Product makkelijk te vinden (Nikon lens), status voorraad klopte gewoon in mijn geval.
Bestelling verliep makkelijk en snel, betaalt via Ideal.
Direct een bestelbevestiging en de volgende dag (maandag) direct en verzendbevestiging.
Geen track en trace code, maar daar heb ik niet zo`n moeite mee aangezien die vaak pas werken als je het produkt al binnen hebt ;-)
Goed gegaan, pakettje goed aangekomen en het produkt was goed beschermd met piepschuimstukjes, keurig gedaan, kunnen sommige shops best nog wat van leren, die bezuinigen zelfs daar op.
Zoals gezegd, dus ook direct verzonden na bestelling, zo mag het vaker gaan van mij.
Aftersales
Na binnenkomst van mijn pakettje zag ik op de bon dat ik standaard maar 1 jaar garantie zou hebben en dat ik dit tegen betaling kon uitbreiden naar 3 jaar.
Nou ben ik het daar niet mee eens (iedere tweaker weet vast dat je toch meestal wel 2 jaar hebt)
Ik opgebeld naar Foka en na wat over en weer gepraat mocht ik de bon mailen en zou ik een nieuwe krijgen met de juiste garantie termijn. Deze heb ik nu nog niet binnen, maar dat komt vast ook wel goed.
Bestelling gedaan, volgende dag gebelt wanneer hij binnen zou komen. Ongeinteresseerd aan de telefoon en er werd gezegt dat ie deze week binnen zou zijn. Krijg ik vandaag een mailtje dat het product niet meer leverbaar is. Is niet erg maar zeg dan niet dat ie van de week binnen komt.
Tot dit punt zijn we niet gekomen.
Aftersales
Nou de sales was al slecht dus laat staan de aftersales.
Ik was op zoek naar een Spyder2Express, site is overzichtelijk, dus makkelijk gevonden. Ze hadden de laagste prijs in de Pricewatch.
Ik heb de bestelling op 19 mei, om 15:00 geplaatst. De volgende dag had ik half 12 het pakketje al binnen! Zeer snel dus! Netjes verpakt.
Omdat ik een canon 30D met kitlens bij foka (in de winkel) heb gekocht in september dacht ik: bestel ook eens wat in de webshop.
een week voor mn vakantie op de site gezien dat mijn gewenste tamron 70-300 EF lens op voorraad was, en een ander verzendadres opgegeven omdat ik tot vertrek bij mn ouders bleef. Ook nog gemaild en gebeld daarover, maar geen reactie en de telefoon werd niet opgenomen.
Tegelijk bestelde ik een canon 610 all in one printer met papier, beide op voorraad. Dat had geen haast: 3 1/2 week na bestellen had ik m pas nodig als kado.
Dit alles gemaild en geen reactie.
De lens werd verstuurd maar kwam niet op tijd aan voor de reis.
Achteraf zag ik dat de lens naar het verkeerde adres is verstuurd.
De printer en papier waren toch niet op voorraad.
Eindelijk reactie per email, en geen duidelijke uitleg over waarom een webshop geen goed voorraadbeheer kan tonen. De printer was voorlopig niet te verwachten dus in 2 emails heb ik aangegeven die niet meer te hoeven. En vandaag, de dag voor de verjaardag, krijg ik de melding: printer verzonden.
Ongelooflijk.
ik geef niet voor niks een verzendadres op. toch naar factuuradres verzonden, ook worden mijn dubbel-checks over de verzending niet beantwoord bij bestelling.
Aftersales
eindelijk een reactie van een medewerker, op zich vriendelijk maar op de helft van de mails wordt maar gereageerd en er wordt geen excuses of compensatie geboden voor de gemaakte fouten, en op een aantal vragen wordt niet gereageerd.
foka: als winkel prima, maar als je een webshop opent moet je er ook wat energie in steken, dit gaat nergens over!
Op zich ben ik altijd goed geholpen bij FOKA. Ook de laatste keer toen ik de Penatx K100D en later nog eens een lens kocht.
Dat is het punt ook niet.
Geen ervaring mee. Ik woon op 5min lopen ervandaan
Aftersales
Nu had ik het idee dat er iets met de camera mis was vwb het batterijgebruik. Ik heb eerst zelf contact opgenomen met Pentax.
Die schreef mij dat ik het toestel moest inleveren bij m'n dealer, FOKA in dit geval.
Volgens FOKA moet ik wachten op een beslissing van PENTAX n.a.v. de mail die ik aan hun had verstuurd, een kopie van de mail die ik eerder al aan Pentax had gestuurd.
Ik weet niet wat voor beslissing. Tot die tijd moest ik maar geduld hebben.
Volgens het consumentenecht is de eerste waarmee ik te maken heb de verkopende partij, FOKA. Met hem heb ik een koopcontract en hij dient zorg te dragen voor het eerst termijn van de garantie. Met de fabrikant heb ik niets van doen Met beide heeft FOKA gewoon niets te maken schreef men mij. M.i. handelt FOKA hier op een zeer ongebruikelijke manier en ik ben ook niet meer van plan om met FOKA zaken te gaan doen.
Vrij goed verzorgde en overzichtelijke site met, naar mijn ervaring, een prima voorraad status-indicatie systeem.
Werd goed op de hoogte gehouden per e-mail. In mijn geval kreeg ik eerst een order bevestiging en daarna dezelfde dag nog een bevestiging dat het bestelde (en reeds betaalde uiteraard) produkt verzonden is. De prijs van het bestelde produkt was superlaag in vergelijking met andere shops (de laagste op het moment van bestelling), dat was voor mij de reden om hier weer te bestellen.
Ik heb hier al 1 keer eerder wat besteld en dat beviel toen ook goed, ook al was het toen niet zo vlot als dit keer.
Uitmuntend snelle levering indien produkt volgens site op voorraad is.
(Produkt is verstuurd op de dag van bestelling/betaling)
Volgende dag ontvangen.
Het produkt was goed verpakt in vrij dik bruin omslag papier waardoor het niet te zien wat er op de verpakking van het produkt zelf staat.
Met het oog op diefstalgevoeligheid een sterk punt uiteraard.
Helaas geen tracktrace code ontvangen.
'gelukkig' (nog) geen ervaring mee
Goede overzichtelijke site, met zeer goed prijsniveau. Heb Nikon objectief besteld (die overigens bijna nergens op voorraad was) Kon bij de bestelling aangeven dat ik het artikel liever op wilde halen. Kreeg na een 1/2 uur mail terug dat objectief voor me klaar stond.
Volgende dag objectief in de winkel op wezen halen. Was er wel druk. Objectief lag keurig voor me klaar. Mocht er desgevraagd nog even op mijn body doorheen kijken .Verkoper gaf me nog de tip er een beschermfilter voor te kopen.
Al met al prima afhandeling.
Aftersales
Het filter dat ik bij mijn objectief had gekocht, had ik op de toonbank laten liggen. Hier kwam ik thuis pas achter. Direct gebeld en naar het verkoopnummer op de bon gevraagd (ze vermelden geen namen!?!?). Volgende dag lag het filter in een bubbeltjenvelop door mijn brievenbus. Snel geregeld
Ik wilde een versterker bestellen. Bij Foka was het het goedkoopste. Ook stond er dat hij op voorraad was. Ik heb het nummer gebeld wat op de site stond om te verieferen dat hij ook echt op voorraad was. Ik kreeg ze meteen aan de lijn en werd vriendelijk te woord gestaan.
Het product was dezelfde dag verzonden en de volgende dag bezorgd. De enige reden waarom ik geen zeer goed geef is dat het product in de originele doos verstuurd was, niet met een extra doos er omheen. Dit vind ik persoonlijk minder omdat iedereen dan ziet wat je besteld (dus ook meneer I.n. Breker).
Website OK, kon vinden wat ik zocht. Prijs en product ook niets mis mee.
Product was goed ingepakt en snel verzonden. Alleen ik had een Afleveradres opgegeven maar dat hielp niet. Gewoon verzonden naar het factuuradres. Toch stonden beide op de bevestiging. Nu kon ik op zaterdag morgen naar het postkantoor aan de andere kant van de stad lopen. Jammer maar kan gebeuren.
Aftersales
Mailtjes geschreven met de melding dat de verzending niet naar wens was. Geen reactie na bijna één week.
Normale site, niet uitzonderlijk. Bij productinformatie een grote lap tekst van de fabrikant, maar bij de specificaties juist weer te beknopt. Voorraadstatus klopte in mijn geval (Canon eos 5D).
31-12 besteld, 2-2 verzonden. Best snel, want op nieuwjaarsdag zijn ze natuurlijk dicht.
Op bijgeleverde factuur staat de verzenddatum, niet de orderdatum!
Aftersales
Omdat ik gebruik wou maken van de Canon Cashback actie (koop een product voor 1-1-2008, knip de streepjescode uit en stuur deze met een kopie van de factuur op naar Canon om ¤200 retour te krijgen) heb ik niks aan een factuur met de datum van dit jaar. Ook is deze camera nu niet meer in 2007 aftrekbaar, wat ik wel graag wil.
Dat de factuur verkeerd was ontdekte ik pas 30-1 waarna ik meteen contact met Foka heb opgenomen via hun formulier op de website. Direct ontving ik een bevestings e-mail met daarin de bewering dat ik zo spoedig mogelijk antwoord krijg. 7 werkdagen later heb ik nog geen antwoord en geen nieuwe factuur in de bus.
Geen winkel waar ik nog terug zal komen.
De winkel oogt rommelig en weinig geintreseerd personeel loopt er rond die het drukker heeft met films(demo's op tv) kijken en andere dingen doen dan klanten helpen.
Zelf kwam ik voor een Sigma lens langs die op voorraad stond vermeld op de site. Alleen daar aangekomen vertelde de dame dat ze uitverkocht waren. Opzich prima kan gebeuren ,maar de verbazing schets dat zelf de volgende drie dagen het artikel nog steeds op voorraad blijft staan. Zelfs nadat ik er een mail over stuurde. Waar ook geen reactie op terug kwam. Al met al haal ik mijn spullen wel weer gewoon bij kamera express. Die verkoopt geen lucht op de site en reageerd gewoon.
Site is goed en overzichtelijk, ook het bestellen ging makkelijk, daarna was het ergernis. Omdat we een en ander snel moesten hebben bij Foka besteld, die hadden de camera en toebehoren op voorraad (ook scherp geprijsd). Pas na betaling kregen we een e-mail dat bestelde onderdelen (accu, geheugenkaart en tasje) niet leverbaar waren. Na veel bellen eindelijk iemand aan de lijn gehad, bleek dat onderdelen al weken niet meer leverbaar waren (stonden nog gewoon als 'op voorraad' op de site). Ook het leveren van de onderdelen kon nog weken duren. Als we niet belden, hadden we weken zitten wachten op een update. Op e-mails werd niet gereageerd, telefonisch zijn ze slecht bereikbaar (erg lang wachten voordat ze opnemen, ook gehad dat men oppakte en direct weer verbinding verbrak). Verder ook erg onbeleefd te woord gestaan. Al heel veel bij verschillende winkels online besteld, dit nog niet eerder meegemaakt.
Camera was wel op voorraad, verzocht om verzending, dit is dezelfde dag nog gedaan door Foka (positief !). Echter op de verzendlijst stond ook een bestelde SD kaart, die zat er niet bij. Na veel bellen kregen we te horen dat die kaarten al meerdere weken niet meer voorhanden waren en dat het inderdaad klopte dat deze niet verzonden was.
Aftersales
Na te leveren onderdelen kwamen niet, hierover werd niet gecommuniceerd. Moet je zelf achteraan. Achteraf wel redelijk vlot geld retour gekregen voor de geannuleerde nalevering.
De Canon IXUS 960IS gekocht via FOKA.
Laagste prijs op dat moment. Nog nooit gehoord van deze winkel.
Betaald via iDeal.
Geen gezeur om reviews te schrijven, daarom wel een review.
Zeer snel, prima verpakking. zeer tevreden.
Vind het wel een beetje vreemd dat je voor een dergelijk bedrag toch nog verzendkosten moet betalen.
Gelukkig geen ervaring mee
Flitser gekocht - was meest voordelige prijs op pricewatch. Dinsdag rond lunchtijd besteld, woensdag is huis. Verder geen contact met winkel (nodig) gehad. Prima !
Veel sneller als de dag na de bestelling kun je niet hopen. Netjes ingepakt. Kon zo snel geen track&trace achtige zaken vinden voor de bestelling, maar ook weinig relevant als het zo rap gaat.
Geen ervaring mee.
De website is redelijk overzichtelijk met een goede zoekfunctie. Helaas staat niet alles even logisch onder een menu-item, maar de zoekfunctie helpt een hoop.
De winkel is ook erg goed ingericht met een kant voor alleen maar fotogear en aan de andere kant een heel assortiment tv's. Heb geen ervaring met het ontvangen van een bestelling omdat ik naar de winkel toe ben geweest.
Prijzen liggen lekker laag als je het met andere shops vergelijkt (het is géén webshop, maar heeft wel webshop prijzen).
Afgelopen week heb ik in de winkel van Foka in Rotterdam een 32 inch philips LCD TV gekocht. Omdat ze het toestel uit de aanbieding van de site niet voorradig hadden mocht ik een ander (beter) type met korting kopen. Toen ik thuis de TV uitpakte bleek dat hij al gebruikt was geweest. De achterkant was beschadigd, de stikkers die op het toestel horen te zitten waren er al af en de zenders waren al ingesteld. Het serienummer op de doos was ook anders dan op het apparaat. Gelijk dezelfde avond hierover gemaild en de volgende ochtend gebeld.
Gekocht in de winkel.
Aftersales
Ik mocht het toestel om komen ruilen tegen een nieuwe. In de winkel werd geen excuses gemaakt en kreeg een nieuw exemplaar. Het lijkt er erg op dat men bewust gebruikte examplaren verkoopt.
Goed opletten dus als je iets koopt of de doos al niet opnieuw is dichtgeplakt.
Het prettige van Foka is dat het een "normale"winkel is met internetprijzen. Zeer goed bereikbaar en voldoende partkeerruimte.
Heb hier inmiddels een 3-tal zaken gekocht in een periode van 1,5 jaar.
1) Canon Powershot G3 (demo)
2) LCD TV
3) Sigma objectief
Aftersales
Had met zowel Powershot G3 als de LCD TV pech. De batterij van de G3 begaf het na 1 maand, deze werd zonder problemen omgeruild.
Met de LCD TV had ik gewoon erg veel pech. Een serie van JVC was gewoon slecht. Na 3 TV's geprobeerd te hebben van JVC mocht ik mijn geld terug of een andere TV uitzoeken.
Dit alles was zonder mokken of tegen werken van de verkopers. Ik was hier dan ook zeer content mee.
Laatste aankoop was op een zondag van het Sigma objectief. Hoewel het relatief druk was heb ik in een 1/2 uur tijd diverse objectieven mogen uitproberen en uiteindelijk een goede keuze kunnen maken.
Prima prijzen, elke zondag open en veel op voorraad qua fotoapparatuur. Ik heb er een Nikon D80+grip gekocht. De D80 was alleen als kit voorradig, maar door de kitlens er uit te halen kreeg ik de doos mee als zijnde een D80-body only
Het is echter wel aan te raden om er langs te gaan. Bellen en mailen gaat allemaal wat lastiger.
Foka adverteert met korting op het *hele* assortiment. Wanneer je echter in de winkel staat, geldt de korting opeens nog maar op een tiental TV's. Na een gesprek met de verkoper, de assistent-filiaalmanager en de filiaalmanager blijkt er gewoon geen oplossing mogelijk. Puur bedrog.
Daarnaast beweren ze bij hoog en bij laag dat de lens die ik wil hebben niet bestaat... terwijl de website van Nikon het product wel kent.
Hele grote zaak, mooi ingericht. Liep er binnen, stond 4 man toe te kijken hoe een collega iets aan het afrekenen was. Eentje had uiteindelijk wel wat zin om me te woord te staan.
Helaas, de Nikon Sb-600 engels was er niet meer (had van te voren gebeld, werd me verzekerd dat er nog genoeg waren) wel de Nl versie die 16 euro duurder was.
Na even wat aandringen toch nog 5 euro korting gekregen op een Sto-fen omnibounce. Simpele alkaline AA batterijen waren niet op voorraad.
Goed, ik heb m'n SB-600 incl. Sto-fen voor net geen 240 euro maar echt een fijne winkel ervaring was 't ook weer niet. In de gemiddelde mycom, dynabyte of dixons word je vriendelijker en hartelijker te woord gestaan dan bij dit soort zaken. Erg jammer.
Positief was wel dat men niet probeerde om me een duurdere flits aan te smeren.