« 1 2 3 »Resultaten 1 t/m 20 van 53
Prima shop, alles is redelijk goed te vinden. Koop hier al jaren en jaren. Inmiddels meer dan 50 bestellingen gedaan.
Verzending prima, producten keurig op tijd ontvangen. 1 minpuntje, ik koos cadeaupapier en bestelde 2 dezelfde cd's. In plaats van beide apart in te pakken kreeg ik het in 1 cadeau aangeleverd, zonde van de 2 euro en wie geeft er nou 2 dezelfde cadeau's aan 1 persoon??? beetje nadenken had geen kwaad gekunt maar goed.
Aftersales
Belabberd, ik heb in plaats van 30 euro per ongeluk 330 euro overgemaakt met mijn slaperige kop. Heel dom en ja mijn fout dus ook niet zeuren als je een paar dagen je geld kwijt bent.
Ik heb echter op 5 januari betaald dus op 6 januari hebben zij mijn geld ontvangen. Direct de 5e nog een mail gestuurd dat ik een fout heb gemaakt.
We leven nu bijna op 24 januari en ik heb nog steeds geen geld gezien. Dit kan 3 weken duren zeggen ze wat natuurlijk te idioot voor woorden is. 300 euro van mijn geld wordt nu gewoon vastgehouden zonder reden, dit doe je niet bij een consument. Het is dat ik het nog net kan missen maar ik ken genoeg mensen die echt een groot probleem zouden hebben als ze 300 euro even 3 weken moeten missen.
Na heen en weer gemailed te hebben kom ik geen stap verder, men houdt zich aan laffe procedures en wil geen stapje verder doen voor een loyale klant ( meer dan 50 bestellingen al )
Kortom, deze negatieve review hebben ze heel hard verdient.
De klantenservice gaat nergens over. Ik moest m'n vraag eerst opnieuw formuleren want ze begrepen het niet? (ik denk ze het zelf aan Billie de antwoordenbot van hun site vragen)
Vervolgens kreeg ik zo'n gestandaardiseerd antwoord die ook op de site terug te vinden zijn en waar je alsnog niets mee kan. Heel slecht... Ben mijn spullen maar ergens anders gaan kopen.
Ik wilde ergens een carkit gaan bestellen. Omdat ik toch een bol.com cadaubon had gekregen en omdat de prijs niet echt hoog was, was het i.c.m. de gekregen bon een leuke deal.
Verwachtte levertijd was 3-5 dagen. Niet echt snel, maar "toe maar" dacht ik.
Nu 2 weken en twee mailtjes later kunnen ze me nog steeds niet aangeven wanneer ze het product kunnen versturen omdat het bij de leverancier niet leverbaar zou zijn.
"Als de vertraging van uw bestelling onverhoopt oploopt tot drie maanden na de besteldatum, annuleren we uw bestelling automatisch. Als u wilt, kunt u de bestelling ook zelf annuleren in uw Bestelstatus op onze site."
Op de site staat bij die artikel nog steeds in groene letters: "3-5 werkdagen". Een hele misleidende tekst ...
Laat je dus niet verrassen!
Nog steeds niet verzonden.
Ik heb de ZTE Blade telefoon besteld voor ¤99,99. Deze prijs was conform wat andere winkels ook leverden. Helaas was het product niet op voorraad en de indicatie was 5-10 werkdagen. Helaas liep dit niet helemaal zoals gepland.
Ik kreeg na een dikke week een e-mail dat de levering vertraagd is. Dit gebeurt tot 2x toe. Vervolgens een e-mail dat er geen nieuwe verwachtte leveringsdatum meer wordt gegeven en er wordt de suggestie gedaan om te annuleren. Dit heb ik dan maar gedaan. Vervelend, maar het kan gebeuren dat een artikel slecht leverbaar is. Het geld was ook binnen de gestelde termijn terug op de rekening gestort. tot nu toe wat irritatie maar geen verkeerde gevoelens.
Echter keek ik een paar dagen later toevallig weer op bol.com om te kijken naar een andere telefoon. Er tot mijn grote verbazing stond dezelfde telefoon nu uit voorraad leverbaar! Alleen was de prijs verhoogd naar ¤119,99. Dit gaf mij een erg vervelend gevoel. Bol.com kon mij de telefoon, die ik voor een lagere prijs besteld had, zogenaamd niet leveren. Schijnbaar is er van leverancier of iets dergelijks veranderd waardoor de telefoon nu opeens wel leverbaar was. Helaas moest ik hier zelf achter komen en werd er niet naar mij gecommuniceerd. Het gaf mij het gevoel dat bol.com onder mijn bestelling voor een lagere prijs uit wou komen. Kortom, je krijgt als klant het gevoel dat je wordt afgescheept. Zie verder de aftersales.
De leveringsindicatie was dus niet betrouwbaar. ''Daarom is het een indicatie'' is een vaak gehoord argument maar als klant hecht je er toch waarde aan. Ik werd wel op de hoogte gehouden wat de nieuwe verwachtte leverdata waren dus dat is goed voor elkaar. Uiteindelijk kreeg ik een mail dat er geen nieuwe verwachtte leverdatum kon worden gegeven waarna ik de bestelling heb geannuleerd.
Overigens heb ik de telefoon alsnog besteld voor het hogere bedrag aangezien ik hem graag wou hebben. Maar volledig in de lijn der verwachting met de wet van Murphy was het nu PostNL die het pakketje in de verkeerde bezorgbus stopt waardoor het weer een dag vertraagd werd. Hier kan Bol.com natuurlijk niks aan doen maar het was wel een ongelukkig toeval. Deze bestelling werd wel keurig dezelfde dag verzonden.
Aftersales
Ik heb een klacht per e-mail gestuurd naar de klantenservice van bol.com met daarin het verhaal. Een dag later (binnen de gestelde 48 uur) kreeg ik een reactie waarin mij ten eerste een excuses werd aangeboden. Er volgde een uitleg van wat mogelijk de reden geweest zou kunnen zijn (leverancierswisseling). Het zou natuurlijk mooi zijn als ze een dergelijke uitleg sturen voordat je een mail erachteraan moet sturen.
Desalniettemin begreep men de situatie en werd er een waardebon t.w.v. ¤20,- ter compensatie voor de schade aangeboden (Voor de duidelijkheid had ik de telefoon dus opnieuw besteld voor het hogere bedrag).
Al met al heeft de aftersales ervoor gezorgd dat ik toch een redelijk positief gevoel aan het verhaal overhoudt. Het is fijn dat er nog wel winkels zijn waar er wordt geluisterd naar klachten en er ook naar gehandeld wordt.
Bol.com beschikt over een duidelijke site en bestelprocedure.
Omdat het al avond was (rond 21.30) en er duidelijk op de site "Vandaag voor 22.30 uur besteld, morgen in huis." stond heb ik voor bol.com gekozen. Mooi meegenomen was dat bol.com ook nog één van de goedkoopste was met dit product.
Verder wordt je ook keurig op de hoogte gehouden over je bestelling via mailtjes.
Het product is op tijd geleverd (!!), dus bol.com heeft de bewering "Vandaag voor 22.30 uur besteld, morgen in huis." waar gemaakt.
Ik kreeg netjes een verzendbevestiging met Track&Trace code code opgestuurd via e-mail, helaas wel pas rond 6 uur 's ochtends.
Navigeren tussen de producten was goed en erg prettig dat Bol.com geen (hoge) verzendkosten heeft. Ze kwamen als goedkoopste uit de bus voor mijn headset en de algemene reputatie is prima.
Bestelstatus is goed bij te houden en bij elke wijziging van status krijg je keurig een mail. Omdat ik van een opgeruimde mailbox houd wel gelijk even voor de rest van de servicemails afgemeld. Hiervoor staat onderin het mailbericht in kleine lettertjes een link.
Aftersales: Nog geen ervaring maar na de knop 'Retour Zenden' moet je de reden opgeven + toelichting (optioneel). Daarnaast kan de originele factuur indien niet meer beschikbaar óók nogmaals uitgeprint worden zodat dat bij het pakketje gedaan kan worden. Retourkosten voor postorderbedrijf dient men zelf te betalen.
Snel. Zeer snel. Verwachting van Bol was 3-5 werkdagen en hij was er op de 3e dag (donderdag). Dat terwijl ik woensdag op donderdagnacht 01:30 pas mail kreeg dat het pakketje naar PostNL was gebracht.
Pakketje was keurig stevig ingepakt (inclusief folder van Bol.com)
Site is duidelijk als altijd. Prijs iets duurder als bij andere winkels. De productreviews op de site zijn altijd handig.
Op zondag besteld. De site vermeld dat het op dinsdag bezorgd zal worden. Echter op maandag al verzonden, en in huis. Bijzonder snel dus.
Voor de zoveelste keer naar tevredenheid besteld via Bol.com. Dit keer een draadloze router voor mijn buurvrouw, die overging op glasvezel maar van de provider geen draadloze router meegeleverd kreeg. Het was al laat in de middag, maar Bol.com gaf aan "voor 22:30 besteld, morgen geleverd". Daarom bestelde ik bij Bol.
Bestelprocedure zoals gewoonlijk probleemloos. Betaling achteraf via acceptgiro is zeer prettig. Bestelbevestigings- en verzendmails keurig gekregen, evenals track/tracenummer voor PostNL.
Ik bestelde om een uur of 5 in de middag. De volgende ochtend werd het pakketje afgeleverd door PostNL. De doos met de router was goed verpakt in een neutrale verzenddoos.
Heb al vaak iets via bol.com besteld en is tot nu toe altijd goed gegaan. Zowel moet boeken, als met hardware. Kan achteraf met acceptgiro betalen.
Altijd goed verpakt en op tijd geleverd.
Duidelijke site maar levertijd indicatie klopt niet.
Verder een breed aanbod, maar de levertijden zijn belachelijk.
De 15e SWTOR Collectors edtion besteld.
Voor 21:30 besteld morgen binnen.
Inmiddels is het de 22e. Nog helemaal niets gehoord.
Enkel de pre-order code binnen gekregen die useless is.
Klantenservice heeft geen track nummer en weet ook niet of het nog komt, wanneer het komt of waar het is.
Overgens is er al wel 150 euro van mijn rekening afgehouden..
Aftersales
Email service reageert niet binnen de beloofde 24 uur.
Wanneer er wel een antwoord is dan is het een standaard antwoord die achteraf niet blijkt te kloppen waar je dus niets aan hebt.
Het betaalde telefoonnummer, na in de wachtrij te staan heb je ook niets aan.
De medewerkers komen volledig ongeïnteresseerd over.
'oh star trek, ja daar zijn problemen mee' (ja, star trek ja..)
Ook hun hebben geen idee waar de bestelling zich bevindt.
Ze willen enkel dat je zo snel mogelijk ophangt zonder vervelende problemen aan te horen.
Dit doen door de melding te geven 'dit moet ik doorgeven aan een andere afdeling' en vervolgens op te hangen.
Dit is dus duidelijk de laatste keer dat ik iets pre-order bij bol.com.
Ik ga via de bank mijn geld terug halen en ze zoeken het maar uit. Dit omdat ik het pakket de komende 3 weken niet aan kan nemen.
Nog nooit zo'n slechte service gehad bij geen enkele winkel.
Snelle aflevering van goederen. De webshop is overzichtelijk en mekkelijk te gebruiken. Goede en duidelijke statusmailtjes. Ik kon betalen met American express en dit was voor mij een pre. Gewoon een betrouwbare winkel.
Snelle levering middels PostNL. Dinsdagmiddag besteld en woensdagmiddag in huis.
We hebben eerder bij BOL veel besteld, en dat maakte deze keuze voor een cijfer moeilijk: voor boeken en media werkt het goed, hun website is duidelijk, en de bestellingen worden geleverd en ook wat de verwachting betreft. Een nieuwe, innovatieve categorie echter is BOL een ramp in:
e-books.
In theorie is het leuk, hun e-books staan namelijk in een aparte sub-boekwinkel en dat maakt het voor mijn vader, een 50-plusser, eenvoudig om zijn boeken te vinden. Mijn vader is wat je noemt een echte boekfanaat, en daar het huis nogal begint uit te puilen kochten we met z'n alleen een e-reader voor Sinterklaas voor hem. Een goede, die de Adobe DRM ondersteunt en een simpele bediening heeft voor zijn technofobe mentaliteit. De keuze viel op de Asus EEE-Reader 900. Ik heb een plan voor hem opgesteld en hem door te doen geleerd hoe hij Adobe Digital Editions gebruikt om de boeken te verplaatsen naar zijn e-reader, en hoewel de adobe software slecht is kan hij er mee werken.
Het bestelproces van BOL was duidelijk, hoewel het wat uitleg behoefte dat mijn vader van BOL niet de epub kreeg, maar een link waarmee Adobe Editions de EPUB kan downloaden.
Helaas zijn e-books niet eens zó veel goedkoper als papieren boeken, dit is misschien wat onterecht.
Na een standaard bestelproces besloot mijn vader de nieuwe roman van R. Rendell: "Slapende Honden" te kopen en te downloaden, als een eerste, echt goed boek om de e-reader mee te testen. Met mijn hulp (ik liet hem alles zelf doen en zelf opschrijven zodat hij het later weer kon, in zijn belevingswereld blijven) wist hij het boek te kopen en te downloaden, en het verscheen in de Adobe Digital Editions software die ik eerder voor hem geactiveerd en gekoppeld had aan de e-reader. Tot zo ver zo goed. Het boek laat zich ook kopiëren naar de e-reader en bij het ontkoppelen van de e-reader geeft de reader ook duidelijk weer: hey, ik heb een BOEK.
Helaas opent dit boek niet. Gek. Nog eens proberen. Absurd! Her-downloaden. Het werkt nog niet. De PC geeft het boek wel weer, maar dat gaat het nut van een e-reader een beetje te boven. Om te testen dat wij niet stom bezig waren hebben we bij Bol nog een DRM-beveiligd boek besteld, en dat liet zich wel openen op de e-reader.
Vandaar dat ik de bestelling een slecht geef, het is onvoorspelbaar welk boek wel werkt, en welk niet werkt. Vermoedelijk heeft dit te maken met de DRM...
Aftersales
De eerste zeer slecht. De ervaring leest dat Business Intelligence systemen een filtering maken wat de onderste regionen, en de trolls er zo uit proberen te filteren. Iets anders dan een zeer slecht kan ik eigenlijk niet rechtvaardigen.
We hebben dezelfde avond (4-12) een ticket aangemaakt, met een precieze probleemomschrijving, en de stappen die een helpdesk normaal suggereert (her-downloaden/installeren, firmware e-reader) reeds ondernomen en beschreven. We kregen vrij snel antwoord met het verzoek het probleem nogmaals te omschrijven... zodoende... hebben we dat gedaan. Alleen zijn we dit keer constructief te werk gegaan en hebben we aangedragen dat een bestand zonder DRM misschien wel werkt. Na een paar dagen een antwoord van BOL: ze escaleren het probleem, want de eerste lijn servicedesk snapt het ook niet.
Uiteindelijk hebben we de 19e antwoord gekregen: ze wisten het niet... misschien dat opnieuw downloaden helpt. Hierbij een code om het boek nogmaals aan te schaffen en te proberen. Met die couponcode hebben we bij BOL "Slapende Honden" nogmaals besteld, en Adobe Editions het bestand dus nogmaals laten downloaden. Een simpele checksum + filesize check leert dat het bestand identiek is... en de problemen zijn nog steeds identiek.
We hebben dit aan BOL laten weten, en in een woede-bui heb ik in 5 minuten met Python, Pycrypto een formpje gemaakt wat de DRM uit de e-pub sloopt. Pa kan nu tenminste lezen. Gelukkig is in Nederland het nóg wel toegestaan om DRM te verwijderen van je eigen bezittingen.
Ik wil echter wel aangeven dat BOL door vast te houden aan dit soort DRM oplossingen zijn ruiten ingooit. We willen juist aan de e-books gaan. Ik las laatst een artikel dat de grootste angst van bol.com een "amazon.nl" is, en ik kan begrijpen waarom: ze kunnen in de kwaliteit niet concurreren door de vaagheid van hun DRM. Ik hoop dat de boek-industrie zich realiseert dat DRM niet gaat werken, zeker niet als er bedrijfskundige informatici zijn die in 5 minuten met wat python-werk er stukjes van hakt. Als ze dit doorzetten wordt illegaal downloaden juist een aantrekkelijk alternatief, en de goedwillende klant (mijn 50+ pa die oprecht dit wil/wou gaan uitproberen) schrikken ze af. Bol weet blijkbaar ook niet wat ze er mee aan moeten, en hun oplossing was dan wel coulant maar sloeg verder eigenlijk niet op heel erg veel.
Ik hoop dat Bol onze ticket nog afrond, want hij staat nu nog open. De e-reader is niks mis mee, dat is bevestigd. De e-reader ondersteund de standaarden ook 1 op 1.
Disclaimer: hoewel ik de DRM verwijdert heb, zal ik het bestand niet gaan aanbieden aan derden of mijn methode van DRM verwijderen vrij geven. Het is mijn oprechte mening dat, net zoals bij de muziek industrie eerder is gebeurt, dat DRM verdwijnt. Deze ervaring is echter echt, en het feit dat dit door DRM veroorzaakt wordt kaart een groter probleem aan.
De op de website vermelde informatie verschilt nogal per product. Bij muziek-CD's en bij DVD's wil het nogal eens voorkomen dat er geen specifieke info wordt gegeven over welke tracks of afleveringen er op de CD/DVD staan.
Verzending duurt vaak (veel) langer dan op de website vermeld. Bij vertraging wordt dat slechts gecommuniceerd. Verpakking van boeken is vaak ronduit slecht: verzending in dunne kartonnen dozen waarin boeken rond kunnen schuiven tijdens transport, en daardoor beschadigen.
Aftersales
Bol.com heeft het "Thuswinkel Waarborg Certificaat". Mijns inziens volkomen onterecht. Op de website van het Thuiswinkel Waarborg Certificaat is vermeld: "De Algemene Voorwaarden Thuiswinkel bieden u meer waarborgen dan de wet." Dat is onzin. Bol.com hanteert een "bedenktermijn" van 14 dagen. Dat is leuk als je binnen 14 dagen spijt krikgt van je aankoop. Bol.com denkt echter dat dit hen ontslaat van de wettelijke verplichting (artikel 7:17 BW) om een goed werkend product te leveren. Ik heb geklaagd over een defecte CD, maar bol.com weigert retourzending omdat ik buiten de 14-dagentermijn constateerde dat een van de CD's defect was.
Op mijn klacht wordt niet gereageerd behalve met één nietszeggend e-mailtje waarin naar de "voorwaarden" wordt verwezen. En die voorwaarden zijn nu juist strijdig met de consumentenbescherming uit het Burgerlijk wetboek.
Canon 600D kit
Site werkt snel en is overzichtelijk. Zoekfunctie is goed, ik was zo bij het product. Makkelijk vergelijken ook.
Betalen en afronden ging snel en simpel. Direct een bevestiging in de mailbox, bovendien een extra mailtje:"Extra informatie over uw artikel van Canon" met belangrijke informatie over mijn aankoop, aldus Bol, denk aan Defecten en garantie, retourneren, etc. Keurig!
Paar inhoudelijk ietwat vreemde zaken:
>> De kit was goedkoper dan de body alleen, meer voor minder geld dus.
>> Er stond niet duidelijk bij dat er geen geheugenkaart bij geleverd werd. Als je hier niet vooraf achter bent gekomen, baal je als je de camera eenmaal in huis hebt, want foto's maken kan wel, maar hij slaat ze niet op...
>> Er werd een combi aanbieding gedaan ('voordeelbundel') met een sub-optimaal SDHC geheugenkaartje. Class 4 ipv Class 6 (of eigenlijk Class 10 voor optimaal HD filmen). Volgens de site van Canon werkt de camera niet optimaal met een Class 4 kaart, maar is voor filmen min. Class 6 nodig. Class 4 is te traag voor de HD video nl. Daarbij is 4GB een beetje weinig als je in RAW schiet (of RAW+JPEG) en HD filmt.
Er wordt gekoketteerd met "Vandaag voor 22.30 uur besteld, morgen in huis.", staat zelfs op de rekening. Een belangrijk verkoopargument dus blijkbaar. Als je dit vervolgens niet waarmaakt, vind ik dat niet best. Ik kreeg het een dag te laat binnen. Kon dit overigens wel goed volgen via de track en trace.
Wat verder erg goed is, is dat de verzendkosten altijd maar EUR 1.95 bedragen. Reden genoeg om de volgende keer toch weer terug te komen.
Ik heb een E-Reader gekocht.
De bestelling is vlot gegaan, website is duidelijk en de prijzen zijn goed.
Verzending is snel gegaan en netjes een bevestigings mailtje ontvangen dat het product verstuurd is. Bovendien vind ik de vezendkosten erg goed, kunnen andere bedrijven nog een voorbeeld aan nemen.
Aftersales
Had een probleem met het scherm van de e-reader en heb hem teruggestuurd. Na een tijdje een mailtje ontvangen dat het ontvangen is en dat het naar een reparatie bedrijf verstuurd is. Van het bedrijf een mailjte ontvangen met een reparatievoorstel wat meer was dan wat ik er voor betaald heb, bovendien zou het onder garantie gemaakt moeten worden. Mailtje verstuurd naar dat bedrijf en Bol dat ik het idee had dat er sprake zou moeten zijn van garantie.
Op 7 december een pakketje ontvangen met een gemaakte E-reader. Prima service, alleen zou de communictie iets beter kunnen.
Duidelijke site. Alles wat ik moet weten staat vermeld. Het 'afrekenen' gaat makkelijk, meteen een bevestiging ontvangen per mail. Er zijn vele betaalmogelijkheden, ik heb gekozen voor acceptgiro (kost niks extra).
De bestelling was een boek, dus prijs was standaard. Bereikbaarheid heb ik niks over te melden. Ik had namelijk geen vragen.
Meteen de volgende dag in huis, zoals beloofd. Is als pakketje verzonden in een doos. Doos is wat aan de grote kant, waardoor het boek door de doos kan schuiven. Ik had het op prijs gesteld als er wat opvul materiaal in had gezeten. Factuur + acceptgiro zitten netjes in de doos.
Dankzij een tip in het Samsung LED TV topic op GoT heb ik de Samsung UE46D8000 voor een superprijs kunnen aanschaffen. Bol.com rekent standaard 1999,- , maar na invoeren van een couponcode ging daar even 500 Euro van af. Na nog eens 150 Euro via een cashbackaktie van Samsung terug te hebben gekregen heb ik voor deze TV dus slechts 1350 Euro betaald. Dat is helemaal super van Bol.com (en Samsung). En bewijst maar weer eens de waarde van het GoT-forum.
Bestelproces ging als vanouds gesmeerd (heb al vaker bij Bol besteld). Na betaling meteen een bestelbevestiging per email ontvangen. Ik bestelde op 6 november. Bol.com gaf aan te verwachten dat zij de TV op 15 november zouden versturen. Op 10 november trachtte UPS de TV echter al te bezorgen!
Wel knullig: in de verzendbevestiging stond dat de TV via PostNL verzonden was. Bol.com verstuurt grote apparaten echter via UPS. Een track/trace-code ontbrak helaas.
De TV werd dus afgeleverd door UPS. Bij aflevering constateerde ik dat aan de zijkant van de doos een gat zat. Ik vreesde al dat het LCD-paneel beschadigd zou zijn. Gelukkig bleek de LCD uiteindelijk aan de andere kant van de doos te zitten. Aan de achterzijde van de TV was gelukkig geen schade zichtbaar en het apparaat werkt prima. De UPS-bezorger noteerde meteen in zijn PDA dat de doos beschadigd was bij aflevering. Keurig.
website is duidelijk. Klantenservice mag verbeteren: je krijgt altijd hetzelfde antwoorden. Na gesprekken met klantenservice heb je eigenlijk toch geen antwoord op je vragen.
Ik bestel al jaren en heel veel bij bol.com. Laatste jaren heb ik het gevoel dat ze niet meer "op tijd" kunnen leveren. Dus de levertijd die ze bij hun producten zetten kloppen niet. En dat vind ik heel jammer. Want door hun duidelijke levertijd heb ik zo lang heel veel gekocht bij bol.com. Van mijn laatste betselling klopt ook niets van. Vooral als je gaat plannen rond de feestdagen met cadeau's kan dat heel lastig zijn.
Aftersales
Ik had ooit 1x een bestelling niet ontvangen in al die jaren, dus ik mag niet echt klagen. Bol.com zei dat ze het wel verstuurd hadden, maar was nooit bij ons aangekomen (jammer, was een best dure i-phone). Na heel veel telefoontjes heen en weer heb ik mijn geld terug. Maar er ging best wat weken overheen. Hierdoor betaal ik liever met een acceptgirokaart. Via ideal betalen is altijd lang wachten voordat je het bedrag terug krijgt.
Ik had eind oktober snel papier nodig, dat besefte ik pas eigenlijk vrij laat. Het liefst wilde ik deze direct hebben, maar dat gaat natuurlijk niet, (helaas) niemand die snel kan toveren. Dus ik ging op internet wat afstruinen naar waar ik goedkoop papier kon krijgen. Ik besefte toen dat bol snel kon leveren. Dus had ik gelijk 2 pakken printpapier besteld, ergens op het internet een kortingscode opgezocht waardoor ik ook nog eens ca. 2 euro korting kreeg op mijn aankoop. De bestelling heb ijk vrij laat 's avonds geplaatst.
De verzending is meer dan goed te noemen, ik had vrij laat 's avonds de bestelling geplaatst en deze werd al vrij vroeg in de ochtend bij mij thuis, beter en sneller kan gewoon niet.
Op de website staat bij RMA afhandeling van telefoons die onder garantie vallen aangegeven dat je het toestel compleet in doos naar een antwoordnummer moet opsturen.
Zodra ze deze ontvangen hebben ontvang je een email dat aan de verdere RMA afhandeling kosten kunnen zitten wanneer de reparateur vindt dat garantie niet van toepassing is.
Dit soort informatie hoort inclusief de kosten van RMA afhandeling op de site weergegeven te zijn, anders is dit niet rechtsgeldig. BOL.com heb ik aan de hand van deze email dan ook direct op deze communicatie achteraf gewezen.
Aftersales
Wegens defect aan scherm in oktober opgestuurd onder garantie, telefoon is dan slechts 6 maanden jong. De GSM zelfs gefotografeerd in diens staat bij RMA = compleet gaaf, geen krassen op scherm, geen val of stootschade.
Telefoon tijdens normaal gebruik defect geraakt. BOL.com geeft na herhaaldelijk bellen/emailen tot op heden niet thuis, behoudens dat de klacht in behandeling is.
Bij 3e x bellen wordt gevraagd om ook de e-care brief op te sturen, anders doen ze niets. Dus bij de 1e 2x bellen gewoon een standaard antwoord gehad zonder dat men echt heeft bekeken hoe en of de klacht in behandeling was genomen.
Alsnog via email aanvullende gegevens opgestuurd, compleet met emaakte foto's van het toestel zoals die er uit zag bij verzending.
Ondertussen 3e e-care brief gehad = 2e herinering over de kosten.
BOL.com geeft totaal niet thuis.
Ik blijf BOL.com herhaaldelijk wijzen op hun lakse houding en dat zij wettelijk bepaalde garanties niet willen nakomen.
Ik ben nog nooit zo onbehoorlijk door een (internet)winkel behandeld.
Ik heb de afgelopen met regelmaat bij BOL.com besteld. Dit was echter de 1e keer dat we gebruik hebben moeten maken van de BOL.com klantenservice voor een RMA afhandeling.
Na deze gang van zaken zullen wij nooit meer iets bij BOL.com bestellen.
Geachte heer,
Wij begrijpen dat u niet tevreden bent met onze garantieservice. Onze excuses hiervoor.
Uiteraard helpen wij u graag verder. Wij kunnen aan de hand van de gegevens op deze site geen contact met u opnemen. Wij vragen u vriendelijk om uw telefoonnummer aan ons door te sturen via
klantenservice@bol.com. Vermeld u daarbij dat u reageert op uw review op Tweakers.net. Wij zijn u graag van dienst.