Amazon onderzoekt het onbedoeld opnemen en doorsturen gesprekken slimme speaker

Amazon onderzoekt een geval waarbij een slimme speaker met zijn Alexa-assistent gesprekken van een gezin opnam en deze doorstuurde naar een contact, zonder dat de gezinsleden hier weet van hadden.

Een gezin uit het Amerikaanse Portland nam contact op met Amazon nadat een kennis hen waarschuwde dat hun slimme speaker hem via zijn smartphone een gesprek had gestuurd. Hij dacht dat de speaker dit deed door een hack en stuurde het geluidsbestand naar de familie, ter verificatie. Het gezin had meerdere speakers met de Alexa-assistent, waarschijnlijk Echo-apparaten van Amazon zelf, in verschillende kamers staan, om licht en de thermostaat te bedienen.

Een Alexa-technicus van Amazon onderzocht de logs en bevestigde het verhaal. Details over de oorzaak en hoe vaak dit voorkomt gaf hij niet. Amazon laat in een verklaring aan Kiro7 weten dat het de zaak verder onderzoekt en dat het om een extreem zeldzaam geval gaat: "We nemen stappen om te voorkomen dat dit in de toekomst nogmaals plaatsvindt." Het is niet de eerste keer dat slimme speakers met privacyproblemen te maken hebben; vorig jaar oktober bleek een bug in de Google Home Mini ervoor te zorgen dat sommige exemplaren continu audio opnamen.

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

25-05-2018 • 08:33

97 Linkedin

Submitter: GEi

Reacties (97)

97
93
38
4
0
37
Wijzig sortering
Ik heb een beetje vraagtekens bij hoe dit soort berichten in het nieuws worden gezet. In het originele bericht uit de bron wordt het verhaal uit het perspectief van de vrouw verteld. Want, zij zullen zelf naar het nieuws gestapt zijn.

Als je het bericht hier op Tweakers leest, lijkt het een beetje alsof het bericht van Amazon af komt, alsof zij zelf naar buiten komen met dit nieuws. Op deze manier staan ze dus als organizatie een beetje positiever in het licht.

De titel van het originele bericht: Woman says her Amazon device recorded private conversation, sent it out to random contact

Titel van het bericht op Tweakers: Amazon onderzoekt per ongeluk opnemen en doorsturen gesprekken slimme speaker

Nu zijn beide titels correct, maar het verhaal wordt een beetje op twee verschillende manieren verteld. Het zou fijn zijn als er iets meer achtergrond informatie wordt verstrekt hoe zulke artikelen de wereld in worden gegooid. Want het klinkt nu eenmaal stukken beter dat Amazon een incident onderzoekt, dan dat iemand aangeeft dat hun product (per ongeluk?) data heeft doorgestuurd. Dus het bericht wordt een beetje gekleurd hier.
Beide is ook waar. Die vrouw is naar Amazon gestapt, die onderzoeken het, en bevestigen het verhaal. Blijkbaar was die vrouw niet helemaal tevreden met de afwikkeling, want ze is daarna naar de pers (KIRO 7) gestapt.

Het gaat er uiteindelijk dus om dat die vrouw compensatie wil, en Amazon die niet wil geven. Dus stap je dan naar de pers, en hang je alles aan de grote klok. Vervolgens nemen alle websites het artikel blind over.

Zo werkt dat tegenwoordig blijkbaar.
Anoniem: 120539
@11012425 mei 2018 09:30
(We dreigen wel een admin note te krijgen, want commentaar hoort natuurlijk niet hier thuis maar in Feedback. Je punt is echter wel sterk en discussie hier wellicht zinnig.)

Eens. Als de kop dan toch al af moest wijken van de bron dan lijkt me één onderdeel nog belangrijker:
Een Alexa-technicus van Amazon onderzocht de logs en bevestigde het verhaal.
Het grootste nieuws is dus niet dat iemand beweerd dat er een conversatie is opgenomen, en ook niet dat Amazon dat onderzoekt, maar dat al bevestigd is dat het is gebeurd.
Het (diepere) onderzoek gaat naar ik mag aannemen over hoe dit heeft kunnen gebeuren en hoe dit in de toekomst kan worden voorkomen.
Elders op internet lees ik dit:
"Echo woke up due to a word in background conversation sounding like "Alexa." Then, the subsequent conversation was heard as a "send message" request. At which point, Alexa said out loud "To whom?" At which point, the background conversation was interpreted as a name in the customers contact list. Alexa then asked out loud, "[contact name], right?" Alexa then interpreted background conversation as "right." As unlikely as this string of events is, we are evaluating options to make this case even less likely."

Ik gebruik zelf Alexa en ze gaat pas wat doen na het "wake word". Eerder luistert ze niet en stuurt ze niets door. Dit is ook gewoon meermalen onderzocht.

https://www.iot-tests.org...send-data-in-silent-mode/
Je benoemd dat het door deze manier van verwoorden positiever en beter klinkt in het voordeel van Amazon...

Feit blijft dat er zonder dat ze het wisten audio is opgenomen en vervolgens zonder dat ze het wisten is doorgestuurd via het internet.
Dat Amazon hier onderzoek naar doet lijkt mij niet meer dan logisch en verzacht de situatie wat mij betreft echt niet.
Feit blijft dat er zonder dat ze het wisten audio is opgenomen
Bullshit. Als je zo'n Echo in huis haalt en je kan ermee praten, dan weet je dat het heel de dag naar je staat te luisteren. Alles moet opgenomen worden om commandos eruit te kunnen filteren.

Ze wisten wellicht niet dat het nu doorgestuurd zou worden, maar volgens Amazon heeft de Echo eigenlijk ook niets fouts gedaan:
Volgens Amazon hoorde de Echo het commando "Alexa", gevolgd door "send message". Alexa reageerde daarop hardop "To whom?" Waarop het een naam interpreteerde uit de contacten van het gezin.
Daarop antwoordde Alexa "[naam], right?", waarna Alexa "right" dacht te horen.

[Reactie gewijzigd door Rex op 25 mei 2018 10:57]

Alexa hoort wel veel :)

Trump tegen zijn defense advisor: "Alex, shall we send off the nukes?"
Alex: "Yeah , to Putin, right?".
Probleem voor Tweakers is dan dat ze een titel als "Vrouw claimt dat Amazon Alexa speaker privegesprekken opneemt en doorstuurt" zouden gebruiken, de commentaren hier weer vol zouden stromen met het verwijt van clickbait.

Voor de huidige titel valt wel iets te zeggen; het is feitelijk juist, maar iets minder schreeuwerig dan de Engelse titel.
Over de titel gesproken, ben ik de enige die las dat amazon per ongeluk een onderzoek gestart was?
Niet echt...

[Reactie gewijzigd door ajolla op 25 mei 2018 12:30]

En daarom is het van belang de bron te checken :)
Ja, ja "extreem zeldzaam geval" ... Meestal gebeurt dit als er bewust wordt afgeluisterd! Ik ben erg huiverig van deze trend: je betaalt voor afluisterapparaten in je eigen huis. 8)7
Misschien luisteren ze ons wel af, doet niet af dat dit gewoon een bug is. Ze zouden het nooit doorsturen naar een random contact, dus ja dit is per ongeluk en mss extreem zeldzaam.
Precies! De bug is niet dat je afgeluisterd wordt, maar dat het naar de verkeerde persoon is verstuurd!

:)
Ik ben het met je eens hoor. Maar jij betaald voor een afluisterapparatuur die je altijd bij je hebt. Niet alleen afluisteren, maar ook je locatie en persoonlijke contacten.
Jij hebt dus geen smartphone? Of überhaupt een mobiele telefoon?

Computer zelf gebouwd? Geen microfoons en dergelijke neem ik aan?
Zoals ik zeg, ik ben het met hem eens. Ik heb ook een smartphone, laptop en noem maar op.

We vallen met z'n allen hierover, maar iedereen hier heeft al zijn privacy opgegeven met de aanschaf met zijn of haar mobiel.

