FAQ Tweakers Elect wordt Tweakers

Wat is het hoofddoel van dit document?

We hebben gemerkt dat er onduidelijkheid bestaat over de integratie van Tweakers Elect in het Tweakers Profiel naar aanleiding van de op vrijdag gestuurde mail naar de huidige gebruikers van Tweakers Elect. Dit document is opgesteld om jullie meer helderheid te geven.

Staat jouw vraag er niet tussen dan kun je die rechtstreeks mailen naar carriere@tweakers.net en zullen wij hem zo spoedig mogelijk beantwoorden.

Is Tweakers Elect een aparte onderneming?

Tweakers Elect is slechts een merk van Tweakers en daarmee onderdeel van de onderneming Tweakers. De merknaam Tweakers Elect komt te vervallen en de functionaliteiten worden geïncorporeerd in Tweakers. Met deze werkwijze worden geen persoonsgegevens gedeeld met andere ondernemingen binnen DPG Media en/ of derden. De persoonsgegevens blijven binnen de onderneming Tweakers.

Waarom vindt er een migratie plaats van Tweakers Elect naar het Tweakers-profiel?

Tweakers Elect was tot op heden een losstaand platform en had geen integratie met Tweakers. Een gebruiker moest apart een nieuw account aanmaken om met Tweakers Elect te kunnen werken en daarna elke keer opnieuw inloggen. Zeker voor de gebruikers die beide platformen gebruiken was dat onhandig.

Het concept sprak echter wel aan, alleen benaderd worden voor banen die echt bij jouw eisen en wensen passen. Door Tweakers Elect onder te brengen bij Tweakers kunnen we ook de vindbaarheid verbeteren en tegelijkertijd Tweakers Elect gebruikers kennis laten maken met de mogelijkheden van het Tweakers-platform.

Daarom wordt Tweakers Elect nu volledig opnieuw gebouwd en geïntegreerd in je vertrouwde Tweakers Profiel. Uiteraard nog steeds volledig anoniem, werkgevers zien jouw gegevens enkel wanneer je ingaat op een contactverzoek.

Wat als je nu al een Tweakers-account hebt?

Als je al een Tweakers-account hebt, moet je zorgen dat het e-mailadres op beide platformen hetzelfde is. We zullen dan waar mogelijk de gegevens van Elect (zoals bijvoorbeeld je skills en eisen), overzetten naar je Tweakers-account. Op plekken waar deze gegevens al bestaan, zullen we de gegevens niet overzetten en wordt de data op je Tweakers-account aangehouden. Ook zal deze data nergens publiekelijk zichtbaar zijn; je gemigreerde skills komen bijvoorbeeld niet openbaar in je Tweakers-profiel. Je Tweakers-user-id wordt nooit gedeeld met werkgevers, ook niet na het accepteren van een contactverzoek (flirt). Deze data is na de migratie ook gewoon aan te passen in de instellingen van je profiel.

En wat als ik geen Tweakers-account heb?

Als je geen Tweakers-account hebt maken we er eentje voor je aan. Je username wordt een random gegenereerd nummer, deze is niet te herleiden naar jouw identiteit. Het is mogelijk om je gebruikersnaam aan te laten passen, dit kun je doen in het forum via ‘Schop een modje’. Daar zijn regels aan verbonden welke je hier kunt vinden (https://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/812397).

Bij het aanmaken van je Tweakers-account zetten we automatisch alle gegevens over die bekend zijn bij Tweakers Elect. Deze gegevens zijn net zoals in Tweakers Elect niet openbaar.

Wat kan ik doen als ik niet gemigreerd wil worden?

Als je niet wilt dat je gegevens overgezet worden en meegenomen worden naar Tweakers, dan kan je jouw account op Tweakers Elect verwijderen, al je gegevens worden dan ook binnen Tweakers Elect gewist. Deze functionaliteit kan je vinden in jouw ‘Accountgegevens’ nadat je op https://elect.tweakers.net bent ingelogd. Deze functionaliteit werkte tot 8 oktober 2019 niet correct. Dit hebben we inmiddels opgelost.

Hoe anoniem blijft Elect? Het lijkt nu of mijn profiel publiek wordt?

De functionaliteit blijft binnen Tweakers net zo anoniem als dat het was binnen het Tweakers Elect platform. De werkgever ziet alleen jouw huidige functietitel, skills, eisen, woonplaats, werkervaring (mits ingevoerd) en opleiding (mits ingevoerd). De door jou hierbovengenoemde ingevoerde gegevens zijn alleen zichtbaar voor werkgevers en worden niet op je profiel weergegeven zonder jouw expliciete toestemming.

Na het accepteren van een contactverzoek zal, naast de gegevens die op je anonieme profiel staan, alleen jouw naam en e-mailadres zichtbaar worden voor de werkgever zodat zij contact met jou op kunnen nemen. Je Tweakers User ID wordt nooit gedeeld met werkgevers.

Hoe krijg ik een bevestiging dat mijn account is verwijderd?

Afgelopen vrijdag zijn we erachter gekomen dat er voor sommige gebruikers een bug zat in het verwijderen van hun account. Deze bug is gefixt en vanaf nu is het mogelijk om je account te verwijderen.

Mocht het onverhoopt niet lukken om je account te verwijderen, stuur dan een e-mail naar carriere@tweakers.net en dan zorgen wij dat je account niet mee-gemigreerd wordt.

Welke algemene voorwaarden gaan gelden?

Met de overgang van Tweakers Elect naar Tweakers gaan ook andere algemene voorwaarden gelden, namelijk die van Tweakers. De algemene voorwaarden van Tweakers zijn hier te lezen: https://tweakers.net/info/algemene-voorwaarden/.

Als je gebruik maakt van het Tweakers-account ga je akkoord met de algemene voorwaarden. Indien je niet akkoord wilt gaan, dan kan je je account verwijderen. Meer hierover is te vinden in de vraag: “Wat kan ik doen als ik niet gemigreerd wil worden?”.

Waar kan ik terecht voor verdere vragen omtrent de migratie?

Mochten er na deze FAQ nog vragen opkomen m.b.t. de integratie van Tweakers Elect binnen Tweakers, dan kan je deze vragen e-mailen naar carriere@tweakers.net.