Tele2 loopt vertraging op bij overzetten huidige klanten naar 4g

Tele2 loopt vertraging op bij het overzetten van huidige klanten naar 4g. Inmiddels heeft het zo'n 220.000 bestaande klanten op zijn 4g-netwerk. Wanneer alle huidige klanten op 4g zitten, weet de provider nog niet, omdat het eerst een paar grote problemen moet oplossen.

Tweakers-lezers die klant zijn bij Tele2 kregen van de klantenservice te horen dat de omzetting naar 4g langer zou duren dan gepland. De planning was dat Tele2 in juni klaar zou zijn met de overzetting, maar woordvoerster Aafke Geers bevestigt tegenover Tweakers dat het die deadline bij lange na niet heeft gehaald. De provider weet niet wanneer iedereen over zal zijn op 4g. "Op het moment dat de obstakels uit de weg geruimd zijn, krijgen we meer duidelijkheid over de tijd die het nog gaat duren om alle klanten over te zetten."

Die obstakels zitten in het nieuwe crm-systeem waar de provider klanten op overzet bij de overstap naar 4g Het eerste probleem zit bij mensen die nog zes maanden of minder hebben totdat hun abonnement afloopt. "Het systeem laat deze mensen staan in het oude administratiesysteem tot zij een nieuw contract hebben afgesloten", aldus Geers. "Om dit op te lossen hebben wij nieuwe toepassingen gebouwd. Dit is bijna af en vanaf begin augustus kunnen we ook mensen die vlak voor of na het verstrijken van hun contractperiode zitten, verhuizen naar ons nieuwe netwerk."

Het tweede probleem zit bij klanten die verschillende abonnementen hebben afgesloten, waaraan hetzelfde e-mailadres hangt. "Het systeem weet namelijk niet welk nummer het onder je naam moet verhuizen. We zijn momenteel aan het kijken naar een oplossing en verwachten die eind augustus te hebben."

Tele2 wil zijn 4g-netwerk in het voorjaar van 2016 landelijk dekkend hebben, maar volgens Geers moeten 'in elk geval ruim daarvoor' alle huidige klanten zijn overgezet. De provider wil later meer duidelijkheid geven over wanneer alle huidige klanten over kunnen naar zijn 4g-netwerk.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

29-07-2015 • 11:00

90 Linkedin

Submitter: gwie

Reacties (90)

90
88
46
1
1
0
Wijzig sortering
Dit nieuwsbericht is zeker ook op initiatief van Tweakers gemaakt?

Tele2 |:(

Edit: ik ben kritisch omdat klanten blijkbaar via de media moeten horen wat er bij Tele2 aan schort terwijl klanten via de klantenservice niks te horen krijgen anders dan "geduld is een schone zaak" of "dat kan elk moment gebeuren meneer".

Tenminste, ik neem aan dat Arnoud even polshoogte is gaan nemen :)

[Reactie gewijzigd door swv op 29 juli 2015 12:13]

Ik heb vorige week contact gehad met de klantenservice en heb toen te horen gekregen dat pas 20% van de klanten omgezet waren naar 4g.

De vrouw die dat meldde heb ik gevraagd of zij het niet raar vond dat Tele2 onlangs een persbericht naar buiten stuurt over landelijke dekking in 2016, maar er met geen woord gerept wordt over de opgelopen vertraging. Ik kreeg het antwoord dat zij dit vaker in de wandelgangen gehoord had, maar het management tot nu toe besloten had hier geen mededelingen over te doen.

Ik heb toen nog een weekje gewacht en heb dit vandaag via een nieuwssubmit aangekaart bij Tweakers, met de vraag of ze dit verder konden onderzoeken. Ook Tweakers heeft namelijk bericht over het starten met omzetten naar 4g en de landelijke dekking in 2016. Ik vind het wel zo eerlijk als Tweakers dan ook bericht over de dingen die niet goed gaan.

Mooi dat Tweakers hier actie op heeft ondernomen en wel een uitgebreide reactie van Tele2 heeft mogen ontvangen!

[Reactie gewijzigd door gwie op 29 juli 2015 16:38]

Kijk eens aan, bedankt voor het nemen van dit intitatief :)

Jammer dat het op deze manier moet dan. Ook al schieten we er nog weinig mee op, dan nog mogen we hopen dat ze zich bij Tele2 nog eens achter de oren krabben.
Ik ben net weg gegaan bij Tele2, ga nu naar T Mobile, net om dit hele 4G debacle, gecombineerd met een onbeleefde klantenservice. Ik was overgestapt in maart, omdat ik gelezen had dat Tele2 sinds begin dit jaar ook 4G had, en bij hen was het goedkoper. Dat was dus blijkbaar een vergissing...

De vertraging op zich kan me niet heel veel schelen, het probleem is dat er NIET wordt gecommuniceerd met de klanten. Ik heb meerdere keren gevraagd naar een ruwe schatting wanneer ik 4G zou krijgen, of ik moet verwachten dat het over 6 maanden of over een jaar is, en daarop was het antwoord "weten we niet". Dat op zich vond ik al erg amateuristisch, maar het ergste was nog hoe ik behandeld werd: wanneer ik vroeg naar ene indicatie, kreeg ik als antwoord "geduld is een schone zaak, zie mijn moeder altijd". Geen 'sorry, kunnen we helaas niet zeggen, ik begrijp dat dit lastig is', of een andere blijk van sympathie en een mea culpa. Nee, "geduld is een schone zaak". Ik antwoordde dat ik het niet ok vind dat ik naar Tele2 gelokt ben met hun 4G netwerk, en dan geen 4G krijg, was het antwoord "ja maar, we hebben nooit beloofd dat je het snel zou krijgen!". Dat vond ik al helemaal hallucinant, en ik kreeg dan nog als antwoord "ken je dit spreekwoord ook? Don't shoot the messenger!". Twee dagen later ben ik een T-Mobile shop binnen gestapt. Fuck Tele2, als ze hun klanten niet met wat respect willen behandelen, betaal ik graag iets meer per maand bij T-Mobile.

Ik kon niet goed geloven wat ik te lezen kreeg. Hier screenshots van de twitter: https://imgur.com/a/KpWUZ (helaas kapt de covnersation-view van twitter vervolgberichten af, dus deel van de conversatie zie je niet, maar de boodschap is duidelijk)

edit; sorry, maar waarom is dit -1? 0 zou ik nog begrijpen, maar hoe is mijn post flamebait, troll, of beledigend?

[Reactie gewijzigd door kiang op 29 juli 2015 16:59]

Ik zie voornamelijk dat Tele2 een eerlijk antwoord geeft: "weten we niet". Er dan meerdere keren op door blijven drammen gaat echt geen datum opleveren, ergens snap ik wel dat je dan zo'n reactie krijgt.

Hiermee praat ik niet goed dat het zo lang duurt en dat ze adverteren met iets dat ze niet kunnen leveren. Je bereikt echter veel meer in een normale dialoog, vraag om compensatie of mogelijkheden om over te stappen en in het slechtste geval een in gebreke stelling. Je doet ze veel meer zeer door te stemmen met de voeten, zolang je nog in contact bent met de klantenservice ben je nog klant en verdienen ze nog geld ;)
Behalve dat het geen eerlijk antwoord is. Ik had in mei 2013 mijn abonnement afgesloten, sinds mei dit jaar heb ik een ander abo afgesloten (sim only), verder heb ik maar 1 telefoonnummer op dit e-mail adres. Dus volgens dit verhaal zou ik 4G moeten hebben, echter heb ik dat niet. Tevens heb ik ook geen enkel bericht er nog over gehad.

Dit is dus slechts een halve waarheid, een verhaal die sympathie kan verwachten omdat ze eerlijk zijn, dat is echter totdat de hele waarheid naar buiten komt en ze dus met nog (veel?) meer problemen kampen.
meerdere keren op door blijven drammen
Ik heb welgeteld 2 keer gevraagd naar een inschatting: de eerste keer, en dan nog 1 keer, nadat ze zelf zeiden dat ze een indicatie geven (quote: ""we hebben geen beloofde datum, enkel indicaties doorgegeven"), waarna ze GEEN indicatie meer gaven. Tegenstrijdige berichten dus.

Daarnaast: je onvrede als klant uitten mag nu al niet meer? Waar moet ik het dan doen? Telefonisch nemen ze niet op (intussen al 3 keer gebeld, alle drie de keren werd de verbinding na 5-10 minutenwachten verbroken), op twitter doen ze brutaal.

Dus ja, nu stem ik maar met mn portefeuille: weg met Tele2.