Nog ironischer is dat mensen de camera van hun laptop afschermen terwijl ze de hele dag op hun telefoon zitten met een nog betere selfie camera die nooit wordt afgeschermd.

Ik probeer trouwens niet te oordelen maar een discussie aan te wakkeren.

Over mijn persoonlijk. Ik maak mij ook zorgen. Daarom wil ik weer terug naar een dumbphone. Smart TV is al de deur uit. Enige wat ik dan overhoud is een laptop voor werk en een game PC die geen microfoon of camera heeft. Ik weet dat ik dan nog steeds bespiedt kan worden trouwens, maar ik denk ook dat volledige vrijheid niet meer bestaat. Tenzij je ergens in de rimboe gaat wonen zonder apparatuur.
Voor PC en laptop enzo kun je met volledig open-source software werken, dus dat is prima op te lossen. Een open source satelliet (of kabel of DVB-T) ontvanger is ook mogelijk, ik heb er al jaren enkele in huis tot grote tevredenheid.

Helaas zit je voor werkbare telefoons nog altijd aan gesloten zooi vast, pogingen tot open source telefoons hebben nog niets levensvatbaars geleverd. Ik vertrouw mijn telefoon dus niet erg, en zal er dus niet op internetbankieren of iets van dien aard. Slap gezever en afmelden bij de sportclub gaat dus wel...
Dus alle software die op jouw PC is geïnstalleerd is open source software waarvan je persoonlijk elke regel code hebt nagelopen?
Er blindelings op vertrouwen dat iemand anders de code controleert, dat die persoon betrouwbaar is en elke gevonden kwetsbaarheid rapporteert en dat die kwetsbaarheden vervolgens worden gerepareerd, is hetzelfde als blindelings op de mooie blauwe ogen van Microsoft of Apple vertrouwen.
Het gaat erom dat de mogelijkheid er is om elke regel na te lopen.

En het gaat niet alleen om vertrouwen. Kernel drivers die ik voor Linux heb geschreven zijn door verschillende mensen gereviewd alvorens ze geintegreerd werden. Daar zijn best nog veel goede verbeterpunten uit gekomen. Drivers die ik voor Windows heb gemaakt zijn nooit door iemand met enige kennis van zaken bekeken, en de WHQL certificering is ook een wassen neus (want ze hebben de source code niet nodig). Ik denk dat daar heus nog wel bugs in zitten, en wie weet wat voor kwetsbaarheden.
Ik denk dat je tegenwoordig helemaal geen afluisterapparatuur mee nodig hebt. Iedereen post foto's met gps data online, daarna zetten ze hun 3,5K hardloop traject inclusief startlocatie op facebook. Je weet dus al waar ze wonen, welke vrienden en hobby ze hebben. Algemene psychologische gesteldheid en stemming moet ook niet moeilijk zijn met enkel publiek beschikbare data.

24 uur surveillance kost veel te veel geld. Ze willen enkel metadata.
Ik maak me in ieder geval niet druk om surveance met "slimme" speakers. Als ze je af willen luisteren zijn daar veel meer zaken stukken eenvoudiger. Zoals gewoon een afluister apparaat plaatsen :)
Meestal gebeurt dit als er bewust wordt afgeluisterd!
Dergelijke boude stellingen mag je wel even onderbouwen. Het klinkt net zo onzinnig als dat als je klikjes hoort je dan wordt afgeluisterd 8)7

[Reactie gewijzigd door .oisyn op 25 mei 2018 08:56]

Weet je nu nog niet dat je overall wordt afgeluisterd waar het maar kan?
'kunnen' is het trefwoord, niet 'mogen', of 'terrorisme'.
Het kan, dus gebeurt het.
Nu nog wachten op de echo's met camera's.
Facebook vraagt de Engelsen al om al hun DIY pornografische foto's in te zenden, zodat ze ze in de toekomst kunnen 'blokkeren'.

"What could possibly go wrong."...

Opinie: Je moet een toch wel ongelóóflijk stomme idioot zijn om dat soort apparaten in huis te halen...
Edit: En er nog voor betalen ook!

[Reactie gewijzigd door ajolla op 25 mei 2018 12:06]

Je hele reactie gaat totaal niet in op wat ik zeg. Janbaarda komt met het argument dat dit soort dingen meestal gebeuren als er wordt afgeluisterd. Dat is een opvallende stelling, waarom gebeuren dat soort dingen meestal met afluisteren? Als je afluistert stuur je geen audio-opnames door naar iemand in de contactenlijst. Welke datapunten heeft hij om te bepalen dat dat dus meestal gebeurt in die situaties?

Of we daadwerkelijk veel worden afgeluisterd staat hier compleet los van, en dat maakt je reactie dus compleet irrelevant.
Voor jou misschien, en technisch heb je helemaal gelijk.
Ikzelf reken er echter op dat meerdere mensen mijn reactie lezen.
Jij reageert direct op mij met de vraag "Weet je nu nog niet dat je overall wordt afgeluisterd waar het maar kan?" Hieruit maak ik op dat jij van mening bent dat ik zou denken dat er niet veel wordt afgeluisterd. Maar ik ga helemaal niet in op de stelling dat er veel wordt afgeluisterd, ik reageer op de redenering. Dus ik vind het enigszins raar dat je met die reactie komt.

Ik ben het trouwens niet met je eens, maar die discussie ga ik hier niet voeren.

[Reactie gewijzigd door .oisyn op 25 mei 2018 12:47]

Ik zei al dat je helemaal gelijk hebt dus waar gaat jouw nieuwe reactive nu eigenlijk over?
Let wel dat deze audio opnames doorgestuurd zijn maar contacten van de gedupeerden en niet naar Amazon zelf.

Het lijkt mij een gevalletje te gevoelige spraakherkenning in combinatie met een hoop "geluk" dat de spraak assistent het als een commando heeft opgevat om de audio op te sturen.

Alsnog natuurlijk een kwalijke zaak, maar dit lijkt mij verre van opzet.
Sterker nog, Alexa vraagt altijd zelf om input en bevestiging. Dus in de conversatie is de bevestiging opgevangen.
Afluisteren heeft hier echt niks mee te maken, dat afluisteren kan gebeuren (of niet) maar heeft niks te maken dat het word doorgestuurd naar een ander persoon die er niks mee te maken heeft!

Redenering van lik-me-vessie dus :)

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 25 mei 2018 09:04]

Beetje paranoïde? De Alexa apparaten kunnen je in principe niet afluisteren. Ze hebben een kleine zuinige onboard chip die alleen naar een aantal sleutelwoorden luistert, en pas wanneer deze woorden opgevangen worden dan wordt de rest van het apparaat ingeschakeld. Dat zit ook geschakeld dat de blauwe ring altijd oplicht wanneer Alexa luistert.

Bovendien zijn er genoeg tech-savvy personen die meten hoeveel en wat Alexa allemaal verzend en ik heb nog nergens gehoord dat Alexa dingen verstuurd die het niet zou moeten.
En in die 'zuinige chip' zit weer een andere, 'management', chip?
Je hoeft niet paranoïde te zijn om van het verleden te leren... :O
De Alexa apparaten kunnen je in principe niet afluisteren. Ze hebben een kleine zuinige onboard chip die alleen naar een aantal sleutelwoorden luistert, en pas wanneer deze woorden opgevangen worden dan wordt de rest van het apparaat ingeschakeld

Dat is niet zoals het werkt.

Spraakherkenning wordt doorgestuurd naar Amazon voor processing. Amazon heeft tot op heden geen openheid gegeven wat het bewaar-beleid van deze data is.

Het is waar dat de sleutelwoorden nodig zijn om de zaak te activeren, maar deze activatie is behoorlijk gevoelig. Ook wordt de data rondom een potentieel (!) wake-word verstuurd naar Amazon voor verifciatie dat het echt een wake-word is, plus analyze van wat de vraag is.

En als klapper heeft Amazon 'follow up' mode toegevoegd wat continue (voor een periode na een wake) luisteren mogelijk maakt.
Daarom komt er hier geen in huis.
Daarnaast al mijn amerikaanse collega's hebben hun webcam (op hun zakelijke laptop) afgeplakt of zo'n schuifding er voor.
Dat soort dingen zie je in NL nauwelijks.

