Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Artikel met eerste indrukken iPhone X van reviewer originele iPhone komt online

Een artikel met eerste indrukken van de iPhone X in de dagelijkse praktijk is online gekomen. Reviewer Steven Levy, die ooit als een van de eersten de iPhone 2g reviewde in 2007, heeft het toestel een week in gebruik gehad en heeft zijn bevindingen gepubliceerd.

Levy, die zijn bevindingen op de site van Wired heeft gezet, zegt dat het stevig wennen was aan de iPhone zonder homeknop en Touch ID. Hij claimt dat Face ID goed werkt, mits hij zich elke keer inbeeldt dat hij de filmscène van Robert de Niro in Taxi Driver naspeelt en 'you talking to me?' zegt tegen de iPhone X. Toen hij dat niet deed, detecteerde het toestel geen oogcontact en bleef het vergrendeld.

De gebaren in de bediening van de interface bleken snel te wennen en Levy claimt dat hij inmiddels op een iPad ook al omhoog veegt om apps te sluiten. De eerste indrukken van Levy zijn weliswaar gebaseerd op ervaringen in het dagelijks leven met het apparaat, maar het verhaal bevat geen foto's, screenshots, benchmarks en tests. Vermoedelijk is die informatie nog onder embargo.

Wel zijn er YouTubers die uitgebreid hebben kunnen spelen met de iPhone X op een Apple-evenement in New York. Onder meer BooredAtWork en Soldier Knows Best hebben van dat evenement uitgebreide indrukken geplaatst, onder meer van Face ID. Die video's tonen onder meer dat de software vereist dat de gebruiker twee keer het hoofd ronddraait in de setup van de ontgrendelmethode. Apple brengt de iPhone X komende vrijdag uit.

Door Arnoud Wokke

Redacteur mobile

30-10-2017 • 15:20

229 Linkedin Google+

Reacties (229)

Wijzig sortering
Voor mij is het simpel. Mooi telefoon voor een te hoge prijs t.o.v. de concurrentie.
Punt is wel dat je met Apple zo'n 5 jaar gegarandeerd updates krijgt en dat is bij 'de concurrentie' nogal de vraag. Die iPhone X is dermate vlot dat ie prima allerhande laptoptaken over zou kunnen nemen. Alleen is het nog wel spijtig dat Apple geen muis ondersteunt. Toetsenborden zijn geen probleem en via Airplay kun je zonder al teveel moeite (maar mt een Apple TV) je beeld broadcasten naar TV's/monitoren.

De restwaarde bij Apple is ook bewezen hoger dan bij concurrerende apparaten. Dus je kunt je device na 5 jaar afschrijven ipv 2 3 jaar voor 'gewone' telefoons. Dan valt de prijs 'per dag' erg mee: het is veel geld, maar niet erg duur.
Restwaarde is ontzettende onzin. Ik had in januari 2016 de keuze, een 32b nexus 6p voor 520 euro, of een iphone 6s plus 64gb voor 900 euro. Erg vergelijkbare telefoons. Scherm en speakers van de nexus wat beter, de iphone is wat sneller. Allebei goede high end phones.

Ookal zou ik na 2 jaar de 6p doormidden breken (schijnt best makkelijk te zijn) dan had ik nog steeds minimaal 380 euro moeten vangen voor de 6s+. Dus bewezen hoge restwaarde is leuk, maar als de aanschafprijs zo absurd en debiel hoog is is het alsnog duurder. Want een 2 jaar oude 6p is nog wel 150 euro waard, nou ga jij een 2 jaar gebruikte 6splus maar proberen te verkopen voor MINIMAAL 530 euro. En dan pas is ie even kosten effectief als een vergelijkbare telefoon.

[Reactie gewijzigd door Ruw ER op 30 oktober 2017 18:43]

Inderdaad. Ik heb mijn 2 jaar oude 6s, 64 gb voor 340 verkocht. Prima bedragje, maar gezien de aanschafprijs van 950 is het toch al een 65% afschrijving.
Buiten het percentage is het ook nog gewoon een kwestie van absolute afschrijving. Je hebt dus ruim 550 euro afgeschreven in 2 jaar tijd. Voor dat geld kun je dus een volledig nieuw ander toestel kopen en geld overhouden.
Simpel gezegd: voor de 2 jaar dat je met een iPhone 6S zou doen, kun je 2 andere telefoons kopen die dan op dat moment weer nieuw zijn. Plus dat die ook hun restwaarde weer hebben.

Ik doe bijvoorbeeld al 3 jaar met een Nexus 5. Zelfs als die over 5 minuten spontaan tot stof zou vergaan dan nog ben ik maar 330 euro kwijt, over 3 jaar dus. Maar als ik hem nu op Marktplaats zet krijg ik er zeker nog wel 5 tientjes voor gezien de staat. 280 euro over 3 jaar of 550 over 2 jaar, you do the math.

Uiteindelijk komt het dus erop neer dat je als consument een keuze maakt: hoeveel vind ik een telefoon waard? Ik ben nog steeds blij met mijn Nexus 5 en ik vind het geen probleem om (mede vanwege hobby) eens te kijken naar LineageOS om nog steeds op de laatste Android versie te kunnen werken.
Verder is een belangrijk deel van de keuze natuurlijk of je gewoon graag met iOS werkt of niet. Als je daarbij zweert dan heb je gewoon weinig andere keuze dan iedere keer weer een zak met geld op de toonbank te gooien. :P

@hieronder: het boeit me eigenlijk totaal niet wat benchmarks zeggen als ik op een Snapdragon 800 uit 2013 nog geen enkele vertraging ervaar...
Maar goed, ik rij dan ook gewoon in een Ford fiesta ;)

[Reactie gewijzigd door Tjolk op 31 oktober 2017 18:29]

Je berekening klopt als een bus, de vergelijking helaas niet. De hardware in een iphone is ondanks dat het er op papier niet bijzonder uitziet toch echt ongeevenaard. De processors in de iphones zijn echt snel, waar zelfs de jaar oude iphone 7 sneller is dan vergelijkbare toestellen van hetzelfde jaar en zelfs van dit jaar. De processor is het hart van de smartphone zeg ik maar.

De vergelijking lijkt dus meer op het kopen van twee verschillende auto’s. De een koopt een bmw, de ander een toyota corolla. De corolla schrijft minder snel af, is veel goedkoper, is wellicht zuiniger, makkelijker te repareren en van dat bedrag wat je overhoudt kun je weer een nieuwe auto kopen. De bmw is alleen sneller, luxer en mooier, maar schrijft veel sneller af.

Ik wil niet zeggen dat het uiterlijk van de iphone nu te vergelijken valt hiermee, maar eerlijk is eerlijk, de processor in de nieuwe iphones blazen de concurrentie uit het water. Althans als we de benchmarks mogen geloven. 10000+ multicore score en 4000+ singlecore score is bijna het dubbele van wat een Galaxy S toestel krijgt.

Dus ik ben het wel met je eens, maar de toestellen kunnen eigenlijk niet eerlijk vergeleken worden omdat ze totaal andere hardware/software bevatten. Zie het als een hexacore i7 tegenover een quadcore i3 zetten. (Ja de i3 is tegenwoordig quadcore).
En wat heb je aan die processorsnelheden als je beperkt bent tot iOS? Zie jij Apple het voorbeeld nemen aan Samsung met hun DEX systeem? Een platform waar je je iPhone X op kunt aansluiten, een monitor erbij en in feite een smartphone + een pc hebt? Uiteraard niet, want dan heeft 90% geen iMac meer nodig.

Ik koop al jaren iphones, maar deze keer was het heel simpel:
iPhone x: 1200 euro
Samsung S8: 500 euro en bijna vergelijkbaar qua performance en in mijn ogen een beter industrieel design.
Qua performance is ie wel degelijk niet vergelijkbaar. Een 4k filmpje exporteren duurt de helft zo lang op een iphone als op de samsung. In dagelijks gebruik daarintegen ben ik het absoluut met je eens.
Ik ben het ook met je eens als we het over design hebben, ik vind de Note8 veruit het mooiste toestel van het jaar. Maar nogmaals blijft het appels met peren vergelijken. Het zijn totaal andere toestellen met totaal een andere focus. Zoals ik hierboven al aangaf met het auto voorbeeld.

Het probleem zit m in het volgende, wat wil je ermee doen? Als je enkel wilt appen, filmpjes kijken en beetje browsen. Dan volstaat namelijk ook een cheap ass toestel. Wil je multitasken en of productief werk doen? Dan zul je uit moeten wijken naar high end toestellen. Wil je persee een fingerprint scanner? Dan geen iphone x nemen. Wil je kwalitatief betere apps? Dan moet je een iphone nemen. Vind je een stylus belangrijk? Dan zul je een Note moeten halen. En zo kan ik nog wel even doorgaan. In de basis daarintegen vind ik absoluut dat je gelijk hebt, want voor de basiszaken zijn al die toestellen even geschikt.

Als laatste je opmerking over DEX. De enige toestellen die dat voor mij het waard zouden kunnen maken waren windows toestellen (want als ik een desktop ervaring wil, dan wil ik ongelimiteerde ervaringen en dus windows/linux). Helaas zijn die er min of meer mee gestopt. Android als desktop ervaring zou iets zijn wat ik nooit zou gebruiken. Ja het is leuk dat het er is, maar geloof me maar dat 95% het niet nodig heeft en/of nooit gaat gebruiken. Duidelijk is dat jij die feature wel belangrijk vind en daarom is de iphone voor jou geen goede keus. (Buiten de prijs om uiteraard, maar daar kan ik ook wat van zeggen: mijn iphone 6 plus 64GB was ook gewoon 1100).
DEX is in mijn ogen zinloos als ik er geen full versie van office op kan draaien. Buiten het feit om dat je alsnog een scherm + randapparatuur mee moet zeulen. Ik neem aan dat de plekken waar mensen een scherm hebben staan dat er ook een desktop/laptop aan hangt, als dat namelijk al het geval is, dan gok ik dat de standaard desktop ervaring vele malen prettiger is dan deze “oplossing” (oplossing tussen aanhalingstekens, want het lost eigenlijk geen echte problemen op). Kortom, het idee is leuk, maar eerlijk is eerlijk, hoeveel plekken bezoeken mensen waar slechts een scherm staat (die ook toegankelijk is voor publiek?).
En als je het doet om wat foto’s te showen op een scherm, dan zijn daar veel goedkopere en elegantere manieren voor (zoals chromecast/airplay/miracast).

Maar nogmaals ik vind dat je voor een groot deel gelijk hebt, en dat Apple dit jaar een mwah product heeft neergezet ben ik het ook met je eens.
Maarrr, hoe zit het met de updates?? En, even naar de opvolger van Nexus kijken, de Pixel, zoveel goedkoper is die niet (de XL scheelt maar 100 euro tov de x)

[Reactie gewijzigd door Joost124 op 30 oktober 2017 20:27]

De updates vergeleken met sommige android telefoons(bijv. samsung), zijn bij apple beter. Maar als je bijv. Een sony telefoon koopt heb je even lange update support als apple.
Maar het gaat hier over de nexus. Niet over de pixels. Ik ben ook totaal geen fan van de pixels.

En de nexus kreeg gewoon 3 jaar updates, zoals bij een high end toestel hoort. Misschien doet apple dat iets langer, top, ik zei ook, vergelijkbare telefoons. Op het ene punt doet de nexus het beter, op een ander punt de iphone.
Ik heb toevallig vorig weekend mijn nexus gesloopt, maar een paar dagen daarvoor kreeg ik nog de android 8.1 developer preview. Dus ik weet vrij zeker dat de nexus 6P minimaal nog de 8.1 android update krijgt.
Ik ben een Apple fan, geen pure fanboy. En ik geef toe dat je een goed punt hebt mbt restwaarde. Ik heb de iPhone X besteld en het is zeker een absurd duur toestel. Ik ga dus ook niet allerlei redenen verzinnen om het goed te kunnen praten. Het is voor een groot deel een status symbool maar ik vind ook wel fijn hoeveel effort Apple doet om privacy te waarborgen. Iets zegt me dat de prijs van een Nexus mede zo laag is omdat Google een ander business model heeft.

Maar goed. We zijn nu denk ik wel op het punt beland dat mobieltjes cht niet duurder moeten worden.
Dit. Er bestaat geen concurrentie voor de iPhone. ALLE Android toestellen hebben als levensgroot nadeel dat ze je gegevens uitleveren aan Google. Veel mensen zitten daar niet zo mee, dat moet iedereen uiteraard zelf weten. Maar als je om je privacy geeft dan is er gewoon geen alternatief.

En dan hebben we het inderdaad nog niet over alle andere voordelen die Apple biedt, zoals een veel langere levensduur. Mijn moeder gebruikt nog steeds met veel plezier een iPad 2. Dat toestel is straks ZEVEN jaar oud. Okee, het is niet meer de snelste, maar als je niet te veeleisend bent dan is het nog prima bruikbaar. Kom bij een gemiddeld Android toestel 2 jaar na uitkomen nog maar eens om een update...

De restwaarde van Apple is ook zeer goed. Ik heb laatst mijn iPad Air 2 van 3 jaar oud verkocht voor de helft van de nieuwwaarde. Meer dan ik had verwacht te krijgen (nadat ik al 3 jaar heel veel plezier van het ding heb gehad) en de koper had het idee dat hij voor een redelijke prijs een fatsoenlijke tablet kocht die nog jaren mee kon. Probeer maar eens een Android tablet van 3 jaar oud te verkopen, die raak je aan de straatstenen nog niet kwijt...

