Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie
Stel een vraag

Discussieer mee of stel een vraag

Filters - Verfijn resultaten

Topictype

CategorieŽn

AND

Onderwerpen

AND

Subforum

Datumbereik

Topicstarter

Topicstatus

50 topics - Pagina 1 van 2

Probleem met onboard NIC

31-10-2015 discussie 11
Ik heb een vervelend probleem met m'n onboard NIC (Realtek PCIe GBE Family Controller). Telkens als ik m'n computer opstart, is de snelheid tot 10 Mpbs beperkt. Ik moet telkens via Device Manager het onding verwijderen en naar nieuwe hardware scannen als ik 100 Mbps wil halen.

Iemand een idee hoe dat komt?

Ik heb reeds de laatste driver geÔnstalleerd.
OS is Windows 10 64-bit.
Kabels zijn in orde. (Cat 5e)
Moederbord is een MSI B85-G41 PC MATE.

Onboard Ethernet adapter werkt niet.

20-12-2014 discussie 2
Hallo, fijn dat je de moeite neemt om me hierbij te helpen, of in ieder geval dit topic te lezen.
ik krijg m'n internet niet aan de praat op een P5QL moederbord waar ik windows 8 op heb geinstalleerd.
Het gekke is dat het vanochtend heel even gewerkt heeft waarna hij toch weer stopte na een reboot. Vanochtend stond er ook nog een network adapter in device manager. Ik kan me niks bedenken wat anders is na deze reboot waardoor het niet meer zou werken.

Ik heb al vanalles geprobeerd maar krijg toch echt geen internet meer. Als ik dezelfde internet kabel in mijn andere pc steek krijg ik wel internet op deze PC.

Dit heb ik al geprobeerd:
- drivers installeren (er zijn verschillende te vinden op internet, maar de drivers vinden het device niet)
- de controller aanzetten en uitzetten in de BIOS.
- BIOS updaten
- batterij uit het moederbord halen en er weer indoen.

Ik sta op het punt een PCI netwerk kaart te kopen, maar misschien kan dit gewoon opgelost worden.
Iemand ideŽen? Of wat goede futureproof netwerk kaarten?

[Mediaplayer] Xtreamer - Ervaringen deel 2

19-10-2014 discussie 2.918
http://xtreamer.net/images/general/xtremer_logo.jpg

Inleiding

De Xtreamer is een nieuwe mediaplayer die, in tegenstelling tot veel huidige mediaplayers zoals de Popcornhour en TVIX, is gebasseerd op de Realtek 128X chipset. Enkele maanden geleden werd deze speler aangekondigd en beloofde vrijwel alle soorten media af te spelen voor slechts 99,- euro. De verwachtingen waren dan ook hooggespannen. Inmiddels is deze speler enkele maanden op de markt en kan geconcludeerd worden dat hij, ondanks enkele tekortkomingen, zijn beloftes waarmaakt. Hopelijk zullen de meeste tekortkomingen in een volgende firmware release opgelost worden. Wel moet gezegd worden dat er inmiddels meerdere mediaspelers gebasseerd op de nieuwe Realtek chipset uit zijn gekomen, die ook voor een lage prijs te koop zijn.

Waarom Xtreamer:Waarom geen Xtreamer:Tot slot:
  • Vragen mbt levertijd en dergelijke kunnen in dit topic in het Shopping Forum. De leverproblemen die in het begin speelden zijn in ieder geval zo goed als voorbij
  • Specifieke problemen verdienen een eigen topic. Dit topic is alleen bedoeld om ervaringen uit te wisselen

Inhoudsopgave


Specificaties

http://xtreamer.net/dynamics/uf/images/specs.jpg
  • Connectivity
    • UPnP SSDP
    • UPnP AV
    • SMB/CIFS
    • NFS
  • Web services
    • Video: YouTube, Picasa, Yahoo Video, CNN, NBC Today, CBS Face the Nation and more
    • Audio: Live365 Radio, iPodcast, Radiobox, ABC News, BBC Podcast, CNN News , Indiefeed, Jamendo
    • Photo: Picasaweb
    • RSS feed: Yahoo! Weather, Yahoo! News, Yahoo! Xchange, MSNBC News and more
  • Media files supported
    • Video containers:
      • MPEG1/2/4 Elementary (M1V, M2V, M4V), MPEG1/2 PS (M2P, MPG), MPEG2 Transport Stream (TS, TP, TRP, M2T, M2TS, MTS), VOB, AVI, ASF, WMV, Matroska (MKV), AVC HD, MOV (H.264), MP4, RMP4, FLV - Flash Video
    • Video codecs:
      • XVID SD/HD, MPEG-1, MPEG-2 + MP@HL, MPEG-4.2 + ASP@L5, 720p, 1-point GMC, WMV9 + MP@HL, H.264 + BP@L3 + MP@L4.0 + HP@L4.0 + HP@L4.1, VC-1 + MP@HL + AP@L3
    • Audio containers:
      • AAC, M4A, MPEG audio(MP1, MP2, MP3, MPA), WAV, WMA, FLAC, OGG
    • Audio codecs:
      • Dolby Digital, DTS (DTS DownMix Supported), WMA, WMA Pro, AAC, MP1, MP2, MP3, LPCM, FLAC, Vorbis
    • Audio pass through:
      • DTS, Dolby Digital, DTS-HD MA, DTS-HD HR, Dolby True HD, Dolby Digital Plus
    • Photo formats:
      • JPEG, BMP, PNG, GIF, HD JPEG
    • Other formats:
      • ISO, IFO, FLV, RM, RA, RAM
    • Subtitle formats:
      • SRT, SMI, SUB, SSA, IDX
    • Streaming formats:
      • RTSP, FLV
  • Chipset
    • Realtek 128X (Special Edition)
  • Memory
    • 256MB DDR SDRAM, 128MB Flash
  • Audio/Video outputs
    • HDMI v1.3a (up to 1080p)
    • Composite Video
    • Stereo Analog Audio
    • S/PDIF Optical Digital Audio
  • Interface
    • 1x USB 2.0 slave
    • 2x USB 2.0 host
    • Internal SATA
  • Network
    • Ethernet 10/100
    • WIFI USB Antenna 802.11n (optional)
  • Power
    • 12V DC, 3A
  • Dimension
    • Width 10.5"(180mm) x Depth 1.25" (32mm) x Height 2.25" (82mm)
    • Weight
    • 2.2 lbs (1Kg)
  • Package Content
    • Xtreamer (HDD not included)
    • 100~240V Power Adapter
    • 1.5M length HDMI cable (optional)
    • WiFi 802.11n USB Antenna (optional)
    • Audio & Video Cables
    • Remote Control with 2 "AAA" batteries
    • USB Slave cable
    • Quick start guide

Veelgestelde vragen

Speelt de Xtreamer alle ondersteunde formaten probleemloos af?
Over het algemeen kan gesteld worden dat zo'n 90% tot 95% van de formaten probleemloos kunnen worden afgespeeld. Er zijn echter bepaalde exotische coderingen welke voor problemen kunnen zorgen. Denk hierbij aan bitrates > 40Mb en/of > 12 refframes. Dit geldt echter niet alleen voor de Xtreamer, de meeste NMT's kennen dit probleem. Uiteraard streeft men erna om dit percentage met elke nieuwe firmware release te verhogen.

Dus er zit een luidruchtige fan in?
Ja er zit een fan in. Het lawaai dat deze fan maakt is nogal wisselend per Xtreamer. De meeste gebruikers hebben er geen last van, maar er zijn toch wel een flink aantal mensen die zich er behoorlijk aan storen. Het lijkt een beetje een kwestie van geluk en subjectiviteit te zijn.
In de huidige firmware is de fanspeed in te stellen op Off, Low, Medium en High waarbij High door alle gebruikers als een vliegtuig wordt omschreven. Ook kan de fan in stappen van 0 tot 50 ingesteld worden. Hoewel het aanbevolen wordt de fan niet uit te zetten, zijn er genoeg gebruikers die hun Xtreamer zonder fan aan laten draaien.
Alternatieve mods voor de fan zijn hier en in verscheidene topics hier te vinden. De eerste hiervan is zelfs met behoud van garantie.

Dus er zijn HDMI handshake problemen?
Het blijkt dat sommige tv's/receivers/av-switches ed niet compatible zijn met de hdmi uitgang van de Xtreamer. Dit zou te maken hebben met hdmi-handshake problemen. Een lijst met apparatuur die dit probleem vertoont is bij mijn weten helaas ook niet beschikbaar. Je kan hiervoor op dit en het Xtreamer forum proberen te zoeken. Sinds firmware 2.1.0 zijn een hoop probleem hiermee verholpen. Er blijven echter nog steeds probleem tv's. Uiteraard wordt beloofd dit met toekomstige firmwares op te lossen.

Volledig open source
In tegenstelling tot wat bij de introductie beloofd is, namelijk het volledig vrijgeven van de sourcecode, is men hier nu vanaf gestapt. De gebruikte source is vrijgegeven, maar de belangrijkste component, de zogenaamde DvdPlayer applicatie (welke kort gezegd zorgt voor het beeld en geluid), wordt niet vrijgegeven. Ergens is dit begrijpelijk aangezien men ook onder NDA's van Realtek staat, maar toch is dit op z'n zachtst gezegd nogal zuur. Men zegt dat indien je een NDA tekent, je de source kan krijgen en zodoende applicaties voor de Xtreamer kan ontwikkelen. Er is tot op heden echter nog geen enkel bericht van een gebruiker die dit daadwerkelijk gedaan heeft. De source is hier te vinden en het discussie topic hierover hier.

Kan de Xtreamer dvd menu's ook weergeven?
Dvd menu's worden volledig ondersteund. Ook van .iso's worden de menu's ondersteund.

Kan de Xtreamer AVCHD en BlueRay iso's weergeven?
Dit kan sinds firmware 2.0.0. Menu's worden nog niet ondersteund.

Kan ik probleemloos 1080p streamen over wifi?
Dit is (nog) niet mogelijk, de performance van de wifi adapter is hiervoor nog onder de maat. Men probeert dit dmv nieuwe firmware releases mogelijk te maken maar of dit lukt is uiteraard afwachten. 720p schijnt wel al mogelijk te zijn.

Hoe is de weergave van foto's want op NMT X was dit bagger/traag/onwerkbaar
Dit is met de Xtreamer wel goed voor elkaar. Dwz dat de interface en slideshow vlot reageert. Natuurlijk maakt het wel een groot verschil in snelheid of je foto's van 1MB of van 25MB bekijkt.

Is het mogelijk een externe harde schijf op de Xtreamer aan te sluiten en vervolgens mediabestanden via de Xtreamer op de tv af te spelen?
Dit is mogelijk. Ook de andere kant op werkt (de Xtreamer als een externe hd aan je pc hangen).

Is het mogelijk een externe usb dvd speler aan te sluiten en zo (originele) dvd's af te spelen?
Dit is mogelijk. Originele css encrypted dvd's worden ondersteund evenals backups en 'gewone' data dvd's met media bestanden.

Kan ik ook een usb hub aansluiten en zodoende meer apparaten aansluiten?
Dit wordt ondersteund en hierdoor is het mogelijk om bijvoorbeeld de opslagcapaciteit te vergroten.

Welke harde schijven worden ondersteund?
Enkele harddisks worden hier door XtreamerAdmin aanbevolen. Verder is er hier een topic over. In principe moeten de meeste schijven gewoon werken.

Kan deze speler de ondertiteling versnellen of vertragen wanneer deze uit sync is?
Ja, dit is mogelijk.

Kan deze speler de audio via de optical out vertragen om een lipsync te verkrijgen met de TV?
Dit is helaas niet mogelijk. Het is ook niet bekend of dit in een later firmware toegevoegd zal worden.

Kan ik ook al zelf applicaties op de Xtreamer installeren?
Dit is al wel in beperkte mate mogelijk. Er is nog geen zogenaamde toolchain beschikbaar om zelf applicaties te compileren, wel is het al gelukt middels Optware applicaties te installeren. Dit is niet voor totale noobs, maar met een beetje gezond verstand kom je een heel eind. Zie hiervoor dit topic en dan in het bijzonder deze post.
Nzb's downloaden kan middels nzbget en hier is een redelijke foolproof methode voor gemaakt (die nog niet door veel mensen is uitgetest).

Firmware


Links

Beste audio-kwaliteit uit een goede koptelefoon.

20-10-2013 discussie 2
Beste Tweakers,

Ik wil binnenkort op basis van heel veel positieve reviews de Audio-Technica ATH-M50 aanschaffen.

Als ik met mijn computer (waarop ik voor 99% van de tijd de M50's ga gebruiken) muziek luister op mijn huidige koptelefoon (Klipsch s4i) Klinkt het geluid een heel stuk minder goed dan op m'n samsung galaxy s3 telefoon. Dit gaat dus via de interne geluidskaart van m'n computer (ALC898 geluidskaart).

Ik heb geen idee hoe ik dit kan verbeteren. Ik zie veel dingen op het internet, zoals geluidskaarten en headphone amps en DAC's, maar echt veel wijzer van wat ik nou het beste kan kopen wordt ik ook niet.

Ik heb geen heel groot budget, maar wat denken jullie dat ik het beste kan kopen voor een goeie audio kwaliteit voor muziek?

Alvast hartstikke bedankt voor de reacties!

Verschil Realtek AC 97 en HD Audio 2.70

07-02-2013 discussie 10
Wil deze week weer eens een cleane install doen van Win7 aangezien ik sinds kort last heb van 'freezes' en al wat langere tijd van 'stuttering' bij 1 van mijn 2 geluidskaarten.
Vermoed dat e.e.a een driver-probleem is dus ik wil alles zo clean mogelijk krijgen.

Ben een beetje uit de materie en waar ik nu niet uitkom is het verschil tussen deze 2 drivers.
Ik heb een Asus 5PK SE/EPU moederbord met een Realtek ALC883.

Zowel de Realtek AC 97 als de HD Audio 2.70 ondersteunen deze geluidskaart. Ik kom er alleen niet achter wat nou het verschil is. Is de HD de opvolger van de AC en hoef ik dus alleen de HD 2.70 te installeren of dienen ze beiden een ander doel en kan ik ze naast elkaar installeren?

Realtek HD Audio Manager werkt niet onder Win7 64 bit

22-10-2012 discussie 11
Beste Tweakers,

Sinds kort ben ik van Win7 32 bit overgestapt naar 64 bit, omdat ik een geheugen upgrade naar 8 GB heb gedaan. Nu heb ik een probleempje met met Realtek HD Audio Manager.

Onder 32 bit had ik nadat ik de officiele driver van Asus installeerde een leuke HD Audio Manager van Realtek. Hierin kon je o.a. instellen dat audio zowel over de line-out achter de PC en de front jack tegelijkertijd wordt afgespeeld.
Dit vind ik fijn omdat ik mijn headset altijd in m'n PC laat zitten en ik dus geen zin heb om de headset steeds in te pluggen als ik hem wil gebruiken, maar ook altijd m'n speakers direct wil kunnen gebruiken als ik m'n receiver aanzet, zonder dat ik eerst m'n headset uit moet pluggen.

Onder 64 bit werkt die Realtek HD Audio Manager niet meer. Ik heb exact dezelfde drivers weer geinstalleerd als die ik onder 32 bit gebruikte, en het geluid werkt wel prima. Maar die HD Audio Manager heb ik niet. Hij staat niet in de systray (nee, ook niet verborgen) en in het Configuratiescherm is er ook geen icoontje van te vinden.

Onder C:\Program Files (x86)\Realtek\Audio\Drivers\WDM vind ik een paar executables die zouden kunnen helpen:
RTLCPL.exe
RTHDCPL.exe

Respectievelijk Realtek Control Panel en Realtek HD Control Panel. Als ik die aanklik gebeurt er echter niets.

Bij de geluidsinstellingen van Windows kan ik wel iets instellen, maar niet de dingen die ik wil (afzonderlijk/tegelijk laten afspelen op beide jacks).

Dit kon ik onder Win7 32 bit dus wel.

Ik heb trouwens een Asus P6P67-M Pro en gebruik de drivers van de site van Asus.

Groeten,

Compizfox

ruis op de audio aansluitingen ASRock Z68 EXtreme 4

20-06-2012 discussie 11
Beste medetweakers.

Ik heb sinds een tijdje al dit mobo -ASRock EX4 gen 3- in mijn kast hangen en werkt prima m.u.v. dat het signaal van de microfoon wat ruis bevatte zo nu en dan (an sich geen ramp, gaf slechte kwaliteit de schuld).
Van de week een wat duurdere headset gehaald (roccat Kave met 5.1) en nu is de ruis ook op het audio signaal (heb dit ook getest met oude headset daar was het nu ook) en dit is bloed irritant want zelfs op het desktop is er dat lichte ruis geluid op de achtergrond wat begint zodra windows oplaadt.

Ik heb al gekeken naar de aansluitingen maar die zijn verders niet vuil of beschadigd, de kabels lopen niet langs -veel- stroomkabels, of in elk geval niet meer dan eerst.
Headset op een ander systeem geprobeerd (werkt foutloos, dus niet de headset).
Drivers van ASRock -Realtek- gedownload en geupdate, ook niks.
Gecontroleerd of de Realtek driver uberhaupt op 5.1 stondt (ook allemaal goed).
Na mijn weten lopen er ook geen kabels in de kast langs de componenten gezien deze achter de backplate zitten.

Kreeg via google het advies om C1E (?) in de OC settings te disabelen in de bios en om power modus op saving te zetten, dit maakte het ruis zachter maar nog steeds hoorbaar.

Ik meen dus dat het in de software ergens zit maar ik heb geen flauw benul waar te zoeken, enig advies/tips is dus welkom.

Inventaris van de pc:
inventaris: Big Black and Heavy

Kappotte onboard geluids-chip

07-04-2012 discussie 1
Hey mede tweakers,

Gisteravond is mijn geluid er mee opgehouden tijdens een feest. Sindsdien krijg ik er met Windows 7 en 8 geen geluid meer uit de speakers. De geluidschip (die van Realtek) zit op Gigabyte's GA-970A-UD3 moederbord en heeft altijd bijzonder goed gepresteerd. Tot gister dan.

Met behulp van een Ubuntu Live Cd ben ik er achter gekomen dat er nog wel geluid uit komt maar alleen het linker kanaal. De front poort doet het wel volledig. Ditzelfde effect kan ik creŽren d.m.v. de Asio4All drivers. Alle drivers zijn meerdere keren opnieuw geÔnstalleerd, zonder resultaat. Windows ziet ook niet meer of een kabel is aangesloten aan de poort, wat daarvoor nog wel het geval was. Standaard speelt hij nu af vanaf de optische en digitale aansluiting.

Betekend dit het einde van die Realtek chip? Of heeft dit een andere oorzaak?
Alvast hartelijk dank,

mr32

netwerkdriver error WHS11

31-12-2011 discussie 2
Hallo allemaal,

Ik probeer de hele avond al Windows Home Server 2011 te installeren maar hij loopt steeds vast op een bepaald punt.

WHS is geinstalleerd en start dan voor het eerst op. Er komt dan een scherm tevoorschijn waarin je uiteindelijk de server wat gaat instellen.
Echter na wat zoek werk van Windows krijg ik constant de error dat er een fout is opgetreden tijdens het installeren en dat hij het juiste stuurprogramma voor het apparaat niet kan vinden.
Ik kan hier kiezen voor handmatig installeren en opnieuw opstarten.
Wanneer ik dus kies voor handmatig installeren krijg ik devicemanager voor mijn neus. Via deze weg geprobeerd te installeren vanaf de schijf die bij het mobo geleverd werd. Echter na het installeren en een keer rebooten komt hij weer met dezelfde melding...

Ik snap er echt geen bal van dus hoop dat er iemand weet hoe ik dit kan oplossen..

Specs:
MSI 760GM-P23 (FX)
AMD X2 250
4GB 1333Mhz CL9 Compustocx
De netwerk chip die op het bord zit is een Realtek RTL8111E

Alvast bedankt!

NIC wil niet op Gbit connecten

26-12-2011 discussie 2
Mijn onboard netwerkkaart op een Asus P6T weigert om te connecten met Gbit.
Dit heeft in het verleden altijd feilloos gewerkt.
De pc zit op een netgear gbit switch met een cat6 kabel.
Wat heb ik tot nu toe geprobeerd:
Andere drivers
andere kabel, deze kabel geeft met andere pc wel netjes 1gbit.
andere poort op de switch
Switchpoort geprobeerd die wel Gbit connectie heeft richting de router.
In windows Gbit geprobeerd te forceren. connectie blijft 100mbit.

Pc draait op Windows 7 64Bit

Freeze met soundloop problemen

02-10-2011 discussie 27
He, het begint meteen al, ik moet een subforum kiezen. Lastig als juist je vraag is aan welk onderdeel van je PC het probleem ligt :P

Maar het probleem is dat ik in verschillende games soms een rare crash heb. Ik heb dit onder verschillende games. Wat er gebeurt:

Ik ben rustig aan het spelen. En pats, het scherm hangt en er staan allemaal rare blokjes (soort van artifacts) over mijn scherm. Het achtergrondgeluid van de game (wind, fluitende vogels, dat soort dingen) hoor je nog.
Mijn PC hangt dan nog niet, vrienden kunnen me dan nog gewoon verstaan op Mumble bijvoorbeeld. Maar vanaf dan begint er binnen 10 seconden altijd een 'korte' soundloop, prrrrrrrrrrr...
En dan is hij gecrasht. Ik moet dan een hard reset doen.


Eerst dacht ik dat het een probleem was van Bad Company 2, omdat ik de crash toen alleen nog maar daarin had gehad. Maar ik heb het nu ook al een paar keer in Crysis, Crysis Warhead, Lead and Gold en Mirror's Egde gehad. Ligt dus toch niet aan Bad Company 2...

Wat ook raar is, is dat het totaal onregelmatig is. Ik kan soms dagen lang - 5 uur per dag oid - spelen zonder enige crash. En soms heb ik een dag dat het totaal niet meezit, heb dan echt elke 15 minuten een crash.

Ik heb mijn systeem overgeclockt, maar ik heb een tijdje terug het ook wel eens zonder overclock geprobeerd dacht ik, en toen had ik ook crashes als ik het me goed herinner. Ik zal voor de zekerheid het nog even goed testen.

Mijn systeemspecs:

- Windows 7
- Intel E5300
- MSI P43 Neo
- Realtek onboard audio
- Sapphire HD4870 512MB
- Cooler-Master GX550
- 2 GB geheugen
- Logitech G15
- amBX set

Verder:
- RAM is getest met memtest86+
- RAM-voltages staan goed
- Voeding levert genoeg
- Ik heb de laatste drivers voor de videokaart
- Ik heb de laatste drivers voor de geluidskaart
- amBX uitzetten werkt niet

Vandaag had ik dus weer zo'n periode dat hij alsmaar crasht. Is al de derde crash vandaag geloof ik, en ik ben het aardig zat. Ik wil dus nu wel eens uitzoeken waar dit nu aan ligt.

Iemand ideeŽn?

Gedeelte geluid mist

26-09-2011 discussie 5
Allereerst excuses voor de waardeloze topictitel, ik wist niet hoe het beter te omschrijven in steekwoorden.

Het is als volgt: mijn mediacenter (al een jaar ong in gebruik) draait altijd alles prima. Alle films/series/watdanook werkt naar behoren. Echter, nu wilde ik net een film opzetten, mist er een "gedeelte" van het geluid.

Hoe bedoel je mist, nou, de achtergrondgeluiden zijn duidelijk hoorbaar (denk aan iemand die zijn sleutels weggooit, glas dat breekt, enzovoorts) maar de stemmen en gesprekken van personen zijn slecht als een zeer zachte brom op de achtergrond aanwezig.

Wat heb ik al geprobeerd:

-Film afspelen op mijn laptop: geluid werkt naar behoren (laptop gebruikt ook realtek HD audio, net zoals de mediacenter)
-Andere film afspelen op mediacenter: daar werkt het geluid prima
-Drivers verwijdert van geluidskaart, nieuwste gedownload en geinstalleerd(realtek HD audio)
-PC opnieuw opgestart(duh...)
-Aansluiting speakers gecheckt, niks mis (Logitech Z-2300, ook al werken andere films prima...)
-Afgespeelt met VLC media player en Windows Media Player

Nu ben ik toch even uit mijn opties. Iemand enig idee wat ik over het hoofd zie/nog kan proberen?

Realtek RTL8111E ???

05-09-2011 discussie 3
Goed

heb eens een rare vraag
Heb een moederbord van Asus de P8P67 LE
hierop zit een Realtek RTL8111E

Nu gaan we de drivers downloaden en installeren maar
na dit gedaan te hebben staat er iets heel anders namelijk

Realtek PCIe GBE Family Controller


Realtek RTL8168/8111 PCI-E Gigabit Ethernet Adapter
(PHY: Realtek RTL8211/8212)


Nu maak ik de INF open en kijk of ik hem daar terug vind maar helaas hij staat er niet tussen

RTL8169.DeviceDesc = "Realtek PCI GBE Family Controller"
R8169C7k.DeviceDesc = "Realtek PCI GBE Family Controller"
RTL8168.DeviceDesc = "Realtek PCIe GBE Family Controller"
RTL8136.DeviceDesc = "Realtek PCIe FE Family Controller"
RTL8136HP.DeviceDesc = "Realtek PCIe FE Family Controller"
RTL8168C.DeviceDesc = "Realtek PCIe GBE Family Controller"
RTL8168D.DeviceDesc = "Realtek PCIe GBE Family Controller"
RTL8168DP.DeviceDesc = "Realtek PCIe GBE Family Controller"
RTL8168E.DeviceDesc = "Realtek PCIe GBE Family Controller"
RTL8168F.DeviceDesc = "Realtek PCIe GBE Family Controller"
RTL8102.DeviceDesc = "Realtek PCIe FE Family Controller"
RTL8401.DeviceDesc = "Realtek PCIe FE Family Controller"
RTL8104.DeviceDesc = "Realtek PCIe FE Family Controller"
RTL8112.DeviceDesc = "Realtek PCIe GBE Family Controller"
RTL8112L.DeviceDesc = "Realtek PCIe GBE Family Controller"
RTL8131.DeviceDesc = "Realtek PCIe FE Family Controller"
RTL8105.DeviceDesc = "Realtek PCIe FE Family Controller"

nou begrijp ik het niet hoe kan het dat deze driver wel werkt ?
nu is er vandaag een tool uitgebracht
http://www.gigabyte.com/support-downloads/Utility.aspx?cg=2
genaamd Realtek RTL8111E LAN Optimizer Version 1.0.1.5
gaan we die downloaden en installeren dan ho maar gaat niet werken krijg dan een melding
NOT SUPPORT THIS PLATFORM
komt dat nou omdat die RTL8111E niet in de inf staat of moet ik het ergens anders zoeken??
( of is dit alleen voor gigabyte gemaakt )

Roccat Kave 5.1 geen bas in games/muziek/films

31-08-2011 discussie 7
Ik heb sinds gisteren een Roccat Kave 5.1 headset en helaas wat problemen hiermee.
Zodra ik de headset netjes instel in de Realtek HD Audiomanager dan functioneerd alles. Zodra ik de subwoofer aanklik dan hoor en voel ik mijn headset trillen.

Maar zodra ik een spel ga spelen (ex. L4D2/DODS) dan hoor ik wel 5 speakers, maar ik mis de bas totaal.

Done so far:
Speaker configuratie op 5.1 en 7.1 gehad
Soundcar geupdate
Heb totaal al ruim 2 uur gegoogled en getest maar helaas heeft niets mij kunnen helpen.

Sys specs:

MSI X58-Pro-E (realtek chip)
Roccat Kave 5.1

Plotseling geen onboard geluid meer

29-08-2011 discussie 15
In juni 2011 een nieuwe pc samengesteld en windows 7 Ultimate 64 bit geÔnstalleerd. Alles werkte perfect. Sinds een paar dagen heb ik vreemd genoeg geen geluid meer. Ik gebruik de onboard groene geluidsuitgangen van mijn moederbord.

Mobo: Asrock 870 Extreme 3
Processor: AMD Phenom(tm) II X4 955

Ik heb via Google gezocht naar oplossingen. Daar barst het van de simpele oplossingen, maar die helpen mij allemaal niet:

- Geen conflicten in apparaatbeheer
http://i55.tinypic.com/9b9g6t.jpg

- Speakers staan als 'default' playback optie ingesteld
http://i53.tinypic.com/11l0ymb.jpg

- Windows registreert het wanneer ik speakers in- en uitplug (balonnetje rechtsonderin verschijnt)
- Voor- en achter audio-uitgangen hebben allebei hun eigen geluidskanaal, maar beiden werken niet.
- Speakers op MP3-speler aangesloten (functioneren ok)
- Drivers Asrock opnieuw geÔnstalleerd (geen geluid)
- Drivers Realtek (ALC892) opnieuw geÔnstalleerd (geen geluid)
- Drivers verwijderd en Windows zelf laten zoeken (geen geluid)
- BIOS instellingen zien er normaal uit.

Heeft iemand nog ideeŽn of blijft er echt niets anders over dan W7 opnieuw te installeren en daarna evt. mobo terug te brengen? }:O Wat misschien kan helpen: Everest Home herkent het moederbord niet (meer?).

Asus moederbord realtec onboard geluid werkt niet

03-07-2011 discussie 0
Goedeavond heren en dames.

Ik weet dat het zondag avond is maar wil jullie toch belasten met een vraag.

Ik heb een asus moederbordje (m2v) met daarop een geluids chipje van realtek.
Het is een erg vreemd probleem.
Na een installatie van de realtek driver werkt het geluid prima en is er geen probleem.
Na een reboot blijkt ik geen geluid meer te hebben en win 7 pakt zelfstandig de s/pdif digitale uitgang.
Ook is er geen optie meer om mijn gewone lijn uitgang te selecteren.
Ook na het uitschakelen van de s/pdif pakt hij geen geluid.
Het stomme is dat ook de installatie van realtek helemaal verdwenen lijkt te zijn maar ga ik zoeken bestaat de map realtek met installatie nog wel maar start niet meer.
Ik heb alles geprobeert ik heb meerdere drivers geprobeert ik heb s/pdif uitgeschakelt (na reboot word deze iedere keer toch weer aan gezet als primair) ik heb in de services de realtek driver aangezet dat deze zeker opstart.
ik heb win 7 proberen wijs te maken dat die een andere driver moet gebruiken maar dan krijg ik de wel bekende melding u heeft de beste en nieuwste driver al.
Ik word er moe van om iedere keer als ik me pc opstart eerst me driver moet installeren om geluid te kunnen hebben.

Ik hoop dat dit een bekent probleem is of dat er een erg wijs mannetje mij hier verder mee kan helpen

Alvast bedankt mense.

[VMware ESXi 4.x] "unable to load module" bij installatie

22-06-2011 discussie 20
Beste tweakers,

Ik heb gisteren besloten de overstap te maken naar VMware ESXi 4.1 met mijn thuisserver. Omdat ik geen DVD-station heb, maak ik gebruik van een bootable USB-stick met de ISO van VMware er op. De stick boote zonder problemen en ik selecteerde de optie om VMware te installeren. Toen ik op f11 drukte om de overeenkomst te accepteren liep het echter fout.

Het volgende bericht verscheen op mijn scherm: "vmkctl.HostCtlException Unable to load module /usr/lib/vmware/vkmod/vmfs3: Failure". Na wat opzoekwerk ben ik tot de vaststelling gekomen dat dit waarschijnlijk aan mijn NIC ligt. Deze is namelijk een Realtek RTL8111E, en wordt niet ondersteund volgens de officiŽle site van VMware. Het vreemde hieraan is dat er bij het installatieproces geen exacte melding gegeven werd dat mijn NIC niet ondersteund werd, zoals meestal wel het geval is.

Na nog wat meer opzoekwerk (link) blijkt dat het mogelijk is de RTL8111 driver toch te installeren op VMware, dit met het aanpassen van het "oem.tbz" bestand. Volgens de uitleg (link) heb ik de open source distributie gedownload maar daarna kan ik niet zo goed meer volgen. Moet ik nu speciaal linux installeren (al dan niet virtueel) om de bestanden aan te passen?
Misschien kan iemand met meer ervaring mij eens eenvoudig uitleggen of omschrijven wat er precies moet gebeuren?

EDIT: probleem met NIC is reeds opgelost, maar bij de verdere installatie van ESXi zijn er nieuwe problemen i.v.m. opslag opgedoken (scroll naar beneden).

Even nog de specs van mijn systeem in de titelpost zetten:
  • Intel Core i3 2100
  • MSI H67MA-E45 (Revisie B3)
  • Corsair XMS3 4GB @ 1333
  • 2X Samsung F4EG 2TB
  • 2X Western Digital Caviar Green 500GB

Realtek drivers -> Game crash

14-04-2011 discussie 8
Hallo, ik ervaar bij het spelen van bad company 2 dat mijn pc na 15 / 20 minuten opeens vast hangt en crasht. ( het beeld en geluid blijven hangen ) nu weet ik dit dat dit ligt aan de REALTEK onboard geluidskaart drivers. als je het onboard geluid uitzet. is er niks aan de hand. Nu lees ik dat veel andere mensen op internet dit probleem ook hebben. maar een oplossing heb ik nog niet gevonden. hebben meer mensen dit probleem? en hoe kan ik dit misschien oplossen?

Mobo : AS ROCK 890 FX Deluxe 4

welke headset?

14-12-2010 discussie 4
ik zit te twijfelen tussen verschillende headsets die ik mischien zou willen kopen, als iemand een sugestie heeft die niet hier tussen staat en die zij wel aanraden zou ik het graag horen.

op dit moment twijfel ik tussen de:
Logitech G35 gaming headset

Sennheiser PC 350

Sennheiser PC 360 G4ME

de laatste heeft het minst kans vanwege de prijs en de open earcup spreekt me niet erg aan.

verder heb ik als soundkaart de:
Realtek ALC889

deze zat standaard bij mijn moederbord

alvast bedankt :)

WinXP + Realtek HD en ineens geen geluid / mixer meer

03-12-2010 discussie 2
Beste tweakers,

Normaal ben ik wel goed met deze dingen, maar hier kom ik toch niet uit.

Op mijn inmiddels wat oudere Acer Aspire 5600 luister ik al jaren met veel plezier webradio. Totdat vanmorgen de audio ineens niet meer werkte. Hardwarematig lijkt het probleem niet. Ik krijg wel de PC beeps door de speakers. In Windows is de audiomixer ineens verdwenen. Bij handmatig openen krijg ik de foutmelding dat er geen actieve mixerapparaten zijn.

Wat heb ik tot nu toe gedaan:
- Bios gecheckt. Geluidskaart is niet uit gezet.
- Apparaatbeheer, geen rare dingen
- Windows update, geen rare dingen gevonden
- Windows Audio Service, gewoon gestart
- Alle drivers deleten en opnieuw laten installeren. Gaat goed, maar maakt niets uit.
- Nieuwe drijvers. Geen fix.
- Geen virus gevonden

Wat heb ik niet gedaan:
- Geen hardware gerommel
- Geen herinstall van winXP ofzo

Hebben jullie nog ideeŽn? Ik heb me suf gegoogeld en wat ik gevonden heb past binnen alles wat ik al geprobeerd heb.
Alvast bedankt!

RTL8111 NIC communiceert niet op gigabit snelheid met LAN

25-11-2010 discussie 40
Lezer gegroet,

Ik heb onlangs een PC in elkaar gezet met als basis een Gigabyte MA790XT-UD4P moederbord. Onderdeel hiervan is een realtek RTL 8111D LAN chip. Deze is geschikt voor gigabit snelheid.

De computer heeft Vista 32bit als Operating System en is gekoppeld aan het netwerk via een Linksys WRT610N gigabit router. Er ligt een CAT 6 UTP kabel van ca. 3 meter tussen computer en router.

Wanneer de RTL8111 in automatic modus de snelheid bepaalt brandt het groene lampje op de Linksys router hetgeen inhoudt dat deze op gigabit snelheid is ingesteld. Er is dan echter geen of extreem langzame communicatie met de router. Wanneer ik de RTL8111 handmatig op 100 Mbit laat communiceren wordt het lampje op de Linksys blauw en is de communicatie normaal.
Een andere PC in huis communiceert wel normaal op 1 gigabit met de router (zelfs via een CAT 5 UTP kabel), maar die is voorzien van een NVIDIA integrated LAN chip.

Ik heb het moederbord naar de laatste BIOS versie ge-upgrade en ook de driver van de LAN chip voorzien van de laatste versie van de Gigabyte website. Ook heb ik de UTP kabel verwisseld. Tot slot heb ik de energie besparings-functies van de 8111 chip uitgezet. Alle acties hebben niet tot een goed resultaat geleid.

Een uitgebreide speurtocht op internet heeft niet een oplossing kunnen leveren vandaar dat ik, ten einde raad, de collega-computeraars van tweakers.net om hulp vraag.

Met vriendelijke groet en al vast hartelijk dank voor de suggesties,

Harry

Siberia v2 werkt niet?

28-09-2010 discussie 2
Hey,

ik heb dus een Siberia V2 besteld & zojuist binnen gekregen, ik plug hem in... Maar er gebeurt niks?
Realtek die normaal een pop-up geeft van hee kerel er is wa ingeplugt, wa is 't? Meldt zich niet.

Andere plugs geprobeerd maar noppes, toen kreeg ik plots geluid uit m'n headset, maar deed m'n mic het niet.
Vervolgens ga ik toch maar even rebooten, geen geluid uit headset meer & nog steeds geen response uit de mic.

Help? Wat nu?

Realtek RTL8191SU Wireless Lan probleem na uitbreiden mem.

23-09-2010 discussie 6
Beste tweakers,

Ik zit sinds vanmiddag met een vreemd probleem.
Ik heb de medion akoya p6310d (win7-64) en ik heb via internet 2x2gb ddr3 geheugen gekocht. Vanmiddag geinstalleerd, geen problemen, werd in de bios herkend en in windows. Het vreemde is dat het wireless netwerk sindsdien niet meer werkt. Ik zie nog wel netwerken alleen kan ik er niet op. Hij vraagt nog wel om de netwerksleutel maar daarna geeft hij een foutmelding. Na probleemoplossing word me aanbevolen de stekkers van de router opnieuw te checken maar dit mag niet baten.

Om te checken heb ik het geheugen eruit gehaald en hiermee was het probleem weer opgelost, maar ik wil natuurlijk graag 8gb geheugen en internet! Ik heb er niet zoveel verstand van maar kan dit een probleem zijn met IRQ's of praat ik nu jargon van 10 jaar geleden? Ook heb ik geprobeerd andere drivers te installeren, want ik dacht dat het misschien een 64bit probleem kon zijn, maar dit gaf ook geen succes. Zoekpogingen leveren niets op en daarom leg ik de vraag nu bij jullie. Hoop dat ik deze post in het goede subforum heb geplaatst.

Alvast bedankt!
Marcel Koggel

5.1 werkt niet met realtek

14-09-2010 discussie 2
Ik heb onlangs mijn moederbord vervangen en mijn geluid werkt niet helemaal 100% meer.
Het probleem is dat nu mijn twee rear speakers het niet meer doen, terwijl ze het ervoor wel altijd goed deden.
Tijdens het testen doen alleen mijn front speakers het, maar tijdens echt gebruik ook mijn center en bass.
Ik heb geen verstand van computers dus dacht ik laat ik het maar hier proberen. Ik heb al nieuwe audio drivers geÔnstalleerd maar het werkt niet.

Ik heb een Asus m4a78 moederbord en een Onkyo HT-S5205 geluidsset en ik heb hem met een 3.5mm Jack aansluitkabel. Me pc draait op Windows 7 professional 64 bits en ik maak gebruik van realtek hd audio driver

Hoop dat iemand me kan helpen

[Medion/Realtek] Geen internettoegang met Realtek kaartje

10-09-2010 discussie 8
Hallo hallo allemaal,

Mijn broertje van 14 heeft gisteren een computer gekocht bij de Aldi, want die was in de aanbieding en hij had een nieuwe nodig :p Goed, alles werkt lekker snel hierop, maar hij heeft een probleempje hiermee wat ik moet oplossen omdat ik de 'computerkenner' van het huis ben (niet zo moeilijk tussen 3 andere digibeten) :+
Als hij via de ingebouwde WLAN-adapter (een Realtek RTL8191SU) verbinding wil maken en we voeren de code in, maakt de computer wel verbinding met het netwerk, maar onderin komt dan een geel driehoekje met een uitroeptekentje, met de mededeling dat er geen internettoegang is. De router die we hebben is een Eminent EM4550.

Ook de beveiliging veranderen of weghalen heeft geen nut. Als ik echter een door mij gekocht USB-adaptertje in de computer doe en via dat ding verbinding maak krijgt de computer wel verbinding, Dan doet internet enzo het ook gewoon.

Even alles op een rijtje:

-OS: Windows 7 Home Premium
-Adapter: Realtek RTL8191SU
-Router: Eminent EM4550
-Probleem: Wel verbinding, geen internettoegang

Kan iemand mij (ons) helpen? Ik weet ook niet meer wat ik moet doen :p
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100


Samsung Galaxy S7 edge Athom Homey Apple iPhone SE Raspberry Pi 3 Apple iPad Pro Wi-Fi (2016) HTC 10 Hitman (2016) LG G5

© 1998 - 2016 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Carsom.nl de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True