We moeten ons beter bewust zijn wat ze van ons doorsturen en waarvoor ze het gebruiken.
Daarom komt er hier geen in huis.
Daarnaast al mijn amerikaanse collega's hebben hun webcam (op hun zakelijke laptop) afgeplakt of zo'n schuifding er voor.
Dat soort dingen zie je in NL nauwelijks.
Bedrijf waar ik werkte had iedereen een plakkertje op de webcam zitten hoor, waren allemaal Nederlanders.
Heb het in NL nog niet gezien.
Als je Qubes-OS gebruikt hoef je je camera niet af te plakken. 8-)
Die gaat pas aan als jij het wil.
Dat is gewoon onderzocht. Ten eerste kun je de bandbreedte monitoren en er gebeurt pas wat na het noemen van het "wake-word" eerder niet. Daarnaast is het gekoppeld aan de blauwe led en die is tot nu toe nog niet gehacked. Je kunt dus altijd zien wanneer alexa luistert om door te zenden.
Anoniem: 368883
@janbaarda25 mei 2018 11:39
je smartphone of tablet hebben ook een microfoon, en veel meer mensen hebben zo'n devices in huis dan een slimme speaker. Als afluisteren de bedoeling is, zijn smartphones een veel aantrekkelijker doelwit dan een Alexa speaker.

Afluisterapparatuur in je eigen huis? That ship already sailed a long time ago :-)
Wat ook wel typisch is, de volgende uitspraak van de persoon bij Amazon met wie de familie heeft gesproken:
"He told us that the device just guessed what we were saying," she said.
Ik begin een vermoeden te krijgen waarom de grote tech fabrikanten willen dat je allemaal "assistants" met ingebouwde microfoon op strategische plekken in huis neer zet, en mobieltjes worden uitgerust met dezelfde tech. Doodeng dit.

[Reactie gewijzigd door mindcrash op 25 mei 2018 08:47]

Waarom is dat typisch? Als het device denkt dat er iets gezegd wordt in de trant van: "bel Henk" of "stuur voice bericht naar Henk", dan doet het apparaat precies wat het nu gedaan heeft. Reageren op voice commando's is namelijk niets anders dan "guessing what you're saying".
Mijn iPhone ligt naast mij op mijn bureau en iedere dag reageert Siri wel eens binnen gesprekken die hier gevoerd worden, omdat ze denkt dat ik "he siri" zeg.
Dat bedoelen ze met "guessed what we were saying". Het apparaat hoort, of denkt bepaalde zaken te horen.

Net weer geprobeerd, als je zegt: "He zie je", dan reageert Siri ook structureel. Het algoritme zal een bepaalde tolerantie moeten toestaan in uitspraak en verstaanbaarheid.

Dat zal bij Alexa niet anders zijn.

[Reactie gewijzigd door BlakHawk op 25 mei 2018 11:01]

Als ik dit lees raadt mijn neuraal netwerk ook gewoon maar wat je bedoelt.
Snap je? ;)
Ik heb 's een blauwe maandag met zo'n Google ding gespeeld. Hij reageerde ook regelmatig op geluid van TV en radio, en dat ging af en toe best ver.

Ik verwacht dat inbrekers al rondlopen met een handig "speakertje" die allerlei commando's naar binnen roept om ramen en rolluiken te openen, lichten aan te zetten en meer van die features om hun "werk" makkelijker te maken.
Ik denk dat ze de interface zo opgezet hebben dat er fuzzy spraakherkenning wordt gebruikt en algoritmes om slechte spraak toch te herkennen. De kans dat er een false positive optreedt is best groot denk ik. Het is zaak dat de software en hardware naar een nog hoger niveau getild gaat worden. En dat gebeurt ook wel maar voorlopig zitten we met de kinderziekten van relatief jonge technologie.
Ik denk dat het zaak is consumenten meer privacybewust te maken. De hoeveelheid privacygevoelige informatie die van ons ontnomen wordt en waar anderen hun geld mee verdienen, is erg groot.
En het wordt niet (alleen) gebruikt om kosten te dekken, Google maakt bijvoorbeeld >70% winst op Android.

Ik denk dat het naïef is om dit soort apparatuur te gebruiken. Het is een soort tijdbom: het is eigenlijk nooit een kwestie óf het misgaat, maar wanneer. Dat is ook de reden dat de WIV flink beperkt moet worden: data over burgers wordt verzameld, bewaard, gedeeld met andere veiligheidsinstanties en het is een kwestie van tijd voor privacy-data van burgers op straat liggen.
Ik las toch echt "Amazon onderzoekt per ongeluk, opnemen en doorsturen gesprekken slimme speaker"

Ontopic:
Dit is toch wel weer een ernstig lek, waardoor weer eens de privacy in het geding komt.

Ik vraag mij dan ook echt af waarom mensen vinden dat deze "speakers" een echt toegevoegde waarde heeft? Zijn die mensen te lui om even naar de muur te lopen om een knopje om te schakelen?

Of zit ik er kompleet naast.
er zit een verschil in een lek en een bug...
al geloof ik Amazon ook niet helemaal na hun uitlog over de events:
http://www.bbc.com/news/technology-44248122

blijkbaar zou Alexa haar triggerword hebben opgevangen, daarna verstaan hebben de conversatie te versturen en gevraagd hebben aan wie en daar ook nog bevestiging op gevraagd hebben..
Gezien ze mij vaak gewoon negeert als ik wel gewoon spreek na haar triggerword kan ik het me niet voorstellen dat geluid op de achtergrond wel volledig wordt opgevangen en verwerkt.
Als je deze cijfers bekijkt dan verbaast het me niets
https://stateofobesity.org/adult-obesity/
En veel mensen worden steeds luier
De nieuwe generaties die liever FIFA op de playstation spelen in plaat van buiten een balletje trappen helpt ook niet echt mee.

Zelf lijkt het me wel grappig om met een slimme speaker een paar keer te spelen maar actief in huis? nee word dan echt zo een gadget van "ik regel dit nu met een app want anders moet ik mijn arm 20 centimeter verder strekken"
Ik heb die toegevoegde waarde ook nog niet ontdekt. De ontwikkeling om alles maar connected te maken en aan het internet te koppelen maakt 'ons' nog luier dan we al zijn. Mijn werkgever verdeelt eventuele nieuwe projecten in 'nice to have' en 'need to have' en m.i. moet je dat ook toepassen in je persoonlijke omgeving. Slimme speakers en andere ontwikkelingen zoals slimme koelkasten zijn in mijn optiek momenteel nog echt 'nice to have'. Maar misschien ben ik wel een oude penis :) .
Ik heb die toegevoegde waarde ook nog niet ontdekt.
Er is een markt met een veel gegadigden. Die doelgroep wordt telkens weer verleid en uitgelokt om toch maar die slimme, handige, leuke of gratis zaken aan te schaffen of de 'app te downloaden'. :(

Er zullen altijd mensen zijn die de zooi willen al was het maar om mee te pronken. Of het nou die dure loopschoenen zijn of die Lamborghini of een set slimme speakers voor je 'phone' van 1000+ euro.
Ik zie wel wat in een "slimme" diepvries, koelkast, boiler en wasmachine, in combinatie met zonnepanelen.

Namelijk als de "salderingsregeling" verdwijnt, je krijgt dan nauwelijks nog geld voor teruggeleverde stroom.

Als er een energieoverschot is, bijvoorbeeld 's zomers overdag, dan kun je die energie beter omzetten in iets dat je op kunt slaan, zoals warmte, die je dan later kunt inzetten.

Dus bij veel zon:
- Gaat de diepvries extra draaien, daarmee bouwt hij wat reserve op en hoeft dan 's nachts niet meer actief te worden.
- Dito voor de koelkast (maar die moet niet te koud worden...)
- Een warmwaterboiler kan de overtollige energie opslaan in de vorm van heet water om vanavond mee te gaan douchen. Niet zo rendabel als een zonneboiler, maar straks wel aantrekkelijker dan terugleveren.
- De wasmachine pas starten bij voldoende zon...
Ze doen het ook per ongeluk, want per ongeluk heeft degeen die het bericht per ongeluk ontving, per ongeluk de betroffene ingelicht, die per ongeluk Amazon om opheldering vroeg.
Dat dit uitkomt is dus zeer zeldzaam, maar dat hoeft niet te betekenen dat dit zelden voorkomt. }:O
Vroeger moest niemand mobieltjes etc want die luisterde je af, nu koopt men afluister apparaten omdat men te beroerd is om 2 seconden je zoek string in een browser te gooien....
En na de eerstvolgende EMP ligt het land complete op z'n gat.
Niet alleen een paar jaar omdat het zolang duurt om nieuwe transformators te bouwen (wat is er trouwens mis met repareren?), maar omdat niemand meer iets weet en er geen boeken meer zijn.
Het gaat dan decennia duren voor de boel weer op gang is gekomen, inclusief de bevolking.

Wat is er mis met dingen gewoon 'weten'?
Het niet repareren heeft waarschijnlijk iets te maken met het feit dat je alle pcb met een EMP vernield, en waarschijnlijk wel brand veroorzaakt in je transformators. Dat is tenminste wat ik verwacht.

En dingen weten is inderdaad belangrijk.
Er zijn hier mensen die roepen dat je mee moet met alle vernieuwingen. Stilstand is achteruitgang.
Die zullen dus die spullen aanschaffen waarvan later blijkt dat er bugs in zitten en kwalijke dingen doen met je gegevens. Al dan niet 'per ongeluk'.
Het mooiste vind ik nog wel dat de mensen die dat roepen meestal zelf nooit iets te maken hebben met vernieuwingen.
"Ja ik kwam vandaag Jan van werk weer tegen in de supermarkt, wat een lul is het ook. Een die vrouw van hem, wat een vervelend wijf"

'je bericht is verstuurd naar ... Jan'

[Reactie gewijzigd door Atmosfeer op 25 mei 2018 08:46]

Dit soort gevallen zijn inderdaad het gevaar.
Wanneer je door Amazon actief afgeluisterd wordt krijgen ze een schat aan gegevens die zijzelf volledig uit zullen nutten om je van alles aan te smeren. Maar die informatie is voor hun te kostbaar om zomaar aan derden te verstrekken. Dus hoe onwenselijk het ook is, je gegevens zijn nog steeds redelijk 'veilig'.
Maar wanneer commando's op de gok worden uitgevoerd dan moet je in je eigen huis ook nog eens goed op je woorden letten. Dan is er helemaal geen plek meer waar je je onbekommerd kunt uiten. (Psychiaters zullen smullen van een dergelijk scenario.)
In het geval waar dit artikel over gaat is het opgenomen gesprek nog onschuldig, maar er zijn genoeg situaties te verzinnen waarin de privacy wel heel direct geraakt wordt (intieme momenten) of die schadelijk zijn (een ongezouten mening komt bij een zakencontact terecht).
Amazon onderzoekt het onbedoeld opnemen en doorsturen gesprekken slimme speaker
Zou een onderzoek echt nodig zijn? Ze hebben notabene zelf een patent "voice sniffer" ingediend om dit te kunnen doen.
Noem me ouderwets, maar ik dacht dat ik naar een speaker moest luisteren en een speaker niet naar mij.
Ik word al para van de telefoon in mijn broekzak die constant naar Hello Google luistert...
Dat kan je gewoon uitzetten :D
Het commando wel, het gevoel niet :)
Ik heb de Google app gewoon gedisabled/verwijderd. Werkte wel voor mijn gemoedsrust
Kan dat ja? Of bedoel je hibernaten met tools?
als je in de instellingen bij applicaties kijkt en dan op Google drukt, zie ik een knopje genaamd 'disable' waar bij niet systeem apps verwijder staat. Zo heb ik bijna alle google applicaties gedisabled die ik toch niet gebruik.

je moet overigens wel eerst google assistent uitzetten als default assist & voice input app.

[Reactie gewijzigd door hsb85 op 25 mei 2018 09:54]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee