Na wat zoeken op het www vond ik via het vertrouwde tweakers pricewatch toch de goedkoopste Razor Imperator.
Snelle en goede levering
Toppie dus
Goed verpakt en zonder schade aangekomen.
En direct uit voorraad.
Op campzone begon ik mij toch te realiseren dat mijn sweex muis niet meer voldeed. Kramp kreeg ik van het gamen. CYES stond op campzone en ik ben even bij ze langs gegaan.
Na veel informatie gekregen te hebben en alle muizen even vast gehouden te hebben kwam ik tot een shortlist van 2 muizen. Echter, ze zijn +/- 70 euro per stuk, dus dat ga je niet gokken.
De verkoper daar had vrij snel door dat ik wel wilde kopen, maar niet kon kiezen. Beide muizen heeft hij meegegeven en vervolgens kon ik die in mijn tent uit proberen. Na een uurtje gamen, afwisselend met beide muizen, heb ik mijn keuze laten vallen op de Mionix NAOS 5000.
Deze muis besteld via de webshop en die kon direct afhalen in de stand (pinnen kon helaas niet, ideal werkte daarentegen wel goed).
De verkoper daar was zeer kundig en vriendelijk. Had alle geduld met mijn twijfels, zonder opdringerig te zijn. Zal in de toekomst zeker weer bestellen!
Omdat ik nog al verslaafd ben aan de Sennheiser PC151 en mijn 4e exemplaar na alweer een jaar kapot ging, ging ik op zoek naar een winkel die deze headset nog verkoopt. Cyes.nl bleek de goedkoopste in de Tweakers.net Pricewatch. Ik had bij deze winkel al eerder met succes wat artikelen besteld dus de keus was snel gemaakt.
Duidelijk website met de mogelijkheid om met IDeal te betalen, prima dus.
Na de bestelling direct een mailtje gehad dat mijn order werd verwerkt.
De volgende dag kreeg ik een mail met de vraag of ik de dag erop thuis zou zijn. Dit was het geval.
De headset werd vervolgens persoonlijk in originele verpakking afgeleverd, waarschijnlijk omdat ik vrij dicht bij de winkel woon.
Zelf vond ik dit zeer prettig omdat het bij mij bekend was hoelaat mijn product ongeveer werd afgeleverd, dit in tegenstelling tot de postbode die mij soms de hele dag beneden laat wachten.
Aftersales
Na het aansluiten van de headset viel direct iets op; de rechterkant was merkbaar zachter en had minder bass.
Direct een mailtje gestuurd naar Cyes.nl met de vraag of ze mijn product konden vervangen.
Ook dit ging weer zeer prettig. Ik kon de tijden doormailen waarop ik thuis zou zijn en mijn headset zou daarop worden omgewisseld met een nieuwe.
Na ongeveer een week ( ik had zelf aangegeven dat ik geen probleem had met +- 2 weken wachten) kwam men persoonlijk aan de deur op de afgesproken tijd de nieuwe headset brengen. Ik mocht deze eerst testen op mijn PC, en toen dit in orde was nam men mijn defecte exemplaar weer mee. Het contact was altijd erg vriendelijk, zowel per mail als in persoon.
Prima opgelost dus en ik zou deze shop zeker aan andere mensen aanraden.
ik ben op cyes gekomen via de pricewatch. ik was op zoek naar een mooie muismat, ik wist al snel dat het een steelseries Qck+ ging worden. ik heb even snel opgezocht waar ik deze het goedkoopst kon krijgen en dat was bij cyes. website zag er niet heel modern uit. maar ik kon via de welbekende methodes betalen, zoals bijvoorbeeld ideal ( wat mijn voorkeur heeft ).
ik had nog wat vraagjes over de verzendkosten van de muismat , waarom deze zo hoog was. daarbij heb ik een prima uitleg gekregen en werd er direct ( na 2 uur ) antwoord gegeven.
het product is bij mij 1 dag eerder binnengekomen dan verwacht. bij een andere bestelling van mij bij cyes ( een razor diamondback) werd de bestelling persoonlijk aan huis gebracht ! Nou zal dit echt niet bij iedereen zo gebeuren, ik woon toevallig in de buurt van de shop. maar desalniettemin een geweldige extra natuurlijk. De muismat zat in een prima verpakking met bubbeltjes en werd mooi op tijd geleverd.
Heb bij deze webshop een mousepad besteld, omdat dit zowat de enige webshop was die hem in stock had.
Ik heb hier nooit eerder besteld en heb dus op de shopreviews en de winkel zelf vertrouwd :-).
Shoppen gaat vlot en makkelijk, je hoeft niet verplicht een account aan te maken. Dit is bij vele webshops echter wel het geval.
De prijs was niet uitzondelijk laag, maar zeker niet aan de hoge kant. Wat wel hoog was, waren de verzendkosten naar België.
Na de bestelling onmiddelijk een (meertalige) bevestiging gekregen. Toen de overschrijving binnen was (gisteren ochtend), is het pakket onmiddelijk verzonden.
Ik werd gisteren opgebeld door een vriendelijke mevrouw, die mij liet weten dat ze het verzonden hadden met DPD in plaats van TNT, in hun ervaring kwam dit dan sneller aan. Ook werd het track&trace nummer onmiddelijk vermeld waarmee de zending online te volgen is.
Buiten het te hoog tarief tegenover andere webshops (ongeveer het dubbele), was de verzending uitstekend.
Dag na verzending (vandaag) om 13.30u is het pakketje aangekomen (ondanks de sneeuw en vertragingen hier).
Het was zo goed ingepakt dat ik niet wist waar het te openen.
Ondanks dat een mouspad ongevoelig is voor schokken en dergelijke werd de doos zelf opgevuld met krantenpapier.
Een Roccat Kone [+] en een Powerball Techno besteld. Prima productinformatie en betaald met iDeal. Vrijdag besteld, maandag geleverd, is dus dik in orde. Bevestiging via e-mail van bestelling & betaling en van verzending.
Eerst geïnformeerd of de Kone op voorraad was. Snelle vriendelijke reactie terug en ze hebben 'em achteruit gelegd ivm een beurs die eraan kwam. Daardoor kon ik de muis alsnog snel krijgen. Ben ik uiteraard zeer tevreden over, super service!
Bij Powerball een eigen handleiding van Cyes met nuttige informatie op overzichtelijke wijze gepresenteerd. Dat is net ff extra wat ik bij een andere shop weinig zie.
Snel verzonden en bezorgd met TNT. Handtekening voor ontvangst erbij gedaan. Gebruik van Track&Trace.
Artikelen prima in kartonnen dozen verpakt met ruim voldoende opvulling (vellen papier, gefrommeld/gevouwen), dus artikelen helemaal in orde, onbeschadigd.
Aftersales
Prima in orde. Zoals ik hiervoor meldde; snelle vriendelijke en hartelijke reactie. Doen een stapje extra voor jou als klant. Dat waardeer ik zeer en mede daardoor raad ik deze shop aan en zal ik zelf ook gauw weer hier bestellen.
Op The Reality een headset gekocht - de vorige bleek bij mij te strak te zitten en veroorzaakte hoofdpijn - en bij Cyes kon ik op The Reality eenvoudig een nieuwe headset halen.
Wederom het geld overgemaakt via internet en de headset daarna zonder problemen meegekregen.
Ik zit momenteel op Campzone en mijn headset besloot dat hij er geen zin meer in had: een kabelbreuk net boven de plug. De dichtsbijzijnde oplossing was Cyes in de maintent van Campzone.
Na even te hebben geneusd viel mijn oog op de Zowie headset, maar ik had toch nog een probleem: ik moest pinnen en dat kon nou net weer niet. De oplossing die de verkoper heeft bedacht vond ik erg leuk en vooral erg meedenkend: de headset bestellen & betalen via de webshop, betalingsbewijs printen en meenemen en de headset in ontvangst nemen.
Complimenten voor deze service!
Op 15 maart heb ik bij deze webshop een Razer Lycosa besteld ter vervanging van mijn langzaam stervende Logitech G15. Hierop ben ik al zeer snel door een medewerker gebeld die aangaf dat dit toetsenbord momenteel niet op voorraad was en dat de levering nog enkele weken zou kunnen duren. Dit was voor mij geen probleem. Er werd mij ook nog bijverteld dat de glossy afwerking van het toetsenbord snel kan gaan vlekken en dat de lichtgevende toetsen niet honderd procent slijtagevrij zijn. Ik was me hiervan grotendeels al wel bewust, en omdat de (tevens lichtgevende) toetsen van mijn G15 zich ondanks enige slijtage na een dikke 4-5 jaar gebruik nog prima hielden maakte ik me er verder niet druk om.
Afgelopen maandag werd ik toch benieuwd naar hoe het er met mijn bestelling voorstond, waarop ik CYES 's avonds in een bericht om meer informatie heb gevraagd. Hier werd nog binnen 2 uur op gereageerd met als antwoord dat ze de volgende dag navraag zouden gaan doen bij de importeur. Woensdag werd me vervolgens medegedeeld dat het toetsenbord nog voor het eind van de week binnen werd verwacht en dat ze zich op dat moment weer bij mij zouden melden.
Gisteren is mijn bestelling uiteindelijk bij CYES binnengekomen en naar mij verstuurd met zoals beloofd een extra notificatie. Ik werd hierin tevens bedankt voor mijn geduld, wat ik wel attent vond. Klanttevredenheid staat bij deze winkel duidelijk hoog in het vaandel.
De site zelf oogt tot slot inderdaad iets simplistisch maar werkt verder prima.
Met een Track&Trace nummer kon ik mijn zending volgen en het toetsenbord was goed schokbestendig verpakt. Prima in orde dus.
Zoals andere tweakers al gezegd hebben, ziet de site er niet even professioneel uit als die van andere concurrenten. Toch vind ik de site niet echt lelijk of iets dergelijks, en is hij gewoon goed overzichtelijk!
Ik had 25 december een Razer lachesis besteld, en gelijk met iDeal het geld overgemaakt. Maar toen ik in het weekend van 26~27 december meer reviews van de Lachesis ging lezen, dacht ik dat het misschien toch niet zo´n goede keuze was, en had ik dus maar een mailtje gestuurd naar Cyes om te vragen of ik niet beter voor de Imperator kon gaan of de Deathadder. Aangezien die allebei rechtshandige gamersmuizen zijn. En ik rechtshandig ben.
Ik kreeg op 2de kerstavond een mailtje terug, met daarin de info die ik wou. Ze raadden mij de Razer Deathadder 3500dpi aan. (Ik zelf had eigenlijk verwacht dat de imperator mij werd aangeraden, vanwege zijn hoogste prijskaartje). Gelukkig kreeg ik dus een goed en eerlijk advies en heb ik daarop maar mijn order aan laten passen en het extra geld over gemaakt! Gelukkig heb ik dus niet eerst mijn order hoeven te annuleren en opnieuw te bestellen, maar was bij betalen gewoon mogelijk!
Hoewel de Lachesis de laagste prijs had bij deze webshop. Was de Deathadder 3500dpi wel iets duurder dan bij andere, maar ik betaal liever wat extra en heb goede service, dan dat ik de klantenservice niet kan bereiken maar wel de laagste prijs heb!
Na de bestelling kreeg ik alleen helaas geen email met de bevestiging van mijn bestelling. Maar dat was waarschijnlijk omdat ik geen account had aangemaakt.Ik kreeg wel netjes een email toen de muis was verzonden, en ook een email met de TNT Track&Trace code!
Top service!
Ik had contact op genomen met de klantenservice, en die zeiden gelijk toen ik mijn order van Lachesis naar Deathadder veranderde, dat ze de Deathadder maandag of anders uiterlijk dinsdag binnen kregen. Zodat ze hem woensdag op de post konden doen, zodat ik hem vandaag binnen had. En elk woord daarvan was waar. Aangezien ik de muis zojuist in ontvangst heb genomen! (In een leuke doos met kerstversiering). In de doos zaten genoeg kranten om mijn muis goed te beschermen!
Nog niet nodig gehad
De website ziet er nogal amateuristische en slordig uit. Sommige image links werken niet waardoor je foto's van producten niet kan zien. In eerste instantie dacht ik dat het ging om een "hobbyist" die vanuit huis even een winkeltje op had gezet. Ik was bang dat ik opgelicht zou worden of slechte service zou krijgen maar na een paar reviews te hebben gelezen hier op tweakers was dat gevoel snel weg.
De informatie op de site is verder goed. Het is een shop voor gamers dus echt veel uitleg bij de producten hoeft niet.
Ik heb het gevoel dat de mensen die er werken ook gamers zijn, of iig een gamer achtergrond hebben. Ze hebben wel verstand van het een en ander en je vragen kunnen ze ook goed beantwoorden.
Voor gamers zeker een aanrader.
Levering werd snel afgehandeld en was goed verpakt, verder kan ik er niks over zeggen.
Aftersales
Na aankoop bleek de muis defect te zijn, ik vondt hem sowieso al niet fijn dus wilde ik hem retourneren maar de bedenktijd van 7 dagen was al verstreken.
Cash back was niet mogelijk maar ze zijn me tegemoet gekomen door te zeggen dat ik een andere muis mocht uitzoeken.
Verder werd ik netjes behandeld en kreeg ik snel antwoord op mijn mailtjes.
Heb een steelseries muismat, hyper glides en 2 powerballs besteld. Werd gelijk contact opgenomen om mij te wijzen op een nieuwere versie van de muismat die voor het zelfde geld betere resultaten zou geven. Wordt dus wel aandacht aan je bestelling besteed die verder gaat als alles in een doos flikkeren. Top service!
Niks op aan te mereken. Vrijdag besteld en maandag middag bezorgd. Prima dus.
Ik moet zeggen dat de website ietwat onprofessioneel oogt en in mijn mening niet altijd even overzichtelijk is. Ook de kleurkeuze van lettertypes zijn hier en daar heel vervelend.
Dit terzijde, is de productbeschrijving zeer uitgebreid en klopt ook de voorraadindicatie. Na de bestelling netjes een bevestiging gekregen en werd ik ook op de hoogte gesteld toen het eenmaal verzonden was. Zowel voor als na mijn bestelling heb ik contact gehad met Cyes via de mail om wat vragen te stellen. Deze werden binnen enkele uren en zelfs buiten kantooruren (20:45!) zeer professioneel (enkele kleine spellings/grammatica/zinsbouw fouten terzijde) en gericht beantwoord. Over het algemeen zeer tevreden, maar toch een 'Goed' ipv 'Zeer goed' vanwege de website.
Snel ontvangen en goed ingepakt. Echter geen trackingcode ontvangen. Deze aankoop heb ik vorig jaar gedaan, dus misschien is dit inmiddels wel het geval.
Aftersales
In eerste instantie was ik van plan het product te retourneren. Hier heb ik later toch maar van afgezien. Dit vooral omdat in tegenstelling tot de meeste webshops, gebruikte/geteste producten niet vallen onder de Wet koop op afstand en er een bepaald percentage van de aankoopprijs ingehouden wordt wanneer dit het geval is.
Ik heb op een aantal edities van verschillende LAN parties wat game hardware bij Cyes aangeschaft. De eigenaar is erg vriendelijk en geeft ook uitgebreid advies en neemt de tijd voor je. Het assortiment is ruim en goed geprijsd. Hij is op de LAN parties niet zo scherp als op internet (scheelt een eurootje of 3-4), maar dan nog is hij vrij goedkoop.
Enige minpunt is dat de webshop er niet geweldig uitziet. Met een goede en professionele site zal hij een nog beter visitekaartje af kunnen geven. De basis is in ieder geval al goed.
Afgehaald dus geen oordeel
Aftersales
Ik heb nog geen defect product gehad van Cyes.
Website is overzichtelijk en ziet er verder prima uit. Ik kreeg het plaatsen van een bestelling keurig een bevestiging, ook kreeg ik een mailtje toen de betaling ontvangen was. Prijzen zijn ook goed, in veel gevallen staat hij bovenaan in de pricewatch.
Snel geleverd en mijn bestelling was keurig netjes verpakt! Kreeg ook een mailtje toen hij verzonden was met een Track&Trace nummer. Een dag later werd mijn bestelling netjes geleverd.
Aftersales
Perfect! Ik had een Razer muis besteld en later bleek (stond ook op Tweakers) dat Razer drivers had waar een worm in bleek te zitten. Aangezien ik rond die periode een muis bij hun besteld had, werd ik gebeld omdat ze me hiervoor wouden waarschuwen! Dat noem ik nog een eens serivce!
Website oogt misschien goedkoop, echter is de service dat niet! Uitstekend aanbod van (gaming) producten en vrij veel direct leverbaar. Prijzen zijn scherp.
In dit geval ging het om een RMA.
Aankoopbedrag is netjes gecrediteerd en nieuwe product werd de volgende dag verzonden, beter kan niet.
Aftersales
Wat voor mij het verschil maakt bij CYES en andere (web)shops is de communicatie tijdens de RMA. Ze houden je telkens op de hoogte en staan je vriendelijke te woord, zelfs telefonisch in de meeste gevallen.
Samen kijk je naar een oplossing voor het probleem en dit wordt ook overlegd. Er wordt dus echt geluisterd naar de klant!
Belangrijkste punt is dat CYES er alles aan doet om aan de wens van de klant voldoen, zodat uiteindelijk beide partijen tevreden zijn.
Alles wordt netjes maar vooral correct afgehandeld en dat verdiend een dikke shopscore.
zoals meerdere hebben opgemerkt, een ietwat rommelig ogende website. Mijn inziens jammer want dit overschaduwd een verder klasse online webshop! (vandaar de 'goed' en niet 'zeer goed' beoordeling).
Daarentegen is het productassortiment in de webshop volledig op gaming gear gefocussed en er zijn veelal enkel gerenommeerde merken verkrijgbaar. Je vindt dus geheid wat je zoekt zonder door allerlei tabbladen te moeten worstelen met apparatuur en hardware dat niet direct voor gamen bedoeld is.
Verder niet onbelangrijk; een ontzettend leuke verkoper/eigenaar (John Fronik) die altijd meteen voor je klaarstaat indien je vragen hebt over een bepaald artikel!
Deze man weet waar hij het over heeft en heeft een leuke persoonlijke en snelle manier van communiceren; anders dan de standaard gegenereerde email die je elders ontvangt.
Heb nog geen ervaring gehad met vervangende producten, echter toen ik aangaf het product toch wel te willen uitproberen alvoren te kopen werd de mogelijkheid tot 'leen' aangeboden; tegen borg (uiteraard) kon een artikel worden uitgeprobeerd. (offtopic: is voor de MMX2 niet nodig, TOP headset).
Na plaatsing van bestelling ontvang je keurig een bevestigingsmailtje met daarin de benodigde gegevens, gevolgd door een mail met een track&trace code. Dit laatste niet nodig gehad daar mijn bestelling (MMX2 headset) ruim binnen 2 dagen binnen was!
Verzending binnen twee werkdagen ontvangen; dit is erg snel aangezien ik pas ná reguliere openingstijden de bestelling geplaatst had (waarschijnlijk werkt John dag en nacht)..
Product kwam in een stevig dichtgetapete doos opgevuld met oude kranten en een factuuroverzicht. Prima, niets op aan te merken.
Aftersales
nog geen ervaring mee gehad.
Ik had eerst een Razer Copperhead op het oog. Deze was bij Cool-Prices heel voordelig, 27 euro. Status was: 1 op voorraad. Dat was op 16 augustus. 26 augustus kreeg ik een mail dat de muis een onbekende levertijd had. Ik heb mijn bestelling geannuleerd en mijn geld terug gekregen.
Daarna (ook 26 augustus) heb ik de Razer Diamondback 3G bij Redcoon besteld. Status: verzendklaar in 3 dagen. Een paar dagen later werd dit zelfs 2 dagen, dus ik dacht dat ik eindelijk een muis had.
Maar nee. Gisteravond kreeg ik een email dat de muis pas op 18 september zou worden verstuurd. Dus dan zou ik nóg twee weken moeten wachten voordat ik een muis heb, daar had ik dus geen zin in. Vanochtend zag ik die mail (imv offline van Gmail) en heb ik die order dus maar geannuleerd. De goedkoopste in de PW was Cyes. Ik heb ze eerst ge-e-maild of het zeker was dat de muis op voorraad was, maar dit was wel het geval. Ik had al na 2.5 uur een antwoord terug (gestuurd om 6u, antwoord om 8.20uur), dus dit was zeer snel.
Ik heb toen maar bij Cyes de Razer Diamondback 3G besteld. Omdat de muis op voorraad was, vroeg ik of hij vandaag nog kon worden verzonden als ik om 16.30uur betaalde (dan was ik pas thuis). De post ging om 12u, dus dat kon niet. Maar John zei dat ze hem vandaag al gingen verzenden op basis van vertrouwen! Dat vind ik dus een super service, beter dan Cool-Prices en Redcoon. Toen ik om 16.45 thuis was heb ik meteen betaald. De site ziet er verder goed uit, niet te druk maar lekker overzichtelijk.
Hij is 2 sep. 09 verzonden, en de volgende dag had ik hem in huis. Muis was goed verpakt, in een doos met kranten. Cyes super bedankt voor deze snelle en zeker ook goede service!
Aftersales
Gelukkig nog geen ervaring bij deze shop.
Het is nu de tweede keer dat ik bestel bij cyes en toch vind ik het nodig dat ik nog een review achterlaat. De website is gewoon handig in gebruik, het is erg gemakkelijk en overzichtelijk. Na het bestellen krijg je direct een bevestiging. De meest gebruikte betaal mogelijkheden zijn aanwezig zoals Ideal, overschrijven en rembours.
Ze hebben genoeg kennis van de producten zelf, zo werd ik de vorige keer direct gebeld nadat ik een verkeerd muismatje had besteld waarna mij een ander werd geadviseerd.
De verzending is fantastisch. Na het betalen kreeg ik vrijwel gelijk de volgende dag een bevestiging dat het pakket verzonden was en ik kreeg een track&trace code. Het pakket is zorgvuldig ingepakt en verzorgd. Voorzien van eigen reclame en je naam en adres krijgt een mooi etiket. De verzending is keurig volgens afspraak op tijd in huis. Bij wijze van spreken is de verpakking zelf duurder als de inhoud van het pakket. Ik kreeg zelfs 2 powerball bandjes meegeleverd om mijn muis matten ter bescherming.
De reden dat ik hier had besteld is omdat ik al zeer goede ervaring had en ik het niet erg vond om een 2-3 euro extra te betalen voor de perfecte service de ze leveren.
Donderdag 23 Juli besteld, vandaag (woensdag 29 Juli) binnengekregen.
De reden dat het wat langer duurde was omdat hij niet zeker was of dat het pakket zou aankomen zonder huis nummer aangezien wij die niet hebben.
Ik heb een paar mailtjes gewisseld en gezegd dat hij het gewoon kon versturen, zo gezegd zo gedaan.
De communicatie was vlot en de bestelling was makkelijk, de Engelse versie van de site bevat een paar bugs maar de Nederlandse werkt zover ik weet perfect.
Ik had een Sennheiser HD555 besteld.
Edit: Ik heb nog reactie gehad over de bugs en ze hebben er nu sowieso al 1 gemaakt en ze zullen binnenkort het een en ander door lopen.
De bestelling was goed ingepakt in een oude doos waar denk ik wijn flessen of glazen ik heb gezeten (dit is natuurlijk een pluspunt vanwege het recyclen), de doos van mijn product zat in een plastic zak waar dan weer een stikker op zat om de zak dicht te houden, de plastic was denk ik zodat de doos niet zou krassen of op een andere manier beschadigd zou raken.
De doos was gevuld met oude Duitse en Nederlandse kranten, gelukkig niet versnipperd dus geen rotzooi.
Aftersales
Ik heb geen echte ervaring met aftersales maar de communicatie is altijd vlot en ik heb altijd zeer goede support ontvangen bij deze winkel.
Thanks, Ja op een adres zonder huisnr, gaan wij standaard denken oef wat vergeten en sturen niet zomaar gelijk het pakket op