Belastingdienst · Standplaats: Utrecht · 5 augustus 2022
Ketenportfoliomanager Toeslagen
De recente ontwikkelingen rondom toeslagen in het algemeen en die van de kinderopvang in het bijzonder, vragen om ingrijpende veranderingen van onze processen en organisatie. Daar is een geoliede machine in het ketenportfoliomanagement voor nodig. Vanuit je werkplek in Utrecht, en uiteraard in een hybride werkvorm, ga jij met je kennis en ervaring deze uitdaging mede aan.
Dit doe je bij de Directie Ketenregie Toeslagen
Samen met de business-owners en ketenpartners breng je de gewenste en noodzakelijke veranderingen in de keten in kaart via een roadmap en ondersteun en bewaak je de prioritering. Het gaat dan uiteraard om oplossingen in de informatiesystemen, maar ook om procesmatige en datagerichte oplossingen. De realisatie van nieuwe IV-voorzieningen gebeurt SAFe/agile. Aan jou de opdracht - in samenwerking met de architecten, productmanagers en betrokken collega’s - om de planning op te zetten en tot de gewenste resultaten te komen.
Je hebt een sturende rol als het gaat om de introductie en groei in volwassenheid van portfoliomanagement binnen Toeslagen. Hiermee draag je bij aan professionalisering van de IV-voortbrenging en de veranderopdracht. In jouw rol begeleid je de business bij de implementatie van nieuwe werkwijzen en processen, trek je de kar in het ontwerpen, plannen, managen en opleveren van veranderprogramma’s en het verder inrichten van portfoliomanagement. Ook werk je mee aan transformaties en uitdagingen in je vakgebied en draag je actief bij aan interne zaken zoals recruitment, learning en development en teamontwikkeling.
Een bijzondere baan, omdat...
“In mijn rol als ketenportfoliomanager ben ik een belangrijke schakel in de vernieuwingen voor Toeslagen. Dagelijks kan ik daadwerkelijk bijdragen aan onze klantbelofte: wij staan voor je klaar, jij weet waar je aan toe bent en je krijgt waar jij recht op hebt.” Evrim, ketenportfoliomanager.
Wanneer past deze baan bij je?
Jouw competenties
De afdeling - Directie Ketenregie
De directie Ketenregie van het directoraat-generaal Toeslagen heeft als doel de verschillende onderdelen van de keten zo goed mogelijk op elkaar te laten aansluiten. Ketenregie Toeslagen heeft verschillende verantwoordelijkheden. Wij zorgen voor continuïteit van de keten en ketensamenwerking. Hierdoor ontvangen burgers iedere maand tijdig, juist en volledig de toeslag(en) waar ze recht op hebben. Het gaat om maandelijks ±9 miljoen toeslagen. Ketenregie vertaald de visie van DG Toeslagen op het ketenproces en de ondersteuning hierop en wij werken aan het verhogen van de snelheid en kwaliteit van (IT-)veranderingen die nodig zijn om burgers nog beter te bedienen.
Tenslotte is Ketenregie verantwoordelijk voor de IT en data in de keten (inclusief IT- en data-security).
De uitvoering is zowel bij DG Toeslagen als bij DG Belastingen belegd waarvoor nauwe samenwerkingsafspraken zijn gemaakt.
De organisatie - Directoraat-generaal Toeslagen
Toeslagen maakt vitale voorzieningen voor iedereen betaalbaar. Dát is onze missie!
Miljoenen mensen in Nederland krijgen een of meer toeslagen die voor hen onmisbaar zijn om de kosten te betalen van de zorgverzekering, de zorg voor kinderen en ruimte om te wonen. Directoraat-generaal Toeslagen draagt bij aan financieel gezonde huishoudens door het uitkeren van deze toeslagen. Zo heeft iedereen in onze maatschappij toegang tot de meest vitale voorzieningen. Drie vragen staan centraal in ons werk en vormen het kompas in ons dagelijks handelen: Is het rechtvaardig? Doen we het samen? Zijn we aanspreekbaar?
Bij directoraat-generaal Toeslagen gebeurt veel. We werken met hart en ziel aan herstel van de kinderopvangtoeslagen. En daarnaast gaat het reguliere werk voor de huur-, zorg- en andere toeslagen onverminderd door. We trekken lering uit wat beter kan. Toeslagen maakt de komende jaren dus een sterke ontwikkeling door. Naar de best mogelijke dienstverlening voor burgers. Met medewerkers die weten hoe dat moet. Maatwerk waar kan. Toezicht waar moet.
Bijzonderheden
We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of Pdf-bestand. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die kennisgeving mee.
Onze selectieprocedure voor deze functie ziet er als volgt uit:
Onderaan deze vacature vind je meer uitleg over de stappen die je doorloopt in de sollicitatieprocedure.
De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde kennis en werkervaring als op het opleidingsniveau. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.
Medewerkers van de Belastingdienst die korter dan drie jaar in hun huidige functie werkzaam zijn of bezig zijn met een startopleiding of inwerktraject verzoeken we om in hun motivatiebrief duidelijk aan te geven wat de reden is om binnen de termijn van drie jaar te solliciteren.
De Belastingdienst zet zich in om medewerkers in dienst te nemen die onder de doelgroep van de Wet banenafspraak vallen. Val je in deze doelgroep en sta je in het doelgroepenregister? Dan nodigen we ook jou uit om te reageren! Samen met jou kijken we of en hoe je eventueel invulling kunt geven aan deze functie. Meer weten? Klik dan hier!
Een (online) voorselectietest en/of een assessment kan deel uit maken van de sollicitatieprocedure, evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.
Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je met de sollicitatie-button reageert en je cv en motivatiebrief zijn bijgesloten. Na sluitingsdatum is het niet meer mogelijk om je sollicitatie in behandeling te nemen. Houd er rekening mee dat het solliciteren technische problemen met zich mee kan brengen. Wacht hiermee dus niet tot het laatste moment.
Solliciteren bij de Belastingdienst
Het sollicitatietraject bij de Belastingdienst loopt via onderstaande stappen. Hiermee willen we zoveel mogelijk te weten komen over jou, maar laten we je ook kennismaken met ons.
1. Sollicitatie + selectie
2. Voorselectietest
3. Sollicitatiegesprek
4. Assessment
5. Arbeidsvoorwaarden
Meer over de sollicitatieprocedure?
Neem contact op met Nicole Roquas, adviseur Werving & Selectie
Contact via Whatsapp
06 - 15 38 78 23
Meer over de vacature?
Neem contact op met Pieter van den Berg, senior portfoliomanager
Contact via Whatsapp
06 - 23 23 11 54
Software engineer Applicatiebeheerder Web Developer Systeembeheerder Full Stack Developer Software Developer PHP Developer Java Developer IT Manager Devops Engineer
Tweakers vormt samen met
Hardware Info,
AutoTrack,
Gaspedaal.nl,
Nationale Vacaturebank,
Intermediair en
Independer
DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022
•
Hosting door True