Rijksoverheid · Standplaats: Bilthoven · 2 januari 2023

Medior Inkoper

Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM)

Functie­omschrijving

Wie ben jij

Jij bent nieuwsgierig, procesmatig sterk en vindt het leuk om creatieve oplossingen te vinden voor je klant. Je wil je het liefst ontwikkelen bij een organisatie met maatschappelijke impact. Je laat je niet tegenhouden door het ontbreken van een glasheldere visie of een kale buitenkant. Want, laten we je verwachtingen gelijk goed managen: Bij het RIVM werk je voorlopig nog onder een systeemplafond, de WIFI is niet optimaal, sommige processen staan nog in de kinderschoenen en je wordt (nog) niet zomaar aan tafel gevraagd.

Ben je nog niet afgehaakt? Mooi, dan heb je de eerste selectietest goed doorstaan.

Wie zijn wij

Mensen maken het RIVM. Hier geen mooie praatjes: Het is de inhoud die telt. Een organisatie van bevlogen vakexperts, die met grote betrokkenheid werken aan onderzoek voor een gezond en duurzaam Nederland. Gebrand op onafhankelijke deskundigheid. Met een grote diversiteit aan achtergronden werken wetenschappers, managers, beleidsmakers samen aan verschillende (onderzoeks)projecten. De organisatie is continu in beweging en dat maakt het dynamisch en altijd actueel om hier te werken. Samen weten we meer en zijn we sterker.

Wat zoeken we

Ook bij jou kijken we verder dan de voor de hand liggende NEVI buitenkant. Heb je Bedrijfskunde, Commerciële economie, Rechten of nog iets heel anders gestudeerd? Ook dan hebben we interesse. Het gaat ons om jouw potentie, jouw intrinsieke motivatie en de competenties, die je in huis hebt. We geloven als organisatie in de kracht van diversiteit. Samen weten we meer en zijn we sterker.

Waar we jou voor nodig hebben

Het RIVM zal steeds meer met derden gaan samenwerken. We hebben jou nodig om dit goed te gaan organiseren en voor een professionele samenwerkingsrelatie met leveranciers. Met aandacht voor duurzaamheid en verantwoord inkopen. Als inkoper sta je tussen de interne RIVM opdrachtgever en externe leverancier in en zorg je ervoor dat afspraken en verwachtingen voor alle partijen helder zijn.

Waar ben je dagelijks mee bezig

Je adviseert onze vijf centra in hoe zij het beste kunnen inkopen. De inkoopopdrachten binnen het RIVM variëren enorm, voor wat betreft omvang en inhoud. Denk bijvoorbeeld aan apparatuur voor in de laboratoria, milieumeters, maar ook het inhuren van ZZP’ers of ICT middelen. Jouw rol daarin is;

 • Samen met de centra stel je een inkoopplan op. Jij bewaakt vervolgens dit proces en borgt de gemaakte afspraken;
 • Je zet inkoopopdrachten uit bij leveranciers uit de Rijksmantelovereenkomsten.
 • Je begeleidt meervoudig onderhandse uitvragen en Europese aanbestedingen.
 • Je ondersteunt je klanten bij motiveringen voor eventuele uitzonderingen op de aanbestedingswet.

Wat willen we van jou weten

We zijn benieuwd naar jouw ideeën over het slim inrichten van processen. We willen graag zo vroeg mogelijk in de keten aangesloten zijn, zodat we ons advies direct kunnen meegeven. Dat bespaart een hoop gedoe achteraf. We zijn dan ook nieuwsgierig naar hoe jij denkt de andere organisatieonderdelen van het RIVM het beste te kunnen betrekken.

Met wie ga je samenwerken

Natuurlijk met de andere ruim 2000 RIVM’ers. Maar met 35 collega’s werk je nauw samen binnen het IUC (InkoopUitvoeringsCentrum). In 2023 gaan we gefaseerd afscheid nemen van een groot aantal interim collega’s en daar komen vaste inkopers voor in de plaats. Een hoop nieuwe energie dus, met wie jij samen kunt gaan bouwen.

Uniek aan deze baan

Meetapparatuur, pipetten, een infrarood gasanalyse apparaat…..Het RIVM koopt vaak specialistische en niet alledaagse zaken en diensten in. Dat maakt het werk heel interessant. Daarnaast komen Europese aanbestedingen of complexe raamovereenkomsten regelmatig voorbij, waarin je samenwerkt en kan leren van een meer senior inkoopcollega. In 2023 gaan we over op een professioneler ERP systeem, een unieke kans in je loopbaan om een dergelijke transitie eens te ervaren. En in 2025 gaat het RIVM verhuizen naar een state-of-the-art pand op het Utrecht Science Park. Ongetwijfeld komen daar ook interessante inkooptrajecten uit voort. Check deze website voor een beter beeld van het vak van inkoper bij de Rijksoverheid.

Pascale Cheng Tam Hee is onlangs gestart als inkoper bij het RIVM: “Er zijn hier veel verschillende onderwerpen qua inkoopopdrachten. Het is aan ons om de inkoopprocedures goed te kennen, zodat we het inkoopproces professioneel kunnen begeleiden. De variatie maakt het leuk en daardoor ook erg uitdagend. Ook de omvang van het RIVM met de verschillende domeinen, met elk hun eigen dynamiek maakt het interessant!”

De zorg van morgen, begint vandaag

Draag jij hieraan bij vanuit je rol als inkoper? Solliciteer dan op jouw manier, via onderstaande button. Eerst nog een vraag of even sparren? Aarzel niet en bel met teamcoördinator Gert Teusink via 06 511 45 920 of plan hier een informele digitale afspraak met hem in.

Functie-eisen

Wat neem je mee

 • Je hebt ten minste hbo werk- en denkniveau. Een afgeronde hbo-opleiding, bijvoorbeeld in de richting van Bedrijfskunde, Commerciële economie of Rechten.

Onderstaande ervaring is wenselijk, maar we laten ons graag verrassen. Overtuig ons!

 • Ervaring met stakeholdermanagement binnen een grote, complexe (matrix)organisatie. (overheidservaring is geen must).
 • Een achtergrond op het gebied van financieel management, project/procesmanagement of inkoop.
 • Kennis van regelgeving op het terrein van inkoop en aanbesteden.

Wat is jouw kracht
Om de inkoopprocessen goed te begeleiden heb je sterk ontwikkelde organisatorische vaardigheden en administreer je zorgvuldig. Je bent analytisch en leergierig, waardoor je de complexe inkoopprocedures vlot kunt doorgronden. Met je klantgerichte communicatie, kan je opdrachtgevers helder adviseren. Verandering is de constante factor in deze organisatie. De mate waarin jij je kunt aanpassen en kunt meebuigen, is daarom cruciaal voor jouw werkgeluk: flexibiliteit dus. En haal je voldoening uit het ontplooien van nieuwe initiatieven om zaken structureel te verbeteren? Dan kom je hier goed tot je recht.

Arbeids­voorwaarden

Salaris­niveau: schaal 10

Maand­salaris: Min €2.957 – Max. €4.707 (bruto)

Dienst­verband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd

Contract­duur: Voor de duur van 12 maanden (vooruitlopend op een contract voor onbepaalde tijd)

Minimaal aantal uren per week: 28

Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeids­voorwaarden

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

Wanneer je interesse hebt in deze functie, solliciteer dan snel! Je kunt je sollicitatie richten aan Gert Teusink, interim teamcoördinator.

Goed om te weten: Deze vacature gaat offline na de sluitingsdatum. Wil je hem later nog eens teruglezen, bijvoorbeeld voor je sollicitatiegesprek? Vergeet dan niet om de tekst te downloaden en op te slaan. We zijn benieuwd naar jouw motivatie voor deze functie, en zien een toelichting daarvan dan ook graag terug in je sollicitatiebrief. Daarnaast vragen we om in jouw cv uitvoerig jouw werkzaamheden te omschrijven, zodat we een juiste inschatting kunnen maken van jouw ervaring.

 • De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op het RIVM of via video-bellen.
 • De meeste medewerkers van het RIVM werken momenteel hybride.

Het werving- en selectieproces ziet er als volgt uit:

 • Wanneer we een match zien op papier, nodigen we jou uit voor een eerste gesprek
 • Is dat van beide kanten positief? Dan nemen we contact met je op voor een 2e gesprek.
 • Om een aanvullend beeld van jouw ervaring, kennis en competenties te verkrijgen kan het zijn dat we openbare informatie van je op LinkedIn raadplegen. Desgewenst kun je het profiel afschermen voor personen die geen connectie van je zijn op LinkedIn.
 • Zien we het allebei zitten? Dan sluiten we af met een arbeidsvoorwaardengesprek.
 • Omdat werken bij het RIVM een maatschappelijke verantwoordelijkheid met zich meebrengt, zullen we je dan vragen om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Ben je al in dienst bij het Rijk?
Nieuwe loopbaanstappen binnen de rijksoverheid moedigen we aan. Als je solliciteert als “van-werk-naar-werkkandidaat” of als “herplaatsingskandidaat”, stuur dan een kopie van je aanwijzingsbrief mee. Werk je nu via een uitzend- detacheringsbureau bij de Rijksoverheid, vermeld dit dan in je brief.

Het RIVM zet zich in om medewerkers in dienst te nemen die onder de doelgroep van de Wet banenafspraak vallen. Val je in deze doelgroep en sta je in het doelgroepenregister? Dan nodigen we ook jou uit om te reageren! Meer weten? Klik dan hier! Samen met jou kijken we of en hoe je eventueel invulling kunt geven aan deze functie. Bij het RIVM ben je welkom zoals je bent. Wij zijn ervan overtuigd dat diversiteit in een team de samenwerking en uitkomst sterker maken.

Solliciteren?

Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) nodigt je uit op hun site te solliciteren. Via onderstaande knop verlaat je deze site ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.


Meld Misbruik

Rijksoverheid

Standplaats: Bilthoven

2 januari 2023

Vacature kenmerken


Functiegroep
Inkoop / Logistiek / Transport
Functie
Medior Inkoper
Branche
Overheid / Non-profit
Dienstverband
Vast
Uren
28 - 36 uur per week
Salaris
€ 2.957 - € 4.707
Opleidingsniveau
HBO
Carriere
Ervaren

Contact


Adres
Rijksoverheid
-
3721 MA Bilthoven
Contactgegevens

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee