17 december 2007 een HTC P4350 UK besteld, deze stond als uit voorraad leverbaar op de website.
22-12-2007 krijg ik een mail, dat ze wachten op de goedkeuring van mijn huidige provider vanwege nummerbehoud en dat dit enkele dagen kan duren.
Tussen kerst en oud en nieuw nog maar eens achter het geheel aangebeld of mijn provider het nummerbehoud al goedgekeurd had. Dit was allang het geval. Dus ik vroeg waarom mijn bestelling dan nog niet verstuurd was, bleek dat mijn toestel BEPERKT leverbaar was en ze vroegen, waarom ik dit niet wist? Op dat moment stond het toestel gewoon als UIT VOORAAD LEVERBAAR, 10 min. na mijn telefoongesprek is dit aangepast. Ik mocht uiteindelijk kiezen om de bestelling te annuleren of te wachten, uiteindelijk heb ik besloten om te wachten.
Uiteindelijk blijkt nadat mijn contract in is gegaan dat ze de voordeelbundels pas een maand later in hebben laten gaan als de datum waarop het nummer geporteerd werd. Ook dit is nergens gecommuniceerd en de reden is me al helemaal niet duidelijk. Het is maar goed dat ik zelf mijn provider heb gebeld om alles te controleren, anders had ik een dure rekening gehad i.v.m. internet en sms.
Conclusie:
- Website is niet gekoppeld aan voorraad
- Slechte communicatie naar de klant toe (je moet zelf bijna om alles vragen, anders zit je weken te wachten zonder dat je wat hoort)
- Voordeelbundels slecht afgesloten
- Je moet vragen om een track en trace nummer, zou wat mij betreft standaard mogen zijn.
Netjes verpakt en compleet geleverd.
Aftersales
Aan de telefoon zijn de medewerkers erg vriendelijk en netjes, ook nadat je bestelling al geplaats is.
- Is de website overzichtelijk? Ja.
- Bevat deze correcte informatie? Ja, hoewel de informatie over de toestellen soms wat karig is.
- Heeft de leverancier voldoende technische kennis? Tijdens after-sales heb ik gemerkt dat Smartphonestunts heel veel kennis van zaken heeft.
- Kun je makkelijk shoppen? Ja.
- Krijg je een bevestiging van je bestelling? Ja.
- Op welke manieren kan je betalen? Rembours.
- Krijg je statusupdates via de e-mail? Ja.
- Is de leverancier goed bereikbaar via e-mail of telefoon en reageert hij snel? E-mails worden snel en uitvoerig beantwoord.
- Hoe liggen de prijzen? Misschien niet de goedkoopste, maar de prijzen zijn zeker scherp, vooral in combinatie met een abonnement.
- Kan de leverancier zo nodig een vervangend product leveren? Ja.
- Is de bestelling volgens afspraak op tijd in huis of duurt het veel langer dan toegezegd? Levering meestal binnen een week, mits de goederen op voorraad zijn.
- Is de bestelling goed en stevig verpakt? Ja, en de doos is opgevuld met luchtzakjes, zodat de doos van het toestel geen speling heeft.
- Is het correcte adres gebruikt? Ja.
- Is het correcte product geleverd? Ja.
Aftersales
Ik had ontzettend veel problemen met een geleverd toestel. Smartphonestunts heeft die kwestie heel netjes en coulant opgelost door op mijn verzoek het toestel om te ruilen voor een ander merk en type.
Helaas was het 2e toestel ook niet helemaal jofel (foutje van de fabrikant), maar Smartphonestunts heeft ook dat toestel meteen omgeruild voor een goed exemplaar.
Je kunt gerust zeggen dat ik een uitermate kritische (en vaak ook lastige) consument ben, maar Smartphonestunts heeft mij steeds zeer correct behandeld, en heeft deze kwestie naar mijn volle tevredenheid opgelost. Ze hebben ook steeds uitvoerig geantwoord op mijn emails, zonder zich er gemakkelijk vanaf te maken.
Al met al ben ik uitermate tevreden over Smartphonestunts. Als volgend jaar mijn abo weer vernieuwd moet worden, ga ik zeker eerst weer op de site van Smartphonestunts kijken. Ze zijn misschien iets duurder dan andere websites, maar service is ook wat waard...
De site is op het eerste gezicht wel goed, had een E-Ten X500 besteld om hem daar af te halen, de prijs was aantrekkelijk. Daar aangekomen bleek dat ze niet echt van een winkel hebben maar gewoon 1 of ander vaag kantoor waar ik eerst een uur moest wachten omdat het toestel ergens anders vandaag gehaald moest worden.
Heb het product zelf agehaald dus daar heb ik geen ervaring mee.
Aftersales
Nadat mijn E-Ten X500 kapot is gegaan begon het gezeik. Na eerst een paar keer gebeld te hebben kreeg ik eindelijk iemand van de Technische afdeling. Die gaf toen aan dat de afhandeling van de garantie via E-Ten zelf moet, hiervoor verwezen ze mij door naar een of ander vaag forum waar ik niet op kon komen. Na weer een paar keer bellen moest ik dan maar een e-mailtje sturen naar rma@smartphonestunts.nl. Dit heb ik gedaan op 05-02-2007. Een reactie op deze mail was pas op 11-02-2007 met daarin enkel de melding dat ik maar moet mailen naar rma@mobile-point.nl. In principe heb ik dus niets aan het bedrijf zelf waar ik het apparaat gekocht heb (en de zogenaamde garantie).
Deze mobile-point reageert wel snel op e-mails en heeft een RMA nummer aangemaakt voor mij.
Echter moet ik nu wel zelf het toestel gaan verzenden met een Track&Trace nummer etc. en alles zelf betalen. In feite doet smartphonestunts dus helemaal niet mee aan de garantie afhandeling, lekker makkelijk. Erg slecht en erg teleurgesteld zal ik dus echt nooit meer wat kopen bij deze shop!
Op 3 november een aanvraag ingediend voor een Toshiba G-900 telefoon met een T-mobile abonnement met een PIT (inmiddels al naar een PIT+ omgezet). Na een week wachten maar eens geinformeerd naar de status. Het toestel was besteld bij de leverancier, maar kan nog 2 tot 3 weken duren. Ik had verzocht om de SIM kaart dan alvast maar op te sturen en dan maar hopen dat mijn op sterven na dode oude telefoon het nog heel even volhoudt.
Na 3 weken weer een mailtje gestuurd om de status te vragen. Er wordt verteld dat Toshiba al sinds oktober niets meer heeft geleverd i.v.m. softwareproblemen met de telefoons. Ik weer een mailtje sturen met de vraag of ze dan kunnen informeren bij de leverancier wat de verwachtingen zijn. Ik krijg een mailtje terug dat deze vraag uitstaat bij de leverancier.
Weer een week niets gehoord, even gebeld. Ik moest mijn vraag weer via de email sturen, want degene die het behandelde was er niet. Dit heb ik dan maar weer gedaan.
Erg slecht dat ze hun klanten niet informeren over de status van de levering van hun produkt, en al helemaal als daar problemen mee zijn. Ik ben het zat om steeds maar zelf erachteraan te moeten gaan om informatie te krijgen. Communicatie met klanten is heel erg belangrijk en al helemaal als je niet aan een bestelling kan voldoen. Het zal mij benieuwen hoe en wanneer dit nou eindelijk wordt opgelost. Inmiddels heb ik ook al een maand PIT+ waar ik 19 euro voor betaal, maar met mijn oude telefoon geen goed gebruik van kan maken.
Edit: 19-12-2007;
Ik heb een antwoord op mijn mailtje gekregen dat het toestel nog steeds niet leverbaar is en dat ze hadden aangegeven dat het toestel moeilijk leverbaar was toen ik het had uitgekozen.
Dat is wel waar, maar in het mailtje wat ik kreeg toen ik hem had besteld stond dat ik moest rekenen op 2 a 3 weken levertijd. Toch geen 2 tot 3 maanden?! Dat ze hem niet kunnen leveren, omdat de leverancier hem niet levert kan ik begrijpen, maar gewoon maar alles z'n beloop laten vind ik gewoon slecht.
De reactie op mijn vraag om communicatie over de levering was; Er was niets veranderd aan de situatie, dus er is niks te melden, dus krijg ik ook niks te horen. Als ik zo met de klanten van mijn baas communiceer kan ik een andere baan zoeken.
Ik heb verzocht om de E-ten M800 te leveren als deze eerder te leveren blijkt te zijn. dit zou de laatste week van december zijn. Ik ben heel benieuwd.
Het zou goed zijn als Smartphonestunts de modellen die ze niet kunnen leveren van de site af zouden halen, net zoals GSMweb.nl, dan weet de klant wel waar hij aan toe is.
zie Algemeen
N95 icm T-Mobile. Smartphonestunts was de goedkoopste volgens TelecomVergelijker.
Een paar keer met ze gebeld; er werd snel opgenomen en ik werd prettig en goed geïnformeerd.
Ik vind de site prima. Een verademing dat je eens geen account hoeft aan te maken. Het enige minpuntje dat ik kon ontdekken heeft hier misschien wel mee te maken: je krijgt standaard geen track&trace link. Alleen een mailtje dat de bestelling is verwerkt en verzonden. De link kreeg ik alsnog door (om 18.00) even te bellen.
Op 8 oktober 's ochtends kort voor 12.00 besteld. Toestel was volgens de site op voorraad. De volgende dag al werd bezorgd. (NB: zonder lock of brand) De verpakking was uitstekend: doos in doos met plastic luchtkussens opgevuld. Een tegelijk bestelde geheugenkaart moest worden nageleverd en die ontving ik netjes 1 week later.
Site is aanzienlijk overzichtelijk, als je je soms kan onttrekken aan de alom bekende banners van bepaalde telecom-providers. Op de mainpage mooie overzichtjes met de Top5-toestellen en dergelijke.
Bestelproces is niet helemaal handig; zo kan je aanvullende diensten bij een GSM-abbo pas veeeel later in je order aangeven. Het staat wel ergens vermeldt in kleine letters maar liever dit in een logische volgorde houden.
Prijzen zijn concurrerend maar niet "enorm"; afgaande op opmerkingen van anderen elders op internet, stel ik maar even dat deze shop samen met nog een tiental anderen voor de nieuwste modellen GSM's goed uit de verf komt.
Doos in doos in doos met piepschuim vlindertjes. Top geregeld.
Last-minute adreswijziging was ook geen probleem (dank Stella!)
Aftersales
Nog niet nodig gehad; garantie van telefoon loopt via de importeur en daar heb ik tot op heden wel goede ervaringen mee!
Via de website een bestelling gedaan van 12 mnd Flex 30+PIT en de Samsung i600.
Op 16 mei de papieren op de bus gedaan, op 18 mei een email gekregen met de bevestiging dat alles goed was ontvangen. Omdat ik pas kon vernieuwen per de 21e heb ik dat per email en op het formulier zelf aangegeven, dit werd nog telefonisch bevestigd.
Toestel is op 25 mei ontvangen, was prima op tijd.
Toestel was goed verpakt met bubbelplastic, jammer dat ik geen track&trace nummer kreeg om verzending bij te houden.
Ik heb een Orange-verlenging van twee jaar bij ze besteld, waarbij ik een Nokia 6681 kado kreeg. Vooraf heb ik veel met ze gemaild, omdat ik de hoop had dat ik wat eerder kon verlengen dan mijn contract toelaat. Ze hebben goed hun best gedaan voor me, maar Orange wilde helaas niet meewerken. Wel kreeg ik altijd keurig en snel antwoord via de mail op al mijn vragen. Ook telefonisch zijn ze prima bereikbaar. Daarnaast hebben ze een duidelijk website.
Mijn pakket was verzonden, maar het kwam maar niet aan. Bij navraag bleek, volgens smartphonestunts, dat er bij de TPG iets verkeerd was gegaan waardoor ze het pakket retour hadden gekregen. Ik vind het jammer dat ik hier naar moest vragen en dat ze dat niet uit zichzelf aan me melden. Op mijn vraag, toen het pakket nog zoek was, om mij het tracktrace-nummer te verschaffen, kreeg ik als antwoord dat ze het pakket terug hebben gehad.
Aftersales
Ik had een BlueTooth-stick besteld, die ik later weer had geannuleerd (daar deden ze niet moeilijk over). Toen de TPG aan de deur stond, was ik verbaasd dat ik iets moest betalen. Je raadt het al: de BT-stick zat er gewoon bij. Ik heb betaald, want ik wilde de GSM hebben. Vervolgens heb ik contact opgenomen met smartphonestunts en mij werd keurig gemeld dat ik de BT-stick retour kan sturen. Daarnaast hebben ze het betaalde geld zovast naar me overgemaakt. Keurig!
MDA Compact en wat toebehoren besteld. Komt gemaakte afspraken na. Zal zeker nogmaals zaken doen met dit bedrijf. Prijstechnisch ook erg goed.
Verzending prima verlopen.
Aftersales
Prima service. Goede bereikbaarheid.
5 Januari een T-Mobile SDA besteld met een T-Mobile Relax 150 abbo. Veel vragen gesteld over men bestelde setje over mail, altijd snel mail terug met goede informatie. Zelfs de levertijden kloppen precies! ( wel eens wat anders meegemaakt
Pakketje netjes na 2 weken afgeleverd gekregen. Dag ervoor mailtje dat het binnen 3 dagen bezorgd zou worden door de TPG.
Super!
Volgende smartphone haal ik daar ook