Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Artikel met eerste indrukken iPhone X van reviewer originele iPhone komt online

Een artikel met eerste indrukken van de iPhone X in de dagelijkse praktijk is online gekomen. Reviewer Steven Levy, die ooit als een van de eersten de iPhone 2g reviewde in 2007, heeft het toestel een week in gebruik gehad en heeft zijn bevindingen gepubliceerd.

Levy, die zijn bevindingen op de site van Wired heeft gezet, zegt dat het stevig wennen was aan de iPhone zonder homeknop en Touch ID. Hij claimt dat Face ID goed werkt, mits hij zich elke keer inbeeldt dat hij de filmscène van Robert de Niro in Taxi Driver naspeelt en 'you talking to me?' zegt tegen de iPhone X. Toen hij dat niet deed, detecteerde het toestel geen oogcontact en bleef het vergrendeld.

De gebaren in de bediening van de interface bleken snel te wennen en Levy claimt dat hij inmiddels op een iPad ook al omhoog veegt om apps te sluiten. De eerste indrukken van Levy zijn weliswaar gebaseerd op ervaringen in het dagelijks leven met het apparaat, maar het verhaal bevat geen foto's, screenshots, benchmarks en tests. Vermoedelijk is die informatie nog onder embargo.

Wel zijn er YouTubers die uitgebreid hebben kunnen spelen met de iPhone X op een Apple-evenement in New York. Onder meer BooredAtWork en Soldier Knows Best hebben van dat evenement uitgebreide indrukken geplaatst, onder meer van Face ID. Die video's tonen onder meer dat de software vereist dat de gebruiker twee keer het hoofd ronddraait in de setup van de ontgrendelmethode. Apple brengt de iPhone X komende vrijdag uit.

Door

Redacteur mobile

229 Linkedin Google+

Reacties (229)

Wijzig sortering
Voor mij is het simpel. Mooi telefoon voor een te hoge prijs t.o.v. de concurrentie.
Punt is wel dat je met Apple zo'n 5 jaar gegarandeerd updates krijgt en dat is bij 'de concurrentie' nogal de vraag. Die iPhone X is dermate vlot dat ie prima allerhande laptoptaken over zou kunnen nemen. Alleen is het nog wel spijtig dat Apple geen muis ondersteunt. Toetsenborden zijn geen probleem en via Airplay kun je zonder al teveel moeite (maar mét een Apple TV) je beeld broadcasten naar TV's/monitoren.

De restwaarde bij Apple is ook bewezen hoger dan bij concurrerende apparaten. Dus je kunt je device na 5 jaar afschrijven ipv 2 á 3 jaar voor 'gewone' telefoons. Dan valt de prijs 'per dag' erg mee: het is veel geld, maar niet erg duur.
Restwaarde is ontzettende onzin. Ik had in januari 2016 de keuze, een 32b nexus 6p voor 520 euro, of een iphone 6s plus 64gb voor 900 euro. Erg vergelijkbare telefoons. Scherm en speakers van de nexus wat beter, de iphone is wat sneller. Allebei goede high end phones.

Ookal zou ik na 2 jaar de 6p doormidden breken (schijnt best makkelijk te zijn) dan had ik nog steeds minimaal 380 euro moeten vangen voor de 6s+. Dus bewezen hoge restwaarde is leuk, maar als de aanschafprijs zo absurd en debiel hoog is is het alsnog duurder. Want een 2 jaar oude 6p is nog wel 150 euro waard, nou ga jij een 2 jaar gebruikte 6splus maar proberen te verkopen voor MINIMAAL 530 euro. En dan pas is ie even kosten effectief als een vergelijkbare telefoon.

[Reactie gewijzigd door Ruw ER op 30 oktober 2017 18:43]

Inderdaad. Ik heb mijn 2 jaar oude 6s, 64 gb voor ¤340 verkocht. Prima bedragje, maar gezien de aanschafprijs van ¤950 is het toch al een 65% afschrijving.
Buiten het percentage is het ook nog gewoon een kwestie van absolute afschrijving. Je hebt dus ruim 550 euro afgeschreven in 2 jaar tijd. Voor dat geld kun je dus een volledig nieuw ander toestel kopen en geld overhouden.
Simpel gezegd: voor de 2 jaar dat je met een iPhone 6S zou doen, kun je 2 andere telefoons kopen die dan op dat moment weer nieuw zijn. Plus dat die ook hun restwaarde weer hebben.

Ik doe bijvoorbeeld al 3 jaar met een Nexus 5. Zelfs als die over 5 minuten spontaan tot stof zou vergaan dan nog ben ik maar 330 euro kwijt, over 3 jaar dus. Maar als ik hem nu op Marktplaats zet krijg ik er zeker nog wel 5 tientjes voor gezien de staat. 280 euro over 3 jaar of 550 over 2 jaar, you do the math.

Uiteindelijk komt het dus erop neer dat je als consument een keuze maakt: hoeveel vind ik een telefoon waard? Ik ben nog steeds blij met mijn Nexus 5 en ik vind het geen probleem om (mede vanwege hobby) eens te kijken naar LineageOS om nog steeds op de laatste Android versie te kunnen werken.
Verder is een belangrijk deel van de keuze natuurlijk of je gewoon graag met iOS werkt of niet. Als je daarbij zweert dan heb je gewoon weinig andere keuze dan iedere keer weer een zak met geld op de toonbank te gooien. :P

@hieronder: het boeit me eigenlijk totaal niet wat benchmarks zeggen als ik op een Snapdragon 800 uit 2013 nog geen enkele vertraging ervaar...
Maar goed, ik rij dan ook gewoon in een Ford fiesta ;)

[Reactie gewijzigd door Tjolk op 31 oktober 2017 18:29]

En wat heb je aan die processorsnelheden als je beperkt bent tot iOS? Zie jij Apple het voorbeeld nemen aan Samsung met hun DEX systeem? Een platform waar je je iPhone X op kunt aansluiten, een monitor erbij en in feite een smartphone + een pc hebt? Uiteraard niet, want dan heeft 90% geen iMac meer nodig.

Ik koop al jaren iphones, maar deze keer was het heel simpel:
iPhone x: 1200 euro
Samsung S8: 500 euro en bijna vergelijkbaar qua performance en in mijn ogen een beter industrieel design.
Maarrr, hoe zit het met de updates?? En, even naar de opvolger van Nexus kijken, de Pixel, zoveel goedkoper is die niet (de XL scheelt maar 100 euro tov de x)

[Reactie gewijzigd door Joost124 op 30 oktober 2017 20:27]

De updates vergeleken met sommige android telefoons(bijv. samsung), zijn bij apple beter. Maar als je bijv. Een sony telefoon koopt heb je even lange update support als apple.
Maar het gaat hier over de nexus. Niet over de pixels. Ik ben ook totaal geen fan van de pixels.

En de nexus kreeg gewoon 3 jaar updates, zoals bij een high end toestel hoort. Misschien doet apple dat iets langer, top, ik zei ook, vergelijkbare telefoons. Op het ene punt doet de nexus het beter, op een ander punt de iphone.
Ik heb toevallig vorig weekend mijn nexus gesloopt, maar een paar dagen daarvoor kreeg ik nog de android 8.1 developer preview. Dus ik weet vrij zeker dat de nexus 6P minimaal nog de 8.1 android update krijgt.
Ik ben een Apple fan, geen pure fanboy. En ik geef toe dat je een goed punt hebt mbt restwaarde. Ik heb de iPhone X besteld en het is zeker een absurd duur toestel. Ik ga dus ook niet allerlei redenen verzinnen om het goed te kunnen praten. Het is voor een groot deel een status symbool maar ik vind ook wel fijn hoeveel effort Apple doet om privacy te waarborgen. Iets zegt me dat de prijs van een Nexus mede zo laag is omdat Google een ander business model heeft.

Maar goed. We zijn nu denk ik wel op het punt beland dat mobieltjes écht niet duurder moeten worden.
Dit. Er bestaat geen concurrentie voor de iPhone. ALLE Android toestellen hebben als levensgroot nadeel dat ze je gegevens uitleveren aan Google. Veel mensen zitten daar niet zo mee, dat moet iedereen uiteraard zelf weten. Maar als je om je privacy geeft dan is er gewoon geen alternatief.

En dan hebben we het inderdaad nog niet over alle andere voordelen die Apple biedt, zoals een veel langere levensduur. Mijn moeder gebruikt nog steeds met veel plezier een iPad 2. Dat toestel is straks ZEVEN jaar oud. Okee, het is niet meer de snelste, maar als je niet te veeleisend bent dan is het nog prima bruikbaar. Kom bij een gemiddeld Android toestel 2 jaar na uitkomen nog maar eens om een update...

De restwaarde van Apple is ook zeer goed. Ik heb laatst mijn iPad Air 2 van 3 jaar oud verkocht voor de helft van de nieuwwaarde. Meer dan ik had verwacht te krijgen (nadat ik al 3 jaar heel veel plezier van het ding heb gehad) en de koper had het idee dat hij voor een redelijke prijs een fatsoenlijke tablet kocht die nog jaren mee kon. Probeer maar eens een Android tablet van 3 jaar oud te verkopen, die raak je aan de straatstenen nog niet kwijt...

Dus, ja Apple toestellen zijn duur. Maar je krijgt er ook wat voor terug, het is zeker geen weggegooid geld. Ik ga dan ook zeker binnenkort upgraden naar iPhone X.
Je kunt alles van google gewoon uitzetten en een alternatieve store gebruiken als je echt wilt. Bijvoorbeeld F-Droid (open-source). Het toestel wordt er een stuk minder bruikbaar van, maar nog steeds vergelijkbaar met een iPhone voor mij persoonlijk.
Ik heb nu een half jaar een iPhone van het werk, en ik mis gewoon teveel dingen waardoor ik het niet als main toestel wil vergeleken met android. Ik vind het bijvoorbeeld belachelijk dat je een pc met itunes nodig hebt om muziek op je telefoon te zetten. Wil je vervolgens een mp3 als wekker of als beltoon dan mag je weer itunes opstarten :( Zijn genoeg dingen die ook fijn werken hoor, en apps hebben vaak net wat meer polish gekregen (ironisch genoeg ook de google apps).
Tuurlijk mag ik dat apple wel aanrekenen :? Ik koop trouwens om dezelfde reden (iTunes) liever muziek in de google play store, het aanbod is misschien wat minder maar het is een stuk makkelijker op je mobiel af te spelen vervolgens :P

[Reactie gewijzigd door Natsu op 30 oktober 2017 21:50]

Maar daarmee vervalt ook het itunes argument. Met apple music of spotify heb ik geen itunes nodig.
Je pakt meteen het meest slechte voorbeeld voor een Android telefoon met “restwaarde”. Zowel de 5x als de 6p zijn geplaagd door bootloops en de 6p bovendien met een slechte accu die het al snel amper een dag volhoudt.

Ver vandaan blijven die toestellen, al helemaal tweedehands.

Kon zelf mijn 5x ook na 18 maanden weggooien.
Het is een voorbeeld wat ik mee heb gemaakt, keuze die ik moest maken. En er zit gewoon garantie op die toestellen hoor. Er krijgen hier en daar ook mensen een mate 9 ter vervanging van een 6p. Prima. En had de 6s ook niet een accu terugroepactie?
Cognitieve dissonantie. Men gaat die 1200 euro vanzelf goedpraten zodra ze het hebben uitgegeven.
Voor 1200 euro kan ik iedere de komende 3 jaar een middenmoot telefoon kopen (zou nu de moto g5s plus zijn). Als ik die na 3 jaar voor 75 verkoop, kan het zelfs voor 15 jaar.