Dus, ja Apple toestellen zijn duur. Maar je krijgt er ook wat voor terug, het is zeker geen weggegooid geld. Ik ga dan ook zeker binnenkort upgraden naar iPhone X.
Je kunt alles van google gewoon uitzetten en een alternatieve store gebruiken als je echt wilt. Bijvoorbeeld F-Droid (open-source). Het toestel wordt er een stuk minder bruikbaar van, maar nog steeds vergelijkbaar met een iPhone voor mij persoonlijk.
Ik heb nu een half jaar een iPhone van het werk, en ik mis gewoon teveel dingen waardoor ik het niet als main toestel wil vergeleken met android. Ik vind het bijvoorbeeld belachelijk dat je een pc met itunes nodig hebt om muziek op je telefoon te zetten. Wil je vervolgens een mp3 als wekker of als beltoon dan mag je weer itunes opstarten :( Zijn genoeg dingen die ook fijn werken hoor, en apps hebben vaak net wat meer polish gekregen (ironisch genoeg ook de google apps).
De nadelen die je noemt (iTunes gebruiken) zijn inderdaad een grote ergenis, maar dit kun je Apple niet aanrekenen. Dit is het gevolg van eisen uit de muziekindustrie. Daardoor heeft Apple wel een fatsoenlijke en goedlopende muziekwinkel van de grond gekregen, dat heeft Android ook niet...
Tuurlijk mag ik dat apple wel aanrekenen :? Ik koop trouwens om dezelfde reden (iTunes) liever muziek in de google play store, het aanbod is misschien wat minder maar het is een stuk makkelijker op je mobiel af te spelen vervolgens :P

[Reactie gewijzigd door Natsu op 30 oktober 2017 21:50]

Dus Google Play is makkelijker dan Apple Music? Die snap ik niet helemaal. Qua functionaliteit en kosten ontlopen die twee online muziekdiensten elkaar toch niet veel?
Ja (voor mij als Linux gebruiker zeker) veel makkelijker om niet eerst een applicatie op te starten maar gewoon een website te bezoeken. Vooral ook om de applicatie ook niet op linux draait (zonder wine of virtualisatie). Voor veel mensen zal dat niet opgaan en het redelijk vergelijkbaar zijn, maar voor mij is dit toch wel een belangrijk voordeel van google play music. Als je eenmaal de muziek hebt gedownload, maakt het platform ook niet meer uit het is beide drm vrij.
Qua functionaliteit en kosten verscheelt het inderdaad verder niet veel. Het aanbod is wel wat groter bij Apple volgens mij.
??? Ik begin te betwijfelen of je een iphone hebt (gehad) als je dit beweert ...
???? Want een iphone is geweldig en iedereen die het een half jaar gebruikt moet fan zijn? /s
Nee hoor, maar als je beweert: " Ik vind het bijvoorbeeld belachelijk dat je een pc met itunes nodig hebt om muziek op je telefoon te zetten." ik koop muziek via itunes (op mijn telefoon) en staat op mijn telefoon (het gaat dus meer om de nuance ... (Ik ben zelf ook geen groot fan van nde itunes applicatie op mijn PC
Spotify is toch een mooie muziekwinkel??? Daar hoef je echt geen Apple voor te kopen.
Maar daarmee vervalt ook het itunes argument. Met apple music of spotify heb ik geen itunes nodig.
Liever 4 keer een Android van 250 dan 1x een Apple van 1000.

Blijf je ook nog redelijk bij de tijd met een mooie telefoon. Apple is
inmiddels teveel status geworden volgens mij.
Mee eens. Het enige argument voor een dure smartphone is een camera. Voor de rest is er weinig functioneel verschil.
Het moet toch niet nog gekker worden, bijna 2600 gulden!!
Ze zijn gek geworden bij Apple Bas. Helemaal gek!
Ach de benzine kost FL 3,30 en in dat perspectief valt dat nog mee ....
Daar ben ik het helemaal mee eens. Mijn nexus 6P is net vorig weekend overleden. Eigen schuld overigens ik heb zelf een poging gedaan de batterij te vervangen en dat ging mis. Anyway ik weiger gewoon 800 of meer voor een telefoon neer te leggen. Ik vond de LG V30 een mooi toestel maar die is nu al pre-order 899.

Ik heb nu de LG V20 online gevonden voor onder de 300, dat vind ik een goede prijs. Die telefoon is ook snel genoeg voor wat ik er mee doe (mail, berichtjes en youtube). Plus dat het nog 1 van de laatste telefoons is waar je gewoon de batterij nog kunt vervangen. Heb al direct een extra grote 6800 mah besteld.

Leuk zo'n telefoon van rond de 1000 waar je dan 5 jaar updates voor krijgt. Na 2 of 3 jaar is meestal de batterij al stukken minder en grote kans dat ik 'm binnen die tijd wel een keer heb laten vallen.

Mijn vrouw heeft net haar iphone 6 vervangen, is een ontzettende Apple fan en zegt regelmatig hoe goed haar iphone wel niet is en hoe lang je er mee doet. Maar ondertussen zit er al wel een 2e scherm en een 2e batterij in.
En dit wegwerpcultuur van massaconsumptie is zo goed mens en natuur he.
Privacy en Apple is die dan zo goed? Bugs in iOS - is dat dan zo goed?
Ik weet 't zo nog allemaal niet. En wat je terugkrijgt is een gouden kooi waarbij Apple en Google bepalen wat u mag doen. Niet met mij, denk ik dan.
Als ik een uitweg vindt - dump ik ze zeker (apple komt er zowiezo niet in - google vliegt opnieuw aan de deur vanaf't moment dat het terug kan - ik wil daar zelfs voor bijbetalen).
Je pakt meteen het meest slechte voorbeeld voor een Android telefoon met “restwaarde”. Zowel de 5x als de 6p zijn geplaagd door bootloops en de 6p bovendien met een slechte accu die het al snel amper een dag volhoudt.

Ver vandaan blijven die toestellen, al helemaal tweedehands.

Kon zelf mijn 5x ook na 18 maanden weggooien.
Het is een voorbeeld wat ik mee heb gemaakt, keuze die ik moest maken. En er zit gewoon garantie op die toestellen hoor. Er krijgen hier en daar ook mensen een mate 9 ter vervanging van een 6p. Prima. En had de 6s ook niet een accu terugroepactie?
Cognitieve dissonantie. Men gaat die 1200 euro vanzelf goedpraten zodra ze het hebben uitgegeven.
Voor 1200 euro kan ik iedere de komende 3 jaar een middenmoot telefoon kopen (zou nu de moto g5s plus zijn). Als ik die na 3 jaar voor 75 verkoop, kan het zelfs voor 15 jaar.

Restwaarde iPhone is iets hoger, echter ik zie in v&a ook geen iPhone 5 voor iets in de buurt van de nieuwwaarde destijds. Je afgedankte 5 jaar oude iPhone 5 is nu ook 5 tientjes waard.

Hoewel innovatief is het vanuit financieel oogpunt alsnog een flink overpriced product, hoe je het ook wendt of keert (kijk voor de grap ook wat Apple in kas heeft, dat komt omdat ze precies dit soort marketing heel goed doen).
Voor 1200 euro koop ik een auto om 4 jaar in te rijden:p..

Maar we kunnen natuurlijk altijd wel blijven vergelijken.. punt is dat het een high tech telefoon is, waar mensen graag hun geld voor uitgeven, helemaal hun goed recht :), maar voor mijzelf, in geen 1200 jaar :p

Ik ben eigenlijk wel benieuwd wat de productie kosten voor deze mobiel zijn (R&D even daargelaten). Waarschijnlijk verdient Apple er nog wel voldoende mee.
Samsung ook. Schijnbaar zo'n 110 dollar per scherm.

Ik denk dat het voor apple ook gewoon wat aftasten is, hoe ver kunnen we gaan. De X lijkt mij een mooi product verder, al lijkt mij het gemis van een vingerprint sensor wel aanwezig.

Vind eigenlijk dat apple de 8 en 8 plus kleinere bezels had moeten geven. En zo minimaal als de X had niet eens gehoeven. Kijk naar de pixel xl 2 of mate 10 pro. Was ook al een zeer flinke verbetering geweest ten opzichte van het huidige design.
Idd, jaren na de 6 had de 8 een beter design moeten krijgen.

