Review door de redactie

Door David de Jong - Redacteur 5 oktober 2020

Google Nest Audio - Net zo slim, beter geluid

Met de Nest Audio brengt Google de langverwachte opvolger van de Home-smartspeaker uit. Hoewel de Nest Audio de nodige slimme features bevat, zit de echte vooruitgang vooral in de kwaliteit van het speakergedeelte. Bovendien is de speaker bij introductie een stuk vriendelijker geprijsd dan zijn voorganger. Als je op zoek bent naar een slimme speaker met digitale assistent, dan is de Google Nest Audio zeker een aanrader. Lees verder »

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4.5
Score: 5
8
Score: 4
7
Score: 3
0
Score: 2
1
Score: 1
0
+2
GingertimTestpanel 22 oktober 2020 Testpanel

Google Nest Audio Zwart

De Google Nest audio een grote verbetering van zijn voorganger qua geluid en een strakker design. De assistent blijft een beetje het zelfde maar doet prima waar hij voor gemaakt is. In deze prijsklasse is dit zeker een aanrader, vooral als je er 2 hebt voor het stereo geluid!

Pluspunten

  • Strak design
  • Goed geluid
  • Stereo optie
  • Prijs

Minpunten

  • Stereo instellingen
  • 1 speaker licht maar op bij het roepen van Hey Google

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 5
Featureset Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Vormgeving Score: 5
Muziekweergave Score: 5
Film/gameweergave Score: 4
Basweergave Score: 5
Mid- en hoogweergave Score: 5

+2
AzerionTestpanel 21 oktober 2020 Testpanel

Google Nest Audio Zwart

Beduidend betere geluidskwaliteit ten opzichten van de Home/Nest mini en de Nest hub, redelijke kwaliteit voor dagelijkse achtergrond muziek(Radio-Tune-in/Spotify), tevens als plus de ingebouwde google assistant die beduidend sneller reageert dan de mini/hub Voor een goed geluid heb je echter wel een stereo opstelling nodig, dus minimaal 2 speakers

Pluspunten

  • Google assistant
  • Speakers te koppelen voor Stereo geluid
  • Design
  • Verbeterde microfoon

Minpunten

  • 2 speakers nodig voor muziek
  • Voor alleen muziek luisteren zijn er betere alternatieven

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 5
Featureset Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Vormgeving Score: 5
Muziekweergave Score: 4
Basweergave Score: 3
Mid- en hoogweergave Score: 5

+2
Techrvw 16 oktober 2020 Product gekocht

Google Nest Audio Wit

De Google Nest Audio is zeker een verbetering als we het vergelijken met het vorige model. De prijs is goed, de kwaliteit van het geluid is goed, het volume kan harder, en het design ziet er strak uit. De moeite waard om te upgraden? Ja, ik vind van wel.

Pluspunten

  • Mooi design
  • Audio is verbeterd en klinkt goed nu
  • Materialen - 70% gerecycled plastic
  • Prijs is goed/laag
  • Software (Google Home) werkt goed
  • Google luistert beter naar je
  • Goede features, zoals stereo modus en broadcasting

Minpunten

  • Niet de beste speaker beschikbaar (beter speakers zijn wel duurder)

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 5
Featureset Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Vormgeving Score: 5
Muziekweergave Score: 5
Basweergave Score: 4
Mid- en hoogweergave Score: 3

+1
MeNTaL_TOTestpanel 21 oktober 2020 Testpanel

Google Nest Audio Zwart

De Google Nest Audio is in mijn ogen zeker zijn geld waard, geluid is redelijk goed en speakers kunnen inderdaad hard. Design is prima en Google gebruikt 70% recycled plastic voor de ombouw. Ik heb zelf geen vorige versies of smart spullen in huis, dat helaas niet kunnen testen.

Pluspunten

  • Prijs/kwaliteit
  • Multiroom
  • Google assist
  • Geschikt voor iOs en Android
  • Speakers kunnen in stereostand gezet worden

Minpunten

  • Geluid niet zo goed als andere speakers
  • Adaptersnoer redelijk kort (1,5meter)
  • Adapter gebruikt eigen aansluit plug

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 5
Featureset Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Vormgeving Score: 3
Muziekweergave Score: 4
Film/gameweergave Score: 4
Basweergave Score: 4
Mid- en hoogweergave Score: 3

+1
IngamerX 25 oktober 2021 Product gekocht

Google Nest Audio Zwart

Fantastisch apparaatje; amazing value (sound) for money in het multi-room segment, oogt en voelt premium. Imo; juist veel beter geluid dan - iets duurdere - speaker zonder assistent (Ikea Symfonisk).

Pluspunten

  • Premium look & feel
  • Geluid (bereik, ruimtelijk, krachtig; opvallend ruimtevullend voor zo'n klein apparaatje)
  • Werking van de assistent
  • Google home intergratie (ecosysteem)
  • Gebruiksgemak (fysiek en softwarematig)
  • Featureset (wi-fi; bluetooth; assistent)
  • Stereo beleving

Minpunten

  • Google; privacy

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Featureset Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Vormgeving Score: 5
Muziekweergave Score: 4
Basweergave Score: 5
Mid- en hoogweergave Score: 3

+1
StandbyTestpanel 26 oktober 2020 Testpanel

Google Nest Audio Zwart

Deze speaker is een waardige opvolger van de Google Home, qua geluid en bouwkwaliteit. Speakers zijn makkelijk in te stellen en de assistent hoort je al van ver. Enige probleem was dat 1 speaker soms wegviel in de multiroom setup maar denk dat het een individueel probleem is

Pluspunten

  • Voelt erg degelijk
  • Mooi desing (smaak)
  • Hoge tonen zuiver, midden en laag goed
  • Google home app makkelijk te bedienen
  • 70% Gerecyclede materialen

Minpunten

  • Had graag kabel ook in de kleur van de speaker gehad
  • Speaker viel in multiroom setup soms even uit

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 4
Featureset Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Vormgeving Score: 5
Muziekweergave Score: 4
Basweergave Score: 4
Mid- en hoogweergave Score: 4

Google Nest Audio Zwart

Eindelijk is Google erin geslaagd een alternatief te bieden voor woonkameraudio.

Pluspunten

  • Robuust
  • Zeer mooi geluid op alle frequenties
  • Klein

Minpunten

  • Witte laadkabel voor zwarte set

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 4
Featureset Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Vormgeving Score: 4
Muziekweergave Score: 5
Basweergave Score: 4
Mid- en hoogweergave Score: 5

0
thekingis13 25 oktober 2020 Product gekocht

Google Nest Audio Wit

Goede Google Assistant met prima geluid!

Pluspunten

  • Hoge kwaliteit
  • Robuust en zwaar
  • Gerecyclede materialen waar je niks van merkt
  • Goed gebalanceerd geluid
  • Top microfoons

Minpunten

  • 99 euro misschien wat duur
  • Geluid voor deze prijsklasse is lager dan gemiddeld
  • Kan maar in 1 oriëntatie, staand

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 4
Featureset Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Vormgeving Score: 3
Muziekweergave Score: 4
Basweergave Score: 3
Mid- en hoogweergave Score: 4

Com Gi-ce 30 december 2022 Product gekocht

Google Nest Audio Wit

Erg fijne Smartspeaker.

Pluspunten

  • Upgrade ten aanzien van vorig model.
  • Heb er gelijk nog eentje gekocht!
  • Smart speakers op elke verdieping om je smart-home mee te bedienen.
  • Bediening ook van je televisie icm Google Chromecast bijvoorbeeld.
  • Smart home is gewoon tof!

Minpunten

  • Wellicht te weining bass.

Eindoordeel

Score: 5
CrazyTurk 19 december 2022 Product gekocht

Google Nest Audio Zwart

Verrassend goed geluid! Microfoons zijn nog steeds geen vooruit gang vergeleken met de Mini

Pluspunten

  • Goed geluid
  • Design
  • Bouwkwaliteit

Minpunten

  • Hoort me niet altijd als ik Hey Google roep.

Eindoordeel

Score: 4
Jeffste 7 augustus 2021 Product gekocht

Google Nest Audio Duo Pack Wit

Erg tevreden over de geluid en de looks van de Google Nest Audio Duo. Zit veel volume in, vult woonkamer zonder probleem van goed geluid. Gebruik het alleen voor het streamen van Spotify.

Pluspunten

  • Vormgeving
  • Geluid
  • Prijs

Minpunten

  • Google Home app valt tegen

Eindoordeel

Score: 5
toni-peroni 5 januari 2021 Product gekocht

Google Nest Audio Zwart

Goede slimme speakers voor een lage prijs.

Pluspunten

  • geluid
  • prijs
  • bouwkwaliteit

Minpunten

  • voedingskabel

Eindoordeel

Score: 4
DePruus 4 januari 2021 Product gekocht

Google Nest Audio Wit

Ik heb nest mini’s en Wilde meer geluid. Dat is een stuk beter. De installatie is gemakkelijk, Bluetooth aanzetten, apparaat is snel gekoppeld. Dan beginthet updaten. Geluid is beter, maar nog wat dunnetjes in het hoge tonen gebied. Bas is voor mij voldoende.. Het werkte direct met mijn home-systeem.

Pluspunten

  • Installatie
  • Afwerking
  • Volume
  • Vormgeving

Minpunten

  • Weer een ander snoer

Eindoordeel

Score: 4
StormRider 11 december 2020 Product gekocht

Google Nest Audio Duo Pack Zwart

Een geweldige speakerset met eindelijk een vol geluid in groepmodus! Een goede weergave van hoge en lage tonen. De afwerking is solide en het uiterlijk is tijdloos. Aansluiten in Stereo modus valt tegen. De afhandeling van de kanalen gebeurt erg aggressief waardoor het dof en hol klinkt. Gebruik groepsmodus!

Pluspunten

  • Helder geluid en toegankelijke bas in groepsmodus
  • Premium afwerking

Minpunten

  • Stereo dof en hol.

Eindoordeel

Score: 5
blade99 11 december 2020 Product gekocht

Google Nest Audio Wit

klinkt goed, alleen krijg ik de vertraging van het geluid niet goed zowel in de app als op de tv staat de vertraging op nul maar nomt het geluid te laat. Hebben meer gebruikers deze ervaring?

Pluspunten

  • Hoge kwaliteit
  • Stak ontwerp

Minpunten

  • Geluid loopt niet cyncroon op de tv

Eindoordeel

Score: 4
draakhoofd 8 december 2020 Product gekocht

Google Nest Audio Wit

Direct viel mij de oververtegenwoordiging van bass op die als een wollige deken muziek bedekt. Zelfs na aanpassing van de EQ vond ik de Nest Audio een onprettige doffe klank hebben, alsof lage tonen vanaf een bepaald niveau allemaal dezelfde dreun meekregen. Voor mij tegenvallend en daarom de speaker geretourneerd.

Pluspunten

  • Design

Minpunten

  • Veel bass, onprettige lage tonen

Eindoordeel

Score: 2
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Google Nest Audio?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review


Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee