Hoofdcategorieën

Transportkosten Pakketpost € 15,-
Afhalen € 0,-
Betalingskosten Vooruitbetalen € 0,-

Namens Tweakers.net

Friesland-computers Bergsma heeft faillisement aangevraagd. Voor discussie verzoeken we je naar ons forum te gaan via deze link

Reviews en reacties

Scorekaart

#   Laatste 3mnd Laatste 6mnd Totaal bereik
16 Algemeen 2 3
12 Verzending 1 3
10 Aftersales 2

Gepost door Tokoroth, vrijdag 22 mei 2009 15:42
Algemeen: 2 Verzending: 1 Aftersales:

Ik zou mijn bestelling binnen 10 dagen binnen hebben... 10 dagen later... Niets. Ik heb gemaild... Ik zou hem binnen 5 dagen binnenhebben echt!. Niets. Gemaild, 2 dagen later pas een reactie: Ik zou hem volgende week binnen krijgen. Dit keer gelukkig wel raak... Verder een goede laptop... Tot nu toe functioneert alles naar toebehoren (een keertje eenShifttoets die scheef zat recht moeten zetten, verder niets) hopelijk blijft dat ook zo...

+ Overzichtelije website
+ Goede prijzen
+ Goede systemen
+ Goed en veilig ingepakt
- Soms laat contact
- Geen statusupdates van mijn bestelling... Totdat ik erom vroeg wanneer hij werd verzonden werd mij niets verteld...
- VEEELS te late levering (2-3 weken te laat)

Te late verzending, echter wel vrij goed ingepakt.

Gepost door pliegerjp, dinsdag 12 mei 2009 17:31
Algemeen: 2 Verzending: 1 Aftersales: 1

Dit is de tweede keer dat ik iets bij Friesland computers bestel. Ik heb me weer laten verleiden door de lage prijs. Vooraf gevraagd aan Frits Bergsma zijn zaken nu wèl op orde heeft. Hij verontschuldigde zich voor de vertraging bij de eerste bestelling, en de langdurige RMA erna, maar deze lastige periode was nu achter de rug. De website is simpel maar duidelijk. Op veel onderdelen is hij de goedkoopste van NL. Na de bestelling kwam er direct een bevestiging en is er gecorrespondeerd over de exacte samenstelling. Omdat de prijs van mij laptop substantieel daalde vóór uitlevering, was hij bereid om een betere processor en een laptop sleeve erbij te doen; heel schappelijk.

Het grote probleem zit hem echter in de levertijden en de correspondentie. Er is mij tot 4 (!) keer toe een leveringsdatum beloofd die niet gehaald werd. Op den duur kwamen er totaal geen reacties meer. je kon mailen wat je wilde, geen reactie. Bijzonder frustrerend! Je krijgt twijfels of je je geld/laptop ooit nog terug zult zien. Bellen is niet mogelijk, dus je bent volledig overgeleverd aan zijn bereidwilligheid om je mails te beantwoorden.
Ik had vlak na de tweede bestelling wat losse onderdelen besteld, maar die zijn er nu nog steeds niet. Dit is nu 5 weken geleden en ik heb geen idee wanneer/of ze nog komen.

Aftersales

Bij mijn eerste bestelling raakte (waarschijnlijk) het mainboard defect. Afgezien dat ik de laptop 8 weken kwijt was, heeft hij mij na 5 (!) verzoeken nooit willen vertellen wat er defect was en wat er gerepareerd/vervangen was.

Het was de laatste keer dat ik bij FC iets koop. Ik raad iedereen aan, doe jezelf een plezier en zorg er voor dat je nooit iets bij deze waardeloze aanbieder koopt!

Gepost door marcxpostbus, dinsdag 5 mei 2009 06:45
Algemeen: 1 Verzending: 2 Aftersales: 1

Aftersales ZEER slecht

Laattijdig geleverd wegens geen memory en blue ray drive in voorraad. Ik kreeg wel antwoord op mailtjes

Aftersales

2 jaar pickup & return garantie bijgekocht.
Blue Ray drive heeft het begeven.
Op geen enkel van mijn mailtjes wordt geantwoord. Reeds 2x RMA aangevraagd met alle gegevens ingevuld en GEEN reaktie. Geen telefoonnummer op website dus niet mogelijk om telefonisch contact op te nemen.

Gepost door Han van Vilsteren, vrijdag 2 januari 2009 11:18
Algemeen: 3 Verzending: 2 Aftersales:

Eigenlijk nooit in 1ste instantie iets opgezocht via hun website. Alleen staan ze soms als goedkoopste bovenaan in de pricewatch. Doorlinken verwijst dan direct naar het debetreffende artikel. Voldoende dus.

Ze zijn goedkoop maar als je haast hebt met iets in elkaar te knutselen houd dan rekening met een levertijd van ca 10 dagen!

Dit is tussen voldoende en slecht. Het stunten in pricewatch en ook nog met de tekst "aanbieding tot" "nog 10 stuks" zou vermoeden dat na betaling de bestelling ook direct verstuurd word. Dit is niet het geval. Het duurde ruim 10 dagen wat ik te lang vind.

De verpakking is volgens mij gebruikt van allerlei verzamelde doosjes. Geen probleem want hij was ruim genoeg en verpakt in dempers.

Nog niet nodig gehad.

Gepost door Julian018, vrijdag 19 december 2008 16:07
Algemeen: 4 Verzending: Aftersales: 1

Een paar maanden terug besteld maar besloten om alsnog mijn review te schrijven.

Ik zocht een game-laptop en had het model: XNI-860tu-GT op het oog. Ik ging zoeken naar webshops en kwam toen terecht bij Friesland-Computers vanwege de lage prijs. Eerst nog wat reviews gezocht over deze webshop via tweakers.net en ondanks de slechte aftersales toch besloten om hier te bestellen. (het was een slechte gok bleek na afloop)

03/09/2008: Laptop besteld, minuut daarna bevestiging ontvangen.
05/09/2008: Geld overgemaakt naar Friesland-Computers.
08/09/2008: Geld aangekomen bij Friesland-Computers, tevens gemaild of het geld er was, positief. De laptop zou aankomende donderdag verzonden worden.
11/09/2008: Gemaild of er ook track&tracé mogelijk was. Ongeveer 2 uur na deze mail kreeg ik een mail terug dat de videokaart niet meer beschikbaar was en of dit een probleem was, hij bood me een ander (minder krachtig) model aan. Dit kan gebeuren maar meneer Bergsma wilt wel dat ik de volle prijs betaal voor een minder goed product. Ook stond er na een tijdje dezelfde laptop met minder krachtige videokaart voor een lagere prijs op de site. Natuurlijk was ik hier niet tevreden mee en heb ik mijn geld teruggevraagd.
12/09/2008: Mijn naam + rekeningnummer gemaild, geen reactie op gehad.
15/09/2008: Om bevestiging gevraagd, geen reactie op gehad. Ook gebeld naar Friesland-Computers, de hele dag kreeg ik niemand aan de lijn en rond een uur of 5 kreeg ik zijn vader aan de lijn. Meneer Bergsma zou vanavond/morgen terug zijn. S’avonds rond 8 uur weer gebeld, dit keer kreeg ik zijn moeder aan de lijn. Meneer Bergsma had een tennis-toernooi en zou erg druk zijn. Morgen zou hij mij terugbellen/mailen nadat ik mijn mobiele nummer had gegeven. (Mijn mail-adres had ie natuurlijk al)
16/09/2008: Eindelijk mail terug gehad, het bedrag zou binnen 5 werkdagen teruggestort worden.
22/09/2008: Weer gebeld naar Friesland-Computers, wederom kreeg ik zijn moeder aan de lijn: “Hij is op dit moment naar curus in Leeuwarden, hij is vanavond of morgen terug”. S’avonds weer gebeld en toen kreeg ik meneer Bergsma zelf aan de lijn, het bedrag zou teruggestort zijn en ik zou het morgen of overmorgen moeten hebben.
23/09/2008: Geld ontvangen.

Dit is ronduit slecht te noemen, voor de bestelling had ik enkele vragen gesteld. Hier heb ik elke keer binnen 1 dag reactie op gehad. Na de annulering werd het contact opeens een stuk slechter. Er werd niet meer zo snel op mijn mails gereageerd en meneer heeft mij aardig lang (te lang) laten wachten. Ik heb zelf zijn telefoon nummer op moeten zoeken via de whois. Ik heb heel vaak proberen te bellen, eerste paar dagen was het nummer bezet en toen er eindelijk werd opgenomen was hij schijnbaar zelf te druk terwijl hij open hoort te zijn (zie openingstijden op zijn website) dus laat hij zijn ouders maar opnemen. Meneer gaat ook liever tennissen en cursussen volgen i.p.v. zijn klanten te helpen.

Het terugstorten kost hem hooguit 5 minuten dus ik zie niet waarom het zo lang zou moeten duren, ook niet als hij voor en tijdens de bestelling binnen 1 dag (soms zelf binnen 10 minuten) kan reageren. Nee mensen, neem van mij aan dat je beter ergens met een wat hogere prijs kunt bestellen waar je wel goede service krijgt. Ik had liever ergens anders 30-50 euro meer betaald. Zoals een vriend al zei: Het is maar net hoeveel geld je aan de service wilt besteden.

Conclusie:

+ Lage prijzen
+ Reageert snel voor en tijdens je bestelling.
+ Heeft zich wel aan de 5 dagen terugstorten afspraak gehouden

- Zeer slechte after-sales.
- Je moet te lang wachten als je geld terug wilt (zou me niets verbazen als hetzelfde voorkomt met een kapot product o.i.d.)
- Hij is niet aanwezig terwijl er staat dat hij open is.
- Geen telefoonnummer en track&tracé.
- Hij gaat lekker rentenieren van jouw geld terwijl je lekker lang kunt wachten. (met 1 persoon niet maar als je dit geintje met meerdere mensen uithaalt)

Aftersales

Niks verzonden maar het lijkt mij toch duidelijk om de after-sales te gaan omdat ik mijn product geannuleerd heb...

Gepost door StephanO1990, maandag 15 december 2008 21:53
Algemeen: 3 Verzending: 3 Aftersales: 1

Het bestellen is meestal nooit zo'n probleem bij een webshop. Ook in dit geval niet. Ik had een Sapphire HD4870 512MB besteld op vrijdag, rond een uurtje of 5 in de middag. Ik heb meteen die middag betaald via overschrijving en na het weekend was de kaart er. (dinsdag)

Ik heb de kaart hier besteld omdat hij de goedkoopste was en hij had de kaart in huis.

De website is overzichtelijk en de voorraad word wel goed bijgehouden.

Dit was ook wel aardig geregeld. Er zat een laag, zwart plastic omheen. Dit heeft het pakket goed laten aankomen.

Aftersales

Ik was achteraf toch niet zo te spreken over de kaart (ik wilde toch een 1GB) heb ik meneer Bergsma gemailed om te zeggen dat ik de kaart wilde retourneren. De meeste webshops geven je een nummer dat je moet vermelden bij het retourneren, dus wilde ik in dit geval niet zomaar de kaart terug sturen, om vervolgens ook niets meer te horen.

Ik heb op tijd gemeld dat ik de kaart terug wilde sturen, dus hij had gemakkelijk terug kunnen mailen, maar dat is dus niet gebeurd. Het gevolg is dat de 7 dagen verstreken waren en dat ik de kaart dus niet meer terug kon sturen op basis van kopen op afstand (7 dagen bedenktijd)

Je maakt mij niet wijs dat hij 3 mails over het hoofd gezien heeft. Ik weet zeker dat als ik hem zou hebben gemailed over een nieuwe bestelling, dat hij dan wel gereageerd zou hebben!

Kortom, Hij heeft het bij mij verpest. Beslist geen webshop die ik andere personen zou aanraden! Als er iets belangrijk is is het wel de service, die achteraf verleend word.

Gepost door flyingdutch, maandag 24 november 2008 13:43
Algemeen: 4 Verzending: 4 Aftersales: 1

De site is goed overzichtelijk en duidelijk. via de mail kreeg ik binnen een paar uur antwoord op de gestelde vragen.

Via de telefoon is hij niet bereikbaar. Zijn vader heeft een bandenhandel en daar vindt je dan ook een telefoonnummer.
Wel uiteindelijk gevonden via de KVK site

De levering was goed en prima ingepakt aangekomen.

De levertijd was 3 dagen.

Aftersales

Het is jammer dat het hier uiteindelijk is mis gegaan.

Laptop startte niet door en moest via Friesland computers worden teruggestuurd.

Dus ik teruggestuurd maar het heeft 3 weken geduurd voordat ik antwoord kreeg en dat ging niet via de mail.

Er is geen telefoonnummer en uiteindelijk heb ik dus via de KVK site een telefoonnummer gevonden van zijn vader die in de bandenhandel zit.
Kreeg zijn moeder aan de lijn en die riep zijn zoon, hij vertelde dat hij de laptop zou opsturen naar de leverancier maar heeft dat nooit gedaan. Hij heeft in die 3 weken niet 1 keer op maijn mails gerageerd. De aftersales vind ik dus echt slecht.

Ik heb uiteindelijk zelf contact opgenomen met xxodd (www.xxodd.nl) en daar van kan ik zeggen dat die service perfect is. Dinsdag opgestuurd en vrijdag terug en gerepareerd.

Gepost door Sunbeam-tech, woensdag 19 november 2008 22:05
Algemeen: 3 Verzending: 4 Aftersales:

Ik heb hier het Striker II Extreme moederbord besteld en Corsair DDR3 1600MHz geheugen.

Nadat ik de bestelling geplaatst had even gemaild over de te verwachten levertijd.
Volgens de site was die 2-5 dagen maar toch...
Het zou de Vrijdag er op verstuurd gaan worden volgens de mail die ik kreeg.

Het was Vrijdag en... niks.
Dus ik die Maandag er op maar eens mailen en de eerste dagen geen antwoord.
Na een week maar eens bellen dankzij het nummer even verder op in deze shop survey.
(thnx btw )
Ja, het zou de Woensdag erop verstuurd worden.

Het is Woensdag en... weer niks
Naja ik weer mailen van een ander email adres en hèhè eindelijk een reactie.
Het was intussen alweer 11 November en er werd gemailt dat het moederbord op vooraad was maar het geheugen werd niet geleverd.
Naja dat kan gebeuren.

Dus er werd aangeboden om een 4GB kit ipv een 2GB kit te verzenden voor de zelfde prijs.
Dat vond ik zeer netjes aangeboden maar ik wilde per se die 2 GB kit want die was CAS-7 en de 4GB CAS-9.
We zijn er zo uitgekomen dat het moederbord verzonden werd en de rest van het geld weer terug word gestort.

De site ziet er verder wel ok uit maar helaas geen account zodat je kan zien hoe het met de order gaat enzo.
Helaas ook geen ideal maar vooraf betalen.
En de voorraad indicatie laat ook te wensen over.

Als ze even wat vlotter reageren op de mails is er niks aan de hand.
Mocht er iets niet goed leverbaar blijken (wat gebeuren kan) dan is het minste wel even een mail sturen met hoe of wat.
Dan weet je even waar je aan toe bent en of er nog wat met je zuur verdiende geld gedaan word

EDIT: (Geld vandaag (26-11-'08) weer terug gestort op mijn rekening)

De verzending ging opzich prima.
Het werd op Maandag 17 November verstuurd en kwam de dag erna keurig aan met de TNT zelfs.
Ik hoorde van mede Tweakers dat er ook wel eens een ander bedrijf gebruikt werd maar dat die niet zo betrouwbaar was.
Helaas geen tracktrace nummer gekregen terwijl dat wel had gekunt want er zat gewoon een barcode op de verpakking.

Het werd geleverd in de bekende (taaie) zwarte folie die dit bedrijf gebruikt.
Ook was het omwikkeld met bubbeltjes folie tegen het stoten e.d.

Maar goed al met al geen problemen met de verzending.

Nog n.v.t

Gepost door Baddo, donderdag 13 november 2008 09:59
Algemeen: 4 Verzending: Aftersales: 5

overzichtelijke site
goed berijkbaar
bij afhalen door ouders naar locatie gepraat. erg vriendelijke mensen. prima winkel

Alles is afgehaald dus dit is niet van toepassing

Aftersales

Na 5 maanden kreeg ik rare artifacts in mijn beeld. vanalles geprobeerd om te kijken wat er aan de hand was. om een lang verhaal kort te maken. de gtx260 van point of view had de geest gegeven. (waarschijnlijk een probleem met de koeling). friesland computers gebeld en alles uitgelegd. pov gtx260 was niet meer op kortetermijn te leveren wel een msi gtx260 oc. maadag gebeld woensdag weer terug aan het gamen. tot op heden nog geen artifacts dus het lijkt erop dat deze het wel goed doet.

Gepost door Endy, dinsdag 11 november 2008 21:42
Algemeen: 5 Verzending: Aftersales: 5

De algemene kenmerken van de leverancier zijn zeer goed.
enkele punten die mij hierin aanspreken zijn:

- De webshop is overzichtelijk opgebouwd
- Het plaatsen van een bestelling via de webshop is
eenvoudig te doorlopen
- Een statusupdate van de bestelling wordt netjes per email
verstuurd
- Goede prijs(m.b.t mijn laptop heb ik dit nagegaan)

Daarnaast spelen de volgende persoonlijke wensen nog mee in de bepaling van de score:

1:Gewenste produkt niet in webshop
Daarbij komt nog eens dat ik een bestelling wilde plaatsen van een toshiba qosmio X300. Deze was niet op de site vermeld, maar werd direct na mijn telefonisch contact toegevoegd.

2: Betaalwijze
Verder is de betaalwijze normaal alleen vooruitbetalen, echter wilde ik de bestelde laptop toch graag op lokatie contant voldoen. Dit was geen enkel probleem vind ik zeker een pluspunt

3: Produkt op lokatie te bezichtingen / Pixelgarantie

Aangezien ik de Toshiba Qosmio X300 graag wilde zien voor de koop, was dit bij Friesland-computers geen enkel probleem. Daarbij komt ook nog eens dat de pixelgarantie op de laptop voor 14 dagen voor een hele nette prijs werd gerekend. Ook deze service weegt voor mij zwaar mee in de algemene beoordeling

Niet van toepassing, ik heb het produkt opgehaald bij Friesland-Computers

Aftersales

Ik heb niet echt van een aftersale gebruik moeten maken zoals dit normaliter voor een DOA / RMA het geval is.

Echter had ik voor verzekeringsdoeleinden de nota nodig op het moment dat de verzekeringsagent bij thuis was.
De nota kon ik op dat moment nergens vinden en dat leverde mij een probleem op.

Gelukkig kon ik na contact met Friesland-Computers vrijwel direct de nota via de email ontvangen en alsnog afdrukken tbv de laptopverzekering.

Gepost door GeertLitjens, zondag 2 november 2008 11:58
Algemeen: 4 Verzending: 4 Aftersales:

Laptop gevonden via een topic op Tweakers.net, bij Friesland Computers een erg mooie prijs voor veel power. Ik bestelde hem met Blu-Ray, 4 GB DDRII en een P9500-processor. Van tevoren heb ik gemaild met de vraag wat de levertermijn was en die was 5 werkdagen.

Een week later geinformeerd hoe het ervoor stond, binnen een dag netjes reactie dat de laptops met de verkeerde adapters waren geleverd, dat het daardoor iets langer duurde. Geen problemen mee.

Op vrijdag de 17e kreeg ik mijn laptop, netjes ingepakt met luchtkussentjes in zwarte folie. Het is een mooi apparaat en functioneerde prima. Er zat een cd bij met alle drivers, ook voor Vista x64, wat mooi was meegenomen.

Aftersales

Nog geen gebruik van gemaakt

Gepost door Bull, woensdag 29 oktober 2008 17:43
Algemeen: 3 Verzending: 3 Aftersales:

Ik heb op 30 september (wat dus al een tijdje is geleden) bij Friesland Computers een Sapphire ATI Radeon HD 4870X2 besteld maar deze kon niet worden geleverd en toen heb ik de Club 3D ATI Radeon HD 4870X2 maar gekozen en die heb ik vandaag ontvangen en hij doet het gelukkig perfect!