Nu is de keuze: de toch al dure 8 met een design dat volgend jaar zelfs bij Apple verouderd is, of de akelig dure X waarvan sommigen zeggen dat het een betamodel is. Zo heeft Apple de vingerafdrukscanner onder het scherm nog niet voor elkaar gekregen.
Cognitieve dissonantie komt mss ook omdat Apple gebruikers continu worden afgeschilderd als mensen die in de val van Steve Jobs stappen. Nu met de Iphone X maar ook de afgelopen jaren worden Apple gebruikers gestigmatiseerd tot zelfs onverstandige huisvaders en nu wordt er haast een term van een psychologische aandoening of staat bijgehaald.

Een samsung Galaxy S8 en Google Pixel2 en Sont Xperia xz premum zijn ook niet goedkoop. De Pixel2 is maar 50 dollar goedkoper dan de Iphone 8. Wetende dat de Iphone bijna 50% beter scoort wat CPU (Singlecore en multicore) en GPU betreft in combinatie met een hogere restwaarde kan je die 50 dollar wel rechtvaardigen maar iedereen moet voor zichzelf uitmaken aan de hand van reviews of de telefoon zijn geld waard is.

Een Moto g5s zou voor mij waardeloos zijn omdat ik ondertussen mijn telefoon gebruik als volwaardige reiscamera en zo heeft iedereen zijn redenen. Het leuke aan de Iphone X is dat hij heel compact is, dual camera setup, True tone display (Zelfs in LCD-versie is true tone geninaal goed) en het scherm in de X zou zo goed zijn dat je er kan op soft proofen (Print nabootsen op scherm door hardwarematige het kleurenprofiel aan te passen). Iets wat normaal enkel 1500+ monitoren kunnen. Als dan kan koop ik een Iphone X als de bliksem want dan bespaar ik op mijn monitor. Dat is dan weer mijn cognitieve dissonantie ;-)
Ja, inderdaad. Ik zou geen 1500 voor een monitor uitgeven, en dat de kleuren van mijn mobiel niet exact gecalibreerd kunnen worden zal mij worst wezen.
Maar dat is ook niet erg, maar dan moeten die Apple gebruikers er wel een beetje eerlijker over zijn en niet zo hypocriet. Meestal lees je drogredenen om zo'n apparaat te kopen. Ik denk dat primair het groepsgedrag en 'gemak' is. Het gemak vooral van anderen die het ook hebben, men kent het en dus is het goed. We weten allemaal wel dat je gewoon aan elke mobiel OS went. En die gewenning vinden we prettig. En het is begonnen omdat Apple wl de eerste was die mobiele apparaten heel gebruiksvriendelijk maakte.

Verder is het hoofdargument gewoon status -niets meer en niets minder. Er zijn er maar weinig die het echt doen om de 'mooie techniek' - de helft van de functies worden nooit benut.

Apple fans die ook eens eerlijk wat anders geprobeerd hebben en dn een oordeel vellen, daar heb ik veel meer respect voor. Maar goed, hoe belangrijk is het :P

[Reactie gewijzigd door Vayra op 31 oktober 2017 00:35]

Dat vind k niet, dat vinden de gebruikers zelf. Zelf denk ik dat als je je status moet ontlenen aan een telefoontje, dat je grotere problemen hebt. En natuurlijk niet iedereen, dat zeg ik ook in de laatste zin geloof ik, maar het gros van de gebruikers valt in deze categorie ja, en daar hoef je geen raketgeleerde voor te zijn... Je hoeft maar even rond te lopen in een stadscentrum en dan kan je het typerende beeld van zwaar opgedirkte (jonge) dametjes (en heren) met een veel te groot toestel niet ontgaan.

Maar goed, dit is een eindeloze discussie, want het gaat over perceptie en die is inderdaad voor iedereen anders. Prima ;)

[Reactie gewijzigd door Vayra op 31 oktober 2017 17:17]

Zelf denk ik dat als je je status moet ontlenen aan een telefoontje, dat je grotere problemen hebt
Zeer zeker, helemaal mee enes. En zo vind ik dat ook, of meer zlefs, van mensen die over anderen zeggen dat ze hun status (moeten) ontlenen van een telefoon.
Maak je je zelf ook schuldig aan; alsof je in al die jaren dezelfde beleving hebt op die goedkopere toestellen. Als nu al beweert wordt in diverse reviews dat de iphone 8 (+) "achterlijk"snel is (met meerdere voordelen (camera etc.) dus ik geloof je meteen dat het goedkoper is, maar de beleving ook anders (maar al met al komt het op je eigen voorkeur neer, en wat je er voor over hebt .
Ik voor mij heb op mijn 6+ ong. 200,- per jaar afgeschreven , en heb nu een 8+ en het is mij volledig waard :)
Vraag met de X is wel of die het 5 jaar overleeft; eerste drop tests waren dramatisch slecht. Het apparaat wordt al de meest breekbare iPhone ooit genoemd.
Of je er voorzichtig genoeg mee om kan gaan staat los van de technische houdbaarheid. Denk dat ie qua performance best 5 jaar mee kan, qua support in elk geval wel..

Ik heb nog nooit een telefoon stuk laten vallen, smart- of geen smartphone. Wel eens eentje per ongeluk in een broekzak laten zitten toen ik in een meertje sprong om te gaan zwemmen. Dat was minder. Was geen smartphone overigens... halve dag in een hete auto op het dashboard laten liggen in een zakje met rijst en daarna heeft ie het nog een jaar volgehouden.

Nou ben ik verre van representatief ... :) maar om die reden koop ik altijd wel telefoons met m'n creditcard, heb je tenminste nog extra garantie voor van alles en nogwat. En met een telefoon van 1200 euro ben je denk ik vanzelf wel voorzichtiger dan met een telefoon van 8 tientjes.
De iPhone X (5.8") zit in dezelfde prijsrange als de Google Pixel 2 XL (6")

Apple iPhone X 64GB Grijs 1159
Google Pixel 2 XL 64GB Zwart 1039

De Galaxy S8 is een stuk goedkoper maar ook al weer bijna 8 maanden op de markt.
...in dezelfde prijsrange als de Google Pixel 2 XL (6")
en die is ook te duur.
Ik vind een hoop auto's te duur. Toch rijden er van al die auto's miljoenen rond. Duur zijn deze telefoons absoluut, maar te duur is erg subjectief.
Dat is nog 120 euro verschil... Wat meer als 10% is.

Dus als je binnen de prijsrange kijkt, heeft die in mijn optiek een te hoge prijs t.o.v. de concurrentie in die prijsrange.
Vraag ik me af. Die kinect vermomd als een wenkbrauw™ is ook wat waard lijkt me. Ik vermoed dat er meer mensen voor de iPhone zullen gaan. Maar ik juich concurrentie zeker toe, dat houdt ook Apple scherp.
De s8 is inderdaad 8 maanden op de markt met vergelijkbare specificaties (gelukkig wel met fp scanner en SD kaart slot), nu te koop rond de 600 en minder in onze buurlanden. Heb je 'maar' 3 jaar ondersteuning koop je over 3 jaar de s11 voor de resterend 600. Krijg je 150 voor de s8, en heb je die afgelopen 3 jaar je 600 in bitcoins kunnen investeren om zo komende 6 jaar 'gratis' een nieuw toestel te kunnen kopen :)
De note is ook in de zelfde prijsklasse, maar zal inmiddels wel goedkoper zijn ~900.
Wat moet je met een sd kaart slot als het intern geheugen voldoende is?
64GB is voor mij niet voldoende, komt de eerst volgende: 1329. SD slot geeft keuze, ik kan voor peanuts upgraden als het toch te weinig is. Ik neem ook wel redelijk veel foto's en heb mijn eigen muziek op SD, maar dat is het punt ik zoek een toestel met SD (ik heb een iphones gehad), iphone valt nu standaard af.
Als hij wel een SD had zou ik afhaken vanwege de prijs. Ik vind geen enkel toestel die prijs waard.
Een ding is zeker: de support voor de Pixel 2 stopt in oktober 2020. Een beetje kort voor zo’n dure telefoon.
Wow 8 maanden al!
Kun je met die oude techniek nog wel het internet openen?
En zelfs dat is niks nieuws ;)
Terugtoets? Ik heb zakelijk een Oneplus en priv sinds de 3G een iPhone. Maar aan die terugtoets kan ik juist niet wennen, omdat je in iOS terugswipet. Ieder zijn voorkeur dus.
Mooi product en eindelijk een gewaagde stap van apple sinds 2014(?). Maar dat prijskaartje dan, pfff. Met de verscherpte wet financieel toezicht hier in Nederland wordt het een stuk moeilijker om de iPhone X te gaan verkopen. Je betaald zo 70,- per maand en dan moet je nog 300,- bijbetalen. Providers zullen flink wat aanvragen moeten afwijzen door de inkomens en lastentoets.
Toestel gewoon los kopen en in 5 jaar afschrijven, dan valt de prijs per dag reuze mee. Zeker als je voor je inkomsten afhankelijk bent van een mobiel is dat prima te verantwoorden.
En waarom zou je dat willen afschrijven, ik koop liever een mobiel van 500 die exact het zelfde kan, waarschijnlijk evengoed is (samsung s7 edge -waarschijnlijk al de s8, huawei p10 etc).
Ik zie geen enkele reden in om een iphone X voor die prijs te halen, zeker niet zakelijk gezien. Wat is er mis met een iphone 6 dan? Hoezo heb je zakelijk een iphone X nodig?
De prijs is gewoon absurd en zit je dan met een klant en een iphone X in je hand... ik zou me schamen :+
Ach je moet het een beetje als hobby zien. Kijk eens aan wat voor "gekkigheid" mensen allemaal geld uitgeven. Van postzegels tot retro spelcomputers of van stripboeken naar het tunen van auto's of elk jaar een nieuwe grafische kaart voor de game-pc.

Als jij net zo lief een Samsung of Huawei hebt moet je dat zeker doen, maar zeggen dat je je zou schamen voor het hebben van een iPhone X vind ik belachelijk, zeker zakelijk gezien als je in een leasewagen van 35k aankomt hoef je je echt niet te schamen voor een telefoon van 5 tientjes per maand. Het uurtarief van een monteur bij Opel is al over de 80 euro :+
Die monteur krijgt het alleen niet :)
Maar laten we eerlijk zijn de meesten die een iphone X halen doen het niet uit hobby, apple leeft niet van hobby kopers, maar eerder van mensen die graag gezien willen worden met een iphone X, natuurlijk zijn er mensen die hem kopen voor de hobby: maar dat zullen er vrij weinig zijn. Een aantal hier lopen het bedrag goed te praten, wat gewoon niet kan(1329 voor 256GB versie). En als ik als klant iemand met een iphone X zie lopen bedenk ik het volgende: die man geeft dus veel geld uit aan onbelangrijke zaken... laat ik hem daar dan maar even in sponsoren?.... (zelfde reden dat detacheerders vaak bepaalde merken niet in hun lease catalogus zetten, Mercedes b.v. omdat dit een bepaald beeld geeft naar de klant toe).
Ik vind 5 tientjes per maand -voor een telefoon- veel geld. tav een leaseauto is het natuurlijk weinig geld, maar voor een telefoon is het gewoon veelte veel, als jij de monteur bij de opel garage ziet aankomen met een jaguar f pace vraag jij je niet meer af waarom je auto rekeningen zo duur zijn. :)
Ik vind dat altijd zulke onzin, alsof je meer aanzien krijgt door een telefoontje van 5 tientjes per maand :+
Niet bij iemand kopen omdat hij een iPhone X heeft ipv een Samsung S8, wat zo'n 25 euro per maand scheelt :+

Laat me niet lachen zeg. Ja, het is duur voor een telefoon maar vergeleken met jouw Jaguar hebben we het over niks, sowieso slaat die vergelijking helemaal nergens op, of waarom je het berhaupt noemt.
(als een Opel monteur een nieuwe Jaguar heeft zal hij wel "voor erbij" werken omdat hij het echt leuk vind, niet voor het geld en vertrouw ik hem mijn auto graag toe).

Maar goed, jij vind 5 tientjes per maand teveel voor een telefoon, anderen vinden jouw wenslijst (ja ik heb even je profiel bekeken ;) ) weer belachelijk, 1500 voor een computer.. Daar koop ik liever een iPhone voor ;)

(Overigens ga ik de iPhone X ook (nog) niet halen omdat ik eerst dat FaceID wel eens wil uitproberen)

[Reactie gewijzigd door Thomas18GT op 30 oktober 2017 22:56]

Met die 50 per maand ben je er natuurlijk nog niet. Er komt ook nog wel 25 tot 35 bij voor je abonnement, zeker In de eerste paar jaar.

En denk ook aan de garantie problemen na 2 jaar. Moet je nog ook zien te overbruggen in die overige 3 jaar om aan de 5 jaar te kunnen halen.

[Reactie gewijzigd door Bass45 op 31 oktober 2017 04:49]

Tsja, dat abonnement komt er bij elke telefoon nog bij dus is volgens mij helemaal niet relevant.

En garantieproblemen na 2 jaar.. Dan heb ik allang een nieuwe.
Patser, minder dan 2 jaar doen met een extreem dure Apple mobiel van 1000.

Dat is zelfs nog binnen de garantie |:( |:( .
Euh volgens mij kwam jij met de 35k lease auto en 5 tientjes in de maand vergelijking, slaat inderdaad nergens op.
Je gaat de iphone X nog niet halen, jij behoort dus tot de groep van mensen die als hobby telefoons kopen heeft? kijk ik naar jou profiel zie ik dat je praktisch alleen bezighoudt met apple telefoons, uitstap nexus, noem ik niet bepaald hobby, eerder fan van een bepaald merk. Geeft meteen inzicht waarom 5 tientjes per maand aan een telefoon normaal vind, omdat het een bepaald merk is natuurlijk...

Als jij voor de helft minder dan 1500, pc onderdelen kan samenstellen die gelijkwaardig presteert als workstation, zie ik graag die lijst. Mijn 1500 komt niet van woekerwinsten. }>
Een leasewagen van 35k hebben zoveel mensen (net als een iPhone) een ter waarde van een Jaguar F Pace komt volgens mij toch een heel stuk minder voor (en anders mag je mijn baas wel even bellen :+ ).

En ja, ik heb elk jaar een nieuwe telefoon en vind dat gewoon leuk. Heb ook een Nexus, Samsungs en HTC's gehad alleen hielden die het meestal geen jaar vol hier. Als je de telefoons netjes houdt hoeft het helemaal niet zoveel te kosten als je de verkoopwaarde ervanaf haalt.

Maar dat is precies mijn punt, ik hoef helemaal geen workstation omdat die me niks boeit, net zoals jou een telefoon wat minder boeit (ga ik vanuit omdat je net zo lief oudere modellen hebt die "net zo goed presteren"). Elke gek z'n gebrek :)
Wat een bs reactie...’de meesten die een iphone x halen zijn mensen die graag gezien worden met een iphone x’...

Bertje gefrustreerde reactie waarin de afgunst tegen de plinten klotst....wie ben jij om te bepalen wat iemand met zijn geld doet?
Afgunst :) Ik ben inderdaad gefrustreerd dat mensen 50 p/m aan een toestel geven, maar avocado's en mango's niet eten want 'die zijn duur' :+
Zelfde mensen die een 2006 audi (rs4 styling pakket) kopen maar praktisch op slicks rijden want banden voor 18 inchers doen pijn ja, vervolgens door je achterruit binnen komen met nat weer.
Nee, het is een stereotype dat alleen de zelfde mensen met iphones lopen :+

Iphones zijn goede toestellen, maar tweakers lopen er alleen mee rond uit (echte) interesse of zakelijk toestel (hij doet het gewoon). De interessante toestellen vind je niet bij apple meer.
De s9 komt bijna, de lg v30 is uit, huawei heeft de mate 10pro, xiaomi heeft de mi mix2
Zo moet je het inderdaad gaan zien, per dag. Dan valt het aankoopbedrag nog best goed te praten. Waarschijnlijk moeten we in 2020 het aankoopbedrag per uur gaan bekijken een in 2025 per 10 seconden om het niet al te hoog te laten lijken. O-)
Dat doe ik met games al, kijken wat ze per uur kosten.
Beste aankoop ooit: Call of Duty Black Ops II voor de WiiU. 5 nieuw bij de Intertoys en 600 uur in gestoken (7th prestige nu). Prijs per uur: belachelijk laag.

Kom tot de conclusie dat games VEEL goedkoper zijn dan de kermis of de kroeg.

[Reactie gewijzigd door DigitalExcorcist op 31 oktober 2017 06:34]

... in 5 jaar afschrijven ...
Plus kosten incalculeren voor een accu vervanging, door een reparatiebedrijf of een losse accu als je dit zelf kan vervangen.
Want jij zou 5 jaar doen met deze telefoon? Maak dat de kat wijs.
Dat kan prima met een iPhone. Ik ken veel mensen met een iPhone 5S, en dat bevalt uitstekend. Apple levert daar nog altijd updates voor en de hardware is prima.
Ik heb wel 5 jaar gedaan met mijn iPhone 5. In de tussentijd 2x batterij vervangen waarvan 1x onder garantie. 670,- in 5 jaar is wel redelijk. Nu een iPhone 7 aangeschaft omdat 800+ mij wat te gortig is.
Pff iedereen is afhankelijk van Windows voor hun pc, maar die 150 euro per 5jaar is al te veel. Hoe praat je dat goed met een telefoon? Als je zo afhankelijk bent van een mobiel kun je er beter een van 300 kopen voor de komende 4 jaar. Als je hem dan laat vallen kun je tenminste zonder moeite een nieuwe kopen.
Tot dat je hem laat vallen, katjing 321 afrekenen (en weer 1.5 jaar erbij :+ )
Je koopt toch ook geen Tesla met alleen een casco verzekering?
Maar dat is het hem precies. Klanten dit niet in staat zijn om het toestel in 1x te betalen maar hem wel willen, sluiten doorgaans een abonnement af voor 2 jaar (langer is er niet) alleen daar toetsen providers hen nu op in de inkomens en lasten. Of ze moeten inderdaad een financieel programma gaan afsluiten maar dat is dan weer zo kromxD. Financiele afbetaling voor je huis, een wasmachine of een auto snap ik nog. Maar een smartphone, wauw. Komt nog eens bij dat een iPhone X in duizend stukje spat als je hem 1 keertje laat vallen!
Een Ming vaas k om maar te zwijgen van een theekopje, en een laptop.
Mwuah laptop zijn op zich nog wel crashbestendig. Maar een ming vaas absoluut.
Bij T-mobile moet je 120 bijbetalen, 59 per maand.
daar gaat het niet over. Het gaat er om dat mensen die niet goed na (kunnen/willen) denken zichzelf met een te grote financiele last opzadelen.

het valt mij vak op dat de mensen die het minste te besteden hebbeb vaak de duurste telefoons hebben, omdat het 'gratis' is.
Vandaar dat ze het minste te besteden hebben want schijnbaar hebben ze geen besef van de waarde van geld.
OTOH, met zo'n telefoon kun je meer dan de PC's waar ik vroeger mee opgegroeid ben, en daarvoor mochten m'n ouders ook maanden voor sparen. Wat kostten PC's toen? 3000 - 5000 gulden? En nu heb je een internet-connected device voor een fractie daarvan. Nu is de X geen fractie overigens, maar het is wel veel krachtiger dan wat wij vroeger hadden. En je kunt het de hele dag in de handen hebben. Of dat goed is, of dat dat beter is dan de PC's van vroeger laat ik even in het midden voor het gemak, daar kunnen hele lange discussies uit komen.
Kan die telefoon ook 2 keer zo veel als een s8 dat zou je eerder moeten afvragen. Dat er zoveel in die tijd voor een PC werd betaald was omdat er niets anders was dat dat kon.
Dat ligt eraan. Ik kan meer met het Apple ecosysteem dan Android (Handoff, AirDrop, bellen met mn iPad/MacBook waarbij mn foon zonder moeite de ‘hub’ vormt) .... anderen kunnen weer meer met Android. Beide toestellen zijn prima. Alleen de iPhone heeft langer support dan een jaartje...
En registratie bij de BKR.
Vergeet de verzekering niet, want als je hem laat vallen geven de meeste inboedelverzekeringen maximaal 500 euro terug.. zit je dan met je 40 euro per maand zonder telefoon...
Het abo wat je er bij krijgt is overigens de 5gb bundel, dat is zonder onbeperkt spotify.
O dat valt nog wel mee. Maar 59,- p.m. manmanman
Geen probleem.
De vraag schijnt heel hoog te zijn. Vooral in Europa
Apple doet al jaren hetzelfde bij introducties, zorgen dat er net te weinig zijn. Door schaarste te creren worden mensen hebberig en willen ze het ook hebben en kijken ze minder naar de prijs...

Stel dat de winkel vol ligt met deze telefoons dan denkt de consument juist dat hij niet goed is o.i.d. en daarom niemand hem wil hebben. Juist door er te weinig te hebben weet je dat erover gepraat gaat worden. Media besteden maar wat graag aandacht aan Apple omdat dit nu eenmaal clicks oplevert. Dus zowel de media als Apple zijn gebaat bij een te laag aanbod en een wachtrij voor de winkel of online.
Ik ben geen pro apple. Maar de cijfers zullen wel goed zijn. Hoe ze dat flikken snap ik ook niet. Face id schijnt volgens de reviewers wel goed te werken. Dus de concurrenten gaan ermee aan de slag
"Dus de concurrenten gaan ermee aan de slag"

Wil je hier iets mee suggereren?
dat de rest ook volgt
Lees Samsung Google etc
Dat is een theorie. Ik geloof daar persoonlijk niet in. Want zakelijk gezien is minder verkopen dan je zou kunnen gewoon nooit goed. Zeker niet omdat als een klant die pas uit de tweede batch kan kopen (omdat de eerste batch te klein is) merkt dat het nieuwtje eraf is, de telefoon niet bijzonder meer is en er dan het moment van bezinning kan komen "Is dit het geld wel waard?". Dat wil je als je dure spullen verkoop uiteraard absoluut niet.
Nee, want als Apple niet kan leveren kopen consumenten wel een ander. Geplande tekorten zijn een mythe. Je schiet je er als fabrikant mee in de voeten...
Apple verkoopt liever hun hele voorraad tegen de vraagprijs en nog meer in een volgende batch omdat mensen hebberig zijn dan dat de magazijnen vol liggen met een telefoon die te weinig aandacht heeft gehad en te duur bevonden worden.

Een telefoon is al lang niet meer een apparaat om mee te bellen, het is ondertussen een fashion artikel geworden en de waarde daarvan (kijk mij even het laatste model hebben) wordt gecreerd door de hype en beschikbaarheid. En in beide is Apple heer en meester!
Een hype die al 10 jaar duurt is geen hype meer. Misschien vinden mensen hun producten gewoon goed en mooi. Ik weet, het is moeilijk dat te accepteren voor je maar de feiten liggen op tafel.
Denk je nou echt dat de aandeelhouders blij worden van een kunstmatige schaarste? Laat me niet lachen.
Aandeelhouders maken het echt niet uit hoe Apple aan de winst komt, als het maar komt en dat heeft Apple in de laatste jaren prima gedaan dus die klagen niet wanneer er schaarste is.

Daarnaast heeft Apple een boekjaar wat eindigt in september dus per saldo maakt het de aandeelhouders niet uit of het toestel in november of december verkocht wordt. Sterker nog, wanneer de voorraad op is en mensen staan te wachten op hun nieuwe toestel dan komen de analisten met een verwachting dat de vraag hoog is en Apple de productie niet aan kan, dat betekend dus meer omzet, meer winst en dus een hoger aandeel.

Tuurlijk is dit een hype, elke introductie van een nieuwe iPhone zorgt in de weken voor de persconferentie voor de nodige artikels. Het feit dat Apple een uitnodiging stuurt is al voldoende voor een artikel op menig website. Dit met alle speculaties rond nieuwe producten wat die wel of niet hebben.
Vraag zal zeker hoog zijn, heb al begrepen dat er mensen zijn die er een lening voor afsluiten.
Maar hoe kom je dan bij 70 per maand ? Of praat je over 'afschrijven' in 1 jaar ? Bij een 2 jaar abbo, kom ik voor een 256GB iPhone X op 36 per maand voor het toestel ( de 64GB versie is uiteraard nog een stukje goedkoper met nog geen 30 per maand ), plus dan nog wel de nog stevige bijbetaling van 300. Gezien de restwaarde na 2 jaar, komt het per maand nog flink lager uit dan je hier schetst. Het soort abbo en de kosten ervan kan je natuurlijk niet meetellen voor de kosten van de telefoon zelf ........
Volgens mij was dat even een snelle blik op een KPN abonnement. Heb niet hele goede research gedaan hoor. Maar zat te kijken wat er ongeveer betaald moest worden met het abonnement die ik nu bij KPN heb.
De reviewer is onder de indruk van de grootte van het scherm alsof een iPhone 8 Plus in een iPhone 8 is gevouwen. Als ontwikkelaar zie ik de extra schermruimte doordat het scherm doorloopt toch een beetje als loze ruimte. Eigenlijk zit het effectieve scherm tussen waar de rondingen ophouden, wat een veel kleiner scherm is. De rest is extra header en heel vaak een soort kin onder bijvoorbeeld een UITabBar. Alleen de status bar is echt gentegreerd in dat stuk.

[Reactie gewijzigd door BikkelZ op 30 oktober 2017 16:16]

Het doet me denken aan de voorruit van mijn auto, die heeft dat ook: daar is de achteruitkijkspiegel geplakt.
De YouTuber UrAvgConsumer heeft een mooi nieuw filmpje gemaakt over zijn eerste indrukken met de iPhone X. Ik vond het zelf lekkerder wegkijken dan die lap tekst lezen met twee plaatjes :p
Wordt weer een hit. Omdat ze bewust iphone 8 niet gewijzigd hebben.
Ik zou dit niet eens een '' 'review' '' willen noemen. Dit zweeft tussen een eerste indruk en een preview...

Edit:
Na drie keer het artikel te hebben gelezen durf ik te stellen dat dit minder is dan een preview. Niet alleen zijn er geen foto's van het product, maar er is ook geen lijst met specificaties of prijsoverzicht.

[Reactie gewijzigd door rubenkemp op 30 oktober 2017 15:29]

Ik zou dit niet eens een ''review'' willen noemen. Dit zweeft tussen een eerste indruk en een preview...
Daarom staat het woord 'review' tussen aanhalingstekens. Het zijn de eerste indrukken gebaseerd op ervaringen in het dagelijks leven, buiten een door Apple geregisseerd evenement. Om dat verder te benadrukken heb ik in de tekst gezet:
De eerste indrukken van Levy zijn weliswaar gebaseerd op ervaringen in het dagelijks leven met het apparaat, maar het verhaal bevat geen foto's, screenshots, benchmarks en testen. Vermoedelijk is die informatie nog onder embargo.
.

Het embargo is duidelijk nog niet gelift en dit is voor het eerst dat iemand publiceert over hoe de iPhone X is in de dagelijkse praktijk. Ik dacht dat veel van ons het de moeite waard vinden om dat te lezen :)
Een embargo dat behoorlijk gehandhaafd wordt zoals hier: https://www.nu.nl/tech/49...-x-video-van-dochter.html, waar een Apple medewerker ontslagen wordt omdat zijn dochter een video van de iPhone X online heeft gezet

[Reactie gewijzigd door KingFrogzz op 30 oktober 2017 15:39]

Vertel dan wel het hele verhaal he...
-iPhone was een intern exemplaar, een prototype, geen toestel voor verkoop
-Hij filmde op de werkvloer waar filmen verboden is

Hij is gewoon oerdom om niet te beseffen dat dit een probleem zou zijn, staat zelfs in je contract (alvast stond het in mijn contract 6 jaar geleden bij Apple).
Ook echt wel terecht. Al twijfel ik of het niet onderdeel is van de Apple-campagne.

Als je bij Apple werkt ben je echt wel gehersenspoeld over de omgeving waar je werkt en de producten die je produceert en de hype die daar omheen zit. Als het niet je persoonlijke interesse is dan wordt het je wel tot in den treure ingepeperd.

Op het filmpje lijkt het echt een naeve medewerker die geen idee heeft wat hij in handen heeft. Al zou het een subcontractor zijn.

Nee, ik denk dat deze in de categorie valt van vergeten telefoons in de bar.
Iedereen weet dit toch!? Wij weten het en we hebben nooit een NDA van Apple onder ogen gezien. Kan ook zomaar iemand zijn die toch al weg zou gaan.
Een embargo dat behoorlijk gehandhaafd wordt zoals hier: https://www.nu.nl/tech/49...-x-video-van-dochter.html, waar een Apple medewerker ontslagen wordt omdat zijn dochter een video van de iPhone X online heeft gezet
Had het gelezen, en dan had ze volgens mij ook nog een reactie daarop online gezet met een tekst als "het maakt niet uit of je een goed persoon bent, als je je niet aan de regels van Apple houdt dan word je ontslagen" ofzoiets. Terwijl het feitelijk haar schuld is dat haar vader ontslagen is want zij heeft die video online gezet :') maar ja, alles voor de views en de likes.
Krijgen jullie de iPhone X al vooraf om te testen?
Nee, ik heb hem vrijdag besteld voor een review, levering hopelijk met de eerste batch komende vrijdag.
Die van mij komt sowieso aankomende vrijdag binnen. (Volgens de Apple Store app) Een vriend van mij heeft hem 3 minuten later besteld. Hij heeft gelijk vertraging tot einde v/d maand.
Ik hoop dat de review gedaan wordt met iOS 11.1 anders wordt het een treurig verhaal.
----
Downvoten mag maar iOS 11.0 blijft een brakke release.

[Reactie gewijzigd door BikkelZ op 30 oktober 2017 19:52]

Want? Argumenten?
Argumenten? Batterijverbruik kut, rotatiebugs, apps openen trager. Draai de beta al tijden en ik hoopte echt dat het aan de wat minder zuinig afgestelde betas lag maar het werd niet beter en de GM iOS 11 was nog steeds een draak qua batterij. 30% minder grof gezegd. Een paar bugs mag wel maar dit was echt kut.
iOS 11.2 is nu al in beta. iOS komt zeker voor as vrijdag.
Ik zag het al. Werd tijd.
Gaan jullie hem daarna verloten onder leden? :D
Dat wordt gewoon werken en hem zelf verdienen :+
Het staat nota bene in de titel van het artikel op The Wired: "First Impression of the iPhone X" ;)
Niemand beweert dat dit artikel een review of een preview is. Bijzonder dat je dat na 3 keer lezen niet is opgevallen.
Beetje raar artikel dit.
Wel zijn er YouTubers die uitgebreid hebben kunnen spelen met de iPhone X op een Apple-evenement in New York. Onder meer BooredAtWork en Soldier Knows Best hebben van dat evenement uitgebreide indrukken geplaatst, onder meer van Face ID. Apple brengt de iPhone X komende vrijdag uit.
Vertel dan daar meer over in het artikel i.p.v. iets kort en bondig van een blog te kopieren en dit als aanvulling te gebruiken, plaats anders dat meerdere personen al de nieuwe iPhone hebben mogen testen, of sterker nog, plaats geen artikel.
Een evenement is toch heel anders dan iemand die zijn review plaatst na 1 week gebruik? Ik denk dat het voor velen, die de X willen pre orderen / al hebben gepreordered, goede info kan zijn. Als je de X op dag 1 wil hebben kan je niet wachten op de reviews. Risico is dat je dan een paar weken moet wachten ivm geringe voorraad.

Niets mis met het artikel Tweakers O-)
Eerste indrukken waren er toch ook al toen de X gepresenteerd werd tijdens Apple event. Dus ja, weinig nieuws. Behalve dat er nu een aantal fanboys even mee mochten spelen, ipv de grote tech sites en blogs. En uiterraard zijn de fanboys enthousiast ;)
Wat is het toegevoegde waarde van dit bericht?
Of is het een verkapte reclame dat het as vrijdag te koop is :P

Admin-edit:Spelfouten en/of ander commentaar m.b.t. nieuwsposts horen thuis in
Geachte Redactie.

[Reactie gewijzigd door Bor op 30 oktober 2017 17:25]

Wired heeft over het algemeen goede artikelen met veel diepgang.
De beste man die zijn indrukken van een week Iphone X gebruik schrijft is ook niet de eerste de beste.
Neem daarbij het feit dat veel mensen erg benieuwd zijn naar de Iphone X, et voila, het is een intressant nieuws item. Is allemaal niet reuze ingewikkeld. Maar ik kan me voorstellen dat het vanuit een anti-apple-bubble gezien sommigen allemaal net iets te veel wordt.
Mwah ben aardig anti-Apple maar ook ik ben wel benieuwd naar de X. Ik vind dit artikel prima want het is toch wel een apparaat waarbij reikhalzend naar de eerste reviews wordt uitgekeken. Iedere tip van de sluier of teaser die daarin wordt gelicht vind ik met zo'n grote release op zich wel nieuwswaardig.

Als James Cameron straks met een teaser van Terminator III komt ben ik er ook als eerste bij ook al laat die weinig van de film zien ;)
Ik vind subjectieve gebruikservaringen waarbij zaken in context worden geplaatst vaak interessanter dan reviews met een nadruk op specificaties, ik kan zo'n artikel dus ook prima waarderen.
Deze iphone heeft op de 1 of andere manier minder appeal op me dan de vorige iphones, voor mijn gevoel is er gewoon weer een iphone uitgekomen.

Misschien komt dat ook omdat echt indrukwekkende innovaties nog even op zich laten wachten, gelukkig heb ik eerst nog een smartphone die prima mee kan draaien en wacht ik liever de volgende ontwikkelingen af in smartphone land.
Echt grote innovaties zijn niet meer te verwachten. Na 10 jaar is het allemaal wel uitgekristalliseerd.


En de opmerking ik wacht wel op....komt me bekend vr. De PC markt zat op een gegeven moment ook in die fase.
. De PC markt zat op een gegeven moment ook in die fase.
zat ?
De echte innovaties zitten dan ook in de A11 Soc, het machine learning gedeelte en het Neural network gedeelte die in de A11 Soc zitten. Verder is het gewoon een smartphone. En trouwens. Andere fabrikanten zijn ook niet innovatief. De enige is misschien Huawei. Die hebben best een interessant idee met hun AI Soc. Dat zijn 2 dingen waar ik als developer wel warm van word. de A11 Soc met het Neural en Machine learning gedeelte en de nieuwe Huawei soc met de AI chip.

Voor de rest koop ik iPhones omdat het fijn werkt, ik mn geld ermee verdien en ik geen android wil. Het interesseert mij als gebruiker dus totaal niet hoe innovatief de telefoon eruit ziet of innovatief hij zou moeten zijn.

Er word namelijk alleen maar bij Apple gegild dat ze niet innovatief zijn terwijl andere fabrikanten ook niks presteren.
Waar ik dan wel benieuwd naar ben zijn de vouwbare schermen, ik ben benieuwd of dit functioneel is of juist alleen een soort gimmick. We shall see!
Innoverend is de telefoon wel, helaas ook belachelijk duur dat ik 'm niet eens tweedehands wil kopen ondanks dat deze wel veel sneller zijn waarde zal verliezen.
Wat is dit voor artikel zeg? Heel slecht Tweakers. Een artikel over een review over product X omdat het de "eerste" review is?

[Reactie gewijzigd door Chip. op 30 oktober 2017 15:37]

Een artikel over een review die geen review is bedoel je.
In een review verwacht ik dat alle aspecten van het apparaat worden getest. Dit gaat over het omhoog vegen om apps te sluiten, gekke gezichten trekken voor Face ID en wat bloggers die niets te melden hebben.
Ik ga aan deze posting net zoveel aandacht besteden als de nieuwswaarde van dit artikel is.
Iemand die de een review (wat geen review is) heeft geplaatst over de eerste iphone post een review. Moet het nog gekker worden Tweakers?

[Reactie gewijzigd door P. vd Loo op 30 oktober 2017 16:15]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Apple iPhone XS Red Dead Redemption 2 LG W7 Google Pixel 3 XL OnePlus 6T (6GB ram) FIFA 19 Samsung Galaxy S10 Google Pixel 3

Tweakers vormt samen met Tweakers Elect, Hardware.Info, Autotrack, Nationale Vacaturebank en Intermediair de Persgroep Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2018 Hosting door True