Hoofdcategorieën

Betalingskosten iDeal € 1,-
Vooruitbetalen € 0,-
  Pricewatch statistieken
Prijsvermeldingen 360 prijzen
Prijsindex 94,5 (5,5% onder gemiddeld)
94,5 (5,5% onder gemiddeld)

Shopomschrijving

Reviews en reacties

Scorekaart

#   Laatste 3mnd Laatste 6mnd Totaal bereik
20 Algemeen Beoordeling: voldoende Beoordeling: goed Beoordeling: goed
19 Verzending Beoordeling: goed Beoordeling: goed Beoordeling: goed
3 Aftersales Beoordeling: geen Beoordeling: voldoende Beoordeling: slecht

Gepost door Phoenix_X, vrijdag 5 september 2008 19:25
Algemeen: Beoordeling: goed Verzending: Beoordeling: goed Aftersales: Beoordeling: geen

De site is duidelijk, bestellen werkt snel en zonder verborgen addertjes. Ik werd van moment van bestellen tot aan afleveren netjes op de hoogte gehouden van verwachte datum, verzendingsdatum, en een feedback mailtje. Precies zoals je verwachten mag van een goede webshop. Heel netjes!

Bestelling kwam netjes en veilig verpakt aan, op de verwachte leverdatum.

Niet gebruikt gelukkig!

Gepost door basherdave, dinsdag 29 juli 2008 10:28
Algemeen: Beoordeling: slecht Verzending: Beoordeling: geen Aftersales: Beoordeling: geen

Een Acer laptop voor 440,- besteld op 18-7. Geld via IDeal overgemaakt.
Krijg ik 4 dagen later een bericht dat mijn betaling niet binnen de 'actieperiode' was ontvangen.

Dit is compleet onzin omdat:
Ik betaald heb met IDeal, dus de betaling is direct.
Er volstrekt niet werd gerept over een actieperiode op de site.
M.a.w ze wilden gewoon niet leveren voor dat bedrag en komen met deze nonsens op de proppen.
Prijzen op de site zijn dus niet betrouwbaar.
Levertijd is ook niet betrouwbaar. (6 maanden geleden een paar videokaarten besteld die na 2 maanden wachten werden geannuleerd)

Geld is teruggestort.

Gepost door pretender 0, dinsdag 15 juli 2008 18:28

Webiste is overzichtelijk, goede info, veel keuze. Betaling ging snel en makkelijk. Volgende dag een mailtje dat het verzonden was.

In het mailtje stond dat ik de bestelling de volgende werkdag zou krijgen (vrijdag), helaas kreeg ik het pas maandag, niet zo'n probleem, maar je wil je spellen vaak snel hebben .

Goed ingepakt

Gepost door SveNRG, maandag 2 juni 2008 10:22

De site is soms een beetje mysterie. Je moet alle info uit de titel zien te halen. Maar via T.net pricewatch goed te doen. Prima prijzen bij OBCS, en je word goed op de hoogte gehouden van de status.

Laptop was binnen 2 dagen binnen. En netjes verpakt. Prima!

Gepost door Great-Storm, vrijdag 30 mei 2008 19:11
Algemeen: Beoordeling: zeer goed Verzending: Beoordeling: zeer goed Aftersales: Beoordeling: geen

Ik was op zoek naar een Intel Core 2 Duo e8400 voor een redelijke prijs. Ook was ik op zoek naar een winkel die mij deze direct uit voorraad zou kunnen leveren. Deze heb ik beide gevonden bij OBCS.

Zo ver ik in het assortiment heb gebladerd hebben ze bijna alles wel wat er te krijgen valt. Dus als je wat zoekt dan vind je het. Het enige is dat je misschien door de bomen het bos niet meer goed kunt zien door die enorme hoeveelheid.

Zodra je weet wat je wilt hebben, heb je in no time de bestelling voor elkaar. Een paar klikken en wat verzend informatie en je bent klaar. Ook de ondersteuning voor iDeal is erg handig.