[Reactie gewijzigd door kiang op 29 juli 2015 16:53]

Je hebt helemaal gelijk.
Ik snap niet wat er nu zo belangrijk is aan 4g?
Ik gebruik zelf ong 2gb in de maand via 3g of minder, en dan kijk ik weleens filmpjes of een beetje internetten, via het tele2 netwerk.

Ik snap het probleem niet helemaal, nooit ergens last van....
Dan zit jij in een ander gebrukersssegment.

Ik heb zelf Vodafone en ben erg blij met 4G. Beter bereik binnenshuis (alleen bij 800 mhz), sneller (down vooral beter op drukkere plekken, upload een orde grootte hoger), lagere ping (ssh/remote desktop).

Vooral bij het gebruik van mobiel internet op een laptop is het verschil groot.
getallen maken niet uit, maar ik verbruik meer, in trein met laptop
Ik heb ongeveer hetzelfde verhaal inderdaad. Ben inmiddels ook overgestapt naar T-Mobile, want wachten op Tele2 en hun 4G duurde me nu echt veel te lang. Het meest frustrerende vond ik dat op hun website, hun forum en aan de telefoon 3 verschillende verhalen werden verteld hierover.

Op hun forum las ik van een medewerker al dat ze een probleem hadden wat ook in dit artikel staat: Het eerste probleem zit bij mensen die nog zes maanden of minder hebben totdat hun abonnement afloopt. "Het systeem laat deze mensen staan in het oude administratiesysteem tot zij een nieuw contract hebben afgesloten".

Dit was dus ook mijn probleem en ik wilde wel eerst weten hoe dat 4G is, voordat ik kies om weer te verlengen. Aan de telefoon en via hun chat werd echter glashard ontkent dat bovenstaande een issue zou zijn en ook op de website staat het ook weer net anders. Ik moest ook "gewoon geduld hebben".

Gaan een paar dingen fout in de communicatie met klanten volgens mij: 1. De medewerkers zijn zelf niet goed op de hoogte van de ontwikkelingen. 2. Er worden dingen beloofd die niet worden nagekomen. 3. Er wordt niet gecommuniceerd over deadlines en vertragingen.
Het is niet erg om te moeten wachten, maar wel als je dom gehouden wordt, je niet weet hoe lang je moet wachten of als ze onwaarheden vertellen. Ik ben inmiddels wel weer klaar met Tele2 ook.
Mijn abonnement loopt eind augustus af. Heb inmiddels ook al een nieuw abonnement afgesloten bij kpn wat dan in gaat. Voornaamste reden voor mij was dat de 4g nog steeds niet voor elkaar is.
Tele2 zelf geeft geen informatie over wanneer het dan wél geregeld zou zijn. Ik ben er wel klaar mee.
Precies dit. Ze waren zo enorm vaag over 4G.
Hoezo vaag? Ze hebben een jaar geleden al aangegeven dat ze ongeveer rond deze tijd iedereen op 4G wilden hebben. Dat heeft nu iets vertraging opgelopen... nou en? Ik ben al jaren klant bij Tele2 en tot mijn verbazing had ik een maand geleden ineens 4G, veel eerder dan ik verwacht had.
Twee jaar geleden gaven ze aan met 4G bezig te zijn en beloofden toen 2014. Dat bleek veel later opeens alleen om een hele kleine test te gaan.
De communicatie van Tele2 vind ik toch wel matig, er is gecommuniceerd dat het begin juli live zou zijn. Maar er is nooit gecommuniceerd dat er vertraging is, het is toch zonde dat ze deze kans laten schieten en dat we het uiteindelijk via Tweakers moeten lezen?

Dit is voor mij overigens geen reden om over te stappen op een andere provider. Ik vind alleen dat ze hier een kans op duidelijke communicatie laten liggen (terwijl ze wel met veel bombarie 4G aankondigden).
Vriendelijkheid komt van 2 kanten. En je mag de hand ook in eigen boezem steken.

Je hebt een contract afgesloten met in die tijd 3G. Je krijgt een "gratis" 4G erbij en wordt ongeduldig.

Het eerste antwoord van tele2 was erg duidelijk en correct.
We hebben geen lijst van nummers die overgezet worden. Dus kunnen ze geen indicatie geven.
Doel van tele2 was om iedereen afgelopen juni overgezet te hebben en dat is door een probleem niet gelukt.

Dat ze dit nu pas communiceren is erg laat. Dat klopt.

Zoals je aangeeft 800.000 klanten. Dat doe je niet zo maar.

En wat betreft die -1
Dat is een mening van mensen en dat is dan maar zo.
Ik heb je een 0 gegeven omdat deels je alleen maar over jouw situatie klaagt, maar ook deels gelijk hebt in je verhaal.

Duidelijk genoeg lijkt mij.
Meningmodden is niet toegestaan. In dit geval geeft user een insight over het hem is vergaan met de communicatie over 4G over een langere periode als consument met Tele2. En dat de klantenservice te wensen over laat.
Je hebt een contract afgesloten met in die tijd 3G. Je krijgt een "gratis" 4G erbij en wordt ongeduldig.
Dat neem jij aan, en dat klopt niet: ik ben in maart overgestapt naar Tele2, toen werd er gezegd dat alle nieuwe klanten 4G zouden krijgen. Ze maakten overigens daarvoor al de hele tijd reclame dat ze vanaf begin 2015 hun 4G netwerk zouden activeren.

Terwijl dit technisch niet betekent dat je het meteen krijgt, moet je toegeven dat dit wel geïmpliceerd werd. Pas nadat ik overgestapt was werd me duidelijk dat er een wachtperiode zou komen.

je schildert me nu af als een ongeduldig onbelefd iemand, maar
1) zoals ik al zei, het is niet gewoon het wachten op 4G dat me stoorde (dat is wel irritant, maar zou ik mee kunnen leven), maar de onduidelijkheid. Sorry, maar dat een bedrijf me neit kan vertellen of ik wel of neit binnen het jaar 4G zal krijgen, dat vind ik niet aanvaardbaar. Maar zelfs dat deed me neit overstappen: de druppel was de brutale web'care'
2) mag ik je vragen waar in mn tweets ik ook maar iet of wat onbeleefd was? Is een vraag stellen nu al onbeleefd?
Ik ben bij Tele2 met meerdere abonnementen nieuwe klant geworden en mij was beloofd direct op 4G te komen, zo werd het ook geadverteerd op hun site en ook bevestigd. Echter na maanden zitten we nog steeds niet op hun 4G netwerk als nieuwe klant... Hoe moeilijk kan het zijn?

Binnen Tele2 is een hoop mis. Als je je mobiele nummer, klantnummer adresgegevens etc geeft aan klantenservice kunnen ze of niet in hun systeem vinden of na ruim een uur zoeken pas vinden ze iets...

[Reactie gewijzigd door Erendiz op 29 juli 2015 12:34]

Ik ook: in maart overgestapt, met de belofte dat ik 4G zou krijgen. Nog steeds niets.

Wanneer ik Tele2 contacteerde, was de klantendienst ronduit onbeschoft (zie hier. Ik stap dus over naar T-Mobile: op 24 augustus wordt mijn nummer over gezet.

[Reactie gewijzigd door kiang op 29 juli 2015 13:09]

Je hebt tenminste het geluk dat je bij Tele2 maandelijks kan opzeggen.
Ik ben ook van tele2 afgestapt. Zit nu bij KPN. Ben echt heel tevreden van hun 4g netwerk, door de lage frequentie heb ik zelfs op de wc bijna volledig 4g bereik.
In mijn omgeving is t mobile een stuk minder goed bereikbaar.
KPN is dan ook een hele andere prijs. Ik vind Tele2 in het rijtje Hollandse Nieuwe, Telfort en Simyo passen. Krijg je 4G dan is het mooi meegenomen. T-Mobile, KPN en Vodafone, de zogenaamde premium providers, rekenen veel hogere prijzen voor abonnementen.
Dat valt wel mee. Ik betaal €10 per maand voor 1GB internet, 4G (daarna onbeperkt maar met lagere snelheid), onbeperkt sms en 100 belminuten.

Dat vind ik niet super duur. Daarnaast kan ik ook nog eens onbeperkt bellen naar mijn familie die ook KPN gebruiken.
Momenteel kost 150 belminuten of SMS en 1GB internet 20 euro voor sim only.
Het is echt niet in alle gevallen goedkoper. Ik wil bijvoorbeeld een minimum aan belminuten, met een uurtje per maand heb ik voldoende. En dan wel redelijk wat dataverkeer zo'n 2,5 - 5 GB. Dit met een simonly.

Bij Tele2 betaal ik 30 euro / maand voor 4GB en 150 minuten/sms.
Bij KPN betaal ik 25 euro / maand voor 5Gb en 200 minuten/sms
Óf KPN 30 euro / maand voor 2,5GB en 150 minuten/sms + spotify premium.

Kpn is dan wel een 2-jarig contract, en tele2 is maandelijks opzegbaar. in deze situaties. Het grote prijsverschil is er dus echt niet meer. Die situatie was 2 jaar geleden volledig anders, toen was tele2 by far de goedkoopste optie voor mij.

[Reactie gewijzigd door riotrick op 29 juli 2015 16:10]

Iets soortgelijks heb ik eind vorig jaar gehad met Tele2. In het kort kwam het erop neer dat de 3G mast die mijn wijk bedient (van T-Mobile) niet (meer) afdoende was. Zou geen verandering in komen binnen afzienbare termijn en 4G zou ook nog even duren.

Omdat ze dus niet de dienst konden leveren waarvoor ik betaal, heb ik het contract opgebroken. Dat liep eigenlijk nog een half jaar, maar het contract heeft 2 kanten: ik betaal, Tele2 levert. Met dat argument had ik de klantenservice vrij vlot omgepraat om mijn contract op te zeggen en mijn nummer te laten verhuizen naar Ziggo.

Misschien interessant voor jou om nu ook eens naar te kijken, aangezien je nu dus ook nog lang geen zekerheid hebt wanneer ze gaan leveren waarvoor jij betaalt.
Wij hebben deze simkaarten nodig om metingen te doen voor bepaalde klanten.
Dus het is niet zozeer een kwestie van niet tevreden en weggaan, dat kan altijd natuurlijk en bovendien zijn hun abonnementen per maand opzegbaar.

Het vervelende is dat het bij Tele2 momenteel een ongekende zooitje is. Zowel bij het management als ook bij de klantenservice. Aan communicatie en service moeten ze nog heel veel doen. Als ik alleen al per maand honderden euro's per simkaart betaal en ze kunnen mij wel factureren en incasseren, maar mij niet in hun systemen terugvinden en ik kan niet in mijn Tele2 inloggen etc.. dan is er echt iets mis.

Tele2 heeft in januari een 20GB LTE pioniers abonnement geïntroduceerd van 113 euro/maand en er aan gekoppeld dat je perse een Samsung S5 van 599 euro moest afnemen. Zij moesten een 4G/LTE abonnement in de markt zetten want anders zouden ze hun 4G licentie verliezen! Ik was hun allereerste klant (misschien ook wel hun enige), had er ook meerdere van nodig maar daar deden ze ontzettend moeilijk over en ze bleven erbij dat je per simkaart een toestel van 599 direct moest afrekenen! Wel nu tot op heden kunnen ze mij niet in hun systemen vinden. Maar ze kunnen wel elke maand honderden euro's incasseren... Ze denken hiermee de ACM te overtuigen dat zij een deugdelijke 4G netwerk en diensten op de markt hebben gezet! Maar dat is dus een grote onzin! januari 2015 had er al een netwerk klaar moeten zijn en bijbehorende diensten, maar in de zomer van 2015 is het nog steeds niet het geval...
Iets andere situatie dus, duidelijk. :)

Toch apart dat ze je wel kunnen factureren maar niet in het systeem kunnen vinden. Lijkt me dat er op de factuur toch een klantnummer/debiteurnummer/relatienummer oid staat.
Zoniet, dan zou ik lekker storneren. Moet je eens kijken hoe snel ze je dan ineens kunnen vinden. 8-)

Maar goed, da's nogal off topic natuurlijk.
en waarom ontbindt je dan je contract niet, als ze bij het afsluiten adverteren (afspreken) dat je direct op 4g mag, en dit niet waarmaken dan stel je ze ingebreke en krijgen ze een redelijke termijn het op te lossen (bijv 10 werkdagen) doen ze dit niet dan ontbindt je gewoon het contract en ga je naar kpn of vodafone die hun zaakjes wel in orde hebben.
Anoniem: 659271
@i-chat29 juli 2015 14:56
Contractueel hoeft een provider alleen te voldoen aan verplichte 2g dekking. Alles daarboven is mooi meegenomen maar daar hoeft Tele 2 niet aan te voldoen. Je betaalt ook niet meer geld on op 4g te kunnen.

Andersgezegd: je krijgt voor een bepaald bedrag per maand toegang tot een netwerk. Dat netwerk moet in ieder geval op jouw thuislocatie buitenshuis bereik hebben op 2g. Zodra ze dat hebben voldoen ze aan de eis.
Volgens mij niet correct. Als er in de advertentie (of überhaupt in het verkoopgesprek) duidelijk wordt geschermd met een specifiek product c.q. specifieke service (4G in dit geval) dan zijn ze wel verplicht dat ook te leveren. Zoniet, dan kun je misleiding natuurlijk eenvoudig aantonen.
"Beloftes", altijd leuk. Wacht beter tot dat het daadwerkelijk ook gaande is. Die aanbiedingen komen dan wel weer terug, al was het alleen maar voor klantenwerving en/of -binding.
Anoniem: 659271
@Erendiz29 juli 2015 13:34
Je krijgt waarvoor je betaald. Veel plezier in de budgetzone.
Wat een onzin.

Ik heb altijd abbotjes gehad van dochter ondernemingen maar heb nooit problemen gehad behalve het belabberde bereik van tele2/T-Mobile. heb nu voor 8 euro youfone en het werkt perfect en supersnel zelfs op edge (2G) kan ik gewoon browsen.

Er zit gewoon iets niet goed in het systeem van tele2 als je het mij vraagt en ze zijn in de veste verte niet meer de goedkoopste ook.
Hier in Den Helder is nauwelijk 3G, dus waarom verbaasd mij dat niet

edit: Excuses voor waardeloze FiPo, was mij even ontschoten dat 3G via T-mobile ging en dat het id niks met elkaar te maken heeft.

[Reactie gewijzigd door Technomania op 29 juli 2015 11:11]

Dit stukje gaat over 4g en niet over 3g.

Het is natuurlijk van de zotte dat bestaande klanten nog niet overgezet zijn terwijl nieuwe klanten meteen 4g krijgen. Dit is mijn inziens de trend onder mobiele providers, alleen nieuwe klanten krijgen voordeel, bestaande klanten, zoals vroeger krijgen helemaal niks meer. Conclusie; elk jaar overstappen op andere provider.
Het is nogal wat om dat soort algemene uitspraken te doen. Bij bijvoorbeeld kpn en Telfort krijgen bestaande klanten juist altijd of meer of gewoon precies hetzelfde als nieuwe klanten, nooit minder. Dus waar baseer je deze algemene uitspraak op? Op Tele2?
Ik zit zelf al jaren bij KPN en ik krijg niet de korting die nieuwe klanten nu krijgen, verder lees ik hier regelmatig dat bestaande klanten niet het voordeel krijgen die nieuwe klanten wel krijgen, dus daar baseer ik dat op.
Zeker krijg je die wel als je gaat verlengen. Maar lopende contracten zijn lopende contracten, dus je hebt al korting gehad ed :)
Nee, mijn lopende contract is allang afgelopen en per maand opzegbaar.
Dan heb je dus een oud abonnement en kies je er zelf voor die te handhaven. Je kunt dezelfde aanbiedingen krijgen als nieuwe klanten. Logisch dat abonnementen van 10 jaar terug niet automatisch alle voordelen krijgen. Ergens moet wel een grens getrokken worden het blijft uiteindelijk een commercieel bedrijf. Maar om te gaan roepen dat jij niet diezelfde aanbieding krijgt is onjuist.
regel het even voor mij dan!
Dat kan je zelf; verleng je abonnement en leg jezelf dus in eerste instantie net zoals nieuwe abonnees weer tijdelijk vast en je profiteert van dezelfde aanbiedingen en voordelen plus soms dus zelfs nog wat extra's.
verder lees ik hier regelmatig dat bestaande klanten niet het voordeel krijgen die nieuwe klanten wel krijgen, dus daar baseer ik dat op.

Vaak ook een kwestie van vragen. Men gaat geen kortingen geven als het niet 'hoeft'. Vaak kan veel meer als je het maar slim aanpakt (dus niet op hoge toon bellen en 'eisen'). Maar wie niet vraagt wordt overgeslagen ... O-)

(En ja dat is het omgekeerde van het befaamde gezegde _/-\o_ )
Mijn KPN abonnementen zijn anders netjes aangepast toen de databundels omhoog zijn gegaan afgelopen jaar.
Kan natuurlijk niet oordelen over de andere providers en of dit misschien komt door de low cost strategie die zij hanteren.
Geen idee wat dat er mee te maken heeft? Het gaat hier om een CRM-systeem wat blijkbaar niet goed werkt met klanten die al langer in het systeem staan.

Daarnaast heeft Tele2 lagere 4G-frequenties waardoor het bereik zeer waarschijnlijk een stuk beter gaat worden dan de frequenties die T-Mobile (waar Tele2 gebruik van maakt) nu gebruikt.
Klopt niet helemaal: T-Mobile is in een groot deel van Nederland al over naar 3G op lagere frequenties. De dekking van T-Mobile binnenshuis zou nu een stuk beter moeten zijn en je zou steeds minder EDGE moeten zien nu :)

4G doet T-Mobile grotendeels op hoge frequenties, alleen in de Randstad hebben ze al de lage frequenties erbij geschakeld. Daar hebben Tele2-klanten echter niets aan; die gebruiken alleen 2G en 3G van T-Mobile en 4G van Tele2 zelf (totaal eigen netwerk).
4G doet T-Mobile grotendeels op hoge frequenties, alleen in de Randstad hebben ze al de lage frequenties erbij geschakeld. Daar hebben Tele2-klanten echter niets aan
Nou, Tele2 heeft wel een licentie op de 800MHz frequentieband, maar die gebruiken ze enkel op het platteland, in de stad zitten ze op dezelfde hoge frequentieband als T-Mobile (2600MHz)
In de steden hebben ze ook de 800 MHz staan
Elke mast lijkt de 800 Mhz te hebben en in de drukke gedeelte ook de 2600 MHz.
Hier staat een dekkingskaart van Tele2. Je hebt gelijk dat niet in alle delen van Den Helder 4G dekking is maar 3G dekking is er wel volgens de kaart.

https://www.tele2.nl/zakelijk/mobiel/4g/4g-dekkingskaart/

[Reactie gewijzigd door om3ega op 29 juli 2015 11:12]

En daarbij komt dat het 3G netwerk van Tele2 via Tmobile gaat. Daar heeft Tele2 weinig controle over.
Dat is meer te wijten aan T-Mobile aangezien Tele2 het T-Mobile netwerk gebruikt op 2g & 3g.
Voor mij ook nooit meer Tele2, in mijn postcode gebied nergens bereik en de klantenservice is een groot drama.

En omdat ze er niks aan kunnen doen moet ik maar het contract afkopen en niet zeiken.
Ik had maar eerder moeten klagen zegen ze dan.

1x Tele2, maar nooit meer. Ik ga terug naar KPN
Heb ik ook gedaan . grappige is dat mensen die werkelijk naast me staan gewoon internet en bereik hadden maar die hadden dan een T-Mobile abbotje.
kortom zelfde netwerk maar ik ben er van overtuigd dat dochterbedrijven gewoon mindere ontvangst krijgen op 1 of andere manier.
Ja ik ben naar Tele2 gegaan omdat t-mobile goed netwerk waar je overal bereik bij hebt.

Maar nu moet ik het afkopen voor 675 euro grappenmakers
Jordy,

Ik zit zelf bij Bliep, die op zijn beurt weer op tele2 zit en heb altijd goed bereik met het t-mobile netwerk.
Dus ik zal is een poging doen om de wannabe klantenservice te spelen.

Ik weet niet welke stappen ze je al hebben laten doen maar bij mijn bliep simkaart is het zo dat ik een Sim Tool heb voor simkaart selectie. Als dat zo is kun jij hem is op Handmatig -> Nederland zetten en kijken of dat beter gaat? Dat lost in sommige gevallen bij Bliep gebruikers de problemen op.
Ze hebben bij mij een dekkingsonderzoek gedaan, ik heb Speedtesten moeten doen die niet hoger kwamen dan 0,02 download en upload 0,01.. Ik heb van Tele2 nog nooit op me telefoon 3G gezien maar altijd GPRS..

Maar Tele2 erkent het probleem, ze zeiden helemaal in het begin dat ze mij wel konden overplaatsen naar T-mobile maar dat kan nu ineens niet meer maar ik moet het contract afkopen (of moeten.. ze verplichten je niks maar zo kan ik ook niks).

Helaas ook met de rechtsbijstand willen ze geen kant op. Leergeld voor de volgende keer, 1x Tele2 nooit meer..

Toch bedankt voor je tip :)
Misschien heb je iets aan mijn post hier:
Tjolk in 'nieuws: Tele2 loopt vertraging op bij overzetten huidige klanten naar 4g'

Ik had exact hetzelfde (binnen alleen EDGE, buiten met geluk af en toe 3G). Heb het abonnement open kunnen breken en op kunnen zeggen.
Zit ook bij tele2 en kreeg zo'n 2 weken bericht dat ik op 4g kan nadat ik instellingen heb veranderd...klacht 1...heb max. 2 min. 4g (maakt niet uit waar ik ben). Klacht 2 mijn internetbundel raakt ondertussen wel sneller op dan anders terwijl ik hetzelfde doe als normaal
Curieus vind ik dat het bij Tele2 blijkbaar niet ligt aan de implementatie van 4G maar aan de implementatie van hun CRM-systeem, o.a. tot uiting komend in problemen met klanten die meerdere abonnementen hebben met hetzelfde mailadres. Lijkt mij een klassiek voorbeeld van niet goed uitgevoerde informatieanalyse.
Ik kan met hde frustratie van de mensen over de klantenservice bij T2 wel voorstellen. Gisteren toevallig net meegemaakt.
Dochter wil abbo opzeggen, mag ze doen voor 9 augsutus.
Ze belt, hangt een 20-tal minuten in de wacht en krijgt dan te horen dat ze niet wordt geholpen. Het is nl. al bijna 21.00 uur (het was 20.51). En dat ze op een later tijdstp maar eens moet terugbellen. Dat hadden we al in de middag gedaan maar door omstandigheden na een 30-tal minuten in de wacht staan moeten ophangen.

Afijn, opgelost door het de nieuwe provider laten oplossen.

Oja, en even OT ; ook zij zat bij T2 vanwege de mogelijke 4G en de leuke prijs.

[Reactie gewijzigd door maartend op 30 juli 2015 07:26]

Ik ben zelf al een maand of zo over op 4g van tele2 en het bevalt prima. Ik val nauwelijks terug op 3g al blijven er toch een paar blindspots in het netwerk bestaan op mijn treintraject Hilversum amsterdam.

Namelijk boven het naarder meer en boven de snelweg tussen weesp en diemen maar deze blindspots zijn tijdens een treinreis maar van korte duur.

edit: herschreven ivm leesbaarheid

[Reactie gewijzigd door qlum op 29 juli 2015 12:37]

Ik kan dit onderschrijven. Als een van de eerste klanten ben ik overgezet naar 4g. Interessant is dat dit gedaan werd zonder dat ik hier ooit per mail of post bericht van heb ontvangen, maar het was een prettige verrassing.

Mijn gebruikerservaring is erg positief. Waar ik voorheen regelmatig drops had (want 3g T-mobile) heb ik het idee dat Tele2 het in ieder geval in de randstad heel goed voor elkaar heeft met de dekking.

Kan iemand me uitleggen waarom er zo algemeen 'gehaat' wordt op Tele2? Als het werkt, werkt het ook goed, alleen de klantenservice is onbereikbaar. Kan dat niet komen doordat er gewoon een overflow is, zoals je wel vaker ziet bij transities (ik kan nog wel een paar bedrijven noemen die hier last van hebben gehad)?

offtopic: en waarom krijgen alle positieve ervaringen '0 - offtopic" en alle negatieve ervaringen +1, are we really that petty?
Zeiken op moderaties waar het niet hoort, hier dus, levert vaak -1 op ;)

Anyway, er wordt "gehaat" op Tele2 omdat:
- Beloftes niet waar worden gemaakt
- Nieuwe klanten abonnee zijn geworden door de belofte van 4G
- De klantenservice zeer onbeschoft is

Tel dat bij elkaar op en je hebt veel boze mensen. :)
Als de klantenservice snel en heel beleefd reageert, misschien een kleine token of goodwill geeft aan de klanten: dan is er niets aan t handje.
Maar arrogant en brutaal doen...? Ja daar kweek je gelazer mee. ;)
Kan ik straks nog kiezen om op 3G te blijven (ik gebruik een LG G2 Lollipop)? Mijn verbinding is in het algemeen snel genoeg en 4G slurpt meer batterij.
Ja je telefoon gewoon op UMTS zetten in het menu of op GSM/UMTS (2G,3G).

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee