Rijksoverheid · Standplaats: Utrecht · 14 juli 2022

Data Scientist Innovatie sensordata

Nederlandse Voedsel-en Warenautoriteit (NVWA)

Functieomschrijving

Wil jij als ervaren Data Scientist Innovatie Sensordata een bijdrage leveren aan de verdere ontwikkeling en toepassing van sensortechnologie en Artificial Intelligence (AI)? Wil jij je in je werk richten op voedsel- en productveiligheid, diergezondheid en –welzijn, tabaksontmoediging, plantgezondheid en een aantal aspecten uit de natuurwetgeving. Ben jij de persoon die zich graag wilt inzetten voor deze belangrijke onderwerpen? Dan is deze functie als Data Scientist Innovatie Sensordata bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) echt iets voor jou!

Als Data Scientist Innovatie Sensordata kom je te werken bij Bureau Risicobeoordeling & onderzoek (BuRO) en binnen de afdeling Kennis & Onderzoek (K&O). Voor de NVWA is kennis en informatie van belang om tijdig te kunnen anticiperen op relevante maatschappelijke ontwikkelingen én kennisgedreven en risicogericht te kunnen werken. Deze kennis en informatie wordt onder andere gecreëerd door het benutten van data en toepassen van data science. De ontwikkeling van data science vindt plaats binnen de afdeling K&O. Hiervoor zijn we op zoek naar een ervaren data scientist die een sterke affiniteit heeft met het speelveld van sensordata en Artificial Intelligence (AI).

Wat ga je doen?

De afdeling K&O is onlangs gestart met een strategisch thema genaamd Sensordata & AI. De doelstelling is om met behulp van gegevens afkomstig van sensoren en toepassing van AI het toezicht te innoveren en vernieuwen. Als data scientist lever je een bijdrage hieraan. Je helpt mee om de organisatie te inspireren met mogelijke toepassingen en bovenal de uitvoering van experimenten en proof of concepts. Hierbij zal er veelvuldig samengewerkt worden met interne afdelingen én andere organisaties. Als Data Scientist Innovatie Sensordata zal je zelf zaken gaan uitvoeren maar dit veelal in samenwerking gaan doen. Mede om de aanwezige kennis/expertise buiten de NVWA te adopteren. Dit betekent ook dat je mee helpt bouwen aan een (inter)nationaal kennisnetwerk op het gebied van sensortechnologie en AI. Op deze wijze help je mee om toepassingen te creëren en het kennisniveau binnen de organisatie en afdeling te verhogen. Voor onze interne en externe partners ben jij binnen onze afdeling het aanspreekpunt voor data science vraagstukken waarbij een beroep wordt gedaan op sensordata eventueel in combinatie met de toepassing van AI.

Verder heb je als Data Scientist Innovatie Sensordata een rol bij projecten en experimenten met een relatief grote innovatieve component. Je helpt mee om nieuwe technologie te benutten en data science toepassingen door te ontwikkelen. Je werkt veel samen met data analisten in diverse domeinen en afdelingen en geeft, gevraagd en ongevraagd, ondersteuning en begeleiding. Daarnaast begeleid en coach je de minder ervaren data scientist binnen de eigen afdeling op het gebied van AI.

Je bent een zeer ervaren data scientist die het een uitdaging vindt om complexe en kennisintensieve databewerkingen en analyses uit te voeren. Je zal een actieve en grote bijdrage leveren aan de (door)ontwikkeling en innovatie van diensten, producten, methoden en technieken. Je volgt en signaleert innovaties op het gebied van nieuwe technologie, i.h.b. met betrekking tot sensordata en AI, en brengt deze proactief naar de NVWA organisatie. Hierbij vervul je als adviseur en uitvoerder een trekkersrol en zorg je er tevens voor dat de afdeling meegroeit.

Je geeft adviezen over de opzet van onderzoeken, de resultaten en de implementatie en werkt zowel vraag gestuurd als aanbod gedreven. Je bent intern én extern gericht. Zo ben je ook gesprekspartner voor externe partijen, heb je een netwerk en onderhoud en ontwikkel je dit actief, mede ten behoeve van verdere doorgroei van de afdeling.

De NVWA is continu bezig data science te versterken en professionaliseren. Onze afdeling is volop in ontwikkeling. Hierdoor kom je niet in een gespreid bedje, maar in een omgeving waar veel ruimte is voor eigen inbreng en initiatief. Met jouw pioniersgeest pas je daar perfect bij.

Functie-eisen

 • Je hebt een relevante studie gevolgd ten behoeve van onderzoek- en analyse vraagstukken zoals bijvoorbeeld wiskunde, econometrie, criminologie of informatietechnologie en beschikt over een afgeronde WO opleiding.
 • Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring als data scientist en aantoonbare ervaring met het opzetten en uitvoeren van kwantitatieve onderzoeken/research en data science experimenten en projecten.
 • Je kunt je profileren als een expert op het gebied van innovatieve data science oplossingen waarbij gebruik wordt gemaakt van sensordata en eventueel AI oplossingen.
 • Je hebt meerdere jaren ervaring met innovatieve data science oplossingen waarbij gebruik gemaakt wordt van gegevens afkomstig uit sensoren en de inzet van Artificial Intelligence (AI).
 • Je hebt kennis van AI/kunstmatige intelligentie, machine learning en deep learning.
 • Je hebt goede kennis van relevante SAS modules zoals bijvoorbeeld Enterprise Guide, Viya en/of Enterprise Miner; kennis van oplossingen als Python, en R is een pré.
 • Je spreekt de taal van de business en kunt goed de verbinding leggen tussen de business en data science oplossingen.
 • Je kunt betrokkenen enthousiasmeren, adviseren over de opzet van onderzoeken als ook de resultaten.
 • Je onderhoudt en beheert actief een netwerk dat relevant is voor de activiteiten.

Competenties

 • Plannen en organiseren
 • Organisatiesensitiviteit
 • Creativiteit
 • Overtuigingskracht

Arbeidsvoorwaarden

Salarisniveau: schaal 12

Maandsalaris: Min €3.919 – Max. €5.825 (bruto)

Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd

Minimaal aantal uren per week: 32

Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden

Waar kom je te werken?

De NVWA is een betrokken, sociale werkgever die actief is in een groot en maatschappelijk speelveld. Ons werk als toezichthouder staat in het centrum van de belangstelling. Media, politiek, bedrijfsleven en de Nederlandse burgers volgen ons werk kritisch. Bij de NVWA doe je werk met maatschappelijk belang, jouw werk heeft impact op de veiligheid van voedsel, producten, de gezondheid van planten en dieren en het dierenwelzijn in Nederland.

Wat bieden wij jou?

 • Een inwerkprogramma dat past bij jouw functie met begeleiding van ervaren collega’s.
 • Ruime opleidings- en/of coaching mogelijkheden voor jouw verdere professionele ontwikkeling.
 • Waar de functie het toelaat bieden we jou de ruimte om tijd- en plaats onafhankelijk te werken.
 • Een prettige werkomgeving met als hoofdkantoor Utrecht op loopafstand van het Centraal Station.
 • Regelmatig leuke activiteiten met je collega’s, zoals onze (inmiddels legendarische) pub-quiz!
 • Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

 • De sollicitaties worden volgens geldende afspraken in beschouwing genomen, waaronder de CAO Rijk- en NVP-sollicitatiecode.
 • Voor werken bij de NVWA is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist.
 • Betreft het een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd en heb je (nog) geen vast dienstverband als rijksambtenaar, dan start je (in beginsel), ter beoordeling van je geschiktheid, met een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd.     
 • Geef duidelijk in je curriculum vitae aan dat je aan de gevraagde opleidingseisen voldoet.
 • De selectiecommissie kan referenties inwinnen, maar zal dit altijd vooraf met jou afstemmen. 
 • Een online screening via bijvoorbeeld zoekmachines of sociale media, kan onderdeel zijn van het selectieproces.
 • Een competentietest en/of een assessment kunnen deel uitmaken van de selectieprocedure.
 • Een uitgebreide screening A of B door de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD), kan een vereiste zijn voor een aantal functies bij de NVWA (o.a. bij de IOD).

Na sluitingsdatum zal de vacaturetekst en de gegevens van de vacaturehouder online niet meer zichtbaar zijn. Om te voorkomen dat je deze moet opvragen, verzoeken wij je de vacaturetekst te downloaden en te bewaren.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteren?

Nederlandse Voedsel-en Warenautoriteit (NVWA) nodigt je uit op hun site te solliciteren. Via onderstaande solliciteerknop verlaat je deze site ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.


Meld Misbruik

Rijksoverheid

Standplaats: Utrecht

14 juli 2022

Vacature kenmerken


Functiegroep
Automatisering / Internet
Functie
Data Scientist Innovatie sensordata
Branche
Overheid / Non-profit
Dienstverband
Vast
Uren
32 - 36 uur per week
Salaris
€ 3.919 - € 5.825
Opleidingsniveau
WO
Carriere
Ervaren

Contact


Adres
Rijksoverheid
-
3521 BJ Utrecht
Contactgegevens

Software engineer Applicatiebeheerder Web Developer Systeembeheerder Full Stack Developer Software Developer PHP Developer Java Developer IT Manager Devops Engineer

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee