Belastingdienst · Standplaats: Amsterdam · 2 juni 2022
DevOps engineer FIOD
Overlegmoment van collega's op kantoor met laptops op tafel
De FIOD bestrijdt onder meer financiële en fiscale fraude. Met behulp van de applicaties die het Center of Data Expertise in Amsterdam ontwikkelt, kunnen onze rechercheurs sneller en overzichtelijker grote hoeveelheden digitale data analyseren in de vaak complexe onderzoeken naar strafbare feiten. Jij zorgt er als DevOps-engineer voor dat deze omgeving in de lucht blijft.
Dit doe je bij de Belastingdienst
Dankzij jouw inzet als DevOps-engineer kunnen alle gebruikers van de applicaties die het Center of Data Expertise ontwikkelt, probleemloos hun werk doen. Je werkt in je functie nauw samen met software-engineers uit verschillende teams. Ook zorg je voor een goede beveiliging en voorzie je proactief en vroegtijdig in noodzakelijke aanpassingen en uitbreidingen van de systemen en software.
Het moderne operationsteam waarin je aan de slag gaat, gelooft in Infrastructure as Code. Met behulp van Ansible en Terraform beheer je samen de OpenStack- en Kubernetes-lagen. Je draagt bij aan het inrichten en beheren van systemen als GitLab, Elasticsearch, Neo4j en PostgreSQL. Samen met de ontwikkelteams zorg je dat nieuwe deployments goed verlopen.
Een bijzondere baan, omdat...
“Wat ik het leukste vind aan mijn functie? Dat ik werk met state-of-the-art-technologieën en op die manier op de hoogte blijf van de laatste ontwikkelingen in mijn vakgebied. Hierdoor kan ik echt een bijdrage leveren aan opsporing en iets betekenen voor de maatschappij.” Joep, DevOps-engineer bij de FIOD.
Wanneer past deze baan bij je?
Jouw competenties
De afdeling - Directie FIOD
Criminelen die geld witwassen. Mensen die zich verrijken ten koste van óns belastinggeld. Óf bedrijven die hun werknemers of leveranciers schaden door faillissementsfraude. Er is altijd iemand de dupe en fraude kent vele gezichten. Komt in het groot en klein voor én in alle lagen van de bevolking.
Fraude bestrijden is dan ook van groot financieel én maatschappelijk belang en dat doet de FIOD, de opsporingsdienst van de Belastingdienst.
Naast de traditionele fiscale, financiële en economische onderzoeken, waaronder complexe faillissementsfraude, zijn witwasbestrijding en corruptiebestrijding terreinen waar de FIOD meer op inzet. Daarnaast is er toenemende aandacht voor de aanpak van terrorismefinanciering, cyberfraude en ondermijning. We werken met gebruik van digitale middelen en de inzet van moderne technologieën. Ook wordt steeds meer opgetreden en gehandeld in internationale context.
De organisatie - Belastingdienst
Bij de Belastingdienst werken ongeveer 25.000 mensen verspreid over het hele land aan een financieel gezond Nederland. Dit doen we door eerlijk en zorgvuldig belastingen en premies volksverzekeringen te heffen, te innen en te controleren en fraude op te sporen. De Belastingdienst maakt het burgers en bedrijven zo gemakkelijk mogelijk om verplichtingen na te kunnen komen en gebruik te kunnen maken van rechten. Dat gebeurt met passende dienstverlening, door massale processen juist en tijdig uit te voeren én door adequaat toezicht uit te oefenen. De Belastingdienst is sterk in ontwikkeling en heeft de ambitie om de beste Belastingdienst voor Nederland te zijn met focus op fiscale taken en vakmanschap. Lees meer over de Belastingdienst op: https://over-ons.belastingdienst.nl/
Bijzonderheden
We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die kennisgeving mee.
Onze selectieprocedure voor deze functie ziet er als volgt uit:
De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde opleiding(en) als werkervaringseisen. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.
Medewerkers van de Belastingdienst die korter dan drie jaar in hun huidige functie werkzaam zijn of bezig zijn met een startopleiding of inwerktraject verzoeken we om in hun motivatiebrief duidelijk aan te geven wat de reden is om binnen de termijn van drie jaar te solliciteren.
De Belastingdienst zet zich in om medewerkers in dienst te nemen die onder de doelgroep van de Wet banenafspraak vallen. Val je in deze doelgroep en sta je in het doelgroepenregister? Dan nodigen we ook jou uit om te reageren! Samen met jou kijken we of en hoe je eventueel invulling kunt geven aan deze functie. Meer weten? Klik dan hier!
Een (online) voorselectietest en/of een assessment kan deel uit maken van de sollicitatieprocedure, evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.
Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je met de sollicitatie-button reageert en je cv en motivatiebrief zijn bijgesloten. Na sluitingsdatum is het niet meer mogelijk om je sollicitatie in behandeling te nemen. Houd er rekening mee dat het solliciteren technische problemen met zich mee kan brengen. Wacht hiermee dus niet tot het laatste moment.
Solliciteren bij de Belastingdienst
Het sollicitatietraject bij de Belastingdienst loopt via onderstaande stappen. Hiermee willen we zoveel mogelijk te weten komen over jou, maar laten we je ook kennismaken met ons.
1. Sollicitatie + selectie
2. Voorselectietest
3. Sollicitatiegesprek
4. Assessment
5. Arbeidsvoorwaarden
Meer over de sollicitatieprocedure?
Neem contact op met Kezban Sengun-Unal, adviseur Werving & Selectie
Contact via Whatsapp
06 - 15 30 15 92
Meer over de vacature?
Neem contact op met Milou Beukeboom, Teamleider
Contact via Whatsapp
06 - 11 75 32 43
Software engineer Applicatiebeheerder Web Developer Systeembeheerder Full Stack Developer Software Developer PHP Developer Java Developer IT Manager Devops Engineer
Tweakers vormt samen met
Hardware Info,
AutoTrack,
Gaspedaal.nl,
Nationale Vacaturebank,
Intermediair en
Independer
DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022
•
Hosting door True