Gerucht: Apple verving vorig jaar elf miljoen accu's in iPhones met korting

Apple zou vorig jaar rond elf miljoen accu's in iPhones hebben vervangen met de lagere prijs dan gebruikelijk. Normaal vervangt de fabrikant rond twee miljoen accu's per jaar. Apple noemde het grote aantal vervangingen als reden waarom nieuwe iPhones minder goed verkopen.

Daarmee zijn er rond negen tot tien miljoen extra oude iPhones voorzien van een nieuwe accu ten opzichte van normaal, is op te maken uit de informatie van Daring Fireball op basis van een bijeenkomst van alle Apple-medewerkers die onlangs plaatsvond. Apple-ceo Tim Cook noemde de accuvervangingen als een van de redenen waarom de verkoop van nieuwe iPhones tegenvalt. Mensen zouden met een nieuwe accu afzien van de aankoop van een nieuwe telefoon.

Apple besloot de accu's goedkoper te vervangen, nadat het veel kritiek kreeg op een software-update die iPhones trager maakte als de accu verouderde. Daar zei de fabrikant niets over tegen gebruikers. De update moest het uitvallen van iPhones bij piekbelasting voorkomen. Apple heeft zijn processor en accu's zo ontworpen dat de accu na veroudering de piekbelasting van de processor niet meer aankan, vooral bij kleinere iPhones met accu's die minder capaciteit hebben. Andere smartphones hebben daar geen of nauwelijks last van. De lagere prijs van 29 in plaats van 89 euro gold het hele jaar.

Het is onbekend of veel van de gebruikers die de accu hebben laten vervangen, een nieuwe iPhone hadden gekocht. Wereldwijd is het de trend onder alle smartphonegebruikers om langer met oudere telefoons te doen, omdat nieuwe high-end telefoons vaak duurder zijn en die prijs niet rechtvaardigen met functies die veel gebruikers aanspreken.

Apple heeft de cijfers van Daring Fireball niet bevestigd, maar de blogger staat al jaren op goede voet met de fabrikant en staat bekend om zijn vele contacten binnen het bedrijf. Vrijwel al zijn informatie uit het verleden bleek later correct.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

15-01-2019 • 07:28

199 Linkedin

Lees meer

Reacties (199)

199
189
99
9
0
57
Wijzig sortering
Apple heeft zijn processor en accu's zo ontworpen, dat na veroudering de accu de piekbelasting van de processor niet meer aan kan, vooral bij kleinere iPhones met accu's die minder capaciteit hebben. Andere smartphones hebben daar geen of nauwelijks last van.
Toch niet helemaal mee eens.

Heb bij oudere telefoons van andere merken helaas ook vaak zat gezien dat deze kunnen uitvallen bij belasting wanneer de acculading aan de lage komt (< ~40%).

@oef! Over de definitie 'niet of nauwelijks' kun je inderdaad twisten; echter klinkt nauwelijks in deze context voor mij toch echt als iets dat zelden (minder dan 1 op de 100) voorkomt. Ondanks dat jouw voorbeeld qua samplesize(N=3) te klein is om een conclusie aan te verbinden is een failure rate binnen 2 jaar van 33% erg hoog.

[Reactie gewijzigd door !mark op 15 januari 2019 09:40]

Klopt. Ik denk ook niet dat @arnoudwokke dit kan onderbouwen. :P Dat het bij Apple meteen gehyped werd vanwege dat communicatieprobleem, betekend niet dat anderen er geen last van hebben. :) Een simpele zoekopdracht op Google* naar mensen met uitvallende telefoons levert heel erg veel threads op (voornamelijk op AndroidPlanet en XDA) en is duidelijk bij alle merken een probleem als de accu slijt (bij het ene model meer dan bij het andere). Het grappige is ook dat ik zelf er bijvoorbeeld wel last van heb gehad op m’n HTC’s (meervoud.) en een Samsung, maar (nog) niet op iPhone. :P Even afkloppen. Je zou hoogstens kunnen stellen dat het bij iPhone relatief gezien een groter probleem was omdat die nou eenmaal minder modellen hebben en heel erg veel van één model verkopen, maar dat andere smartphones er geen, nauwelijks of (veel) minder last van hebben is simpelweg absoluut niet waar.

Sterker nog, de functie in iOS om de CPU te throttle’en als er een probleem wordt gedetecteerd met de accu zou bij alle merken moeten worden ingevoerd wat mij betreft. Dat zou veel leed besparen. :) Niets is zo irritant als een uitvallende telefoon of dat ie opeens van 60% naar 1% gaat. :+ Die functie is geniaal, het enige dat Apple verkeerd heeft gedaan was de alpha van de functie (zonder de waarschuwingen en health-overzicht van je accu) al in te bouwen in iOS zonder dat te communiceren. Dat was dom. Waar ze dan ook riant excuses voor hebben aangeboden. Maar dat doet niets af aan hoe goed de uiteindelijk beoogde functie nu geworden is; en ik hoop dat alle fabrikanten hun voorbeeld volgen. :)

*= Een willekeurige greep uit de zoekresultaten:
https://forums.androidcen...y-drop-zero-restarts.html
https://www.reddit.com/r/...own_with_40_battery_left/
https://forums.androidcen...-has-30-battery-life.html
https://thedroidguy.com/2...-related-problems-1060660
https://forum.xda-develop...e-off-30-battery-t3133680
https://forums.androidcen...phone-shut-down-70-a.html
https://www.standard.co.u...tery-issues-a3729686.html
https://forums.androidcen...down-50-battery-left.html
https://us.community.sams...harged-battery/td-p/75005
https://forums.androidcen...drops-35-0-instantly.html
https://forums.androidcen...n-when-bat-hits-20-a.html
https://forum.xda-develop...p?p=68359056&postcount=34
https://forums.androidcen...opped-24-0-instantly.html
https://forums.lenovo.com...rn-off-at-60/td-p/3538565
https://forums.androidcen...shut-down-80-battery.html

[Reactie gewijzigd door WhatsappHack op 15 januari 2019 15:35]

Jup, ik heb dit ook vaak zat meegemaakt op andere telefoons. Maar ik meen dat het hier ging om iPhones met een +/-2000mAh batterij en de meeste andere telefoons hebben toch wel 50% meer accu capaciteit. Dus bij iPhone (tot en met de iPhone 7) treed het probleem sneller op.
met de nieuwere modellen (xs) zou dit probleem dan sowieso al niet meer voorkomen.. als ik het goed begrijp?
Minder snel ja, uiteindelijk slijt iedere batterij of het er nu een van Apple is of niet.
Maar de iPhone 8Plus, X en XS hebben allemaal een batterij die een slag groter is waardoor ze grofweg de helft langer meegaan.
Daarom staat er ook "geen of nauwelijks last van". Mijn Android telefoons (Samsung, OnePlus) hadden/hebben dit issue niet maar een van mijn Android tablets (Samsung) dan weer wel binnen 2 jaar. Logischerwijze staat dat dan trouwens weer los van een kleine batterij aangezien een tablet die niet heeft.
"De lagere prijs van 29 euro in plaats van 89 euro gold het hele jaar."

Hebben ze nu structureel vanaf dit jaar een lagere prijs doorgevoerd?
Krijg deze prijzen op de Apple site:

iPhone X,iPhone XS, iPhone XS Max iPhone XR : € 69
iPhone SE,iPhone 6, iPhone 6 Plus,iPhone 6s, iPhone 6s Plus,
iPhone 7, iPhone 7 Plus,iPhone 8, iPhone 8 Plus,
en alle andere in aanmerking komende modellen: € 49

[Reactie gewijzigd door Kapitein187 op 15 januari 2019 07:38]

De prijzen met korting waren t/m 31-12-2018.

Heb zelf vorige maand nog snel mijn batterij van Iphone 7 in Hong Kong laten vervangen in Apple Store, in uurtje klaar en omgerekend 25 euro.

Ook ik heb daarom geen nieuwe Iphone gekocht, dingetje is weer prima.
Hoor ook vaak in m'n omgeving dat de batterijduur een van de grootste redenen is om een nieuwe telefoon te kopen, naast ruimtegebrek. Als je dan voor een prikkie een originele batterij kan laten plaatsen, kan je eigenlijk weer een tijdje door.

Heb het dan ook aan veel mensen aangeraden om een afspraak te plannen bij de Apple Store om de batterij te laten vervangen.
Prima trend wat mij betreft, veel beter voor het milieu. Nog beter zou het zijn als je de accu zelf kunt vervangen. Van mij mogen ze hier fabrikanten toe verplichten.
Moeten ze de fabrikant dan ook verplichten het apparaat onder garantie te vervangen / repareren als de consument het toestel sloopt?

Edit: Ter verduidelijking (wat blijkbaar nodig is voor de -1 strooiers hier). Een accu vervangen in een telefoon is nu eenmaal wat anders dan een paar batterijen wisselen. De kans dat er iets mis gaat is als iedere Jan met de Pet dit moet doen is behoorlijk. Verplichten dat men het zelf moet kunnen vervangen (wat al kan), moet de fabrikant dan ook garantie blijven geven mocht er onverhoopt iets mis gaan?

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 84766 op 15 januari 2019 10:49]

Ja dat zouden ze moeten, bij het vervangen van een accu kan er in principe minder stuk gaan dan bij een batterij, bij een batterij kun je de polen nog omdraaien. bij de meeste accus wil dit al helemaal niet meer om dat de contact punten poke joke zijn geplaatst.... Dus onzin. menig telefoon gehad waar je de accu zo kon vervangen zonder dat je het fout kan doen. En kun je de accu verkeerd plaatsen dan is dat een fout van de fabrikant.....
Wow je maakt er wel een probleem van. Accu vervangen is niet zo moeilijk als de fabrikant het niet moeilijk maakt. Behuzing er af, accu er uit, nieuwe accu er in en in minder dan 1 minuut ben je klaar.

Maar goed kiest de fabrikant er voor de behuizing te verlijmen en ook het wisselen van de accu moeilijk te maken dan is doe het zelf niet een optie voor iedereen.

Neem niet weg dat dat geen verwisselbare accu aanbieden gewoon onderdeel kan zijn van een systeem om er voor te zorgen dat mensen of een nieuwe telefoon kopen of heel duur een accu moeten gaan verwisselen.
Als van je auto je accu het na 2 jaar niet meer doet, kan je m bij de garage kosteloos vervangen.
Waarom niet bij @pple?
Ik vindt dit een uitmelk techniek, ongeacht of ik fanboy ben of niet, 11 miljoen is geen peuleschil.
Blijkt na 2 jaar en 1 maand, dat de batterij nog maar 50% oplaadt door softwarematige veranderingen, dan is de fabrikant fout en kan hij deze kosteloos gaan vervangen, maar dit is een mening, geen vaststaand feit, maar ik denk dat de meeste er wel zo ever denken.
Ik vindt dit een grote misser van welke mobielfabrikant ook en voor mij een reden dit merk niet te kiezen.
Ik had het met mijn iPhone 8, na een jaar op 86%...
Ik vind dat nog steeds belachelijk, Apple neemt als harde grens 80%...

Uiteindelijk eieren voor mijn geld gekozen en voor 35 euro bij een Apple reseller laten vervangen...

Maar eigenlijk van de zotte, voor een toestel waar ik een kleine 1000 euro voor betaald heb...
Ik had nog 87% accu capaciteit en heb de accu gewoon in de apple store kunnen laten vervangen. Deden even moeilijk maar na even discussieren deden ze het toch.
Indien de batterij het laat afweten binnen de 2 jaar heb je gewoon recht op garantie bij het verkooppunt. In het geval van de Apple Store, zullen ze zonder problemen en kosteloos je batterij herstellen/vervangen of je een vervangtoestel aanbieden. Heb je hem elders gekocht, dient de verkoper de herstellingskosten op zich te nemen.
Anoniem: 84766
@bbob15 januari 2019 16:47
Behuizing van Apple is niet verlijmd. In ieder geval niet de 4 5 SE die ik had.
Lijkt leuker dan het is, je gaat dan terug naar de dikkere toestellen. Verder is het dan aan de consument om een fatsoenlijke batterij te kopen.

Tijdje terug een telefoon nieuw leven ingeblazen door een nieuwe originele samsung batterij te kopen. Ding heeft het 2 weken gedaan en daarna viel ie spontaan uit om nooit meer aan te gaan. Batterij eruit: opgezwollen. Leg dat ding naast de oude batterij: nep, te herkennen op meerdere punten (lettertype, contactpunten, sticker niet precies in de midden), maar was me in eerste instantie niet opgevallen.
Dan ligt dat dus niet aan de telefoon, maar aan de neppe accu. Maar als je het via een "betrouwbare" bron hebt gekocht meteen contact opnemen en schadeloosstelling claimen.

En dikkere toestellen? Neem die 2 milimeter. Het is dan nog steeds beter voor het milieu om alleen de accu te vervangen. Mits een originele.
Batterij van de iPhone 6 is echt wel makkelijk te vervangen...
Twee vijzen los aan de lightning connector, twee voor de shield van de batterijaansluiting, die connector los,
vijf vijzen voor de shield van de frontpanel connectors en dan deze ook los. Het enige moeilijke/minder toffe is de lijm waarmee de batterij vasthangt, komt soms makkelijk mee, soms helemaal niet.
Heb er nu al een kleine 30 vervangen voor de iPhones op t werk, ik doe het nu met gemak in een kwartier...
Noem je dar simpel? Meeste consumenten haken bij je 1e zin al af, Simpel is bij mij klepje open accu eruit nieuwe accu erin klepje weer dicht. Dit is niet bepaald simpel, jij doet het in een kwartier omdat je niet anders doet maar iemand die een handleiding leest en dit éénmalig doet is al snel een half uur of langer bezig.
Aan de ene kant moeten de telefoons steviger zijn, water en stofdicht en weet ik nog veel wat, aan de andere kant kijkt men verbaasd omdat er dan wat meer werk aan te pas komt.
Zowat alles in de iPhone is relatief makkelijk te vervangen, kijk maar eens naar ifixit.
Als je naar de Galaxy S5 kijkt, die was ook gewoon waterdicht en had een accu die je gewoon kon wisselen. Fabrikanten doen nu net alsof dat ineens niet meer mogelijk is.

En relatief is alles makkelijk, als je eenmaal weet hoe het moet.
Tsja, als je een stikker gebruikt in plaats van een batterij behuizing, dan kan je enkele honderden μL meer batterij in het apparaat kwijt. Dat is waar het om draait.
Hier ook gedaan. Batterij van mijn oude iPhone 6 was op z'n eind. Vervangen voor een nieuw exemplaar en het ding doet het weer prima. Deze aan m'n vrouw gegeven en zelf een jaar geleden de X gekocht, want de snelheid van de telefoon is dan weer iets wat je niet met een nieuwe accu wegwerkt :)
en dat laatste klopt dan weer niet, want dit hele gedoe is juist begonnen vanwege het feit dat apple de iphones vertraagde bij batterijen die niet meer op 100% zaten.
Tuurlijk wel, maakt 4 generaties dan niets uit?
Het is ook weer niet zo dat je met een accu alle 'vertragingen' wegpoetst. Ik heb in december ook de accu van mijn iPhone 6 laten vervangen en heb nu veel minder last van keyboard lag, maar neemt niet weg dat de telefoon nog steeds gewoon minder snel is dan hij bij aankoop was, laat staan dat hij tegen een iPhone X op zou kunnen.
Precies zoals @Wouterkaas zegt, de snelheid van de 6 is op dit moment om te huilen. Een nieuwe accu hielp misschien om de traagheid ietsjes te verhelpen, maar marginaal tov hoe het ooit was (start melancholisch muziekje). All in all, voor 49 euro had ik een 'verse' iPhone en daar is niets mis mee
Typisch gevalletje de klok horen luiden maar niet weten waar de klepel hangt.

Het enige wat Apple heeft gedaan is automatisch de prestaties verminderen wanneer de batterij kuren toonde en dit niet meer aan kon. Dit werd geregeld zonder kennis ervan te geven. Dat hebben ze daarna opgelost met een update. Het apparaat was nog prima bruikbaar, alleen net iets trager.
En fabrikanten doen er momenteel software matig alles aan om een toestel onbruikbaar te maken na 2 jaar. Vaak worden accu's software matig slechter gemaakt. Apple gaat nog een stap verder en maakt heel het toestel onbruikbaat
Volgens mij doet Apple het op dit vlak juist veel beter dan Android, met iOS12 kan zelfs een iPhone 5S nog prima mee.
Ik heb ook mensen dat geadviseerd, maar dan als de iPhone doorgegeven werd aan iemand. Normaal ging er dan een batterij van de markt in, nu een orginele.
Ik heb ook m'n accu laten vervangen van mijn 3 jaar oude iPhone 6s. Niet omdat het moest, maar omdat het goedkoop kon. Met als doel dat het toestel in elk geval nog mee gaat totdat de iOS versie niet meer opgewaardeerd kan worden. Het vervangen van de accu opzich was niet noodzakelijk en had ik niet gedaan als er geen actie was geweest. Een nieuw toestel had ik sowieso nog niet aangeschaft, want de accu was nog goed (83% max capaciteit). Wellicht heeft het wel uitgesteld dat ik een nieuwe telefoon aanschaf. Dus ik denk dat het nog te vroeg is om de tegenvallende verkopen hierdoor te verklaren. Ik denk dat de tegenvallende innovaties daar meer aan bijdragen.
Ik heb dit in Nederland ook gevraagd bij Apple zelf. Daar moest ie toch echt opgestuurd worden en kon dat een paar weken duren. Een no go dus voor mij. Ik kan mijn mobiel niet zo lang missen en daarbij kwam het totale bedrag toch aanzienlijk hoger uit. De verzekerde verzending moest je namelijk ook gewoon vergoeden. Zelfs binnen de garantie.
In mijn omgeving wist nagenoeg niemand van de regeling. Ik heb er een aantal mensen op gewezen die het daarna hebben laten doen. Ik schat dat het aantal 3 tot 4 keer hoger had kunnen zijn.
Waarschijnlijk wel omdat ze zoveel reacties hebben gehad op het onderklokken van apparaten met een slechte accu. Heb er alleen geen medelijden mee. Alsnog maken ze genoeg winst op de accu's.

Binnen de garanties kost het trouwens helemaal niks. Dus hopelijk gaat mijn batterij nog snel onder de 80% zodat hij gratis vervangen kan worden.
Is onjuist wat je zegt. Je hebt 1 jaar garantie op je batterij na aankoop, 2de jaar is consumentenrecht en geld op alles behalve batterij. En alleen bij punt van aankoop.
Waarom zou je garantie op basis van het consumentenrecht niet van toepassing zijn op de accu?
De accu moet aan de te verwachten levensduur voldoen, zo niet, dan valt ook deze gewoon binnen de garantie. Of dat 2 jaar is staat ook niet vast, het gaat er om dat het product voldoet aan de te verwachten levensduur. (En dan bedoel ik het hele product zonder onderscheid in onderdelen).
Wanneer je hier over een geschil begint of later wellicht zelfs een rechtzaak heb je zeer grote kans van slagen.
Omdat de accu een 'verbruiksproduct' is. Maar ik denk dat je ver komt als je beroep doet op consumentenrecht, zeker binnen de eerste 2 jaar.
Denk ik ook, zijn ze verplicht om het gewoon te repareren.
Niet als het gaat om een accu. Zoals al eerder is aangegeven, wordt een accu beschouwd als verbruiksproduct, iets dat na relatief korte tijd al slijtage kan vertonen. Verminderde accucapaciteit na een jaartje of zo is dan ook geen grond voor een garantieclaim.

Zie ook: https://blog.iusmentis.co...ke-garantie-conformiteit/
Maar als ze de accu's vastlijmen en het onmogelijk maken deze (zelf) te vervangen? Dan is het mi. gewoon onderdeel van het hoofdproduct en zou dezelfde garantie moeten hebben.
Nee, zo lang zij het maar kunnen vervangen.
Het enige verschil in deze situatie is dat het gevolg van die slijtage aan de accu ervoor zorgt dat "het product" minder goed werkt dan je mag verwachten. De verminderde accucapaciteit zal dan ook niet de reden zijn voor de garantieclaim. De verminderde prestaties als gevolg van de slijtage van de accu wel.

Leuk dat je zo'n super snelle SoC in een telefoon propt en daar overal waar je maar kan mee pronkt, maar zorg dat de rest van de componenten dan ook premium zijn.
Een accu kan evengoed premium zijn en toch slijtage vertonen. Dat is nu eenmaal inherent aan het produkt. Je gaat ook geen garantie op autobanden of schoenen claimen omdat ze na een jaar versleten zijn.
Slijtage is normaal inderdaad, maar niet als daardoor andere functies van het product minder worden. Buiten het feit dat als je banden na een jaar versleten zijn, en je er "normaal" mee omgegaan bent, er toch echt iets mis is...ga ik geen garantie claimen op het verslijten van banden. Maar dit past ook niet bij de situatie van de iphone...zoals ik ook al eerder zei. Wat nou als de motor in je auto ineens 20%(random getal) minder pk's heeft, omdat je banden versleten zijn? Dan denk je er vast heel anders over ;)
Je denkt dat de functies van je produkt, de auto dus, niet minder worden door versleten banden?
Het is normaal dat de banden slijten waardoor bijvoorbeeld je grip minder wordt. Net als dat de accuduur minder wordt door de slijtage van de accu. Dat is normaal en geaccepteerd. Maar de motor gaat er niet minder hard van werken, de motor (SoC) van de iPhone wel. Daar ging het mij om.
Dat bevestigt toch alleen maar wat ik zeg? Ik heb het over een te verwachten levensduur.
Slijtage is een normaal iets. Maar dat wil niet zeggen dat je geen nieuwe accu krijgt als hij helemaal niets meer doet na 1 jaar en 2 maanden.

[Reactie gewijzigd door Johan9711 op 15 januari 2019 08:14]

Had een reactie op @nelizmastr moeten zijn. Het bevestigd jouw uitleg en hij vroeg om de bron :)

Het gaat voornamelijk om het verschil tussen garantie en je wettelijk recht op een conform product. Een fabrikant mag de accu (gedeeltelijk) uitzonderen van de garantie, maar de verkoper mag dit niet van jouw recht op een conform product. De verkoper mag zich bijvoorbeeld wel weer beroepen op overmatig gebruik of verkeerd gebruik.

In de praktijk heb ik bij een HTC en een Samsung in het 2e jaar gratis de accu laten vervangen trouwens, maar die ervaringen verschillen nogal als ik online rondkijk.
Uuuhhb NEE. In europa geldt minimaal 2jaar. In Nederland geldt dat je recht heb op een conform product. En dat hangt af van wat je als consument mag verwachten. Ik verwacht dat de accu(en dus ook de snelheid van de telefoon) van een 1000 euro telefoon wel iets langer volhoud als 1 jaar. En moet de verkoper(dit hoeft niet altijd Apple te zijn). Voor een conform product zorgen. En het repareren/vervangen van een accu kan dit oplossen.

https://www.consuwijzer.n...niet-goed-ondeugdelijk-is
Het gaat er niet om wat jij verwacht maar wat je kunt verwachten. Zeker bij een accu gaat bovenstaande niet op natuurlijk. In een telefoon van 500 euro zal kwalitatief net zo'n goede accu zitten als in een telefoon van 1000 euro. Daarnaast is het algemeen bekend dat accu's over het algemeen korter meegaan als het product zelf. Dat een accu niet bij normaal gebruik na een jaar defect zou moeten zijn lijkt me een reële verwachting voor alle prijsklassen. Dat hij bij 2 jaar mogelijk wel defect is ook.
Waarom zou de kwaliteit van een accu in een telefoon van €500,- en die van €1000,- hetzelfde zijn? Als ik een duurder product koop mag ik er ook vanuitgaan dat de kwaliteit van de onderdelen beter is, daar betaal je immers de 'premium prijs' voor.

Dat een accu sneller defect zal zijn als de rest van het apparaat ben ik met je eens, maar 1 jaar is zeker geen 'reële verwachting'. Een telefoon is sowieso een geheel product, je hoeft de accu absoluut niet apart te zien. Daarnaast is het vervangen van de accu bij de meeste telefoons niet bepaald eenvoudig voor de gemiddelde consument en daarmee kan je ook stellen dat die verwachting zeker hoger dan een jaar behoort te zijn.
Nee dat is pertinent onjuist, je betaald voor features en model (Opslag, snelheid, schermkwaliteit, accu grootte). Ook een telefoon van 100 euro moet gewoon een paar jaar meekunnen en dat is in de praktijk ook zo. Als je jouw logica blind volgt betekent het dat een een 32GB Iphone een slechtere accu heeft als een 256GB Iphone, het prijsverschil is immers behoorlijk. Er staat ook geen andere kwaliteit accu in een VW up als dat er in je Passat zit, ook hier is het verschil feutures en model.

Wat betreft je 2e alinea, vrijwel mee eens: OmeJoyo in 'nieuws: Gerucht: Apple verving vorig jaar elf miljoen accu's in i...
"pertinent onjuist"? Kan je dat onderbouwen, want volgens mij spreek jij nu vooral vanuit jouw mening dan dat het feitelijk onderbouwd is door wetgeving oid. Sowieso is er wel degelijk verschil in kwaliteit van accu's, ook bij auto's... deze kunnen immers van verschillende kwaliteit materialen gemaakt zijn, nog niet gesproken over het vermogen wat een accu moet kunnen leveren etc. Daar ga je echt compleet scheef...

Overigens moet je mijn woorden niet gaan verdraaien... een 32GB iPhone en een 256GB iPhone uit dezelfde serie zijn voor 99% hetzelfde product in dezelfde premiumprijsklasse en kwaliteitsklasse, de meerprijs zit em alleen in de grotere opslag. Laten we de discussie aub 100/100 houden en het niet op een dergelijke manier gaan proberen... je snapt zelf ook wel dat je het daarmee uit het verband trekt.
Als je niet eens de moeite neemt om de onderbouwing te lezen dan is er geen discussie. Natuurlijk bestaan er verschillende kwaliteiten batterijen, dat schrijf ik ook. Dat doet niets af aan het feit dat een goedkope telefoon ook gewoon een paar jaar mee moet gaan net als een dure. Ik heb nergens jouw woorden verdraaid, ik zou je post nog maar eens goed teruglezen met een neutrale bril op. Dat je iets anders bedoeld doet niets af aan wat je schrijft.

Trek eens een motorkap van een nieuwe Fiesta open en van een nieuwe Mondeo, dan zul je zien dat er in beide een EFB accu van dezelfde fabrikant staat uit dezelfde prijsklasse. Uiteraard zal er bij een goedkoper merk auto gebruik gemaakt kunnen worden van een lagere kwaliteit, die keuze is aan de fabrikant. Ook hier doet dit niets af aan het feit dat er een minimale verwachting voor een dergelijk type accu is.

Jij probeert een vergelijking te maken naar bijvoorbeeld witgoed of gereedschap waar het aantal verwachte gebruiksuren afhankelijk KAN zijn van de prijs. Maar ook daar geldt dat een zanussi machine van 300 euro (1200 toeren, geen startuistel, geen isolatie) net zo lang mee zal gaan als een zanussi van 600 euro (1600 toeren en alle toeters en bellen). Heb je echter meer betaald voor een borstelloze motor ten opzichte van een "klassieke" motor dan mag je verwachten dat die langer meegaat er zijn immers minder slijtage onderhevige delen.

Vind ervan wat je wilt maar ik ga het hierbij laten want eens gaan we het niet worden :Y)
JIj verdraait mijn woorden in de zin dat je de prijs van een iphone met 32GB afzet tegen de prijs van een iphone met 256GB opslag en dat ik daaruit afleid dat dit prijsverschil ook een verschil in kwaliteit van de accu zou kunnen verklaren... en dat is uiteraard niet de vergelijking die ik maak. Dat is hetzelfde als zeggen dat een VW Passat met leren bekleding t.o. een VW Passat met stoffen bekleding een betere motor heeft omdat de auto met leder duurder is ondanks dat ze dezelfde motor hebben.

Overigens schrijf jij helemaal niet dat er verschil in kwaliteit van accu's is bij telefoons in diverse prijsklassen... lees jij je eigen reacties eerst even terug?
In een telefoon van 500 euro zal kwalitatief net zo'n goede accu zitten als in een telefoon van 1000 euro.
Daarna heb je het zelfs erover dat je ook van een hele goedkope telefoon mag verwachten dat de accu daarvan ook een aantal jaren mee zou moeten kunnen gaan... maar je hoeft van een dergelijke telefoon simpelweg niet de kwaliteit te verwachten die je van een telefoon verwacht van 10x die prijs.

Ik vermoed dat jij dan toch iets anders bedoelt hebt dan hoe je het geschreven hebt...
Nou vertel dan maar eens waarom een telefoon van 100 euro na een jaar een defecte en/of verbruikte accu mag hebben :?

Zomaar 2 plekken waar een cosument zijn informatie vandaan zou kunnen halen:
https://www.consumentenbo...ur-digitale-producten#no5
We vonden overigens geen relatie tussen de prijs van een digitaal product en het aantal jaren waarna het vervangen wordt. Een goedkoper product gaat ongeveer net zo lang mee als een duurder product.

https://www.uneto-vni.nl/...jnenafschrijvingsmethoden
Ook hier wordt bij een telefoon geen enkel onderscheid gemaakt en moeten ze gewoon 2 jaar meegaan

Wat jij probeert is de richtlijn voor andere apparatuur door te trekken op mobiele telefoons, met in het bijzonder de accu. Maar dat gaat gewoon niet op.

Hele slechte accu's ga je namelijk niet vinden in een telefoon of smartphone op de Nederlandse markt, zou ook niet conform zijn en het verschil tussen een "normale" accu en een hele goede accu is niet zo gek groot.
Beide linkjes gaan over wanneer mensen een product vervangen. Niet wat je mag verwachten.

Die uneto link is al meerdere keren door mensen als @Floppus ontkracht. Dat je daar zeker niet vanuit moet gaan.
Beide links bevatten ook informatie over levensduur, zoals in de link van de consumentenbond:

De technische levensduur van een smartphone is waarschijnlijk langer dan 2,5 jaar. Houd er bij oudere smartphones - zeker bij Android-toestellen - wel rekening mee dat deze niet de laatste updates zullen krijgen.

Mijn punt blijft dat het niet uit zou moeten maken en in de praktijk ook niet uitmaakt of je bijvoorbeeld een Galaxy S9 koopt of een Galaxy J6. In beide gevallen moet zo'n toestel gewoon 2 tot 3 jaar mee kunnen voordat de accu het begeeft.
https://gathering.tweaker...message/56996041#56996041

Nee de uneto lijst doet dat niet.
Die lijst is tevens opgestelt door de branche verenegingen zelf. Iets met slager die zijn eigen vlees keurt.
Misschien een auto niet(ben niet bekend in auto land). Maar kijken we naar scooters en elecktrische fietsen dan zit er in de duurdere modelen zeker een kwalitatief beter accu.
Ben ik in die markt ook helemaal met je eens, maar daar is het ook geheel duidelijk waar je voor betaald. De verschillende merken bieden daar zelfs tussen verschillende modellen andere garanties, fiets accu's hebben ook een hoop te doorstaan van vrieskou, naar vocht (al helpt daar normaal natuurlijk de afscherming), naar volle zon en altijd onder zware belasting en zelden bij de juiste omstandigheden geladen.
Maar er is een verschil tussen een verbruikte batterij en een kapotte batterij, een batterij kan eerder defecten vertonen dan dat deze opgebruikt is. Deze status is uit te lezen bij de meeste moderne batterijen.

Bij een defecte batterij geld dan ook (bij Apple iig) dat deze ook onder de consumentenwet vervangen kan worden buiten het eerste jaar.
Bij een verbruikte batterij is dit niet zo, zelfs niet als dit je lukt in het eerste jaar.
Uuuhhb NEE. In europa geldt minimaal 2jaar. In Nederland geldt dat je recht heb op een conform product. En dat hangt af van wat je als consument mag verwachten. Ik verwacht dat de accu(en dus ook de snelheid van de telefoon) van een 1000 euro telefoon wel iets langer volhoud als 1 jaar. En moet de verkoper(dit hoeft niet altijd Apple te zijn). Voor een conform product zorgen. En het repareren/vervangen van een accu kan dit oplossen.

https://www.consuwijzer.n...niet-goed-ondeugdelijk-is
Voorheen was het zo dat een accu (battery) onder een verbruiksartikel valt, iets wat na verloop van tijd ongetwijfeld kapot gaat. Maar met de nieuwe soort accu's is dat verleden tijd.
Da's niet helemaal correct. De richtlijn van de EU schrijft voor consumentenelektronica 2 jaar voor, waarbij in de eerste 6 maanden de bewijslast ligt bij de leverancier en daarna bij de consument. Binnen lidstaten zitten daar weer verschillen in aangezien lidstaten een strengere en/of bredere garantiewetgeving mogen handteren. Daarnaast is het zo dat fabrieks- of verkopersgarantie geldt als aanvulling op de wettelijke garantie, niet als vervanging van de wettelijke garantie.

Dus wanneer je na 13 maanden een probleem hebt met je batterij, en Apple zegt dat dit komt door verkeerd gebruik, dan ligt de bewijslast bij jou om aan te tonen dat dit niet zo is. Daarbij geldt dan wel dat Apple moet aangeven wat dat "verkeerd gebruik" dan is geweest.
Dat eerste is toch precies wat ik aangeef? En ook is die 2 jaar van europa niet zo strikt te nemen. Of kan je echt verwacgten dat bloemen 2 jaar mee gaan? Of dat een mes van de action binnen 2 jaar niet bod mag worden? Ook al gebruik je het alleen om aardappels mee te snijden?

Dat bewijslast is al regelmatig door verschilende juristen en advocaten van tafel geveegt. Zo gelt bv geen shade ook al als het "bewijslast" of een post op een forum waar mensen klagen over het zelfde gebruik.
Dit heb ik ook ervaren, vorig jaar in de veronderstelling dat de vervanging onder het 2e garantiejaar viel, maar dit bleek niet zo..
Heb je daar een bron van?
De prijzen zijn ongeveer gelijk aan wat bijvoorbeeld Samsung vraagt voor een batterijvervanging (al ben je hem dan wel een stuk langer kwijt).
De prijzen zijn ongeveer gelijk aan wat bijvoorbeeld Samsung vraagt voor een batterijvervanging (al ben je hem dan wel een stuk langer kwijt).
Heb twee keer een reparatie gedaan via Samsung, 1 keer via express service (25 eu), binnen 24 uur had ik hem terug. Andere keer normale manier, 3 dagen later weer terug. Valt me niet tegen.

[Reactie gewijzigd door Kapitein187 op 15 januari 2019 09:45]

Nu nog hoelang dat bij Apple is. Is dat een klaar-terwijl je wacht operatie? Geen idee.

Was die 25€ inclusief de accu zelf? Dat zou netjes zijn zeg!
Ik heb in september de accu van m'n iPhone 7 laten vervangen via de Apple Store in Brussel. Had al enkele maanden last van een hele korte batterijduur en van random shutdowns.

Door de korting heb ik ook maar €29,- moeten betalen (batterij inclusief). Afspraakje gemaakt, toestel binnengebracht en anderhalf uur later kreeg ik hem al terug. :)
Je hebt geluk dat je (waarschijnlijk) bij een Apple Store in de buurt woont. Ik woon in Middelburg en wilde mijn batterij laten vervangen. Dat kon volgens de Apple website via Zes in Goes. Ik dacht dat ik daar op kon wachten. Helaas bleek dat zij hem alleen maar naar Apple stuurden, waar hij grondig zou worden nagekeken op beschadigingen, waterschade en evt niet geautoriseerde reparaties. Als dat in orde zou zijn werd de batterij vervangen. Dit zou ongeveer 10 werkdagen duren. Dit alles kreeg ik op de ochtend voor de afspraak gemaild. Gelijk geannuleerd, 10 dagen is echt belachelijk.

Dat noemen ze dan de beste klantervaring.
Dat is dus inderdaad niet laten repareren bij Apple, maar via een tussenleverancier. Bij de drie Apple Stores (Den Haag, Haarlem en Amsterdam) sta je binnen anderhalf uur weer buiten. Waarschijnlijk kan je het ook telefonisch aanvragen bij Apple Support, vermoedelijk gaat dat sneller.

Ze sturen UPS om de telefoon op te halen op dag X, een dag later arriveert zo'n apparaat daar en meestal vindt een repair zelfde dag plaats en wordt 'ie dan ook diezelfde dag weer teruggestuurd. Je bent 'm dan maximaal 2 dagen kwijt. Scheelt weer 8. (;
Bij de drie Apple Stores (Den Haag, Haarlem en Amsterdam) sta je binnen anderhalf uur weer buiten.
Maar alleen als je eerst een afspraak hebt gemaakt, anders sta je na vijf minuten al weer buiten..
Bij de drie Apple Stores (Den Haag, Haarlem en Amsterdam) sta je binnen anderhalf uur weer buiten.
Dat is dus effectief een dag dat het me kost. Dichtstbijzijnde Apple Store staat in Den Haag; zo'n 150km hier vandaan.

Oftewel: anderhalf uur + files heen, hopen op parkeerplaats, lopen, anderhalf uur wachten, lopen, anderhalf uur + files terug.

Leuk voor de locals, maar Nederland is groter dan de Randstad.
Ik ben bij Den Haag geweest, werdt mooi weg gestuurd dat ik eerst een afspraak moest maken.
Dan nog konden ze geen garantie geven dat het binnen een paar uur klaar was.

via Amac Zoetermeer, toestel ingeleverd. dan was ik hem een week kwijt. Apple store is dus wel sneller maar garantie geven ze niet dat binnen xx uur klaar is.

[Reactie gewijzigd door To_Tall op 15 januari 2019 09:10]

Natuurlijk moet je een afspraak maken. Als je naar de kapper loopt en je haar nu geknipt wilt hebben dan kunnen er toch ook wachtenden zijn? :+
Mijn huidig vaste kapper wel ja :+

Maar je kan vaak bij kappers naar binnen lopen en vragen of ze nig een plekkie hebben. Vaak dan 15/20 wachten en je zit op de stoel.

In de US was ik naar een genius bar gelopen. Die verving binnen 40 minuten m’n iPhone scherm. Zonder afspraak zonder moeilijk doen.

Alleen naw gegevens achter moeten laten en een Bob moeten gekeken dat dit mijn iPhone was.
wachtenden voor mij .. wellicht, maar ze sturen me niet weg :P
Is dat echt zo normaal ja? Heb een paar keer wat teruggebracht en ook voor service langs geweest bij de Mediamarkt, BCC etc.. Heb nooit een afspraak hoeven te maken.

Kapper hoef ik ook geen afspraak te maken. Ja er kunnen wachtenden zijn, maar daar kan je dan toch gewoon op wachten?
Hey @tvtech, dat is jammer om te horen. Sommige winkels die Apple toestellen verkopen doen inderdaad zelf geen herstellingen maar moeten het toestel opsturen naar Apple. Dit is een maatregel van Apple zelf.

In het verleden heb ik voor Switch (een Apple Premium Reseller) in België gewerkt en daar werden de meeste herstelling ter plekke uitgevoerd. Je was je toestel dan maximum 3 werkdagen kwijt. Misschien is het een optie om in de toekomst een APR in de buurt te zoeken die jou deze service ook kan aanbieden? Amac is één van de grotere APRs in Nederland als ik me niet vergis.
Dan moeten die er wel zijn in Zeeland. Ik had gehoopt dat Zes het snel zou kunnen maar nee dus. En kun je dus geen gebruik maken van die goedkopere optie. Rijden naar Den Haag of Amsterdam kost meer dan dat ik hem hier in de buurt laat repareren.
Op de website van Amac staat bij de store in Middelburg nochtans dat die een 'servicepunt' is. Ik ging er dus van uit gaan dat je daar je reparatie wel kan laten uitvoeren? https://www.amac.nl/stores/middelburg
Klopt maar als je naar de Apple support pagina gaat wordt je verwezen naar Zes in Goes. Amac Middelburg repareert ook niet dus moet alles opgestuurd worden en daar had ik geen zin in. Een paar dagen kan ik best wachten maar 10 dagen vind ik gewoon onnodig lang. Als ik naar Repair service Nederland in Vlissingen ga kan ik hem dezelfde dag ophalen. Alleen deden die het niet voor de €29,-. Ik wacht daarom gewoon tot de batterij nog slechter wordt en laat hem dan daar wel vervangen.
Waar heb je de telefoon gekocht dan?
Amac Middelburg. Maar die staan niet bij de reparatie centers vermeld
Ik heb hetzelfde gedaan in de Apple Store in Brussel, vorige maand. Online afspraak maken was al 2 maand onmogelijk, alles was steeds volzet. Ter plaatse heb ik een half uur moeten aanschuiven, om dan te horen dat ik 3 uur later mocht terugkomen. Niet om de batterij te vervangen hoor, enkel om de intake te doen! Batterij hadden ze niet eens op voorraad 8)7

Uiteindelijk 2 weken later, opnieuw zonder afspraak, is mijn batterij binnen de 2 uur vervangen "toen de onderdelen binnen waren".

Ze hebben niet eens een balie en dat er aan het venster een lange rij staat waar je mag gaan aanschuiven moet je blijkbaar maar geroken hebben.

Absoluut niet wat je verwacht in een flagship store (en absoluut niet vergelijkbaar met elke andere Apple Store in het buitenland die ik ooit ben binnengewandeld).
Het is mogelijk een afspraak te maken via de Apple support site. In dat geval is het een "klaar-terwijl je wacht operatie".

Op het einde van het jaar waren er echter bij mij in de buurt weinig opties. Daardoor heb ik mijn oude 6s ingeleverd bij een Switch winkel in de buurt, na een werkdag of 4-5 had ik hem terug.
Klaar terwijl je wacht kan dus alleen als je naar een Apple Store gaat helaas. Ik had ook via de support site een vervanging aangevraagd en dat kon dus via Zes in Goes. Wat dus 10 dagen zou duren.
Ik heb het eind december nog laten doen voor mijn iPhone 6. Ik kreeg keurig een doos thuisgestuurd (je kan ook kiezen dat hij opgehaald wordt) en deze op zaterdag afgegeven bij een UPS point. Op dinsdagochtend kwam hij aan bij Apple, op dinsdagmiddag ging hij al weer met nieuwe batterij retour. Ik had hem woensdag weer binnen.
Ik was er incl €12 verzendkosten €41u voor kwijt.

Ze geven een doorlooptijd van 2 weken aan, maar in mijn geval ging het dus een stuk sneller.
Als je het in een Apple (Genius) store doet, kan je er volgens mij idd op wachten.
Ik vind drie dagen voor een routine klus van zo'n 1,5 uur maximaal anders best lang te noemen.
ik ook. Zo moeilijk is het allemaal niet.
Je bent vast ook de enige die iets laat repareren.
Dan is de prijs dus wel weer gestegen tov vorig jaar, blijkbaar ziet Apple meer winst in de accu verkoop, het is niet voor niets €20,- duurder denk ik dan. Lijkt me niet dat de redactie de prijzen niet goed heeft uitgezocht.

Maar met de onderbouwing kan ik mij wel in vinden. Ik heb hetzelfde met mijn S7, die voldoet voor mij nog meer dan prima. Custom ROM erop verlengt het leven flink! Een 1,5 jaar na aanschaf of zo en goed gebruik heb ik alsnog een 25-30% accu verbruik gedurende de dag en dat terwijl ik tegenwoordig ook een bluetooth headset gebruik.

[Reactie gewijzigd door CH4OS op 15 januari 2019 08:53]

En dat jaar daarvoor waren de prijzen €89, dus het is nog steeds goedkoper.
Vandaar 'tov vorig jaar'? Dat het dan nog steeds goedkoper is dan wat het twee jaar geleden was is leuk, maar is gewoon een drogreden en voegt eigenlijk niets toe aan mijn punt dat het duurder is geworden tov vorig jaar.

Zo kun je altijd aan de gang blijven immers.

[Reactie gewijzigd door CH4OS op 15 januari 2019 12:44]

Maar had Apple ook niet vanaf het begin vermeld dat het een tijdelijke prijs is? Daarom snap ik jou opmerking niet omtrent de winst in de accu verkoop.
Blijkbaar konden de accu's eerst verkocht worden €29,- en is het nu minimaal €49,-, zie Kapitein187 in 'nieuws: Gerucht: Apple verving vorig jaar elf miljoen accu's ...? Kan mij niet voorstellen dat de kosten en dergelijke ineens zóveel gestegen zijn. Apple ziet nav vorig jaar dat er ook een markt is voor accu's. ;)

[Reactie gewijzigd door CH4OS op 15 januari 2019 12:45]

iPhone 6s accu vervangen, 10 minuten werk met de juiste tools!
Klopt gisteren in Amsterdam de batterij van mijn SE vervangen voor 49 euro buiten wat voor programma of garantie dan ook om.
De vraag is hoeveel verkopen gemist zijn. Een deel van het publiek zocht een klein toestel dat niet meer in de line up zit, dus die komen sowieso niet voor XR en XS. Om te concluderen dat 11 miljoen vervangingen dus gemiste verkopen zijn is niet direct te linken.

Maar een paar miljoen dollar gemist zal wel aannemelijk zijn, 5 miljard dollar eronder, da's prijszetting en China (hoewel dat meer het zwarte schaap is voor allerlei onheil).
Dit kan je nooit helemaal hard maken, maar er zijn 11 miljoen mensen van wie hun iPhone ineens beter werkte dan voorheen tegen een geringe prijs. Die 11 miljoen mensen zullen stukken minder geneigd zijn een nieuwe iPhone te kopen.

Verder ben ik het met je eens dat er geen klein toestel in de line-up zit. Dit is iets wat ik niet veel mensen hoor zeggen, maar ik vind het een zeer evident gemis. De iPhone 7-generatie, de laatste generatie voordat de X er was, had een verhouding van ongeveer 50-50 tussen de 4.7" en 5.5" iPhone.

Voor de mensen die geen zin hebben om 1000 euro uit te geven maar ook geen gigantische Xr willen, is er gewoon niks nieuws in de line-up. En tja, een iPhone 8 die qua design nauwelijks verschilt van een iPhone 6 uit 2014 is in 2019 niet super aantrekkelijk.
Inderdaad.

Daarbovenop komt nog dat als mensen naar 2-3 jaar al grote problemen ondervinden met hun IPhone (een toestel dat het juist moet hebben van de mogelijkheid er lang mee te doen) wel 2 keer nadenken of ze wel weer een nieuwe (die ook nog eens veel duurder is dan destijds) IPhone willen of een goedkoper model van een ander merk.

Terwijl je met deze korting mensen die over 1-2 jaar aan een nieuw apparaat toe zijn vanwege deze actie wellicht juist eerder bij Apple blijven.
Normaliter werden er maar 2 miljoen batterijen vervangen op jaarbasis. Dus 9 miljoen telefoons meer dan normaal. Je mag best aannemen dat ergens tussen die 9 miljoen mensen wel een paar miljoen mensen zitten die normaliter een "snellere" gekocht zouden hebben. Maar ik denk ook dat de afweging 49 euro voor een batterij of 849 euro voor een iPhone XR best meewerkt in die beslissing.
Apple heeft zijn processor en accu's zo ontworpen, dat na veroudering de accu de piekbelasting van de processor niet meer aan kan, vooral bij kleinere iPhones met accu's die minder capaciteit hebben. Andere smartphones hebben daar geen of nauwelijks last van.
Waar is dit op gebaseerd? Dit verhaal heb ik nog nooit gehoord.

[Reactie gewijzigd door TMC op 15 januari 2019 08:22]

Andere smartphones hebben er net zoveel last van, maar de impact is groter bij een iPhone omdat die een kleinere accu heeft vergeleken met andere smartphones.
De problemen die de iPhone ondervond met de accu hebben andere smartphones ook, alleen word dit extra uitvergroot omdat Apple en Premium
Heb je misschien een link hiervan?
Ik kon toen helaas geen reviews vinden waar andere telefoons ook na een jaar getest werden.
Reviews zijn er niet, maar genoeg mensen op fora die dezelfde problemen omschrijven die de iPhone ook heeft (gehad)

https://www.google.com/se...forums.androidcentral.com
Ik heb dit eerlijk waar nog nooit gezien. De eerste keer was ook met het hele Apple gebeuren.
Maar via je eigen link zoek je op Samsung S8 battery shutdown, en vervolgens krijg je alleen maar links van andere modellen? S7 edge,S4,S2, Note 4?
Er is letterlijk geen enkele link op de eerste pagina voor de S8.

Of mis ik iets?
Ik doelde ook niet specifiek op de s8, dit was 1 van de resultaten waar ik op kwam.
En er zijn bij mij wel enkele resultaten van een s8 te vinden.
Het gaat er om dat elke smartphone met 2 jaar dezelfde symptomen kan hebben. Ligt puur aan hoe je het toestel gebruikt.

[Reactie gewijzigd door Crp op 15 januari 2019 13:23]

Welke links zijn dat dan? Want heb het nu op drie verschillende apparaten getest, en die link levert geen 1 keer een S8 link op.

Maar 3/4 van die resultaten zijn meer dan 5 jaar oud.

Ja het komt blijkbaar ook voor bij andere toestellen. Maar het komt niet eens in debuurt van de iphone getallen.
Maakt toch niet uit dat het 3/4 jaar oude links zijn. De iPhone 6 was ook 3 jaar oud. Het gaat er om dat de batterij (lithium-ion) hetzelfde is. En dat door ondeugdelijk gebruik dit de symptomen zijn.

En omdat je er zo naar op zoek bent: ik krijg op plek 5 en 10 forumposts over de s8/s8+
https://www.google.com/am...plus-shut-down.html%3famp
https://forums.androidcen...your-battery-die.html?amp

Maar nogmaals het gaat mij niet specifiek om de s8, alle toestellen met lithium-ion batterijen kunnen hier last van hebben/krijgen

[Reactie gewijzigd door Crp op 15 januari 2019 14:42]

Die kleinere accu is precies het pijnpunt. Het fundamentele probleem speelt bij alle merken. Maar door de keuze om kleine accu's te plaatsen wordt dit probleem vergroot. Waar de verminderde accuduur kan worden gecompenseerd door zuinigere componenten, blijft dit probleem bestaan. Er valt dus wel iets af te dingen op de keuze voor relatief kleine batterijen, helemaal voor de gevraagde prijzen.

[Reactie gewijzigd door mac1987 op 15 januari 2019 22:47]

Totale bullshit. Ik heb nog nooit een telefoon gehad die niet na verloop van tijd met 20% accu en koud weer ineens uit viel bij piekbelasting. Zelfs die Nokia koelkast na zes jaar, maar dan mag het van mij. Wat ik tegenwoordig wel beter weet is dat het aan de batterij ligt en waar en hoe ik die het beste kan vervangen.

Ik wil wel geloven dat bepaalde merken grotere batterijen meeleveren en dat het probleem daardoor gemiddeld pas later optreedt als bij iPhones. Het enige wat je kunt doen bij een versleten batterij is een waarschuwing weergeven en de telefoon throttlen. Op een crashende telefoon (natuurlijk precies in December, 01:00 's nachts, geen treinen, -12º, wind en sneeuw) terwijl je een Uber probeert te bestellen zit helemaal niemand te wachten.
Daar staat nergens dat het ontwerp van de accu en processor verantwoordelijk is voor het probleem met de batterij.
Nog steeds knettergek.

Als jij een zo'n product (high-end telefoon van meer dan €800,-) koopt, mag je er van uit gaan dat - bij normaal gebruik - dat het product minimaal 2 jaar goed blijft functioneren. Als dat niet het geval is, dan moet de winkel waar je 'm gekocht hebt kosteloos reparaties / vervangingen uitvoeren.

Als je bij de MediaMarkt aankomt en ze zeggen 'Apple vergoedt dit niet' of 'valt buiten de fabrieksgarantie'. Dat is niet jouw probleem. Dat is het probleem van de MediaMarkt hoe ze dat onderling wel/niet regelen met Apple.
Dat gaat niet op voor slijtageonderdelen. Je hebt dat ook deels zelf in de hand door goed om te gaan met laden. Je telefoon de godganse dag laten tricklechargen of eerst helemaal leeg laten gaan alvorens te laden bijvoorbeeld is niet bijster bevorderend voor de levensduur. M’n iPhone X heeft bijvoorbeeld na een jaar slechts 2.5% accudegradatie nu ik een beetje oplet met het laden.
Ik hoor dat verhaal vaker maar ik heb het idee dat dat een fabeltje van de fabrikanten/winkeliers is.
Ik zou dit graag in een wettekst / Consumentenbond /Consuwijzer willen zien. Ik ben het daar nog niet tegen gekomen.

En 'Je telefoon de godganse dag laten tricklechargen of eerst helemaal leeg laten gaan alvorens te laden bijvoorbeeld is niet bijster bevorderend voor de levensduur'
Klopt helemaal, maar ik weet niet of de gemiddelde consument die weet/dient te weten. En zoja, is dat dan 'geen normaal' gebruik?

[Reactie gewijzigd door Ynst2003 op 15 januari 2019 16:38]

Heb mijn iphone 6 al sinds september 2016 en volgens de batterij > batterijconditie staat deze nog steeds op 97%.
Kan dus nog wel even door voor deze vervangen moet worden denk ik zo.

Of gaan ze bij Apple uit van een andere conditiewaarde?
Het gekke is, tot medio december had mijn iPhone 6 ook >90% ... nu zit ie ineens op 74% en kom ik amper de dag door voordat ie leeg is. Die 75% boeit me niet zo, normaal haalde ik anderhalve dag en dat zou dan iets minder geworden zijn, maar nu moet ik écht creatief omgaan met batterijgebruik om het eind van de dag nog te halen.

Toch maar eens een herinstallatie doen.

Overigens bij Macbooks is de conditiewaarde 80% ... ik heb een refurbished Macbook 2012 gekocht (pre-Retina) en die vervingen m'n accu na 11 maanden zonder problemen onder garantie omdat 'ie toen op 79% kwam. Ik dénk dat dat een Apple-vereiste is .. nu was dat geen Apple Store zelf maar 'gewoon' zo'n refurb verkoper. iUsed in dit geval maar ik denk dat anderen dezelfde voorwaarden aan moeten houden.

[Reactie gewijzigd door DigitalExorcist op 15 januari 2019 08:54]

Aan de andere kant is mijn iPhone 6s binnen een jaar al naar 82% gezakt en valt regelmatig uit als de lading richting de 10% komt. Toch vindt de IT afdeling op mijn werk dat dit normaal is en weigert de accu te vervangen. |:(
Voor die 3 tientjes had ik het dan zelf laten doen en dikke vinger naar de IT-afdeling :P
Goed idee. Van het weekend maar eens proberen als ik bij de Apple Store ben :)
Ik ben bang dat het intussen €49 kost. :P Alsnog niet superduur, maar wel zuur dat je iets meer dan 2 weken geleden het voor €29 had kunnen laten doen hehe. Misschien als je zegt dat er de laatste weken van December steeds geen plek was dat ze coulant zijn... }>
Ach, dat krijg ik er als declaratie wel doorheen :)
Tussen kerst en nieuwjaar wilde ik mijn iPhone 6 van vier jaar oud bij de Apple Store inleveren om een iPhone XR te kopen met EUR 130 korting. Bij het verwijderen van het hoesje bleek de iPhone 6 dikker te zijn geworden, doordat de batterij dikker was geworden. Inruil was daardoor onmogelijk. Ik heb ze erop gewezen dat ik dan graag een nieuwe batterij wilde voor EUR 29. Gelukkig kon dit die dag nog. Omdat de batterijen van iPhone 6 op waren, kreeg ik een nieuwe iPhone 6 (waarschijnlijk refurbished). Deze kon ik wel inleveren voor de EUR 130 korting.
Wat een raar en logistiek-onhandige constructie (wat ook weer geld kost uiteindelijk). In die zin zou Apple echt wat coulanter moeten zijn zodat dit soort omwegen onnodig zijn.
Hij vertelt toch dat hij een vervanging heeft gekregen.

Lijkt me gewoon coulant, wat zou die dan nog meer moeten krijgen?
Een accu wordt door gebruik toch altijd minder, dan is dit toch een oplossing die voor iedereen goed uit pakt.
De wijze waarop het allemaal gebeurd, daar zet ik ook mijn vraagtekens bij, maar eindresultaat lijkt me voor iedereen een goede oplossing.
Gezien de flinke stijging in het percentage accu's dat is vervangen zou het Apple sieren als ze deze oplossing blijven promoten. Tijdens de laatste keynote werd er nogal hoog van te toren geblazen over het groene karakter van Apple en dit is natuurlijk een hele goede oplossing om de productie van nieuwe telefoons terug te dringen.... iets zegt me alleen dat de aandeelhouders minder groen zullen denken :)
De meeste iPhone gebruikers, maar ook van andere merken, zijn niet zo technisch, en vervangen meestal hun huidige toestel, als deze kapot gaat, of in de meeste gevallen wanneer deze (naar hun idee) niet meer naar wens functioneert. Maar als in dit geval bij de iPhone, blijkt dat alleen al, de vervanging van de accu, de klachten oplost, men de betreffende iPhone veel langer zal blijven gebruiken. Omdat vervanging van de accu nog altijd voordeliger is dan de aanschaf van weer een nieuwe iPhone.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee