« 1 2 3 4 »Resultaten 1 t/m 20 van 78
Heb in het verleden vaker besteld bij Komplett en heb tot aan de bestelling waarover ik deze review ga schrijven nooit iets bijzonders op te merken gehad: Overichtelijke website, ruime keuze aan betalingsmogelijkheden, wordt netjes op de hoogte gehouden van de status van de bestelling, goed bereikbaar per mail. Allemaal zaken die nogal voor de hand liggen maar waarbij het toch prettig is om te zien dat het allemaal daadwerkelijk op orde is.
Zoals we inmiddels gewend zijn: Netjes de volgende dag bezorgd en voorzien van track en trace. Netjes ingepakt. Niets op aan te merken!
Aftersales
De reden dat ik deze review eigenlijk schrijf: WOW!
Een klein beetje achtergrond informatie is hier wel voor nodig:
Ik heb bij het samenstellen van mijn pc de onderdelen besteld bij verschillende webwinkels omdat een aantal producten op dat moment nog maar net uit waren en niet goed leverbaar waren. Bij Komplett heb ik het moederbord en het geheugen besteld. Het ging hierbij om, op dat moment althans, gloednieuwe high-end producten. Producten die, achteraf, niet goed met elkaar samen bleken te werken. Ik heb hier 4 maanden (!) lang een support case met Intel over gehad om uiteindelijk met Intel tot de conclusie te komen dat Intel foute productinformatie op de website had staan. Dit soort dingen kunnen natuurlijk wel eens gebeuren. Een klant kan hier niet zo veel aan doen en de winkel kan NORMAAL GESPROKEN niks anders doen dan de klant een vervangd product aanbieden.
Komplett is hier echter heel anders mee omgegaan bij mij: Ik heb na het openen van mijn support case bij Intel de situatie uitgelegd bij Komplett. Het voorstel van Komplett was om de RMA voor onbepaalde tijd open te laten staan, tot het resultaat van de support case duidelijk zou zijn. En inderdaad, na 4 maanden heb ik het (nogal prijzige) DDR3 1600MHz geheugen teruggestuurd en mijn aankoopbedrag teruggekregen. Dit is pas echt meedenken met klant en de klant helpen zoeken naar een oplossing! In mijn optiek de definitie van Aftersales service.
Een ding weet ik zeker, het aankoopbedrag dat ik terug heb gekregen wordt binnenkort weer besteed bij Komplett!
Hoewel ik met eerdere bestellingen, zowel persoonlijk als bedrijf, positieve ervaringen heb gehad met het bestellen bij Komplett, hebben ze het nu flink laten afweten. De service en communicatie blijkt dramatisch te zijn. Onlangs is een van de bestelde hard disks (Seagate Momentus 7200.2 160GB 7200RPM SATA 2,5), besteld bij Komplett, ermee gestopt. De harde schijf wilt niet meer opstarten en geeft verschillende piepjes als ik de laptop (of pc) aanzet.
Ik heb hiertoe Komplett gebeld. Na een aantal minuten wachten en het (toen nog) prettige telefoongesprek, was ik na afloop van het ongeveer 22 eurocent per minuut kostende service nummer (DUUR!) blij te horen dat het binnen de garantie viel en een RMA kon aanvragen via de website.
Vorige week heb ik RMA aangevraagd en vandaag had ik hier reactie op. De reactie die ik van Komplett heb mogen ontvangen is als volgt:
"Tot onze spijt moeten wij Uw RMA aanvraag afwijzen."
Verder bevatte de e-mail geen aanvullende omschrijving. Erg verbaasd was ik, omdat ik over de telefoon toestemming had gekregen de harde schijf op te sturen en RMA aan te vragen via de doch wat moeizame procedure. Het gebruik van een goedwerkende laptop met hardeschijf is cruciaal bij het uitoefenen van mijn werk. De service en de communicatie binnen Komplett beoordeel ik dan ook als zijnde; slecht.
De verzending van de producten die bij Komplett besteld worden, beoordeel ik goed. Hier is verder weinig op aan te merken.
Aftersales?!
Zeer nette site met voldoende gegevens. Ik was op zoek naar de nieuwe Thecus N4100Pro Nas en van alle dealers was Komplett de enige die 'm als eerste op voorraad had.
Van de 2 stuks voorraad er snel 1 besteld. Het voorraad indicatie systeem werkt goed, ook is de order goed te traceren. De afhaalpunten vind ik een pre, omdat er dan ook met Pin betaald kan worden.
Zeer netjes verpakt in een ruime doos met voldoende opvulling oms chade te voorkomen.
Nette site, voldoende info te vinden. Voor een aantal artikelen die ik zocht waren ze de goedkoopste. Ben iemand die dan met het bedrijf waar ik al goede ervaringen mee heb wederom in zee ga. Ideal is altijd fijn,statusupdates ook.
Hoop echter wel dat als ik ooit gebruik moet maken van RMA het beter gaat dan ik hier allemaal lees, anders zijn ze mij als klant meteen kwijt
Snelle verzending, zeer goed verpakt allemaal. Snel in huis, track&trace voor het geval dat. En de juiste producten, dus mooi
website is redelijk overzichtelijk. Info is duidelijk. Afhandeling verder goed, niks op aan te merken. Prijzen liggen helaas +- 10% boven de goedkopere shops...
ONline hulp blijkt de ene keer wel te werken de andere keer niet, erg vreemd.
snel verzonden, goed verpakt, perfect geregeld. Kunnen menig leverancier een voorbeeld aan nemen
Aftersales
Ik heb bij Komplett meer dan 5 keer besteld voor in totaal meer dan 5000 euro maar dit keer hebben ze me echt in de kou laten staan.
Op de dag van ontvangst bleek de router die ik 2 keer besteld had maar liefst 25 euro goedkoper te zijn geworden (dus 1 dag na bestellen 25 euro goedkoper x 2! = 50 euro). Ik heb hierop een mail gestuurd waar ik hen vroeg of ze mij tegemoet wilde komen hiermee.
Na een paar uur ontving ik een mail terug waarin een (automatisch antwoord) stond dat producten zomaar in prijs verlaagd kunnen worden en dat er geen reclamatie voor mogelijk was.
Ik vind het jammer dat Komplett mij als trouwe klant in de kou laat staan. Ik heb zeker 10 mensen naar Komplett verwezen in het verleden. Ik zal dus nu op zoek moeten naar een nieuwe hardware leverancier...jammer..
Daarnaast had ik ook nog een modem besteld, deze bleek gebruikt, vies en beschadigd te zijn. Ik vind het vreemd dat zo'n professioneel bedrijf zomaar gebruikte artikelen kan versturen. De doos was gescheurd en modem was beschadigd.
Deze kon ik gelukkig dus wel terugsturen, mijn geld voor dit modem wordt teruggestort.
Goede duidelijke site, net iets goedkopere prijzen en vooral een accurate voorraadaanduiding.
Een half uur na bestelling van mijn Netgear N-router en N-pci kaartje werden de voorraden al bijgewerkt. Betaling ging met iDeal wat gewoon prima werkte. Mooi is dat er géén bijkomende kosten zijn voor het betalen met iDeal, dat is namelijk echt onzin.
De orderstatus is nog altijd wat verwarrend, waarschijnlijk door een vertaalfout. Er wordt gesproken over "order wordt gelopen" en "order is gelopen". Als je eenmaal weet wat het betekent is er verder niets aan de hand, want de orderstatus klopt wél.
Ik werd goed op de hoogte gehouden via mails; met een orderbevestiging en verzendbevestiging. Daarnaast kun je op de website zelf ook alles goed in de gaten houden en eventueel de factuur afdrukken.
Eigenlijk dus niets anders dan lof. Net als de vorige keer een prima bestelling; ik blijf dus terugkomen.
Bestelling was van tevoren aangekondigd in mail met TrackTrace code. Goed verpakt in een doos van het juiste formaat, werkelijk volgestopt met 'airbags'. Verzenden is wel ietsje duurder dan zou kunnen, maar dat is dan ook de enige reden waarom de score 'Goed' is in plaats van 'Zeer goed'.
De eerste aflever poging was op de 20e, maar toen was ik niet thuis. De 22e mocht ik het dan eindelijk in ontvangst nemen maar dat was dus mijn eigen schuld.
Aftersales
Geen ervaring mee tot op heden.
Meteen na mijn bestelling werdt de order gelopen, alles duidelijk te volgen via de website en natuurlijk een SMS op het moment dat de spullen klaar lagen.
Ik heb gekozen de spullen zelf af te halen, in plaats van het laten verzenden. Geholpen door een zeer vrolijke sales persoon.
Ik was op zoek naar een externe harde schijf (met eSata), en zo kwam ik via de pricewatch op een Western Digital My Book Home van 750 GB uit. Die was bij hun het goedkoopste, en gezien de goede beoordelingen alhier ben ik op hun site gaan kijken.
De site is fris en overzichtelijk, en eenieder die wel eens wat online heeft gekocht kan hier zo zijn weg vinden. Na het selecteren en toevoegen aan mijn winkelmandje keek ik even bij de klantenservice naar de verzend mogelijkheden, en dat was wat onduidelijk, ze verzenden binnen Nederland blijkbaar zowel met TNT als met DHL, en aangezien mijn voorkeur uitgaat naar TNT, heb ik even de real time chat van hun uitgeprobeerd. De 1e reactie duurde even een minuutje, maar ze wisten me vrij snel te vertellen dat een stukje verder in de bestelprocedure de mogelijkheid om te kiezen tussen beide was, en dat daar eea ook nog wat uitgelegd zou staan. Erg handig en netjes, dus ik ben verder gegaan.
Na het aanmaken van een account bleek ik inderdaad de keuze te hebben, en dat eigenlijk het enige verschil was dat DHL levering binnen 1 dag garandeert, en het met TNT soms een dagje langer kan duren. Mijn keuze voor TNT gemaakt, en betaald met creditcard. Dat iDeal is wel leuk, maar als je op de zaak even snel iets wilt bestellen heb je niet altijd zo'n random reader oid bij je, en dan is betalen met de creditcard (zonder extra kosten!) toch nog steeds erg gemakkelijk. 10 minuten later had ik de orderbevestiging in de mail, en aan het eind v/d middag ook de verzendbevestiging. Dat zijn automatisch gegenereerde berichten zo te zien, en het was even zoeken naar de track&trace code, maar alle info stond er wel in verder.
Al met al een prima ervaring, je krijgt genoeg info, maar wordt ook weer niet overspoeld met statusmailtjes etc, er is veel keuze qua betalen, de prijzen zijn netjes, en de service is nog goed ook!
Het was even zoeken naar de track&trace code zoals ik hierboven al schreef, en dat is ook de enige reden dat ik er geen "zeer goed" van maak. Ik kan me voorstellen dat iemand die niet zo bedreven is in het online bestellen hier even een helpdesk mailtje aan zou wagen. Maar verder dan dat was de harde schijf (in een originele gesealde verpakking) netjes verpakt in een nagenoeg passende doos, en de rest was goed opgevuld met van dat lucht plastic spul. Vaak zie je nog wel eens dat ze oude dozen met wat knip en plakwerk en veel tape hergebruiken ed, maar dit was allemaal erg netjes, en werd ook keurig de volgende dag bezorgd.
Niet nodig gehad
Tomtom GO730 besteld.
Voor mij is Komplett de nieuwe vaste leverancier. Snel en met een zeer goede voorraadindicatie.
Als er staat dat een product op voorraad is dan is dat ook zo. Vandaag besteld morgen geleverd. Top!
Goede prijzen, soms iets duurder dan andere maar in dat geval is Komplett vaak wel de partij die direct kan uitleveren en andere een aantal dagen levertijd hebben.
Zoals hierboven staat de voorraadindicatie van Komplett is super. Als er staat dat iets op voorraad is wordt het ook gewoon de volgende dag bezorgd.
Van het voorraadsysteem van Komplett kunnen veel webshops nog wat leren.
Ook bij deze bestelling weer netjes op de hoogte gehouden via email (inclusief factuur per email) en track en trace.
In september 2007 een Shuttle SP35P2-pro besteld, met inhoud en enkele andere accesoires. De Shuttle was in eerste instantie slecht leverbaar, dit werd keurig gecommuniceerd.
Uiteindelijk kreeg ik na ruim 2 weken het hele pakket aangeleverd.
Verzendig was in orde. Niet veel op aan te merken.
Aftersales
De Shuttle bleek een DOA te zijn. Was geen leven in te krijgen. Na wat heen en weer gemail heb ik uiteindelijk de Shuttle terug naar Tilburg gebracht. Twee weken later kon ik hem weer ophalen.
Tot voor kort fijn gebruik kunnen maken van het apparaat, tot de voeding plots acuut kortsluiting ging maken. Nadat de zekeringen er een aantal keren uitgevlogen waren contact opgenomen met Komplett.
De RMA aanvraag werd afgewezen. Ik moest contact opnemen met Shuttle Nederland. Ik had nog wel keuze om RMA aan te bieden via Komplett, maar dat zou lang gaan duren (4-6 weken).
Het telefoontje naar Shuttle Nederland bleek zinloos: die leveren geen support op barebones. Zij verwezen mij door naar de distributeur in Duitsland, die geen particulieren helpt. Deze laatste verwees mij weer terug naar Komplett. Enige frustratie rijker en belkosten armer, toch maar gereageerd op de afwijzing van de RMA. Na 30 min. in de wachtrij voor de telefoon toch gekozen om dan maar op de e-mail te reageren.
De door Komplett geplande duur van 4-6 weken voor het repareren van mijn Shuttle die voor de 2e keer in een jaar de geest heeft gegeven vond ik te lang. Ik heb daarop een e-mail gestuurd, waarin ik Komplett op een nette manier de volgende keuze heb gesteld:
- een redelijke termijn voor de afhandeling van de RMA-procedure (max. 2 weken)
- danwel vervanging van het product door een nieuw exemplaar
- danwel ontbinding van de koop waarbij u 100% van de aankoopsom teruggeeft; het product wat ik van u gekocht hebt vertoond voor de tweede maal binnen korte tijd ernstige gebreken en functioneert tevens niet (meer).
Op mijn e-mail kreeg ik keurig een automatische reactie, met daarin de volgende belofte: "Bedankt voor uw aanvraag. U ontvangt binnen 24 uur antwoord (ma-vrij). " Ik heb mijn mail op dinsdag verzonden, dus ik verwachte woensdag een reactie.
Uiteindelijk heb ik vandaag (6,5 dag later) maar weer eens een e-mail gestuurd met de vraag of ze mijn voorgaande e-mail willen beantwoorden. Tot op heden geen reactie (zelfs geen automatische ontvangstbevestiging meer).
Het is 'schrijnend' om te zien dat Komplett graag de ruim 1600 EUR van het orderbedrag aanneemt, maar vervolgens niet eens in staat is een klant fatsoenlijke service te verlenen, laat staan netjes te woord kan/wil staan.
Update:
Op dinsdag 2 sept reageert Komplett met excuses. Het schijnt druk te zijn en de werknemers op de supportdesk waren niet goed ingelicht. Dit zou inmiddels verbeterd zijn.
De tijdsduur voor de afhandeling van RMA is niet in te korten. Desondanks zal de naamloze reageerder van Komplett zorgen dat mijn RMA alsnog goedgekeurd wordt.
Op vrijdag 5 sept is er nog altijd geen goedkeuring voor de RMA ontvangen.
Update 2:
Op 5 sept stuur ik nog maar eens een e-mail om te vragen hoe het staat met de goedkeuring van de RMA. Op 8 sept krijg ik een reactie dat de RMA op 2 sept al goedgekeurd was. Hierover heb ik echter nooit een mail ontvangen.
Uiteindelijk besluit ik om de Shuttle maar persoonlijk te gaan brengen, dit heb ik vandaag gedaan (10 sept).
