Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Vier reviewers Samsung Galaxy Fold zagen binnen twee dagen schermdefecten

Vier techjournalisten van Amerikaanse media zagen hun exemplaar van de vouwbare smartphone Samsung Galaxy Fold schermdefecten vertonen binnen twee dagen nadat ze hem kregen. Het is onbekend waaraan de defecten liggen.

Het gaat in alle gevallen om verschillende defecten. Bij techjournalist Steve Kovach van CNBC flikkert de linkerkant van het scherm, Mark Gurman van Bloomberg haalde de plastic cover eraf waarna het scherm vanaf de linkerkant uitviel, YouTuber Mkbhd deed hetzelfde, terwijl bij Dieter Bohn van The Verge een puntje onder het scherm verscheen dat de display in het midden brak.

Waar Gurman en Mkbhd het wijten aan het verwijderen van de plastic cover, iets waarvan de fabrikant zegt dat gebruikers het niet moeten doen, heeft Kovach geen verklaring voor het falen. Bij The Verge gebruikte het videoteam klei om de telefoon rechtop te zetten tijdens het filmen; Bohn denkt dat er wellicht een stukje klei in het scharnier is gekomen en zo het scherm kon penetreren.

Samsung deelde de reviewexemplaren uit tijdens een eigen evenement afgelopen maandag. Dat gebeurde alleen in de Verenigde Staten. In de Benelux zijn geen reviewexemplaren van de Galaxy Fold verspreid.

De fabrikant stuurt de reviewers vervangende exemplaren, maar heeft nog geen statement gegeven over de kwestie. Het gebeurt incidenteel dat reviewexemplaren van smartphones defecten vertonen, maar het gebeurt niet vaak dat er binnen korte tijd meerdere meldingen over problemen met dezelfde component naar buiten komen. De Galaxy Fold komt volgende week uit in de Verenigde Staten en ligt over twee weken in de winkels in Nederland. Tweakers publiceerde maandag een preview van de vouwbare smartphone.

Terugkijken: videopreview van de Galaxy Fold

Door Arnoud Wokke

Redacteur mobile

17-04-2019 • 20:18

114 Linkedin Google+

Reacties (114)

Wijzig sortering
2 daarvan hebben een laag proberen uit te halen die blijkbaar geen screen protector was.

Hou je nog 2 over.

Is dit zorgelijk of representatief? Tja nog moeilijk om te zeggen.

Bij de Galaxy Note 7, geen (bekende) reviewer had last van de accu probleem, toch liep het zo uit de hand dat Samsung het besloten heeft om een recall te doen.

Wel ben ik van mening dat z'n product minimaal 3 jaar garantie moet hebben vanuit de fabrikant zelf, vooral als je even bedenkt dat buiten de EU de standaard is maar 1 jaar garantie.

Ben benieuwd naar de uitleg van Samsung.
Hoeveel zijn er uitgedeeld? En daarvan al vier die defecten vertonen. Mja, ik denk dat Samsung hier niet anders kan doen dan de release uit te stellen en terug te gaan naar de tekentafel.
correctie 2 van de 4 tonen een defect,

als je iets kapot maakt kun je dat geen defect in het product noemen.
Uiteraard wel als de folie al van zichzelf loslaat en dus de indruk geeft dat het eraf kan/moet.
https://twitter.com/askdes/status/1118596295185141760?s=19

RTFM dus.

Enige punt is dat verschillende review devices kwamen zonder deze warming wordt geclaimd.
.

[Reactie gewijzigd door 0.0 op 19 april 2019 08:56]

"You can remove this, this is just the protective plastic wrap in the box. But this does not have a warning to not remove the additional layer as Des' does."

Die laag lijkt er dus effectief af te moeten, zoals verwacht.
Een stukje plastic wat je er zo af kunt pulken omdat het aan de hoek al los zit?
En daardoor wordt aangezien voor een screenprotector, zoals je dit altijd hebt bij een nieuwe telefoon.
Altijd is daarin een groot woord, ik heb nog nooit van mijn leven een telefoon gehad met een screenprotector er op, volgens mij heeft samsung dit ook nog nooit gedaan.
Als je deze telefoon koopt weet je toch dat het scherm plastic is (of je hebt geld te veel), deze reviewers zouden dat helemaal moeten weten. Ideaal, zeker niet. Maar ook niet echt aan te merken als een defect.
Op de Galaxy 10(+) zit standaard een screenprotector.
Glas of plastic? Wel interessant dat het af-fabriek geplaatst wordt.
Bij huawei komen de top tier telefoons altijd met een screen protector erop en vaak met hoes :)
Nee, de P30 pro heeft hem niet hoor.

Een protector op een vouwbaar scherm moet dan ook nog buigzaam/elastisch zijn.

[Reactie gewijzigd door Gadgeteer op 18 april 2019 08:30]

Niet? Dat is raar, maar mijn mate 10 pro en 20 hebben dat beide wel :)
Doen wel meer merken standaard hoor, je krijgt er soms zelfs een case bij.
Waarschijnlijk plastic, want het krast best snel..
Ik gok dat het een screenprotector niet heel onlogisch erop is ( dubbel scherm dus grotere kans op krassen etc) ik moet eerlijk zijn ik zal hem er zelf ook waarschijnlijk van afgehaald hebben... helemaal als die al begint los te laten. Reviewers heb je gelijk in ik ga ervanuit dat die de aanwijzingen etc van tevoren lezen.

Echter ik wacht nog wel een paar jaar totdat de eerste kinderziektes eruit zijn gehaald ;)
Mijn Huawei Honor 8X kwam uit de doos met screenprotector en hoesje. Dus er zijn wel degelijk modellen waarbij dit gebeurd, maar het zullen er niet veel zijn waarbij vanuit de fabriek een screenprotector word geleverd.
Stukje of 50/100 hal ik uit verschillende bronnen in Twitter.

Blijkbaar hebben verschillende reviews een andere batch o.i.d. gehad waar deze waarschuwing niet zo duidelijk geplaatst is.
50/100 lijkt me heel weinig, Unbox Therapy had er al 7 gekregen! (eentje van elke kleur-combo)
Die laag raakte los uit zich zelf. De hoeken waren al los. Ik kan het goed begrijpen dat men het als een scherm foil ziet en helemaal eraf pulkt.
Veel reacties van mensen die het nut er niet van zien. Zoals bij alle producten waarvan hier wordt geroepen dat men het nut er niet van ziet, verwacht ik binnen een paar jaar dat iedereen met een vouwbaar scherm in zijn broezak loopt.
.

[Reactie gewijzigd door 0.0 op 19 april 2019 08:57]

Als dat bij iedere uitvinding zo zou zijn dan zouden er allang zakken met broeken ipv broekzakken uitgevonden zijn.
Auw...

Nu snap ik waarom ze op Mobile World Congress in hermetische glazen kasten stonden... Klinkt alsof deze techniek nog net even te vroeg uit is gebracht. De hoge prijs zal wellicht ook te maken hebben met een grote hoeveelheid garantieretouren die ze zullen moeten verwerken.

Bij dat verwijderen van de toplaag snap ik wel dat hij kapot gaat... Wellicht maakt dat gewoon deel uit van het scherm. Overigens was hem dat niet verteld, hij had dit alleen maar gedaan omdat hij dacht dat het een screenprotector was. Maar die andere 2 dingen hadden zo makkelijk niet mogen gebeuren.

Ik vraag me trouwens af: De Royole FlexPai is al een tijd te koop en ik heb hier op MWC ook gewoon mee mogen spelen. Hebben deze ook zo'n hoge uitval in de praktijk? Zijn er wellicht tweakers die er een hebben (geimporteerd uit China of wonend aldaar?). De FlexPai heeft wel een veel minder scherpe vouw, zal er wellicht ook mee te maken hebben. Want het valt me op dat bijna alle storingen zich precies rond de vouw voordoen.

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 17 april 2019 22:48]

Men zou toch denken dat die dingen eerst tijdje intern getest worden?
Je laat een medewerker weekje mee spelen of zo ...
Ik denk dat je lekker moet genieten dat andere het kopen. En dan zien of het echt wat is. Zoals de vr brillen , Google glass, smartwatch( ja er zijn nog steeds gebruikers) enz.
Terug naar een plastic scherm? Ikke niet.
Gewoon de DS copieren :) dan komt het goed
Smartwatch is dan ook erg handig. O+
Testen? bestaat dat nog in 2019 dan? volgens mij zijn daar de consumenten voor tegenwoordig ;)
Lijkt alsof ze het overslaan om als eerste op de markt te verschijnen met deze techniek. Als er al zoveel stuk zijn in zo'n korte tijd; dan neem ik aan dat het wel erg moeilijk is om meer dan een jaar met deze telefoon te doen. Word nog wel een probleem met alle retouren.
klopt maar dit is niet nieuw de schermen die we nu hebben waren in het begin ook erg kwetsbaar.
Of de antenne van de Erikssons ....800Bfr per stuk (40 Gulden)
En zelfs in die vitrinekast op MWC zag je al rare bobbels in het scherm.
Klopt ja, heb ik ook gezien (en foto's van gemaakt maar daar was het minder goed op te zien). Vooral als je je hoofd bewoog kon je het heel duidelijk zien in de reflecties.

En je kan er daar ook vanuit gaan dat dat het beste exemplaar was dat ze met de hand uitgezocht hebben.

Niettemin vind ik het een mooie techniek.. Het moet gewoon nog een beetje "af" komen. De eerste smartphones hadden ook zo hun dingetjes die niet zo fijn werkten.
Toch nog te kwetsbaar dus die vouwbare schermen!
Werd een tijdje geleden al gezegd. Dat de eerste generatie echt wel problemen gaat hebben, de vouw zal met de tijd echt wel slijten.
Dat het zo snel zou gebeuren zag denk ik niemand aankomen, slechte quality control.
Ik heb wel een los schermpje liggen wat bij de R&D van Samsung vandaan komt. Dat is echt niet zo kwetsbaar als het uit dit bericht lijkt. Ik kan het alleen op de pc aansluiten om te kijken of het werkt.

De toplaag is glanzend kunststof met een zelf herstellend vermogen. Kleine krasje van dagelijks gebruik verdwijnen wel, maar je moet er niet in gaan snijden of met schuurpapier overheen gaan. Het dragend deel is een zachtere polymeer, daaronder is weer een iets hardere laag waar de pixels op zijn aangebracht ten slotte nog een soort beschermfolie.
Je kan het scherm gewoon dubbelvouwen als papier, maar de vouw aandrukken laat de pixellaag breken.
De hardere lagen moet je er natuurlijk niet van af peuteren. Wat de heren gedaan hebben is eigenlijk gewoon (bewust) het scherm slopen. Bij de vouw zal het scherm wel wat kwetsbaarder zijn (ik kan dat niet controleren) maar buigen en vouwen kan het behoorlijk lang weerstaan. Als je het kapot wilt krijgen moet je echt met iets scherps (bijv je nagel) een paar keer over die vouw heen en weer gaan. Ik vermoed dat de journalist met zijn nagel gevoeld heeft hoeveel ruimte het scherm in het scharnier heeft.

Mijn stukje heb ik behoorlijk gemarteld (dat was een voorwaarde) en er zijn ook wel stukken verloren gegaan. Het resterende deel is net genoeg om een mok op te zetten. Het oorspronkelijke stuk was drie keer zo groot, maar de kapotte delen heb ik gewoon afgesneden. Het restje werkt nog. Natuurlijk is het vouwbare scherm niet zo degelijk als we gewend zijn, maar ook niet heel kwetsbaar.

Het kunnen natuurlijk toevallig slechte exemplaren zijn geweest, maar vermoedelijk heeft men de schermen gewoon gesloopt.
Ja maar aan de andere kant worden er dingen als "2 miljoen keer vouwen mogelijk!" geroepen. Dan wek je wel verkeerde verwachtingen.
Da's echt een slecht artikel zeg.. '2,00,000 folds'
* onder gecontroleerde omstandigheden, 3 graden, enkel het scherm, ...

[Reactie gewijzigd door OxWax op 17 april 2019 21:30]

https://www.youtube.com/watch?v=McdgS3Popjk nee, ze vouwen hem helemaal, machinaal. Dat is dus wel een "perfecte vouw" zonder enige extra druk die bij menselijk gebruik kan voorkomen, omdat je hem net even verder van het midden vandaan omvouwt.

[Reactie gewijzigd door NotCYF op 17 april 2019 21:48]

er is een verschil tussen continue bewegen (materiaal wordt mogelijk warm en zachter), en als het scherm ijskoud is.
Je spieren kunnen ook tegel belasting na opwarmen, maar je meot niet 's ochtends in de vrieskou ineens vol gaan hardlopen.
dit was 2 miljoen + 1 keer teveel...balen dan
Tsja, dan kan je toch beter zoals die andere grote fabrikant "achter lopen" door geen toestel met een vouwbaar scherm uit te brengen.
En waarom is dat beter?

"Je kan maar beter helemaal niks proberen want stel je staat en keer voor lul..."

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 18 april 2019 07:33]

Die reviewers proberen gewoon vanalles uit waardoor die kapot gaat.
"Hmm wat zou er gebeuren als ik de beschermende toplaag eraf haal?" "Ik wist het niet hoor!"
"Zou hij er tegenkunnen als ik hem in klei zet".
"Eens kijken wat er gebeurt als ik hem in een zandbak gooi"
"Even kijken wat er gebeurt als ik het hard met een nagel indruk".

Zo is dat gewoon gegaan omdat het toch hun telefoon niet is.
Natuurlijk gaan ze mogelijk voor het extreem, maar wat denk je wat voor idiote dingen normale consumenten met hun telefoon doen?
Maakt dat uit? Als jij dat ding sloopt dan is dat toch jouw probleem, ik zou wel begrijpen dat ik dat ding alleen kan gebruiken met fluwelen handschoentjes. Omdat het gewoon een protoype...

Gaat ie stuk terwijl je er zuinig op bent ja dan is het slecht, gaat ie stuk omdat je het verschil niet snapt tussen een jaren lang bewezen stevigheid van de "standaard" smartphone en een experimentele telefoon , tja kan geen meedelijden met dat soort mensen hebben...

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 18 april 2019 07:44]

Ik ben het met je eens dat reviewers hun telefoon niet helemaal goed behandelen. Maar toch vind ik wel dat ze wel tegen klei moeten kunnen, of wat zand.
Ik vind dit een beetje kort door de bocht. Je hebt kanalen waar ze alles in slopen maar je hebt ook gewoon kanalen waar ze oprecht een telefoon testen. En eerlijk. Ik haal ook van al mijn producten het plastic af. Dus in dit geval denk ik dat de fout in het design zit. Dat plastic had niet zo in het zicht moeten zijn.
Nee denk het niet maar dat kan je ook tegen iedereen zeggen die denkt dat dat niet zo is...
Het is een eerste versie en daar zullen altijd kinderziektes in zitten. Samsung heeft niet voor niets in de prijs een vervangend scherm opgenomen.

In de VS is de voorverkoop inmiddels al gesloten na 2 dagen omdat de Fold volledig is uitverkocht.

Dit zijn nu 4 klachten. Even afwachten of het incidenten zijn of dat er een groter probleem is. Samsung kennende zullen ze in een dergelijke geval het ook goed oplossen.
Maar dit zijn geen kinderziektes die in een productieexemplaar mogen zitten. Dit is gewoon prototypekwaliteit.
Als ik 4 nieuwe iPhones uitdeel om te testen en reviewers gaan doebewust de behuizing demonteren en het scherm mollen, zegt dat nog niets over de bouwkwaliteit van het toestel.
Ook productie exemplaren hebben DOA's en ziektes.

Twee weken geleden een Miele wasdroger gekocht en na 1 dag was ie al kapot. Werd niet meer warm.
Kan gebeuren.

Het zijn maar 2 exemplaren waar het bij is gebeurd. Zegt helemaal niets. Samsung onderzoekt het zoals we van Samsung gewend zijn en zullen ongetwijfeld met een goede verklaring komen.
Dit zijn nu 4 klachten. Even afwachten of het incidenten zijn of dat er een groter probleem is.
Alleen reviewers hebben de telefoons gekregen tot nu toe. Dat zijn niet zo heel veel mensen.
Samsung kennende zullen ze in een dergelijke geval het ook goed oplossen.
Geld terug is de enige oplossing.
Geld terug is de enige oplossing.
Denk dat veel kopers het niet met je eens zijn, getuigen dat Samsung voor de note 7 allemaal trucjes moest uithalen om mensen met dat ding te bereiken. Mensen die de Fold kopen weten wel wat voor avontuur ze aan gaan of hebben zoo veel geld dat het ze allemaal niks boeit.
Tsja, het blijven Amerikanen hè, als er niet duidelijk op staat dat het niet kan, dan doen ze her gewoon. Zoals bijvoorbeeld de beruchte rechtzaken van mensen die dachten dat hun huisdier in de magnetron gedroogd kon worden en vervolgens de fabrikant aanklaagden omdst hun huosdier overleed 'want in de handleiding stond niet dat dit niet kon' ...
.

[Reactie gewijzigd door 0.0 op 19 april 2019 08:57]

Ach het voordeel is dat ie 'maar' 1999€ kost! :)
GArantie kost nl ook geld :X
Ik ben ook benieuwd hoe lang dit bij normaal gebruik heel blijft. Ze kunnen het wel 2 miljoen keer getest hebben, maar dat is in een lab, door een robot arm oid. In het echt komt er zand korrels en stof onder/tussen.
JerryRigEverything kijkt naar de Fold ... einde video. :+

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


OnePlus 7 Pro (8GB intern) Microsoft Xbox One S All-Digital Edition LG OLED C9 Google Pixel 3a XL FIFA 19 Samsung Galaxy S10 Sony PlayStation 5 Internet

Tweakers vormt samen met Tweakers Elect, Hardware.Info, Autotrack, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer de Persgroep Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2019 Hosting door True