.
Netflix controleert waar het endpoint IP vandaan komt.
Is dat allemaal NL, dan is er geen probleem. Is dat een EU land, geen probleem, krijg je gewoon de NL content voorgeschoteld.

Wat ze wel controleren is of het endpoint IP bekend is als een VPN of DNS routing en dan krijg je een error te zien. Ik krijg hem nu zelfs als ik de VPN van mijn werk naar Amerika verbind.
Nou staat mijn account op NL, dus dit kan er ook nog wel mee te maken hebben. Maar ze controleren dus wel op origin van het IP adres bij Netflix om te voorkomen dat je de USA series bekijkt in NL.
Vanuit ervaaring.

Vorig jaar in US geweest, ik heb een NL Netflix account. Maar kreeg in de US toch echt alleen de US Netflix te zien en niet de nederlandse. Volgens mij heeft dat te maken met Licenties.
Dat klopt.. in de US krijg je altijd de US content.
In Europa krijg je altijd de content van je account (NL dus voor de meeste Nederlanders)
bv. als je naar London gaat, krijg je onder een NL account niet de engelse series te zien, maar alleen de NL content.
Net op vakantie geweest in Frankrijk en daar kregen we alleen de Franse content te zien op Netflix. Series waarvoor wel een licentie voor Nederland bestond maar niet voor Frankrijk, kreeg ik niet te zien. Sterker nog, als ik series via Netflix wilde kijken die ik al in Nederland gedownload had, mocht ik ze in Frankrijk alleen kijken als ik géén internetverbinding had (en mijn locatie dus niet op basis van IP kon worden vastgesteld).
Ja, maar dat heeft niets te maken met het delen van accounts. Dat is het principe om de juiste content aan te bieden op basis van regio.
Wat je je beter kan afvragen is of netflix of disney dit nu echt gaan controleren. Ze zien straks dat er vanaf 4 vershcillende ip addresse van misschien 4 providers tegelijk gekeken wordt. Dan kun je aannemen dat het 4 verschillende locaties zijn en niet 1 gezin.

Maar denk niet dat netflix, disney dit echt gaan handhaven. Te veel gedoe, waar moet je de grens trekken, klanten die dan gaan zeuren. dus het mag niet maar handhaven zullen ze ook niet.

Ik heb al jaren een netflix usa abbo en kijk dat bijna nooit met USA ip. Sterker nog ik gebruik vpn dus ene dag in DE, andere in UK en kan zelfs zijn op dezelfde dag. Nooit probleem mee gehad.
Disney heeft juist aangegeven dat ze sharing wel actief gaan aanpakken. Niet via de juridische weg maar via de technische weg. Hoe dat gaat werken weet ik niet.
Wat je je beter kan afvragen is of netflix of disney dit nu echt gaan controleren. Ze zien straks dat er vanaf 4 vershcillende ip addresse van misschien 4 providers tegelijk gekeken wordt. Dan kun je aannemen dat het 4 verschillende locaties zijn en niet 1 gezin.
Das een hele hoop BS! Mobiel verander je regelmatig van IP, als ik een uurtje pauze heb op het werk wil ik ook nog wel eens via Netflix wat kijken of 'preloaden' (via wifi). Verschillende IPs is geen goede reden om accounts te gaan blokkeren en dat weer Netflix/Disney (en anderen) ook heel goed.
Ik geen aan wat ze kunnen doen. Als ik vpn gebruik moet ik soms binnen paar minuten van ip veranderen om te kijken of dat ip werkt. Zelf dat zien ze niet als probleem.

Dus zoals ik al stelde gaan ze hier helemaal niet op controleren, het is niet in hun belang, het is moeilijk te controleren en als ze er naast zitten krijg je weer gezeik met klanten.

Sterker nog ze zullen dit gewoon in de prijs incalculeren dat een heel klein % een account deelt. Lopen ze daardoor echt inkomsten mis, waarschijnlijk niet omdat die mensen waarmee ze delen anders geen account zouden nemen.
Verbieden ze niet juist het gebruik van vpn opzich?
sommige spellen van epic games toloreren vpn ook niet en ik heb nordvpn.Best een goede dienst maar soms heb ik het gevoel dat het internet langzamer word daar de vpn.Je hebt dus diensten erbij die geen vpn ondersteunen en word je gesommeert voor het stukje software uit te zetten.Ik vind vpn best fijn ook al is het maar om die verdomde reclames de nek om te draaien.
Vpn kan je internetverbinding trager maken, dat klopt. Dat is ook wel logisch eigenlijk, al je verkeer gaat via een omweg. Het is ook niet een kwestie van wel of geen vpn ondersteunen, want applicaties hoeven niks anders te doen. Het is puur dat ze dat niet willen omdat je regiogebonden bent.
Nee ze blokkeren gewoon bepaalde ip adressen van vpn diensten, maar dat is een kat en muisspel.
Theoretsich kunnen ze zien als ik een ip address gebruik dat op een block lijst van vpn staat, ze doen er echter niet mee, ze blokkeren gewoon. Het is niet het doel van netflix om jou er als klant uit te gooien.
IP block moeten ze van de content eigenaren, dit omdat ze rechten betalen voor bepaald land en het niet de bedoeling is dat jij met je nl abbo zeg usa of ander land content kan kijken.
Publieke VPN's wel. Maar private VPN's kan je gewoon gebruiken. het is niet zo dat ineens 10 duizend man via 1 ip binnen komen bij Netflix als je een private VPN verbinding gebruikt. B.v. van je werk. Of zelf van je eigen locatie naar huis of zo,
Illegaal of in strijd met de algemene voorwaarden? Zijn twee verschillende dingen. Is het delen van een netflix of Disney account bij wet verboden? Ofwel: kan je civielrechtelijk of strafrechtelijk vervolgd worden? Hoogstens zal je het recht worden ontnomen om de genoemde diensten te gebruiken. Correct me if I'm wrong though.
Precies dit. Mensen denken al snel dat een commerciele partij wetten op legt. Erg raar blijft dat.
Als jij zonder toestemming van de eigenaar (==geldig account) copyrighted materiaal download (== streamen) ben je inderdaad strafbaar bezig.
Is dat nu officieel zo in Nederland? Ik dacht een tijd terug over de verandering te hebben gelezen maar dat weet ik niet zeker. Voorheen was het alleen het verspreiden dat strafbaar was.
Een paar jaar geleden heeft het Europese Hof bepaalt dat downloaden van auteursrechtelijk materiaal in Nederland illegaal is.
Downloaden is strafbaar streaming vanuit niet goedgekeurde bronnen is iligaal.

Bij anno dienst als Netflix en nu Disney ook video land enz heb je een licentie om te mogen kijken.

Account sharing kan bij policy verboden zijn, er staat niets in de wet over het delen van je account. Dat wordt wel in je overeenkomst besproken. Ze kunnen je niet vervolgen maar wel uitsluiten van gebruik van de dienst.
Daar ben ik me zeker van bewust. Wellicht dat ze daarom beter kunnen kijken naar opties om het beter te maken en er alsnog geld aan te verdienen. Niet iedereen wil zijn/haar account delen, maar voor de mensen die dat wel willen, korting geven? Een gezin blijft toch een gezin ook al wonen de kids buitenshuis.
Het gaat echter niet om gezin, maar om een huishouden, dus uitwonende kinderen horen daar niet bij.
En als mijn kids (heb ik niet overigens) buitenshuis willen streamen op hun eigen profiel? Of kinderen met gescheiden ouders? Opa en Oma? Hoe gaan ze die locaties bevestigen? Ik snap dat het officieel niet mag, maar ik stel me echt vragen bij de controle hiervan.
Dat ontken ik ook niet.
Is toch geen enkel probleem? Als ik bij iemand op bezoek ben kan ik toch gewoon een stream aanzetten voor bijvoorbeeld mijn kinderen (of voor mezelf :)). Disney zal nooit kunnen controleren of mijn kind toevallig bij opa en oma is, of dat die stiekem zelf zitten te genieten van een leuke film ;)
Precies dat. Ze kunnen nooit bepalen wie er daadwerkelijk aan het kijken is. En als, dan wissel je gewoon van profiel soms als eenmaal bekend is, wat het quotum is :+
Spotify kijkt naar het adres van een account, volgens de voorwaarden moet je op hetzelfde adres wonen als de eigenaar van het account. Dat is zo bij de meeste streamingdiensten. Of en hoe ze het controleren zit wel verschil in. Netflix staat het delen sowieso al niet toe, je mag je accountgegevens niet delen. Dat je op meerdere schermen kunt kijken is puur voor thuis als jij op je tv in de kamer een film kijkt, dat een gezinslid op zijn/haar slaapkamer ook iets kan kijken.

[Reactie gewijzigd door mjz2cool op 12 september 2019 14:14]

Ik heb support gemaild. In de mail vroeg ik of ik mocht delen mijn ouders zodat mijn dochtertje op 1 account alles kon kijken ongeacht waar ze was, en support zei dat dit mogelijk was. Heb er wel nog achteraan gemaild of je dan 2 streams (op meerdere adressen) kon doen, hierop heb ik nog geen antwoord.
Hoe wil Netflix of welke streaming dienst dat gaan controleren?

De kleine van ons kijkt op de iPad naar o.a. Netflix. Als we in de auto zitten zijn we niet thuis, als we op vakantie zijn zijn we zelfs niet in nederland. Terwijl wij vorig jaar in de US waren, kon de kleine toch nog netflix gebruiken. terwijl mijn ouders thuis ook Netflix gebruikte.

Tegenwordig is iedereen mobiel, iPad gaat mee zijn dan weer bij Opa en Oma, dan weer bij oom en tante dan bij vrienden dan bij uhhhh ja.. Misschien is de wederhelft wel thuis gebleven. WIllen ze gaan doen de streams blokeren? Dan denk ik dat ze zo de dienst weer kunnen opdoeken als ze beloven 4 streams simultaan te mogen gebruiken. Maar dan alleen op 1 adress.
Ik deel vanaf het begin al netflix met 5 van mij vrienden, nog nooit problemen gehad kunnen tot 4 streams tegelijk kijken waar je ook bent
Bij Netflix gaat dat goed ja. De vraag is en blijft gaat dit goed met Disney Plus. Vandaar dat ik support gemaild heb van Disney Plus.
Mja, alleen, Disney gaat actief het delen van account tegenwerken. E strikt technisch gezien is het bij Netflix ook niet toegestaan. Dat het momenteel gedoogd wordt, wil niet zeggen dat dat ook zo blijft. Leuk, maar als je dan ineens toch 15 euro per maand voor alleen een Netflix kwijt gaat zijn, 7 euro (bij de introductie, zal mij benieuwen hoe lang die prijs stand gaat houden) voor een Disney+ en dan nog een videoland ofzo er bij?
Ze willen het. Wil niet zegggen dat het ook echt gaat werken.
Op zich niet, nee, maar als er iets makkelijk tegen te gaan is, is het dit wel: Hey, die connectie hoort bij dat account, maar zit op een ander IP-adres dan de rest. Block.

Wanneer een bedrijf als Disney zelf al aangeeft dat ze dit gaan doen, dan geloof ik dat eigenlijk wel meteen. Disney staat niet bepaald bekend als een partij zonder (juridische) slag- of daadkracht
Alleen kan je natuurlijk regelmatig bij iemand op bezoek zijn. Of een openbaar wifi gebruiken. Het moment dat je niet meer buitenshuis mag gaan kijken is het snel gedaan met ze.
Dan komt er een abbo op een vpn dienst bij ;)
Komen beide streams van dezelfde ip. }>
Er zijn genoeg manieren om het te omzeilen. Dan kijk ik wel even op een andere profiel op mijn eigen adres en klaar?
En dan wil je onderweg in de trein even een aflevering kijken, wordt je geblokkeerd. Hoe willen ze het trouwens checken op ip, als je via mobiele data streamt?

[Reactie gewijzigd door mjz2cool op 12 september 2019 14:06]

Ik zal ze gewoon blijven aanhouden, maar wellicht vaker switchen. Als ik het bericht zo lees, zal niet gelijk storm lopen. Wellicht dat er abonnementsvormen komen die het wel toestaan?
Ze gaan manieren proberen te vinden, waarbij het artikel aangeeft dat ze dat wellicht op basis van locatie gaan doen. Dat is echter helemaal geen enkel probleem lijkt me als je op afstand thuis inlogt op het netwerk en het daarna streamt naar je kamer in een andere stad. Nu doen we dit ook al om te vermijden dat je voetbal niet mag kijken als je op vakantie bent wegens weet ik veel wat voor rechten. Het is daar ook gewoon op tv, maar dan in het frans, terwijl het dezelfde uitzending is, echter mag het niet. Magoed dit is een vrij simpele oplossing om dit probleem weer op te lossen, ja de gemiddelde nederlander weet niet hoe dit moet, maar studenten zijn een stuk handiger daarin en dat zal toch een fors deel van de doelgroep zijn.
Dochter lief logeren met iPad bij oma ik thuis filmpje tja gewoon legaal.
Waar zijn al die mensen die toen zeiden, ik ben best bereid om €10-20 per maand te betalen voor alle content?
Die mensen hadden toen naar eigen zeggen makkelijk 50-70 euro per maand over voor alle content :X
Dat zou ik er ook wel voor over hebben... maar niet via 23 verschillende diensten/apps...

