Geautomatiseerd inkopen

Programmatic Buying is het geautomatiseerd inkopen van digitale advertentieruimte. Dit inkoopproces loopt via Trade Desks. Zij weten wat het formaat van de impressies is, maar ook op welk domein deze staat, welke browser gebruikt wordt, welke cookies een user op zijn pc heeft staan, etc. Met een eigen algoritme berekent de Trade Desk vervolgens of deze impressies aantrekkelijk zijn om te kopen, en zo ja, tegen welk CPM tarief. Vervolgens wordt een bod geplaatst in de veiling.

Programmatic Buying zorgt ervoor dat het netwerk van DPG media (Tweakers) toegankelijker wordt voor meer advertisers. Er zijn heel veel Trade Desks actief in Nederland die bieden met tienduizenden adverteerders. Het is dan ook nodig om met software te werken dat deze veilingen secuur afhandelt. Bij DPG Media (Tweakers) is gekozen voor Google AdX. Een zogeheten Sell Side Platform (SSP)

Proces

Er zijn honderden Trade Desks actief in Nederland die bieden met tienduizenden adverteerders. De winnende Trade Desk (met het hoogste bod) kan de gewenste uiting plaatsen op het netwerk van DPG Media. Dit proces duurt minder dan 200 milliseconde per te veilen impressie.

De voorwaarden voor Programmatic Buying zijn opgenomen in onze algemene advertentievoorwaarden. De lijst van onderwerpen/branches die niet zijn toegestaan zijn hier opgenomen

Private Market Place (PMP)

Naast de standaard biedingsregels is het ook mogelijk om impressies te veilen met alternatieve afspraken met specifieke buyers/adverteerders. Het kan zijn dat er alternatieve floor prices gehanteerd worden, exclusieve formaten aangeboden worden of dat campagnes getarget worden op bezoekersprofielen met specifieke, door DPG Media gedefinieerde, kenmerken. Deelnemers krijgen toegang tot deze alternatieve afspraken als zij door DPG Media (Tweakers) uitgenodigd worden. Private Market Places zijn wel nog altijd steeds op basis van veiling.

Contact

Voor meer informatie over inzet van een PMP, kan contact worden genomen met Harvey Goossens, Accountmanager Programmatic: harvey.goossens@dpgmedia.nl.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden of heb je vragen over adverteren via Tweakers? Bekijk dan onze DPG Technology website voor meer informatie of neem direct contact met ons op.


Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Microsoft Xbox Series X LG CX Google Pixel 5a 5G Sony XH90 / XH92 Samsung Galaxy S21 5G Sony PlayStation 5 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True