Cookies op Tweakers

Tweakers is onderdeel van DPG Media en maakt gebruik van cookies, JavaScript en vergelijkbare technologie om je onder andere een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kan Tweakers hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Cookies accepteren' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt? Bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie
Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 3.5
Score: 5
1
Score: 4
3
Score: 3
2
Score: 2
1
Score: 1
1
+1
bertware 25 augustus 2018 Hands-on

Lenovo Ideapad 100S-14IBR (80R9003XMH) Zilver

Ik heb deze laptop geconfigureerd en wat software geïnstalleerd nadat iemand in mijn kenniskring deze gekocht had. Wanneer je hem vastpakt merk je direct dat de laptop zeer licht is en dus makkelijk overal meegaat. Je krijgt echter waarvoor je betaalt - zelfs voor office werk is het een afrader.

Pluspunten

  • Uitbreidbaar met M2 SSD
  • Compact en licht
  • Acceptabele batterijduur

Minpunten

  • Processor is enorm vaak bottleneck
  • Niet alle toetsaanslagen worden geregistreerd
  • Browsen is lastig door beperkt geheugen
  • eMMC opslag is klein en traag

0
Sier 2 februari 2016

Lenovo Ideapad 100S-14IBR (80R9003XMH) Zilver

Gekocht tijdens de BTW weken. Super ding voor het geld! Ik kom van een X205TA; deze processor is merkbaar sneller, toetsenbord fijner en het scherm gewoonweg groter. Werkt tot nu toe erg fijn! Wellicht het werkgeheugen upgraden naar 4GB indien mogelijk.

Pluspunten

  • Relatief goede processor (i.v.m Atom Z3735 of Celeron n3050)
  • Goede bouwkwaliteit
  • Dun en licht

Minpunten

  • Toetsenbord veert licht mee in het midden
  • 32GB is so-so
  • 4GB RAM had het afgemaakt

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 5
Featureset Score: 3
Prestaties Score: 3
Beeldkwaliteit Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 4
Ergonomie Score: 4
Warmte en geluid Score: 4
Mobiliteit en accuduur Score: 4

Zweef 15 maart 2019 Product gekocht

Lenovo Ideapad 100S-14IBR (80R9003XMH) Zilver

Ziet er leuk uit voor het geld, scherm is redelijk. Geheugen niet uit te breiden, fijn toetsenbord, muis pad redelijk, drie USB, 32GB Interne opslag is te krap, bij updates kom je klem te zitten. Geef iets meer uit.

Pluspunten

  • Fijn toetsenbord
  • Behoorlijk licht
  • Oogt best goed in zilver.

Minpunten

  • Krap geheugen en opslag
  • Niet te upgraden

Eindoordeel

Score: 3
fucklenevoNewbie 25 december 2018 Product gekocht

Lenovo Ideapad 100S-14IBR (80R9003XMH) Zilver

Wa ne schijt computer is me dees...Long battery life my ass, gaat max 4u mee. Wa moet de gewone battery life dan voorstellen?? Wanneer ik er na slaapstand terug opzit valt hij na 5min terug uit, ook al ben ik er actief op bezig. Daarom deze review vanwege de frustratie.

Pluspunten

  • licht van gewicht
  • das dan ook alles

Minpunten

  • niks te long battery life
  • doet niet wat hij moet doen
  • prijs/kwaliteit (had ik natuurlijk kunnen verwachten)

Eindoordeel

Score: 1
Maurice v ANewbie 13 januari 2017

Lenovo Ideapad 100S-14IBR (80R9003WMH) Rood

Groot 14" scherm voor 1.5kg lichte laptop. Geluid is slecht door boxjes in onderzijde laptop. Frame/Cover kwam los bij openen laptop na een half jaar gebruik. Ideaal voor op wereldreis met lichte bagage!

Pluspunten

  • Licht
  • Relatief groot scherm

Minpunten

  • Weinig opslag HD, wel uitbreidbaar met micro SD.
  • Niet stevig.
  • Geluid is zacht.

Eindoordeel

Score: 3
martyparty 14 oktober 2016

Lenovo Ideapad 100S-14IBR (80R9003XMH) Zilver

Voor de prijs krijg je een aardig maar jammer genoeg erg gesloten systeem. Upgraden van hardware is niet mogelijk. Ik heb het niet voor elkaar gekregen om de UEFI opties te veranderen waardoor ik geen Linux kon installeren. Bouwkwaliteit is prima. Al met al ontevreden mee.

Pluspunten

  • Mooie kwaliteit
  • Goedkoop
  • Fijn toetsenbord

Minpunten

  • Weinig RAM, en zit vastgesoldeerd aan mobo
  • SecureBoot maakt je vendor locked bij Microsoft
  • Windows loopt net niet vloeiend out of the box
  • Lenovo bloatware
  • Oplader maakt geluid en dat is toch een beetje irritant

Eindoordeel

Score: 2
Whiskey48 6 februari 2016

Lenovo Ideapad 100S-14IBR (80R9003XMH) Zilver

Gekocht vanweze zijn nieuwe 14nm quad core processor (ondersteund ook hardwarematig H.265 decodering). Het 14" scherm werkt lekker prettig en vind het qua typen eigenlijk juist de fijnste laptop die ik ooit heb gehad (heb er 2 gekocht, ook 1 voor mijn vriendin, die zegt hetzelfde). Zeer goede prijs/kwaliteit verhouding!

Pluspunten

  • 14nm quadcore met hardware H.265 decodering
  • Typt zeer fijn
  • prettig formaat, fijn scherm en goede accuduur

Minpunten

  • stroom adaptor hoor ik een beetje
  • 2 lenovo apps voor updates.
  • werk/opslag geheugen

Eindoordeel

Score: 5
Razzah 2 februari 2016

Lenovo Ideapad 100S-14IBR (80R9003XMH) Zilver

Veel laptop voor weinig geld. ik heb de laptop gekocht voor simpel browsen een beetje youtube en andere lichte taken, hier is de laptop uitstekend voor.

Pluspunten

  • Licht gewicht
  • Fijn formaat (dun)
  • Goedkoop

Minpunten

  • "maar" 2GB RAM
  • Weinig opslag (32GB)
  • Standaard veel Lenovo bloatware erop

Eindoordeel

Score: 4
Bberryberry 30 januari 2016

Lenovo Ideapad 100S-14IBR (80R9003XMH) Zilver

Laptop die toch veel biedt voor de lage verkoopprijs, prijs-kwaliteitsverhouding is dus dik in orde. Laptop is erg licht en dun, de accu is voldoende. De laptop is bij het toetsenbord in het midden indrukbaar (zakt in), maar niet hinderlijk. Schermkwaliteit is ook voldoende.

Pluspunten

  • Dun & licht
  • Prijs-kwaliteitsverhouding
  • Beeldkwaliteit

Minpunten

  • Werkgeheugen
  • Opslaggeheugen

Eindoordeel

Score: 4
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Lenovo Ideapad 100S-14IBR?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone 13 LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S21 5G Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True