Justitie en Veiligheid · Standplaats: 's-Gravenhage · 13 januari 2023
Adviseur Digitale Opsporing Cybercrime
Ministerie van Justitie en Veiligheid, Openbaar Ministerie
Functieomschrijving
Ben je geïnteresseerd in cybercrime en wil je jouw kennis van opsporingsmethoden graag delen? Heb je bovendien de ambitie om jezelf verder te ontwikkelen, ook juridisch? Kom ons dan in en Haag helpen bij de bestrijding van deze vorm van criminaliteit!
Wat ga je doen?
Het opsporen en vervolgen van cybercrime is niet eenvoudig. De daders zijn meestal onzichtbaar en werken niet altijd vanuit Nederland. Het OM doet er alles aan om de daders samen met de politie op te sporen en voor de rechter te brengen. Dat doen we in de vorm van een nieuw, landelijk gecoördineerd programma. Jij brengt als adviseur digitale opsporing daarbij onmisbare kennis in, kennis die je gebruikt om je collega’s te adviseren over de vele digitale aspecten van deze complexe onderzoeken. Je houdt de ontwikkelingen in cyber- en digitale criminaliteit bij en verdiept je in relevante wet- en regelgeving. Binnen het eigen parket, werk je actief aan het vergroten en delen van jouw expertise. Denk aan het opstellen en verspreiden van kennisdocumenten en lesmateriaal of het verzamelen van praktijkvoorbeelden. Ook lever je een bijdrage aan de coördinatie en afstemming met collega-specialisten van de politie over digitale kansen en juridische waarborgen.
Je hebt een unieke positie binnen jouw parket, het cluster cybercrime, het netwerk van specialisten digitale opsporing binnen het OM én van netwerken van experts daarbuiten. Dat betekent dat je niet alleen in het centrum van alle ontwikkelingen zit, maar er zelf ook heel veel van zult leren. Kennis die je vervolgens inzet voor een veilige (digitale) samenleving!
Functie-eisen
Je bent een echte professional en gemotiveerd om jouw kennis te gebruiken voor de aanpak van digitale criminaliteit. Je hebt oog voor de juridische context, maar kunt ook buiten de gebaande paden denken. Dan laat je jouw creatieve geest zien. Samenwerken vind je vanzelfsprekend en je krijgt energie van het overdragen van kennis of het coachen van collega’s.
Verder heb je:
Arbeidsvoorwaarden
Salarisniveau: schaal 11
Maandsalaris: Min €3.503 – Max. €5.343 (bruto)
Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd
Maximaal aantal uren per week: 36
Overige arbeidsvoorwaarden
Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.
Bijzonderheden
Solliciteren?
Ministerie van Justitie en Veiligheid, Openbaar Ministerie nodigt je uit op hun site te solliciteren. Via onderstaande knop verlaat je deze site ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.