Restwaarde iPhone is iets hoger, echter ik zie in v&a ook geen iPhone 5 voor iets in de buurt van de nieuwwaarde destijds. Je afgedankte 5 jaar oude iPhone 5 is nu ook 5 tientjes waard.

Hoewel innovatief is het vanuit financieel oogpunt alsnog een flink overpriced product, hoe je het ook wendt of keert (kijk voor de grap ook wat Apple in kas heeft, dat komt omdat ze precies dit soort marketing heel goed doen).
Voor 1200 euro koop ik een auto om 4 jaar in te rijden:p..

Maar we kunnen natuurlijk altijd wel blijven vergelijken.. punt is dat het een high tech telefoon is, waar mensen graag hun geld voor uitgeven, helemaal hun goed recht :), maar voor mijzelf, in geen 1200 jaar :p

Ik ben eigenlijk wel benieuwd wat de productie kosten voor deze mobiel zijn (R&D even daargelaten). Waarschijnlijk verdient Apple er nog wel voldoende mee.
Samsung ook. Schijnbaar zo'n 110 dollar per scherm.

Ik denk dat het voor apple ook gewoon wat aftasten is, hoe ver kunnen we gaan. De X lijkt mij een mooi product verder, al lijkt mij het gemis van een vingerprint sensor wel aanwezig.

Vind eigenlijk dat apple de 8 en 8 plus kleinere bezels had moeten geven. En zo minimaal als de X had niet eens gehoeven. Kijk naar de pixel xl 2 of mate 10 pro. Was ook al een zeer flinke verbetering geweest ten opzichte van het huidige design.
Cognitieve dissonantie komt mss ook omdat Apple gebruikers continu worden afgeschilderd als mensen die in de val van Steve Jobs stappen. Nu met de Iphone X maar ook de afgelopen jaren worden Apple gebruikers gestigmatiseerd tot zelfs onverstandige huisvaders en nu wordt er haast een term van een psychologische aandoening of staat bijgehaald.

Een samsung Galaxy S8 en Google Pixel2 en Sont Xperia xz premum zijn ook niet goedkoop. De Pixel2 is maar 50 dollar goedkoper dan de Iphone 8. Wetende dat de Iphone bijna 50% beter scoort wat CPU (Singlecore en multicore) en GPU betreft in combinatie met een hogere restwaarde kan je die 50 dollar wel rechtvaardigen maar iedereen moet voor zichzelf uitmaken aan de hand van reviews of de telefoon zijn geld waard is.

Een Moto g5s zou voor mij waardeloos zijn omdat ik ondertussen mijn telefoon gebruik als volwaardige reiscamera en zo heeft iedereen zijn redenen. Het leuke aan de Iphone X is dat hij heel compact is, dual camera setup, True tone display (Zelfs in LCD-versie is true tone geninaal goed) en het scherm in de X zou zo goed zijn dat je er kan op soft proofen (Print nabootsen op scherm door hardwarematige het kleurenprofiel aan te passen). Iets wat normaal enkel ¤1500+ monitoren kunnen. Als dan kan koop ik een Iphone X als de bliksem want dan bespaar ik op mijn monitor. Dat is dan weer mijn cognitieve dissonantie ;-)
Maar dat is ook niet erg, maar dan moeten die Apple gebruikers er wel een beetje eerlijker over zijn en niet zo hypocriet. Meestal lees je drogredenen om zo'n apparaat te kopen. Ik denk dat primair het groepsgedrag en 'gemak' is. Het gemak vooral van anderen die het ook hebben, men kent het en dus is het goed. We weten allemaal wel dat je gewoon aan elke mobiel OS went. En die gewenning vinden we prettig. En het is begonnen omdat Apple wél de eerste was die mobiele apparaten heel gebruiksvriendelijk maakte.

Verder is het hoofdargument gewoon status -niets meer en niets minder. Er zijn er maar weinig die het echt doen om de 'mooie techniek' - de helft van de functies worden nooit benut.

Apple fans die ook eens eerlijk wat anders geprobeerd hebben en dán een oordeel vellen, daar heb ik veel meer respect voor. Maar goed, hoe belangrijk is het :P

[Reactie gewijzigd door Vayra op 31 oktober 2017 00:35]

De iPhone X (5.8") zit in dezelfde prijsrange als de Google Pixel 2 XL (6")

Apple iPhone X 64GB Grijs ¤1159
Google Pixel 2 XL 64GB Zwart ¤1039

De Galaxy S8 is een stuk goedkoper maar ook al weer bijna 8 maanden op de markt.
...in dezelfde prijsrange als de Google Pixel 2 XL (6")
en die is ook te duur.
Ik vind een hoop auto's te duur. Toch rijden er van al die auto's miljoenen rond. Duur zijn deze telefoons absoluut, maar te duur is erg subjectief.
Dat is nog 120 euro verschil... Wat meer als 10% is.

Dus als je binnen de prijsrange kijkt, heeft die in mijn optiek een te hoge prijs t.o.v. de concurrentie in die prijsrange.
De s8 is inderdaad 8 maanden op de markt met vergelijkbare specificaties (gelukkig wel met fp scanner en SD kaart slot), nu te koop rond de 600¤ en minder in onze buurlanden. Heb je 'maar' 3 jaar ondersteuning koop je over 3 jaar de s11 voor de resterend 600¤. Krijg je 150¤ voor de s8, en heb je die afgelopen 3 jaar je 600¤ in bitcoins kunnen investeren om zo komende 6 jaar 'gratis' een nieuw toestel te kunnen kopen :)
De note is ook in de zelfde prijsklasse, maar zal inmiddels wel goedkoper zijn ~900¤.
Mooi product en eindelijk een gewaagde stap van apple sinds 2014(?). Maar dat prijskaartje dan, pfff. Met de verscherpte wet financieel toezicht hier in Nederland wordt het een stuk moeilijker om de iPhone X te gaan verkopen. Je betaald zo ¤70,- per maand en dan moet je nog ¤300,- bijbetalen. Providers zullen flink wat aanvragen moeten afwijzen door de inkomens en lastentoets.
En waarom zou je dat willen afschrijven, ik koop liever een mobiel van 500¤ die exact het zelfde kan, waarschijnlijk evengoed is (samsung s7 edge -waarschijnlijk al de s8, huawei p10 etc).
Ik zie geen enkele reden in om een iphone X voor die prijs te halen, zeker niet zakelijk gezien. Wat is er mis met een iphone 6 dan? Hoezo heb je zakelijk een iphone X nodig?
De prijs is gewoon absurd en zit je dan met een klant en een iphone X in je hand... ik zou me schamen :+
Ach je moet het een beetje als hobby zien. Kijk eens aan wat voor "gekkigheid" mensen allemaal geld uitgeven. Van postzegels tot retro spelcomputers of van stripboeken naar het tunen van auto's of elk jaar een nieuwe grafische kaart voor de game-pc.

Als jij net zo lief een Samsung of Huawei hebt moet je dat zeker doen, maar zeggen dat je je zou schamen voor het hebben van een iPhone X vind ik belachelijk, zeker zakelijk gezien als je in een leasewagen van 35k aankomt hoef je je echt niet te schamen voor een telefoon van 5 tientjes per maand. Het uurtarief van een monteur bij Opel is al over de 80 euro :+
Die monteur krijgt het alleen niet :)
Maar laten we eerlijk zijn de meesten die een iphone X halen doen het niet uit hobby, apple leeft niet van hobby kopers, maar eerder van mensen die graag gezien willen worden met een iphone X, natuurlijk zijn er mensen die hem kopen voor de hobby: maar dat zullen er vrij weinig zijn. Een aantal hier lopen het bedrag goed te praten, wat gewoon niet kan(1329¤ voor 256GB versie). En als ik als klant iemand met een iphone X zie lopen bedenk ik het volgende: die man geeft dus veel geld uit aan onbelangrijke zaken... laat ik hem daar dan maar even in sponsoren?.... (zelfde reden dat detacheerders vaak bepaalde merken niet in hun lease catalogus zetten, Mercedes b.v. omdat dit een bepaald beeld geeft naar de klant toe).
Ik vind 5 tientjes per maand -voor een telefoon- veel geld. tav een leaseauto is het natuurlijk weinig geld, maar voor een telefoon is het gewoon veelte veel, als jij de monteur bij de opel garage ziet aankomen met een jaguar f pace vraag jij je niet meer af waarom je auto rekeningen zo duur zijn. :)
Ik vind dat altijd zulke onzin, alsof je meer aanzien krijgt door een telefoontje van 5 tientjes per maand :+
Niet bij iemand kopen omdat hij een iPhone X heeft ipv een Samsung S8, wat zo'n 25 euro per maand scheelt :+

Laat me niet lachen zeg. Ja, het is duur voor een telefoon maar vergeleken met jouw Jaguar hebben we het over niks, sowieso slaat die vergelijking helemaal nergens op, of waarom je het überhaupt noemt.
(als een Opel monteur een nieuwe Jaguar heeft zal hij wel "voor erbij" werken omdat hij het echt leuk vind, niet voor het geld en vertrouw ik hem mijn auto graag toe).

Maar goed, jij vind 5 tientjes per maand teveel voor een telefoon, anderen vinden jouw wenslijst (ja ik heb even je profiel bekeken ;) ) weer belachelijk, 1500 voor een computer.. Daar koop ik liever een iPhone voor ;)

(Overigens ga ik de iPhone X ook (nog) niet halen omdat ik eerst dat FaceID wel eens wil uitproberen)

[Reactie gewijzigd door Thomas18GT op 30 oktober 2017 22:56]

Met die ¤50 per maand ben je er natuurlijk nog niet. Er komt ook nog wel ¤25 tot ¤35 bij voor je abonnement, zeker In de eerste paar jaar.

En denk ook aan de garantie problemen na 2 jaar. Moet je nog ook zien te overbruggen in die overige 3 jaar om aan de 5 jaar te kunnen halen.

[Reactie gewijzigd door Bass45 op 31 oktober 2017 04:49]

Wat een bs reactie...’de meesten die een iphone x halen zijn mensen die graag gezien worden met een iphone x’...

Bertje gefrustreerde reactie waarin de afgunst tegen de plinten klotst....wie ben jij om te bepalen wat iemand met zijn geld doet?
Zo moet je het inderdaad gaan zien, per dag. Dan valt het aankoopbedrag nog best goed te praten. Waarschijnlijk moeten we in 2020 het aankoopbedrag per uur gaan bekijken een in 2025 per 10 seconden om het niet al te hoog te laten lijken. O-)
... in 5 jaar afschrijven ...
Plus kosten incalculeren voor een accu vervanging, door een reparatiebedrijf of een losse accu als je dit zelf kan vervangen.
Bij T-mobile moet je ¤120 bijbetalen, ¤59 per maand.
Vandaar dat ze het minste te besteden hebben want schijnbaar hebben ze geen besef van de waarde van geld.
Kan die telefoon ook 2 keer zo veel als een s8 dat zou je eerder moeten afvragen. Dat er zoveel in die tijd voor een PC werd betaald was omdat er niets anders was dat dat kon.
Geen probleem.
De vraag schijnt heel hoog te zijn. Vooral in Europa
Apple doet al jaren hetzelfde bij introducties, zorgen dat er net te weinig zijn. Door schaarste te creëren worden mensen hebberig en willen ze het ook hebben en kijken ze minder naar de prijs...

Stel dat de winkel vol ligt met deze telefoons dan denkt de consument juist dat hij niet goed is o.i.d. en daarom niemand hem wil hebben. Juist door er te weinig te hebben weet je dat erover gepraat gaat worden. Media besteden maar wat graag aandacht aan Apple omdat dit nu eenmaal clicks oplevert. Dus zowel de media als Apple zijn gebaat bij een te laag aanbod en een wachtrij voor de winkel of online.
Ik ben geen pro apple. Maar de cijfers zullen wel goed zijn. Hoe ze dat flikken snap ik ook niet. Face id schijnt volgens de reviewers wel goed te werken. Dus de concurrenten gaan ermee aan de slag
De reviewer is onder de indruk van de grootte van het scherm alsof een iPhone 8 Plus in een iPhone 8 is gevouwen. Als ontwikkelaar zie ik de extra schermruimte doordat het scherm doorloopt toch een beetje als loze ruimte. Eigenlijk zit het effectieve scherm tussen waar de rondingen ophouden, wat een veel kleiner scherm is. De rest is extra header en heel vaak een soort kin onder bijvoorbeeld een UITabBar. Alleen de status bar is echt geïntegreerd in dat stuk.

[Reactie gewijzigd door BikkelZ op 30 oktober 2017 16:16]

De YouTuber UrAvgConsumer heeft een mooi nieuw filmpje gemaakt over zijn eerste indrukken met de iPhone X. Ik vond het zelf lekkerder wegkijken dan die lap tekst lezen met twee plaatjes :p
Wordt weer een hit. Omdat ze bewust iphone 8 niet gewijzigd hebben.
Ik zou dit niet eens een '' 'review' '' willen noemen. Dit zweeft tussen een eerste indruk en een preview...

Edit:
Na drie keer het artikel te hebben gelezen durf ik te stellen dat dit minder is dan een preview. Niet alleen zijn er geen foto's van het product, maar er is ook geen lijst met specificaties of prijsoverzicht.

[Reactie gewijzigd door rubenkemp op 30 oktober 2017 15:29]

Ik zou dit niet eens een ''review'' willen noemen. Dit zweeft tussen een eerste indruk en een preview...
Daarom staat het woord 'review' tussen aanhalingstekens. Het zijn de eerste indrukken gebaseerd op ervaringen in het dagelijks leven, buiten een door Apple geregisseerd evenement. Om dat verder te benadrukken heb ik in de tekst gezet:
De eerste indrukken van Levy zijn weliswaar gebaseerd op ervaringen in het dagelijks leven met het apparaat, maar het verhaal bevat geen foto's, screenshots, benchmarks en testen. Vermoedelijk is die informatie nog onder embargo.
.

Het embargo is duidelijk nog niet gelift en dit is voor het eerst dat iemand publiceert over hoe de iPhone X is in de dagelijkse praktijk. Ik dacht dat veel van ons het de moeite waard vinden om dat te lezen :)
Vertel dan wel het hele verhaal he...
-iPhone was een intern exemplaar, een prototype, geen toestel voor verkoop
-Hij filmde op de werkvloer waar filmen verboden is

Hij is gewoon oerdom om niet te beseffen dat dit een probleem zou zijn, staat zelfs in je contract (alvast stond het in mijn contract 6 jaar geleden bij Apple).
Ook echt wel terecht. Al twijfel ik of het niet onderdeel is van de Apple-campagne.

Als je bij Apple werkt ben je echt wel gehersenspoeld over de omgeving waar je werkt en de producten die je produceert en de hype die daar omheen zit. Als het niet je persoonlijke interesse is dan wordt het je wel tot in den treure ingepeperd.

Op het filmpje lijkt het echt een naïeve medewerker die geen idee heeft wat hij in handen heeft. Al zou het een subcontractor zijn.

Nee, ik denk dat deze in de categorie valt van vergeten telefoons in de bar.
Krijgen jullie de iPhone X al vooraf om te testen?
Nee, ik heb hem vrijdag besteld voor een review, levering hopelijk met de eerste batch komende vrijdag.
Die van mij komt sowieso aankomende vrijdag binnen. (Volgens de Apple Store app) Een vriend van mij heeft hem 3 minuten later besteld. Hij heeft gelijk vertraging tot einde v/d maand.
Argumenten? Batterijverbruik kut, rotatiebugs, apps openen trager. Draai de beta al tijden en ik hoopte echt dat het aan de wat minder zuinig afgestelde betas lag maar het werd niet beter en de GM iOS 11 was nog steeds een draak qua batterij. 30% minder grof gezegd. Een paar bugs mag wel maar dit was echt kut.
Het staat nota bene in de titel van het artikel op The Wired: "First Impression of the iPhone X" ;)
Beetje raar artikel dit.
Wel zijn er YouTubers die uitgebreid hebben kunnen spelen met de iPhone X op een Apple-evenement in New York. Onder meer BooredAtWork en Soldier Knows Best hebben van dat evenement uitgebreide indrukken geplaatst, onder meer van Face ID. Apple brengt de iPhone X komende vrijdag uit.
Vertel dan daar meer over in het artikel i.p.v. iets kort en bondig van een blog te kopieren en dit als aanvulling te gebruiken, plaats anders dat meerdere personen al de nieuwe iPhone hebben mogen testen, of sterker nog, plaats geen artikel.
Een evenement is toch heel anders dan iemand die zijn review plaatst na 1 week gebruik? Ik denk dat het voor velen, die de X willen pre orderen / al hebben gepreordered, goede info kan zijn. Als je de X op dag 1 wil hebben kan je niet wachten op de reviews. Risico is dat je dan een paar weken moet wachten ivm geringe voorraad.

Niets mis met het artikel Tweakers O-)
Eerste indrukken waren er toch ook al toen de X gepresenteerd werd tijdens Apple event. Dus ja, weinig nieuws. Behalve dat er nu een aantal fanboys even mee mochten spelen, ipv de grote tech sites en blogs. En uiterraard zijn de fanboys enthousiast ;)
Wired heeft over het algemeen goede artikelen met veel diepgang.
De beste man die zijn indrukken van een week Iphone X gebruik schrijft is ook niet de eerste de beste.
Neem daarbij het feit dat veel mensen erg benieuwd zijn naar de Iphone X, et voila, het is een intressant nieuws item. Is allemaal niet reuze ingewikkeld. Maar ik kan me voorstellen dat het vanuit een anti-apple-bubble gezien sommigen allemaal net iets te veel wordt.
Mwah ben aardig anti-Apple maar ook ik ben wel benieuwd naar de X. Ik vind dit artikel prima want het is toch wel een apparaat waarbij reikhalzend naar de eerste reviews wordt uitgekeken. Iedere tip van de sluier of teaser die daarin wordt gelicht vind ik met zo'n grote release op zich wel nieuwswaardig.

Als James Cameron straks met een teaser van Terminator III komt ben ik er ook als eerste bij ook al laat die weinig van de film zien ;)
Ik vind subjectieve gebruikservaringen waarbij zaken in context worden geplaatst vaak interessanter dan reviews met een nadruk op specificaties, ik kan zo'n artikel dus ook prima waarderen.
Echt grote innovaties zijn niet meer te verwachten. Na 10 jaar is het allemaal wel uitgekristalliseerd.


En de opmerking ik wacht wel op....komt me bekend vóór. De PC markt zat op een gegeven moment ook in die fase.
Een artikel over een review die geen review is bedoel je.
In een review verwacht ik dat alle aspecten van het apparaat worden getest. Dit gaat over het omhoog vegen om apps te sluiten, gekke gezichten trekken voor Face ID en wat bloggers die niets te melden hebben.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Call of Duty: Black Ops 4 HTC U12+ dual sim LG W7 Google Pixel 3 XL OnePlus 6 Battlefield V Samsung Galaxy S9 Dual Sim Google Pixel 3

Tweakers vormt samen met Tweakers Elect, Hardware.Info, Autotrack, Nationale Vacaturebank en Intermediair de Persgroep Online Services B.V. © 1998 - 2018 Hosting door True

*