Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4.5
Score: 5
10
Score: 4
5
Score: 3
0
Score: 2
0
Score: 1
0
+2
eymey 16 april 2018
De reviewer ontving een beloning voor het schrijven van deze review, bijvoorbeeld korting op de aanschaf.

TP-Link EAP245 v1

Een solide presterend (zowel qua snelheid als stabiliteit) Access Point met PoE en (systeem-)plafondmontage. Zoek je naar een betaalbare betrouwbare WIFI oplossing voor je MKB bedrijf of gewoon voor thuis, met mogelijkheid om AP's centraal te beheren, dan kan deze zeker op je shortlist!

Pluspunten

  • Goede prijs-prestatieverhouding
  • 802.3at (PoE icm. Gigabit Ethernet)
  • Zowel stand-alone (ingebouwde Web UI) als controller-beheerd
  • Band Steering
  • Mogelijkheden voor Captive Portal (gastennetwerk met vouchers, etc.)
  • Integratie met (bedrijfs-)netwerk met VLAN ondersteuning, radius authenticatie, etc.
  • WIFI volgens schedules aan en uit te zetten

Minpunten

  • Geen ondersteuning voor DFS kanalen (slechts 4 kanalen op 5 Ghz.)
  • Band Steering alleen mogelijk icm. controller
  • Controller software voor Linux (op moment van schrijven) niet up to date
  • Slordigheden (bv. EAP niet te adopteren als admin ww te sterk is)

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 5
Beheerbaarheid Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 5
Featureset Score: 5
Prestaties Score: 4

+2
rapidgorgon 26 oktober 2017 Product gekocht

TP-Link EAP245 v1

Degelijke access point. De hardware is zeer gelijkaardig aan de Ubiquiti Unifi AC PRO, maar is aanzienlijk goedkoper. De firmware van TP-Link beperkt echter de functionaliteit in de 5GHz band. Door LEDE te installeren kan je de uitgeschakelde DFS kanalen echter alsnog gebruiken.

Pluspunten

  • Makkelijk monteerbaar
  • Courante Qualcomm hardware (alternatieve firmware)
  • LED uitschakelbaar
  • POE+ (802.3at) ondersteuning

Minpunten

  • Beperkte out-of-the-box 5GHz ondersteuning
  • Alternatieve firmware installeren vereist soldeerwerk
  • Geen IPv6 ondersteuning met standaard firmware

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 5
Beheerbaarheid Score: 4
Ondersteuning Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 5
Featureset Score: 4
Prestaties Score: 5

+2
bas-r 18 maart 2018
De reviewer heeft het product gekregen in ruil voor het schrijven van deze review.

TP-Link EAP245 v1

De TP-Link EAP245 is een betaalbaar access point wat goed presteert qua snelheid, wat minder qua bereik en mooie volwassen controller software heeft, met Radius mogelijkheid, VLAN’s en centraal management van SSID’s en firmware. Windows Server is vereist om van de laatste firmware op de AP’s te gebruiken.

Pluspunten

  • Gratis controller software
  • Uitgebreide controller software
  • Simpele installatie
  • Montagemateriaal ook voor systeemplafond
  • Ruim voldoende prestaties
  • LED uitschakelbaar in controller

Minpunten

  • Controller software alleen onder Windows up-to-date

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 4
Beheerbaarheid Score: 4
Ondersteuning Score: 3
Betrouwbaarheid Score: 4
Featureset Score: 4
Prestaties Score: 3

+1
recombinator 16 juni 2017 Product gekocht

TP-Link EAP245 v1

Mooie access-points van klein formaat. Simpel te configureren maar mist wel een aantal opties die zeer prettig zouden zijn.

Pluspunten

  • Klein formaat
  • Voelen robuust aan
  • LED kan uit
  • Multiple SSID's
  • Vlan ondersteuning
  • Radio Scheduling
  • Super simpele GUI
  • Heb ik al gezegd dat de GUI super simpel is? :-)

Minpunten

  • 5GHZ channels gelimiteerd
  • Geen regio selectie
  • Geavanceerde tweak setting gelimiteerd
  • Geen Beamforming
  • Geen DFS channels in de huidige firmware
  • dus op 5Ghz slechts 4 kanalen beschikbaar

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 5
Beheerbaarheid Score: 5
Ondersteuning Score: 3
Betrouwbaarheid Score: 4
Featureset Score: 4
Prestaties Score: 5

RobbyTown 30 april 2022 Product gekocht

TP-Link EAP245 v3

Deze gekocht in een set met de OC200. Samen met de OC200 word het pas een leuke set. Kun alles in 1x updaten en koop je een nieuwe dan die zo geconfigureerd. Bereik en snelheid is prima.

Pluspunten

  • Prima snelheid
  • Professionele beheer software
  • Makkelijk uit te breiden met meer access points
  • Samen met de OC200 bijna plug-and-play
  • PoE injector meegeleverd
  • 2de Ethernet poort

Minpunten

  • EAP245 ook zonder PoE injector verkopen? Ik heb ze nu over...

Eindoordeel

Score: 5
Tom-jvl 22 januari 2022 Product gekocht

TP-Link EAP245 v3

Zeer goed werkend AP. Makkelijk in te stellen en meerdere te adopteren in je netwerk. Alleen V3 geschikt voor SDN.

Pluspunten

  • Goede kwaliteit
  • Gratis beheer software
  • Makkelijk meerdere in te stellen
  • Zowel via PoE als met adapter aan te sluiten.

Minpunten

  • De AP’s worden bij elke volgende versie groter, veel loze ruimte in de behuizing

Eindoordeel

Score: 5
Natriumlamp 3 oktober 2021 Product gekocht

TP-Link EAP245 v3

Gekocht om aan het platfond te hangen in de woonkamer (een router in de meterkast was alleen maar ellende). Keuze was gevallen op TP-Link hardware omdat deze geen controller nodig hebben. Kan dus prima geïntegreerd worden in een bestaande omgeving. Top!

Pluspunten

  • Instellingen via web interface (geen Omada vereist)
  • POE adapter meegeleverd
  • Web interface overzichtelijk en responsive.
  • Meerdere SSID's instellen mogelijk
  • Guest Network optie in het AP zelf

Minpunten

  • Geen tot nu toe.

Eindoordeel

Score: 5
Scoutertje 21 februari 2021 Product gekocht

TP-Link EAP245 v3

Tot nu toe erg positief. Access points werken uit de doos. De switches (ook TP-Link) schakelden automatisch de PoE in. Het aansluiten op de Omada-software ging met een hik. Duurde even voordat ik in de gaten had dat de firewall ze blokkeerde. Ook moest laatste firmware worden geïnstalleerd.

Pluspunten

  • werkt onmiddelijk
  • werkt (nagenoeg) onmiddelijk via Omada
  • alle (voor mij) wensbare instellingen mogelijk

Minpunten

  • beetje prijzig (corona-effect?)
  • PoE injector los verkopen? Ik heb ze nu over...

Eindoordeel

Score: 5
hapieters 14 juni 2020 Product gekocht

TP-Link EAP245 v3

Deze acces point presteerd boven verwachting, wat een bereik. Heb deze in de bijkeuken geplaats en in de grarage die 50 meter verder staat heb ik nog goed bereik. Het signaal heb ik in de garage gemeten en is rond de 55%. Top product.

Pluspunten

  • Uitmuntend goed bereik
  • PoE+
  • extra lan poort
  • eenvouwdig in te stellen

Minpunten

  • handleiding

Eindoordeel

Score: 5
redniels 9 april 2020 Product gekocht

TP-Link EAP245 v3

3 van deze en de OC200 controller gekocht om voor eens en voor altijd het wifiprobleem in huis op te lossen. Gelukt :-) De installatie was niet ingewikkeld, tweakniveau 5/10. De interface is niet zo "slick" als Ubiquiti maar daar betaal je ook fors minder voor. Aanrader.

Pluspunten

  • goed signaal
  • werkende roaming
  • niet te duur
  • centraal te managen
  • meerdere SSID's
  • vlan ondersteuning
  • extra 1 GBps ethernet aansluiting
  • PoE + PoE injector in doos!

Minpunten

  • golfjes design is meeeeeh
  • bereik kan altijd beter
  • geen https op de oc200 controller.

Eindoordeel

Score: 5
Mr.Aargh 10 januari 2020 Product gekocht

TP-Link EAP245 v3

Past goed in de suite met de OMADA controller software. Bereik is erg goed en het signaal is sterk. Montage tussen EAP245 en EAP320 is compleet anders, dus niet uitwisselbaar met andere beugels. PoE via simpele PoE switch werkt perfect (PoE injector meegeleverd indien nodig) Geen speciale 802.3at voeding nodig

Pluspunten

  • Simpel
  • Snel

Minpunten

  • Prijs

Eindoordeel

Score: 5
CAP-Team 8 januari 2020 Product gekocht

TP-Link EAP245 v3

Makkelijk te installeren, ik had de beheer software al geconfigureerd op mijn server. Daarna kwestie van AP adopteren en gaan. Goede snelheden. En makkelijk met meer AP's uit te breiden.

Pluspunten

  • Makkelijk te installeren
  • Professionele beheer software
  • Makkelijk uit te breiden met meer access points
  • Goede netwerk snelheid
  • PoE injector meegeleverd

Minpunten

  • Geen netwerkkabels meegeleverd

Eindoordeel

Score: 5
Maurice_1984 19 december 2019 Product gekocht

TP-Link EAP245 v3

Dit accespoint gekocht vanwege tegenvallende prestaties Ziggo modem. De snelheid is enorm. Ik haal over de gehele benedenverdieping de beloofde snelheid van de provider. Geen haperingen of herstarten nodig. Met een beetje gezond verstand gemakkelijk in te stellen. Ook door een leek.

Pluspunten

  • prijs
  • geen onaardig design
  • altijd snel internet

Minpunten

  • 5 GHZ kanalen beperkt hoewel ik er niks van merk in mijn situatie
  • geen controller voor mac

Eindoordeel

Score: 5
Lana Scolaro 29 oktober 2019 Product gekocht

TP-Link EAP245 v3

toch maar besteld omdat ik thuis op zolder geen wifi heb en in de woonkamer wel. dus heb ik deze besteld nu kan ik boven ook netflixen

Pluspunten

  • mooie afwerking
  • sterk signaal

Minpunten

  • Ja eigelijk niks

Eindoordeel

Score: 5
Henk-B 9 augustus 2017 Product gekocht

TP-Link EAP245 v1

Ogenschijnlijk een goed Access Point echter zonder directe installatie-info. Uiteindelijk na een mail met de producent snel geïnstalleerd. Voor installatie-info zie de link bij negatieve punten. Daarnaast moet er nog de Discovery_Tool gedownload worden, zie ook hieronder. Hoe instellingen gemaakt kunnen worden, zoals een gast-netwerk moet ik nog uitvogelen.

Pluspunten

  • Prima prijs voor een Dual 1.750
  • Snelle en concrete klantenservice.
  • Na info: Supersnel geinstalleerd.
  • 'n Beetje groot maar is mee te leven.

Minpunten

  • Geen installatie software en instructie
  • Grote zoektocht naar info.
  • Software zit ergens op de fabrikant-site 'verstopt'; zie hieronder
  • https://tinyurl.com/yd37pjry
  • Instructievideo zie hieronder:
  • https://tinyurl.com/ybd6k39y

Eindoordeel

Score: 4
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een TP-Link EAP245?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review


Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee