Hier hetzelfde verhaal als bij de anderen. Eerst wel geld overmaken en vervolgens niks ontvangen. Contact met deze meneer is niet mogelijk op email word niet gereageerd. Een aantal keer een mail ontvangen over schuldhulp gezeur. Al met al nu een paar maand verder en nog niks ontvangen. Er is inmiddels aangifte tegen Dhr. van der Linde gedaan.
Op 18 okt. software besteld (goeie prijs en op voorraad). Met ideal vooruitbetaald. Levering bleef uit. Herhaaldelijk geprobeerd contact op te nemen met v.d.Linden. Zelfs de politie op Schiermonnikoog ingeschakeld. Ik dacht dat hij misschien wel dood in zijn woning kon liggen, want ik kreeg geen enkel teken van leven. Na het bezoek van de dienstdoende agent kreeg ik een email dat mijn geld binnenkort teruggestort zou worden; niet dus. Na herhaaldelijke verzoeken en dreigementen aangifte te doen van oplichting c.q. verduistering nog steeds niets ontvangen. Er wordt zielig gedaan over schuldhulpverlening enz. Ter illustratie de laatst ontvangen email.
Geachte heer, mevrouw,
Bij deze willen wij u nader informeren omtrent het verloop m.b.t. uw vordering.
Zoals eerder bericht was de aanvraag ingediend bij de SVO.
Nu heeft de SVO te kennen gegeven dat zij niet direct iets voor ons kunnen betekenen m.b.t. de aanvraag bij de Krediet Bank en dat de wij de aanvraag middels een andere wijze dienen in te dienen bij de Krediet Bank.
In dit traject is gelukkig geen tijd verloren gegaan, daar de werkzaamheden m.b.t. alle voorwaarden voor een aanvraag al in gang waren gezet.
Binnenkort wordt de aanvraag verder ingediend bij de Krediet Bank.
Helaas zijn dit langdurige trajecten. Wel wordt er verzocht om eenieder met spoed nader te informeren, zodoende er eerder duidelijkheid is bij u en ons. ( Hopelijk nog deze maand )
Wij zullen u nog nader informeren zodra wij meer informatie hebben mogen ontvangen omtrent het verloop van de aanvraag.
Bij deze nogmaals onze welgemeende excuses voor deze zeer vervelende gang van zaken.
Michel van der Linden
wel betaald, niets ontvangen
Ik heb er om moeten zeuren.. maar ik heb mijn centen vandaag terug gestort gekregen..
net in de mail... ik ben benieuwd
-------------------
Beste heer,mevrouw,
M.b.t. de vordering en de door ons ontvangen gegevens kunnen wij u mededelen dat de restitutie van het orderbedrag verzorgt kan worden.
Bijschrijving kunt u derhalve zeer spoedig verwachten.
Hoogachtend,
OBCS
Ik heb contact gehad met http://www.stichtingsvo.nl/ in tegenstelling tot wat OBCS suggereert is er slechts een eerste gesprek geweest.
Stichtingsvo is in gesprek maar heeft nog GEEN rol in deze geaccepteerd.
Of zij dit doet is ook nog niet zeker, dit zal o.a. afhangen van de nog te voeren gesprekken en van de informatie die ze van gedupeerden krijgt (info@stichtingsvo.nl).
Stichtingsvo is GEEN curator, stichtingsvo. Stichtingsvo heeft geen informatie of aanwijzing dat OBCS failliet of in surseance van betaling zou verkeren.
Men zou mij op de hoogte houden.
failliet wil ik NOG niet zeggen. Maar of ik mijn geld terug ga zien..
Waarom ik overigens ook nog eens opgezadelt wordt met de vraag om gegevens die OBCS reeds allemaal heeft is mij ook in het verkeerde keelgat geschoten
==========================
Beste heer,mevrouw,
M.b.t. de vordering van kunnen wij u mededelen dat u hier omtrent nog nader geïnformeerd zal worden door stichting SVO. (Stichting Schuldhulpverlening voor Ondernemers)
Vanuit het SVO zal er een bewindvoerder toegewezen worden die ook deze vordering verder zal behandelen.
Graag vernemen wij de volgende gegevens zodoende wij de vordering zo volledig mogelijk aan hen kunnen overhandigen.
- Rekeningnummer
- KvK nummer
- BTW nummer
Hoogachtend,
OBCS
En het is officieel... http://www.bouweenpc.nl/n...opping-failliet-verklaard
"De webwinkel OBCS is failliet verklaard. De website van de webwinkel is offline en klanten gaven aan Bouweenpc.nl door dat OBCS bij lopende (garantie)kwesties heeft gevraagd om gegevens door te sturen naar de curator.
OBCS is zowel per mail als telefonisch niet bereikbaar. Ook het leveren van bestelde producten is stil komen te liggen. Er zijn nog geen officiële berichten over het faillissement gepubliceerd, waardoor ook nog niet bekend is wie de curator precies is.
De webwinkel runt ook Go4Shopping, waarvan de website eveneens offline is. Het stond vooral bekend door de nauwe samenwerking met fabrikanten, waardoor producten direct vanaf een groothandel of fabrikant naar de consument werden verstuurd in plaats van via de winkel. Dat leverde tijdswinst op. In 2003 werd OBCS opgericht. Het kantoor staat op Schiermonnikoog.
Zodra er meer informatie is zullen we dit bericht updaten.
Update: Een oplettende lezer tipte ons over het feit dat het betreffende pand inmiddels te koop is aangeboden op de huizensite Funda."
OBCS is blijkbaar failliet. Krijg zojuist (3 november 2011) een mail van ze of ik mijn gegevens door wil sturen zodat ze deze kunnen overhandigen aan de curator...
Op 15 oktober had ik een HP monitor en Creative boxen besteld. Bij beide producten was aangegeven dat ze binnen 1 wekdag zouden worden verstuurd. Ik kreeg een aantal automatisch verzonden mails, maar de dagen daarna hoorde ik niks meer. Op 20 oktober had ik een mail gestuurd en gevraagd wanneer de spullen verstuurd worden. Hierop werd ook niet gereageerd en na het lezen van de recenties van andere klanten had ik op 24 oktober besloten de order te annuleren.
Op 31 oktober kreeg ik een reactie dat ze de goederen niet konden leveren en hadden gevraagd om een bankrekening om het bedrag van de order over te maken. Nu nog hopen dat ze dat daadwerkelijk ook gaan doen, maar ik heb er weinig vertrouwen in.
14 november, update: Vandaag mijn geld gelukkig retour gekregen. Ondanks dit gedoe wens ik de heer Van der Linden sterkte toe.
site is overzichtelijk product snel gevonden en ook het afrekening ging snel, verzendkosten normaal.
Op 18 oktober hier een Gf 8400gs 512mb ddr3 besteld, kreeg keurig een email met daarin bevestiging van de bestelling, ik zou een e-mail krijgen als het product verzonden zou worden
op 25 oktober nog maar eens een mailtje gestuurd waar mijn product bleef
vandaag ( 31) oktober een mailtje, wat mijn rekeningnummer en naam zijn zodat ik mijn geld terug kan krijgen :S
nooit verzonden
Goed, ook op mijn finale aanmaning om iig te reageren heb ik geen reactie gehad. Het geldbedrag is te hoog om te riskeren door een mogelijk faillisement.
Als OBCS in financiele problemen zou verkeren maar ze accepteren wel orders en betaling zonder dat ze voornemens, of in staat zijn deze op te volgen staat dat voor mij gelijk aan oplichting.
Ik ga in ieder geval aangifte doen van oplichting.. Helaas moet je daarvoor persoonlijk naar het politie bureau. Vervolgens wordt het voer voor advocaten. Als meer mensen zich opgelicht voelen raad ik hen aan hetzelfde te doen.
Ik heb inmiddels het 06 nummer van de huurder en vermoedelijke eigenaar van OBCS achterhaald. Het nummer gaat naar voicemail.
Als het niet binnen afzienbare tijd lukt hem te contacteren zal ik dat nummer publiceren.
In haar e-mails staat
OBCS - Wielewaal 37 - 2411 MZ - Kvk: 28100612 - BTW: NL1735.42.360.B01
( ander adres dan op de website )
op dat adres staan ook nog geregistreerd:
Innprod
Robe Holding B.V.
Nooit problemen ondervonden met deze shop. Altijd snel en goed geleverd en tegen goede prijzen, maarrrrrrr......
Wat er nu ineens is gebeurd is raadselachtig. Heb nooit contact hoeven te zoeken met de shop, omdat alles prima verliep. En nu blijkt dat er helemaal geen contact mogelijk is. De status van mijn order staat op upload??!!! Geen idee wat dat is.
Dit is overigens ook op zn minst curieus:
Levering heeft nog niet plaatsgevonden,
Ik vermoed oplichting, bank kan niets voor mij doen. Klacht in gedient bij Thuiswinkel. Laatste aanmaning gedaan via mail met vraag om terugstorting.
Bank raadt aan na 24uur de zaak uit handen te geven aan rechtsbijstand en aangifte te doen van oplichting. Als er meer dan 3 aangiftes zijn kunnen ze actie ondernemen.
Geen reactie op diverse e-mails. Tefelonisch niet bereikbaar.
Niet kopen hier, na betaling geen contact mogelijk met OBCS!!
Na meermalen aanmanen via mail nog steeds… geen reactie.. ook telefonisch niet bereikbaar!
Ik ben benieuwd of ik ooit mijn geld terug krijg!
Wees gewaarschuwd!!! Hier kopen is waarschijnlijk geld weg….
Niet bereikbaar!!!
Niet per mail, niet per telefoon..
Ook op aanmaningen per mail wordt niet gereageerd!!
Lijkt erg op oplichting!
Tot een aantal maanden geleden heb ik wel goede recenties over dit bedrijf gezien. Weet niet wat er aan de hand is, maar het is totaal veranderd..
Bedrijf communiceert niet en levert te laat of helemaal niet uit. Ik ben bang dat ik mijn geld kwijt ben en er niets voor terug krijg. Als OBCS niet reageert, er geen activiteit op de status pagina plaats vindt en telefonisch niet te bereiken is, straalt dat geen vertrouwen uit. Ik kan dit bedrijf niet adviseren, sterker nog eerder ontraden.
Aftersales
Er wordt totaal niet gecommuniceerd. Het is niet mogelijk te bellen en op email wordt niet geantwoord.
De website zier er redelijk geordend uit en straalt wat vertouwen uit. Echter Het bedrijf doet niet wat het beloofd.
27 sebtember j.l. een HP notebook besteld. Na dagen op "bezig met verwerken te hebben" gestaan heb ik contact op genomen (email) met de vraag wanneer het apparaat geleverd zou worden. Geen antwoord. Deze vraag heb ik een aantal dagen later nog eens herhaald, weer geen antwoord. Ik heb daarna een ultimatum gesteld dat ik voor een bepaald tijdstip een antwoord wil krijgen om anders de bestelling te annuleren. Weer geen antwoord. Hierna de bestelling geannuleerd. Heb een geautomatiseerd bericht gekregen over de annulering en dat er binnen 7 dagen contact opgenomen zou worden. We zijn 7 dagen verder, U raadt het al, geen reactie. Op dit moment hoop ik dat ik mijn geld nog terug krijg (574 euro)
Ik heb op 16 september twee artikelen besteld en betaald. Bijde artikelen waren volgens de website op voorrraad. Pas op 12 september krijg ik een mail dat er 1 artikel is verzonden. Er wordt in de mail geen tracking informatie gegeven. De zending is tot op heden niet geleverd. Telefonisch contact is niet mogelijk en de diverse mails die ik heb gestuurd zij tot op heden niet beantwoord. Ik heb vandaag de order geannuleerd en gevraagd het geld terug te storten. Daarnaast heb ik een klacht ingediend bij Qshops.
Goederen nooit geleverd. Wel een berzendmelding van een deellevering. Geen trackingnummer gestuurd geen informatie over de vervoerder.
Aftersales
Aftersales ontbreekt volledig. Telefoon wordt niet opgenomen. Mail wordt niet beantwoord. Geen ervaring met garantie afhandeling want goederen niet geleverd. Ook bij eerdere bestellingen heb ik geen ervaring met aftersales gehad omdat er toen niets is mis gegaan.
Bestelling plaatsen ging eenvoudig (ideal). Na plaatsing direct een duidelijke orderbevestiging en een half uur laster gevolgt door bericht dat de order verder in behandeling was genomen. Begin van de avond bericht dat de order verzonden was met hierin een track en trace.Voor plaatsing bestelling nog gevraagt of de scanner ook aan een mac kon, snel en duidelijk antwoord per e-mail mogen ontvangen.
Goed verpakt (in overdoos) waardoor extra stoot materiaal erin kon en niet direct duidelijk was dat het om een scanner ging. (neutrale overdoos) TNT bracht zending rond een uur of twee. Kon ik direct aan de slag.
Aftersales
Netjes een aantal dagen later bericht ontvangen of alles naar tevredenheid was verlopen met de optie om direct een vraag/opmerking te kunenn plaatsen. In mijn geval een vraagje over de usb kabel, deze werd ook snel beantwoord... dus aftersales was in mijn geval perfect te noemen.
De website van OBCS geeft aan dat je kunt betalen via iDeal, MasterCard, Visa, American Express en PayPal. In werkelijkheid kun je alleen via iDeal of overboeking betalen. Alle eventuele garanties omtrent levering en betaling vervallen daar dus mee, en daar zit nu net de kneep.
Het adres van het bedrijf is op Schiermonnikoog. Men mag zich afvragen wat een zichzelf respecterend bedrijf doet met een postadres op dit eiland. Boze klanten ontlopen?
Het telefoonnummer van het bedrijf is een 0900 nummer wat 70 cpm moet kosten. Niet erg klantvriendelijk dus. Bovendien is het nummer niet meer bereikbaar wat ook wordt aangegeven op de website.
Helaas was ik te enthousiast en vergat ik deze website te raadplegen voordat ik mijn order invoerde. Ik heb een APC Smart-UPS besteld en deze met iDeal betaald. De order heb ik de volgende morgen geannuleerd.
Aftersales
Ik heb de order op een zondag geplaatst en op maandagmorgen voor 10.00 uur geannuleerd. De order was op dat moment nog niet van status veranderd en er was dus nog geen sprake van orderverwerking of verzending. Omdat ik later in de middag zag dat de order alsnog van status veranderde terwijl ik deze al geannuleerd had heb ik er een e-mail aan gewaagd waarin ik nogmaals melde dat ik de order geannuleerd had. Ik kreeg toen een zeer onprofessioneel antwoord waarin mij werd verzekerd dat "alles goed komt".
Nu -10 dagen later- heb ik mijn geld nog niet terug gezien. Het bedrijf reageert nergens meer op en is zoals eerder gemeld niet meer telefonisch bereikbaar. Ik heb zojuist een klacht gestuurd via e-mail in de hoop hier wel een reactie op te krijgen.
Ondertussen mijn geld wel gecrediteerd gekregen. Mijn mening over deze zaak veranderd echter niet. Bestel hier niets! Dit zaakje stinkt.
Webshop is van redelijke kwaliteit, bestelling geplaatst, order per mail ontvangen, tot noch toe vertrouwen, levering duurde erg lang, contact moeten zoeken via betaald nummer 0,70 per minuut, order na vele telefoontjes nog niet mogen ontvangen, erna een deellevering geeist, deze deellevering pas ontvangen na cancellen restorder. Rest producten pas weken later mogen ontvangen. Retour bedrag na vele telefoontjes pas mogen ontvangen. Factuur na vele mailtjes en telefoontjes nooit ontvangen, zakelijk kan ik deze order dus eigenlijk niet boeken.
Verzending opzich OK maar veel te laat.
Aftersales
Per mail word vaak niet geantwoord, telefonisch vaak niet bereikbaar, terugbellen doen ze niet aan, soms telefonisch wel bereikbaar maar wel a 0,70 per minuut. Factuur nooit mogen ontvangen na een aantal gesprekken en emails. Restitutiebedrag van het cancellen van de order pas ontvangen na meerdere waarschuwingen en dreigementen om aangifte bij de politie te doen.