Vervolg op mijn vorige shopreview. PCHut benaderd je echt als een persoonlijke klant, je bent niet zomaar een nummertje. Zoals reeds gezegd, website oogt wat saai, maar is erg overzichtelijk, is razendsnel, en zoekt/navigeert makkelijk. Statusupdates per email zijn goed en snel. Persoonlijk contact met PCHut is perfect, zeer snelle reacties, erg klantvriendelijk.
Vorige bestelling (twee videokaarten) pasten net in de verpakkingsdoos, waardoor de hoeken van de videokaartdozen licht beschadigd waren geraakt (al kan het zijn dat dit al was gebeurd tijdens het transport van de leverancier naar PCHut). Hierover een mailtje gestuurd naar PCHut, direct antwoord dat bij mijn nieuwe bestelling een grotere doos zou worden gebruikt. En inderdaad, grotere doos, veel opvulling, alles perfect aangekomen. Klasse!
Aftersales
Nog geen ervaring mee, maar ik heb er 100% vertrouwen in dat de aftersale service van PCHut perfect is, ik zal hier zeker vaker gaan kopen/bestellen!
Overzichtelijke en zeer snelle website, makkelijk om te navigeren. Ook eenmalig email contact gehad met de PCHut, binnen een paar uur kreeg ik antwoord op mijn vraag. Zeer netjes!
Zeer snelle verzending; op 30 mei bestelt (alle producten ongeveer een week levertijd volgens de website) en op 4 juni werd het pakket al verzonden. De videokaarten die ik had besteld waren echter niet extra beschermd door bijvoorbeeld schuimrubber of bubbeltjes plastic. Aangezien de grootte van de videokaartdoos net aan in de verzenddoos pastte, zijn de hoeken van de videokaartdozen licht beschadigd geraakt. Met wat beschermmateriaal had dit wellicht voorkomen geweest.
Aftersales
Nog geen ervaring mee gehad, maar ik heb alle vertrouwen in deze winkel!
Goeie website, snelle levering, goeie prijzen.
Snel, in gerecycled materiaal, wat ik op zich heel netjes vind.
Aftersales
Hier ging het dus mis bij PC/Hut. Direct na aankomst bleek dat het plastic doosjes waarin de door mij bestelde reepje Kingston HyperX geheugen zaten open geweest was (zegel was verbroken). Op zich vreemd natuurlijk, maar vol vertrouwen beide reepjes toch in mijn PC gestoken. Het werkte en dus viel er niet veel te klagen... Althans... Een tijdje, want na een drietal weken kreeg ik toch wel regelmatig vastlopers. Het herinstalleren van Windows leek me een goeie oplossing, want dat was alweer even geleden, maar tijdens het installeren kreeg ik het ene blauwe scherm na het andere. Melding gegoogled: waarschijnlijk lag het aan het geheugen en inderdaad, nadat ik het geheugen vervangen had door mijn oude reepjes, was er niks meer aan de hand.
Contact gezocht met PC/Hut; reepjes kapot. In een email zo'n beetje ALLE gegevens die ik over de reepjes kon vinden vermeld en opgestuurd naar PC/Hut.
De dag erop krijg ik een standaard-email terug met, naast het een en ander over Defecte GSM toestellen (waar ik niets mee van doen had), daaraan vast een Excelsheet t.b.v. het RMA, waarin zo ongeveer alle gegevens, die ook al in mijn eerdere email stonden gevraagd worden. Wat er nog ontbrak was een serienummer. Na een vijftal mails over en weer was het serienummer ontdekt en was PC/Hut tevreden.
Wat volgde was een email, met daaraan een RMA-bon en de mededeling dat ik kon kiezen voor 2 zaken:
1.) De spullen terugsturen naar PC/Hut à 7 euro 50, waar het wel even kon duren voordat ik ze terug had, want eerst wordt alles verzameld alvorens het doorgestuurd wordt naar hun leverancier... Uit de email kan ik dus opmaken dat dit het langst zal duren...
2.) De spullen rechtstreeks naar de fabrikant sturen à ongeveer 12 euro 50 , waarna ik de spullen NA ENKELE WEKEN wel weer terug zou moeten krijgen... Bij optie 1 zou dit dus, als ik het zo eens lees nog langer moeten duren.
Een boze email dat ik zaken doe met de PC/Hut en niet met de fabrikant en dat ik dus eigenlijk verwacht dat PC/Hut mij, als ik de spullen opstuur a.s.a.p. een nieuw setje geheugen terugstuurt krijgt als reactie dat de email "te kort door de bocht is".
Snel terugmailen doen ze wel, maar van "snelle service" heeft men volgens mij nog nooit gehoord.
Zolang je product goed werkt is er niets aan de hand, maar dit heb ik toch wel eens véél beter gezien bij andere bedrijven.
Inmiddels zijn we 2 maanden verder en er is nog niks verbeterd. Mijn reepjes geheugen liggen nog steeds bij PcHut, op emails van mijn kant wordt inmiddels al niet meer gereageerd. Ik begin er goed de pest in te krijgen... Ik heb al een keer gebeld met het servicenummer (25 cent per minuut) en gesproken met Gerbrand Hut, maar deze vertelde me eigenlijk alleen maar dat de spullen nu in Duitsland liggen en dat hij daar vanmiddag informatie over zou krijgen en mij op de hoogte zou brengen... Dit heeft hij dus niet gedaan. Ik bestel echt nooit meer iets bij PcHut!
Op zoek naar een Tyan i5400XT serverboard kwam ik via Google terecht bij de PCHut.
Deze mobo werd bij deze webwinkel voor een zeer aantrekkelijke prijs aangeboden dus ik heb hem hier gelijk besteld.
Alles is netjes afgehandeld en het contact via mail verliep zeer goed.
Ik ontving steeds updates over mijn bestelling en op mijn vragen kreeg ik altijd netjes antwoord.
De PCHut is een webwinkel waar ik in de toekomst zeker weer wat zou bestellen.
De levertijd was volgens de website ongeveer een week en daaraan werd netjes voldaan.
Echter de verzending heeft enkele dagen langer geduurd maar dat viel niet te wijten aan de PCHut, dit kwam door een staking bij TNT.
De mobo was verzonden in een stevige doos en was via Track & Trace te volgen.
Aftersales
Aftersales heb ik niet nodig gehad want die mobo loopt als een trein!
Website kun overzichtelijker, maar als je product zoekt
is het goed te vinden.
Prijzen zijn OK
Krijgt een ontvangstbevestiging van de bestelde producten,
tevens als de betaling ontvangen
Verzending was snel, goed verpakt.
Via trace en trace te volgen
De website is (zoals mensen hiervoor mij al opmerkte) nogal onoverzichtelijk. Er lijkt een enorme keuze te zijn, maar veel rubrieken zijn leeg. Ik wist wat ik wilde hebben, dus hoefde niet te zoeken naar onderdelen. PcHut is, voor zover ik redelijk snel kon nagaan, de enige winkel die de voeding kan leveren die ik graag wilde hebben (Tagan TG600-BZ PipeRock), dus die keuze was snel gemaakt.
Ik kreeg een e-mail over dat mijn pakketje verzonden was met daarin ook een track&trace code. Later die dag ontving ik echter nog een e-mail over dat de door mij gekozen videokaart moeilijk leverbaar bleek te zijn en of ik wellicht voor een ander merk wilde kiezen met dezelfde specificaties en dezelfde prijs. De track&trace code werkte wel gewoon.
Verzending kwam aan in een stevige doos, bezorging via FedEx.
Deze leverancier was 1 van de weinigen die de door mij gezochte Tyan I965R moederboarden kon leveren. In de eeste instantie wilde ik eigenlijk daar niet bestellen wat de site leek mij allemaal wat wazig en ze vragen niet alleen een aanbetaling maar ook nog een geld voor afhalen.
Omdat ik de boarden niet zo snel ergens anders kon vinden "mijn verlies" toch maar genomen en besteld. 4 dagen later lagen de boarden al klaar maar kreeg ik een mail met de verkeerde prijs (DACHT IK). Direct een mail gestuurd en het bleek dat de aanbetaling niet was ontvangen.
Bij het ophalen van de boarden was de aanbetaling er nog steeds niet en ik begon inmiddels te geloven dat de administratie niet erg best was daar. Dit bleek volledig on te recht. Ik had zelf een verkeerde naam op de overschrijving gezet waardoor het geld was terug geboekt.
Samengevat; er zijn diverse mailtjes over en weer gegaan over de aanbetaling. Altijd keurig beantwoord en uiteindelijk hebben ze de afhaalkosten nooit berekend.
Ik had op 4 mei het volgende besteld:
XFX 8800 GTS alpha dog XXX edition
OCZ DDR2 PC2-8000 4GB Platinum Edition Dual Channel
De site zelf vond ik niet echt overzichtelijk, maar de producten waren toch goed en makkelijk te vinden.
Er stond bij beiden producten dat er ongeveer een week levertijd zou zijn.
Op 6 mei kreeg ik te horen dat mijn betaling was ontvangen en even later een mailtje dat mijn producten waren besteld bij de leverancier.
En op 7 mei kreeg ik een mailtje dat de producten waren verzonden, en vandaag(8 mei) had ik het pakketje om ong. 12 uur binnen.
Ik ben tot nu zeer tevreden over deze webshop.
De spullen zaten zeer goed verpakt, gewoon in een oude doos die ze waarschijnlijk nog hadden liggen, maar het was wel een sterke doos.
De doos zat gevuld met van dat opvul papier, en het geheugen zat zelfs nog apart in een stuk karton.
Er wordt gebruik gemaakt van het Track & Trace.
Ook hier was ik erg tevreden over.
Aftersales
Gelukkig nog niet nodig gehad....
Enige tijd geleden een tv-kaart besteld.
Website is onoverzichtelijk. Zeker bij de betaling moet er goed gezocht worden op de site wat er vermeld dient te worden onder 'Mededelingen'. Algehele verwerking van bestelling heeft 10 dagen in beslag genomen ondanks stimulans via mail.
Bestelling had 5 dagen vertraging opgelopen door een niet al te snelle verwerking.
Verzending was prima in orde, goed verpakt.
Pakket vlot aangekomen.
Aftersales
Wet verkoop op afstand zonder opgaaf van
redenen binnen een termijn van 7dagen wordt niet nageleefd.
Mail contact verliep uiterst traag en stroef.
Edit: product kan worden toegezonden, wordt vervolgd.
Wij kozen bij de bestelling van een Wacom Intuos3 A4 tekentablet voor PCHut Groningen en zouden dit voor andere produkten opnieuw doen, vanwege de lage prijzen, de snelle reactie en levering, goede communicatie. Ook vanwege het prima oplossen van problemen.
De bestelde tekentablet werd keurig verpakt verstuurd in kartonnen doos met als vulmateriaal plastic zakken met luchtkussens. Er wordt gewerkt met een track en trace systeem. De bestelling was met 2 dagen in huis.
Aftersales
De aftersales zijn uitstekend. Beide partijen hadden de pech dat de Wacomtekentablet haperde. Nadat we een andere pen geleend hadden, bleek het probleem niet in de tablet maar in de pen te zitten. In een telefonisch contact met Wacom bleek dat er wel vaker problemen zijn met de pennen die met een inductiestroompje werken. Na goede communicatie met PCHut konden we de hele bestelling, tablet en pen ed. terug sturen en werd er binnen enkele dagen een hele nieuwe tablet met toebehoren opgestuurd. Dus m.n. over dit onderdeel van de beoordeling zijn wij erg positief.
Prima zaak! Ze hebben een uitgebreid assortiment tegen aantrekkelijke prijzen. Ik heb er een HIS 3870 videokaart besteld. Per ongeluk bestelde ik de normale versie terwijl ik de turbo versie wilde hebben, een standaard ge-OCde versie. Even mailtje gestuurd en diezelfde dag nog bevestiging gekregen dat de order gewijzigd was.
Daarna prima op de hoogte gehouden via mail. De levertijd duurde iets langer dan ik verwachtte, dus ook daarover heb ik een mailtje gestuurd en diezelfde dag nog antwoord gekregen. Communicatie loopt wel lekker, en dat is wel fijn zaken doen.
Op zich is hier niet echt wat mis mee, maar het had wel iets beter gekund. Ik kreeg een mailtje dat de videokaart verstuurd was, maar verder geen track & trace gegevens. Dus opeens stond er iemand voor de deur met een pakketje, gelukkig was m'n moeder thuis
Het pakketje was ook prima verpakt, dus daar was niets mis mee. Maar ik had dus geen flauw idee wanneer ik het pakketje kon verwachten en als er iets tijdens het verzenden mis zou zijn gegaan, dan was het lastig te achterhalen waar het fout ging. Dus dat zou wel fijn zijn als dat veranderd kan worden.
Als ik het goed begrijp gaat PcHut binnenkort over op verzenden via TNT, dus dan zal dit probleem ook wel opgelost zijn.
Aftersales
Hier heb ik nog geen ervaring mee gehad, dus ook geen oordeel.
Algemeen:
Het ging in dit geval om OCZ crossfire certified memory en via de pricewatch kwam ik terecht bij pchut.
Reactie:
Ik had vooraf een aantal vragen en die kon ik per mail stellen en ik heb elke keer netjes reactie gekregen binnen een aantal uur of zelfs sneller dus petje af hiervoor.
Dit heeft er ook toe geleid dat ik mijn volgende bestelling vandaag geplaatst heb.
Prijzen:
Ik raad pchut dus ook aan om een bestelling te plaatsen mede ook door goede prijzen en zeer goede response.
Website:
Is goed overzichtelijk en ik kon alles goed vinden.
Betaalmogelijk, indien je een bestelling plaatst krijg je een mail zodoende word dit afgehandeld.
Via TPG gegaan, ik ben erg tevreden hierover het pakket was goed verpakt en stond duidelijk op " niet bij buren afgeven " zodoende valt eigenlijk vrij weinig meer aan toe te voegen.
Aftersales
nog geen ervaring mee gehad.
Ik heb bij deze shop een Sapphire 3870 X2 aangeschaft. Duidelijke en overzichtelijke website. Ook worden mails naar PCHut netjes en op tijd beantwoord. Ik kreeg na de bestelling netjes een bevesting van de bestelling. Omdat er in dit geval een prijsafspraak was gemaakt vanwege een vorige RMA heb ik het bedrag zoals afgesproken overgemaakt. Nadat het geld ontvangen was, kreeg ik een mail met daarin de bevestiging van ontvangst en het bericht dat de videokaart verstuurd zou worden. De volgende dag kreeg ik bericht dat de kaart verstuurd was.
De verzending is op zich niets mis mee. Ik kreeg donderdag bericht dat de vezending verstuurt was en vrijdag kwam deze binnen. Echter zoals al eerder in andere surveys is aangegeven, gebruikt de PCHut GLS als bezorger. Op het pakket stond als adres:
<NAAM>
NIET BIJ BUREN AFLEVEREN!
<ADRES>
<enz....>
Lijkt me erg duidelijk dan. Toch ondanks deze adressering komt vrijdagmiddag de buurvrouw het pakket afleveren. Omdat we niet thuis waren heeft GLS het pakket maar bij de buren bezorgt. Nu scheelt mij dit een ritje naar het postkantoor, toch kan ik me voorstellen dat je dit niet wilt als je je buren niet kent. Ook zou het handig zijn als GLS dan een briefje achter zou laten dat het pakket bij de buren is bezorgd. Verder was het pakket netjes verpakt in een grote doos met daarin extra papier als bescherming.
Aftersales
Aftersales van deze videokaart kan ik niet beoordelen. Deze kaart is echter een bestelling n.a.v. een RMA van een ASUS X800XT PE. Deze heb ik 3 jaar geleden aangeschaft bij PCHut. Na 2,5 jaar ging hiervan de (orginele) fan kapot. Daardoor werden de GPU en MEM te warm waardoor ik allerlei artifacts in beeld kreeg. In overleg met PCHut de kaart opgestuurd rechtstreeks naar distributeur in Duitsland. Na 6 weken kreeg ik de kaart gerepareerd terug. Dat wil zeggen, er was een nieuwe fan gemonteerd. Na plaatsing in de PC kwam ik er achter dat er nog steeds artificats waren. Na overleg met PCHut wederom de kaart RMA gestuurd naar distributeur. Nu duurde het echter iets langer.
Na 8 weken heb ik contact opgenomen met de vraag of er al iets bekend zou zijn. Ik kreeg als reactie dat men dit niet kon aangeven. ongeveer 12 weken na de tweede verzending kreeg ik bericht dat ik een Asus 2600PRO toegestuurd kreeg vanuit de groothandel. Omdat deze kaart wel meer functies heeft, maar duidelijk niet sneller is, heb ik aangegeven dee kaart niet te accepteren. Aangegeven werd dat de groothandel dit op eigen houtje al gedaan had. Een aantal dagen later inderdaad TNT aan de deur met een pakket. Deze heb ik geweigerd. Daarna kreeg ik van PCHut de mededeling dat ik een credit kreeg van de groothandel en dat zij daar nog een credit bovenop deden. Ook kon ik nog een redelijke korting krijgen wanneer ik een nieuwe kaart bij hen kocht. Uiteindelijk heeft het erg lang geduurt, maar dit lag merendeels aan de groothandel. De heer Mulder van PCHut heeft al die tijd netjes al mijn 'zeurende' mailtjes beantwoord en mij op de hoogte gehouden. Op een gegeven moment kreeg ik zelfs CC'tjes van mailtjes richting de groothandel. Wat dat betreft dus alle lof voor de Aftersales van PCHut.
Uiteindelijk na 9 maanden dan toch een oplossing in de vorm van een nieuwe Sapphire 3870X2!
Als noot willen wij even toevoegen dat wij naar aanleiding van de klachten die ons bereiken over onze vervoermethode wij momenteel bezig zijn met de overstap naar de TPG.
Wij verwachten eind april alle zendingen met de TPG uit te voeren. Hierover komt nog een update op de website!
Ik heb bij deze winkel een Netgear WPN511 cardbus aangeschaft. De website is overzichtelijk. Prijzen zijn makkelijk te vinden en inclusief BTW. Verzendkosten zijn zeer gemakkelijk te raadplegen. Technische informatie kon iets beter, doch dat is iets dat mij persoonlijk niet stoort. Betalingsmogelijkheden vind ik ook wat gering, ik miste vooral iDeal, maar geld overmaken is verder ook maar een kleine moeite. Betaling was snel verwerkt, hier kreeg ik ook een statusupdate voor. Ik heb contact gehad met de verkoper, deze had binnen één uur een reply op mijn e-mail. De correspondentie was dus snel en correct.
Pakket was netjes verpakt in een gebruikte doos. Ze hergebruiken dus oude (wel stevige) dozen. Milieuvriendelijk dus, kan ik wel waarderen.
Verder mis ik wel het track&trace systeem. Wat mij echter mateloos stoort is dat GLS de regeltjes aan zijn laars te lapt. Op het pakket staat duidelijk vermeld dat het niet bij de buren afgeleverd moet worden, dit is wel gedaan, dat vind ik zelf niet eens zo'n probleem, wel een beetje vreemd overigens. Maar het allergekste was nog dat ik hier niet eens een notificatie van kreeg. Hierdoor heeft het pakket onnodig twee dagen vertraging opgelopen, omdat ik simpelweg niet wist dat het een muur naast me lag. Ik heb eerder slechte ervaringen gehad met GLS, ze zijn ooit eerder een pakket van mij kwijtgeraakt. Zeer vervelend. Get rid of them.
Zondagnacht 3 producten besteld, maandag bevestiging van de betaling, woensdag mailtje dat alles er waarschijnlijk volgende dag was, donderdag sms (!) en mail dat alles er was. Direct afspraak gemaakt en afgehaald.
Goede indruk op mij achtergelaten, snel, correct en voordelig. Zowel via de mail als bij het afhalen.
Enige echte minpunt is dat de website niet erg overzichtelijk is. En dat de geboden informatie wel heel minimaal is. Maar die informatie kan je natuurlijk ergens anders ook wel opzoeken. En met de fabrikantcode bij de hand is het dan zo besteld. En op deze manier is het assortiment wel gigantisch.
Afgehaald, dus geen oordeel over. Bedrijfspand is zonder routebeschrijving niet te vinden. Maar die krijg je gelukkig toegemailt
Na een verzending die wat minder voorspoedig is gelopen dan verhoopt werd mij een heerlijke slagroomtaart toegestuurd.
geen bubbeltjes plastic en in een gebakdoos. perfect, want zo hoort het bij een taart. Geheugen modules versturen ze trouwens in dozen met zakken lucht, en omwikkeld in pakpapier met een goed afgesloten doos. Het is net een sinterklaas surprise.
overzichtelijke website, word redelijk snel op e-mails en telefoontjes gereageert op een nette manier. Ik had DDR3 geheugen van OCZ besteld en de volgende dag was het van de site verdwenen. Ik had het dit weekend nodig dus heb maar even gebeld. Werd uitgelegd dat ze met de site bezig zijn. Toen heb ik de betaling overgemaakt. Ze hebben trouwens wel een 0900 nummer voor de helpdesk, anders hadden ze een zeer goed gehad.
het verzend bedrag werd niet verrekent in de bon en had dit dus niet betaald. Omdat ik boven de 200 eu besteld had was dit maar 4,95. Omdat ik een mededeling kreeg van de amateuristische partij die ze inschakelen om hun verzendingen te regelen dat mijn pakket al was bezorg en voor was getekent (naam fout gespeld, ze zeiden dat het een inscan fout was) terwijl dat niet zo was is de beoordeling zeer slecht. Iemand anders heeft dus voor mijn pakket getekend en er staat nu overal dat het in afgeleverd. Ik heb echter wel een bon van het bedrijf GLS dat ze langs zijn geweest maar dat we er niet waren.
Ik hoop dat ze bij de PChut snappen dat zolang zij het transport regelen, zij ook tegenover mij verantwoordelijk zijn dat ik het ontvang. Mocht iemand anders er met mijn modules vandoor gaan hebben ze in principe gewoon laten betalen voor iets dat ze niet leveren. Waar het dan terecht komt zoeken ze maar met de GLS uit. Ik hoop wel dat ze dit nog enigzins recht denken te gaan trekken.
Vervolg:
en dat snappen ze ook. Ik ben gebeld, gemailt en op de hoogte gehouden van wat de gls allemaal uitvreet met mijn bestelling. Toen ze meenden dat het was aangekomen was mijn telefoon leeg en heb ik een mail en een sms ontvangen.
De GLS zei het bij de buren te hebben afgegeven bij nummer 126 of 124, ook al had ik geen briefje in de bus gehad. Ik ben er langs geweest, en nog langs 4 andere huizen (het hele blok) maar ze hadden allemaal geen pakket aangepakt. In de veronderstelling dat het pakket door de GLS bezorger was *kuch* "misplaatst". Heb ik de bestelling geannuleerd en Gerbrand bedankt voor zijn moeite, hij heeft er veel tijd in gestoken om zijn klant (ik dus) tevreden te houden.
twee uur na dat mailtje werd er aangebeld. In de veronderstelling dat deze onbekende mensen bij mij god kwamen brengen heb ik met tegenzin de deur maar open gedaan. Deze mensen waren net in de wijk verhuist een blok verderop, en hadden die middag mijn pakketje in ontvangst genomen.
Het was uitstekend en zorgvuldig verpakt. Ik hoop dat ze voortaan hun verzending uitbesteden bij een vervoerder die hun bezorgers beter co-ordineerd van de GLS.
Aftersales
Voorlopig nog afwachten hoe dit word opgelost. Of een webshop zijn klanten waard is blijkt altijd uit de aftersales vind ik.
vervolg:
En dat de pchut zijn klanten waard is blijkt uit het fijt dat ze mij voor dit hele gebeuren een slagroom taart hebben gestuurd van de lokale bakker. Voor alle telefoontjes, mails, smsjes en taarten die (ook na de betaling, want dat definieert "aftersales") van de pchut mijn kant op zijn gekomen verdiend de pchut een zeer goed bij de aftersales, zo niet dan hoger.
Gezocht naar een Siemens S450 IP en vond de export versie bij pchut het goedkoopste.
had nog geen ervaring bij de winkel maar was een poging waard omdat het me 40 euro scheelde.
Jammer dat ze geen ideal hadden dat gebruik ik normaal altijd.
Was niet meer leverbaar binnen een redelijk termijn en dus niet verzonden.
Overigens voor de verzendkosten betaal je toch de volle mep net zoals bij andere en dan toch geen TNT gebruiken?
Aftersales
Hier begon de ellende wat uiteindelijk was netjes en snel werd opgelost maar het duurde even.
Nadat ik betaald had een paar dagen niks gehoord. Toen nog maar mail gestuurd.
Hoorde daar ook niks van. En uiteindelijk nog een mail gestuurd waarop ik de volgende dag wel volledig antwoord kreeg.
Toen werd ook duidelijk gemaakt waarom.
heb gevraagd om het geld terug te storten. En de reactie daarop was heel snel en de zelfde dag nog geld terug gehad.
Website is redelijk overzichtelijk. Krijgt snel bevestiging van je bestelling, maar dan valt het enigszins stil: Status bestelling update niet automatisch. Redelijk goed bereikbaar per email.
De Thermaltake, Silent Water - voor socket 478 754 775 939 940 - waterkoelingset met CPU koeler zat goed verpakt. Wel veel tape gebruikt.
Aftersales
23 april koeling defect. Na RMA-formulier en retourzending kreeg ik de watercooler eind juni beschadigd terug. Ik wilde weten wat er aan het apparaat gedaan was, maar daar kreeg ik geen antwoord op. Daar deden zij niet aan. Verder waren een aantal koelvinnen stuk. Toen ik daar de PCHUT over aanspraak kreeg ik als antwoord dat hij daar niets aan kon doen? Verder kon ik de koeler niet meer gebruiken, omdat het rubber van de klemmen die aan de onderkant van het moederbord gemonteerd moesten worden waren stukgegaan bij het afmonteren en ik moest het MB schoon maken en een andere koeler monteren, anders zat ik zonder computer. Ook daar kon hij niets mee, want ik moest maar Thermaltake zelf benaderen om dit op te lossen. Tja...
Vorig jaar heb ik bij PCHut online een Promise SuperTrak EX8350 besteld. Ongeveer 2 week later heb ik dit product ontvangen. Zelfs inclusief kabels, ondanks dat ik het product als "hardware only" op de website vermeld staat.
Het pakketje was netjes verpakt ontvangen.
Aftersales
Nu 7 weken geleden heb ik het artikel retour gestuurd naar de fabrikant, omdat deze kaart een defect heeft. Hij kan geen arrays van boven de 2GB meer opbouwen.
De mail afhandeling voor het verzenden van het pakket is zeer goed verlopen en werd in de mail die ik retour kreeg vermeld dat wanneer er na 4 weken nog geen bericht was, ik een mail moest sturen.
Na 4 weken heb ik een mail gestuurd met de vraag op er al iets bekend was met betrekking tot mijn RMA. De reactie hierop was: "Helaas is er nog geen status bekend. Zodra het product hier is wordt er direct (dus zonder vertraging) contact met u opgenomen. Tot deze tijd is er niets bekend."
Ongeveer 2 weken later weer gemaild of er al iets bekend was.
De rectie hierop was: "Op dit moment is er nog geen retour ontvangen. Omdat ik op vakantie ben kan ik u pas verder helpen begin september".
Na de relatief Snelle levering ben ik erg teleurgesteld over de manier waarop deze RMA wordt afgehandeld. Het product is nog ruim in de winkelgarantie (1 jaar Promise geeft zelf 2 jaar garantie) stuk gegaan en dat de medewerkers van Pchut ook afhankelijk zijn van de fabrikant begrijp ik. Tot op heden ben ik echter de genen die er achteraan heeft moeten zitten en krijg ik totaal niet de indruk dat er vanuit de shop ook maar enige moeite wordt gedaan om schot in deze zaak te krijgen of een eventuele status bij de fabrikant op te vragen.
Gisteravond een positief bericht ontvangen. Er is door PCHut navraag gedaan bij de fabrikant/leverancier. Hierover hoop ik aanstaande maandag een bericht te ontvangen.
Uiteraard zal ik jullie hierover verder informeren.
Het is nu woensdag. En ik heb maar weer eens een mailtje gestuurd. We zijn nu bijna 8 weken onderweg en mijn server draait nog wederom nog niet. Ik begin het nu wel aardig zat te worden.