Zodra je de bestelling geplaatst hebt, kun je via een nieuw account dat je krijgt opgestuurd, perfect volgen wat er met je product gebeurt. Ook krijg je meer dan genoeg status mailtjes.

Al met al ben ik erg tevreden over deze zaak en zal hier zeker weer bestellen.

De verzending was erg snel. Ik had de cpu de vorige dag besteld en betaald via iDeal en de dag erna kreeg ik hem binnen.
De cpu was goed ingepakt en via een soort van plasticzak die aan de bodem strak vast zit op zijn plaats gehouden (de cpu zat in een eigen doos).
Voor de rest geen beschadigingen aan de cpu doos zelf gevonden.

Dus snelle levering en goed verpakt.

Aftersales

Hier heb ik nog geen ervaring mee.

Gepost door Donny K., maandag 26 mei 2008 15:18

Heb een zeer goede ervaring gehad met deze zaak. Het bestellen van de benodigde onderdelen ging vlekkeloos en snel. Bovendien hadden ze alle begrip voor het feit dat wij midden in een verhuizing zaten en daardoor minder goed bereikbaar waren. Petje af.

Snelle verzending (een kloppende voorraadindicatie). Goed en stevig verpakt.

Aftersales

Aftersales heb ik gelukkig niet nodig gahd. Wel kreeg ik enkele dagen na ontvangst een (geautomatiseerde) mail met de vraag of alles goed was verlopen. Erg netjes, zie je niet vaak. Deze shop is een aanrader!

Gepost door orf, zaterdag 3 mei 2008 12:10

Overzichtelijke, transparante website met voorraden van verschillende leveranciers met bijbehorende levertijden.
Direct een orderbevestiging en twee uur later een e-mail dat het product verzonden is.

's middags rond 13:00 uur besteld en de volgende dag om 9:00 uur stipt stond de bezorger voor de deur.

Aftersales

Geen ervaringen mee. Meerdere keren de zelfde soort producten besteld, nog geen probleem gehad met één van deze producten.

Gepost door Kai77, maandag 21 april 2008 11:38
Algemeen: Beoordeling: voldoende Verzending: Beoordeling: slecht Aftersales: Beoordeling: voldoende

Was op zoek naar een Gigabit WLAN router en een adapter kaart en stuitte (helaas) op dit bedrijf. Op zich een redelijk goede website. Alleen klopte de voorraad aantallen niet, want ik kreeg van mijn bestelling 1 product niet geleverd. Terwijl voor zowel de Netgear Ethernet Adapter als de D-Link DIR-655 router stond er dat ze op voorraad waren.

Pakbon geeft 1 product aan ipv de 2 die ik heb besteld. Dus heb ik getracht om de bestelling te annuleren. Krijg ik een bericht van OBCS dat dit niet kan aangezien de bestelling was afgeleverd. Meteen teruggemailed dat de bestelling incompleet was. Geen reactie. Dus maar nog 1x geprobeerd via de website formulier om het te annuleren, dit keer met als opmerking dat dfe bestelling incompleet was en dat ik mijn geld voor de router terug wou hebben (150 euro ongeveer). Tot op heden geen reactie.

Aftersales

Bereikbaarheid is slecht, maar uiteindelijk toch nog het probleem adequaat opgelost. Daarnaast hebben ze ook nog een waardebon gestuurd wat toch wijst op dat ze de klanten graag tevreden stellen.

Gepost door Yorkatw, zondag 13 april 2008 19:36

Bestelling thuis te doen want alles volledig via internet.
Onmiddelijke bevestiging van aanmelden nieuwe klant, je klantnummer en wachtwoord. Dan direct als nieuwe klant
bestelling te plaatsen en via ideal te betalen.
Na bestelling direct bevestiging. In bevestiging extra (relevante) info zoals links naar de order tbv printen, alle bank en adres gegevens etc. dus alles bi de hand.
Alles gaat zeer snel.
Eerste werkdag erna melding dat de order in behandeling is.
In mijn geval op dezelfde dag een mail dat de order reeds verzonden is met aanwijzingen de produktverpakking te controleren en bij hoe te handelen bij schade=goede klantenzorg.
Op de site alle regels en voorwaarden etc snel te vinden,
in de div. mails worden sommige nog even aangehaald, dus duidelijk.
En dan ook nog zeer scherpe prijs.

Keurig individueel verpakt en het geheel nog eens in doos.
Exact op tijd gelevert zoals gemeld, in mijn geval de 2e
werkdag na de order.
Verzendkosten heel normaal.

Aftersales

Keurige mail met vraag of klant opmerkingen ter verbetering
wil melden, uiteraard weer per internet met de links waar dat te doen erbij.

Gepost door r_alink, dinsdag 8 april 2008 12:19

Hoewel de website qua overzicht te wensen over laat en sommige producten er vaker dan 2 keer voor lichtelijk verschillende prijzen op staan, is OBCS bij mij zeer goed bevallen.

Op 27 maart een order geplaatst voor een nieuwe laptop voor de laagste prijs inclusief verzendkosten. Na een mislukte bestelling bij Zercom wilde ik nog even wachten tot zij mijn geld terug hadden gestort voordat ik het geld over ging maken naar OBCS. woensdag 2 maart had ik mijn geld weer op mijn rekening en 's avonds geld overgemaakt naar OBCS. Donderdag 3 maart is de bestelling in behandeling genomen en vrijdag goed verpakt bij mij thuis bezorgd.

Snel en goed verpakt. Daarnaast zijn de verzendkosten voor laptops bij de meeste andere bedrijven stukken hoger.

Gepost door 12345caravan, maandag 31 maart 2008 14:52

Ik heb een laptop bij deze firma besteld en ben er zeer tevreden over. In de webwinkel moet je eerst inderdaad wel even wennen, meerdere dezelfde produkten voor verschillende prijzen, maar na even zoeken wendt het wel. Het scheelde best wel met andere zaken qua prijs, dus de keuze was snel gemaakt.

De verzending was goed en snel, 2e paasdag besteld en 2 dagen later in huis, prima. De laptopdoos zat netjes in een andere doos en daarna in een nog grotere doos met luchtkussens , veilig dus.
Dozen niet beschadigd ofzo. GLS kwam netjes het pakketje afleveren.

Aftersales

Ik heb tot nu toe nog geen problemen ondervonden, dus ik heb de aftersales niet nodig gehad. Wel netjes een bedankt mailtje na de aflevering en de vraag hoe het verlopen was. Voor mij dus geen probleem!

Gepost door jvschip, maandag 24 maart 2008 14:05

Plaats hier vaak orders vanwege hun goede prijs en de mogelijkheid te kunnen kiezen op voorraad en prijs. Zijn over het algemeen veruit de goedkoopste. Prisj zegt niet altijd alles, maar leveringen en beantwoording vragen zijn ook snel.

Netjes via TNT Post afgelevrd in een goede orderdoos. Levering was de volgende dag na plaatsing van de order.

Aftersales

Aantal dagen na levering netjes bericht ontvangen met de vraag of alles correct was verlopen. Mocht je op dat moment op en aanmerlingen hebben dan kan je dit direct kenbaar maken. Beantwoord dat alles perfect verlopen was, en zelfs hier nog een persoonlijk antwoord op mogen ontvangen. Tevens bericht ontvangen of ik alle gegevens van de Notebook wilde doorgeven zodoende ze de garantie-uitbreiding voor me konden registreren.

Gepost door guys, woensdag 19 maart 2008 11:56

Alles snel en goed verlopen, wat ik waardeer is de duidelijke voorraadpositie van de producten, mankeert nogal eens bij anderen. Na de bestelling zie je direct de mutatie in de voorraad op de site dat geeft een goed gevoel over de organisatiegraad. Ze waren ook de goedkoopste

ging razend snel

Aftersales

geen gebruik van hoeven te maken

Gepost door svenholman, maandag 17 maart 2008 15:21
Algemeen: Beoordeling: voldoende Verzending: Beoordeling: voldoende Aftersales: Beoordeling: zeer slecht

Ik ben vaste klant bij OBCS en bestel voor tien duizenden euro\'s per jaar bij dit bedrijf. De communicatie is niet altijd geweldig, maar met enig aandringen lukt het toch de zaken voor elkaar te krijgen.

De site is in het begin even een puzzel, maar als je vaker besteld, dan wordt het allemaal zeer duidelijk..

Zo ook 11 maart... Ik moest voor een klant van mij een multifunctional hebben van HP. Op Internet gekeken en wederom zag ik bij OBCS een goede prijs staan, maar...

Geheel mijn fout heb ik een verkeerd product besteld... Ik moet een multifunctional hebben mét fax, maar per ongeluk zonder fax besteld... Vervelend, zeker omdat ik er pas bij de klant achter kwam dat ik het verkeerde product besteld had! Toen had ik het product al 2 dagen in huis... {Lees verder bij Aftersales)

Verzending bij OBCS gaat bijna altijd goed. \'s Avonds krijg je een mailtje dat de order verzonden is. Jammer is dat deze order niet te traceren valt en ook niet bekend is met welke koerier dit gaat. Dat zou een puntje van verbetering kunnen zijn.

Aftersales

Bij de klant uiteraard mijn welgemeende excuses aangeboden voor de foute bestelling en zo snel mogelijk een nieuwe besteld. Maar dan gebeurt het... Ik zit met een printer van ¤ 300,00 opgescheept en gehoopt dat OBCS deze terug zou willen nemen. Er worden door OBCS altijd kosten berekend voor re-stocking, dus dat had ik nu ook verwacht. Deze kosten vind ik niets meer dan logisch voor een bedrijf deze grote.

Maar goed, ik vraag een RMA aan via de site en vul alle gegevens naar waarheid in. Een aantal dagen later krijg ik een mailtje van OBCS, dat de RMA afgewezen wordt, omdat de doos open geweest is!

Dat klopt, de doos is open geweest, maar het product is niet uit de doos geweest!! Een kwestie van dichtplakken en klaar, maar hier werkt OBCS niet aan mee! Vul je dus de RMA gegevens naar waarheid in, wordt je hiervoor afgestraft!

Een mailje gestuurd naar Michel (eigenaar) of er iets geregeld kon worden, daar ik toch een goede en vaste klant ben van OBCS, maar ze waren keihard... SLECHTE SERVICE DUS!

Uiteraard heb ik meerdere leveranciers en deze doen hier nooit moeilijk over als het blijkt dat ik een verkeerd product heb besteld of anders iets. OBCS is hiermee enig in zijn soort en vind dit een kwalijke zaak dat er niet beter met de vaste klanten omgegaan wordt!

Ik heb dan ook al mijn andere bestellingen bij OBCS geannuleerd en retournering van het geld gevraagd.

Ik zal bij OBCS niet weer bestellen. Aftersales en RMA zijn ZEER SLECHT bij dit bedrijf!

GEEN AANRADER ALS JE GARANTIE OF GOEDE SERVICE VERWACHT!

Gepost door dr.no, zaterdag 15 maart 2008 14:57

Prima website, you moet even snappen dat je voor 1 product meerdere prijzen ziet omdat die van verschillende toeleveranciers zijn. Bestellen gaat gemakkelijk.

Snelle verzending in de orginele verpakkingen van de leveranciers (BenQ en HP)

Aftersales

Email van aftersales met de vraag of alles goed is verzonden en afgehaldeld.

Gepost door Kampfimann, zaterdag 8 maart 2008 12:52
Algemeen: Beoordeling: goed Verzending: Beoordeling: zeer goed Aftersales: Beoordeling: geen

Ik vond het fijn dat de status van het product kon worden gevolgd via de website (na het inloggen). Waar ik enigszins cognitieve dissonantie van heb gekregen is het feit of ze nou wel of niet aan particulieren leveren. Zoals meerdere mensen zeggen is dat nog niet geheel duidelijk, maar ze doen het dus wel.

Prima verpakt, maar vooral heel snel afgehandeld.

Gepost door job, zaterdag 1 maart 2008 23:16

Website is doordat ze per product meerdere leveranciers gebruiken wat chaotisch. Jammer alleen dat het product wat ik bestelde vandaag opeens bij 1 leverancier 30 euro goedkoper is geworden.. maarja dat is dan pech.

Pakket is nadat obcs het geld heeft ontvangen direct verzonden. In mijn geval was het woensdag besteld, vrijdag bezorgd.

Ze sturen netjes een mail waarbij ze aangeven de bestelling te hebben verzonden. Jammer dat ze geen track&trace meesturen. Positief is het feit dat ze in hun mail aangeven beschadigde verpakkingen, en opnieuw dichtgeplakte dozen te weigeren.

nvt

Gepost door lithoijen, maandag 18 februari 2008 11:58
Algemeen: Beoordeling: goed Verzending: Beoordeling: voldoende Aftersales: Beoordeling: geen

Website is even wennen aangezien producten meerdere malen vernoemd worden via verschillende leveranciers met ieder zijn eigen prijs en voorraad. Gelukkig werkt de zoekfunctie prima en kloppen de omschrijvingen van de producten. Ook de voorraad indicatie klopte in mijn geval prima.

Wel is het vreemd dat er vanuit word gegaan dat je als bedrijf besteld, terwijl de site aangeeft dat er ook aan particulieren word geleverd. Mogenlijk om de wet koop op afstand te omzeilen?

Op de site kun je verder goed volgen hoe ver de afhandeling van je order is (is de betaling binnen?, is het product al verzonden? enz.)

Product werd snel en in goede staat geleverd. Wel zat het in een belachelijke grote doos.
Helaas geen track en trace, maar gezien de korte tijd tussen verzenden en ariveren (1 dag) heeft dit mijn inziens geen grote toevoeging.

Geen ervaring mee.

Gepost door B3rtjexp, zaterdag 9 februari 2008 18:19
Algemeen: Beoordeling: voldoende Verzending: Beoordeling: zeer goed Aftersales: Beoordeling: geen

Site is lichterlijk onoverzichtelijk. Artikelen staan meerdere keren tegen verschillende prijzen op de site.

Levering aan particulieren is wat onduidelijk, maar ze doen het wel.

Vrijdag morgen besteld, Zaterdag in huis. sneller kan niet! Super

Aftersales

Alles werkt naar behoren. Dus (nog) niet nodig.

Gepost door vbraun, zondag 20 januari 2008 11:23
Algemeen: Beoordeling: slecht Verzending: Beoordeling: slecht Aftersales: Beoordeling: slecht

Omdat mijn laptop geen bluetooth bleek te hebben, ondanks dat dit in de technische specificaties op de website wel werd vermeld, werd mij na lang aandringen een usb bluetooth adapter toegezegd. Door interne miscommunicatie wilde men daarvoor geld zijn en weigerde 'mijn bestelling' op te sturen omdat ik nog niet betaald zou hebben. Klopt, want de afspraak was dat ze de adapter gratis zouden leveren.

Er zal ruim een maand tussen de bestelling en de uiteidelijke bestelling. Ik heb hemel en aarde moeten bewegen (lees dreigen met deze review) om OBCS zo ver te krijgen dat ze hun afspraken nakwamen.

Aftersales

MIjn eerste bestelling, de laptop, werd geleverd zonder bluetooth. Het hele traject daarna was een waar drama en alleen door mijn vasthoudendheid heb ik nu eindelijk waar ik recht op heb.

VNU Media logo Powered by True