Er zat soms een lange tijd tussen het antwoorden via de e-mail en ik heb dhr. Bergsma op het laatst maar gebeld en hij vertelde mij dat ze het ontzettend druk hadden en dat het herfstvakantie was.

Ik ben blij dat het na zo'n lange tijd toch nog goed is gekomen maar ik hoop dat een eventuele toekomstige bestelling een tikkeltje sneller door Friesland Computers wordt afgehandeld.

De verzending was wel perfect ondanks dat het een maand heeft geduurd.

De videokaart was zeer goed verpakt en is onbeschadigd aangekomen.

Gepost door hemiparo, donderdag 23 oktober 2008 09:06
Algemeen: 4 Verzending: 4 Aftersales: 1

Ik was op zoek naar een nieuwe laptop (TOSHIBA Satellite A100-405) en bij Friesland Computers was deze voor een redelijk prijs te leveren. Voorwaarde was dat hij binnen enkele dagen geleverd kon worden.

Verzoek gedaan per e-mail en binnen enkele uren een positieve reactie.

Na bestelling een e-mail gekregen met betaalgegevens. Opvallend was wel dat er geen bestelnummer te vinden was (alleen naam / postcode) wat de indruk geeft dat het om een redelijk klein bedrijf gaat.

Product was goed verpakt. Zwarte folie was wel gescheurd maar laptop had geen schade gekregen.
Wel jammer dat er geen T&T werd meegezonden.
Laptop was binnen afgesproken termijn geleverd.

Aftersales

UPDATE: op 28 oktober kreeg ik van Friesland Computers een e-mail dat ik mijn laptop op mag sturen en dat deze kostenloos gerepareerd zal worden. Eerlijk is eerlijk, ik had dit niet verwacht. Mocht dit goed opgelost worden zal het oordeel zeker aangepast worden!

En daar begint de ellende: in apil 2008 kwam er een haar achter het display.
Dit is aangegeven bij Friesland Computers maar die verwees me door naar Toshiba omdat zij van Toshiba niet aan laptops 'mogen sleutelen'.
Van Toshiba kreeg ik echter de melding dat Friesland Computers voor de afhandeling van de garantie dient te zorgen, er zou 2 jaar garantie zitten op een Satellite. Dit dient echter wel via de dealer aangemeld te worden.

Los van het feit of de fabrikant of de leverancier het probleem op moet lossen komt mijn slechte beoordeling door het feit dat Friesland Computers op geen enkele manier reageerd. De enige respons was van het niet mogen 'sleutelen' maar daarna bleef het stil. Op zowel e-mail als brieven komt geen reactie.

Prijs was goed maar aftersales niet. Erg jammer want zakendoen stopt niet na het moment van betalen...

UPDATE: Laptop is inderdaad verzonden (10-12) en 23 december had ik hem weer terug. Toch nog goed opgelost... dacht ik.

Het scherm is inderdaad vervangen/gerepareerd... het lijkt er echter niet op dat het een nieuw scherm is.
De haar is verdwenen maar nu zit er kras op het display. Het is duidelijk te voelen al is het gelukkig kleiner dan de haar maar zeker net zo storend!

Ik heb al een e-mail naar Friesland-Computers gestuurd op 23 december (en een herhaling op 30 december) maar nog geen reactie ontvangen. Kan natuurlijk door de eindjaarsdrukte komen maar toch...

En nu? Beschadiging lijkt minder erg dan de vorige keer, alleen was het toen een haar en nu een fysieke beschadiging. Ik ben nog steeds van mening dat de oorspronkelijke klacht opgelost moet worden en dat dit niet echt een oplossing is... aan de andere kant kan ik mijn laptop eigenlijk niet lang missen.
Gepost door b_buster, zaterdag 18 oktober 2008 15:05
Algemeen: 1 Verzending: Aftersales: 1

Aan de hand van de NBBG van september 2008 besloten om een Asus M50VM notebook aan te gaan schaffen.

Friesland Computers Bergsma (FCB) was 1 van de weinige winkels waar deze notebook snel leverbaar was en ook nog eens de goedkoopste. Via de overzichtelijke website een bestelling geplaatst op 24 september.

De volgende dag nog even een kijkje op de site genomen. Opeens was de levertijdindicatie van groen naar geel gesprongen (levertijd binnen 2 weken). Gelijk een mailtje gestuurd dat ik geen 2 weken wil wachten..

antwoord: "Wij hebben uw betaling reeds ontvangen, bedankt! De levertijd zal ongeveer 1
week bedragen. Heeft u nog even geduld?"

Vooruit dan maar, ik wacht wel een week.. 1 week later nog niets geleverd, dus maar even weer een mailtje richting FCB..

antwoord: "Wij verwachten de laptop eind deze week/begin volgende week.

Mvg,"

Hmmmz, naja nog maar even wachten dan.. Weer een week later nog niets. Nogmaals een mail richting FCB, geen reactie. Volgende dag nog een keer geprobeerd, geen reactie. Ondertussen was het vrijdag 17 oktober en zag ik op de site de notebook niets eens meer te koop was. Ik vond het wel leuk geweest.

Net zoals onderstaande gebruiker het telefoonnummer maar even opgezocht via Internet. Kreeg eerst moeder Bergsma aan de lijn die de telefoon doorgaf aan zoon Frits. Ja, hij wou me echt net een reactie terugsturen (jaja). Het notebook wordt niet meer geproduceerd, dus dat werd lastig. Kon nog wel kiezen voor de S97, maar ja, ik had het eigenlijk helemaal gehad ondertussen. Gelukkig kon dezelfde dag het geld nog terug worden gestort. "Ik zal het even doorgeven aan de financieele administratie" (yeah sure, je moeder zeker :-))

Heb maar een L50VN besteld bij centralpoint...

- Amateuristisch
- Alleen vooruitbetaling via de bank
- Slechte voorraadindicatie

+ Het geld werd wel snel terug gestort

Aftersales

Op zich wel redelijk snelle reactie via de mail (om je aan het lijntje te houden blijkbaar). Op het moment dat er problemen onstaan is het gebeurd met het snelle reageren.

Levertijd van 2-5 dagen werd geen levering.

Gepost door b0On, zondag 12 oktober 2008 15:10
Algemeen: 1 Verzending: 1 Aftersales:

Op 25 augustus plaatste ik de bestelling voor mijn laptop. Ik heb meteen daarna een mailtje gestuurd om de bestelling te bevestigen aangezien de site dit niet automatisch doet. Ik kreeg de volgende dag het volgende mailtje terug:
" Bedankt voor de bestelling! Wij hebben uw betaling reeds ontvangen, bedankt.
De levertijd zal 3 á 4 werkdagen bedragen. U krijgt een e-mail als de laptop verzonden is.
Mochten er nog vragen zijn dan horen wij het graag. "
Een week later had ik nog geen laptop ontvangen dus maar een mailtje gestuurd, de reactie was de volgende:
"
Onze excuses voor deze late reactie. Wij hebben van onze leverancier vernomen dat de WXGA versie van de JHL90 niet meer gaat komen, deze wordt opgevolgd door de WXGA+ versie (verwacht eind september). Is de WSXGA+ versie wellicht een alternatief (deze krijgen wij komende donderdag binnen)?
"
Hier was ik natuurlijk niet echt blij mee, maar na wat overleg kreeg ik de WSXGA+ zonder meerprijs geleverd:
"
Wij kunnen de JHL90 met WSXGA+ scherm (zonder meerprijs) komende maandag opsturen en deze wordt dan de dinsdag erop aangeboden.
"
Dit was dus ondertussen 3 sept. dat dit beloofd werd. Een week later had ik nog steeds geen laptop dus nogmaal gemaild waar de laptop bleef, de volgende reactie volgde:
"
Wij weten niet wat er bij Compal aan de hand is, maar zij kunnen de leveringen aan onze leverancier niet nakomen. De volgende zending krijgen wij helaas pas komende maandag/dinsdag binnen. Heeft u nog even geduld?Als je alsnog de bestelling wilt annuleren, dan heb ik daar alle begrip voor, het bedrag wordt dan vandaag nog terug gestort.
"
Na dit bericht heb ik besloten de order te annuleren en op zoek te gaan naar een ander systeem. Echter was het geld een week later nog niet terug geboekt. Ondertussen had een vriend van mij die hetzelfde systeem had besteld de laptop wel ontvangen en was er erg tevreden over. Dit gaf me weer wat hoop en dus heb ik FCB maar gebeld dat ze mij de laptop als nog mochten leveren. Hij zou diezelfde week nog bij mij geleverd worden, totdat ik de volgende mail kreeg:
"
Het wordt hem deze week ook niet.
Deze krijgen wij trouwens komende dinsdag/woensdag binnen (dat is 100% zeker), zie: http://www.frieslandcomputers.nl/shop_detail.php?id=2640
"
Ik heb meteen terug gemaild dat ik dan graag het andere systeem geleverd zou krijgen en wel zo snel mogelijk.De reactie:
"
De S97V kan komende vrijdag verzonden worden of iig komende maandag. Akkoord?
"
En inderdaad ontving ik gister mijn laptop, het was echter geen S97V met een 9650GT maar gewoon een JHL90 met een 9600 en van een vervangend systeem was dus helemaal geen sprake!!! Ik heb gewoon het systeem gekregen wat ik meer dan een maand geleden besteld heb alleen heb ik een 9-cells accu gekregen ipv een 6-cells. Ik heb zelf veel liever een 6-cells maar dit ga ik nu nog uitvechten met FCB.

