Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Review door de redactie

De redactie van Tweakers heeft nog geen review van de Sony WF-1000XM3. Bekijk hieronder de review van onze collega's van Hardware Info.

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4
Score: 5
17
Score: 4
28
Score: 3
7
Score: 2
6
Score: 1
0
+3
Freshouttheoven 10 augustus 2019 Product gekocht

Sony WF-1000XM3 (Zwart)

Met de WF-1000XM3 levert Sony een sterk staaltje vakmanschap af, de geluidskwaliteit is boven gemiddeld, de afwerking en comfort zijn uitstekend. Hiertegenover staat dat de active noise cancelling niet in alle omstandigheden weet te overtuigen.

Pluspunten

  • Geluidskwaliteit
  • Batterijduur
  • Goede bouwkwaliteit
  • Draagcomfort
  • Bediening

Minpunten

  • Active Noise Cancelling niet 'perfect'
  • Prijs
  • Matige microfoon
  • Meegeleverde USB-C-oplaadkabel véél te kort

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 5
Weergavekwaliteit Score: 5
Gebruiksgemak Score: 5

+2
ndjong 24 juli 2019
De reviewer ontving een beloning voor het schrijven van deze review, bijvoorbeeld korting op de aanschaf.

Sony WF-1000XM3 (Zwart)

Prachtig geluid voor een prijs die niet veel hoger ligt dan de Airpods (persoonlijke vergelijking) maar vele malen beter geluid bied.

Pluspunten

  • Prachtig geluid
  • Nog redelijk compact
  • Lange batterijduur
  • Noise cancelling
  • Zitten comfortabel

Minpunten

  • Meegeleverde USB-C kabel vrij kort

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Weergavekwaliteit Score: 5
Gebruiksgemak Score: 5

+2
Elazz 15 januari 2020 Product gekocht

Sony WF-1000XM3 (Zwart)

Zeer goede wireless earphones met strak design en veel features. De lange batterijduur ten opzichte van de concurrentie is geweldig. Mijn bevindingen kun je terugvinden in de review

Pluspunten

  • Geluidskwaliteit
  • ANC werkt goed
  • Sony Headphones Connect
  • Relatief lange batterijduur
  • Zitten goed in het oor
  • Simpel en Intuïtief te gebruiken

Minpunten

  • Microfoon niet bijzonder
  • Case mag kleiner?
  • Niet waterbestendig

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Weergavekwaliteit Score: 5
Gebruiksgemak Score: 5

+1
SkyStreaker 22 oktober 2020 Product gekocht

Sony WF-1000XM3 (Zwart)

De switch van de WF-1000X naar de WF-1000XM3 brengt zeker significant verschil en wordt hiermee vergeleken in bepaalde aspecten.

Pluspunten

  • Volume instelbaar via touch-bediening
  • Uitgebalanceerd geluid, meer structuur
  • Prima batterij-prestaties en voldoende NC
  • Headphones app laat ook accuduur laaddoosje zien
  • Multiband EQ-filter
  • Detecteert of de in-ears in je oor zitten, eruit is auto-pauze, erin weer auto-play
  • In app keuze tussen stabiliteit verbinding/kwaliteit geluid
  • Vrij regelmatige FW en/of app-updates

Minpunten

  • Er is meer ruimte voor verbetering betreft NC
  • Laaddoosje kan voor sommigen te groot zijn
  • Lage-toon weergave snel zompig
  • Zwaarder gewicht in je oren (maar... lees uitgebreid)

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Weergavekwaliteit Score: 4
Gebruiksgemak Score: 4

+1
2green 3 maart 2020 Product gekocht

Sony WF-1000XM3 (Zwart)

Beste in-ears die ik kon vinden, maar vrij groot en onbruikbaar voor handsfree bellen.

Pluspunten

  • Uitstekend geluid
  • Beste in-ear Noise Cancelation
  • 7 verschillende earplugs meegeleverd
  • Korte USB-C kabel, erg handig voor onderweg
  • Volume regeling aanwezig
  • Zelf definieerbare touch functies (keuze lijst)
  • earplugs hebben lange accuduur
  • laadcase goed voor vele laadmomenten

Minpunten

  • Groter dan gemiddeld
  • Te zwaar om goed in je oren te blijven zitten
  • Erg groot formaat laaddoosje
  • Prijzig (149 euro, gewoonlijk 199)
  • Handsfree bellen is onbruikbaar
  • Geen aptX HD
  • Krasgevoelig laaddoosje

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Weergavekwaliteit Score: 5
Gebruiksgemak Score: 5

+1
Rasmalluin 6 augustus 2019
De reviewer ontving een beloning voor het schrijven van deze review, bijvoorbeeld korting op de aanschaf.

Sony WF-1000XM3 (Zwart)

Goede, degelijke headset. Vooral voor het luisteren van muziek is deze headset zeer geschikt met goed, vol geluid inclusief stevige bas. Het gemak van het indoen en dragen zorgt ervoor dat ik ze veel gebruik, zonder geklooi met kabeltjes.

Pluspunten

  • Geluid met name voor muziek
  • Draagcomfort (volledig draadloos)
  • Eenvoudig pairen
  • Batterijduur (>6 uur)
  • Opladen via casing

Minpunten

  • Noise-cancelling niet goed genoeg voor bijv. vliegtuig
  • Geen volumeregelaar
  • Niet geschikt voor telefoneren
  • Niet waterdicht
  • Relatief grote casing

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 5
Weergavekwaliteit Score: 5
Gebruiksgemak Score: 4

+1
Pimmetjuuh 2 december 2019 Product gekocht

Sony WF-1000XM3 (Zwart)

Prima oortjes, alleen niet waterdicht. Voor toelichting raad ik aan de volledige review te lezen.

Pluspunten

  • Noise cancelling
  • Geluidskwaliteit
  • Gebruiksvriendelijk
  • Veel opties in software
  • Ondanks de grootte niet lelijk.

Minpunten

  • Groot
  • Een beetje zwaar, niet perse onconfortabel
  • Niet waterdicht
  • Grote krasgevoelige opbergcase

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Weergavekwaliteit Score: 5
Gebruiksgemak Score: 5

+1
Gepett0 17 april 2020 Product gekocht

Sony WF-1000XM3 (Zwart)

Heb deze online gekocht en een kleine maand gebruikt. De geluidskwaliteit is dik voor elkaar. Het laag is goed vertegenwoordigd. Ook de noise-cancelling is buitengewoon goed. Ik had echter steeds problemen met de bluetooth-verbinding. De verbinding viel vaak moest weer tot stand komen. De passing was voor mij ook sub-optimaal.

Pluspunten

  • Erg goede noise-cancelling
  • Geluidskwaliteit

Minpunten

  • Verbinding met mijn devices twijfelachtig
  • Zitten bij mij niet goed
  • Pod/houder vrij groot

Eindoordeel

Score: 2Per criterium
Prijs Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 4
Weergavekwaliteit Score: 5
Gebruiksgemak Score: 2

+1
Concept8 22 augustus 2019 Product gekocht

Sony WF-1000XM3 (Zwart)

Uitstekend geluid, super noise cancelling, comfortabel en met een mooie oplaadcase, maar tijdens het bellen treden er verbindingsproblemen op: ‘je klinkt als een robot!’.

Pluspunten

  • Uitstekend geluid
  • Noise cancelling werkt super
  • Draagcomfort
  • Mooi doosje
  • Automatisch aan en verbinding

Minpunten

  • Verbindingsproblemen bij bellen
  • Mijn stem klinkt raar voor gesprekspartners
  • Profiel of codec switchen werkt niet goed op laptop
  • Schakelen tussen twee apparaten gedoe

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Weergavekwaliteit Score: 5
Gebruiksgemak Score: 4

+1
Frggl 16 augustus 2019
De reviewer ontving een beloning voor het schrijven van deze review, bijvoorbeeld korting op de aanschaf.

Sony WF-1000XM3 (Zwart)

Ik wil zo graag van deze earphones houden... goede sound, noise-cancelling werkt voor oordoppen erg goed. Maar na pakweg een uur dragen krijg ik 'ear fatigue', ze gaan pijn doen aan mijn oren. Ongeacht welke van de 7 meegeleverde sets in-ear opzetstukjes ik in doe, de pijn komt altijd terug.

Pluspunten

  • Premium design
  • Goed geluid
  • Noise-cancelling

Minpunten

  • Oncomfortabel
  • Te gevoelige touch-controls

Eindoordeel

Score: 2Per criterium
Prijs Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 5
Weergavekwaliteit Score: 5
Gebruiksgemak Score: 1

+1
jelle81 13 augustus 2019
De reviewer ontving een beloning voor het schrijven van deze review, bijvoorbeeld korting op de aanschaf.

Sony WF-1000XM3 (Zwart)

Ik ben tevreden met deze oordopjes van Sony. Vooral het geluid is erg goed. Het draagcomfort vind ik persoonlijk iets minder.

Pluspunten

  • Geluid
  • Design
  • Gebruiksgemak

Minpunten

  • Draagcomfort
  • Noicecancelling tijdens fietsen

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 5
Weergavekwaliteit Score: 5
Gebruiksgemak Score: 4

+1
sndrr 4 augustus 2019
De reviewer ontving een beloning voor het schrijven van deze review, bijvoorbeeld korting op de aanschaf.

Sony WF-1000XM3 (Zwart)

Met een prijskaartje van € 250,- zitten de nieuwe Sony oordoppen het aan de hoge kant van de markt. Ze weten hiervoor een kwalitatief en mooi af te leveren met een erg goed geluid.

Pluspunten

  • Draagcomfort
  • Uiterlijk (zwart met goud)
  • Geluid
  • Noise-cancelling
  • Batterijduur

Minpunten

  • Formaat oplaadcase
  • Aanpassen volume niet mogelijk
  • Prijs
  • Geen draadloos opladen

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 5
Weergavekwaliteit Score: 5
Gebruiksgemak Score: 5

+1
Meelanor 13 augustus 2019
De reviewer ontving een beloning voor het schrijven van deze review, bijvoorbeeld korting op de aanschaf.

Sony WF-1000XM3 (Zilver)

Super fijne noise cancelling ik heb geen "last" meer van mijn kletsende collega's als ik even door wil werken. Of het comfortabel is hangt af van je oren, mijn linkeroor kan ik hem de hele dag inhouden, rechts niet. Verder mooi en functioneel design

Pluspunten

  • Noise cancelling
  • Geluidskwaliteit
  • Google assistent

Minpunten

  • Prijzig
  • Comfort per persoon afhankelijk

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 4
Weergavekwaliteit Score: 5
Gebruiksgemak Score: 4

+1
pctje 12 augustus 2019
De reviewer ontving een beloning voor het schrijven van deze review, bijvoorbeeld korting op de aanschaf.

Sony WF-1000XM3 (Zwart)

Mijn eerste Draadloze headset, en ook mijn eerste headset met noicecanceling, maar geen spijt van.

Pluspunten

  • Geluidskwaliteit
  • Google Assistent ondersteuning
  • Noicecanceling

Minpunten

  • De app
  • Onboarding, het koppelen aan je telefoon
  • Gewicht

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 2
Bouwkwaliteit Score: 4
Weergavekwaliteit Score: 4
Gebruiksgemak Score: 3

+1
La1974 10 augustus 2019
De reviewer ontving een beloning voor het schrijven van deze review, bijvoorbeeld korting op de aanschaf.

Sony WF-1000XM3 (Zilver)

Deze Sony oordoppen verassen me. Ik ben high-end Sennheiser bedrade oordoppen gewend dus was erg benieuwd. Maar dit zijn kwalitatief prima oordoppen. De noise cancellation is in het OV echt een toevoeging. Alleen de pasvorm ben ik niet heel enthousiast over, maar dat is persoonlijk.

Pluspunten

  • Geluidskwaliteit
  • Noise cancellation
  • Bouwkwaliteit

Minpunten

  • Batterijduur
  • Pasvorm

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 4
Weergavekwaliteit Score: 5
Gebruiksgemak Score: 3

+1
mikke11 31 juli 2019
De reviewer ontving een beloning voor het schrijven van deze review, bijvoorbeeld korting op de aanschaf.

Sony WF-1000XM3 (Zilver)

Goede noise cancelling maar minder goed op draagcomfort & geluidkwaliteit

Pluspunten

  • Noise cancelling werkt erg goed
  • Accuduur
  • Chique case

Minpunten

  • Draagcomfort, na een uur moet ik ze echt uit doen
  • Geluidskwaliteit kan echt beter
  • Kleur zilver blijkt meer beige te zijn

Eindoordeel

Score: 3Per criterium
Prijs Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 5
Weergavekwaliteit Score: 3
Gebruiksgemak Score: 3

0
honey 13 augustus 2019 Product gekocht

Sony WF-1000XM3 (Zwart)

Sinds de aankondiging van de WF-1000XM3 had ik hoge verwachtingen. Gebruikt met een Samsung S9. Het viel erg tegen. Teruggestuurd naar de winkel.

Pluspunten

  • Geluidskwaliteit
  • Mooi doosje om te vervoeren en laden

Minpunten

  • Noise Cancelling slecht.
  • Bluetooth connectie
  • Staat niet mooi (subjectief argument).
  • Bellen

Eindoordeel

Score: 2Per criterium
Prijs Score: 2
Bouwkwaliteit Score: 3
Weergavekwaliteit Score: 4
Gebruiksgemak Score: 2

0
NiCNCo 9 augustus 2019 Product gekocht

Sony WF-1000XM3 (Zwart)

Uitstekend geluid, goede baterijduur en matige noise cancelation, wel knap dat het erin past. Daar tegenover, zwaar, lomp, niet prettig om te dragen. Schrale oorkanelen naar 1 uurtje in te hebben. jammer ;-(

Pluspunten

  • Uitstekend geluid
  • Goede batterijduur

Minpunten

  • Lomp, zwaar, voel ze zitten tijdens het lopen
  • Grote van de case
  • Matige tot geen passieve demping
  • Noise Cancelation bijna niet merkbaar
  • Microfoon zeer slecht, niet mee te bellen
  • Bleuthooth connectie zeer onstabiel

Eindoordeel

Score: 2Per criterium
Prijs Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 4
Weergavekwaliteit Score: 5
Gebruiksgemak Score: 3

0
Jorruchie 13 augustus 2019 Product gekocht

Sony WF-1000XM3 (Zwart)

Het is een flink bedrag voor een paar oordoppen, maar ik ben erg tevreden over de pasvorm, de noise cancelling en het geluid.

Pluspunten

  • Bouwkwaliteit
  • Geluid
  • Gebruiksgemak
  • Oplaadcase
  • Noise cancelling

Minpunten

  • Geen volume controls
  • Prijs
  • Vrij groot
  • Niet waterbestendig

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 4
Weergavekwaliteit Score: 5
Gebruiksgemak Score: 4

0
dado286 11 augustus 2019
De reviewer ontving een beloning voor het schrijven van deze review, bijvoorbeeld korting op de aanschaf.

Sony WF-1000XM3 (Zilver)

Onderdrukking van het omgevingsgeluid werkt prima en de geluidskwaliteit is erg goed. Geen vertraging tussen beeld en geluid. De dopjes zitten comfortabel en stevig. De kleur vind persoonlijk wat minder maar ach... De case is wat groot maar lekker robuust. De app werkt goed maar kost je wel wat tijd.

Pluspunten

  • Onderdrukking omgevingsgeluid
  • Kwaliteit case
  • Gebruik oortjes in het oor

Minpunten

  • Gebruiksaanwijzing
  • Gebruiksgemak app
  • Kleur/design

Eindoordeel

Score: 4

0
bianca90 10 augustus 2019 Product gekocht

Sony WF-1000XM3 (Zwart)

Ik gebruik de Sony WF-1000XM3 enkele weken & ben erg tevreden. De oordoppen zitten goed, laten niet los en mooi design. Met een aanraking van de oordopjes kan je een nummer pauzeren of overslaan. Met je linker oordop kun je noice cancelling en sound ambience inschakelen, die allebei perfect werken

Pluspunten

  • Noice cancelling
  • design
  • geluid

Minpunten

  • Duurder segment

Eindoordeel

Score: 5

0
OinkOink 7 augustus 2019
De reviewer ontving een beloning voor het schrijven van deze review, bijvoorbeeld korting op de aanschaf.

Sony WF-1000XM3 (Zwart)

Perfect headphone waar wel een aardig prijskaartje aan hangt!

Pluspunten

  • Geluidskwaliteit
  • Noice Cancelling

Minpunten

  • Prijs

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 4
Weergavekwaliteit Score: 5
Gebruiksgemak Score: 4

0
ljan1977 3 augustus 2019
De reviewer ontving een beloning voor het schrijven van deze review, bijvoorbeeld korting op de aanschaf.

Sony WF-1000XM3 (Zilver)

Geluid is goed Accuduur prima Opladen makkelijk en snel Design prima Gebruiksgemak fijn Met de app prima in te stellen

Pluspunten

  • geluid
  • gebruiksgemak
  • accu/opladen
  • design

Minpunten

  • prijzig
  • groot maar niet lelijk

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 4
Weergavekwaliteit Score: 4
Gebruiksgemak Score: 4

DavidPouwels 16 november 2020 Product gekocht

Sony WF-1000XM3 (Zwart)

Goede degelijke dopjes. Vaak laten vallen maar doen het goed. Die van mij lijken wel waterdicht;p. Paar keer in de wasmachine en ze doen het nog. Ook op de fiets in de regen. Ik weet wel dat dit niet de bedoeling is maar het werkt.

Pluspunten

  • Kwaliteit
  • Geluid
  • Accu
  • Noise cancelling

Minpunten

  • Duur

Eindoordeel

Score: 5
IanDG 24 september 2020 Product gekocht

Sony WF-1000XM3 (Zwart)

De WF-1000XM3 van Sony zijn verreweg de meest comfortabele oortjes naar mijn mening (qua afsluiting oren). Het geluid is ook zeer veel aan te passen binnen de App en kan zeer goede noise cancellation toepassen. De case beschadigd wel snel en is vrij groot.

Pluspunten

  • Geluid
  • Draagcomfort
  • Equilizer in App
  • ANC
  • veel keuze oordopjes

Minpunten

  • Grote case
  • Case krast snel
  • Prijs
  • kan groot voelen in oor

Eindoordeel

Score: 5
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Sony WF-1000XM3?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Apple iPhone 12 Microsoft Xbox Series X LG CX Google Pixel 5 Black Friday 2020 Samsung Galaxy S20 4G Sony PlayStation 5 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2020 Hosting door True