Update 3:
Op donderdag 18 september krijg ik een mailtje. De voeding was defect en is vervangen. Komplett doet zijn best om de Shuttle zo snel mogelijk weer bij mij af te leveren. De gecommuniceerde '4 - 6 weken' lijkt dus toch een beetje overdreven...?
Update 4:
Op 22 september krijg ik mijn Shuttle aangeboden door TNT. De Shuttle blijkt weer naar behoren te werken. Uiteindelijk bleek de reparatietijd korter dan de tijd die ik nodig had om een RMA te krijgen. Al met al wat bitter, maar toch blij dat ik hem weer (werkend) in mijn bezit heb...
Case closed
Hier een Gigabyte radeon 4870X2 besteld welke voor 89 euro vermeld stond. Een foutieve prijs natuurlijk, maar het was het proberen waard.
Na een aantal dagen ontving ik een email dat het om een foutieve prijs ging. De kaart was in werkelijkheid natuurlijk stukken duurder.
In de email werd netjes excuses gemaakt en daarboven op ook nog een dertig euro korting gegeven waneer je de kaart toch wilde aanschaffen.
Dat is dertig euro goedkoper dan de laagste prijs vermeld in de pricewatch wat ik zeer netjes vind.
Vele winkels zouden aan een dergelijke afhandeling een voorbeeld kunnen nemen. Hoevaak komt het niet voor dat een product foutief geprijs is en vervolgens gewoon vermeld wordt dat het product niet meer leverbaar is? Om vervolgens een dag later terug in de webshop te komen voor een hogere prijs.
Complimenten voor Komplett. Ze nemen verantwoording voor hun fout, zijn er eerlijk over, en bieden ondanks dat ze het niet verplicht zijn toch extra korting aan. Top service!
Zie boven
Ik heb al eerder minder goede ervaringen gehad met deze shop qua levertijden. Hun verwachtingen werden keer op keer langer. Eerst zou het 1 week zijn maar 2 maanden verder nog niets.
Nu heb ik laatst een HD4870 X2 besteld voor 90 euro. Een fout op hun website ik weet het. Maar ik dacht laat ik eens kijken wat er gebeurt.
Twee dagen terug keek ik naar me order status ineens geen order meer. Ik heb ook geen mailtje gehad over het feit dat ze me order weg gedaan hebben en waarom.
Ik heb ook al betaald maar geld is nog niet terug gestort.
Dat je een keer een fout maakt met de prijs op je website snap ik. Maar handel het dan netjes af. Dit is gewoon onbeschoft naar de klant toe. Totaal geen communicatie gewoon lekker doen waar ze zelf zin in hebben. Ik wacht nog even af of het geld van zelf terug komt of dat ik er achter aan moet.
Edit: Ik zie net dat iemand hieronder wel een mailtje heeft gehad en een aanbieding heeft gehad. Ik heb geen mail gehad ook niet bij ongewenst terecht gekomen. De prijs van 400 euro is veel te hoog in de PW zijn veel goedkopere kaarten te vinden voor onder de 400 als ik me niet vergis. Als ze em nu voor 370 hadden kunnen aanbieden was het interessant geweest en een goede compensatie voor iets wat hun fout doen.
Update:
Ze hebben nu ook contact opgenomen. En zullen het geld terug gaan storten. Ik heb ook de aanbieding gehad voor de 30 euro korting. Maar ook aangegeven dat dat niet echt een aanbieding is omdat hij dan net zo duur is al een andere Sapphire HD4870 X2. Dus dat het pas interessant wordt bij 380 euro. Dan spreek je over een compensatie.
Al twee keer besteld bij komplett. Allebij de keren ging het om RAM geheugen. De voorraad die wordt aangegeven op de site is erg precies. Want ik had de laatste 2 besteld en er waren er ook echt nog 2. Erg snel verzendmelding. Super winkel!
Bijde keren goed verpakt in airbags. Mooie kleine doosjes, geeft zo weinig rommel
ook bijde keren de volgende dag in huis.
n.v.t.
LCD TV besteld. Was op voorraad zoals de site vermeldde.
Betaald met Ideal en werd onmiddelijk verzonden.
Maar dat is niet de schuld van Komplett.
Ik kreeg de doos binnen met beschadigingen aan de zijkant. Er was duideelijk een arm van een heftruck naar binnen gegaan. Gelukkig geen vitale onderdelen geraakt,,
DHL levert dit zo af... Blijkbaar hadden ze nog wel even gecheckt en twee straps om de verpakking gedaan.,..
Deze negatieve note ligt dus aan DHL, niet aan Komplett....
(Foto's heb ik hier, indien gewenst,).
Niet nodig gehad.
Hier een Gigabyte Radeon HD 4870X2 2GB GDDR5 besteld voor de hele goedkope prijs van 89 euro. Natuurlijk had ik zelf al bedacht dat deze kaart niet voor die prijs te kopen is maar meer dan 320 euro duurder zou moeten zijn. Maar ja je weet maar nooit he.
De website ziet er prima uit maar mist goede filter mogelijkheden. Nu staan oude (vaak veel te dure) videokaarten tussen de meer courante producten.
De kaart was zaterdag 23 augustus besteld en de prijs was gecorrigeerd op maandag. Maar geen mail dat de bestelling niet door zou gaan. Dus kunnen hopen tot vandaag want ik kreeg een mail dat er een onjuiste prijs op de website had gestaan.
Om degenen die voor deze verkeerde prijs hadden besteld tegemoet te komen werd er een korting van 30 euro op de juiste prijs gegeven. Kijk dat vind ik een nette manier om dit probleem op te lossen. Voor 89 euro was natuurlijk mooier geweest haha.
Ook 399 euro is voor mij te veel dus ik zal niet van deze aanbieding gebruik maken.
Xbox elite besteld met wat toebehoren, op de site stond gewoon normale informatie over de xbox. Na de bestelling te hebben geplaatst bleek het ineens om een Britse xbox te gaan (er was stilltejes een conversiestekker van GBR > NL toegevoegd, wat pas bleek toen ik de bevestigingsmail ontving), dit was nergens vermeld op de pagina waar je hem kon bestellen. Leuk voor je garantie bij microsoft...
Kwam met de TNT, maar heb het pakket nooit gezien want dit heb ik niet aangenomen.
Aftersales
Na er achter te zijn gekomen dat het een Britse xbox was wilde ik hem annuleren (dit moest nog kunnen volgens de website). Alleen toen ik het wilde uitvoeren bleek dit niet te kunnen (de beloofde annuleerknop stond niet bij de bestelling). Dus toen maar gemaild dat ze hem moesten annuleren (op dat moment was annuleren volgens hun sites beschrijving nog mogelijk). Ze zouden op mail reageren op werkdagen binnen 24 uur reageren, die 24 uur werd ruim overschreden. Waarna ze mij melde dat er niet meer geannuleerd kon worden (ook al hadden ze het pakket nog niet aan de TNT over gedragen). Het leuke is dat ik kort na elkaar twee mails had gestuurd, eentje met een algemene vraag over de bestelling (deze werd maar een beetje te laat beantwoord) en eentje met de annuleringsvraag (deze werd ruim te laat beantwoord...).
Ik zet hier hetzelfde neer als bij mijn vorige bestelling. Nog steeds een prima webshop!
Website is overzichtelijk. Zoekfunctie mag wat uitgebreider. Het zou fijn zijn als je bijvoorbeeld iets specifieker producten kunt filteren. Bijvoorbeeld moederborden met alleen een P45 chipset.
Communicatie verloopt snel en zakelijk is mijn ervaring.
Nette statusmail na plaatsen van bestelling. Prijzen zijn soms ietswat aan de hoge kant maar als voordeel heeft Komplett dat zij wel direct kunnen leveren in tegenstelling tot veel concurenten. Ik betaal liever op een videokaart 5 euro meer en heb hem de volgende dag in huis dan dat ik een paar dagen moet wachten.
Voorraad = Voorraad bij Komplett. Geen gezeik met "leverbaar binnen 1 tot 5 dagen". Nu 1 dag = 1 dag. Simpel en gemakkelijk.
Deze keer geeft ik een voldoende ipv goed. Ik bestelde één usb wifi antenne welke op voorraad was om half vier in de middag. Mijn order werd dezelfde dag nog gelopen, maar niet meer verstuurd. Gezien het slechts één klein artikel betrof had ik verwacht dat dit dezelfe dag nog wel verstuurd had kunnen worden.
Netjes track en trace en factuur per email. Ideaal.
Aftersales
Deze order geen ervaring mee gehad.
Bestel meestal niet bij deze zaak, maar aangezien ik goeie reviews zag en ze een bepaald product op voorraad hadden toch maar besteld. Site is overzichtelijk, moest wel even nadenken waarom het product nou niet in winkelmandje zat, maar je moest dus nog een keer klikken.
Perfect, volgende dag beginnen.
Ik heb al regelmatig dingen besteld bij Komplet, variërend van dure tot goedkope onderdelen. Tot nu toe altijd erg tevreden. De voorraadindicatie klopt en ze leveren over het algemeen snel en goed.Je wordt netjes op de hoogte gehouden via de mail maar je kan ook zelf kijken naar de status op hun site, mits je een account hebt aangemaakt. Prijzen zijn soms hoger dan andere shops, maar vaak heb ik dit er voor over om zodoende wel snel en goed geleverd te krijgen.
Ik had Artic Silver Articlean besteld en kennelijk is Komplett de enige zaak die hier maar 1 onderdeel van vesrtuurd: de Preparing. Helaas zul je toch eerst de boel moeten schoonmaken en dat kan dus niet als de Cleaner niet mee geleverd wordt. Het lijkt me dan ook handig als Komplett op site duidelijker aangeeft dat alleen de Preparingvloeistof geleverd wordt. Zie verder bij aftersales
De verzending op zichzelf was goed, stevig verpakt, niks op aan te merken. Omdat het een kleine bestelling betrof die ik graag snel in huis wilde hebben heb ik gekozen voor Komplett. Helaas was de levering in mijn ogen niet volledig, ik mis de reinigingsvloeistof. Articlean hoort te bestaan uit 1 flesje reinigingsvloeistof en 1 flesje preparingvloeistof, zo wordt het geleverd bij alle andere shops en zo staat het ook op de site van Artic Silver zelf.
Aftersales
Omdat ik van mening ben dat ik maar 1/2 bestelling geleverd heb gekregen heb ik Komplett gemaild. Je krijgt hierop een automatisch antwoord met een ref.nr. en de belofte dat er binnen 24 uur een antwoord komt. Dit laatste blijft bij een belofte, dus heb ik nog een keer gemaild, waarop wel vrij snel een antwoord kwam. Komplett geeft aan dat de levering wel klopt, volgens hun is Articlean geen setje en klopt het wat ze verstuurd hebben. Raar dat ze dan op de site toch spreken van "cleaning and preparing" als later blijkt dat ze kennelijk alleen Preparing bedoelen. Maar goed, ik ga niet zeveren over een paar euro's, ze mogen er gelukkig mee worden.
Kreeg vandaag nogmaals een mailtje, uiteraard met hetzelfde antwoord als gister, maar ook met het verzoek niet onnodig te mailen!? Als ze nu goed lezen en naar data/tijstippen kijken hadden ze kunnen zien dat die mail verstuurd is vóórdat ze eindelijk met antwoord kwamen. Beetje jammer en onnodig bot.
Na enkele malen eerder bij Komplett besteld te hebben, met gemengde gevoelens, toch maar weer een bestelling geplaatst, aangezien het prijspeil toch gunstig te noemen is, en ze een afhaalpunt in Tilburg hebben, vlak bij mijn woonadres.. lekker makkelijk!
Website is netjes en overzichtelijk, met duidelijke voorraad- en levertijdsindicaties,die alleen niet zo accuraat zijn als Komplett in hun beschrijving doet geloven:
In deze bestelling 2 producten besteld: 3 doosjes duallayer DVD's, en een Netgear wireless router.
Volgens de indicator op de website waren er nog 8 doosjes DVD's op voorraad, en zou er een router binnenkomen, de dag nadat ik mijn bestelling geplaatst had. Na plaatsing de indicatoren nogmaals gechecked: DVD's waren netjes van 8 naar 5 gegaan, en de binnenkomende router was ook verdwenen, en vervangen door een aantal later binnenkomende routers. (Aangezien Komplett in zijn informatiepagina's belooft de artikelen per bestelling te reserveren volgens dat systeem)
Gekozen voor afhalen, aangezien ik dan niet op de postbode hoef te wachten, en het afhaalpunt toch vlakbij is. Bovendien stuurt Komplett je een SMSje zodra je je bestelling kunt afhalen, ook erg handig!
De dag daarna dus wachten op een SMSje, maar die bleef uit. Vervolgens op zaterdag een statuswijzigingsmailtje ontvangen, dat beide producten op maandag verwacht werden. (Hoezo verwacht? Die DVD's waren toch op voorraad??)
Ook maandag bleef een SMSje uit, en zo ook dinsdag. Woensdag wederom een statuswijziging ontvangen, waarin de router de dag daarvoor zou gaan binnenkomen (??), en de dvd's een dag later.
Donderdag (een week later dus) was het dan eindelijk zo ver, de bestelling kon worden afgehaald.
Zoals je ziet komt de voorraad en levertijd informatie op de site van Komplett niet altijd overeen met de werkelijkheid (bij een vorige bestelling was het idem dito, alleen ging het toen maar om enkele dagen).
Bestelling afgehaald, alles was (zoals altijd bij Komplett) netjes en degelijk verpakt met voldoende bescherming.
Bestellingen zijn afgehaald, dus over de verzending valt weinig te zeggen.
Aftersales
Na het testen van de bestelde router bleek deze continu te crashen.. typisch geval van DoA.
Vrijdagochtend gelijk Komplett gebeld om een RMA aan te vragen. Na ruim 12 minuten in de wacht te hebben gehangen (op een betaald 0900 nummer), iemand aan de lijn gekregen die mij vriendelijk te woord stond, en mij toegezegd heeft een RMA op basis van creditering (aangezien mijn vertrouwen in de bestelde Netgear router inmiddels verdwenen was, en ik liever een duurdere Linksys wilde bestellen) aan te maken, waar ik spoedig een bevestigingsmail van zou ontvangen met verdere instructies. Na 's middags om half 3 nog steeds geen mail te hebben ontvangen besloten om nogmaals terug te bellen. Na bijna 20 minuten in de wacht te hebben gehangen, luisterend naar een mevrouw die me continu vertelde dat het beter was om ze een email te sturen omdat "tijdens kantooruren verstuurde emails binnen enkele minuten werden beantwoord". Nadat het wachten me teveel werd, besloten om het "enkele minuten" van de email eens uit te proberen, en dus maar moedeloos de telefoon opgehangen. Na de mail gedicht en verzonden te hebben ontving ik gelijk een geautomatiseerd bericht dat mijn mail was ontvangen. Een verdere reactie bleef echter uit die vrijdag.
De maandag daarop was Komplett daarentegen bijzonder snel met reageren, voor 12 uur had ik de RMA bevestiging binnen, en een reactie van de service afdeling waarin excuses werd aangeboden voor de late reactie (wegens ziekte/vakantie/onderbezetting op de desbetreffende vrijdag), met een aanbod voor een korting op de eerstvolgende bestelling.
Vervolgens gelijk (telefonisch, waarbij ik binnen een minuut iemand aan de lijn kreeg) een nieuwe bestelling geplaatst om de vervangende router en wat andere zaken te bestellen. Helaas bedroeg de korting slechts 7 euro op een bestelling van bijna 750 euro, maar het gebaar was in ieder geval daar
Nog diezelfde dag (!!) was de bestelling klaar om af te halen, wat ik dus gelijk gedaan heb, en gelijk de DoA router voor RMA ingeleverd.
Een dag later was de router inmiddels gecontroleerd door de RMA afdeling, en was akkoord bevonden voor creditering, waarna een verzoek voor rekeninggegevens ontving.
Concluderend had ik blijkbaar die vrijdag een slechte dag, aangezien de rest van de RMA procedure meer dan vlot is verlopen.