Ik woon in de buurt van deze winkel en heb z'n beetje mijn hele camera arsenaal (ong. 2000euro) bij hen aangeschaft.. Ik verkies een winkel toch boven een webwinkel. Indien er iets stuk gaat bij mijn 'dure' camera spullen kan ik het zo terug brengen en zit ik niet met verzenden e.d. (wat tot op heden nog altijd niet nodig is geweest... even afkloppen, klop klop.. haha)
Ik ben altijd heel deskundig/vriendelijk geholpen tot de laatste 2 keer.. Toen werd ik beide keren namelijk geholpen door een persoon (die volgens mij de baas is bij cameraland)
De keren dat ik door deze persoon geholpen ben voelde ik mij daar allerminst prettig bij! Hij had namelijk een zeer agressieve manier van verkopen, daarmee bedoel ik dat hij heel opdringerig was en niet de tijd nam om mij het uit te leggen..
Een voorbeeld:
Toen ik vroeg naar de verschillen van 2 lensen buiten het prijsverschil om kreeg ik het volgende antwoord:
"De ene lens is als een patatje bij de Mac de andere is een patatje bij een restaurant met een Michelin ster.. Je betaald meer en je krijgt meer.."
Met dat soort antwoorden kan ik dus helemaal niks! We hadden het hier dus om lensen van 500 en 1000 euro.. Voor zulke bedragen wil ik gewoon goed geinformeerd worden!
Tevens drong hij erop aan om een UV filter erbij te kopen van 150 euro! Ik heb even rondgekeken bij andere cameralwinkels en deze hebben zulke prijzige filters niet eens in het assortiment..
Mijn advies.. Mocht je hier iets kopen.. Ga naar een van de oudere verkopers.. Er lopen 2 mannen in deze winkel rond (weet helaas niet de namen) die hun passie (fotografie) op je loslaten.. Kom je voor een lens bij hen.. dan ga je niet eerder met die lens de winkel uit voordat je alle andere lensen op je camera heb gehad! Ben je een beginnende fotograaf dan leggen ze alles heel simpel uit.. Maar pas op voor de persoon waar ik de laatste 2 keer door geholpen ben.. Hij zal je waarschijnlijk met veel te 'duur' materiaal de deur uit sturen!
En dat is niet leuk vooral omdat het een hele dure hobby is..
Voor de rest is het echt een hele complete winkel.. En met de juiste verkoper zal je hier heel tevreden naar buiten lopen!
Een aanrader dus.. (toch geef ik niet meer dan een voldoende vanwege mij laatste 2 ervaringen)
Mijn review is niet echt op de winkel zelf gericht maar vond het wel even nuttig om te melden!
Altijd opgehaald in de winkel..
Aftersales
Altijd opgehaald in de winkel..
Niet al te grote winkel met veel gratis parkeerplaatsen op ong 50m. Redelijk uitgebreid assortiment, veelal scherp geprijsd. Let op, de 'randzaken' (batterij etc.) is wel behoorlijk geprijsd en vaak van een onbekend merk. De kennis van de medewerkers is ook behoorlijk, maar zeker niet specialistisch. Het scheelt per medewerker.
Tot nu toe geen problemen.
Aftersales
Hier laat Camerland wat steken vallen. De telefoon "met Ed" aannemen en niet met de bedrijfsnaam vind ik al onprofessioneel. Bij klachten wordt je onvriendelijk behandeld en is er geen begrip voor de klant. Dit heeft mij besloten om deze winkel een poos te vermijden. Ik heb er een hoop geld uitgegeven, maar dat gaat vanaf nu naar een ander.
Ik had een nikon SB-900 besteld via de site van Cameraland. Op de site stond de flitser op voorraad, maar belde nog even voor de zekerheid of dit klopte, en met een paar vragen over de flitser.
Toen ik belde werd ik doorverbonden met iemand die me alles over de flitser kon vertellen, en deze jongeman wist ook echt waar hij het over had.
Aangezien zij een van de goedkoopste waren en ik veel vertrouwen had gekregen na het telefoon gesprek heb ik de flitser via de site besteld en betaald via Ideal.
Heel netjes verpakt in zwart folie, om de flitser heel veel schuimpjes, top verpakt.
Maar ook aanvullende informatie over verzekeringen en verlengde garantie. Netjes een kaartje erbij van de gene die het heeft ingepakt.
Ik had het pakket 's middags besteld via de site, 's avonds kreeg ik al de Track & Trace via de mail en de volgende dag had ik het pakket al in huis via de TNT Post.
Nikon D90 gekocht ter vervanging van mijn "oude" SLR (F 80).
Eerst telefonisch contact gehad wat het beste zou zijn om aan te schaffen mbt bestaande lensen. Ik werd na het stellen van mijn vraag direct met een medewerker verbonden die er verstand van had.
Duidelijke site met, voor zover ik kan beoordelen, prima prijzen.
Ik heb de camera in de winkel gekocht. We werden direct geholpen (zaterdag rond 14.30 uur!) dus voldoende personeel in de winkel. Het advies was deskundig en volgens mij zonder ergens op aan te sturen..
Ik woon dichtbij Alkmaar, dus er was geen verzending nodig.
Aftersales
Nog niet mee te maken gehad.
Voor mijn MB-D10 grip had cameraland de laagste prijs in Nederland. De website is voor mij duidelijk en overzichtelijk, ik heb verder geen gebruik hoeven te maken van de technische kennis van de leverancier. Bevestiging van de bestelling komt netjes via email, alhoewel dat wel even duurt. Een statusemail van verzending heb ik helaas nooit gehad, maar ook niet gemist doordat dit wel op de site vermeld word.
Pakket is vrijdagavond laat besteld, eerstvolgende werkdag verstuurd, en vandaag (dinsdag) aangekomen. Bijzonder snel dus. Leverancier nam telefonisch contact op om het adres te bevestigen, wat ik ook zeer netjes vind. Het pakket was goed verpakt in zwart plastic en een extra doos. Enig minpunt is het ontbreken van een track en trace optie, maar daar is voor mij mee te leven.
Redelijk duidelijke site, snelle reacties op e-mail (altijd zelfde dag).
Paar kleine vreemde dingen:
Heb een lens (Canon 17-40L) besteld toen deze op de site nog als voorradig stond. Een dag na het bestellen keek ik weer op de site omdat mijn lens niet verzonden was en toen bleek dat hij niet meer op voorraad was.
Ook heb ik meteen betaald met iDeal, maar bij mijn bestelstatus op de site stond de vage melding '"Wij hebben geen juiste keuze van bank ontvangen.
Ga naar het overzicht bestellingen en probeer het opnieuw.'. Heb toen gemaild en er werd mij bevestigd dat het geld wel binnen was. Het mailtje met de automatische betalingsbevestiging kreeg ik pas 5 dagen later binnen, 2 minuten voor het mailtje dat pakketje onderweg was.
Afgezien van bovenstaande verandering van voorraadstatus (het kan natuurlijk dat iemand mij tijdens het orderproces voor was en de laatste lens kreeg) heb ik alles snel en goed verpakt binnengekregen toen de lens wel op voorraad was (wat 4 dagen heeft geduurd, ook niet uitzonderlijk lang).
Aftersales
Op de bijgeleverde factuur stond iets verkeerd. Na een mailtje daarover hun kant op kreeg ik binnen een uur de reactie dat een nieuwe factuur onderweg was naar mij. Een dag later had ik die ook meteen binnen, lekker snel dus.
Op de site gekeken, of de D80 met 18-70mm objectief op voorraad was, set was niet meer te vinden, maar de losse producten wel. In de winkel was de service goed, kennis over de producten is ook zeker een pre en bovendien is er een uitgebreid assortiment met een grote voorraad en ten slotte de lage prijs, dit komt mede door de verkoop van internationale modellen, maar de winkel heeft gezegd zelf in te staan voor de garantie.
uiteindelijk heb ik de Camera en de lens voor de setprijs gekregen. Die als zeer scherp viel te beschouwen.
Opgehaald in de winkel, verzending is niet van toepassing
(de NS deed het best goed op 28 december
Aftersales
Ik hoop hier niet mee te maken te krijgen, dus vooralsnog geen oordeel.
Eerst de site bekeken of de Canon 24-105 vooradig was.
Mooie site met voldoende informatie.
Toch maar even gebled om de voorraad te checken, lens was inderdaad op voorraad. Op mijn vraag of de lens geprobeerdd kon worden ja geandwoord.
Maar dan moet je dus even langskomen.
In de winkel ben ik voorzien van alle voors en tegens van diverse lenzen door deskundig personeel.
Geen oordeel, product in de winkel opgehaald.
Aftersales
Al voor meerde zaken in deze winkel geweest. ook vragen achteraf worden netjes afgehandeld.
Ga op een niet te drukke dag langs en men voorziet je van alle gewenste info over je aangekochte product.
Overzichtelijke site, veel informatie, MAAR
Ik had dus een 2e hands flitser besteld en betaald. Kreeg ik snel een mail terug dat er geen flitser is. Zet het dan niet op je site! Toch belachelijk dat je dingen kan bestellen en betalen die een winkel niet (meer) heeft? Als een occasion niet meer beschikbaar is, moet je het niet te koop aanbieden...
niet verzonden
Aftersales
Snelle reactie dat ik pech had en dat ik mijn geld terug kreeg.
Mooie website met veel rubrieken, wat de overzichtelijkheid ten goede komt. De website bevat veel foto's van producten, veel specificaties en er is zeker een uitgebreid aanbod, ook van minder bekende merken en artikelen. Voor zover ik heb gezien zeker correcte informatie en het shoppen gaat allemaal makkelijk en vlot.
Bevestiging van bestelling gehad, volgende dag nog even gebeld of het artikel (Pentax flitser) echt op voorraad was (stond wel op voorraad de 12e). Ik wilde de flitser namelijk vrijdag de 13e s'avonds gelijk al gebruiken. En mede dankzij Cameraland is dat gelukt!
2x gebeld, 2e keer te pakken, belde de eerste keer ook rond lunchtijd denk ik. Ook prima score wat mij betreft dus.
Heb de flitser afgehaald in hun winkel in Alkmaar, nette winkel ook, veel artikelen te zien en te bewonderen. Genoeg mensen aanwezig, geen rij toen ik er was.
Wilde er ook nog een Omni Bounce bij, werd mij netjes gevraagd ook in de winkel, of ik die erbij wilde. Hij stond de 12e (en ook de 13e) op voorraad, maar helaas was ie toch echt niet aanwezig toen de verkoper ging kijken in het magazijn. Dat was m'n enige minpuntje.
Verder echt top wat mij betreft, wil hier zeker nog eens komen!
Afgehaald.
Nog niet mee bekend.
Ik was op zoek naar de Nikon 50mm/1.8 en in de Pricewatch was Cameraland de goedkoopste (betrouwbare) winkel. Dit was de eerste keer dat ik hier wat besteld heb.
De site is ietwat onoverzichtelijk, maar de bestelling was vrij vlot geplaatst. Hier is echter wat fout gegaan: ik heb een vrij lang emailadres, en dat bleek wel te passen bij de registratie, maar niet in het bestellingsformulier. Na bestelling kwam ik hierachter en heb ik m'n emailadres in m'n profiel veranderd, maar ik heb hierdoor geen bevestigingsmail gehad. Ik heb ook hierdoor zelf even de factuur op de site op moeten zoeken om te kijken hoeveel ik waarnaartoe over moest maken.
De dag erna verscheen op de site bij status "Onbekend", dus ik begon me even zorgen te maken, maar een mail naar Cameraland hierover werd snel beantwoord met de bevestiging dat de bestelling goed gegaan was en m'n betaling binnen was, dus dat was snel opgelost.
Het pakket was lekker snel in huis, maandag besteld en geld overgemaakt, dinsdag verzonden, woensdag in huis!
De verpakking is prima in orde, de originele doos in een extra doos geplaatst met het nodige isolatiemateriaal eromheen, dus goed beschermd en volledig onbeschadigd aangekomen. Niet op aan te merken!
(Nog) niet nodig gehad
Ik was op zoek naar een SB-600 flitser voor mijn Nikon D70 en eigenlijk ook wel half/half op zoek naar een redelijke 70-300-lens. Na de goede ervaringen in de shopsurvey over Cameraland en de redelijke hoge prijzen van Foto Konijnenberg (voorheen mijn leverancier) voor beide producten besloot ik mijn geluk eens te beproeven in Alkmaar, wat voor mij als Amsterdammer ook een stuk dichterbij is.
Na enig telefonisch contact of beide artikelen op voorraad waren heb ik de knoop doorgehakt en besloten om even langs te gaan. Hier bleek voor mij meteen de goede service van Cameraland, want door files zou ik te laat bij de winkel zijn. Na een paniekerig telefoontje wilden ze de winkel wel even wat langer open houden totdat ik er was. Super!
Aangezien de zwarte, originele Nikon 70-300 niet meer op voorraad was, ging de keuze tussen de zilverkleurige Nikon 70-300 (lelijk, kunststof), een Tamron en een Sigma. Omdat ik een lichte voorkeur voor Sigma heb, heb ik na goed advies voor deze laatste gekozen. De lens is ook nog eens een stuk goedkoper dan het origineel van Nikon en zo te zien van betere kwaliteit.
- opgehaald, zie boven -
Aftersales
- nog niet nodig gehad -
Prima winkel! Gespecialiseerd personeel dat je van goed advies kan voorzien, maar vooral een HEEL ruim assortiment. Werkelijk alles op fotogebied wordt er verkocht en is er ook ruimschoots op voorraad, iets wat je niet bij veel andere (soortgelijke) zaken zult zien. Bovendien houden ze er soms behoorlijk scherpe prijzen op na. Goede ervaring en dus zeker een aanrader!
Ik heb de producten afgehaald, dus geen ervaring met verzenden.
(nog) geen ervaring mee.
Prima winkel! Vooraf goede adviezen gekregen, daarna statusinformatie van de door mij geplaatste order zoals 'order verwerkt' en 'ontvangst van betaling'.
Toen er een onderdeel niet leverbaar was is dit ook prima afgehandeld; na kort overleg over een alternatief, bleek dit er niet te zijn en kreeg ik mijn geld onmiddelijk teruggestort.
Vooral de snelheid van de communicatie (per e-mail) vond ik super!
De track and trace code via de mail ontvangen. Het pakket was er echter zo snel dat de code nog niet werkte...
Pakket was prima verpakt.
Mooie website die hoort bij een nette zaak in een buurt winkelcentrum aan de rand van Alkmaar. Er staat veel, erg veel. De gemiddelde foto zaak heeft lang zo veel niet op voorraad. Prijzen zijn erg scherp wat, vermoed ik, veel met het volume te maken heeft.
Ik reed er naar toe om een Nikon D50 met lens te halen. Personeel is welliswaar deskundig maar niet echt hartelijk. 560 euro is voor mij een flinke uitgave maar men hing achter de balie met zo'n "nou vooruit dan maar weer" houding. Vragen werden nogal kortaf beantwoord. Als de camera daar niet veel goedkoper was was ik gewoon naar de winkel in het dorp hier gereden.
De camera zelf was netjes in orde. Uiteraard kun je er pinnen.
Overzichtelijke website met zeer groot en gevarieerd aanbod en redelijk scherpe prijzen (vergelijken doen we natuurlijk altijd). Je dient een account aan te maken om te bestellen, in de eerste instantie omslachtig maar handig bij eventuele vervolgbestellingen aangezien alle klantgegevens dan bekend zijn. Kreeg na plaatsen bestelling direct een e-mail met bestelnummer, overzicht en bank- of girorekening voor betaling. Zaterdagmiddag bestelling geplaatst, direct via Postbank.nl overgemaakt, maandag een bevestiging van de betaling en niet veel later bevestiging van verzending met direct link naar Track @Trace van TPG Post. Dinsdag werd het pakket afgeleverd.
Snel, duidelijk en zeer goed verpakt. Dit soort zaken zijn de reden waarom webwinkelen aan populariteit wint, TOP!
NVT
Na bestelling van een camera die niet meer leverbaar was, ben ik goed geholpen bij het uiteindelijk aanschaffen van een andere camera. Bereikbaarheid van de winkel per e-mail was daarbij zeer goed en veranderingen werden snel verwerkt.
Verzending is helemaal geslaagd. Meteen na verzending is per e-mail dat doorgegeven, inclusief Track&Trace code. Vervolgens is binnen korte tijd het pakket afgeleverd, goed ingepakt en de aankoopbon apart verzonden. Dat laatste vind ik echt heel goed aangepakt!
Ik was al lang op zoek naar een goed advies omtrent redelijk specifieke eisen (productfotografie). Bij cameraland kreeg ik telefonisch zeer duidelijk advies van iemand die echt verstand van de materie had, en niet alleen als doel had zo snel mogelijk mij iets aan te smeren. Top!
De website is duidelijk, je wordt keurig middels een login en email op de hoogte gehouden van de status van je order. Uitgebreid assortiment waarvan verreweg het meeste ook op voorraad is.
Bestelling werd keurig op tijd geleverd. Netjes verpakt in een goed beschermde verpakking. Niets op aan te merken.
Je krijgt keurig een Track&Trace code waarmee je je bestelling kunt volgen.
Ik zocht de Canon S80 en kwam deze shop in de buurt (Alkmaar) tegen. De website is overzichtelijk en informatief, met een ruim en ook niet alledaags aanbod op voorraad. Wil toch altijd graag even vasthouden wat ik koop, dus naar de winkel toe. Ook de verkoper zelf blijkt meer dan gemiddeld verstand van zaken te hebben en de tijd te nemen om vragen te beantwoorden. Over prijzen kan gesproken worden; zeer plezierig!!