Tja, ik ben denk ik verwend door mijn vaste webshop want bij RAX ga ik niet snel nog een keer bestellen. De website komt wat rommelig over en spreekt elkaar her en der tegen. Een voorbeeld: je probeert in te loggen en je wachtwoord klopt niet. Daarvan krijg je niet eens een melding. Idem voor het uit laten betalen van credits en veel andere knoppen. Je vraagt je soms af of de site wel iets doet (of niet). Daarnaast zitten er knoppen die bij indrukken een melding geven dat de functie is uitgeschakeld ivm misbruik. Ja, haal ze dan helemaal weg... en maak ook niet opzichtig reclame (zie bedrijfsgegevens hierboven) rondom deze "NOX - New Order Experience") want die is er niet. Dat maakt niet uit voor een correcte afhandeling. Maar ook dat gaat mis:
Ik plaats een bestelling voor een schijf (op voorraad en snel leverbaar) die mijn vaste webshop niet levert en betaal direct. Het duurt vervolgens al enige dagen voordat de bestelling in behandeling wordt genomen. Zo haal je de beloofde levertijd natuurlijk niet. Dan krijg ik uiteindelijk een mail dat het product niet meer leverbaar is en dat de order wordt geannuleerd. (?) Ik bestel een laptopschijf, bied me dan op z'n minst een alternatief aan?
Dat vraag ik ook per email, maar in de mails die over en weer zijn gegaan krijg ik alleen maar de indruk dat men enorm reaktief is en geen verkoopgerichte instelling heeft.
Nou goed, dan. Dan maar geen RAX voor mij en bestel ik het wel elders.
Aftersales
Sales heeft plaatsgevonden maar levering niet, dus die sla ik over. Ik heb wel kennis mogen nemen van de dienstverlening van RAX:
Oke, mijn geld wordt achtergehouden en je moet het zelf terug gaan vragen via de site. Ik ga dus naar de website, log weer in en druk op het knopje uitbetalen, waar ik weer geen enkele melding krijg dat het knopje iets doet. (je kan er net zo vaak op drukken als je wil en er verandert totaal niets op de site). Binnen 8 werkdagen wordt het geld overgemaakt staat in een mail die ik later ontvang. Dat was op 4 april. Op 17 april staat het geld eindelijk op mijn rekening dus ook die 8 dagen halen ze weer niet.
Bijna 2 jaar geleden de net uitgekomen Club3D Geforce 7900GT gekocht. Ze hadden hem als een van de weinigen op voorraad en onder rembours gekocht. Was goed geleverd en zeer snel. Je wordt in ieder geval op de hoogte gehouden (ik kijk naar mail historie van 2 jaar geleden) maar helaas was dit een kaart uit een serie (7900GT) met problemen ongeacht het merk. Hierover later meer.
Alles kwam aan zonder problemen op de te verwachten dag. Geen aanmerkingen hierop.
Aftersales
Op de website staat nu het volgende:"Rax biedt minimaal 1 jaar garantie op alle artikelen. Op sommige
artikelen is een langere garantietermijn van toepassing."
Hoe het er 2 jaar geleden stond kan ik niet meer achterhalen.
Mijn videokaart ging dus een tijd geleden kwalen vertonen, maar ik dacht niet meteen aan een RMA aanvraag. Eerst zelf zoeken: drivers, herinstalleren windows etc. Blijkt nu achteraf dat de hele serie eigenlijk problemen heeft en vroeg of laat kapot gaat. Ik wist dat de kaart 2 jaar garantie had en dacht geluk te hebben, maar deze shop neemt geen enkele verantwoordelijkheid meer na 1 jaar en verwijst je door naar de Algemene Voorwaarden. Als je de shop doorneemt zie je nergens de termijn van de fabrieksgarantie staan en ook op de factuur staat dat er niet op. Let dus goed op als je hier koopt!
Voor RMA werd ik doorvewezen naar Club3D. Een Nederlandse onderneming met een RMA afdeling die hoge kosten rekent voor administratie en verzending (35 euro) en je ook nog eens een minderwaardig voorstel doet voor vervanging. Heb al vaker RMA moeten doen, maar meer dan mijn eigen verzendkosten ben ik eigenlijk nooit kwijt geweest. Erg jammer dit, want nu kan ik net zo goed mijn Club3D weggooien en voor het geld wat ik kwijt zou zijn voor de RMA: verzendkosten naar Club3D en hun kosten makkelijk 2dehands een kaart kopen die zij mij voorstellen. Dit terwijl mijn kaart nog onder garantie is.
De website op zich is goed.
Jammer dat ze mij geen vervangend produkt hebben aangeboden nadat bleek dat mijn bestelde portofoon niet leverbaar was. Ook niet nadat ik vertelde dat het voor een verjaardag was.
Aftersales
6 nov. bestelling geplaatst maar na navraag levertijd (meer dan 1 maand) geannuleerd.
Wél reeds betaald via IDeal.
Het bedrag zou teruggestort worden en dit zou ongeveer 8 dagen kunnen duren (waarom is mij een volledig raadsel!).
Een aantal keren via e-mail (1 reactie gehad) en tel. (nooit teruggebeld) contact gezocht met de vraag waar mijn geld bleef.
De laatste keer een zeer arrogante man gesproken die zgn.de financiële afhandelingen deed.
Nog zelfs een e-mail gestuurd dat ik het jammer vond dat ze zó met potentiële klanten omgaan.
Nooit een bericht terug ontvangen.
Ik ben zelf werkzaam als hoofd van een verkoopafdeling en weet dat als wij zo met onze klanten zouden omgaan, we op korte termijn een groot aantal klanten zouden verliezen.
Blijkbaar zijn er internetwinkels die denken dat ze onaantastbaar zijn omdat je geen persoonlijk contact met ze
hebt.
Ik adviseer om in elk geval NIET vooruit te betalen en 2x na te denken voordat je met RAX in zee gaat.
Zaterdag een Seagate Barracuda 320GB besteld. Deze is gisteren binnen gekomen. Heb ik uiteraard ook meteen afgehaald netjes betaald en meegekregen.
Ook had ik nog een vraag over een processor. Daar hielpen ze me netjes en goed mee en toen ben ik gegaan.
Niet nodig gehad.
Nog geen ervaringen mee.
Ik heb op 17-03-2007 een NEC DVD-brander en een Seagate Barracuda 7200.10 500GB HDD besteld.
De NEC was na een paar dagen binnen bij RAX, maar de HDD niet.
Ik heb een paar dagen later een mailtje gestuurd met de vraag wanneer de HDD binnen zou komen.
Deze werd snel beantwoord.
Aangezien het nog 2 weken zou duren heb ik de order van de HDD geannuleerd en gezegt dat ze de NEC op kunnen sturen.
Aangezien ik met iDeal in het voren betaald had, had ik de aanschafprijs van de HDD nog tegoed van RAX.
We praten hier over 143,82 Euro.
Ik heb RAX al 2x vriendelijk verzocht om het bedrag terug te storten.
Klikken op de knop 'Geld terugstorten op mijn rekening' lijkt ook geen enkel effect te hebben.
Het lijkt erop dat het geld persoonlijk ophalen de enigste manier is, aangezien er niet meer gereageert word op e-mails!!
Bij deze adviseer ik mensen om NIET vooraf te betalen!!
Hoe ideaal iDeal ook is, bij RAX ga je er spijt van krijgen als je een order annuleerd!
Update:
Vandaag, 10 April 2007, heb ik het geld nog steeds niet ontvangen.
Wel heb ik op 6 april 2007 een e-mail gekregen met het antwoord dat de persoon die daar over gaat naar een beurs is en dat het z.s.m. in behandeling word genomen.....
Update 2:
Vandaag, 12 April 2007, heb ik het geld eindelijk ontvangen.
Een beetje jammer dat ze zich niet even verontschuldigd hebben, maar goed...
De zaak is voor mij afgedaan en ik bestel hier NOOIT meer iets!!
Het verzonden artikel, de NEC DVD-brander, was goed verpakt.
Ook word er een duidelijk mailtje met Track&Trace link verstuurd.
Goede service!
Aardige lui daar, helaas niet aan de telefoon.
Heb al vaker over producten gebeld met hun (niet bestellingen) en de gene die achter de telefoon zit komt niet heel klantvriendelijk over.
Volgens de website kon ik m'n Creative Audigy 2 ZS Notebook de dag na t bestellen al ophalen... en dat was nog correct ook!
Enige vervelende was dat de RAX kruist op de Neutronenlaan en de Protonenlaan waardoor je er 3x voorbij rijd zonder te weten dat je er al bent.
Enfin, da's misschien iets voor een volgende bestelling (navigatie systeem voor de fiets).
De website is netjes,
De email werd ook netjes behandeld,
Helaas was de levertijd indicatie eerst wat te positief (2 weken te positief) (zou 16 maart geleverd worden), gelukkig bleek gister dat ze cpu's nu al binnen hadden, en ze zijn meteen naar me verzonden.
AMD of de groothandel van rax (en centralpoint die iik 16 maart zei) heeft kennelijk de verwachte levertijden niet helemaal op orde.
Het doosje werd snel en netjes verstuurd, maar de inhoud 2x opteron 275 cpu,s boxed) zijn zonder enige vorm van bescherming in de doos geplaatst, ik verwacht toch op zo'n minst wat piepschuim bolletjes of bubbeltjes plastic om producten van deze aard.
De doos was door de tnt al redelijk mishandeld, maar gelukkig nog net hoog genoeg om geen druk op de opteron's uit te oefenen (welke bovenin de kartonnen amd doosjes zichtbaar zijn via een stukje transparant plastic.)
Als de tnt de doos nog wat verder had geplet had er dus direct druk op de cpu's gestaan, met alle mogenlijke gevolgen van dien,
Aftersales
Nog geen reactie op mijn mail gehad, maar dat kan altijd nog komen,.
Rax heeft een zeer overzichtelijke en goedwerkende bestelsite. De informatie is volledig en duidelijk leesbaar. De links werken ook naar sub-links richting fabrikanten sites.
De search machine werkt goed en snel. Overzichten zijn duidelijk en geven voldoende informatie details.
Het ordersysteem is zeer professioneel. Via je account is alle informatie op te halen.
RAX is telefonisch snel bereikbaar, maar hun E-mail response is ook zeer snel en geeft duidelijk antwoord op je vragen. Er wordt vrijwel niet met standaard antwoorden gewerkt.
Prijsvorming is scherp, en de verschillen met "de goedkoopste" van tweakers.net is vrijwel verwaarloosbaar. Bij afwezigheid van gewenste producten kan op verzoek een alternatief worden geboden.
Ik bestel veel via webshops, en ervaar deze leverancier als een TOP-supplier.
De gehele afhandeling bij mijn bestelling was zeer correct uitgevoerd. Timing was zoals afgesproken, zo ook de informatievoorziening. RAX gebruikt TNT en Track&Trace, waardoor netjes de bestelling te volgen is. De verpakking is stevig en in nieuwe kartonnen doos geplaatst. Klein puntje van verbetering is dat de doos niet met vulmiddel is opgevuld, waardoor de bestelde artikelen nogal kunnen rammelen tijdens transport.
Aftersales
Nog nooit nodig gehad van RAX.
Rax was de enige met een 1Stks. Opteron 170 in voorraad. Deze gelijk besteld want die was er nog 1 volgens de website. Helaas, wat mijn vermoeden al was. klopte dit niet en kreeg ik 2 dagen later een mail dat de uitleverdatum ~19 februarie zou worden. Prima had ook geen haast ermee
, jammer dat de database niet gekoppeld is zodra er iemand wat besteld, in ieder geval daar lijkt het op. Vandaag 19 februarie is hij uitgeleverd aan me. Site is echt super! ik heb nog nooit zo'n fijne account manager gezien als bij Rax. Je kan je mailtjes terug lezen etc... erg handig en overzichtelijk. Daarbij informeren ze je prima wanneer een order wordt uitgeleverd en geven ze je een T&T-code, super Rax!
Ik ga hier zeker vaker bestellen, site is lekker overzichtelijk en men is niet te beroerd je op de hoogte te brengen waar je bestelling zich bevind.
Verzending is prima in orde. Zelf onder rembours verzonden. Vrijdag uitgeleverd, zaterdag zouden ze niks uitleveren onder rembours, toch gedaan, helaas was ik niet thuis. Dus vandaag maandaag heb ik het pakketje in ontvangst genomen. Rax heeft denk ik niet zo veel invloed op de leverdagen. Daarbij was het pakketje gewoon geod verpakt zoals het hoort
Rax heeft wat mij betreft een erg fijne website, en ook hun bestelsysteem vind ik erg prettig werken. Ze hebben een groot assortiment en zat op voorraad. Dat laatste echter is niet helemaal waar, want wanneer bijvoorbeeld op de site wordt aangegeven 'voorraad: 100+ stuks' is dit niet de interne voorraad, want in mijn uitgebreide besteloverzicht was te zien dat er bij hun 0 in het magazijn lagen, en 1 besteld was.
Al met al een zeer fijne ervaring, ze spammen ook niet je hele mailbox vol, maar houden dat zo beperkt mogelijk.
Het enige nadeel wat dit betreft is hun mails zelf of liever; de lay-out hiervan. de letters zijn onleesbaar klein (ik gok op 4pt.). Dit maakt het wat lastiger. Detail.
Product is echt prima op tijd geleverd, ik rekende op volgende week maar vanochtend kreeg ik een mail dat de bestelling verzonden was en 's middags was het er al!
Prima, was netjes verpakt, beetje ruimte tussen buitenste en binnenste doos, maar het zat gewoon goed dicht.Ook krijg je een traceernummer van TPG (TNT?) om je bestelling te volgen. Keurig dus!
Aftersales
Nee, gelukkig niet nodg op het moment en hopelijk nooit nodig.
Goede overzichtelijke site. Kwam er toevallig op via google, was op zoek naar een Tiptel 2/8 Clip Analoog telefooncentrale en die hadden ze hier op voorraad en voor een goeie prijs.
4 dagen later stond er dat ie in bestelling was, mailtje gestuurd hoe dat kon en kreeg snel een reactie dat ze het gingen uitzoeken. Daarma was is ook meteen verstuurd.
Gewoon de standaard doos van het product, ingepakt in een pakpapiertje met daarbij de factuur (was al betaald via IDeal). Wel vreemd dat de factuur opeens BTW vrij is.
Nou ja, voldoende dus
Beste highandstoned,
Wellicht lijkt het of de factuur BTW vrij is, echter zit het net iets anders in elkaar. Als u vooraf betaalt krijgt u voor de overboeking een factuur. Daarop staat uw betaling en wordt direct de BTW zichtbaar die Rax verwerkt in haar financiele boekhouding. Het bedrag ex.btw wordt verrekend op de uitleveringfactuur. U krijgt bij voorafbetalen altijd 2 facturen, 1 met de betaling en 1 met de uitlevering.
Als u inlogt op uw persoonlijke pagina op Rax kun u beide facturen downloaden.
Website zal op sommige PC's wat traag werken, maar ziet er netjes uit en is goed onderhouden. Genoeg technische info te vinden op de website en ook is er een duidelijk productoverzicht te zien. Ik haalde mijn bestelling op, dus kreeg enkele statusupdates incl. een bevestiging en notificatie dat de order gereed was om op te halen. Weinig contact nodig, aangezien alles duidelijk genoeg was. Ik heb 2 400GB harde schijven hier besteld en die waren ook gewoon op voorraad binnen de levertermijn die aangegeven werd. Al met al een goede ervaring.
Aangezien ik mijn bestelling op ging halen is dit eigelijk een punt wat niet van toepassing is. Ik moest contant betalen, waarbij ik vervolgens te weinig geld bij had (1 euro te weinig, schandalig). Hier werd geen probleem van gemaakt en ik kon de order gewoon meenemen, dus geen gezeik om kleinigheden. Aardige mensen die niet te netjes zijn zodat het nep lijkt en toch attent blijven.
Ik heb twee onderdelen besteld bij RAX. Een AMD ATHLON 64 3800+ en een Western Digital 250GB. Een eerdere ervaring van een DVD RW NEC was positief verlopen.
Na telefonisch overleg tot een andere processor keuze gekomen
De verpakking van de verzonden harddisk was prima. Verzending was ook op tijd.
Voor de nalevering van de processor ben ik nog in afwachting
Aftersales
creatieve oplossing voor out of stock probleem
Denk goed na voor u hier besteld!
Ik heb bij www.rax.nl in eerste instantie een AMD x2 4600 willen bestellen. Hier stond een levertijd van 6 tot 10 werkdagen. Helaas kwam ik er na 10 dagen achter dat door slechte levering vanuit AMD deze datum niet moegelijk was. Er werden dan ook 5 werkdagen (1 week) bijgeteld. Ook deze leverdatum kon RAX niet waarmaken.
Zij verwezen mij dan ook naar een opteron. Die waren tenslotte nog genoeg in voorraad bij de leverancier. En zo was dat ook terug te vinden op hun website (Voorraad was groen en levertijd 1 tot 5 werkdagen). Dus annuleerde ik mijn bestelling en ging ik voor de opteron 175. Maar helaas, ook hier haalde zij hun 5 werkdagen niet. Na wat bellen werd duidelijk dat het ook hier een probleem ging worden. Niemand wist wanneer ze kwamen.
Na heel wat telefoontjes over de slechte levertijd konden ze mij vertellen hoe dat kwam. Ze verrekenen de voorraad namelijk niet met hun backorder. Dit heeft directe consequenties voor de levertijd!
Bijvoorbeeld: Ik bestel een AMD x2 4600 bij www.rax.nl. De voorraad is groen en de levertijd is 1 tot 5 werkdagen. Dit betekend dat ze op voorraad zijn bij de leverancier! Hoeveel is niet belangrijk (kan er 1 zijn). Met als logisch gevolg dat er als er nog 30 in backorder staan jij gewoon achter in de rij van 29 wachtende komt. De man die de AMD x2 4600 krijgt wacht waarschijnlijk al veel langer op zijn product, om over de 29 wachtende nog maar te zwijgen.
Tip voor RAX: Zorg dat jullie levertijd ook echt betekenis heeft door het bestellingsysteem (met de lopende orders) en de voorraad van de leverancier aan elkaar te koppenlen!
's morgens eerst een mailtje gestuurd of alles werkelijk op voorraad was. Binnen een uurtje een reactie: Ja.
's middags om 14:00 uur drie artikelen besteld (Mio P350, 2GB SD kaart en PDA hoesje), en vlak daarna gebeld of ik het de volgende dag kon ophalen.
's avonds (na sluitingstijd?), kreeg ik hiervoor de bevestigingsmail.
Volgende dag opgehaald, en alles was netjes verpakt en gesloten (garantie-seals).
Topper. Zou zo weer bij Rax bestellen !
Geen oordeel; producten afgehaald.
Aftersales
Geen oordeel; nog niet nodig gehad, en hopelijk in de toekomst niet
status update is voldoende, prijs laag maar de levering wordt steeds maar uitgesteld
Aftersales
een AMD x2 4600 am2 besteld, iedere week wordt afleverdatum verschoven.
na 4 weken getracht de bestlling te annuleren, maar volgens rax is dat niet mogelijk.
Nette overzichtelijke site. Prijzen zijn gemiddeld wat betekent dat ze voor een aantal producten concurrerend zijn en voor andere weer niet. In mijn geval was de prijs voor mijn gekozen videokaart gunstig. Na bestelling ontvang je direct een bevestiging. Statusveranderingen worden snel doorgevoerd.
N.v.t. omdat ik in de buurt woon ga ik zelf langs.
Aftersales
Na een paar maanden hield de kaart (Sapphire AGP X1600 Pro 256 MB) er opeens mee op. Zelf teruggebracht waarna hij werd doorgestuurd naar de importeur. Deze deed wat lastig omdat de 256MB niet op voorrraad was. Na aandringen van Rax hebben ze de 512MB versie dan maar opgestuurd. Hiervoor moest dan wel worden bijbetaald. Omdat ik er zelf ook beter van word hebben we besloten het prijsverschil te delen.
Statusupdate..nee
Snel reageren op mails...helemaal niet reageren
Product 28-8 besteld en nu nog steeds niks, product in bestelling. Hun geweldige systeem van aanpassen van bestelling en dus ook verwijderen ervan werkt niet. En ze reageren niet op mails of vragen/klachten via de site.
Ik heb ze meerdere malen gevraagd hoe het met de bestelling zit en of het nog wat word, maar geen reactie. Nu wil ik mijn geld terug en maar afwachten of en hoe daarop word gereageerd.
Ík koop hier in ieder geval nóóit meer, voor nog geen goud!
Edit: nu mijn geld al terug. Nu wel snelle reactie gekregen. Het kan dus blijkbaar wel.
Geachte Roel,
Inderdaad zijn uw emails niet conform onze nieuwe response richtlijnen beantwoord.
Echter hopen we dat u de verdere afloop inclusief alle daarbij behorende emails en afspraken heeft ontvangen en bedanken u toch voor het vertrouwen in onze onderneming.
Hoogachtend,
Klantenservice Rax Nederland
Goede uitleg, product snel te vinden, duidelijke specificaties en goeie informatievoorziening via website en e-mails, voorraad informatie is duidelijk (groen/geel/rood). Was toen nummer 2 in de lijst op tweakers. Maar professioneler dan de nummer 1.
Keurig, tracktrace via de website, heb betaald via ideal en PTT stond inderdaad een dag later als de dag waarop verwachtte levering door hun leverancier voor de deur met mijn Mio C710. Zaten geen luchtkussentjes in of zoiets, welicht is dat een tip voor rax, daarom net niet zeer goed
Aftersales
Tja naar mijn mening hebben ze het voor Mio artikelen goed geregeld. Mijn Mio ging na 2 weken erg raar doen. Heb Rax toen een mail gestuurd omtrent het probleem, kreeg een standaard reply terug met de uitleg hoe ik een retournummer kon opvragen via de website. Netjes geregeld. Via een online systeem kon ik de factuur en het artikel kiezen en mijn klacht invullen. Na een paar uur kreeg ik een reply met een nummer waarop ik de C710 kon terug sturen. Dit gedaan en nog voor mijn vakantie, 4 dagen later kreeg ik een gloednieuwe want het was een defect wat al aanwezig was toen ik hem kocht. Prima geregeld. Nu na mijn vakantie zonder omweg deze survey.