Iets met overzicht en gebruiksgemak. Maak een plugin voor KODI ofzo en je bent er al maar nope...
Je krijgt alleen nergens alle content. Alle streaming diensten bij elkaar opgeteld is nog lang niet alle content. En dan nog. HBO kan alleen via Ziggo. Heb je geen Ziggo nodig voor iets anders dan HBO, kost het je € 35 per maand erbij puur voor die content. Bij KPN hebben ze weer wat anders exclusief. Leuk als je Caiway glasvezel hebt. Het blijft niet bij 50-70 euro op die manier... dus inderdaad ja, € 50 flat fee voor alles. Maar dan ook echt alles :Y)
4.2. De Netflix-dienst en de content die via de dienst beschikbaar is, zijn alleen bedoeld voor je persoonlijke, niet-commerciële gebruik en mogen niet worden gedeeld met personen buiten de huiselijke kring.
bron

[Reactie gewijzigd door gday op 12 september 2019 13:07]

Ach, huiselijke kring. Dat staat nergens in het wetboek gedefinieerd. Mijn vrienden behoren tot mijn huiselijke kring, moderne samenleving :). Gewoon lekker delen, helemaal prima, zelfs voor Netflix en Disney!
Dat zal nergens letterlijk gedefinieerd staan, maar dat zal niet veel uitmaken. Het zal gaan om de geest van het artikel van de voorwaarden waar je akkoord mee bent gegaan.

Ik deel mijn account alleen met mijn vrouw en kinderen die bij mij wonen. Soms krijg ik wel de vraag van iemand of ik mijn account (en de kosten) wil delen, maar dat ga ik nooit doen. Als je het geld er niet voor over hebt, kijk je toch lekker niet?

Ik vind het dan ook raar dat account sharing als 'de oplossing' gebracht wordt, terwijl dat dus tegen de voorwaarden indruist.
Het is maar de vraag hoe een rechter daarover zou oordelen. Maar in alle eerlijkheid heb ik wel eens iemand van Netflix gesproken, het boeit ze helemaal niets. En iedereen heeft weer een andere ‘huiselijke kring’. Je kinderen gaan misschien studeren. Of je hebt familie die het minder ruim heeft.
Sharing = caring 😉.

[Reactie gewijzigd door Optelsommetje op 12 september 2019 17:25]

IANAL, maar ik heb altijd begrepen dat als de wet ambigu is, dat dan vaak gekeken wordt naar de geest van de wet ipv de letter van de wet. Met zulke voorwaarden zal het niet anders zijn. Je zult dan een knap betoog moeten houden om duidelijk te maken dat volgens jou iemand waar je nooit mee in huis hebt gewoond tóch tot jouw huiselijke kring behoort.

En tja, als je het minder ruim hebt, betekent het dat je niet de middelen hebt om die content te veroorloven. Geen wereldramp, toch? Ik vind het altijd zo raar dat mensen het idee hebben dat als je je iets niet kunt veroorloven, dat je daar dan alsnog op niet-legale wijze aan moet komen.

Verder is het niet geheel duidelijk hoe Netflix hierin staat. Degene die jij hebt gesproken heeft aangegeven dat het ze niet boeit. En zo was het vroeger met Spotify ook, tot Spotify maatregelen aankondigde en zelfs GPS-coordinaten opvroeg van gebruikers in een Family-account. Ik zou er dus niet zomaar vanuit gaan dat de uitspraak van degene die jij hebt gesproken dé leidraad is voor het bedrijf Netflix tot in het einde der tijden. Onderaan de streep kost (c.q. scheelt) het ze namelijk gewoon keiharde dollars dat mensen accounts delen op niet-toegestane wijze.

[Reactie gewijzigd door gday op 13 september 2019 03:00]

Tja, als ik me daarover al druk moet gaan maken. Wie dan leeft, wie dan zorgt 😉
Nee, daar gaat het me ook niet om. Je legitimeerde illegale praktijken door te zeggen dat het ze niet boeit. Maar dat het ze niet boeit is helemaal niet zo duidelijk.

Toevallig vandaag nog een bericht over Spotify: nieuws: Spotify gaat waarschijnlijk periodiek locatie verifiëren bij Family-a...
Het is nog maar de vraag of het illegaal is. En het is maar zeer de vraag of het begrip ‘huiselijke kring’ stand zou houden bij een rechter. Gaat nooit gebeuren. Evenals controle technisch onmogelijk is. Ze kunnen nooit zien of je het inwonende neefje bent of de geadopteerde kat. Zo’n Spotify bericht levert ze een paar extra abbo’s op van ‘bange’ gebruikers.
Er is bij mijn weten geen wet die het verbieden van delen van gegevens met mensen die er geen licentie op hebben verbiedt.

Daarnaast is er één ding dat ik geleerd heb in de verschillende juridische trajecten die ik met advocaten heb doorlopen: gebruik ambiguïteit in een passage van een overeenkomst nooit als argument als je eigenlijk wel kunt bevroeden wat ermee bedoeld wordt. Mijn advocaten wilden daar tot op heden derhalve nooit in meegaan. Waarom je zo stellig bent dat deze voorwaarden geen stand zouden houden bij een rechter is mij dan ook een raadsel.

En dat de controle lastig is, is natuurlijk al helemaal geen argument. Dat doet niks af aan de (vermeende) illegaliteit van de praktijk.

[Reactie gewijzigd door gday op 13 september 2019 23:35]

Ahum... das niet helemaal de bedoeling hè.... :P
Dus als argument dat het allemaal wel meevalt qua prijzen is het niet echt bruikbaar... Een product in de winkel noem je ook niet goedkoop omdat je het gratis mee kunt nemen als je de kassa overslaat ;) (ja, ik weet het: appels en peren! Maar je snapt de boodschap...).
Disney+ mag je niet delen met anderen buiten je gezin.
Ach ik heb nog Fl 7,50 voor een dagfilm betaald in de videotheek die moest je dan direct kijken en dag erop terugbrengen weer of geen weer en oh wee als je niet teruggespoeld had kreeg je nog extra kosten ook.

De huidige generatie is ook gewoon een beetje verwend. Even switchen tussen twee abos is al veel teveel moeite pffff.
Ik HAD bij KPN HBO, alleen die gingen toen ineens weg naar Ziggo en geen alternatief daarvoor, dus ja dan houd het op he :).

Even switchen is dan wat moeilijker.
Dat vind ik dus ook vrij kwalijk; wil je Game of Thrones kijken, heb je dus drie opties
1) Ziggo nemen en daarbij HBO
2) illegaal
3) BluRay of DVD.

Dat HBO niet beschikbaar wordt gesteld voor niet-Ziggo klanten vind ik dus zeer kwalijk.
4) je nodigt een vriend uit met Ziggo en kijkt het via de ZiggoGo App.
5) je gaat op bezoek bij een vriend met Ziggo en kijkt het bij hem.
Je mist het punt. Ik vind het bespottelijk dat het alleen beschikbaar is voor Ziggo leden. Dit zijn nou acties waar een consumentenbond voor op moet komen.Ik zou zelf willen bepalen wat ik kijk. Al neem ik Apple TV+, Amazon, Netflix, Disney plus, NLZiet, Videoland, Youtube, die FIA dienst voor Formule1, Eredivisie Live, Foxsport of de Turkse- of Indonesische staats-TV en hele reutemeteut bij elkaar. Dan ben ík degene die het bepaalt.
Nou loopt een hotemetoot bij Liberty Global voor mij te bepalen, dat ik géén HBO mag kijken. Tenzij ik Ziggo neem.

Laat ze daar maar eens met glasvezel komen😇
Op welk recht baseer je dit?
Als een filmstudio een film uitbrengt en deze alleen wil tonen aan beperkt publiek (bijv. bioscoop, land) dan is dat volledig hun recht.
Dat is uiteraard geheel hun recht, echter spuug je daarmee wel in het gezicht van je klanten die niet bij Ziggo zitten.

Ik HAD ook HBO.

Prima dat ze Ziggo Only willen zijn echter moet je dan ook niet raar staat te kijken dat je shit via illegale kanalen meer dan gemiddeld binnengeharkt wordt.

Ik kijk hier overigens HBO Go via een account van een familielid. Niet omdat het moet, maar omdat het kan.

Indien HBO Now, zoals in Amerika, hier beschikbaar zou zijn, dan zou ik dat graag afnemen. Helaas voor HBO willen ze mijn centen niet, of in ieder geval doen ze er weinig moeite voor.
En waarom mag een uitgever niet zelf bepalen onder welke voorwaarden hij zijn licentie uitbrengt? Ja het was consument vriendelijker geweest als HBO go bleef bestaan. Maar soms gebeuren er dingen in het leven die minder leuk zijn. Daar moet je mee leren leven. Want jij hebt helemaal geen recht om te bepalen onder welke voorwaarden wat uitgezonden wordt.
Je zegt bijna hetzelfde🥳
Dus kies ik ervoor om met een wijde boog om Ziggo te lopen, zolang er betere- en Glasvezel alternatieven zijn
Dus jij wilt dat een bedrijf verplicht alles aan iedereen moet verkopen? Dus als ik Jumbo pindakaas wil moet AH dat gaan verkopen als er bij mij geen Jumbo in de buurt zit?
Vergelijking gaat mank
Je kan toch alleen voor de pindakaas naar Jumbo gaan? Je kan dan Jumbo hagelslag en Jumbo Chips laten liggen en AH hagelslag en AH chips kopen
Ik kan niet alleen voor HBO naar Ziggo gaan. Dan moet ik én Ziggo internet én Ziggo TV nemen.
Slechte vergelijking gezien elke supermarkt zijn eigen merk Pindakaas heeft.

Ik zie dit meer als, De AH heeft een monopoly op Pindakaas. Prima, maar dan niet lopen klagen wanneer mensen de benodigde ingredienten halen en zelf "illegaal" hun Pindalaas maken(downloaden = immers niets wegnemen maar kopieren)
Moet ie wel HBO erbij hebben, ik bijv heb die abo nooit genomen. Heb geen idee hoe GoT eindigt en zal moeten wachten op (legale) alternatieven.
6. Je leent een smartcard van iemand met een full abo van Ziggo en stopt die in je ci slot of in een humax ontvanger :)
BluRay of DVD is ook niet alles. Voordat je door al die verplichte "Piraterij is strafbaar" en "mag niet worden gekopieerd" heen bent, ligt de mkv al in mijn download folder.
Ik heb het 'geluk' dat ik geen glasvezel kon nemen en daardoor vast zit aan Ziggo. Ik heb dus voor GoT een abonnementje genomen.

Ik heb ook de Blurays gekocht, maar ik heb echt geen last van die verplichte trailers. Eerste wat ik doe is in de PC gooien en scriptje draaien die hem lossless ript en op mijn mediaserver zet. Net zo snel als downloaden, maar kans nul dat Brein met je IP adres bij je provider aanklopt.
De kans dat brein je pakt is nihil, maar wat je doet is wel illegaal: je doorbreekt een beveiliging.
Weet ik, maar ik weet ook dat ik strafrechtelijk niet aangepakt wordt. Dat is beleid van justitie, waar ze zonder aankondiging niet zomaar van af kunnen wijken.

Civiel rechtelijk kan een Brein alleen de werkelijke schade verhalen die ze hebben. Aangezien ik de Bluray gekocht heb en de rip op mijn mediaserver niet openbaar maak, is die schade nihil. Dus al komt brein erachter, dan hebben ze wel iets beters te doen dan rechtzaken te voeren om een schade van nul euro te vorderen.
Ach er zijn ergere dingen. Ik pak dan wat te drinke, loop naar de kast voor wat chips of “ga nog even snel” :)
Tegenwoordig valt het wel mee, maar ik heb een oude DVD thuis liggen waar je eerst verplicht niet te skippen 10 minuten trailers voor 'binnenkort in de bioscoop' moet kijken voordat je de film kan kijken.

En dan zijn er misschien ergere dingen, maar er zijn weinig irritantere dingen als je gezellig een film wil gaan kijken! Die DVD is dus na de rip nooit meer uit het doosje geweest.
Bijna allemaal mijn blurays schijfjes hebben dit niet (meer).
Dus dat rechtvaardigt voor jouw illegaliteit? Dan ben je toch behoorlijk ver heen.
Wat als je in een gebied woont zonder Ziggo? Zeeland, Texel, Gouda etc...
In welke wet staat beschreven dat iedereen recht heeft op HBO?
Nergens, maar daar hebben veel mensen - in mijn ogen volkomen terecht - schijt aan.

Mensen zonder Ziggo hebben net zo goed als mensen met Ziggo een deel van hun vrijheid opgegeven om auteursrechten mogelijk te maken. Auteurs kunnen hun brood verdienen omdat wij dat met zijn allen gedaan hebben.

Het is dan niet onredelijk te verwachten dat jij onder dezelfde voorwaarde als alle nederlanders de mogelijkheid to toegang daartoe krijgt. Zo niet, dan valt voor mij de hele basis voor het auteursrecht weg.

Voorwat hoort wat. Geen enkele medelijden van mij dus met HBO dat mensen die zij niet de mogelijkheid geven om tegen betaling toegang tot hun dienst te krijgen de boel kopieren.
Hier is dat hele Ziggo niet beschikbaar, dus ook geen HBO. Probeer maar eens Spoiler vrij op een een Blu-Ray te wachten.
Dat lukte heel goed- tot het laatste seizoen. Een collega dacht dat ik alles op TV keek 8)7
zeker als je in een regio woont waar ziggo niet eens verkrijgbaar is
Bij mij wordt het dan al snel optie 2
Ik ga voor optie 3. “Klein” nadeeltje: de BluRay komt pas begin December uit. Zo vlak voor de feestdagen😬
De blu-ray is het waard hoor. Je ziet pas hoeveel compressie er gebruikt word voor streams als je de bluray ernaast legt. Buiten het gebruiksgemak zijn streams helemaal kut aangezien ze niet meeschalen naar je snelle internet verbinding
Daar dacht ik dus ook aan. Mijn broertje en een collega kijkt ze ná mij dus er zijn meer gegadigden.
Ik denk het grote nadeel, maar optie 4 is er ook nog, bij vrienden/kennissen meekijken. Toen Game of Thrones hot was dit jaar en gesprek van de dag heeft mijn vrouw dat ook gedaan (hoefde ik gelukkig niet mee, is niet mijn smaak).
Dat is wel wat veel mensen doen - omdat het makkelijk is. Ik bedoel video piraterij was teruggebracht door Netflix omdat het makkelijker was dan illegaal downloaden (en game piraterij door Steam en lagere prijzen), maar nu gaan we weer de andere kant op ben ik bang.
Zou je ook zo redeneren als jouw klanten zo handelen?
Laat ik nu voor mijn inkomen afhankelijk zijn van auteursrecht en ook zo redeneren...

Dat is waarom al onze klanten onder dezelfde voorwaarden tegen dezelfde kosten waar ze zich ook bevinden toegang krijgen op een eenvoudige wijze, zonder dat wij ze bij voorbaat als crimineel behandelen met allerlei filmjes over auto's downloaden etc...

Uberhaupt, die mensen hebben net ons product gekocht, welke randdebiel bij filmstudios heeft bedacht dat dat de mensen zijn die je belerende filmpjes over piraterij moet tonen? Daar doen wij dus niet aan mee.
Ja, sterker nog dat lijkt me noodzakelijk.. zodra het voor de consument makkelijker is om materiaal illegaal te verkrijgen dan legaal, moet je je denk ik toch gaan afvragen hoe goed je business model is...
Is in België niet anders, voor heel wat zaken moet je bij Telenet zijn. Zoniet, is er geen enkele legale manier om te kijken. Niet alleen films en series, maar ook bepaalde sporten.
Nu kijk ik meestal wielrennen op Belgische TV (omdat bij jullie
wat meer uitzenden dan hier en het commentaar is wat beter), dus dat zou sowiesie aanpassen worden
Orange is in dat opzicht veel beter dan Telenet
- Op zich al een stuk goedkoper
- 2 sport en 2 erotische zenders gratis inbegrepen, die bij andere aanbieders extra betalend zijn.
Punt is wel dat de Belgische competitie en de Engelse competitie (laat ons eerlijk zijn, voor de doorsnee Belg toch veruit het interessantste) exclusief bij Telenet zitten. Idem voor HBO-content in België.

Ik heb zelf ook Orange hoor, ik doe niet mee aan die hele exclusiviteits-meuk.
Ik heb gewoon de boeken gekocht
Is dit trouwens niet een soort van koppelverkoop? Je mag alleen product B kopen maar dan moet je ook product A kopen?
Het gaat niet om switchen, maar om 10 + 7 euro te betalen als je alles wil ipv enkel 10 euro. En dat is tot de volgende streamingsdienst met een exclusief aanbod er komt, dan komt er nog eens geld bij wil je toegang tot alles hebben. Dit gaat downloaden weer in de hand werken want wat ik wil kijken staat niet op de streamingdienst die ik heb.
Of je focust je op het aanbod wat je wèl hebt. Als jij een kaartje koopt voor film A in de bioscoop ga je ook niet naar binnen bij film B (hoop ik).

Het is een illusie dat je voor een tientje ALLES kan kijken. Wil je meer? Dan betaal je meer.
Maar netflix had niet alles voor 10 euro.... en ja er stonden aardig wat Disney dingen op. En die zullen langzaam verdwijnen. Maar daar komen nieuwe dingen voor in de plaatst. Die je misschien ook wel het kijken waard vind. Juist door meerdere verschillende diensten heb je meer kans dat de content op een dienst komt. Alleen zal je er soms een abonement voor moeten afsluiten. En dat willen de mensen niet.
Hoeveel kost digitale TV gemiddeld? 20/30 euro per maand? En dan heb je nog debiel veel reclameblokken tussendoor.

Nee, voor mij kunnen er niet genoeg streamingdiensten zijn. Zolang ik het volledige aanbod voor rond de 30 euro per maand kan samenstellen ben ik meer dan tevreden.
30 euro? Ik betaal 8 euro voor digitale televisie (wat ik waarschijnlijk ga opzeggen wegens amper gebruik). Moest ik streamingsdiensten aan 30 euro nemen verdubbelen mijn internet/tv-kosten. Al vind ik het geen vergelijking want tv is iets heel anders als streamingsdiensten.
Jij hebt het over niet bestaande problemen. Zoals meerdere mensen al gezegd hebben, switch gewoon om de paar maanden van abonnement, hoe moeilijk is dat? Alsof je met downloaden wel 20 films tegelijk kunt kijken. Dan kijk je toch ook maar 1 film tegelijk?
+1 haha
Bij de Videoland had je op een gegeven moment een automaat zodat je buiten kantoortijden een film kon huren met je pasje of contant geld. Volgens mij 5 piek.
Nu via Netflix en andere streamingsdiensten, wat is het leven toch mooi 😁
yep, maar dagfilms bestaan helaas niet meer...'t duurt eeuwen voordat een leuke bioscoopfilm op netflix verschijnt...
Maar dat daargelaten...ik heb netflix maar eerlijk gezegd mis ik niets als t er morgen niet is...mijn tv gaat toch standaard naar 1 van de 80 (ofzo) kanalen die standaard op de kabel zitten :)
Nou ja je hebt natuurlijk diensten als Pathé thuis en Google play films waar je (digitale) dag films hebt. Nadeel is wel dat je nieuwe films eerst kopen kan een pas later huren en dat later de huur optie weet verdwijnt, maar is altijd eerder dan Netflix.
hadden ze dan ook terugspoel kosten voor DVD's:
https://i.imgur.com/27RdGy9.jpg
Vroeger moesten we gewoon met hout stoken en als het op was moesten we het bos in om nieuw te kappen. Verwende mensen tegenwoordig met verwarming en warm douchen.
Ja hallo dat is geen generatiekloof he dat is honderden jaren geleden.
Vanaf hoeveel jaar is het dan oké om te klagen en wanneer nog niet? 50 jaar? 100 jaar? Bij mijn grootouders thuis moest ik als kind nog naar het wc gaan in een betonnen bijbouw in de tuin, op een houten plank met een gat in. Dat is geen 30 jaar geleden. Ik vind niet dat mensen vandaag verwend zijn als ze overal een modern toilet verwachten.

Vrede nemen met achteruitgang omdat het in een nabij verleden ook niet zo goed was is absurd. Vooruitgang is het enige dat wenselijk is.
Dat was (in NL ) 30 jaar geleden al erg ouderwets.
Nou ik ben 40 maar ik ging 35 jaar geleden al gewoon naar de wc :+
En voor mijn 5e was het zelfs eventjes nog beter, want toen liet ik mijn kont afvegen. 8-)
Hahaha herkenbaar.
Als ik al het geld nu had wat ik aan videotheekboetes heb betaald :9~

Ik merk wel doordat er nu zo'n gigantisch aanbod is er een information overload ontstaat. Tenminste, dat heb ik een beetje. Er is zoveel dat ik niet meer weer wat ik eerst moet kijken en wat nu wel of niet de moeite (tijd) waard is.

In ieder geval maar eens aangemeld voor Disney ben benieuwd naar de content en de ervaring.
Inderdaad vroeger huurde je een film en die moest je kijken en keek je ook af, hoe goed of slecht de film ook was want ja anders was het zonde van je geld.

Nu kijk ik vrijwel enkel nog films in de bioscoop, ik heb thuis het geduld niet meer om aan een film of nieuwe serie te beginnen, gewoon teveel keuze dus kijk ik maar weer Seinfeld ofzo of Two and a half men die ik al 1000x gezien heb :P
En dat was al zoveel beter dan een leuke film op TV missen en dan een paar jaar moeten wachten tot die op een kanaal weer een keer werd herhaald :)
Ik ben dan al wat ouder maar zelfs ik zie in dat dit een achteruitgang is. jij en ik hebben blijkbaar de vooruitgang meegemaakt naar het gemak, zij zijn opgegroeid met het gemak.

Alleen omdat ik weet dat dat gemak er niet altijd was is geen reden dat ik het acceptabel vind om naar die oude situatie terug te gaan.
Dat is al zo ongeveer de vorige generatie he.
“Films kopen op bol.com als argument neem ik dan ook niet serieus.” Ik mag dan misschien ouderwets zijn, heb toch liever een BluRay “op de plank staan”.
En dan heb ik het niet eens over het verschil in kwaliteit voor wat betreft beeld en geluid.
geeft alleen zo'n zooi he
Valt mee, de hoezen worden ook steeds kleiner🤣. Je moet er niet aan denken om alle seizoenen van “24”, “Mash” of “Friends” op video te hebben🤓
Ik heb nog steeds alle seizoenen van Babylon 5 op video. Waarom? Omdat dat in 4:3 is ipv de DVD versie die 16:9 is, waarvoor er balken van het beeld geknipt zijn en de rest is geupscaled! De kwaliteit neemt alleen langzaam af, dus tijd om te kijken of ik ergens nog een oude macrovision filter op de kop kan tikken om de boel te digitaliseren.
Vroeger is inderdaad niet 2019. Kreeg je "vroeger" nog zoveel mogelijk voor een lage prijs, nu zijn bedrijven gewoon beter in, en meer uit opn winst maximalisatie.

Of je nu € 10,00 betaalt voor Netflix en € 7,00 voor DisneyPlus, of € 17,00 voor Netflix met daarin de content van DisneyPlus.... het bedrag blijft natuurlijk het zelfde. Het nadeel is in dat geval alleen wel dat mensen die echt alleen Netflix content willen bekijken er bij lange na geen € 17,00 voor over hebben wat een keus voor het opzetten van een losse streamingdienst dus gemakkelijker maakt.

Dat Marvell content op Netflix te bekijken was, is een groot voordeel geweest voor Netflix en haar abonnees maar dat Disney/Marvell met een eigen streaming dienst zouden komen was natuurlijk al jaren te verwachten.
Je kan het ook anders zien. Netflix was een monopolist en dat is te merken. De drang naar het maken van Originals levert een paar mooie series op, maar heeft inmiddels ook een heleboel slechte tot middelmatig spul overgeleverd. Bovendien is Netflix's policy op basis van hun algoritme niet denderend. Zo zijn erachter dat een serie na twee seizoenen al geen nieuwe subs meer oplevert, vandaar ook waarschijnlijk dat ik al een paar series die ik erg tof vond heb zien verdwijnen.

Daarnaast de price hikes, inmiddels betaal je voor 4K HDR alweer 14 Euro bij Netflix, dat is met concurrentie van Amazon Prime (6 Euro voor 4K HDR sub). Nu komt daar Apple bij (5 Euro), Disney+ (7 Euro met 4K HDR). Daar moet Netflix dus straks op gaan antwoorden, want hun prijsstelling begint onhoudbaar te worden.

Dus voor ons consumenten houdt dat in dat Netflix nu moet gaan concurreren op zowel inhoud als prijsstelling. Dus ja, enerzijds moet je straks misschien twee subs nemen (voor ruwweg de huidige Netflix prijs) voor de content die je wilt zien. En wellicht moet je per maand switchen tussen subs om "alles" te kunnen zien. Maar anderzijds denk ik dat de concurrentie voor ons als consumenten netto winst is.
“Alles” stond op Netflix :? Beg to differ.... Videoland, HBO, Amazon om effe een paar te noemen. En zelfs dan nog mis je content.

Dat versplintering kut is zal iedereen beamen. Maar dat getrap wanneer iemand blij is met Disney hier op Tweakers is vermoeiend. Heb jij Netflix ook al opgezegd dan om een statement te maken :?

[Reactie gewijzigd door JeroenNietDoen op 12 september 2019 10:29]

De markt heeft jaren laten zien dat het zonder versplintering mogelijk was - namelijk, alles stond op Netflix.
‘Alles’? Alles wat aangeboden werd bedoel je.

Als ik nu op Disney+ kijk, zie ik veel titels die nooit op Netflix NL gestaan hebben.

Het complete oeuvre van Kim Possible boeit mij persoonlijk niet, maar een ander vondt dat misschien juist wél leuk om terug te kijken.

Het is niet alleen versplintering maar eerder verbreding van het aanbod.
De markt heeft jaren laten zien dat het zonder versplintering mogelijk was - namelijk, alles stond op Netflix. Maar omdat ieder bedrijf nu ziet dat ze nog veel meer winst kunnen denken te kunnen maken door al het geld uit het maandelijks abonnement zelf te behouden, gebeurt de versplintering.
Het zure is dus dat iedereen z'n geld maar één keer kan uitgeven. Ik ga echt geen zes+ abonnementen nemen om alles te kunnen bekijken wat ik graag zou willen. Dan pak ik de twee die de meeste voor mij relevante content heeft en de rest, sja, die heeft toch echt gewoon pech.
Hoezo 1 app/dienst voor 10 per maand? Welk land was dat?

In Nederland heb je ook al jaren Netflix/HBO/Film1/Videoland/RTL/Youtube/Fox/Amazon/Apple TV... en ga zo maar door. In het buitenland komt daar nog meer keuze bij. En dan nog zul je illegaal moeten downloaden of met VPN's werken omdat je lang niet overal toegang tot hebt.
1 dienst meer of minder maakt daarop echt niks uit.

Persoonlijk vindt ik dit juist een sterke move, want Disney is zo bizar oververtegenwoordigd op film gebied. Wij waren al tijdje klaar met de keuze, netflix eruit en disney erin. Simpelweg omdat >90% van wat wij opzetten uit Disney komt.


En voor je het vergeet: Disney =/= Disney. Marvel, National Geographic, Fox, Pixar, StarWars, the list goes on aan wat er onder deze paraplu valt. Met +- 100 jaar aan (teken)films en series is dit echt een gigant die iets als Netflix volledig overschaduwen kan en zal.
Wat heeft dit met Nederland te maken.... Dit is toch gewoon in àlles zo. Ga je naar de ene supermarkt heb je daar bepaalde merken niet, ga je naar de groentenboer of kledingwinkel hetzelfde. In een online boekenwinkel ook, enzoverder. Het is meestal zo, de ene partij (verkoper) maakt ruzie met die leverancier of uitgever, meestal gaat het om geld (marge enz.). Dus: het gaat bijna altijd over geld en mensen maken altijd ruzie. Dit zorgt voor versnippering in alle mogelijke lagen/delen/markten/industrieën van de wereld. Dat van dat geld en ruzie is trouwens WÉL Nederlands... ;-)
Sorry, maar Netflix zijn aanbod is alles behalve "alles". Het filmaanbod in bedroevend en ook de series is niets speciaals.
Ik zeg daarmee niet dat het slecht is, integendeel: voor de prijs lijkt Netflix mij zeer ok.
Maar zo op het eerste zicht lijkt Disney+ mij ook wel ok.

Zie het als de krant: ik koop maar 1 krant per dag en zal dus bepaalde artikels missen die in andere kranten staan. Dat lijkt mij niet echt een probleem te zijn.
En aangezien het meeste een tijdje beschikbaar blijft kan je gemakkelijk om de paar maand van abbo wisselen en heb je alsnog alles ter beschikking... zeuren om niet dus.
Versplintering is juist goed: concurrentie! 2 (of zelf 3 met Apple er bij) partijen die zoveel mogelijk klanten willen binnenhalen door zowel op prijs als kwaliteit te concurreren, beter bestaat niet.
Deze discussie doet mij enorm denken aan de PS4 vs Xbox: er zijn er die beide consoles hebben, maar de meeste mensen zijn zeer tevreden met 1 van de 2.
Allereerst: niet alles staat op Netflix, erger nog: een hoop staat niet op netflix. Tot dusver moest je al 4 a 5 aanbieders (over versplintering gesproken...) hebben om een beetje dekkend aanbod te hebben.

Prijs vind ik ondergeschikt in deze, ik zoek 1 aanbieder die gewoon alles heeft. Die is er niet, die komt er niet en Netflix was zeker niet 50% daarvan.
Als het niet op Netflix staat, zoek ik wel andere manieren om het te bekijken. Heel het ding van Netflix voor mij is juist dat ik kan bekijken wat ik wil wanneer ik het wil. Indien ik hiervoor meerdere diensten moet gaan aanschaffen, is die use case er niet meer, en moet ik voor alternatieven zoeken.
Geen versplintering lijdt tot jaarlijkse nieuwsartikelen zoals die van ziggo en kpn. Verhoging elk jaar in mei. Dat gaat netflix dan ook doen.
Het is naïef om te denken dat Netflix zonder versplintering de abonnementsprijzen zou hanteren die het vandaag hanteert, dat is niet hoe de markt werkt. Kijk maar hoe kabelmaatschappijen hun monopoliepositie misbruikten. Versplintering zorgt voor concurrentie en lagere prijzen.
alles stond op Netflix
Ja hoor, alles stond op Netflix... Wanneer was dat precies? Ja er zijn dingen die eerst op Netflix stonden en nu niet meer maar met droge ogen beweren dat ooit 'alles' op Netflix stond, ik begrijp niet hoe je dat voor elkaar krijgt.
Ik ben fan van Netflix hoor, ben trouwe klant sinds ze hier van start gegaan zijn, maar hun aanbod blijft vooral qua films beperkt. Voor series hebben ze heel veel, maar nog veel meer ook niet.
De markt heeft Netflix lekker uit laten zoeken hoe een streaming platform eruit moet zien en hoe gebruikers erop reageren. - En nu gaan de content owners hier de vruchten van plukken.
Niet meer dan logisch.

Netflix voorziet dit al een aantal jaar. Vandaar dat ze ook zo hard inzetten op het maken van eigen content.

Als consument kun je klagen wat je wil, verwacht niet dat het veel zin gaat hebben.
Alles op Netflix? Wanneer was dat? Heb Netflix altijd buiten de deur gehouden omdat wanneer ik bij vrienden eens op Netflix bladerde ik weer wist waarom ik het niet hoefde: te weinig interessante content (voor mijn smaak dan hè...), behalve een aantal goede Netflix exclusives... Die zouden het de moeite maken het eens een keer een maandje te doen. Maar buiten dat hou ik het bij Amazon Prime en ga nu Disney + een kans geven.
Je hebt gelijk. Mijn oplossing is echter simpel: neem een Abbo op b.v. Netflix. Kijk alles wat leuk/aardig/spannend vind en als het aanbod begint op te drogen huppel je naar een ander, b.v. Prime. Zo kun je uiteindelijk "alles" bekijken. Ja niet elke film serie precies nu, kan een paar maanden duren.
Ik heb de app nu gedownload en zal het later voor mijn AppleTV downloaden. Ik weet dat mijn vriendin dit wilde testen en dat er misschien wat leuks te zien is voor onze zoontje. Echter, het meeste qua films heb ik al gezien, koop ik soms wel op Blu Ray of ja...heb ik wel op mijn NAS staan.

Verschil met Netflix is dat al die series niet anders te krijgen zijn (tenzij je ze download via Usenet of torrent), maar omdat er zoveel beschikbaar is en redelijk wat interessante series en films, zie ik Netflix niet gauw verdwijnen bij ons.
Het is en blijft een reëel probleem dat je verschillende providers nodig hebt voor een volledig aanbod. Netflix only gebruikers hadden ongetwijfeld ook graag Game of Thrones gezien. Dat kan jij afdoen als zeuren, maar dat neemt het probleem niet weg.
Het is geen probleem. Jarenlang kreeg je voor een aantal tientjes een kabelabonnement door de strot geduwd en kon je niet kiezen. “We willen A la Carte kiezen!” Fine, nu kún je kiezen en gaan we weer lopen muiten dat je alles-in-een wil hebben.

Keuze is geen probleem. Kies alles als je wil, maar dan kost je dat een paar knaken extra. Ik ben reuze blij met de keuze. Ik flikker ziggo er binnenkort uit en ga verder met NLZIET, AppleTV+, Disney en Netflix en ik ben nóg goedkoper uit dan met 1 abonnement ziggo en alles reclame vrij.
Prima dat je alleen de streaming diensten neemt (zat ik ook over na te denken :) ) maar ik wil mijn voetbal wedstrijden, EK’s en WK’s (ook zonder Oranje }> ) de Tour de Olympsche Spelen niet missen...
De EK's, WK's, Tour en OS kan je gratis streamen via de NPO app, of sport.nos.nl.
Voetbalwedstrijden, dat is inderdaad een lastigere, dat zou je ook kunnen streamen maar volgens mij heb je nog wel een TV abonnement nodig om je op FOXSports GO te kunnen abonneren.
Dat is inderdaar zo. Geloof ook dat je de Tour en OS via Eurosport app kan bekijken.
Een extra abbonementje vind ik dan ook wel te overzien. Buitenlands voetbal hoeft van mij ook weer niet (anders kijk ik het hele weekend voetbal |:( )
ChampionsLeague komt toch ook op Fox Sports?
CL is in nederland alleen te zien bij Veronica en Ziggo.
NLZIET dus, als je die bij de publieken kan volgen.
Klopt, maar ook daar heb je weer een abbo voor nodig... Ben toch ook (een beetje :) ) Belanda, dus let ook op de portemonnee😎
Gewoon iptv nemen 5000 zender en een hele berg vod en series voor 8 euro per maand ;)
Een voor mij belangrijk punt dat structureel overgeslagen wordt in deze discussie is de relatie tussen wat er technologisch gezien mogelijk is en wat er aangeboden wordt. KabelTV, videobanden en alle andere zooi van meer dan 10 (20?) jaar geleden bood, technisch gezien, nu eenmaal niet de mogelijkheden om alles on-demand te kunnen zien. De vrijheid van de consument was beperkt door wat de technologie kon.

Tegenwoordig is dat anders. Er zijn legio platforms die op een gebruiksvriendelijke manier consumenten de content kunnen voorschotelen die ze willen zien. Er zou prima een model gemaakt kunnen worden waarbij uitgevers per stream gecompenseerd worden voor het materiaal dat gekeken wordt. Marktwerking: maak je goede (door de consument gewaardeerde) content, dan wordt het vaak bekeken, en verdien je dus meer. Maar dat willen de uitgevers natuurlijk niet, want ze kunnen meer verdienen door kunstmatige schaarste te creeeren. En dat is, naar mijn bescheiden mening, verkeerd. Stel je voor dat we bandbreedte kunstmatig schaars zouden maken (*kuch* netneutraliteit), dan weet iedereen ineens prima dat dat fout is. Entertainment is niet anders.

@Odie : Ik bedoelde eigenlijk dat de uitgevers per view gecompenseerd worden uit het flat-fee abbonementsgeld.

[Reactie gewijzigd door basfriends op 13 september 2019 16:20]

Ik denk niet dat je blij zou worden van een pay-per-view model, dat zou veel duurder worden van wat er nu is in een all-you-can-eat model. Kijk naar iTune rentals: 5 tot 7 euro per stuk. Waarom is zo'n rental 1/3e van een netflix abonnement? Was die film zoveel duurder om te maken dan een gemiddelde Netflix serie? Ik denk het niet (een uitzondering daar gelaten)... Gewoon puur een kwestie van "populair vs minder populair".

Als je pay per view gaat doen dan krijgen de minder populaire series zo weinig inkomsten dat de prijs van populaire series exorbitant omhoog moet.
Nee, ze wilden a la carte omdat ze dachten dan goedkoper uit te zijn...
maar het is net als in restaurants.. a la carte is het duurste. Als je het standaard menu neemt of all-you-can-eat wordt het goedkoper, maar betaal je ook voor zaken die je niet wil hebben.

Schaalvoordeel vervalt op het moment dat je losse zaken wil kiezen.
En daar komen mensen nu langzaamaan achter.... de kabeltv is zo slecht nog niet :)
Als je van lineaire tv en reclame houdt... dan is kabel-tv best aardig ja :P
Tja, het is maar hoe je het benaderd en wat je problematisch vindt. Ik benader het op een andere manier. Ik kijk gewoon wat er op Netflix is en accepteer dat dit betekent dat ik niet alles kan kijken. Tot nu toe heb ik alleen maar GoT gemist.
Maar waar komt dat gevoel van het recht hebben op alles vandaan? Niet alle bioscopen draaien dezelfde films. En voor de prijs van één film kun je ook niet elders terecht.

Mensen moeten eens ophouden met de hele wereld verwachten voor bijna niets.
Stel er komt een aanbieder die werkelijk alles aanbied, komt dan wel een prijskaartje aan te hangen waardoor men weer op zijn achterste poten staat.
Videotheken hadden geen "originals" of "exclusives" die je alleen in hun videotheek kon huren.
Anoniem: 1092407
@arnovos12 september 2019 09:12
Vroeger kon je ook niet elke gewenste film bij elke videotheek krijgen. Vandaag de dag kan ik ook niet elke nieuwe film in elke bios zien. En je hebt als mens maar een beperkt aantal uren om ergens naar te kijken. En toch is het tegenwoordig met al die streaming diensten heel veel makkelijker dan het ooit geweest is. Je hebt de apps van Netflix, Amazon en Disney naast elkaar op je smart tv staan. Je kiest 1 van de 3, betaalt een aantal maanden lang en kijkt alles wat je maar wilt en kunt van die dienst. Ben je even klaar, dan stap je incl betaling over naar de app ernaast en kijk je daarop enkele maanden lang wat je maar wilt, etc etc. Al dat gezeur over versplintering, spijkers op laag water.

Ik woon buiten de EU en kan deze streaming diensten niet met Nederlandse ondertiteling krijgen zonder te klooien met een VPN. NPO app voor de smart tv? Niet beschikbaar. NPO weigert om hun app gewoon in de store beschikbaar te maken. Het immer regionale denken van de media-industrie in een steeds meer grenzeloze wereld, dat is pas irritant!
Wij zitten er aan te denken om onze 'lineaire' tv-abonnement op te zeggen. We kijken nooit meer eigenlijk. Dat kost 15 euro per maand, plus 5 euro voor de tweede ontvanger. Netflix en Videoland nemen we al even naast ons lineair abonnement af.

Voor 20 euro per maand kunnen we bijvoorbeeld Disney+, Amazon Prime Video en Videoland grotendeels bekostigen. Dan hoef je niet te switchen tussen abonnementen en kun je alles tegelijk afnemen. Tenzij je natuurlijk die 20 euro per maand in je zak wilt houden. En als we iets willen kijken van de lineaire tv dan kan dat vaak nog kosteloos via RTL XL o.i.d. En 1 of 2 advertenties van 1 minuut is minder irritant dan reclameblokken van 10 minuten.
Anoniem: 1092407
@Roorensu12 september 2019 10:39
Ik heb zelfs nooit zo'n tv-abonnement gehad. Toen ik het huis uit ging 18 jaar geleden simpelweg nooit afgenomen. Ik ging eerst op kamers wonen en daar lag een kabelaansluiting met signaal waar ik nooit voor betaald heb. Zat misschien in de huur, geen idee. Toen ik naar een normale woning verhuisde, deed ik het nog een poos met de gratis zenders op Digitenne voor de paar dingen die ik wilde zien. Commerciele tv keek ik toch al nooit. Nu kijk ik alweer jaren nog een handvol NPO-programma's via NPO Start. Dat doe ik overigens in Kodi, wat gelukkig heel goed werkt maar waar ook geen alternatief voor is in mijn situatie.

Ik kijk weer een heel klein beetje lineaire tv sinds de Max Verstappen gekte is begonnen een paar jaar geleden. Dat is ouderwets uitkijken naar een uitzending elke 2 weken. Jeugdsentiment. :P Dat is ook de enige keer nog dat ik uberhaupt reclame te zien krijg. Behalve op Youtube dan want daar krijg ik ook steeds vaker reclame te zien en kijk ik daardoor automatisch ook steeds minder naar.

Ik begrijp dat reclame nodig is voor de inkomsten. Ik heb er alleen zo'n schurfthekel aan dat ik het altijd meteen wegklik. En als dat niet kan en ik verplicht een halve minuut naar die onzin moet kijken dan maar geen video.
Videotheken hadden een heel beperkt aanbod welke ze zelf bepaalden. Oudere films werden uit het assortiment gehaald en series waren amper tot niet te krijgen. Niet alles was beter vroeger en Netflix en Disney zijn een stuk betere service dan mijn videotheek vroeger had hoor.
wel maar die waren illegaal en moesten vaak nog uit komen in de bioscoop
Het mag dan wel goedkoper zijn maar het aanbod is totaal anders. Grote kans dat ik een abbo neem na de proefperiode naast Netflix maar het kan Netflix echt niet vervangen ook al is het goedkoper.

Ik heb thuis geen lineare tv meer dus ben wel aangewezen op Netflix voor sommige te gekke series ;p
Ach, Netflix heeft veel goede Anime series waar ik nog veel plezier uit haal. Daarnaast kietelen ze mijn jeugdherinneringen met originals zoals the Dark Crystal.

Het zal zijn waarde nog lang niet verliezen wat mij betreft, maar Disney komt er zeker weten wel bij.
Tuurlijk, want zo werkt dat.

Niemand die bijvoorbeeld nieuwe seizoenen van 13 reasons why, Mindhunter, Ozark, Stranger Things of Wynona Earp wil zien.

Bij mij gaat HBO eruit tot het nieuwe seizoen van Westworld er is. Dan neem ik een maandje HBO en is het weer weg. Alle HBO series die ik verder keek zijn al afgerond. Wat dat betreft is de content van HBO bij Ziggo te beperkt, als daar geen verbetering in komt verwacht ik dat zij het vooral zijn die mensen krijgen die af en toe een maandje abonement nemen.
Netflix was vroeger ook voordeliger. Laten we eens kijken wat het abonnementsgeld voor Disney+ over enkele jaren is en of de kwaliteit / aantal streams dan nog steeds zo voordelig is.
Inderdaad,.. Disney heeft hier echt wel een strategie achter zitten.
Met een scherpe prijs zetten ze zich in de markt maar ik verwacht de komende jaren echt wel prijsverhogingen van €1 tot €2 per jaar, en/of dat er uiteindelijk ook meerdere abonnementsvormen komen waarbij UHD en Dolby Atmos bijvoorbeeld enkel beschikbaar is via het duurdere abonnement.

Mijn verwachting is dat we over een jaar of 7 gewoon €15 p/m betalen, iedem voor overige streaming diensten als Apple+
En ik ben bang dat een gemiddeld gezin dit heel normaal gaat vinden.
Net als dat ze het nu heel normaal vinden om tegen de €70 p/m te betalen voor een TV en Internet abbo bij Ziggo.
Ik zie zo het probleem niet.
deze maand een goeie film of serie op Netflix? Dan een maandje of twee netflix.
Komt er in december iets moois op Disney? Dan switch je van Netflix naar disney....

Niemand zegt dat je alles tegelijkertijd moet hebben he, je kan afwisselen. :)
Bovendien heb je zo meer afwisseling in de content.
Tegen dat je terug op netflix zit is er een hoop content bij gekomen.
Dat klopt, maar met de wildgroei aan streamingdiensten wordt het wel een rommeltje. Om steeds van abonnement te wisselen is niet erg gebruiksvriendelijk...
Heb je überhaupt het aanbod bekeken? Dit lijkt gewoon een niche product te worden (helaas).
Typish ons nederlanders altijd zeuren dat het beter en goedkoper moet
Umm dat is de basis voor het complete kapitalistische model?
Tuurlijk moet het goedkoper.
Ja jammer dat ik alleen ouder ben dan 12 en geen kinderoppas nodig heb. (Lees: flikker je kind achter een scherm oppas)

Kan weinig leuks ontdekken wat er aangeboden wordt namelijk. Maar ja Netflix is net zo mager eigenlijk dus tus allebei pure armoe.
Leuk voor de kids maar voor de volwassenen ben je mijn inziens zo uitgekeken.
Meeste content is al oud en dus makkelijk cashen voor Disney, heb nou niet het idee dat er maandelijks nieuwe series bij zullen gaan komen anders dan nieuwe afleveringen.
Wat dat betreft is Netflix veelzijdiger met meer divers aanbod, mijn kids vermaken zich al maanden prima met het aanbod van Netflix hebben ze Disney echt niet voor nodig. Ik denk zelfs dat ze na een paar dagen op Disney uitgekeken zijn.
Je snapt hopelijk ook dat Disney een monopolie positie probeert te bemachtigen door Netflix uit de markt te drukken doordat ze oneindig lang hun streamingsdienst met verlies draaiende kunnen houden, terwijl Netflix die optie niet heeft (op dit moment).

Als je fan bent van Disney producten maakt dat natuurlijk niet uit; lekker kijken dan, maar als je echt alleen overschakelt omdat het goedkoper is dan betaal je daar op termijn wel weer een prijs voor.
Dag Disney, hallo Netflix. Het aanbod is veel te beperkt. Zo zijn er geen thrillers. Of drama’s sowieso is er nauwelijks content die niet binnen de standaard kaders van Disney, Pixar, Marvel, Star Wars en National Geographic past.

Wat ook opvalt is dat veel aanbod wel heel erg vol zit met clichés. Dat was overigens ook een klacht over de eerste, onder Disney gemaakte Star Wars. Elke film/serie is eind goed al goed, met situaties waarbij de good guy netbook tijd ontsnapt aan een vuurzee. Dat soort dingen waren interessant toen ik 14 was.

Ik ga de proefperiode van twee maanden niet eens halen.
Welk deel van een test begrijp je niet.

Content wordt rolling toegevoegd net als op alle andere diensten.

Een van de eingen die me meteen opvalt is dat subtitles en taal support nu al stuk beter is dan netflix. Zeker teken film in nl is een stuk beter gezien kinderen van onderv6 niet zo goed zijn in engels
Ik begrijp alles van wat je zei. :P

Maar het aanbod op dit moment is wat mij betreft waardeloos. Mijn vriendin vindt dat ook en we hebben vandaag Netflix weer geactiveerd. Tevens vonden we allebij dat dit eigenlijk een beetje negatief is voor deze dienst. Ik zal al mijn vrienden en kennissen afraden om een abonnement op Disney+ te nemen.

Wat ik niet begrijp is dit:
Een van de eingen die me meteen opvalt is dat subtitles en taal support nu al stuk beter is dan netflix. Zeker teken film in nl is een stuk beter gezien kinderen van onderv6 niet zo goed zijn in engels
de subtitles zijn compleet anders dan de tekst die gesproken wordt bij de film Mulan. Ik heb het idee dat de ondertiteling op de Engelse tekst is gebaseerd en de Nederlandse audio ook, waardoor ze anders (onafhankelijk) vertaald zijn. Ik vind dat echt heel slecht! Ik heb het idee dat jij vooral positief bent over het feit dat er überhaupt NL audio is. Wellicht zit daar ook een verschil, ik heb geen kinderen.

Veel plezier met Disney. Als ze over een jaar met wat betere content komen geef ik het misschien over twee jaar een kans.

[Reactie gewijzigd door klonic op 6 oktober 2019 23:09]

Gaat mij meer om quailty content dan hoeveelheid. Umbrella academy, strar trek discovery, altered carbon, Stranger Things, mindhunter, Dark, Love death & robots, Peaky blinders etc.

Dat is allemaal niet op Disney en ik hoef geen oude meuk opnieuw te kijken. Netflix heeft laten zien dat het heel veel originele content uit brengt en ben dan ook bereid daar voor te betalen. Disney moet zich eerst nog maar eens bewijzen.
Marvel, Star wars, Pixar, Disney content.
Heb ik al gezien hoef ik niet nog eens te zien.
Marvel komt met nieuwe series.
Die moeten zich dus nog bewijzen.
Nieuw films komen ook binnen notime op het platform uit.
Die heb ik dan al in de bios gezien hoef ik niet nog eens te zien.
Het is alleen de vraag of de content iets voor jou is.
Zoals ik al zei die moeten zich dus bewijzen.
Ja als iets geen replay waarde heeft dan snap ik het wel.

Sommige van de huidige series gaan met nieuwe seizoenen verder bij Disney+.
Defenders series als een gerucht voor vernieuweing.

Voor mij persoonlijk is er super veel content die ik nog niet gezien heb en opnieuw wil zien.
Ik zal Disney+ en Netflx hebben. De rest heeft nog geen content waarvaoor ik eenaparte abo zou willen aaschaffen.
Defenders komt voorlopig niet terug gezien Netflix de enige is die er verder mee mocht gaan voor X aantal jaar. Disney/ABC wou zoals wel vaker (zie de spider-man deal) teveel geld voor meer seizoenen naast dat het aantal episode/ ook door hun beslist werd. Netflix wou allang af van het 13 afl principe wat ook best nodig was gezien alle Marvel Netflix series inkakten na meestal 8 afleveringen.

Maar goed, stel Disney heeft het afgekocht en er komt binnen een jaar een nieuw seizoen in plaats van over een paar jaar, zit je serieus te wachten op een Daredevil of Punisher waar geen bloed in te zien is ? Op Disney+ zal het in ieder geval nooit komen in huidige vorm of ze moeten het op Hulu droppen.

Overigens zag ik hieronder een reactie staan over de nieuwste films maar die staan er niet eens op. Captain Marvel is al enkele maanden op blu ray uit maar staat er niet op. Het is eigenlijk best een bagger service of je moet vrolijk worden van de kinderseries die er op staan of nog nooit de Marvel films gezien hebben. Kwa diversiteit kan je in ieder geval beter voor Netflix, Prime Video en zelfs Videoland gaan. Zelfs Apple plus heeft met hun kleine line up meer diversiteit dan Disney+ die vooral voor de Marvel/Star Wars/ schijt live action remakes gaan.
En die andere 500+films en series.

Ow wacht je zuert nu al terwijl het alleen nog maar een test is.
Ben je zo traag met lezen?
Ja gemiddeld 1 letter per dag
Dan is disney+ idd jouw ding simpele filmpjes die al 100x op tv zijn geweest herkijken en terugspoelen. Mogelijk kan je het dan ook nog eens volgen.
Lg c7 oled 55 inch icm denon avr 2400H
Tv app: blauwe streep rechts en onder, wel surround sound, wel aanpassen audio/subs taal. Ook aanpassen subs uiterlijk mogelijk. Geen hdr/dolby vision.

Ps4 pro app: geen blauwe streep, geen dolby vision/hdr, niet aanpassen subs qua uiterlijk. Wel aanpassen van audio/sub taal. Gek genoeg geeft hij wel dts aan maar boxen links achter en rechts achter geen geluid.

IPhone app icm casten op chromecast ultra:
Geen blauwe streep in beeld. Geen dolby vision/hdr. Wel aanpassen audio/sub taal, niet qua uiterlijk, wel surround. Soms crashes vd chromecast.

1
Algemeen: streams moeten ff op gang komen(buffer), ligt niet aan mijn 1000 mbit/sec glasverbinding.

Ik zie dus nog inconsistenties en foutjes. Ook hoor ik mensen klagen over dat casten slechter beeld geeft dan bijv ps4.

Update:
Ps4 pro: wel surround bij han solo film, niet bij phantom menace.
Dus nog veel werk aan de winkel voor disney om alles constant te krijgen

[Reactie gewijzigd door timmey83 op 13 september 2019 23:19]

Is er al ergens een lijst met het aanbod beschikbaar? Ik zie dit wel als een alternatief van Netflix voor mijn kinderen. Al die Disneyfilms :)
Even uit de html gehaald :)
Complete lijst van films beschikbaar op het moment:
10 Things I Hate About You
101 Dalmatians
101 Dalmatians II: Patch's London Adventure
102 Dalmatians
12 Dates of Christmas
20,000 Leagues Under the Sea
The Absent-Minded Professor
Adventures in Babysitting
The Adventures of Bullwhip Griffin
The Adventures of Huck Finn
The Adventures of Ichabod and Mr. Toad
Disneynature African Cats
The African Lion
Aladdin
Aladdin and the King of Thieves
Alexander and the Terrible, Horrible, No Good, Very Bad Day
Alice in Wonderland
Alice in Wonderland
Alice Through the Looking Glass
Aliens of the Deep
Alley Cats Strike!
Almost Angels
America's Heart & Soul
Amy
Annie
Marvel Studios' Ant-Man
Marvel Studios' Ant-Man and the Wasp
Apollo: Missions To The Moon
The Apple Dumpling Gang Rides Again
The Apple Dumpling Gang
The Aristocats
Atlantis Rising
Atlantis: Milo's Return
Atlantis: The Lost Empire
Marvel Studios' Avengers: Infinity War
Babes in Toyland
Bambi
Bambi II
The Barefoot Executive
Disneynature Bears
The Bears and I
Beauty and the Beast
Beauty and the Beast (2017)
Beauty and the Beast: The Enchanted Christmas
Bedknobs and Broomsticks
Bedtime Stories
Beauty and the Beast: Belle's Magical World
Benji the Hunted
Beverly Hills Chihuahua
Beverly Hills Chihuahua 2
Beverly Hills Chihuahua 3: Viva La Fiesta!
Big Business
The Big Green
Big Hero 6
The Biscuit Eater
Bizarre Dinosaurs
The Black Cauldron
The Black Hole
Marvel Studios' Black Panther
Blackbeard's Ghost
Blank Check
Bolt
Disneynature Born in China
The Boys: The Sherman Brothers' Story
The Brave Little Toaster Goes to Mars
Brave Little Toaster to the Rescue
Breaking2
Brink!
Brother Bear
Brother Bear 2
Buffalo Dreams
A Bug's Life
Cadet Kelly
Camp Nowhere
Can of Worms
Candleshoe
Marvel Studios' Captain America: Civil War
Marvel Studios' Captain America: The First Avenger
Marvel Studios' Captain America: The Winter Soldier
Cars
Cars 2
Cars 3
Casebusters
The Castaway Cowboy
The Cat from Outer Space
Cheetah
The Cheetah Girls 2
The Cheetah Girls
Chicken Little
Disneynature Chimpanzee
The Christmas Star
Christopher Robin
The Chronicles of Narnia: Prince Caspian
The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe
Cinderella (1950)
Cinderella
Cinderella II: Dreams Come True
Cinderella III: A Twist in Time
Coco
College Road Trip
The Color of Friendship
The Computer Wore Tennis Shoes
Confessions of a Teenage Drama Queen
Cool Runnings
The Country Bears
Cow Belles
Disneynature Crimson Wing
D2: The Mighty Ducks
D3: The Mighty Ducks
Darby O'Gill and the Little People
Davy Crockett and the River Pirates
Davy Crockett, King of the Wild Frontier
Decorating Disney: Holiday Magic
Dinosaur
Disney Adventures in Babysitting
Disney Avalon High
Disney Bad Hair Day
Camp Rock
Camp Rock 2: The Final Jam
Cloud 9
Dadnapped
Disney Den Brother
Disney Descendants
Descendants 2
Freaky Friday (2018)
Frenemies
Geek Charming
Disney Girl vs. Monster
Good Luck Charlie, It's Christmas!
Hatching Pete
High School Musical 2
How to Build a Better Boy
Invisible Sister
Kim Possible (2019)
Lemonade Mouth
Let it Shine
Minutemen
Phineas and Ferb the Movie: Across the 2nd Dimension
Princess Protection Program
Secret of The Wings
Sharpay's Fabulous Adventure
Skyrunners
Starstruck
Tangled Before Ever After
Teen Beach 2
Teen Beach Movie
The Cheetah Girls: One World
The Suite Life Movie
Twitches Too
Z-O-M-B-I-E-S
Disney's A Christmas Carol
Disney's Fairy Tale Weddings
Disney's Fairy Tale Weddings: Holiday Magic
Kim Possible Movie: So the Drama
Leroy & Stitch
Tarzan & Jane (2002)
Teacher's Pet
Disney's The Kid
Marvel Studios' Doctor Strange
Don't Look Under the Bed
Doug's 1st Movie
DuckTales: The Movie: Treasure of the Lost Lamp
Dumbo
Earth Live
Easter Island Unsolved
Eddie's Million Dollar Cook-off
Eight Below
Emil and the Detectives
Empire of Dreams: The Story of the Star Wars Trilogy
Escape to Witch Mountain
The Even Stevens Movie
Disneynature Expedition China
Expedition Mars: Spirit & Opportunity
An Extremely Goofy Movie
Fantasia
Fantasia 2000
Finding Dory
Finding Nemo
The Finest Hours
First Kid
The Flood
Flubber
The Fox and the Hound 2
The Fox and the Hound
Frank and Ollie
Frankenweenie (1984)
Frankenweenie
Freaky Friday (1977)
Freaky Friday
Free Solo
Frozen
Full-Court Miracle
Fun and Fancy Free
Fuzzbucket
G-Force
The Game Plan
Genius
George of the Jungle 2
Disneynature: Ghost of the Mountains
The Ghosts of Buxley Hall
Giants of the Deep Blue
Glory Road
Go Figure
Going to the Mat
The Good Dinosaur
A Goofy Movie
Gotta Kick it Up
The Great Mouse Detective
The Great Muppet Caper
The Greatest Game Ever Played
Greyfriars Bobby
Disneynature Growing Up Wild
Marvel Studios' Guardians of the Galaxy
Marvel Studios' Guardians of the Galaxy Vol. 2
Halloweentown
Halloweentown High
Halloweentown II: Kalabar's Revenge
Hannah Montana and Miley Cyrus: Best of Both Worlds Concert
The Haunted Mansion
Heavyweights
Herbie Goes Bananas
Herbie Goes to Monte Carlo
Herbie Rides Again
Herbie: Fully Loaded
Hercules
High School Musical
High School Musical 3: Senior Year
Hocus Pocus
Home on the Range
Homeward Bound II: Lost in San Francisco
Homeward Bound: The Incredible Journey
Honey, I Blew Up the Kid
Honey, I Shrunk the Kids
Honey, We Shrunk Ourselves
Horse Sense
Hounded
How Dogs Got Their Shapes
The Hunchback of Notre Dame II
The Hunchback of Notre Dame
I'll Be Home for Christmas
Ice Princess
The Incredible Journey
Incredibles 2
The Incredibles
Inside Out
Inspector Gadget
Inspector Gadget 2
Into the Grand Canyon
Into the Okavango
Into the Woods
Invincible
Marvel Studios' Iron Man
Marvel Studios' Iron Man 2
Marvel Studios' Iron Man 3
Iron Will
Jack
James and the Giant Peach
The Jennie Project
John Carter
Johnny Kapahala: Back on Board
Johnny Tsunami
Jonas Brothers: The Concert Experience
The Journey of Natty Gann
Journey to Shark Eden
Jump In!
Jumping Ship
The Jungle Book 2
The Jungle Book
The Jungle Book (1967)
The Jungle Book: Mowgli's Story
Jungle Cat
Justin Morgan had a Horse
Kingdom of the Blue Whale
Kronk's New Groove
Lady and the Tramp
Lady and the Tramp II: Scamp's Adventure
The Last Song
Life is Ruff
Life With Mikey
Life-Size 2
Lilo & Stitch
Lilo & Stitch 2: Stitch Has a Glitch
The Lion King 1 1/2
The Lion King 2: Simba's Pride
The Lion King: The Walt Disney Signature Collection
The Little Mermaid II: Return to the Sea
The Little Mermaid
The Little Mermaid: Ariel's Beginning
The Living Desert
The Lizzie McGuire Movie
The Lost Tomb of Alexander the Great
The Love Bug (1969)
Luck of the Irish
Maleficent
Man Among Cheetahs
Mars Needs Moms
Mars: Inside SpaceX
Marvel Rising: Secret Warriors
Marvel Studios: Assembling A Universe
Marvel Super Hero Adventures: Frost Fight!
Marvel Studios' Avengers: Age of Ultron
Marvel's Iron Man & Hulk: Heroes United
Marvel Studios' The Avengers
Mary Poppins
Mary Poppins Returns
Max Keeble's Big Move
Meet the Robinsons
Melody Time
Mickey's Once Upon a Christmas
Mickey's Twice Upon a Christmas
Mickey, Donald, Goofy: The Three Musketeers
The Mighty Ducks
Mighty Joe Young
Million Dollar Arm
The Million Dollar Duck
Miracle
Miracle at Midnight
Miracle in Lane 2
Miracle Landing on the Hudson
Mission to the Sun
The Mistle-Tones
Moana
Mom's Got a Date With a Vampire
Disneynature Monkey Kingdom
Monsters University
Monsters, Inc.
Motocrossed
Mr. Boogedy
Mr. Magoo
Mulan
Mulan II
The Muppet Christmas Carol
The Muppet Movie
Muppet Treasure Island
Muppets Most Wanted
The Muppets
My Favorite Martian
National Treasure
National Treasure: Book of Secrets
Newsies
Newsies: The Broadway Musical
Tim Burton’s The Nightmare Before Christmas
Now You See It
The Nutcracker and the Four Realms
The Odd Life of Timothy Green
Olaf's Frozen Adventure
Old Dogs
Old Yeller
Oliver & Company
Once Upon a Mattress
101 Dalmatians
One Magic Christmas
Operation Dumbo Drop
The Other Me
Oz The Great And Powerful
The Pacifier
The Parent Trap
The Parent Trap
Paris To Pittsburgh
Perri
Pete's Dragon
Pete's Dragon
Peter Pan
Phantom of the Megaplex
Pinocchio
The Pirate Fairy
Pirates of the Caribbean: At World's End
Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest
Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales
Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides
Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl
The Pixar Story
Pixel Perfect
Planes
Planes: Fire & Rescue
Planet of the Birds
Pocahontas
Pocahontas II: Journey to a New World
Pollyanna
The Poof Point
Pooh's Grand Adventure: The Search for Christopher Robin
The Prince and the Pauper
Prince of Persia: The Sands of Time
The Princess Diaries 2: Royal Engagement
The Princess Diaries
Prom
The Proud Family Movie
Queen of Katwe
Quints
Race to Witch Mountain
Ralph Breaks the Internet
Read It and Weep
Ready to Run
Recess: All Growed Down
Recess: School's Out
Recess: Taking the 5th Grade
The Reluctant Dragon
Remember the Titans
Return from Witch Mountain
Aladdin: The Return of Jafar
Return to Halloweentown
Peter Pan: Return to Never Land
Return to Oz
Richie Rich's Christmas Wish
Right on Track
A Ring of Endless Light
Rip Girls
Robin Hood
The Rocketeer
Rogue One: A Star Wars Story
The Rookie
Roving Mars
Ruby Bridges
Sacred Planet
Saludos Amigos
Sammy, The Way-Out Seal
Santa Buddies: The Legend of Santa Paws
The Santa Clause 2
The Santa Clause 3: The Escape Clause
The Santa Clause
Santa Paws 2: The Santa Pups
Saving Mr. Banks
Science Fair
The Scream Team
Sea of Hope: America's Underwater Treasures
The Search for Santa Paws
The Secret of the Magic Gourd
Secretariat
Secrets of Christ's Tomb: Explorer Special
Secrets of Life
Secrets of the King Cobra
The Shaggy D.A.
The Shaggy Dog
Sharks of Lost Island
Shipwrecked
Sister Act
Sister Act 2: Back in the Habit
Sky High
Sleeping Beauty
Smart House
Snow Buddies
Snow Dogs
Snow White and The Seven Dwarfs
Snowball Express
Snowglobe (2007)
Solo: A Star Wars Story
The Sorcerer's Apprentice
Space Buddies
Splash
Spooky Buddies
Star Wars: A New Hope
Star Wars: Attack of the Clones
Star Wars: Return of the Jedi
Star Wars: Revenge of the Sith
Star Wars: The Clone Wars
Star Wars: The Empire Strikes Back
Star Wars: The Force Awakens
Star Wars: The Last Jedi
LEGO Star Wars: The New Yoda Chronicles - Clash of the Skywalkers
New Yoda Chronicles – Duel of the Skywalkers
LEGO Star Wars: The Yoda Chronicles – Escape from the Jedi Temple
LEGO Star Wars: The Yoda Chronicles – Race for the Holocrons
LEGO Star Wars: The New Yoda Chronicles - Raid on Coruscant
Star Wars: The Phantom Menace
Stitch! The Movie
Stonehenge Decoded: Secrets Revealed
The Story of Robin Hood And His Merrie Men
Strange Magic
The Strongest Man in the World
Stuck in the Suburbs
Sultan and the Rock Star
Super Buddies
Swiss Family Robinson
The Sword in the Stone
Tall Tale
Tangled
Tarzan II
Teen Spirit
That Darn Cat
That Darn Cat!
The Thirteenth Year
Marvel Studios' Thor
Marvel Studios' Thor: Ragnarok
Marvel Studios' Thor: The Dark World
Those Calloways
The Three Caballeros
Three Days
Three Men and a Baby
Three Men and a Little Lady
The Three Musketeers
Tiger Cruise
Tini - The New Life of Violetta
Tinker Bell
Tinker Bell and the Great Fairy Rescue
Tinker Bell and the Legend of the NeverBeast
Tinker Bell and the Lost Treasure
Titanic: 20 Years Later With James Cameron
Tom and Huck
Tomorrowland
Toy Story
Toy Story 2
Toy Story 3
Treasure Buddies
Treasure Island
Treasure of Matecumbe
Tree Climbing Lions
Tron
Tron: Legacy
Tru Confessions
Tuck Everlasting
Turner & Hooch
Twas the Night
Twitches
U.S. Secret Service: On the Front Line
The Ugly Dachshund
The Ultimate Christmas Present
Underdog
Unidentified Flying Oddball
Up
Up, Up and Away
The Vanishing Prairie
Waking Sleeping Beauty
Wall-E
Wendy Wu: Homecoming Warrior
While You Were Sleeping
Whispers: An Elephant's Tale
White Fang
White Wilderness
Who Framed Roger Rabbit
Willow
Winged Seduction: Birds of Paradise
Disneynature Wings of Life
Winnie the Pooh
Winnie the Pooh: A Very Merry Pooh Year
Winnie the Pooh: Springtime with Roo
World's Greatest Dogs
Wreck-It Ralph
A Wrinkle in Time
Trail of the Panda
You Again
You Lucky Dog
You Wish!
The Young Black Stallion
Zapped
Zenon: Girl of the 21st Century
Zenon: The Zequel
Zenon: Z3
Zootopia

En complete lijst van series:
Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D.
Brain Games
Star Wars: The Clone Wars
Disney Gravity Falls
Dr. K's Exotic Animal ER
Phineas and Ferb
Marvel Runaways
One Strange Rock
Hannah Montana
DuckTales (2017)
Disney Raven's Home
Marvel's Agent Carter
Chip 'n' Dale's Rescue Rangers
Dr. Oakley, Yukon Vet
Tron Uprising
Disney's Kim Possible
Girl Meets World
Lost Treasures of the Maya
Star Wars Rebels
Marvel's Avengers Assemble
Origins: The Journey of Humankind
Star Wars Resistance
The Incredible Dr. Pol
Dank!

Wat me opvalt:

"Ralph Breaks the Internet" is een van de nieuwste home media releases (februari 2019). Deze is als DVD of BD nog vrij duur momenteel.

Avengers Infinity War staat er wel op (home media augustus 2018), maar bijvoorbeeld Avengers Endgame (net uit) nog niet.

Verder staat de back catalog van Pixar, LucasArts en Marvel er op. Maar bijvoorbeeld van Fox nog niets. Dus geen X-Men, Deadpool of Avatar.

Hier nog meer info over de original content die ze gaan toevoegen na de proefperiode:

https://www.cnet.com/news...e-marvel-star-wars-pixar/

Je kunt zien dat veel rechtstreeks vanuit de USA is opgezet, zonder tussenkomst van Nederlands Disney-personeel. Zo heet de George Clooney-film uit 2015 hier nog "Tomorrowland", terwijl die in Nederland alleen uitgebracht mocht worden onder de titel Project T.

[Reactie gewijzigd door UnderClock op 12 september 2019 18:27]

Ik heb ergens gelezen dat de deadpool films er bijvoorbeeld niet opkomen vanwege de "R rating". Heb even niet zo snel een bron, maar disney + moest echt een family streamingdienst worden.

Correct me if wrong :)
Zit gewoon een "kids" filter op, om dat probleem te tackelen. Die films komen er zeker wel op.
Die Films komen er niet op, Disney heeft dat al aangegeven en aangezien Disney ook groot aandeelhouder van Hulu is komt in Amerika daar al hun 18+ content op. Vergeet maar dat Fargo, Alien, Deadpool en andere Fox films ooit op Disney plus komen, laten ze je gewoon een 2e abo op Hulu nemen als het ooit overwaait.
Jammer:( Heb net een proefabo genomen en ik moet zeggen dat het aanbod me enorm tegenvalt. Leuk voor mensen met kinderen en marvel- of star wars fans maar ik ben duidelijk niet de doelgroep.
Die blauwe lijn heb ik ook op mijn LG OLED. Loopt onder en rechts langs de rand van het scherm.
Tomorrowland heette hier ook gewoon Tomorrowland hoor.
Nee dus:
Benelux-uitgave bij bol.com
De filmtitel is wereldwijd in vele landen onder een andere naam uitgebracht, waarvan onder meer in de Verenigde Staten als Tomorrowland (originele titel), in het Verenigd Koninkrijk als Tomorrowland: A World Beyond en in Nederland en België als Project T. Omdat het bedrijf ID&T, organisator van het dancefestival Tomorrowland, het handelsmerk heeft gedeponeerd in België was Disney verplicht een andere naam te gebruiken.[1]
Bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Project_T
Notes:Dutch title - "Project T".
Bron: http://www.dvdcompare.net/comparisons/film.php?fid=34341
In mainland Europe, Tomorrowland is the registered trademark of a Belgian electronic music festival. The movie's title was changed to Disney Project T. When the music festival came to the US, it had to change its name to TomorrowWorld
Bron: https://www.imdb.com/title/tt1964418/trivia?item=tr2477674
Ik snap al waar mijn verwarring vandaan kwam met betrekking tot Tomorrowland. De DCP en de KDM's hadden wel gewoon als naam Tomorrowland. Vandaar dat ik dus nu een paar jaar later dacht dat de naam hetzelfde was. Ook in het logboek waarin de DCP's en KDM's staan op mijn werk staat die film te boek onder die titel omdat het zo binnen kwam bij Disney vandaan.
Je mist een aantal 90's tv series van Marvel zoals X-Men, Spider-Men etc.
Voor het totale overzicht, zoeken op genres, imbd cijfer of op datum toegevoegd kun je ook kijken op www.filmsdisneyplus.nl is stuk makkelijker dan de app zelf.
Tip.
Als je met paypal betaald moet je "1 Euro" overmaken.
IDeal is 0,01 cent!

Scheelt toch weer 0,99 Cent beste Nederlanders :+
Die euro word terug gestort. Het stond nergens aangegeven maar heb al contact gehad met Disney+ klantenservice, die vrij snel reageerde.
Is dat dan op android? Op ios heb ik namelijk 0 hoeven te betalen.
Ik heb zojuist betaald per PC, PayPal vroeg 1 EUR. IDeal 1 cent

[Reactie gewijzigd door Haruhi op 12 september 2019 09:22]

Heb je op je iOS account vroeger al een creditcard opgegeven (bijv. voor het aankopen van apps, muziek, etc.)?
Zo ja, dan hoef je idd niets te betalen, want Apple heeft je betaalinfo al (betaling verloopt dan via Apple).

[Reactie gewijzigd door Fireshade op 12 september 2019 12:31]

Android met gekoppelde creditcard schrijft 0,00 af (te zien in mijn ABN-app)
Nog een tip voor iOS. Registreren via de site, niet via de app. Dan kan je kiezen voor een jaarlijks abo van €70, ipv een maandelijks abo van €6.99. Scheelt ook weer €14 per jaar :+
Na registratie kun je naar “mijn abonnementen” gaan en overstappen naar de €70 optie voor een jaar.
Heb geen cent hoeven over te maken toen ik m bij Android startte...
Kan kloppen inderdaad, staat al een Paypal account aan mijn Google-account gekoppeld.
Als je via je mobiele provider doet zoals Tele2 kost het niks extras, mits je aanmeld via de app.
Leuk aanbod maar.. ik heb het gevoel dat wij als consument juist achteruit gaan met deze hoeveelheid services.
Een paar jaar geleden gingen wij naar Netflix voor het gemak en de afwezigheid van reclame.
Simpel programma, je kan er doorheen browsen en alles wat je kijkt staat netjes op een rijtje zonder al te veel poespas.
Nu een paar jaar verder verdwijnt de content van derden bij Netflix omdat ze allemaal hun eigen dienst/app willen uitbrengen.
Als je nu van het zelfde aanbod wilt genieten moet je dus gaan "zappen" tussen de Apps van iedere aanbieder wat absoluut geen fijne gebruikerservaring is.

Ik keur piracy niet goed maar ik zie een betere optie hier en dat is te betalen voor wat je wilt zien om vervolgens op je eigen Kodi/Plex app deze content te downloaden/weergeven voor je eigen gebruikersgemak.

Zou liever zien dat er een service komt die deze apps combineert en dat je deze als 'pakketten' kan in of uitschakelen zoals bij een TV abonnement bijvoorbeeld, hoef je ook niet de hele tijd te wisselen als je wat anders wilt kijken.

[Reactie gewijzigd door joon op 12 september 2019 08:39]

Via de apple tv app kan je door alle films kijken en checked ook gelijk of je die films op een andere app kan zien
Okay, goed om te weten.

Geldt dat voor elke service die een tvOS app heeft?
Dat is de bedoeling. Ik weet nog niet of Disney+ daar ook al bij zit.
Goeie tip, thanks!
Disney+ werkt ook met de Apple TV-app. Zoek maar naar Girl Meets World of Thor: Ragnarok, je ziet dan onderaan een knop om te kijken via Disney+
Android TV heeft dit ook (tenminste op mijn Shield) hopelijk wordt Disney+ daar nu ook aan toegevoegd.
Het is niet zo dat ALLE Disney content die je straks hier op deze dienst kunt zien op Netflix stond. Een fractie misschien. Je zou het ook zo kunnen zien dat je voor de prijs van een film uren een maand helemaal in de rondte kunt kijken :)
Op Netflix staat helemaal niets meer van Disney.
Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage, Iron Fist, The Punisher, Marvels The Defenders. Alles wat van Marvel is, is dus van disney maar die staan nog steeds op netflix. Al die marvel series zijn niet voor niets gecancled ivm disney's eigen streaming dienst.
Maar de series die je hier noemt, zijn door Netflix geproduceerd onder licentie van Marvel.
Het is dus logisch dat deze series nog op Netflix staan (en ze zullen er dus ook op blijven staan), want Netflix heeft deze content zelf gemaakt.
Die zijn gecancelled omdat Disney teveel geld wilde voor nieuwe seizoenen. Had niets te maken met Disney+. Een serie als Punisher zou sowieso nooit op Disney+ kunnen komen in huidige vorm of je moet alle bloedvergieten weg denken.
Het terughalen is al even bezig ja, en op termijn zal er niets op staan, dat is correct. Maar dat staat een beetje los van mijn punt toch?

In plaats van die paar handenvol titels waar Netflix wél een licentie op had (en ook niet continu vaak), kun je nu voor een habbekrats hun enorme catalogus bekijken in 4k. Daar ga ik niet tegenop downloaden. Of ik het continu aan gaan zetten naast mijn Netflix valt te bezien, maar ik zie het niet louter als een verschraling van het (Netflix) aanbod. Het aanbod beschikbare films wordt veel groter als je daarvoor kiest, voor een klein bedrag.

Als filmliefhebber die bereid is te betalen vind ik de zienswijze dat het aanbod gefragmenteerd raakt niet onwaar, maar het is zeker niet zo zwart-wit als sommigen het doen overkomen.

[Reactie gewijzigd door john milton op 12 september 2019 08:34]

Nog wel hoor, maar dat zal vast wel snel veranderen
Star Wars e.d. is allang weg.
Pay per view hebben we toch al jaren dat noemden we vroeger een videoband en daarna een dvd en teenwoordig een blueray of je kunt in diverse stores een e variant kopen
Maar dan betaal je om 1 film te kijken voor de prijs waar je een maand of meer een streaming service kan gebruiken?
Dit was oorspronkelijk het idee dat Apple had voor hun TV-app op iOS en AppleTV: content van andere diensten op één plek presenteren. Helaas waren er niet veel diensten die mee wilden werken waardoor de functie nu beperkt is.
Hoe is dit afpersing? Is het ook afpersing dat je volle prijs voor twee console moet betalen als je een Switch en een Xbox wilt? Of als je paprika èn gewone chips wilt? etc, etc...

Ik vraag me ook af waar het met diensten heen gaat hoor, maar op dit moment ben ik zeer tevreden. Je hoeft in ieder geval niets af te nemen. Ik heb met Disney+ en Netflix 95% gedekt. En tuurlijk, ik download ook wel eens een filmpje, maar ik probeer het iig niet recht te praten.
Vergelijk het eerder dat je een grote mix zak chips koopt, maar er beslist één aanbieder om opeens een mixsoort eruit te nemen. Dan weer eentje, en zo verder tot het een grijze homogene drap is en je verplicht wordt ergens anders hetzelfde te kopen om toch die ene andere smaak te kopen. Ondertussen betaal je wel dubbel voor x% dezelfde content.

[Reactie gewijzigd door matthewk op 12 september 2019 11:08]

Waar heb jij dan ooit de content van ál die diensten bij elkaar gehad? En als je TV bedoelt, die optie heb je gewoon nog steeds. Dat je zo min mogelijk wilt betalen om zoveel mogelijk te krijgen, dat begrijp, maar blijf wel reeel... Toen je de content los moest huren was je met 2 of 3 films al duurder uit.
Leg eens uit hoe dit afpersing is? Meen je recht te hebben op deze content? Is het een eerste levensbehoefte?
Woorden als "afpersing", "oplichting" en "misdadig" betekenen anno 2019 niet zo heel veel meer. Dat soort termen worden tegenwoordig al gebruikt als iemand ergens niet blij mee is of ergens ontevreden over is.
Als je een gezin hebt zul je waarschijnlijk je internetabonnement ook moeten verhogen. Iedereen in huis wil streamen en we zullen steeds meer van onze verbinding vragen.
Als ik al taart en koek in huis heb maar ik heb zin in chips dan steel ik het gewoon. Ik blijf niet bezig.. Wie geeft jou het recht om het dan maar illegaal te gaan downloaden. JIJ bent toch degene die het wilt kijken? Niemand dwingt je.
Het is eerder andersom: Eerst is er alleen één grote verpakking met mix zoutjes te koop, maar niemand lust alle verschillende soorten of kan überhaupt alles op. (Netflix)

Nu gaat een deel van de mix naar een andere verpakking én die fabrikant gaat meer varianten maken die er eerst niet waren.

Daarnaast wordt de oude / bulkverpakking ook niet kleiner want die fabrikant gaat daar ook nieuwe varianten voor maken.

Kortom meer keus uit meer aanbod. De wereld is echt groot genoeg om ‘meerdere Netflixen’ rendabel te kunnen maken.
Klote dat wij Vlamingen niet kunnen deelnemen. Wij spreken toch ook Nederlands :-)
Breaking news: Disney+ haalt regering België over zich weer bij De Nederlanden te voegen.

De gratis testversie van Disney+ heeft met name de Vlamingen dusdanig ongeduldig en enthousiast gemaakt dat de Belgische regering onder zware druk van de bevolking per direct het besluit heeft genomen zich weer met Nederland te verenigen. Het eeuwenoude geschil waardoor België zich afsplitste is hiermee abrupt ten einde gekomen. Binnenkort treden beide koningshuizen af en wordt de Republiek der Verenigde Nederlanden nieuw leven ingeblazen. Disney zegt vereerd te zijn als streaming service verantwoordelijk te zijn voor het samenbrengen van de twee landen. De Koningshuizen zullen overigens niet werkeloos thuis zitten. Disney heeft alle leden gevraagd om in nieuwe producties de rol van prinses, prins, koning en koningin te vertolken. Ondertussen kunnen de voormalige Belgen morgen al hun gratis Disney+ proefperiode activeren. Ze zullen allemaal nog lang en gelukkig leven!

(Disclaimer: Dit bericht was nepnieuws :-) )
Ik vind dit ook klote, nederland is met alles voorop. Zoals u zegt wij spreken dezelfde taal. Ik heb gelezen wij moeten wachten tot begin 2020
Niet alleen voor Android. Ook gewoon voor iOS.

Maar ook voor Apple TV. Dat kan Apple gelukkig niet tegenhouden.

Wel gaaf dat dit kleine kikkerlandje voorop loopt! Zal niet voor niets zijn.

[Reactie gewijzigd door La1974 op 12 september 2019 07:59]

Maar dus geen app voor Android TV?
Werken gewone Android apps niet op Android Tv ?
Niet goed. Standaard apps gaan uit van een touch interface en die heb je niet op een TV.
Android TV is ook beschikbaar! :)
Daar ben ik ook benieuwd naar idd! Vanavond op de Shield maar even zoeken
Op de Shield kon ik hem niet vinden. Dus met een browser naar de Play Store gegaan, opgezocht en dan kiezen voor Installeren en daar de Shield aangeklikt.
Vervolgens paar tellen wachten en je kunt hem toevoegen aan de favorieten op je home screen op de Shield.
Ongetwijfeld zal hij straks in de Store op de Shield staan, maar tot die tijd werkt dit prima.
Je krijgt gewoon de Android TV app op deze manier.
Ah tnx. Wel zullen zien zo!
Zeker wel. Net even in m'n webbrowser in Google Play gekeken.

In de lijst van compatible apparaten stond m'n NVidia Shield TV bovenaan :)
iOS: Disney+ by Disney https://apps.apple.com/nl/app/disney/id1446075923?l=en

Beetje vreemd Tweakers om die niet in het bericht te zetten.

[Reactie gewijzigd door ZiSE op 12 september 2019 08:00]

Ik kon die aanvankelijk niet vinden. Inmiddels gezien en ook de console-apps gevonden; alles toegevoegd :)
Voor LG WebOS is er ook een app 🙂
Dat zou helemaal top zijn!

Helaas kan ik deze (nog) niet vinden in de App store. Zou deze ook enkel zichtbaar zijn in NL dan ? (ik woon in België)
Denk het wel. Verblijf momenteel in Frankrijk en kreeg het met geen mogelijkheid gevonden op Android. Wel weer op IPad, maar kan geen abonnement afsluiten (vermoedelijk) vanwege Franse netwerken. Dus dan maar paar dagen wachten tot ik weer terug ben in Nederland :).

[Reactie gewijzigd door Neoktheone op 12 september 2019 08:45]

Het kan een schok voor je zijn maar Belgie is geen Nederland 8)7
Het is eerder een opluchting :-)

Ik wist trouwens niet dat de LG App store ook zoveel regio gebonden apps had. Misschien zitten er in andere landen enkele Apps die wel de moeite waard zijn. Buiten de Netflix app gebruik ik eigenlijk niets van de andere, velen lijken gemaakt door huis-tuin-keuken programmeurs..
You can change which store you are connected to.
But I believe only if you are in the NL or using a VPN to be in the NL, the service will open up/let you register
Op mn LG kan ik de app nog niet vinden...
Voor zover ik weet (heb gezocht en gegoogled) is de Disney+ app voor LG alleen beschikbaar voor LG-tv's uit 2019. Ja, ik baal ook.
Waar kan ik die app vinden? ik zie hem niet staan op de LG
Ik heb er ook even moeten zoeken, maar als je bij de lijst van Apps New kiest links stond hij bij mij als eerste.

Alleen lijkt hij geen HDR te doen op mijn B6. Staat bij Alladin dat deze HDR10 moet hebben.

Edit:
Disney heeft op hun site staan dat ze ook Dolby Vision supporten, echter staat er alleen HDR10 (wat ook werkt op de B6).

[Reactie gewijzigd door LOTG op 12 september 2019 09:28]

Dat ga ik vanavond ook eens proberen op mijn B6 en anders op de Sony XF9005, kijken of die het wel doet.
Op mijn c8 krijg ik ook geen dolby vision of hdr icoon te zien als ik een film start. Dus de app lijkt dat nog niet goed te ondersteunen.
Ook de background opacity van de ondertiteling aanpassen werkt niet goed.
Ik heb 'm ook kunnen installeren. Was bij jou aan de onderzijde en aan de rechterzijde een verlichte rand (hair line) zichtbaar?
Soms, of in elk geval het viel niet altijd op.

Maar nog wel wat andere bugs. Wat ik ook jaren geleden bij Netflix had is dat 4k af en toe op 1080p start en je een kwart van het beeld krijgt.

Ook volgende aflevering starten doet hij niet automatisch, ook op chromecast niet.

Maar ja, proefkonijn.
Ik kan hem helaas ook niet vinden op de LG van mijn dochter. Wellicht omdat dit nog de eerste WebOS generatie is en de app alleen op de nieuwere versies uitgekomen is? Iemand enig idee?
In de lg content store stond deze bij mij al meteen in beeld bij recent geupdate applicaties. Anders zoeken op Disney+. Mogelijk is een update naar laatste webOS mogelijk als je het daar niet vind?
Klopt! Zojuist gedownload en ingesteld voor mijn 4 jarig zoon. Werkt snel en de kwaliteit is 4K. Prima dus!

Het was op de LG wel even zoeken naar hoe en waar ik de instellingen vindt. Films van Marvel wil ik bijv wel met ondertiteling kijken. Maar dat is in te stellen door met de vierpunt druktoets naar boven te drukken en dan rechtsboven op het icoontje te klikken. Pluspunt ten opzichte van de Netflix app is dat je de vorm en kleur van de ondertiteling naar wens kunt aanpassen.

Ik mis nog wel het precieze scrollen in de film. Ik kan dus niet gelijk naar een bepaald punt maar moet ‘vooruitspoelen’ tot ik er ben. Wellicht dat dat met een update later beschikbaar wordt gesteld.

[Reactie gewijzigd door mustisen op 12 september 2019 08:58]

Dat kan bij Netflix ook trouwens, maar, alleen via de website.
Als ik via de website het uiterlijk van de ondertiteling wijzig, heeft dit dan ook hetzelfde effect in de app op mijn tv?
In elk geval op de TV daar weet ik het 100% zeker app denk ik maar heb ik zelf nooit getest.
@mustisen

Hoe kun je zien dat het 4K content is?
Bij netflix staat er netjes bij of het HDR of 4K of HD is.
Ik kan dit niet terug zien bij Disney+
Als ik een film uitkies in de lijst (bijv Frozen) staat er pal onder de knop AFSPELEN voor welke leeftijden het is geschikt, tijdsduur en genre. Daaronder staat 4K Ultra HD.

Als ik op dezelfde manier Vaiana open, staat er HD.

Niet iedere film is dus 4K. Dat de oude films niet in 4K worden aangeboden snap ik, maar een film als Vaiana had ik wel in 4K verwacht.
Op een Laptop/Desktop staat er geen informatie over de kwaliteit.
op een mobiele telefoon staat het er ook niet.

Over de Nvidia Shield kan ik niks zeggen, moet ik thuis uitproberen.
Helaas,

ook op de Nvidia shield is dit niet te zien :(
Dat is wel heel jammer - kan je het wel via je tablet casten naar de chromecast van je shield of is casten ook niet actief?
Casten werkt dat is geen enkel probleem.

Maar ik wil kunnen zien welke kwaliteit een films/serie is.
Ah mooi thuis effe downloaden scheelt weer Chromecast aansluiten :)
Op mijn WebOS 2.X TV kan ik hem niet vinden op mijn WebOS 4.X TV wel :(
Anoniem: 562971
@Xtuv12 september 2019 09:57
Ik kon die aanvankelijk niet vinden. Inmiddels gezien en ook de console-apps gevonden; alles toegevoegd :)
Wellicht ten overvloede maar ik zoek mij een bochel naar de Disney+ App op de Xbox, want op de Playstation was hij zo gevonden en geïnstalleerd
Ik vond 'm op de Xbox zelf door te zoeken op Disney bij Apps. Heeft wellicht met regioinstellingen te maken ook?
Anoniem: 562971
@Xtuv12 september 2019 11:06
Ik kwam via Y op de zoekfunctie maar geen Disney +
In de Store even zoeken naar Disney
Dan staat hij er wel tussen.
Ik heb ook geprobeerd met Y te zoeken, maar geen resultaat inderdaad, misschien later wel, en hebben wij geen geduld, hihi!
Dank jullie wel :)

Als ik op de link klik krijg ik de vraag of ik naar de Nederlandse site wil, dat doe ik maar hij installeert hem niet op de XBOX en daar staat toch alles goed, zo ook de regio instelling :?

Ook het zoeken met de Y levert geen resultaat, maar op de PlayStation draait hij als een tiet ;)

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 562971 op 12 september 2019 17:35]

Hier hetzelfde probleem. Alles staat op Nederlands, maar toch krijg ik op mijn XBOX de melding dat ik in de US winkel met de vraag of ik naar Nederland wil. Als ik dat bevestig, werkt de installatie wel.
Klopt en de App zit wat verstopt en komt bij de zoekfunctie niet naar voren maar heb hem gevonden :)
Ik zie het niet in het nieuwsbericht dus even via deze onhandige weg; Je kunt via de webbrowser de app ook naar Android TV (Shield) pushen.

De LG WebOS kon ik niet vinden trouwens.
Dat kan Apple gelukkig niet tegenhouden.
Waarom zouden ze dat willen doen?
Concurrentie voor Apple TV+

Disney start in Nederland omdat het in de VS absoluut niet mis mag gaan. De steaming wat has started.
Apple en Disney zijn al jaren goed bevriend, kan me niet voorstellen dat hun dat iets uit maakt. Sterker nog, het is een mooie aanvulling naast AppleTV+ ;)
beter nog: de eerste Pixar film Toy Story is in samenwerking met Apple (Steve Jobs staat in de credits)
Is niet helemaal waar wat je zegt Apple heeft steve jobs buiten gegooid en hij heeft zijn geld geïnvesteerd in pixar.
Ik dacht dat Toy Story op een serverpark van Apple werd gerenderd?
Totaal verschillende markten, ook omdat Apple met eigen producties komt en niet zomaar series inkoopt.
Apple weet ook wel dat als ze concurrenten gaan verbieden, het einde nabij is hoor, want dan gaan gebruikers gewoon lekker naar een ander platform.

Nee, ik snap de uitspraak nog steeds niet.
Omdat ze met hun eigen streamingdienst gaan komen :P
Absoluut. Altijd leuk zoiets. Oa goed netwerk werd door Disney aangegeven als reden.
Nee, mooie test case voor Disney. Kunnen ze mooi alles in 2 maanden nog even gladstrijken voor de echte grote landen gaan beginnen. ;)
Waarom zou Apple dit tegenhouden?
Waarom zou Apple dat tegen willen houden? Netflix, Amazon etc. zijn ook gewoon beschikbaar op Apple TV. En volgens mij pakken ze een stukje van je abonnementskosten als je betaalt via de App Store.
De beslissing om voor Nederland te kiezen als het Europese lanceerplatform, is te wijten aan de goede digitale infrastructuur en het feit dat het land ‘tech savvy’ is, zei een woordvoerder. O-)
Op Android nog geen app kunnen vinden :(?
Staat toch echt gewoon in de play store
Hier ook nog geen Disney+ app in de Playstore kunnen vinden. Gebruik zelf de Xiaomi MI 8. Zou het daar aan kunnen liggen? (zou mij onlogisch lijken... :? )

Edit: deze link kunnen vinden: https://apk.support/app/com.disney.disneyplus (veilig?)

[Reactie gewijzigd door sanmarco30 op 12 september 2019 09:11]

Ik kom hem ook niet vinden in de PlayStore op mijn Xiaomi MiA1. Via onderstaande link vind je hem wel:

https://play.google.com/s...?id=com.disney.disneyplus
Dank je, inmiddels gevonden via Chrome op de telefoon (even gegoogled naar de link van de Playstore) en daarmee wel kunnen downloaden en installeren. Vanavond maar eens even proberen.
In ieder geval, bedankt!
Ik kon hem ook niet vinden op mijn Samsung A70 telefoon, maar weer wel op mijn tablet (Nexus 7). Dus het lijkt een beetje aan de devide te liggen en niet aan locatie of account (want die was hetzelfde bij beide).
Voor de Nvidia Shield AndroidTV installeert hij wel maar opent niet!!

Officiële App op Nvidia Shield gevonden en werkt wel maar geen HDR of Atmos.
Op de Philips Oled 803 met AndroidTV WEL HDR en ATMOS.

[Reactie gewijzigd door markv5 op 12 september 2019 21:58]

ook op firestick hetzelfde.
En ik kan met zoeken naar "disney+", "disney +" en "disney plus" toch echt niks vinden.
Eerste 3 resultaten zijn Star Wars, Disney Expo en Netflix.
Via de in het artikel geplaatste link kan je naar de aanmeldpagina van Disney+ gaan. Daar staat ook een Google play store icoon ergens. Maar zoals anderen al suggereren, misschien is het ook toestelafhankelijk??
Ik heb uiteindelijk de URL van KlaasjeNL gebruikt en die stuurde me direct naar de goede app in de appstore.
Staat je regio wel op Nederland? Hij is echt alleen in NL beschikbaar.
Inderdaad ook voor mij niet beschikbaar (OnePlus X). Er staat Android 5.0 en hoger maar dat lijkt dus niet te kloppen (ik draai Android 6.0).
Ik ben erachter.. Ik moest eerst inloggen via de website van Disneyplus.nl (op de telefoon) en na het inloggen kreeg ik een link naar Google Play. Toen stond er ineens wél een app.
Als ik via Play Store zoek op telefoon staat hij er niet op. Als ik via Google de link naar Disney+ in PlayStore open dan kan ik WEL op installeren drukken. Via PC is hij nog steeds niet beschikbaar voor mijn telefoon volgens Play Store.
Heeft iemand de streaming op Linux aan de gang gekregen? Ik heb Firefox en Chromium geprobeerd, maar beiden werken niet. (Error Code 83).

Op Windows (Firefox) en Android (App) werkt het overigens wel.
Zelfde hier. Vrees een beetje dat de linux gebruikers hier nog lang geen prettige ervaring gaan hebben..
Werkt hier ook NIET error 83 op Chrome, Ubuntu 19.04 x64.

Vind sowiezo niks terug over ondersteunde browsers en/of desktop besturingssystemen,
Jullie wel gevonden?

[Reactie gewijzigd door ruud90 op 13 september 2019 13:03]

Ik ben een stapje dieper op de widevine request ingedoken.
Die zie je terugkomen als een 400 error in de chrome devtools.

De response is: {"errors":[{"code":"platform-verification-failed","description":"Platform verification status incompatible with security level"}]}

En dan wordt er bij mij meegestuurd dat ik een linux gebruiker ben. Dacht slim te zijn en de user-agent te spoofen naar een windows 10 chrome 76 ding. Maar nee, werkt ook niet.
Aangemeld, foutcode 83 in Chrome Incognito, win 10. Wellicht hadden ze beter met beta testers kunnen beginnen ?

https://imgur.com/a/e4nEPBK
Precies, dit is duidelijk bedoeld om de bugs eruit te halen voor ze op een grotere markt lanceren.
1 2 3 ... 19

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee