Hoofdcategorieën

E-mailadres
Telefoonnummer +31(0)900-4528624 (25cpm)
KVK 18068331
Transportmogelijkheden Afhalen, Belgie, Opsturen, Rembours
Betaalmogelijkheden Bankoverschrijving, Creditcard mastercard, Creditcard Visa, iDeal, Pinnen, Rembours
  Regels voor bijkomende kosten
Uitzonderingen Rembours - geen LCD tv
Rembours - geen Plasma tv
  Pricewatch statistieken
Prijsvermeldingen 9935 prijzen, 15085 unsortedprijzen
Prijsindex 97,0 (3,0% onder gemiddeld)
97,0 (3,0% onder gemiddeld)

Shopomschrijving

Wie zijn wij?
4Launch is een van de grootste online winkels in Nederland. Via de webshop is een breed assortiment aan computer- en consumentenelektronica te bestellen. 4Launch biedt een snelle en zeer efficiënte afhandeling tegen haarscherpe prijzen. Jaarlijks worden meer dan 100.000 online bestellingen verwerkt voor tienduizenden particuliere en zakelijke klanten in Nederland en andere landen in de EU. 4Launch profileert zich als een zeer betrouwbare webshop waar zowel de pre- als aftersales service optimaal geregeld zijn.
Voordelen van 4Launch

66 Aftersales 3 3 3

«  1  2  3  4  ...  11  12  »Resultaten 1 t/m 20 van 232
Gepost door Marc Rademaker, zondag 21 maart 2010 12:05
Algemeen: 5 Verzending: 5 Aftersales:

Er stonden twee P2310H's van Dell op voorraad bij 4Launch, voor een redelijk tot goede prijs. Nu hoorde ik dat er wel vaker dingen onterecht op voorraad stonden, maar andere winkels hadden helemaal geen voorraad. Ik heb de betaling rond 15.00 gemaakt. (vooraad is nu ook verdwenen)

Gelukkig klopte de voorraadstatus en de volgende dag werden er twee beeldschermen afgeleverd.

De beeldschermen zaten in een doos zoals Dell die verscheept. Prima verpakt dus, niks op aan te merken. Meneer van de TNT mag er best wat voorzichtiger mee doen, maar gelukkig gaat Dell er vanuit dat er mee gegooid wordt ...

Verzendkosten 11,50, waarom dat meer dan 6,95 is weet ik niet, maar omdat het om twee beeldschermen gaat, hoor je mij niet klagen

Gepost door CasperBTU, vrijdag 19 maart 2010 13:55
Algemeen: 5 Verzending: Aftersales:

Ik kon de smartphone die ik had besteld dezelfde dag ophalen. Werd zeer goed op de hoogte gehouden van de status van mijn bestelling. Snelle service!

Ik heb het product opgehaald.

Aftersales

Nog niet mee te maken gehad

Gepost door Marcoos, vrijdag 19 maart 2010 13:10
Algemeen: 4 Verzending: Aftersales:

Op 30 Januari plaatste ik bij 4launch een order, meer bepaald een compleet systeem (zonder randapparatuur en scherm).
Alles was op voorraad (of bij de leverancier), behalve de videokaart.
Dit laatste had ik al verwacht aangezien een HD5850 zeer slecht leverbaar was.
Eerst stond op de website dat de levertijd van de videokaart +- 10 dagen duurde, na een week kreeg ik een mail dat de bestelde videokaart niet meer leverbaar was (Sapphire 5850 + Dirt), dit omdat het de game editie betreft.

Vervolgens dus een andere kaart uitgezocht, waarvan de levertijd weeral meer dan 10 dagen was.
Het probleem was echter wel dat ik het systeem goed kon gebruiken op het moment, dus heb ik uiteindelijk de order laten opsplitsen en alle onderdelen opgehaald die al binnen waren.

Een week nadat ik dit had gedaan was ook de grafische kaart binnen,
Dus al met al ongeveer een maand moeten wachten op een grafische kaart die toch al slecht leverbaar was.

+Punten
+Snel reageren op mails
+Later iets toevoegen aan een order is geen probleem

-Punten
-Als je bij je eigen order gaat kijken kun je niet meer op de artikelen klikken.

Ik heb de onderdelen zelf afgehaald, dus hier kan ik geen oordeel over geven.

Aftersales

Gelukkig nog geen RMA aanvraag moeten doen, mocht dit er toch eens van komen, zal ik de review verder updaten.

Gepost door Jan_V, vrijdag 19 maart 2010 12:24
Algemeen: 4 Verzending: 5 Aftersales:

Snelle levering in een goede doos met isolatie. Website kan op zich iets beter (zoekfilter), maar alles is goed te vinden.
Statusupdates zijn perfect, ook als het lang duurt krijg je een status en de vraag of je langer wilt wachten.

Prijzen zijn best wel laag en personeel heeft kennis van de spullen die ze verkopen.

Snelle levering en ook TNT Track & Trace. Super.

Gepost door gerits, donderdag 18 maart 2010 21:12
Algemeen: 5 Verzending: Aftersales: 4

Bestellen van producten gaat vlot via de website. Je wordt duidelijk op de hoogte gehouden over je bestelling.

Heb gekozen voor afhalen, wat ook heel vlot verloopt met de e-tickets

Aftersales

Bij deze bestelling nog niets mis gegaan, maar bij een vorige bestelling is de garantie procedure vlot verlopen. Ben toen een maand mijn product kwijt geweest wat niet aan 4 launch lag, maar heb na deze maand zonder problemen een nieuw exemplaar gekregen.

Gepost door Regeneration, donderdag 18 maart 2010 13:14
Algemeen: 5 Verzending: 5 Aftersales:

Mijn tweede bestelling bij 4Launch, welke goed verliep. De website is makkelijk je weg te vinden en het ziet er overzichtelijk uit. Maar eigenlijk had ik het alles al uitgezocht met de pricewatch van Tweakers.net en was het een kwestie van overzetten naar 4Launch.

Er was 1 webshop met een vergelijkbare goede shopreview beoordeling die het geheel met enkele euro's goedkoper aanbood. Echter daar had ik zelf nog geen account en bestelling geplaatst. Uiteindelijk had ik toch voor 4Launch gekozen omdat ik een goede ervaring had, hier al wel een account had en het verder niet heel veel scheelde.

Ik had 3 games besteld en een muismat. Ze hadden alleen de groene indicatie bij 4Launch, wat betekend dat ze binnen 5 dagen geleverd zouden moeten zijn. Ze waren allen niet op voorraad bij 4Launch maar waren allen ruim voorradig (10+) bij de leverancier.

Nadat ik mijn bestelling had geplaatst op maandag ochtend kreeg ik gelijk een mail ter bevestiging. Ik koos om met iDeal te betalen, hierbij wordt de link naar de betaling ook meegestuurd in bevestigingsmail. Ik had direct betaald en een paar uur later kreeg ik ook een bevestiging van betaling via de mail. Op dinsdag avond kreeg ik een mail dat mijn bestelling verzonden was.

Ik had mijn bestelling dus op maandag ochtend geplaatst, welke dinsdag avond werd verzonden waar in de mail de Track & track code was meegestuurd. TNT post was woensdag ochtend ook langsgekomen, maar ik heb schijnbaar de bel niet gehoord. Ik hield er eigenlijk ook stiekem rekening mee dat ze ergens in de middag zouden komen zoals eigenlijk bijna altijd. Geen man overbood, want het briefje die ze hadden achtergelaten vertelde dat hij de volgende dag weer zou komen, wat dus ook gebeurde.

Donderdag rond het middaguur was de bestelling dan binnen. De spullen zaten verpakt in een bruine neutrale doosje. Welke met brede tape goed was dichtgeplakt. De spullen in de doos zaten met van die witte kleine schuimstukjes goed om hun plek. De spullen zelf waren niet beschadigd en in goede staat. De games zaten nog in hun originele seal verpakking.

Kortom, de bestelling was snel verzonden en goed verpakt. Wat betreft dat de bestelling niet woensdag binnen is gekomen: dat kan gebeuren.

Gepost door wortel1, vrijdag 12 maart 2010 15:00
Algemeen: 4 Verzending: 5 Aftersales:

Nette en overzichtelijke site.
Ik was op zoek naar een Ati HD5870. Die direct leverbaar was. Op de site werd aangegeven dat er nog een per direct leverbaar was.
Dat bleek te kloppen. Want na dat ik hem besteld had ging de de voorraad naar levering in 5 tot 10 dagen. Dus ze houden de voorraad goed bij.
Waarom ik goed doe in plaats van zeer goed is de bereikbaarheid van 4launch en de melding over de status van de bestelling dat heb ik bij anderen wel eens sneller gezien en meegemaakt.

Netjes in grote doos ontvangen met voldoende bescherming.
En daarnaast op zaterdag besteld en op dinsdag ontvangen dus zeer goed.

Aftersales

Niet nodig tot nu toe dus geen oordeel.

Gepost door EvaluationCopy, donderdag 11 maart 2010 23:03
Algemeen: 5 Verzending: Aftersales: 5

Mijn eerste bestelling bij 4Launch, eveneens mijn eerste poging om zelf een systeem te bouwen. Had een mooi systeempje gekozen, wilde dit bij 4Launch halen omdat ze daar praktisch alles op voorraad hadden of snel konden leveren. Ik doe ook altijd het liefst zaken met een shop met een winkel, dan kun je mensen gewoon in de ogen kijken als er problemen zijn.

Er was wat twijfel over welke versie van de kast ze te koop hadden (Cooler Master Sniper) maar dat bleek de black edition te zijn die ik ook zocht. Er zijn een paar mailtjes voor heen en weer gegaan en die werden telkens binnen een uur of 2 beantwoord door, zo te zien, kundig en vriendelijk personeel dat ook echt meedenkt. Diezelfde week waren alle onderdelen al af te halen bij hun winkel.

Afhalen op zaterdag, vlak na openingstijd. Een man of 7 in de rij en maar één balie open (van de 6?). Dan moet je wel even wacten dus. Beetje meer personeel op zaterdag zou niet verkeerd zijn. Wel vriendelijk en vlot geholpen dus weinig te klagen verder. Spul in de auto gemikt en thuis gaan klussen.

Puntje aftrek voor het gebrek aan personeel. Maar die krijgen ze er weer bij. Ik had elders al een Mugen 2 gekocht en vroeg of ze de daar bestelde cooler wilde cancellen. Geen enkel probleem, werd binnen de minuut gergeld, echt netjes.

Aftersales

Eén reepje geheugen bleek DOA. Spul teruggebracht. Alleen hebben ze wel een pand maar het is niet echt een winkel, slechts een balie. Er viel dus niks zomaar even om te ruilen. Aangezien ik wel meteen verder wilde met het systeem heb ik nieuw geheugen moeten bestellen en betalen. Bij het afhalen van het nieuwe het oude ingeleverd en dat werd al vrij snel defect bevonden. Daarna duurde het alsnog 14 dagen voor dat geld werd teruggestort, vond ik wat lang, maar ach, kleinigheid.

Ik doe mijn computerinkopen altijd elders, maar dit heeft een puur geografische reden. Voor een compleet, scherp geprijsd (!), systeem, ben ik blij dat ik 2x naar Eindhoven ben afgereisd. Ze hebben een grote voorraad en wat bij hun leverancier aanwezig is komt ook daadwerklijk snel bij ze in huis. Good job 4Launch!!

Gepost door biert1982, donderdag 11 maart 2010 20:40
Algemeen: 3 Verzending: 3 Aftersales: 2

Deze review betreft een RMA afhandeling van een volledige systeem / PC.

Hierbij de meest voor mij in het oog springende minpunten:
- Klant moet vragen om een update van de RMA ook al is er intern meer informatie beschikbaar. Tijdens de RMA zijn er verschillende momenten geweest waardoor er weer vertraging optrad in de afhandeling en deze informatie moest ik als klant zelf achterhalen zonder dat 4Launch uit zichzelf hier informatie over verstrekte.
- Lange Doorlooptijd RMA: De RMA heeft in totaal 2,5 maand in beslag genomen puur gekeken naar moment van aflevering tot het moment dat de laatste reparatie was uitgevoerd. Totale looptijd 3 maanden.

De voor mij meest in het oog springende pluspunten:
- Het aanbieden van vergoedingen voor slechte procesbeheersing intern biedt in ieder geval nog enigszins een positief gevoel.
- De mogelijkheid een installatie te laten doen (gratis in mijn geval) van een aankoop die gedaan wordt tijdens de reparatie van een RMA.

Als ik 4Launch een tip mag geven wat betreft de verbeteringen van de bedrijfsprocessen zou ik beginnen met het verbeteren van de communicatie naar de klanten. Wanneer de informatie die intern beschikbaar is ook direct voor de klant via de site beschikbaar is zal het aantal telefoontjes drastisch omlaag kunnen wat betekent dat 4Launch minder telefonisten nodig heeft en dat de klant geen betaald nummer hoeft te draaien.

Daarnaast is het argument dat de klant langer moet wachten als er een reparatie door de fabrikant moet worden uitgevoerd natuurlijk bullshit. 4Launch is als verkoper verantwoordelijk voor de afhandeling van de garantie en als daarbij de garantie afhandeling aan de fabrikant wordt overgedragen is dit geen argument om meer tijd te nemen voor de afhandeling van een RMA. De fabrikant moet desnoods maar een nieuw product opsturen omdat zij ook naar 4Launch een aanvaardbare doorlooptijd moeten kunnen garanderen.

Tijdens mijn RMA zijn de vervangen onderdelen nogmaals vervangen wat betekent dat er 2 moederborden en 2 harde schijven aan de pas zijn gekomen. Het kan toeval zijn, maar het kan ook zijn dat er een ernstige fout in de controle schuilt bij fabrikant of 4Launch of beide.

Hopelijk worden enkele van deze aanwijzingen te harte genomen omdat ik het idee heb dat ze het bij 4Launch niet verkeerd bedoelen. Ik heb het idee dat ze sneller zijn gegroeid dan verwacht waardoor de afhandeling van minder in het oog springende processen als RMA afhandeling wat zijn verwaarloosd (dit is natuurlijk speculatie, maar je gaat het wat achter zoeken).

Mocht 4Launch nog meer aanwijzingen zoeken op verbeteringen in hun processen mogen ze via deze site contact met me opnemen

Verzending van de RMA op 1-3-2010 was voldoende. De computer was met originele doos bij 4Launch afgeleverd en met dezelfde doos teruggestuurd. Één van de schuimblokken was gebroken, maar met plakband gerepareerd. De CD + onderdeeltjes behorende bij het nieuwe moederbord (zie onder) waren los bij de doos erbij gestopt.
LCD Poster die op het moederbord was aangesloten was netjes aan de achterzijde van de kast geplakt zodat deze niet los langs de kast hing.

Aftersales

Hieronder melding per dag van de gebeurtenissen die per MAIL zijn vastgelegd. Tussentijdse updates die ik per telefoon heb gehad staan er niet bij.

2-12-2009: Aanmelding van RMA bij 4Launch. RMA aangemeld onder garantie van mijn computer. Ten tijden van aankoop van een compleet systeem carry-in garantie bijgekocht van 2 jaar ipv standaard 1 jaar. Het probleem met de computer was dat de computer niet altijd wilde opstarten. Na een tijdje met probleem gesukkeld, kwam er op een dag de melding dat de Windows installatie niet meer kon worden gevonden. Op dat moment de RMA bij 4Launch aangemeld.
3-12-2009: RMA geaccepteerd door 4Launch
8-12-2009: RMA ontvangen door 4Launch (zelf langs gebracht)
5-1-2010: 1,5TB Harde schijf besteld bij computer, zodat deze bij reparatie er gelijk ingezet kon worden. Telefonisch van te voren gebeld of dit mogelijk was. Dit kon en bij bestelling is gelijk gratis montage toegevoegd.
14-1-2010: Status veranderd naar RMA staat klaar. Bij de controle was er een defect in het moederbord gesignaleerd. Opgelost door nieuw moederbord te installeren.
15-1-2010: Naar 4Launch gegaan om systeem op te halen. Na melding aan de balie om RMA af te halen bericht gekregen dat het systeem nog niet klaar was. Dit was een interne miscommunicatie. Belofte gemaakt van baliemedewerker dat systeem gratis zou worden toegestuurd.
22-1-2010: Email ontvangen met de mededeling dat 4Launch het vervelend vond dat het systeem niet gereed was bij afhalen op 15-1. De harde schijf bleek nu ook kapot te zijn uit het systeem en deze moest ook nog worden vervangen. Dezelfde dag gelijk geïnformeerd wanneer ik dan mijn systeem kon terug verwachten.
26-1-2010: Email van 4Launch met mededeling dat wanneer de nieuw harde schijf ontvangen is deze direct in het systeem zal worden geassembleerd.
9-2-2010: Geïnformeerd naar de voortgang met de reparatie. Antwoord terug gekregen dat het moederbord dat geïnstalleerd was ter reparatie nu ook stuk was. Om afhandeling te bespoedigen een aanbod via mail van een beter moederbord dan het huidige moederbord gekregen, omdat het huidige moederbord niet op voorraad was. Aanbod dezelfde dag aangenomen.
10-2-2010: Melding dat voorgestelde moederbord zal worden geplaatst. Zelfde dag nog een melding gekregen dat het bestelde moederbord defect is en dat daardoor de bestelling vertraging oploopt. Daarna melding huidige moederbord is wel in orde. "Deze is tevens geïnstalleerd en het systeem werkt perfect! Door een miscommunicatie is dit aan onze aandacht ontsnapt. Wij zullen het systeem vandaag aan u versturen."
12-2-2010: Gevraagd naar de voorgang in vorige mail stond een versturing op die dag.
13-2-2010: Van 4Launch: "Onze technische dienst is op het moment nog bezig met de assemblage, wanneer deze geheel afgerond is zullen wij u hierover contacteren, Excuses voor de vertraging."
16-2-2010: Nogmaals update gevraagd. Antwoord van 4Launch betrof de mededeling dat het verzoek van status update naar Technische Dienst was verstuurd.
18-2-2010: Nogmaals mail gestuurd omdat mail van 12-2 feitelijk nog niet was beantwoord.
19-2-2010: Systeem staat klaar en zal worden verzonden. Status veranderd naar staat klaar.
25-2-2010: Na telefonisch melding van het feit dat de RMA zo lang in beslag had genomen via email aanbod gekregen om 50% van de harde schijf tegemoet te komen.
1-3-2010: RMA is verzonden.
2-3-2010: RMA thuis ontvangen.

In de laatste week van de afhandeling van de RMA heb ik met 4Launch telefonisch contact gezocht om vergoeding te krijgen voor de lange doorlooptijd van de RMA. Belangrijkste argument die ik heb aangevoerd was:
- 4Launch heeft 2,5 maand nodig voor RMA waarbij ze aangeven dat deze binnen 4 weken wordt opgelost. Dit betekent dus een verlenging van 1,5maand waarbij ik me systeem niet kan gebruiken op 2 jaar garantie. Dit percentage toepassen op het aankoopbedrag komt uit op een vergoeding van iets meer dan 100 Euro.

Gepost door vanoijen, donderdag 11 maart 2010 16:00
Algemeen: 4 Verzending: 3 Aftersales:

Website is voor mij perfect, ik kan alles snel vinden. Technische kennis kan ik niet beoordelen, want geen gebruik van gemaakt. Prijs voor het onderdeel dat ik nodig had (wallmount) was gewoon goed.

Presales
Ik wil op het moment een laptop bestellen en dus een vraag per e-mail hierover gesteld. Die heb ik 9 maart gesteld. Inmiddels 2 dagen verder nog geen antwoord. Mijn vermoeden is dat als reactiesnelheid bij verkoop al niet zo best is, het met aftersales wel eens flink kan tegenzitten. Hier gelukkig nog geen ervaring mee.

Verzending binnen 24 uur => 5 dagen.
Het artikel stond gemeld als voorradig, dus verzending binnen 24 uur. Nadat ik 19 februari (vrijdag) had besteld leek me niet dat het gelijk zaterdag zou worden verstuurd. Uiteindelijk gewacht tot woensdag, toen een e-mail gestuurd waar nooit op is gereageerd. Wel kreeg ik die avond een gegenereerd bericht dat de bestelling was verzonden. Donderdag inderdaad in huis. Kortom: 6 dagen (waarvan 2 weekend) voor een product dat op voorraad is vind ik vrij lang.

Het spul zat prima verpakt. Track&Trace wordt gebruikt (en werkte feilloos).

Gepost door FullThrottle, donderdag 11 maart 2010 06:57
Algemeen: 5 Verzending: 5 Aftersales:

18 feb. een core 2 quad 9550 besteld . Keurig via email op de hoogte gehouden omtrend de status van mijn bestelling Dezelfde dag kreeg ik melding dat mijn bestelling verstuurd was.

Netjes verpakt en zeer snel. 19 feb. kaartje van de postbode in de bus.

Gepost door DJBite, woensdag 10 maart 2010 23:40
Algemeen: 5 Verzending: 5 Aftersales:

Dit was de eerste keer dat ik bij deze shop iets besteld heb en ik ben zeer tevreden.
Het viel mij op bij hoeveel winkels een artikel als "leverbaar" staat om dan een een paar dagen later (nadat je besteld en betaald hebt) je bestelling te veranderen in "niet leverbaar"

Bij 4Launch was er echter maar 1 artikel leverbaar maar deze werd dan ook zeer snel daadwerkelijk geleverd, dus daar ben ik enorm tevreden over.

Ik ontving een email met daarin een "trackingcode" en daar kon ik inderdaad mee zien dat mijn artikel de volgende dag geleverd zou worden.
Het artikel zelf is uiterst goed verpakt en dus zonder enige beschadiging en compleet geleverd.

Aftersales

Ik heb (gelukkig) geen problemen met mijn artikel, dus ik heb eigenlijk geen gebruik gemaakt van de aftersales maar aangezien ze een mailtje stuurden met de vraag of ik mijn ervaringen wilde aangeven, ga ik er vanuit dat deze ook uitstekend zal zijn.

Gepost door shinchan03, woensdag 10 maart 2010 15:41
Algemeen: 5 Verzending: 4 Aftersales: 5

Laptop besteld, stond dat er ongeveer 5 dagen levertijd op zat en had de laptop na 3 dagen binnen.

De bestelling is vlot verlopen en de site is duidelijk, ook heeft 4 Launch nette prijzen.

De laptop zat verpakt in een soort plastic, zodat je niet kon zien wat de inhoud was. Maar er was geen extra doos om de originele doos gedaan. Kon dus wat beter.

Aftersales

Na een aantal dagen een DOA ingediend omdat de laptop een zeer irritant hoge pieptoon gaf. Dit lag aan het beeldscherm en na wat onderzoek op internet leek het op een niet goed werkende condensator. Daarop werd de RMA de zelfde avond nog geaccepteerd en kon ik het pakketje de volgende dag opsturen. Het heeft daarop ongeveer een week geduurd voordat de nieuwe laptop binnen was maar dat scheen een interne miscommunicatie te zijn. Niet erg vond ik zelf.

Top service!

Gepost door AlexV, zaterdag 6 maart 2010 19:38
Algemeen: 5 Verzending: Aftersales:

Donderdag middag om 17:00 uur een laptop besteld bij 4launch, welke bij hen op voorraad was. Om 17:02 uur kwam de bevestigingsmail, om 17:03 uur dat de status was veranderd en om 17:04 uur kwam de mail dat de laptop klaarstond.

Vervolgens hebben we een e-ticket uitgeprint, en zijn we de laptop om 19:30 uur op gaan halen. Dit ging allemaal zeer goed, en om 19:35 uur stonden we weer buiten mét een laptop.

Al met al topservice dus en fijn dat 't zo snel kon, aangezien de laptop op korte termijn nodig was.

Zelf afgehaald, dus geen oordeel.

Aftersales

Ook nog geen ervaring mee met deze laptop, en ik hoop natuurlijk ook dat die niet gaan komen (aangezien dat zou betekenen dat de laptop kapot is)

Gepost door Harrie45, zaterdag 6 maart 2010 16:31
Algemeen: 4 Verzending: Aftersales:

Via tweakers kwam ik bij 4Launch terecht voor een HD5770 gebaseerded videokaart. Bij afhalen was 4Launch de goedkoopste optie. Bovendien was de kaart op voorraad bij 4Launch zelf. Op maandagavond besteld en ik kon 'm dinsdags al ophalen. Er is dus geen sprake van verzending. 4Launch heeft 6 afhaalbalies maar er waren er maar 2 bezet terwijl het toch best druk was. In vergelijking met Zercom duurt het altijd erg lang voordat de order uit het magazijn gehaald is. Ik kies voor de beoordeling goed ipv zeer goed omdat ik het belachelijk vind dat je 1,50 euro moet betalen om te pinnen.

Gepost door Ronny!, donderdag 4 maart 2010 13:00
Algemeen: 3 Verzending: 5 Aftersales: 1

Ik heb al meerdere bestellingen geplaatst bij 4launch en ben altijd zeer tevreden geweest. De website is duidelijk en overzichtelijk, prijzen zijn meestal laag of overeenkomstig met andere bedrijven. Leveringen gaan ook altijd snel, meestal sneller dan de verwachtte tijd.

Je wordt ook goed d.m.v. email op de hoogte gehouden van veranderingen van de bestelling. Ook kun je dit altijd op de website terugzien.

Wat betreft de aftersales, dat is een heel ander verhaal, hierover later meer.

Goed verpakt, snel verzonden en track and trace. Kortom, hierover ben ik dik tevreden.

Aftersales

Vanwege dit onderdeel schrijf ik de review. Zolang je niks aan je product(en) krijgt is 4launch perfect. Echter mocht er iets kapot gaan, dan ben je de pineut (dit is waarschijnlijk niet altijd zo, maar uit mijn eigen ervaring blijkt dit wel te zijn).

Op 6 oktober had ik mijn systeem in huis. Alles in elkaar gezet, werkte perfect. Halverwege december stopte het systeem er ineens mee, ik had de voeding getest, deze bleek defect te zijn. Dus ik heb een RMA aangemaakt. Het systeem heb ik op 20 december terug gebracht voor reparatie. Het gaat hier om een barebone. Omdat de voeding dus onderdeel is van de kast, heb ik de hele kast teruggebracht. In de winkel aangekomen krijg ik te horen dat ik 30 euro moet betalen omdat ik het hele systeem terugbracht. Dit vond ik al een rare zaak, maar dit heb ik gewoon geaccepteerd.
Na ongeveer 2 weken kreeg ik een email dat het systeem was gerepareerd. Dus ik naar de winkel om de kast op te halen. Eenmaal daar aangekomen zeggen ze me dat het een fout van hun was en dat het systeem nog gerepareerd moest worden. Ze beweren dat ze me hierover hadden gebeld maar dat ik niet bereikbaar was. Echter, ik had mijn GSM de hele dag bij en had geen gemiste oproepen. Dus ik betwijfel of dit verhaal klopt.
Ik was natuurlijk niet tevreden over de gang van zaken. Uiteindelijk boden ze gratis verzending aan en ik zou de 30 euro niet hoeven te betalen. Hierover was ik zeer tevreden.
Eindelijk was de voeding dan vervangen, echter toen bleek het geheugen ook ineens kapot te zijn (het is nu al 1,5 maand later!!).
Het geheugen dat ik had werd niet meer gemaakt, dus er moest ander geheugen in. Ze kwamen met een alternatief, maar veel langzamer geheugen. Hiermee ging ik natuurlijk niet akkoord. Ik wilde op zijn minste een vergelijkbaar geheugen. Hiervoor zou ik in eerste instantie moeten bijbetalen. Dit is ook weer zoiets wat ik maar raar vind, het is toch gewoon garantie?!
Uiteindelijk heb ik mijn zin gekregen en heb ik het snellere geheugen gekregen.
Bijna 2 maanden later heb ik het systeem eindelijk thuis. Ik hoefde helemaal niks te betalen. Ik was dus, afgezien van de lange duur, nog best tevreden.
Totdat ik het systeem inschakelde.. Na ongeveer 5 minuten: Blue screen. Het bleek om een foutje in de BIOS instellingen te gaan. Ik vind gewoon dat als je een systeem thuis krijgt na een RMA dit naar behoren moet werken. Ook viel me op dat de voeding erg veel lawaai maakte. Ze hadden blijkbaar gewoon een andere voeding geplaatst. Deze voeding heeft een kleine fan aan de achterkant, de originele had een grote aan de onderkant, die dus veel minder lawaai maakt.
Toen ik het geheugen in windows ging bekijken kwam ik erachter dat er maar 2GB werd gezien, i.p.v. de aanwezige 4GB. Vreemd dus.. Of het geheugen is niet compatibel, of het moederbord is kapot of het geheugen is kapot. Dus maar weer een nieuwe RMA aangemaakt. Vorige week dinsdag het systeem weer afgeleverd en tot op vandaag nog steeds niks vernomen, op de website is de status: "Uw RMA product moet nog getest worden." te zien. Ik vind dit maar erg lang duren.

Kortom, het systeem is al langer bij 4launch dan in mijn eigen bezit geweest, mede door fouten van 4launch.

Gepost door Westmania, woensdag 24 februari 2010 13:33
Algemeen: 4 Verzending: 4 Aftersales:

Informatie was duidelijk genoeg. Ik had de Asrock 330-HT BD besteld en kreeg na bestelling duidelijk overzicht van mijn bestelling.

Op de site stond vermeld dat het apparaat binnen 8 dagen leverbaar zou zijn. Helaas was dat niet het geval en duurde het bijna een maand (gold overigens voor alle winkels).
Er werd gedurende die periode goed gecommuniceerd door 4Launch dat er vertraging was opgetreden bij hun leverancier. Ik had mijn bestelling bovendien gewoon mogen cancelen. Heb ik niet gedaan.
Levering was prima (en uitgesteld tot maandag om dat ik had aangegeven niet in het weekend). In doos met van die piepschuim beschermkorrels.
T&T werkte ook naar behoren.

nog niet van toepassing.

Gepost door Cavorka, woensdag 24 februari 2010 10:47
Algemeen: 4 Verzending: 1 Aftersales: 3

Handige, snelle website die alles biedt wat ik wil als ik een nieuwe computer samenstel.

Nadat ik de computer op 25 november had besteld, waarbij ik expliciet had aangegeven dat hij alleen op een zaterdag moest worden afgeleverd (had werk doordeweeks), stuurde ze hem op een dinsdag op. Ik moest dus een paar kilometer naar het postkantoor om hem op te halen (ik heb geen auto in de stad staan) wat nogal een mijl op zeven is met twee gigantische dozen.
Ook de tweede keer, na de RMA, had ik uiteraard gezegd dat hij alleen op een zaterdag moest worden bezorgd, maar werd hij OPNIEUW op een doordeweeks dag wanneer ik moest werken afgeleverd.
Ik kon dus weer naar het postkantoor, door de vrieskou, om een gigantische doos op te halen.

Ik snap niet hoe dit twee keer fout kan gaan; 1 keer kan nog, maar de tweede keer triple check je het, anders heb je niet veel van klantenservice begrepen.

Aftersales

Na de eerste keer te zijn thuis gekomen, en de computer geprobeerd te starten bleef hij de hele tijd hangen tijdens het zoeken naar de RAID schijven.
Teruggestuurd, nieuwe schijf erin gezet, en weer terug gekregen.

De RMA ging redelijk snel, maar toen ik hem weer terug kreeg moest ik eerst zelf nog een aantal dingen in het BIOS veranderen voordat ik hem aan de praat kreeg (= voordat hij opstartte, door naar Windows).

Als ik een compleet systeem bestel, met daarbij een hardware en software installatie, verwacht ik een computer die aangaat en compleet opstart als ik hem aanzet (zowel voor of na een RMA), en niet dat ik eerst zelf nog moet gaan zoeken waarom dit niet zo is.

Volgende keer een Dell of een Apple, want als ik deze computer nodig had gehad, was ik meer dan 6 weken (!) onderweg voordat ik een werkende machine had. Bij Dell of Apple staat het binnen een paar dagen op de deurmat.

Gepost door Checkeys, maandag 22 februari 2010 19:16
Algemeen: 5 Verzending: Aftersales:

Western digital Harddisk 1,5 TB uit de aanbieding besteld om 16:00. Deze was op voorraad. Aangezien ik in Eindhoven woon en deze met PIN wilde betalen ging ik ervan uit dat ik hem meteen kon ophalen. Toch kreeg ik niet meteen een ophaalbevesitiging. Omdat ik toch in de buurt was gewoon binnengestapt. De betreffende mederwerker trekt een sprintje naar boven om het product op afhaalklaar te laten zetten en haalt de HD uit het magazijn. Dus Perfect geregeld.

Toch denk ik dat het handiger kan met producten die op voorraad zijn en met PIN of Ideal betaald worden. Deze moeten toch vrijwel onmiddelijk afgehaald kunnen worden (met bevestiging).

Wat u aangeeft, is voor artikelen die wij zelf op voorraad hebben zeker mogelijk. Dit is een steeds groter deel van ons assortiment en daarom zijn we het systeem ook aan het verbeteren dat de status opvolging directer is in plaats van in batches op een paar momenten van de dag. We verwachten dit binnen een maand te kunnen realiseren.
Gepost door perjan, maandag 22 februari 2010 11:01
Algemeen: 3 Verzending: 4 Aftersales: 1

De winkel is duidelijk en heeft een groot assortiment. Je kunt ook dingen met ze regelen.
Een relatief groot nadeel is dat de klantenservice zelfs voor aankoop van producten geld kost te weten 25 cent per minuut en dat tikt aan.

Pakket werd na een paar dagen verzonden met TNT prima dus.

Aftersales

Er zou een gratis Windows 7 upgrade worden nagestuurd. Waar een vriend die hem zelf bij Acer heeft besteld het paket binnen 5 dagen kreeg. Zit ik na 5 weken nog steeds te wachten op het pakkketje. Het pakket hebben zij dus al lang binnen hebben (10 dagen geleden kreeg ik een reactie op een belletje via de mail dat ze het pakket binnen hadden en dat ze het asap op zouden sturen).
Schijnbaar is het best lastig om een postzegel op een pakketje te plakken en op de post te doen.
Inmiddels zit ik met 3 computers die zeuren om de licentiecodes.

Wij vinden het ook erg vervelend dat het verzenden van de upgrade pakketten naar windows 7 langer duurt dan we hadden verwacht. Het gaat hier om een speciale actie bij 4Launch dat wij onze klanten gratis van deze pakketten voorzien waar het zo is dat andere webwinkels de klant dit zelf laten regelen.

Tegelijkertijd is dit ook het nadeel. Wij hebben honderden upgrade pakketten besteld bij Acer. Acer verstuurd die upgrade kitjes 1x per 2 weken, de eerste batch kregen we binnen 1,5 week, een heel groot deel heeft zeker 4-5 weken geduurd voordat het aankwam. Hierover hebben we contact opgenomen met Acer, maar die kunnen niets betekenen voor ons, Mentor Media regelt dit namelijk en hier kan enkel via een contactformulier contact mee opgenomen worden. De meeste kitjes zijn nu in ieder geval binnen en zullen deze week worden verzonden.

We kunnen ons voorstellen dat u enigzins teleurgesteld bent. Echter hebben wij wel ons best gedaan om het zo snel mogelijk te regelen. We zijn daarbij afhankelijk van Acer.
«  1  2  3  4  ...  11  12  »
VNU Media logo Hosted by True

© 1998 - 2010 Tweakers.net - Alle rechten voorbehouden - Uw Privacy - Algemene Voorwaarden

Uitgever van:

Website van het jaar 2009