Cookies op Tweakers

Tweakers is onderdeel van DPG Media en maakt gebruik van cookies, JavaScript en vergelijkbare technologie om je onder andere een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kan Tweakers hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Cookies accepteren' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt? Bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Review door de redactie

De redactie van Tweakers heeft nog geen review van de ASUS RT-AC87U. Bekijk hieronder de review van onze collega's van Hardware Info.

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4
Score: 5
20
Score: 4
11
Score: 3
2
Score: 2
3
Score: 1
4
rino26 4 november 2015

ASUS RT-AC87U Zwart

ziet er mooi en modern uit.

Pluspunten

  • veel opties
  • alles kan je monitoren

Minpunten

  • naar mijn gevoel main cpu wat warm
  • antennes zijn wat stroef met opdraaien

Eindoordeel

Score: 4
_PieterZ 3 november 2015

ASUS RT-AC87U Zwart

Ik zocht naar de router met het beste wifi bereik. Installatie ging vlekkeloos en software is erg uitgebreid. Helaas na wat tests was ik niet erg tevreden met het wifi bereik. Het bereik is goed, maar niet geweldig.

Pluspunten

  • Goede bouwkwaliteit
  • LED verlichting uit te schakelen
  • Uitgebreide software (en mogelijkheid voor dd wrt)
  • Hoge doorvoersnelheid

Minpunten

  • Wifi bereik is niet wat ik had gehoopt
  • Prijs
  • 2.4Ghz is beter in bereik dan 5Ghz

Eindoordeel

Score: 3
swolenbeatz 5 augustus 2015

ASUS RT-AC87U Zwart

Prima router, instellen gaat erg snel en gemakkelijk. Interface is snel en veel instel mogelijkheden. Wifi performance is ook erg goed. Ook de snelheid op iets grotere afstand.

Pluspunten

  • Wireless erg snel
  • Duidelijke interface
  • Gasten netwerk opties

Minpunten

  • Het formaat moet passen op de plek waar je hem wilt plaatsen

Eindoordeel

Score: 5
louishusNewbie 5 juli 2015

ASUS RT-AC87U Zwart

Nu 6 maanden in bezit. En heeft slechts 2x een freeze gehad. Even opnieuw opstarten en 5 minuten wachten dan doet hij het weer perfect. wel duur ,maarja.. je krijgt wel een goed apparaat

Pluspunten

  • Supersnel en alles te configureren
  • waanzinnig bereik
  • mooi design

Minpunten

  • usb3 poortje aan voorkant niet handig
  • duur, zelf iets van 275 euro betaald bij introductie
  • Antennes blijven wat losjes zitten bij vastzetten hangen daarna op half 7

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 3
Beheerbaarheid Score: 5
Ondersteuning Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Featureset Score: 5
Prestaties Score: 5
WLAN-bereik Score: 5
gerry69Newbie 27 mei 2015

ASUS RT-AC87U Zwart

Had iets meer verwacht voor deze prijs

Pluspunten

  • User interface zeer gebruiksvriendelijk een uitgebreid.
  • 5GHZ snelheid ruim 200MB abo is ook 200MB
  • Voelt en ziet als degelijk gebouwd

Minpunten

  • Na instellen 5 ghz gast netwerk geen verbinding meer, tot 3 x aan toe. Wel wifi maar geen LAN
  • Bereik 2,4 ghz was met RT-N66u beter, alhoewel snelheid wel iets lager was
  • Zendvermogen 80mw ipv 100 op de RT-N66U

Eindoordeel

Score: 3
TostiTostelli 27 januari 2015

ASUS RT-AC87U Zwart

Bijzonder tevreden over deze router. Prima bereik, ook door meerdere muren. Makkelijk te installeren en bijzonder snel. Zeker in de 5Ghz 802.11ac band. Hogere prijs, maar is zijn tijd ver vooruit, dus kan vele jaren mee.

Pluspunten

  • Mooi design.
  • Snel en betrouwbaar
  • prima bereik, en zeer makkelijk te installeren

Minpunten

  • Usb 3.0 aan de voorkant ipv achterkant. Staat minder mooi.

Eindoordeel

Score: 5
ad6922 16 januari 2015

ASUS RT-AC87U Zwart

Ik heb zelf apple producten. Ik heb het vermoeden dat de apple router betere prestaties gaat leveren dan in relatie tot deze router.

Pluspunten

  • Uitgebreide functies

Minpunten

  • Werkt matig in relatie tot apple producten

Eindoordeel

Score: 2
J. ToeterNewbie 13 januari 2015

ASUS RT-AC87U Zwart

Bij gebruik als accespoint: hele netwerk wordt regelmatig plat gelegd, wifi valt weg Zojuist (14-01) met ASUS servicedesk gesproken, zij erkennen het probleem, geven aan geen oplossing te kunnen bieden dan wachten op nieuwe firmware... Advies voor dit moment, als "leuk voor thuis" router oké, voor de pro-gebruiker: NIET AANSCHAFFEN.

Pluspunten

  • Snel (als hij werkt)

Minpunten

  • Onbetrouwbaar
  • Instabiel
  • Prijs

Eindoordeel

Score: 1
Andre HuizingNewbie 13 januari 2015

ASUS RT-AC87U Zwart

Slecht product. Deze router is niet productierijp. 4 firmware upodates in 4 maanden. WiFi repeater functie ontbreekt, terwijl bij goedkopere modellen wel aanwezig (ik heb de 66U die het wel heeft). Dit maakt het apparaat waardeloos voor mij. Asus geeft aan "eraan te werken"...maar wil niet zeggen wanneer.

Pluspunten

  • ?

Minpunten

  • Niet af. Veel fouten.
  • Cruciale functies die je mag verwahten ontbreken

Eindoordeel

Score: 1
Nonstop365 12 januari 2015

ASUS RT-AC87U Zwart

Snelle router en gemakkelijke gebruikersinterface. Installatie binnen een paar minuutjes door middel van de wizard.

Pluspunten

  • Snel
  • Makkelijke installatie

Minpunten

  • Bij ophangen zijn de statuslampjes niet zichtbaar, deze schijnen dan naar beneden

Eindoordeel

Score: 5
AJediIAm 4 januari 2015

ASUS RT-AC87U Zwart

Krachtige router met veel features. Simpelweg een plezier om te gebruiken.

Pluspunten

  • Razend snel.
  • eenvoudig te configureren.
  • Firmware blijft verbeteren.

Minpunten

  • Niet goedkoop

Eindoordeel

Score: 5
LanghoD!Newbie 8 december 2014

ASUS RT-AC87U Zwart

"The Beast", dit is de bijnaam uit de diverse reviews en hij maakt het waar! Ik kom van een N66U maar deze breekt alle records. Ik merk zelf alleen geen verschil tussen Merlin of Asus firmware. Diverse testen gedaan (Speed, DB met inSSDer, etc) maar merk geen verschil. Gewoon goed!

Pluspunten

  • Bereik
  • Snelheid
  • Mogelijkheden, echt compleet!
  • Eenvoudige interface

Minpunten

  • Geen behalve de prijs.

Eindoordeel

Score: 5
JaapZ1 9 oktober 2014

ASUS RT-AC87U Zwart

Indrukwekkende router, beduidend sneller dan de RT-AC56U, het wifi bereik is echter niet wat ik er van gehoopt had. Ik heb hiervoor een AC56U gehad en omwille van net iets te zwakke wifi prestaties heb ik deze wissel gedaan, er is een kleine verbetering in de dekking, maar zonder overtuiging.

Pluspunten

  • SNEL
  • heldere interface
  • knop 'led' om alle lampjes uit te schakelen

Minpunten

  • niet praktisch in de meterkast
  • bij ophangen is de USB3 aansluiting moeilijk bereikbaar

Eindoordeel

Score: 4
killer2 25 september 2014

ASUS RT-AC87U Zwart

Ik kom vanaf de 68u. De 87u "voelt" sneller aan, alles lijkt vlotter te werken. Ik maag gebruik van de merlin versie

Pluspunten

  • Goede bouw kwaliteit
  • Zeer snel
  • openVPN icm IOS

Minpunten

  • prijs

Eindoordeel

Score: 5
HS2005 23 september 2014

ASUS RT-AC87U Zwart

Standaard een zeer matige router. Echter met Asuswrt-Merlin firmware (3.0.0.4_376.46_0) en overlocking tweaks is het een beest van een router.

Pluspunten

  • Bereik (Asuswrt-Merlin firmware 3.0.0.4_376.46_0)
  • Doorvoersnelheid (Asuswrt-Merlin firmware 3.0.0.4_376.46_0)
  • Robuust model, mooie afwerking

Minpunten

  • Neemt veel plek in beslag

Eindoordeel

Score: 5
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100
1 2

Heb jij ook een ASUS RT-AC87U?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone 13 LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S21 5G Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True