Tweakers Plus

Wat is Tweakers Plus?

In aanvulling op nieuws en productreviews brengt de redactie met Tweakers Plus uitgebreidere nieuwsberichten, diepgaande achtergrondverhalen, how-to's en interviews. Speciaal voor degenen die op zoek zijn naar meer verdieping, duiding van actuele onderwerpen en gesprekken met experts. Deze artikelen zijn onbeperkt toegankelijk voor abonnees met minimaal een Plus-abonnement.

Blijft Tweakers ook gratis toegankelijk?

Ja, uiteraard! Het dagelijkse nieuws en de productreviews blijven gratis toegankelijk. Bij nieuws gaat het om de berichten van gemiddeld enkele alinea’s waarmee we je snel en in de breedte op de hoogte brengen van het technieuws van de dag. Die zijn minder uniek en korter dan Plus-nieuwsberichten. Bij productreviews gaat het om reviews die een algehele bespreking van een of meerdere producten omvatten en een koopadvies bieden. Bovendien worden community-artikelen geen onderdeel van het Plus-abonnement. Hierbij gaat het om artikelen waar de community een substantiële bijdrage aan heeft geleverd. Met andere woorden: het gaat om meer dan alleen een vermelding van een gebruiker of content. De redactie bepaalt vooraf op basis van de gebruikte community-input wanneer er sprake is van een community-artikel. Daarnaast kan iedereen met een account elke (kalender)maand gratis drie artikelen uit het Plus-aanbod lezen.

Hoe zit het met reacties onder Plus-artikelen?

De reacties onder Plus-artikelen zijn beschikbaar en zichtbaar voor Plus-abonnees of gebruikers die één van hun gratis artikelen lezen.

Wat zijn de criteria voor jullie om een artikel als Plus te markeren?

Een belangrijk criterium is dat het artikel in meer of mindere mate uniek is en dus niet in die vorm op andere sites is te vinden. Daarnaast brengen we contenttypen die je eerder niet vaak zag of die nieuw zijn voor Tweakers, zoals interviews en how-to’s.

Waarom hebben jullie Tweakers Plus geïntroduceerd?

Tweakers is voor zijn inkomsten primair afhankelijk van advertenties en de Pricewatch, waarbij het advertentiemodel sterk onder druk staat, mede vanwege de alsmaar stijgende hoeveelheid adblockers. Dat is een risicovolle situatie voor de lange termijn. Omdat we willen dat Tweakers nog heel lang blijft bestaan, en niet te onderhevig is aan een schommelende economie, hebben we ons als doel gesteld meer inkomsten te halen uit onze abonnementen. Daarbij hebben we onderzocht hoe we de abonnementen aantrekkelijker kunnen maken en meer waarde kunnen geven. Extra content voor abonnees werd door de gebruikers die we gesproken hebben, aangeduid als hoofdreden om een abonnement af te sluiten.

Hoe zagen die onderzoeken eruit, wie zijn daarvoor gesproken?

In aanloop naar de bèta voor Tweakers Plus hebben we over een tijdsbestek van ongeveer een jaar meerdere uitgebreide onderzoeken gedaan. Tijdens de periode hebben we onder andere onderzoek gedaan naar uiteenlopende techpublicaties en andere nichepublicaties in binnen en buitenland. Verder hebben we uitgebreide onderzoeken naar de bereidheid tot betalen gedaan onder zowel bestaande Tweakers-abonnees, de bredere Tweakers-community en een nog bredere groep van niet-actieve Tweakers-gebruikers. Deze laatste onderzoeken zijn zowel “kwalitatief” (uitvoerige gesprekken met een select aantal mensen) als “kwantitatief” (uitgebreide surveys met duizenden respondenten).

Moeten jullie een Plus-abonnement introduceren van DPG Media? Dit lijkt precies op wat andere DPG-titels doen.

Nee. DPG Media is een commercieel bedrijf en verlangt dat een titel als Tweakers winstgevend is. Maar hoe we dat doen, is aan onszelf. Het is niet zo dat DPG Media een kant-en-klare premium-formule op de plank heeft liggen waar wij nu gebruik van maken. In de markt én binnen DPG Media is veel onderzoek gedaan naar wat wel en niet werkt als het gaat om betaalde content. Als dochterbedrijf maken we gebruik van deze kennis.

Op andere sites die premium content aanbieden is soms het merendeel betaald. Gaat het op Tweakers ook deze kant op?

Nee, veruit het grootste deel van de artikelen die Tweakers publiceert, zijn non-Plus-nieuwsberichten en productreviews. Deze worden niet betaald.

Hebben jullie nagedacht over andere dingen naast exclusieve content om het abonnement waardevoller te maken?

Uit ons onderzoek is gebleken dat er naast content ook behoefte is aan bijvoorbeeld interessante features, exclusief voor abonnees. Voor nu richten we ons echter alleen op exclusieve content in de vorm van Plus-artikelen.

Waarom zie ik onderaan artikelen geen mogelijkheid om feedback te geven?

Voor de feedbackwidget gebruiken we tooling van Usabilla. Gebruikers met een adblocker zien deze widget vaak niet, terwijl Usabilla niks met advertenties te maken heeft, geen persoonsgegevens opslaat en ook niet trackt. Wil je zorgen dat je feedback bij ons binnenkomt, zet Usabilla dan op je whitelist en gebruik de widget.

Worden Plus-artikelen na verloop van tijd gratis beschikbaar voor iedereen?

Hier zijn op dit moment geen plannen voor.

Krijg je met een Plus-abonnement ook toegang tot alle andere premium content van DPG Media?

Hier zijn op dit moment geen plannen voor.

Ik heb een andere vraag of suggestie, waar kan ik die kwijt?

Voor de Tweakers-abonnementen en Plus is een centraal forumtopic aangewezen om te discussiëren en waar wij vragen beantwoorden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True