Rijksoverheid · Standplaats: 's-Gravenhage · 21 juni 2022

Teamleider Relatiemanagement & Netwerken

Nationaal Cyber Security Centrum

Functieomschrijving

Zie je het als een uitdaging om samen met je team de samenwerking met onze partners en stakeholders te helpen organiseren en daarmee verder te professionaliseren? Heb je ruime ervaring als teamleider en ben je bekend met het verder ontwikkelen van een team, dat te maken heeft met een sterk veranderende omgeving? Dan komen we graag met je in contact.

Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) heeft een missie: de Nederlandse samenleving weerbaarder maken in het digitale domein. Het NCSC bevindt zich in een snelgroeiend en sterk veranderend werkveld. Afgelopen jaren heeft het NCSC de samenwerking met samenwerkingspartners binnen het cybersecuritystelsel op verschillende niveaus steeds verder uitgebreid en versterkt. We staan nu aan de vooravond van een belangrijke vervolgstap in het cybersecurity ecosysteem. Een ecosysteem dat integraal, samenhangend en versterkend samenwerkt vanuit de opgave ‘een digitaal veilig Nederland voor nu en in de toekomst’. Het hebben en behouden van een goede verbinding en samenwerking met zowel private als publieke samenwerkingspartners, is daarbij een must.

Als teamleider Relatiemanagement & Netwerken stuur jij samen met je team aan op de verdere uitbreiding en ontwikkeling van het netwerk van publieke en private partijen via vernieuwende, strategische en professionele partnerschappen. Dit vraagt van je dat je een visie op netwerkontwikkeling hebt of ontwikkelt en hier samen met je collega’s concreet handen en voeten aan kunt geven. Je investeert daarbij continu in samenwerkingen en strategische en tactische partnerschappen. Hierbij heb je oog voor het hebben van gedeelde beelden over de opgave, haalbaarheid en taakverdeling. Je werkt op strategisch niveau nauw samen met diverse stakeholders. Verbinding met en het vertrouwen van de stakeholders is belangrijk om succesvol te kunnen zijn. Belangrijke stakeholders zijn CERT’s (Computer Emergency Response Teams), strategische private en publieke organisaties, overheidsorganisaties en maatschappelijke samenwerkingsverbanden.

Je geeft leiding aan het team relatiemanagement bestaat uit 7 relatiemanagers, waarbij je ook tijdelijk het team Landelijk Dekkend Stelsel (LDS) aanstuurt, bestaande uit 3 adviseurs. Beide teams zullen de komende periode verder uitbreiden.

Wat ga je doen?

Je geeft op een mensgerichte, inspirerende en verbindende manier leiding aan de twee teams en zorgt, binnen de regels, voor goede arbeidsomstandigheden, -verhoudingen en werkplezier. Je faciliteert de medewerkers om hun positie en verantwoordelijkheden binnen hun sectoren en netwerken te kunnen pakken.

Hierbij vertaal je samen met hen de organisatiedoelstellingen naar heldere en concrete teamdoelstellingen. Ook weet je de juiste prioriteiten te stellen en creatieve manieren te vinden om de samenwerking tussen de teams te bevorderen. Je staat stevig in je schoenen, ook in een organisatie waar nog niet alles uitgedacht en ingeregeld is. Jij bent de teamleider die de professionals in je team meeneemt in de uitdagende veranderopgaven die voor ons liggen, namelijk een meer centrale en orkestrerende positie van het NCSC in het cyberstelsel.

En er is meer. Met de andere teamleider, de senior-adviseur en het unithoofd Samenwerken draag je actief bij aan de brede organisatiedoelstellingen en -vraagstukken. Je creëert een wendbare en schaalbare organisatie en ontwikkelt nieuwe producten en diensten voor samenwerkingen en partnerschappen in het netwerk. Je richt je op het (door)ontwikkelen, implementeren en uniformeren van strategie, beleid, werkwijzen en processen voor relatiemanagement en het LDS.

Daarnaast vervul je de volgende taken:

 • Ontwikkelen, coördineren en handhaven van beleid, processen en procedures en het doen van verbetervoorstellen.
 • Projectmatig coördineren van de werkverdeling, zorgdragen voor een heldere planning en juiste bezetting. Plannen, bijhouden, beoordelen van en rapporteren over resultaten.
 • Samen met de andere teamleider, senior-adviseur en unithoofd (door)ontwikkelen van de visie op netwerkontwikkeling en het sturen op de juiste invulling en implementatie hiervan.
 • Verbeteren van de informatiepositie voor samenwerkingen en netwerken door samen met de teamleider Backoffice de systemen, applicaties en werkprocessen voor samenwerking met de buitenwereld te optimaliseren.

Naast de coördinerende taken en aansturing ben je zelf verantwoordelijk voor een aantal zwaardere (verander)trajecten binnen de unit S&K, bijvoorbeeld op het gebied van het ontwikkelen van een goed werkende PDCA-cyclus en de ontwikkeling van een nieuw target operating model.

Functie-eisen

 • Minimaal WO werk- en denkniveau, bijvoorbeeld op het gebied van bedrijfskunde/-economie, informatiemanagement, politicologie, rechten.
 • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring in een leidinggevende functie van een team van hoogopgeleide professionals en hebt ervaring en kennis van HR-processen, bij voorkeur ook binnen de overheid.
 • Je hebt ervaring met het ontwikkelen en verder brengen van samenwerkingsverbanden tussen organisaties met verschillende doelen en belangen.
 • Je hebt ervaring in de aansturing en begeleiden van veranderprocessen in een dynamische organisatie en kunt mensen meekrijgen in deze veranderingen.
 • Je hebt bij voorkeur ervaring met projectmanagement en/of netwerkmanagement.
 • Je hebt affiniteit met IT en/of cybersecurity.
 • Je bent communicatief zeer vaardig (Nederlands en Engels) en kunt snel schakelen tussen strategie, beleid en operatie.

Jouw profiel

De genoemde vraagstukken en ontwikkelingen vragen om een stevige en inspirerende people manager. Je vindt het mooi om samen met je teamleden steeds betere resultaten neer te zetten. Je bent duidelijk, vasthoudend en resultaatgericht, maar hebt ook oog voor processen, kan die zo nodig bijstellen en hebt daarbij een toegankelijke en verbindende aanpak.

Je bent een sterke sparringpartner met overtuigingskracht en verantwoordelijkheidsgevoel, waarop je collega’s graag een beroep doen.

Je behoudt het overzicht, ook bij stressvolle situaties, en zorgt ervoor dat de focus op de te realiseren doelen van je team aanwezig is en blijft. Je brengt je medewerkers in positie en faciliteert eigen regie en het nemen van eigenaarschap, waarbij de kaders, lijnen en de communicatie duidelijk en transparant zijn. Je motiveert je medewerkers om zichzelf professioneel en persoonlijk te ontwikkelen en hebt een actieve rol om presteren en het ervaren van werkplezier hand in hand te laten gaan.

Je bent in staat oprecht verbinding te maken met je medewerkers en collega’s binnen en buiten je team en kunt medewerkers stapsgewijs meenemen in de gewenste richting. Je hebt een goed gevoel voor de organisatorische, bestuurlijke en politieke verhoudingen binnen en buiten de overheid. Je kenmerkt je door een nuchtere, flexibele werkhouding en zet plannen en ideeën gemakkelijk om in praktisch uitvoerbare taken. Jouw proactieve en ondernemende werkhouding zorgt ervoor dat er ook daadwerkelijk iets gebeurt en er constant vorderingen worden gemaakt.

Daarnaast herken je je in de volgende persoonlijke kenmerken en talenten:

 • Stakeholdermanager / verbindingskracht / organisatiesensitief
 • Helikopter view en abstractie
 • Standvastig en vasthoudend, lange termijn oriëntatie
 • Werkt gestructureerd, creëert overzicht voor zichzelf en anderen
 • Analytisch en strategisch

Arbeidsvoorwaarden

Salarisniveau: schaal 13

Maandsalaris: Min €4.367 – Max. €6.547 (bruto)

Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd

Contractduur: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd

Minimaal aantal uren per week: 36

Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

Het NCSC investeert graag in de ontwikkeling van haar personeel. In overleg met je leidinggevende worden de mogelijkheden voor cursussen, trainingen en opleidingen jaarlijks afgestemd.

Wij hechten er veel waarde aan om onze sollicitanten zo tijdig mogelijk over een sollicitatie te berichten. Wij wachten dus niet met het beoordelen van de sollicitaties totdat de sollicitatietermijn is verstreken, maar zullen tussentijds reageren en opvolging geven aan de gesprekken.

Werken binnen het NCSC is uitdagend en divers. Er wordt veel van onze organisatie en medewerkers verwacht. Deze verwachting hebben wij aangeduid met NCSC brede kerncompetenties, waarvan het zeer wenselijk is dat onze medewerkers over deze competenties beschikken. Deze zijn competenties zijn: omgevingsbewustzijn, flexibiliteit, stressbestendigheid, samenwerken, gedeeld leiderschap en resultaatgerichtheid. Meer info vind je op https://www.functiegebouwrijksoverheid.nl/mijn-loopbaan/competentietaal-rijk.

Het toetsen van de integriteit van onze nieuwe collega’s is voor het Nationaal Cyber Security Centrum van groot belang. Om die reden maakt een veiligheidsonderzoek op (minimaal) niveau B deel uit van het sollicitatieproces. Dit onderzoek wordt uitgevoerd door de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst en neemt doorgaans acht weken in beslag. Meer informatie over het onderzoek vind je op https://www.aivd.nl/onderwerpen/veiligheidsonderzoeken.

Een casus of assessment kan deel uitmaken van het sollicitatieproces, net als het opvragen van referenties en het inzetten van een (online) screening.

Digitaal solliciteren

Nationaal Cyber Security Centrum nodigt je uit op hun site te solliciteren. Via onderstaande knop verlaat je deze site ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.


Meld Misbruik

Rijksoverheid

Standplaats: 's-Gravenhage

21 juni 2022

Vacature kenmerken


Functiegroep
Consultancy / Advies
Functie
Teamleider Relatiemanagement & Netwerken
Branche
Overheid / Non-profit
Dienstverband
Vast
Uren
36 uur per week
Opleidingsniveau
WO
Carriere
Leidinggevend

Contact


Adres
Rijksoverheid
2511 DP Den Haag
Contactgegevens
Afdeling HR

Software engineer Applicatiebeheerder Web Developer Systeembeheerder Full Stack Developer Software Developer PHP Developer Java Developer IT Manager Devops Engineer

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee