Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door , , 33 reacties
Bron: Abit

zandschep KT7(-RAID) & versie 65 voor de KT7A(-RAID). Omdat het twee verschillende BIOSSEN betreft, ook twee verschillende release-notes:

Filename: KT764.EXE
Date: 11/07/2001
ID: 64
NOTE:
  • Fine tune the register value of CPU driving strength to enhance the system stability.
  • HPT 370 RAID BIOS version 1.11.0402. The RAID function is for KT7-RAID /KT7A-RAID only.This BIOS version is also for non RAID boards and HPT BIOS will be automatically disabled while RAID controller chip not detected.

Filename: KT7S65.EXE
Date: 11/07/2001
ID: 65
NOTE:
  • Support AMD Athlon XP from 1600+ to 1900+.
  • Support AMD new Duron 1G and above.
  • HPT 370 RAID BIOS version 1.11.0402.
Moderatie-faq Wijzig weergave

Reacties (33)

http://jgc.homeip.net/news.php?newsid=138

heb er weer ff nieuwe HighPoint 2.10.1019 BIOSsen ingezet voor de mensen die dat leuk vinden :)
En hier vindt je dezelfde biosen maar dan met highpoint bios 2.0.1024 (net ietsjes nieuwer dus :P )

BTW wat gebeurd er met je revisie <1.3 als je de 1.3 bios erop zet ?? Iemand al ervaringen gezien ??
Alweer een nieuwe? Damn, HighPoint is nog sneller dan het licht :P
Versie 2.0.1019 was door Highpoint officieel gereleased, maar nu weer van de site gehaald en vervangen door 2.0.0919!!
Er zaten blijkbaar nog teveel bugs in... Ik heb ook sinds een paar weken last van BSOD's onder 2k en XP. Ik weet alleen niet zeker of het door een mem upgrade komt of door de hpt 2.0.1019 release :?
Zou kunnen. Ik heb d'r ook veel last van gehad. Ik heb nu dit bios geflashed met Highpoint bios 2.10.1024 (zie www.biosmods.com) en heb nergens meer last van! Aanrader dus!
Dit is wel een hele verbetering t.o.v. de vorige versie, ik kan weer gewoon mijn geheugen op 133 MHz zetten i.p.v. 100.
En Windows loopt minder vast, maar de SiSandra soft memory benchmark is wel ietsjes achteruitgegaan.
Die KT7S65.EXE update is alleen voor de mensen met een KT7A versie 1.3 toch? Als je een KT7A met bv 1.2 hebt moet je toch nog KT764.EXE downloaden, of heb ik dit nu mis?
Hier: http://www.abit.nl/eng/download/bios/bios-kt7a-raid. htm staat inderdaad dat het alleen voor 1.3 moederborden is. Welke je dan voor die andere versie nodig zou hebben :?
Iets naar onderen staat [ KT7A-RAID ]. en die verwijst weer naar KT764.EXE. Ingewikkeld ist iig wel :)
Version 64
For all KT7 family of motherboards except KT7A/KT7A-RAID v1.3
BIOS compile date: 11/07/2001


Version 65
For KT7A/KT7A-RAID v1.3 only (identified by version number on bar-coded sticker near ISA slot!)
BIOS compile date: 11/07/2001
Release notes van versie 65: Official BIOS release 65 for KT7A/KT7A-Raid v1.3.

Of je met een 1.1 of 1.2 versie 64 moet downen weet ik niet.
Volgens mij heb je het goed zo ja :)
ik heb de kt7-raid en heb hem eropgeflashed.
maar nu heb ik problemen gehad met mijn tb 1400 200 fsb
er word gezegd gewoon op 500/100 laten staan de gelockte l1 brug overruled de multiplier.
maar als ik de bios in durf te gaan en er weer uit ga boot ie niet meer, als ik mijn cmos heb gereset en op heb gestart boot hij de keer erna gewoon niet meer het enige wat er gebeurde was dat mijn fans gingen draaien.
ik vanalles geprobeerd niets hielp.

tot ik de multiplier op user define zette.

zag ik tot mijn grote verbazing
in het softmenu onder cpu operating speed
1200(100)
1300(100)
1400(133)

1400/133
het kan toch niet zo zijn dat mijn kt7-raid fsb van 100
nu na een bios upgrade fsb 133 aankan of is het zo dat hij een 1400 met 133 fsb zo aanpast dat ie toch goed loopt op dit 100 fsb bordje ( is het niet dat die met een 133 fsb standaard unlocked zijn?).

ik heb hem op 1300/100 gezet wetende dat het toch overruled zou worden door de l1 en hij boot weer als een lier

ik vind het erg vaag allemaal.
mischien als iemand een verklaring heeft zie ik het graag verschijnen hiero
De KT7-RAID van Abit is geen 133/266fsb mobo, dat zal na de BIOS update niet veranderen.

Het is niet mogelijk de 1400mhz cpu met een multiplier van 14, en dus een fsb setting van 100 te laten draaien; deze multiplier is niet mogelijk op dit plankje!

Of je laat hem op 1300mhz draaien of op 1400 met een fsb van 133, of je koopt een ander mobo, zoals de KT7A-RAID en je koopt een 1400mhz cpu (266fsb) en laat hem dan op 1400mhz lopen ;)
jazeker is het mogelijk een 1400 mhz cpu te laten draaien op de kt7-raid zolang je maar de 1400/200 hebt maar die wordt maar op enkele plaatsen verkocht.
Ik heb hem en draait nu als een lier op 1400 mhz
het maakt niet uit als de multiplier in het softmenu niet bestaat. de lock op de cpu overruled mijn mobo.

wat ik me dus afvroeg wat doet die setting 1400(133)
in mijn mobo?
Ik heb ook maandenlang last gehad van choken:
1e keer starten gebeurt er nix, ook niet na reset. Alleen de fans gaan draaien. Na uit- en aanzetten loopt hij pas.
Nu heb ik maar eens de L1 bruggen opnieuw ingekleurd (Duron 650) en na twee pogingen start hij eindelijk zonder morren in een keer op. Toen heb ik nog ff angstige momenten beleefd na het flashen van deze bios. Ik had NIET de standaardwaarden ingesteld voor het flashen, wel de jumper omgezet erna, maar dat vond hij blijkbaar niet lekker. Pas na 10 keer aan- en uitzetten wou hij weer booten. Meteen alle default waarden ingesteld en van daaruit kon ik weer twieken. Nu staat hij lustig te draaien op 9x100@1,65 Volt ==> 1,72 Volt in MBM en 45C met }:O
ik heb die 64 versie op mijn abitkt7a raid gezet

maar mijn geluidskaart speelt heel erg krakend meer mensen hier last van

sb live value
gebruik je windows 2000?

Vooral bij dit OS vaak probelemen met kraken van sb live bij een abit kt7a.

Probeer het eens met windows xp. Lijkt voorlopig stuk stabieler over het algemeen voor mij. (en dingen die je niet bevallen in win xp kan je allemaal wel veranderen. al genoeg uitgezet, getweaked en veranderd in win xp )
Waar kan je zien dan of je type 1.3 hebt of niet ? :?
staat al in deze thread:

(identified by version number on bar-coded sticker near ISA slot!)

oftewel in nederlands: op sticker bij je isa-solt staat het versienummer.
beetje offtopic maar toch: Welke idioot verzint er nou dat dat stickertje onderop het onderste ISA slot moet komen? Dat leest zo lekker makkelijk maar niet heus |:( :Z
versienummer staat ook op sticker voor de PCI-slots :o
yep...je kan het zien zonder dat je ook maar iets hoeft te monteren...het stickertje zit linksonderin. Als je met je wang op de grond gaat liggen kun je het lezen :) Ik wist niet dat er ook een versie 1.0 bestond van dit moederbord overigens :'(
ook bij mijn oude bios blijf ik het nou houden
heb je ook wel weer deze settings aangepast in Advanced Chipset Features?:
(na biosupdate zijn al je instellingen verdwenen.)

disable Delay Transaction
disable PCI master Read Caching
PCI master time-out op 0
Ik heb hem net tijdje draaien. Moet zeggen dat deze bios echt perfect is want ik heb een TBird 1400 mhz en kan hem nu overclocken naar 1600 mhz terwijl die lekker stabiel loopt. Dat was eerst wel anders met de oude bios. Starte toen spontaan opnieuw op.
Kijk hier voor uitgebreide info en/of downloads.
je kan nu ook instellen dat die op 1300 of hoger loop en bij mijn vorige kon ik alleen 1400 of hoger kiezen en moest ik dus persee men fsb omhoog gooien , en nu kan ik ik hem dus op 13 x 100 laten lopen :P

edit:

het gaat om een tb 1200 !!

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.



© 1998 - 2016 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Carsom.nl de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True