Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door , , 10 reacties
Bron: Oleg, submitter: Antiloop

Oleg heeft op het forum van Chupa.nl een nieuwe customized firmware gepubliceerd voor de WL-500g-routers van Asus. De update is gebaseerd op de 1.7.5.6 open source-firmware en heeft versienummer 1.7.5.6 Customized Release 1 meegekregen. Het changelog ziet er als volgt uit:

  • Differences with stock ASUS 1.7.5.6 firmware BUGFIX: Could not connect to PPTP service with 1.7.5.6 firmware
  • BUGFIX: Host name setting is ignored by firmware
  • BUGFIX: External port setting is ignored by 1.7.5.6
  • BUGFIX: Incorrect firewall settings prevents using ftp server in passive mode with 1.7.5.6
  • Support DHCP address allocation with PPTP service. To activate DHCP set 0.0.0.0 as your static address. This is really experimental and mostly a quick workaround. It's not handling lease state changes.
  • Support CHAP authentication with PPTP service.
  • Support for specifying the static address for the external interface in PPPoE mode. Useful for management of the external ethernet modem.
  • PPPoE relay could be used with any connection type.
  • TKIP+AES mode support (thanks for Antiloop for discovering)
  • Telnetd daemon running User and password are the same as used by web interface
  • Updated wl.o module with client mode support
  • Route ouput are no longer truncated to "known" interfaces
  • NVRAM stored command execution. To use this do something like this
      nvram set bootCmd0="/usr/sbin/wl -i eth2 txpwr 50"
      nvram set bootCmd1="/mnt/usbfs/init"
    [break]*Asus WL-500g 1.7.5.6 CR1 firmware
    *Asus WL-500g 1.7.5.6 CR1 Source
    *Asus WL-500g 1.7.5.6 CR1 Rootfs - to be copied to the ext2 partition

    Asus WL-500g router
  • Moderatie-faq Wijzig weergave

    Reacties (10)

    Fantastisch, Oleg is weer bezig. Na een tijdje stilte heeft ie gelukkig weer een nieuwe versie uitgebracht!

    Hopelijk komt de volgende versie met Bluetooth support (jawel, Affix is gerporteerd naar de Asus!) al ingebouwd, met werkende PAN.

    Link:
    http://www.inside-gsm.com/Wireless/Accesspoints/Asus_WL500g/Bluetooth_ on_WL500g/bluetooth_on_wl500g.html
    niet te vlug juichen :)

    even geknipt van de site:

    PAN interface seems not to be routed through the WL500g. As a BT PAN client it is possible to access the internal webpage of the WL500g. When a tcpdump is made the box claimes that “source route failed”. I have no clue yet what is causing this problem

    deze problemen zijn zover ik weet nog niet opgelost door onze nederlandse lampenblazers fabriek :)
    Uhm....

    Ik heb m net geupdate hiermee...
    Wat een gekloot...
    Me router was daarna DOOD....

    Toen heb ik hem 10x gereset en stroom eruit getrokken, maar baatte niet.
    Heb m met 2 verschillende pc's proberen te bereiken, lukte niet... kon de router ook niet
    pingen.
    Maar POWER ledje flitste niet... wat wel hoort te gebeuren als firmware upgrade mislukt.
    Uiteindelijk met me laptop wireless in kunnen loggen en zo alles gereset... toen deed die het weer wel normaal.
    Kan best zijn dat het bij jullie wel perfect werkt...maar dit zijn mijn ervaringen.
    welke firmware gebruikte jullie voorheen dan?
    we zijn elke dag bezig om de customized te verbeteren.. op dit moment werkt ie beter dan die van asus(ze zetten vanalles in het menu maar het werkt niet, alleen opslaan heb je niets aan namelijk). alleen het feit dat ie na het upgraden 'dood' is is niet goed. Waarschijnlijk zit hem dit in de speed selections bootcommando's en paar andere dingen..

    gebruiken jullie beide dhcp om ip's te verkrijgen op je netwerk? of statische..


    als je WAN kabel eruit haalt werkt ie weer als het goed is.. zoja dan heb ik evt een aangepaste voor jullie
    CR2 is inmiddels gereleased.. de mogelijkheid om snelheid in te stellen is er tijdelijk uitgehaald
    en verandering in printserver (nu 2 printers tegelijk mogelijk)

    zal zo snel mogelijk link submitten als de files online staan
    Het werkt inderdaad niet! Heb hem geupdate en daarna deed ie het niet meer. De WL kun je daarna niet meer normaal resetten door 5 sec. het reset knopje in te houden.
    Toen heb ik hem losgemaakt en hem op de print gereset! ( Hiermee verbreek je wel de garantie zegel! PS: Als deze verbroken wordt zal mijn werkgever geen garantie meer geven op het produkt )
    Dan is hij weer aan spreekbaar en kun je je oude firmware weer terug flashen. De CR2 van Anitloop heb ik nog niet geprobeerd. Misschien dat deze het probleem oplost. Maar die van mij werkt weer als voorheen.
    gebruik CR1 niet als je een autosensing apparaat hebt, dan heb je kans dat je WAN niet online komt
    en lijkt alsof je unit DOOD is

    de unit is pas 'dood' als ie in recovery modus gaat uitzichzelf, dat zie je doordat het Power lampje gaat knipperen als je hem aanzet

    gebruik ipv CR1': CR2 deze heeft tijdelijk de functie om speed te selecteren van je WAN poort verwijderd vanwege deze problemen.
    Ik heb het zelfde probleem gehad.
    Na 15 keer resetten lukte het weer om de router aan de praat te krijge.
    Dus waardeloze firmware.
    Ik heb een epson printer met USB-2 kan ik deze wekend krijgen op USB-1.1?
    ja dat is mogelijk indien je epson ook ondersteund word. in principe is usb 1.1 of usb2.0 niet belangrijk (backwards compatible)

    Op dit item kan niet meer gereageerd worden.



    Apple iOS 10 Google Pixel Apple iPhone 7 Sony PlayStation VR AMD Radeon RX 480 4GB Battlefield 1 Google Android Nougat Watch Dogs 2

    © 1998 - 2016 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Carsom.nl de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True