KORTOM:
Eén groot drama!!!
Levertijd van 3-4 werkdagen werd bijna 50 dagen.
Vervangend systeem werd aangeboden maar is nooit geleverd!
Communicatie was een drama, soms pas reactie na een week, en officieel is het bedrijf telefonisch ook niet bereikbaar. (gelukkig bestaat er een telefoongids)

Levertijd van 3-4 werkdagen werd bijna 50 dagen.
Er werd geen gebruik gemaakt van T&T

Gepost door Kloever, maandag 8 september 2008 15:24
Algemeen: 3 Verzending: 4 Aftersales: 1

Ik zocht een laptop voor het thuis gebruik waarmee ik ook zou kunnen gamen. Niet ze zware spellen, maar toch de betere. Via een zoekactie kwam ik bij FC terecht. De website zag er leuk uit, af en toe wat onoverzichtelijk, maar dat vind ik persoonlijk niet erg. De laptop die ik wou, XXODD W812DI was hier op voorraad en niet duur vergeleken met andere winkels. Meteen een mail verzonden of hij idd op voorraad was. Die zelfde dag nog antwoord gekregen. Daarna nog 3x een mail verzonden voordat ik de bestelling zou plaatsen. Steeds de zelfde dag nog antwoord gekregen. Wel korte, maar duidelijke antwoorden. Prima dus.

Laptop besteld en een week later was hij binnen. Prima verpakt met bubbels en in stevige doos. Geen beschadiging. Alles zat erbij.

Aftersales

Nu een jaar later, ik heb nog geen review hierover gedaan, is de koeler van de laptop kapot. Hij werkt nog wel, maar als ik een spel ga doen, maakt niet uit welke, gaat hij automatisch uit zonder waarschuwing. Ik krijg hem dan ook niet meer aan. Ik heb nu een week geleden 2x een mail gezonden aan FC, maar helaas nog geen antwoord. Ik ben er dus bang voor wat er gaat gebeuren als ik de laptop daadwerkelijk terug stuur voor RMA. Ik heb nl de laptop wel nodig ivm prive situatie. Ik ga straks nog maar eens een mail sturen. Een telefoonnummer staat wel op de factuur. Deze gebelt, voicemail ingesproken. Geen reactie helaas.

Gepost door jolluh1975, vrijdag 5 september 2008 18:16

heb nu voor 2 weken terug een bestelling gedaan een mobo
processor en een video kaart.
de processor was op voorraad, aleen het mobo,en videokaart hadden levertijd van 2 tot 5 dagen.
tot nu toe nog niet veel gehoord ja ze verwachten de spullen vandaag.

maar vandaag nog niks gehoord.
erg jammer, weet niet of ik er weer wat zou bestellen

VNU Media logo Powered by True

© 1998 - 2009 Tweakers.net - Alle rechten voorbehouden - Uw Privacy - Algemene Voorwaarden

Uitgever van: