Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Google Opinion Rewards is nu ook in België beschikbaar

Google Opinion Rewards is sinds deze maand ook beschikbaar in België. Met de applicatie kunnen gebruikers enquêtes invullen voor Google, waarvoor ze beloond worden met kleine bedragen aan Play Store-krediet, voor bijvoorbeeld betaalde apps, boeken of muziek.

In Nederland is de app al veel langer beschikbaar. De enquêtes in Google Opinion Rewards zijn veelal kort en gebaseerd op locaties die de gebruiker bezoekt, soortgelijk aan hoe Google Maps kan vragen om bepaalde informatie over bezochte locaties. Soms zijn de vragenlijsten echter gebaseerd op marktonderzoek van commerciële bedrijven. Met de vragenlijsten, die vaak ongeveer een minuut in beslag nemen, kunnen gebruikers maximaal 75 eurocent aan tegoed ontvangen.

De opbrengst kan per gebruiker wel wisselen. Sommige gebruikers weten tegen de 100 euro aan krediet op te bouwen terwijl anderen niet verder komen dan twee euro. Mogelijk draagt wonen in een dichtbevolkt gebied bij aan de hoeveelheid vragenlijsten. Gebruikers spreken echter ook over technische problemen die ervoor lijken te zorgen dat ze ineens geen vragenlijsten meer ontvangen.

Door Mark Hendrikman

Nieuwsposter

05-11-2017 • 11:51

82 Linkedin Google+

Submitter: VanStino

Reacties (82)

Wijzig sortering
Ik heb 1 enquête gehad.. En dat was 3 jaar terug. Sindsdien nooit meer iets gehad en in totaal ¤0,50 in ontvangst mogen nemen
Ik zeg niet dat het bij jou zo is, maar ik heb wel gehoord dat ze vrij streng checken of de info die je levert goed is. Dus wanneer je een verkeerde leeftijd of geslacht opgeeft, of wanneer je inconsistente antwoorden geeft krijg je direct geen nieuwe enquetes meer.

edit: Oh, en verder krijg je ook zeer weinig tot geen enquetes als je je locatie niet deelt met Google.

[Reactie gewijzigd door thescorpi0n op 5 november 2017 15:33]

maar ik heb wel gehoord dat ze vrij streng checken of de info die je levert goed is.
Dat kan heel erg goed kloppen. De enquetes bevatten met regelmaat controlevragen valt mij op. Je krijgt in dezelfde enquete dan een vraag die je al hebt beantwoord op net een andere manier nog een keer gesteld.
Oei dat zou het kunnen zijn. Ik heb aan het begin andere gegevens opgegeven in de hoop meer enquêtes te krijgen (de gegevens van Jan modaal, zullen we maar zeggen).
Locatie deel ik wel altijd iig
Locatie deel ik wel altijd iig
Kun je daar iig mee stoppen.. ;)
Ik heb de app al 2,5 jaar geïnstalleerd staan. In het begin ontving ik nog regelmatig een enquête, maar sinds september vorig jaar is het vrij stil...
Kom je toevallig wel eens bij de AH? Ik ontvang meestal enquêtes als ik bij bepaalde winkels ben geweest.
Yep! Locatie moet dat wel aan staan. Lopen door winkelstraten in Groningen of Amsterdam zorgt er bij mij meestal voor dat ik de dag er na 1 of 2 enquêtes krijg. Verblijven in een hotel meestal ook.
Locatiegeschiedenis staat bij mij uitgeschakeld. Waarschijnlijk dat ik daardoor nooit meer enquêtes ontvang. Jammer, vroeger kon in nog wel "algemene" enquêtes invullen..
Je privacy is te koop, merk ik?
Heb je een Android telefoon dan weet Google je locatie toch wel, tenzij je Find my Device uit hebt staan.
Elke keer als ik bij de jumbo ben geweest krijg ik een vraag hoeveel sterren ik mijn bezoek geef. Toch elke keer weer 20-40 cent korting op m'n boodschappen.
ik ontvang bijna elke week 1 ... vreemd
Ga een keer door stadscentra lopen en je krijgt dezelfde avond of de volgende bijna altijd een enquête.
Ik krijg sinds vorig jaar ook geen enquêtes meer (altijd juist ingevuld, instellingen staan goed).

Ik zie alleen nu net op Reddit staan dat het ook kan komen door AdAway en dat je *.google.com moet whitelisten. Dat ga ik nu ook eens uitproberen :)

edit: Ik heb m'n eerste vragenlijst sinds oktober vorig jaar ontvangen! Ik weet niet of het specifiek aan bovenstaande instelling lag, of het feit dat ik de app ook uit de battery optimisation heb gehaald of m'n google ads id heb gereset, maar het werkt weer.

[Reactie gewijzigd door flippiej op 5 november 2017 17:35]

Ik ontvang al een half jaar elke week een vijftal vragen voor enquêtes meteen ter plekke die ik niet eens wil. Ik denk dat het ligt aan de combinatie Nexus telefoon, maps gebruiken en naar winkels of populaire plaatsen gaan zoals dierentuin of zwembad. Dat is begonnen toen ik bij lokale zaken de openingstijden ingaf

[Reactie gewijzigd door wendelin op 6 november 2017 09:07]

Je moet het aanzetten om ze te krijgen, als je ze niet wilt in de oplossing dus heel simpel.
Stel dat ik ze aan heb gezet door lokale openingstijden toe te voegen, hoe krijg ik ze weer uit?
Volgens mij Google Rewards downloaden en dan in de settings location tracking uitzetten.
Juiste als Belg de app geïnstalleerd. Ik krijg enkel vragen in het frans |:( . De app zelf is in het engels, zoals de rest van mijn smartphone. Dit is blijkbaar een veel voorkomend probleem.
Dat is vreemd. Ik installeerde de app ook net en hij vroeg welke talen ik machtig ben: Nederlands, Frans en/of Duits. De voorbeeldenquête was meteen in het Nederlands.

Mijn telefoon staat ingesteld op Nederlands.

[Reactie gewijzigd door Aegir81 op 5 november 2017 13:18]

Idem hier. Ook met Android in het Nederlands.
In elk geval vreemd behavior:
* Android in het Nederlands: app start in het Nederlands, maar komt wel vragen welke talen je beheerst.
* Android in het Engels: app gokt dan maar dat je Frans verkiest, en komt niet vragen welke talen je beheerst |:( .
Het is echt triestig hoeveel grote bedrijven er niet in slagen meertalige landen deftig te supporteren. In het verleden ook al vaak willens nillens Frans voorgeschoteld gekregen bvb met XBox Live. EDIT: en mijn woorden zijn nauwelijks koud of ik krijg een Franstalige mail van Microsoft met de melding dat mijn zoon iets gekocht heeft. Dit terwijl alles in onze Microsoft accounts ingesteld is als Nederlands |:( .

[Reactie gewijzigd door Twixie op 5 november 2017 14:09]

ik vind het vanuit een marketingstandpunt ook gewoon slecht uitgevoerd. 7 miljoen vlamingen tegenover 3miljoen walen, en toch...

Logitech heb ik zo wel met een tweet kunnen overhalen om er rekening mee te houden. Maar EA, Ubi, Google, Apple, ... kortom, beetje iedereen gaat er maar vanuit dat iedereen in Belgie Frans spreekt... Terwijl je zo eigenlijk even meer dan een half land 'in de kou' laat staan.
Heb hetzelfde probleem. Mijn smartphone staat volledig in het engels, de app is ook in het engels maar de enquete is in het Frans...
Mijn in Nederland gekochte telefoon met alle instellingen gericht op Brits-Engels, Duits of Nederlands mag het afhandelen in het Spaans omdat ik voor een tijdelijk project in een Spaanstalig land woon (ik spreek geen woord Spaans). Na rondzoeken op internet blijkt het een heel bekend probleem te zijn wat gewoon niet opgelost gaat worden, dus arrivederci ermee. Spijtig.
Ik heb het als belg ook net geïnstalleerd en ik krijg het ook in het frans (telefoon staat ook in het engels). Zucht -.- Ik haat het als apps of sites dat doen als je België aanklikt...

Er zijn zelfs sites die je niet kan bezoeken in een andere taal dan frans. Salomon België is zo een voorbeeld...
Microsoft, ook standaard in het frans altijd ...


Eenmaal dat je even je frans nog eens wat opgepoetst hebt en de eerste vragen ingesteld hebt, krijg je wel de vraag of je ze in het nederlands of w/e wilt.
Er staat wel dat je geen taal moet selectere die je momenteel al spreekt en vermits het in het frans staat vermoed ik dat je dus de zooi ook soms in het frans krijgt.
En je eerste voorbeeld enquete is effectief in het frans dus.

#Scild en vrind

[Reactie gewijzigd door DaemonAngel op 6 november 2017 10:44]

Ik krijg er genoeg om mijn Google drive 1TB mee te betalen. Juiste leeftijdsgroep, juiste locaties, en snel reageren is volgens mij ook een pré. Komt soms in pieken en dalen.
Hey, kan dat ook met je Playstore credit? Dat is wellicht ook wel interessant dan. Gek genoeg kan je namelijk betaalde Chrome-addons weer niet daarmee afrekenen.
Yes, maar dat is pas sinds kort geloof ik. Mijn creditcard verliep en ik kreeg opeens de optie om het met Play Store credit te betalen. Dikke prima, kan ik mijn creditcard verwijderen van Google ;-)
Dan haal je dus ¤10 per maand binnen? Ik zit nu na twee jaar net op iets meer dan een tientje totaal. Wel een groot verschil. Maar goed, als man in z'n twintiger jaren zal ik ook wel in de groep zitten waarvan ze al de meeste data hebben.

Voor mij zijn 9 van de 10 vragen hoe ik deze week weer mijn bezoekje aan de AH waardeerde.

[Reactie gewijzigd door thescorpi0n op 5 november 2017 15:28]

Na rondje winkelcentrum krijg ik vaak enquêtes, voornamelijk van de Jumbo/ AH. Google geeft het zelf niet aan, maar dit soort dingen gebeuren natuurlijk op basis van je locatie, dus als je je gps uitzet, zal je (bijna) geen enquêtes ontvangen.

Bijna 3 jaar in gebruik en meer dan ¤30,- ontvangen. Volgens mij is het wel zo dat tegoed na 1 jaar na ontvangst moet gebruiken, anders verdwijnt het.
De locatie wordt niet alleen bepaald op basis van GPS, maar ook op basis van WiFi netwerken en GSM-masten. Ik heb GPS vrijwel altijd uit staan en toch ontvang ik locatiegebaseerde enquêtes.
Van belang is of je Google hebt toegestaan een locatiegeschiedenis bij te houden, meer dan of je GPS efrectief aanstaat. Google maakt immers ook gebruik van hun kennis ivm wifi ap's en bluetooth beacons
Ik heb ook al een aantal jaar deze app en zo al een leuk zakcentje gespaard voor apps en ingame aankopen. Wat ik wel mis is dat ik het geld niet kan 'overmaken' naar bijvoorbeeld de account van mijn dochter. Het zou erg fijn zijn als je op die manier een app of game aan iemand kunt geven.
Heeft Android niet een soort Family-systeem dan? Ik meen zoiets ooit eens tegenkomen te zijn... maar dan nog geldt dat alleen voor nieuw aangemaakte accounts lijkt me.
Nee hoor, ik hen een paar google accounts in de 'familie' gezet.
3 van mijzelf en 1 van mijn partner en zelfs de 2 jaar oude "Lapse It PRO" werkt nu voor 4 adressen.
En met die wekelijkse google apps die tijdelijk 10 cent kosten is dat best handig.
Helaas moest ik wel een creditcard invoeren. Maar goed die zit achter een pincode.
Ik krijg echt amper vragenlijsten maar mijn moeder krijgt er wel 15 per dag... echt bizar verschil
Vooral in de juiste leeftijdsgroep vallen, en vaak naar een winkel oid gaan.

Krijg iedere keer na een bezoek aan de AH wel de vraag wat ik ervan vond. Een dagje door de stad lopen levert me ook zo 5 vragenlijsten op.
Mijn telefoon zelf is ingesteld in het Duits. Maar alles wordt in het Nederlands doorgegeven. Omdat mijn locatie van Google(account) nog in het Nederlands staat.

Maar je moet niet al te veel verwachten. Ik rij Duitsland - Luxembourg voor werk. Kom veel plaatsen tegen maar heel weinig enquêtes.

Twee enquêtes gedaan totaal ¤0.85,- ontvangen. Maar je krijgt veel te weinig van dit soort enquêtes om het dagelijks te doen ik kreeg misschien 2 in twee maanden.

[Reactie gewijzigd door theduke1989 op 5 november 2017 14:53]

Je komt plaatsen tegen. T gaat er vooral om dat het lijkt alsof je er was en daarna krijg je vragen.
Ik doe dit sinds begin 2015 en heb tot nu toe ¤32,- ontvangen voor het invullen van de enquêtes. Hiermee een aantal apps in de PlayStore gekocht om zo de ontwikkelaars te steunen.
Het aantal toegestuurde lijsten is idd afhankelijk van de ''bewegingen'' uitstapjes die je maakt naar winkels.
Mijn eerste enquête was op 12 september 2014 en sindsdien heb ik ¤16,08 bij elkaar gespaard. Hoe vaak ik enquêtes krijg wisselt nog wel eens. Een tijdje kreeg ik elke week 1 à 2 dagen na het boodschappen doen een enquête hoe de winkel beviel waar ik boodschappen deed. De laatste paar weken heb ik die enquête niet meer gezien. En ach, het maakt mij niet zoveel uit wanneer en hoeveel ik met die enquêtes verdien. Het is gewoon een leuk en handig zakcentje om apps en in-app features mee te kopen. :)

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Apple iPhone XS HTC U12+ dual sim LG W7 Google Pixel 3 XL OnePlus 6 Battlefield V Samsung Galaxy S10 Google Pixel 3

Tweakers vormt samen met Tweakers Elect, Hardware.Info, Autotrack, Nationale Vacaturebank en Intermediair de Persgroep Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2018 Hosting door True