Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Review door de redactie

Preview - Scarlett, xCloud en Elite Controller 2 - Eerste blik op de toekomst van Xbox

De E3 van dit jaar staat voornamelijk in het teken van zaken die er nog niet zijn te zien. Het is de beurs van de nieuwe generatie consoles, die wel is aangekondigd maar er niet wordt getoond. Microsoft toonde echter wel wat andere zaken. Het gaf niet alleen...

118 11 jun '19

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 3.5
Score: 5
2
Score: 4
6
Score: 3
0
Score: 2
1
Score: 1
1
+2
Williamo15 25 november 2016

Microsoft Xbox One Elite Wireless Pro Controller Zwart

In deze review ga ik het hebben over de Microsoft Xbox One Elite Wireless Pro Controller, hierin ga ik het ook hebben over SCUF in relatie met de Microsoft Xbox One Elite Wireless Pro Controller.

Pluspunten

  • Ziet er niet lelijk uit.
  • Functioneert hetzelfde als een SCUF.
  • Komt met een hoop accessoires, (4 paddles, 6 thumbsticks, 2 d-pads, ingebouwde triggerstops en grip).
  • Goedkoop (als je hetzelfde bij SCUF zou bestellen ben je rond de €200 kwijt. Exc. verzendkosten.
  • Kun je zo in de winkel halen of bestellen (dus met garantie zit je altijd goed).
  • Button mapping, dit allemaal via 1 simpel programma dat automatisch beschikbaar is op XBOX, dit moet je nog wel downloaden op de PC.

Minpunten

  • Je kan er zweethanden van krijgen (mijn perspectief).
  • Je kan er zover ik weet geen design op laten maken.

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 4
Vormgeving Score: 4
Ergonomie Score: 4
Functionaliteit Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 4

+1
devjj79 1 oktober 2017 Product gekocht

Microsoft Xbox One Elite Wireless Pro Controller Zwart

Heb hem net een paar dagen. Het apparaat zelf is fantastisch. De standaard sofware is minder. Software van derde partijen gevonden die wel goed werkt, maar was toen 5 uur verder. Daarna perfect te gebruiken voor moderne en retro (DOS) games en ook om door Windows heen te navigeren.

Pluspunten

  • Veel knopjes
  • Mooi uiterlijk
  • Ligt lekker in de hand
  • Makkelijk te bedienen

Minpunten

  • Lastig aan de praat te krijgen op Windows 7 (64-bit).
  • Draadloze ontvanger apart bijkopen.
  • Niet alle draadloze ontvangers geschikt voor Windows 7.
  • Draadloze ontvanger werkt niet meteen op Windows 7 64-bit. (Zie uitgebreide review voor hulp.)
  • Het was even zoeken naar het instellen van de juiste gevoeligheid van het muispijltje.
  • Duurder, maar dat vond ik niet zo'n probleem.

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 3
Vormgeving Score: 5
Ergonomie Score: 5
Functionaliteit Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5

+1
TP88 25 augustus 2017 Product gekocht

Microsoft Xbox One Elite Wireless Pro Controller Zwart

Goede controller, slechte bouwkwaliteit

Pluspunten

  • Voelt goed aan
  • Ligt lekker zwaar in de hand
  • fijne knoppen

Minpunten

  • Stick drift
  • Back paddles te gevoelig

Eindoordeel

Score: 1Per criterium
Prijs Score: 2
Vormgeving Score: 4
Ergonomie Score: 4
Functionaliteit Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 1

0
Jackson6 12 juli 2016

Microsoft Xbox One Elite Wireless Pro Controller Zwart

Een vrij dure controller waar je natuurlijk wel wat voor terug krijgt. Voor de echte die hards misschien iets teveel deadzone in de thumbsticks!

Pluspunten

  • Prachtig design
  • Gebruikte materialen
  • Voelt echt "premium" aan

Minpunten

  • Deadzones in thumbsticks (persoonlijk)
  • Prijs

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 3
Vormgeving Score: 5
Ergonomie Score: 5
Functionaliteit Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 5

coldhelios 22 juni 2020 Product gekocht

Microsoft Xbox One Elite Wireless Pro Controller Zwart

handige controller die ik gebruik met 2 pedals op de achterkant en de langere joysticks. software die je kan gebruiken om de controller te remappen is makkelijk te gebruiken. kwaliteit moet wel wat beter voor een controller die zoveel kost.

Pluspunten

  • pedals
  • remapping
  • 2 profielen
  • draadloos

Minpunten

  • kwaliteit voor de prijs

Eindoordeel

Score: 4
kakinjehoofd 24 maart 2017

Microsoft Xbox One Elite Wireless Pro Controller Zwart

Stevige en mooie controller die zeker een verbetering is t.o.v. de gewone controllers. Mooi dat je bijna alles naar wens kan aanpassen. Toch is de prijs wel erg hoog

Pluspunten

  • veel aanpassingen mogelijk
  • voelt veel comfortabeler

Minpunten

  • prijs

Eindoordeel

Score: 4
SoldierOfOrange 27 januari 2017

Microsoft Xbox One Elite Wireless Pro Controller Zwart

Voelt geweldig aan. Makkelijke setup met de draadloze ontvanger, alhoewel die er ook wel bij geleverd mocht worden. Verwisselbare knoppen zijn handig. Peddels aan de achterkant zijn goed af te stellen (twee is wel genoeg, met vier zitten ze in de weg). Perfect voor de liefhebber van premium gamegear.

Pluspunten

  • Geweldige feel met goede textuur en fijn gewicht
  • Verwisselbare knoppen voegen wat toe
  • Peddels zijn erg handig bij sommige games, en goed af te stellen
  • Makkelijke setup
  • Stevige rumble
  • Mooie bijgeleverde case en braided kabel

Minpunten

  • Geen wireless adapter meegeleverd
  • Geen Li-Ion accu meegeleverd
  • Xbox Accessoires app in Windows 10 is wat onhandig, en Windows 10-only

Eindoordeel

Score: 5
Biogi 12 januari 2017

Microsoft Xbox One Elite Wireless Pro Controller Zwart

Deze controller is een must als je ook maar een beetje serieus wil gamen op de Xbox one. Ligt erg prettig in de handen waardoor lange gamesessies geen probleem zijn. De backpaddles zorgen ervoor dat je tijdens het gamen je duimen niet van de sticks hoeft te halen.

Pluspunten

  • Bouwkwaliteit
  • Comfort
  • Nooit meer stickycontrols
  • Meerdere profielen
  • Goed te customizen
  • Triggers volledig in te stellen

Minpunten

  • Prijs
  • (Te) gevoelige backpaddles

Eindoordeel

Score: 4
sliptara 18 maart 2016

Microsoft Xbox One Elite Wireless Pro Controller Zwart

Erg robuuste en duur aanvoeldende controller met veel pluspunten t.o.v een "gewone" (v2) xbox one controller, maar er zijn een aantal grote problemen die op het eerste gezicht niet opvallen. Conclusie: hij is zijn prijs nog net aan waard. Ik had gehoopt dat Microsoft over veel dingen beter had nagedacht

Pluspunten

  • Voelt stevig en duur aan
  • bijna alles is modulair
  • xbox logo LED licht intensiteit is zelfs aan te passen!
  • Schuifknop voor automatisch laden van software presets

Minpunten

  • slechte plaatsing van de knoppen op de achterkant van de controller
  • niet genoeg travel en respons van de knoppen op de achterkant van de controller
  • voor software matige veranderingen moet je eerst een xbox accesoires app ophalen via de Microsoft store
  • Travel lock van de RT en LT knoppen voelt makkelijk breekbaar
  • Grootste tegenvaller: Geluid door de controller (gekraak en plop geluiden te horen door de audio jack)(met USB kabel aan de computer verbonden)
  • DE xbox accessoires app instellingen voor de right stick en left stick zijn niet makkelijk te begrijpen
  • "alleen maar" stereo kwaliteit door de audio jack
  • Geen aanbod in elite controller accessoires, alleen voor de gewone controller

Eindoordeel

Score: 2
Robolokotobo 13 februari 2016

Microsoft Xbox One Elite Wireless Pro Controller Zwart

De verwisselbare thumbsticks zijn een verademing vergeleken met de sticks op een standaard Xbox One controller. De langere sticks maken je sneller in racegames. De bolle sticks spelen veel lekkerder in shooters. De optie om de afstand van de triggers korter te maken laat je sneller achter elkaar schieten.

Pluspunten

  • 3 seconden van mijn snelste tijd afgereden in Dirt Rally op PC binnen één dag na aanschaf. Plaats in de top 350
  • Veel makkelijker kills maken met de shotgun in Titanfall doordat je sneller achter elkaar kan schieten. Ook het lopen en het richten gaat beter door de bolle thumbsticks
  • Kwalitatief hoogwaardig product. Voelt zeer degelijk aan
  • Compatible met de Xbox wireless adapter voor Windows en de standaard play and charge kit
  • USB kabel van hoge kwaliteit meegeleverd waardoor de controller direct aan te sluiten is op een PC
  • Inclusief mooie carry case voor controller en accesoires

Minpunten

  • Hoge prijs voor een controller. Maar Microsoft zegt erg veel geld te hebben gestoken in de ontwikkeling er van
  • Kan alleen bij Microsoft besteld worden en het duurt een aantal dagen voordat de controller afgeleverd wordt

Eindoordeel

Score: 5
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Microsoft Xbox One Elite Wireless Pro Controller?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Apple iPhone 12 Microsoft Xbox Series X LG CX Google Pixel 5 Black Friday 2020 Samsung Galaxy S20 4G Sony PlayStation 5 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2020 Hosting door True