Rijksoverheid · Standplaats: 's-Gravenhage · 26 juli 2022

Duidingsspecialist cybersecurity

Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC)

Functieomschrijving

Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) heeft een missie: de Nederlandse samenleving weerbaarder maken in het digitale domein. Door het snelgroeiende en veranderende cybersecurity domein, zal het NCSC de komende periode flink inzetten op de doorontwikkeling van de organisatie. Hiervoor zoeken wij nieuwe (technisch) bekwame collega’s die ons bij het realiseren van onze missie kunnen helpen. Heb jij sterk analytisch inzicht en vind je het leuk om te achterhalen hoe de technische aspecten van potentiële cybersecurity-incidenten werken? Zie jij het als een uitdaging om dit verder uit te zoeken en te coördineren? Heb jij het in je om op het moment dat het er echt toe doet, samen met je collega’s tot de juiste oplossing voor een groot securityprobleem te komen?

Voor de komende jaren staat er het nodige te veranderen voor het NCSC. Het NCSC kent een uitdagende groei- en ontwikkelambitie. Wij zijn bezig om met een bredere blik naar ons domein te kijken en meer tijd te besteden aan het inhoudelijk duiden van (potentiële) incidenten en meldingen. Hiervoor zoeken we ter vergroting en vernieuwing van het Fusion Centre een Duidingsspecialist.

Het Fusion Centre is het informatieknooppunt van de unit Operatie en is de ogen, oren en mond van het NCSC op operationeel gebied. Binnen het Fusion Centre wordt 24x7 multidisciplinair gekeken naar meldingen, dreigingen en kwetsbaarheden. Het is de taak van de Duidingsspecialisten om in- en overzicht te krijgen in actuele cybersecurity-dreigingen en kwetsbaarheden. Gezamenlijk vertaal je technische en niet-technische informatiebronnen (zowel nationaal als internationaal) naar mogelijke risico's voor Rijkoverheidsorganisaties en organisaties die onderdeel uitmaken van de Nederlandse vitale infrastructuur. Uiteraard maak je hiervoor gebruik van een veelvoud aan bronnen en andere specialisten

Naast het doorgronden van de technische aspecten van een (potentieel) incident, is het van belang dat de Duidingsspecialist in staat is om de politiek- bestuurlijke- en mediagevoelige aspecten van de situatie nauwkeurig te bepalen. Gaat het bijvoorbeeld om een geavanceerde nieuwe aanval op drinkwaterbedrijven of is het gemakkelijk tegen te gaan? Is er al berichtgeving vanuit de media gekomen of moeten wij de politiek informeren? Uiteraard onderhoud je hiervoor goed contact met collega’s van andere afdelingen. Met enige regelmaat ben je bij meerdere (potentiële) incidenten betrokken. Afhankelijk van je technische kennis en tijd heb je de ruimte om bepaalde (potentiele) incidenten zelf af te handelen en te vertalen naar een advies, waarin je handelingsperspectief probeert te geven. Adviezen stel je altijd in samenwerking met de collega’s op. Je zorgt ervoor dat de toelichting op de kwetsbaarheden, de impact en hoe deze op te lossen, helder en professioneel worden beschreven. Zorgvuldigheid en snelheid zijn hierbij erg belangrijk. Als Duidingsspecialist ben je ook verantwoordelijk voor het opstellen van enkele van onze operationele producten, zoals beveiligingsadviezen. Je draagt proactief bij aan de doorontwikkeling van het Fusion Centre alsook je eigen functie. Door jouw jarenlange ervaring als (technische) vraagbaak weten collega’s je goed te vinden.

Ondanks ons serieuze werk is er genoeg ruimte voor informeel contact. Dus wanneer jij het als een uitdaging ziet om ons te helpen bij het verder professionaliseren van onze waakdienst én het leuk vindt om zo nu en dan NERF-pijltjes om je oren te zien vliegen, dan nodigen wij je graag uit om te solliciteren. Wil je meer weten? Bekijk dan het interview met Marit en Sabine. Welkom bij Team NCSC!

Functie-eisen

 • Je hebt minimaal een Hbo werk- en denk niveau, bij voorkeur ondersteund met een afgeronde opleiding.
 • Je hebt minimaal 3 jaar relevante werkervaring in het CERT domein.
 • Je hebt diepgaande actuele kennis van de werking van het internet en computernetwerken in het algemeen en begrijpt de brede aspecten van cyber security in onze samenleving.
 • Je hebt een bovengemiddelde interesse in onderwerpen als de internettechnieken en –protocollen en structuur van webapplicaties, UNIX-/Linux-systemen en/of Windows-omgevingen of procesautomatisering (ICS/SCADA).
 • Omdat wij internationale contacten hebben is naast je Nederlands ook je Engels op goed niveau, zowel in woord als op schrift.
 • Je kunt bij (potentiele) incidenten de bredere (politieke en/of bestuurlijke) belangen identificeren en bedienen.

Competenties

·       Analyseren

·       Plannen, coordineren en organiseren

·       Voortgangscontrole

·       Samenwerken

·       Oordeelsvorming

·       Gedeeld leiderschap

·       Anticiperen

·       Durf

Jouw profiel

Je vindt het leuk om onderdeel te zijn van een hecht team bestaande uit cyber security professionals en houdt ervan om successen en mooie momenten met je collega’s te delen en vieren.

Je bent intrinsiek nieuwsgierig en zoekt graag dingen verder uit. Je hebt een goed ontwikkeld zesde zintuig en voelt precies aan wanneer het verstandig is om met anderen af te stemmen. Je houdt van snel schakelen en denken en bent daardoor in staat om snel de juiste verbanden te leggen. Je brede algemene ontwikkeling helpt je hierbij. Je weet je informatie goed te structureren en kunt deze goed samenvatten.

Je zoekt werk dat je een gevoel van voldoening geeft, waarmee je een verschil kunt maken en wat er echt toe doet! Daarentegen weet je jezelf in tijden van crisis staande te houden en heb je het in je om grote verantwoordelijkheden te kunnen dragen.

Het is vooral belangrijk dat je makkelijk en snel contact legt met collega’s, in- en externe betrokkenen. Uiteindelijk help je ons graag bij het professionaliseren van ons team, daarvoor signaleer je kansen voor verbetering en initieert deze.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisniveau: schaal 11

Maandsalaris: Min €3.344 – Max. €5.139 (bruto)

Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd

Minimaal aantal uren per week: 32

Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

Graag ontvangen wij je cv en motivatie als word- of pdf-bestand per e-mail. Je kunt deze toezenden naar Martijn aan de Wiel, adviseur Werving en Selectie te bereiken via

06 – 50 03 71 38.

Je ontwikkeling staat bij het NCSC voorop. Samen met je leidinggevende wordt jaarlijks op je ontwikkeling gereflecteerd en besproken wat de volgende stap in je ontwikkeling kan zijn. Dat kan zowel inhoudelijke kennis als persoonlijke vaardigheden betreffen. Bij het NCSC zijn dan ook uitstekende opleidings- en trainingsmogelijkheden.

Het toetsen van de integriteit van onze nieuwe collega’s is voor het Nationaal Cyber Security Centrum van groot belang. Om die reden maakt een veiligheidsonderzoek op niveau A deel uit van het sollicitatieproces. Dit onderzoek wordt uitgevoerd door de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst en neemt minimaal acht weken in beslag. Meer informatie over het onderzoek vind je op https://www.aivd.nl/onderwerpen/veiligheidsonderzoeken.

Een assessment en/of vaardigheidstest kan deel uitmaken van het sollicitatieproces, net als het opvragen van referenties en het inzetten van een (online) screening.

Werken binnen het NCSC is uitdagend en divers. Er wordt veel van onze organisatie en medewerkers verwacht. Deze verwachting hebben wij aangeduid met NCSC brede kerncompetenties, waarvan het zeer wenselijk is dat onze medewerkers over deze competenties beschikken. Deze competenties zijn: omgevingsbewustzijn, flexibiliteit, stressbestendigheid, samenwerken, gedeeld leiderschap en resultaatgerichtheid. Meer info vind je op https://www.functiegebouwrijksoverheid.nl/mijn-loopbaan/competentietaal-rijk.

Wij vinden het belangrijk dat sollicitanten tijdig een reactie van ons ontvangen. Om die reden wachten wij niet tot de verlopen van sluitingsdatum van de vacature om mensen voor een gesprek uit te nodigen, maar proberen dit zo snel mogelijk te organiseren.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteren?

Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) nodigt je uit op hun site te solliciteren. Via onderstaande knop verlaat je deze site ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.


Meld Misbruik

Rijksoverheid

Standplaats: 's-Gravenhage

26 juli 2022

Vacature kenmerken


Functiegroep
Beveiliging / Defensie / Politie
Functie
security specialist
Branche
Overheid / Non-profit
Dienstverband
Vast
Uren
32 - 36 uur per week
Opleidingsniveau
HBO
Carriere
Ervaren

Contact


Adres
Rijksoverheid
-
2511DP Den Haag
Contactgegevens

Software engineer Applicatiebeheerder Web Developer Systeembeheerder Full Stack Developer Software Developer PHP Developer Java Developer IT Manager Devops Engineer

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee