Afbeeldingen tonen triplesim-telefoon van HTC

Er zijn renders online verschenen van wat een triplesim-telefoon van HTC lijkt te zijn. Via in ieder geval een van de drie simkaarten kan de gebruiker verbinding maken met 4g-netwerken, zo lijkt op te maken uit het screenshot in de render.

De renders tonen volgens de Chinese lekker UpLeaks, die vaker in een vroeg stadium over authentieke afbeeldingen van HTC-telefoons beschikte, de nog niet aangekondigde Desire 626, een telefoon die veel lijkt op de recent uitgebrachte Desire 620. Omdat de behuizing het logo toont van een Chinese provider, lijkt het er niet op dat de telefoon in eerste instantie gericht is op de Europese en dus Nederlandse markt.

Het zou voor het eerst zijn dat HTC komt met een triplesim-telefoon met 4g-ondersteuning. In de Nederlandse winkels ligt wel bijvoorbeeld een toestel van Acer, de Liquid E700, met ondersteuning voor drie simkaarten.

De Desire 626 heeft een 5"-scherm met een resolutie van 1280x720 pixels, net als de Desire 620. Er zouden meerdere versies komen, waarvan een met een MediaTek-soc met acht rekenkernen op 1,7GHz. De MT6592 is een 32bits-soc. Er komt ook een variant met een Snapdragon 410, zo tekent Upleaks aan. Wanneer de telefoon uitkomt, is vooralsnog onbekend.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

22-01-2015 • 10:00

56 Linkedin

Reacties (56)

Wijzig sortering
Kan iemand mij uitleggen wat het doel is van Triple Sim (Of duo sim) op vooral wat men zegt de aziatische markt? Is het daar logischer om 3 nummers te hebben of zijn daar regios gescheiden zoals wij op land basis de providers scheiden (vanwege de grote van china kan ik me dat best nog voorstellen).

(Ik dnap dat duo-sim praktisch kan zijn als je veel tussen 2 landen pendelt)

[Reactie gewijzigd door ultimasnake op 22 januari 2015 10:11]

multi sim is vooral rondom Hongkong in eerste instantie populair geworden omdat daar meerdere "landen" tegen elkaar zaten(Macau/hongkong(UK)/china) en roaming dus zeer snel uit de klauwen kan lopen

dualsim werd in azie ook veel gebruikt voor aparte abonnementen voor data en telefonie omdat de prijzen veel uit elkaar liepen en gecombineerde abonnementen veel duurder waren als losse delen.
Hk is sinds 94 al geen uk meer. M je hebt idd gelijk. Daar zijn die toestellen best populair. Of je ziet ze rondlopen met 2 of 3 iphones
Ik was in november daar en zag inderdaad alleen maar iPhone.
Veel mensen krijgen een telefoon van de zaak en dienen bereikbaar te zijn en willen ook bereikbaar zijn op de privetelefoon.

Het probleem is alleen dat men tegelijkertijd willen gebruiken en alle dual/triple SIM telefoons kan maar 1 SIM tegelijk gebruikt worden.
Via in ieder geval een van de drie simkaarten kan de gebruiker verbinding
Dus je hebt er niet veel aan behalve dat je de SIM kaarten niet hoeft te switchen.
Ik zie daarom ook bij mijn werk dat heel veel mensen 2 telefoons bij zich hebben.

[Reactie gewijzigd door GoT op 22 januari 2015 10:17]

Je kunt inderdaad maar met 1 sim tegelijk bellen. Heel gek, maar ik kan ook maar met 1 telefoon tegelijk bellen, dus dat lijkt me niet zo'n beperking. Je kunt echter wel beide sims tegelijk actief hebben. Zo ben ik met mijn Acer E700 tegelijkertijd voor mijn werk als privé bereikbaar.
Er is een telefoon met dualsim die tegelijk gebruikt kan worden, dus switchen tussen simkaarten is niet nodig.
Ik kom ff niet op welke fabrikant dit toen gemaakt heeft.
Dat is tevens HTC met de one MAX dual sim <link>

Misschien werkt dit icm de HTC mini+ (R120) Helaas kan ik dit niet testen gezien ik de max dual sim niet heb :)
Elke samsung duos telefoon (zelf heb ik de note 2 duos)
Maar heel veel nieuwe chinese phones en westerse telefoons kunnen dit nu ook gewoon
Die quote betreft de data verbinding (4G). (En meestal ook sms.)

Je hebt wel degelijk de mogelijkheid op meerdere nummers tegelijkertijd bereikbaar te zijn. Het is meer de software die het niet stock ondersteund.
Nee, dat is niet waar, alle sims werken gelijk, enkel is er in ieder geval 1 sim waar 4G actief is, DAT staat er.
Ik denk dat het gaat om het verschil tussen Dual Stanby en Dual Active. In beide gevallen zijn de SIM's actief voor het ontvangen van gesprekken. Dual Standby heeft maar 1 zender/ontvanger, is die in gesprek, dan krijgt het andere nummer (2e SIM) dus je voicemail of een in gesprek/niet bereikbaar melding.

Met de Dual Active ook mogelijk 2 gesprekken te ontvangen. Dus als je in gesprek bent met SIM1, dan kan je ook nog een gesprek van SIM2 ontvangen. Dan kan je dus bv. privé bellen en toch het handig vinden dat gesprek te beëindigen en het gesprek voor je werk op te nemen.
Ik ben wel benieuwd hoe dat met een tripleSIM gaat. 3 zender/ontvangers in een telefoon gaat je enorm veel accu kosten.
Heel goedkoop of bijna gratis kunnen bellen als je naar mensen op hetzelfde netwerk belt. Kan veel geld schelen. Binnen één land dus.

Soms ook omdat netwerkdekking van de netwerken matig is, en ze zo elkaar een beetje aanvullen.
Dit dus. In Indonesie hebben veel mensen twee telefoons vanwege de kosten: verschillende netwerken (onderling bellen is vaak gratis, of zo goed als gratis). Daarnaast zijn de Aziatische landen een stuk groter dan bijvoorbeeld de Europese, waardoor dekking een issue is.
Dat is exact waarom je een triple SIM zou kunnen voor gebruiken. Mijn familie in Taiwan (en nog vele andere mensen daar) hebben zowel in China als in Japan een aantal fabrieken die ze regelmatig moeten gaan bezoeken. Door verschillende SIM-kaarten te gebruiken drukken ze de kosten voor internationaal bellen en tegelijkertijd blijven ze bereikbaar op eender welk nummer.
En hier in NL gebruikte ik ook een triple sim telefoon (had 3 nummers die op het laatste cijfer na hetzelfde waren :) )
Op Lebara kon ik veel mensen gratis bellen
Op Lyca ook (o.a. vrouw = veel, heel veel bellen)
Simyo gebruik ik om 'de rest' te kunnen bellen (ook vaste nr's enz.)

Drukte voor mij de kosten aangezien ik aan 300 minuten en 200mb genoeg heb.
Nu heb ik een dualsim (Jiayu) met T-Mobile (familypakket) en Simyo.

Er zijn zelfs Quad-sim phones :X

[Reactie gewijzigd door GS88 op 22 januari 2015 10:40]

Volgens mij is dit slechts een leuk keyword in de titel (voor de zoekmachine), vanwege de 'quad'-core die het toestel bezit.
Als je bij de specificaties kijkt: Dual SIM Card Dual Standby(one micro-sim card) ;)
Zelfde geldt voor de andere twee ;)
Dat zou best wel eens kunnen, heb ik eerlijk gezegd niet direct op gelet :p . De Servo Galexy S4 is iig. wel écht Quadsim. Hier in NL heb ik wel es quadsim dumbphones gezien bij belwinkels e.d.
Dual-SIM is vooral populair geworden omdat het tevens vaak veel goedkoper is om een SIM te hebben voor bellen/smsen en een andere SIM voor alleen Data.
Providers hier in Europa willen niet dat wij dit ook gaan doen want dan verdienen ze minder aan hun abonnementen, vandaar dat providers Dual-SIM telefoons van onze markt weren/proberen te weren. Kijk bijv. naar Huawei, telkens weer brengen ze Dual-SIM toestellen uit in de rest van de wereld en als ze het toestel naar Europa brengen wordt het een Single-SIM, anders willen T-Mobile en Vodafone ze niet verkopen.

Daarnaast is Dual-SIM handig voor mensen met een privé-nummer en een werk-nummer. Dan hoef je niet met twee telefoons te zeulen en heb je alles bij de hand in één :)
Drie of meer landen is net zo logisch als twee landen, hooguit een iets kleinere doelgroep. Als je dan ook nog eens privé en zakelijk scheid gaat het hard. Zelf loop ik met 6 SIM's rond en meestal 2 of 3 telefoons.
Je kunt je zelfde vraag stellen rondom messengers.... Waarom hebben zoveel mensen zowel SMS and WhatsApp, Skype, Viber, FacebookMessenger etc etc...
Er zijn landen waarbij je goedkoper belt binnen dezelfde provider.
Dus hebben mensen in die landen een dual sim of meerdere telefoons...
In indonesia is telkomsel qua bellen wel goed maar qua internet in Jakarta niet zo goed en dus zijn er betere alternatieven. Je ziet dan ook dat mensen dat dan gescheiden doen met een android duo sim toestel of gewoon met een Blackberry en Android toestel rondlopen.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 103465 op 22 januari 2015 12:47]

triple sim:

-1 sim voor prive
-1 sim voor zakelijk
-1 sim voor je geheime relaties? ;)
De dual sim telefoons in China worden vaak uitgelegd met het feit dat mensen elders gaan werken, en dan buiten het werk seizoen om weer bij familie elders in het land zitten. Aangezien het land zo groot is heb je daar verschillende providers met met hun eigen dekkingsgebieden.
In India en china zijn dual sims populair. Oorzaak was dat er tussen verschillende providers geen roaming afspraken waren. Ik ga er van uit dat dat nog niet verbeterd is. Zelf gebruik ik het voor zakelijk+prive in een. Alleen een sim moet je kiezen voor data en wisselen vereist een reboot (ik gebruik het toch maar via 1 sim anyways)
Het is vooral handig als je tegen laag tarief anderen op hetzelfde netwerk kan bellen of als er regelmatig stunt prijzen zijn bij een netwerk.
Om altijd tegen laag tarief te bellen en gebelt te kunnen worden en om te profiteren van de stunts heb je dan voor elk netwerk een SIM nodig.

In Nederland is de concurentie tussen netwerken niet zo groot dat het loont om met meerdere SIM kaarten rond te lopen.
Niet enkel als je tussen landen pendeld.
Je kan ook twee sims willen als je slecht bereik hebt op sommige plaatsen. bij een bepaalde provider
of je kan twee sims willen indien je een aparate data sim willen hebben.

In mijn geval heb ik twee sims werk en privé
Ik hou ze uit elkaar zo dat ik mijn privé privé kan houden, werk kan ik uit zetten wanneer ik wil.
Door een privé gsm nr te houden heb ik ook meer privacy (werkgever ziet niet naar waar en wanneer ik bel...), ik heb daardoor ook controle over de abbonementen die ik wil (bijvooreeld een abbo voor goedkoop/gratis tussen famillie leden te kunnen bellen)
Bovendien moet je in Belgie extra loon (12 euro per maand) inleveren als je de sim gebruikt van je werkgever....

Ik beschik dan ook nog over een derde sim voor in nederland voor goedkoop te kunnen surfen.
Het nut van Dual of Triple sim..

Ik loop nu daags met twee toestellen...1 dual sim van mezelf met daarin mijn prive sim only met alleen maar minuten en sms.
Tevens zit daarin een tweede simkaart van mijn werkgever tbv data .

Nu is het ook nog zo dat ik een tweede toestel nodig heb voor zakelijke klanten te bellen met mijn 06 nr vd zaak.

Dus voor mij zou een triple toestel nu ideaal zijn !
Dual/triple SIM heeft wel nog steeds nadelen.

Wordt het apparaat gekoppeld aan een Bluetooth car-kit dan zal de car-kit automatisch bellen met SIM1. Wil je dan echter bellen met SIM2 dan zul je toch weer je GSM op moeten pakken en dan manueel moeten bellen en specifiëren dat dat je met SIM 2 of 3 wilt bellen. Dit komt uiteraard de verkeersveiligheid niet ten goede.
Uiteraard is dit enkel voor bellen, als je opgebeld wordt dan maakt dit uiteraard niet op
In hoeverre kunnen we ervan uitgaan dat dit waar is op basis van dat ene plaatje? Oke, ik zie een 4G logo en 3 balkjes, maar hoe moeilijk is dat te photoshoppen. Daarnaast kan het natuurlijk ook zo zijn dat er binnen HTC over wordt nagedacht, zo van "hi collega, misschien is dit wel grappig om eens te overwegen?"
Een triple sim is toch heel goed mogelijk?
Zijn er meer van, alleen nog niet van HTC volgens mij.

Maar dit toestel komt hier toch niet.
Ik zie dr zelfs 4 ;) 2 grote en dan 2 kleine boven elkaar.... Lijkt me sterk dat dit uit gaat komen, maar leuk is het wel.
Het gaat om het tripple sim verhaal, niet om het plaatje....... Zucht
Waaruit blijkt dat hier 3 simkaarten in gaan? De grootte van dat slot? Het zou ook dual sd kunnen zijn ;) . De grootte van een klepje is wat karig bewijs in ieder geval.

@ Falastine, Dattack
Haha ok, ik bedoel, waar is dat op gebaseerd? Want uit het artikel blijkt dat ze alleen deze plaatjes hebben

Maar ik heb het antwoord al van Dattack, waarvoor mijn dank!

[Reactie gewijzigd door klonic op 22 januari 2015 10:51]

Dat blijkt uit de 2e zin in het artikel ''Via in ieder geval een van de drie simkaarten kan de gebruiker verbinding maken met 4g-netwerken,''
Kijk eens naar de afbeeldingen en dan in de statusbalk. :)
Hoe werkt dit dan? Kan je bijvoorbeeld de telefoon afzetten voor 1 sim? Stel nu dat je een sim hebt voor je werk en eentje voor privé, dan is het handig dat je de sim voor werk op bepaalde uren af te zetten.
Ik heb zelf een Galaxy s4 mini duos met een zakelijke en prive simkaart. De zakelijke moet ik handmatig uitschakelen via het configuratie scherm. Hier zou voor Samsung nog veel te winnen in zijn.
Afgezien dat het handig is in met buitenlandse simkaarten is hier in Nederland weinig markt voor. Tegenwoordig kun je in Nederland gewoon meerdere nummers op je simkaart hebben of je nummer verdelen over meerdere simkaarten. (Dan gaan alle telefoons tegelijk af tot iemand opneemt.) Dus bijvoorbeeld prive + zakelijk 06 + zakelijk vast op een iPhone. Je kunt gewoon uitbellen met alle nummers en ontvangen natuurlijk ook.
Serieus? Kan je me uitleggen hoe dat werkt? Ik twijfel al een tijdje om een dual sim aan te schaffen voor privé en werk te scheiden. Maar dit zou dus ideaal zijn. Ik kom uit België btw
Dit werkt alleen in Nederland tho.. Ik werk bij een virtuele provider, we maken gebruik van het KPN-netwerk en in feite maken we via een soort VPN-tunnel verbinding naar een voipserver, dit werkt zelf met de oudste nokia 3310 tot en met de laatste iPhone. Als je geïnteresseerd bent moet je even op VM1 zoeken want ik wil niet te veel reclame maken want dit is mijn prive account. Of stuur me een PB, wel alleen zakelijk telefonie overigens. ;)
Leuk toestel. Niet echt voor onze markt denk ik maar hiermee doen ze vast een hoop verkopen aan aziatische landen.
Leuk, kun je je eigen mobiele telefooncentrale beginnen :+

Misschien wel handig voor mensen die veel (& internationaal) onderweg zijn.
Vrachtwagenchauffeurs ofzo. Of in regio's met veel verschillende aanbieders.
Kun je deze 3 sim-kaarten tegelijkertijd gebruiken of kan er steeds maar 1 actief zijn?
Ben benieuwd welke vorm van dual-sim er in zit, of het gaat om passive, active of de stand-by variant.
Volgens mij krijgt de Desire 826 juiste een upgrade naar een full HD scherm (1920x1080). http://m.gsmarena.com/htc_desire_826-6921.php excuses ik dacht dat het om de 826 ging ipv de 626.

[Reactie gewijzigd door Huglodocus op 22 januari 2015 11:05]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers is samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer onderdeel van DPG Media B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee