HP DV7-2260 gezocht en gevonden bij central point.
Daarnaast nog een notebookstandaard besteld.
Niets op aan te merken.
Zeer snelle levering, s ochtends besteld en volgende dag smiddags geleverd
Aftersales
Nog een extra mailtje gekregen of alles naar wens was en of er nog vragen waren.
Was opzoek naar een goede switch.
De website is zeer overzichtelijk.
producten zijn makkelijk te vergelijken, en bevatten veel technische specificaties.
Zodra de betaling is gedaan via een beveiligde pagina, ontvang je direct een bevestiging van de betaling.
De betaling verloopt makkelijk en zijn veel betalingsmogelijkheden.
Echter wat wel vervelend is, dat er 2% extra voor creditcard word gerekend en bij bijv. Ideal niks terwijl elke ideal transactie iets van 60 cent kost.
Statusupdates per mail, ook mogelijkheid via sms en gaat allemaal erg snel.
De verzending word goed afgehandeld, en komt keurig optijd.
Bestelling was stevig verpakt, in de doos zat de product doos met daaromheen luchtzakjes.
Na verzending, kreeg ik per mail direct de track and trace en een sms dat het product verzonden was.
Geen evaring mee
Ik kwam via de pricewatch op deze site terecht en heb hier 4 maanden geleden een bestelling geplaatst. Sindsdien hebben ze echter weinig van zich laten horen, dus heb ik na een tijdje maar eens gevraagd waar het spel bleef en of ze anders niet beter het geld terug konden geven, hier heb ik vervolgens een reactie op gehad. Deze bestond kort samengevat in dat ik een vertraging van een paar maanden had kunnen verwachten en dat ze daar niets aan kunnen doen, wat mij raar leek, maar goed.
Gezien er daarna nog steeds niets is gebeurd heb ik maar weer eens een mailtje teruggestuurd over dat ik mijn geld terugwilde omdat ik er geen vertrouwen meer in heb dat de bestelling ooit afgehandeld wordt, hierop heb ik geen reactie gehad. Vandaag heb ik daarom wederom een mailtje gestuurd met dezelfde vraag, hopelijk wordt deze wel behandeld.
-inmiddels is het annuleren gelukt, het geld is echter nog niet terug op mijn rekening.
helaas geen ervaring mee
Via de pricewatch ben ik uitgekomen bij Central point omdat ik voor een nieuw systeem deze kast in gedachte had, ongeduldig als ik ben winkel ik graag bij een shop die snel verstuurd en het product op voorraad heeft. Central point heeft mij zeker niet teleur gesteld!
Op de dag van bestelling meteen verzonden zodat TNT de volgende dag het pakket kwam brengen. De kast kwam in zijn originele doos en piepschuim, deze heeft mijn kast schade vrij gehouden.
Overigens kreeg ik pas de verzendbevestiging per e-mail 2 uur nadat ik de kast in ontvangst had genomen van TNT.
Was opzoek naar een nieuwe laptop voor mijn hbo studie, en na lang zoeken kwam ik op de hp probook 4710s omdat ik ook een rugzak nodig had voor mijn laptop. Ik kwam bij central point terecht omdat hun de laptop en rugzak opvooraad hadden en omdat central point ook als gold partner aangeschreven staat via de hp site.
De website is zeer overzichtelijk al is Central Point niet de goedkoopste op tweakers, heb ik wel een goede ervaring met hun.
Hellaas heb ik geen track n trace nummer ontvangen vandaar de goed.
Zoals ik eerder vermelden kreeg ik geen track n trace nummer maar wel een sms dat mijn verzending al op de post was gedaan.
Ik kon het haast niet geloven zo'n snelle afhandeling, ik had op 30 September rond half 4 besteld, en 1 Oktober stond de postbode om half 10 s'morgens al voor mijn deur.
Nou heb ik in het verleden al veel atrikelen besteld in verschillende webwinkels maar dit is echt top!
Via Tweakers pricewatch kwam ik bij CenteralPoint terrecht. Ze waren het goedkoopste en hadden ook het product op voorraad. Op de site jammergenoeg geen plaatje van de laptop(Samsung X420) maar dat is ook wel begrijpelijk, hij is pas net uit.
'S middags even gebeld of de laptop leverbaar was en ook meteen verzonden kon worden. Dat was allenmaal waar indien besteld voor 5 uur(volgens mij,,).
Meteen maar besteld, met Ideal betaald ging allemaal super soepel .
Verzending was allemaal goed geregeld, via DHL verstuurd en volgende dag al bij mij op de mat.. nja een briefje dat ik er niet was. Jammer, even gebeld met DHL en kon hem ophalen op het distributiecenterum dus had hem toch nog die dag!
Snelle verzending maar zodra het geld binnen is besta je niet meer als klant.
Amateuristische aftersales.
Onvoldoende aandacht voor correctheid gegevens webwinkel.
Uiteindelijk ben ik vorige week gebeld en heb ik een uitvoerig gesprek gehad met Mw. Gerretsen, de "Manager Purchasing & Customer Service" van Central Point en heb ik inmiddels een (tweede) reactie ontvangen met twee hele mooie presentjes.
Uit het gesprek is naar voren gekomen dat mijn eerdere emails niet meer terug te vinden waren in hun systeem en dat onduidelijk is waarom daar niet op is gereageerd.
Ze hebben hun excuses aangeboden en aangegeven dat het niet hun bedoeling is om klanten bij hun weg te jagen en betreuren het dat het zo gelopen is. En zien me graag weer als klant.
Ze hebben mij verzocht de goede afloop te melden en het lijkt me inderdaad wel zo eerlijk om dat ook nog even hier te melden. Ik wil dan ook bevestigen dat alles uiteindelijk toch nog naar tevredenheid is opgelost.
Snelle verzending. Jammer genoeg geeft men niet aan via welk postbedrijf men verzonden heeft en is er dus geen "track-and-trace", bovendien verzendt men toch als de annulering allang binnen is.
Aftersales
Central Point wil het doen voorkomen alsof ze zo groot zijn en ze zo'n hoogstaande klantenservice hebben, maar ik weet niet wat voor bedrijf dit is en wat voor mensen er werken, maar het lijkt helemaal nergens naar. Ik bestel er in ieder geval niets meer!
22 juli jl. een router besteld, op de website geeft men aan dat deze een ADSL aansluiting heeft, maar dit blijkt later niet zo te zijn. Twee keer een melding via de website gedaan dat er een fout op de website staat, maar tot op heden niet aangepast. Ik heb dan ook het vermoeden dat men moedwillig verkeerde informatie geeft op de website.
Maar goed: Na bestelling kom ik erachter dat ik beter een ander adres op kan geven en bovendien dacht ik achteraf dat ik beter een ander model had kunnen bestellen, dus ik stuurde enkele uren na mijn bestelling twee berichten.
De eerste mail:
<knip> Ik zag dat afleveren bij de buren of afhalen op het postkantoor niet mogelijk is. Ik weet niet via welk bedrijf u pakketten verstuurd, maar bij voorkeur haal ik het pakket af op een depot. Indien er geen depot is waar ik het pakket af kan halen, wil ik graag een alternatief afleveradres opgeven en dat is: *** te ***. Op dit adres is (doorgaans) wel overdag iemand aanwezig.
Telefonisch ben ik overdag niet (tot slecht) bereikbaar, wilt u daarom via de email reageren of een bericht inspreken op mijn telefoon thuis ?
En even daarna mailde ik:
Onlangs bestelde ik bij u een Belkin Vision Router met ingebbouwd ADSL-modem. Teneinde de instellingen te verkrijgen voor dit apparaat nam ik contact op met mijn provider, die mij liet weten dat het internet met deze router/modem goed zal werken maar helaas telefonie niet.
Ik wil dan ook deze order wijzigen dan wel annuleren. In dit geval zou ik echter wel de router kunnen gebruiken, ik zou deze dan ook graag geleverd krijgen. Ik zag op uw website dat u deze ook kunt leveren, de prijs is nagenoeg gelijk.
<knip>
Op 23 juli nog geen enkele reactie op mijn email, maar wel het volgende bericht van Central Point:
Hierbij laten wij u weten dat uw bestelling is verzonden. Deze zending wordt u binnen 2 werkdagen aangeboden. De verzending vindt plaats via DHL, GLS of TNT Post.
Op 29 juli nog geen enkele reactie op mijn eerdere berichten, dus mailde ik:
Inmiddels de router ontvangen. Deze blijkt geen ADSL aansluiting te hebben, in tegenstelling tot hetgeen op uw website wordt vermeld. Daarnaast heb ik u al een aantal berichten gestuurd, die gewoon worden genegeerd.
Ik was op zoek naar een nieuwe leverancier, want ik bestel regelmatig via internet. U levert snel, maar heeft onjuiste informatie op de
website staan en levert geen support.
Ik zal dan ook niets meer bij Centralpoint bestellen.
Dezelfde dag kreeg ik de volgende bericht van Central Point (als afzender gebruiken ze MIJN email-adres!):
Hierbij doen wij u uw persoonlijk retournummer toekomen. Zodra de goederen in originele staat in ons magazijn zijn ontvangen, ontvangt u van ons een reactie. Lees zorgvuldig de instructies en bewaar altijd het verzendbewijs.
RETOURNUMMER
PRODUCT(EN)
RETOURADRES
Central Point Europe BV
Biesbosch 225
1181 JC Amstelveen
Dus geen enkele reactie op mijn bericht, daarnaast heb ik niet gevraagd om de router terug te mogen sturen! Dus dezelfde dag reageerde ik met:
Eindelijk een reactie, maar nu nog LEREN LEZEN! Overigens zeer onprofessioneel om mijn eigen adres als afzender te gebruiken.
Op 2 september jl. nog steeds geen enkele reactie, dus maar weer eens een herinnering gestuurd:
<knip> Gezien het feit dat u wederom niet de moeite heeft genomen te reageren op mijn bericht en daarmee te kennen heeft gegeven op een amateuristische werkwijze te werk te gaan en de klanten niet te respecteren zal ik uw werkwijze dan maar openbaar maken. <knip>
Om nog eens even duidelijk te maken dat Centralpoint niet kan en wil lezen, ontvang ik op 2 september deze reactie:
Hierbij willen wij u vriendelijk vragen, wanneer heeft u precies het artikel geretourneerd?
Indien het artikel al geretourneerd is, graag een afleverbewijs naar ons toe e-mailen.
Waarop ik diezelfde dag als volgt reageer:
Er is helemaal niets geretourneerd, ik kreeg wel een RMA-nummer waar
ik niet om gevraagd had. Mijn berichten zijn duidelijk: Ook dit is
weer een voorbeeld dat er berichten maar half worden gelezen.
Geen enkele reactie op mijn vorige bericht(en), maar wel op 4 september het volgende bericht:
Uw persoonlijke retournummer is vervallen. Een retournummer is slechts drie werkdagen geldig.
Indien u het product al retour heeft gezonden, dan verzoeken wij u om zo spoedig mogelijk een afleverbewijs toe te sturen.
Betreft het een garantieafhandeling binnen de garantietermijn, dan kunt u altijd via http://www.centralpoint.nl een nieuw retournummer aanvragen.
Uiteindelijk reageer ik dan maar als volgt:
Wordt het niet eens tijd voor ander werk?
U leest mails niet, maakt ongevraagd RMA-nummers aan etc.
Omstreeks 8 september werd ik gebeld door iemand van Central Point die mij vroeg wat het probleem was (alsof dat nog niet duidelijk was) en na 10 minuten uitleggen gaf men de indruk te begrijpen men dat er iets fout was gegaan. Ik zou alsnog een reactie krijgen op mijn emails en die dag daarna zou ik zelfs een "presentje" krijgen wegens het geleden ongemak. Uiteraard werden ook deze beloftes niet nagekomen.
Op 15 september nog steeds niets ontvangen (geen reactie en geen presentje) dus ik stuurde maar weer eens een reactie waar de reactie op mijn vragen bleef en waar het presentje bleef. Geen reactie.
Op 18 september ontvang ik een brief thuis van de "manager purchasing & customer service" Central Point, waarin staat dat "ze notie heeft genomen van uw klacht namens de afwikkeling van uw retouraanvraag. (lekkere zin dat....) en dat deze aanvraag enige tijd geleden is afgesloten." en vervolgens begint ze de hele retourprocedure uit te leggen en te vertellen dat de medewerker "persoonlijk niets te verwijten valt" omdat hij in "de lijn van het proces" (weer zoiets vaags) heeft gehandeld.
Daarnaast spreekt de brief van een presentje, maar ik tref niets aan in de gescheurde enveloppe. Een beetje nadenken hoe men iets verstuurd is dus ook al te moeilijk.
Ik heb ze maar een laatste reactie gestuurd en ik ga er vanuit dat het kennelijk teveel gevraagd is om inhoudelijk te reageren op mijn klacht. Zodra het geld binnen is moet je niet meer "zeuren" is kennelijk "de lijn van het proces" bij Central Point.
Wat is dit voor een ballentent? Ik heb helemaal niets retour gestuurd, ik wil helemaal niets retour sturen maar ik heb gewoon een klacht............
Ze kunnen echt niet luisteren (en lezen) daar, werken er nu echt helemaal geen normale mensen bij Central Point? Misschien dat men vroeger goede service had maar het lijkt nu nergens meer naar, mij zien ze nooit meer terug als klant.
Ik had over een periode van een paar weken een aantal 15 meter HDMI kabels nodig, en die hebben ze hier op voorraad en relatief goedkoop, dus heb ik ze hier besteld. Twee keer achter elkaar, beide keren verliep prima. Website is duidelijk, je kan een gratis sms krijgen als het verzonden is (kreeg ik ook), geen opmerkingen.
Ik bestelde donderdagnacht (na 12 uur), het was dan ook vrijdag verzonden, ontving het pakket dinsdag. Zo te zien kwam het uit Denemarken of zo, niet uit Nederland, anders had ik het misschien maandag al gehad.
Op de site staan helaas wat claims die ze bij mij niet waar konden maken. Producten die op voorraad en klaar voor verzending zijn, en binnen 2 dagen verzonden kunnen worden (best lang nog), maar uiteindelijk pas na 3 dagen verzonden worden.
Een redelijke backoffice voor de klant maar geen trackinginformatie. Dat, samen met de geschepte verwachting dat je je bestelling heel snel kan verwachten maakt het een frustrerende ervaring
Aftersales
Geen reaktie gehad over mijn opmerking dat ze de belofte op hun site niet waarmaakten. Later nog een mail gehad dat ze een (deel)bezorgign retour gehad hadden, wat niet zo was. Dus administrtief de zaakjes niet op orde (maar gelukkig niet in mijn nadeel)
De website van central point is opzich oke. Niet zo fijn als andere meer bekende websites maar je kan aardig goed vinden wat je zoekt.
Ik had een nokia n97 bestelt, eerst was de nokia volgens de website niet op vooraad maar je kan je inschrijven voor een gratis vooraad sms. ik kreeg na een paar dagen een sms dat de n97 op vooraad was. o de website stond "Voor 16:00 bestelt morgen in huis" , "Vooraad 50". Heb de N97 toen bestelt met de gedachten dat hij dan ook minimaal binnen twee dagen binnen zou zijn (ervaring met andere webshops die zich wel aan dit soort beloftes houden). Ik kreeg netjes via mail bevestigingen dat ik betaald had en dat de bestelling verwerkt was, na 4 dagen wachten was de telefoon nog niet binnen en ben ik maar eens gaan mailen. Dag later kreeg ik een mail terug dat de bestelling wat vertraagd was maar gewoon nog zou komen. weer een paar dagen gingen voorbij en weer geen telefoon, ik weer mailen maar kreeg dit keer 3 dagen lang geen antwoord op mijn mails(nooit meer gekregen ook). Ik ben dus maar gaan bellen. Er was weer wat mis gegaan MAAR de man aan de telefoon beloofde mij dat het toestal nu verstuurd was en dat hij morgen aangeboden zou worden. twee dagen later weer geen telefoon en geen mail of telefoon dat het vertaagd zou zijn. Ik weer bellen en weer werd mij beloofd dat de telefoon de volgende dag geleverd zou worden. dit is uiteindelijk over drie weken verspreid door gegaan met 5 telefoontjes waarbij elke keer werd beloofd dat de telefoon werd bezorg. op mails werd niet gereageerd en bij telefoontjes werden telkens loze beloftes gedaan. na de zesde keer weer teleurgesteld te zijn ben ik maar gaan bellen dat ik hem wou annuleren, de persoon aan de telefoon vertelde mij eerst nog even dat het product niet meer leverbaar was en vanaf dat punt nog 3 weken zou duren om geleverd te worden. er werd mij ook direct aangeboden om de bestelling te annuleren, uiteraard heb ik dat gedaan. daarna nog 2 weken zitten wachten tot mijn geld terug werd gestort, na twee weken maar gemaild wanneer ik mijn geld nou terug kon verwachetn, volgende dag een mail terug gekregen dat het geld nu overgemaakt was (je moet dus eerst zelf vragen of je je geld terug kan krijgen) drie dagen later mijn geld terug gestort gekregen.
Er frustrerend allemaal om telkens maar loze beloftes te horen aan de telefoonen aan het lijntje te worden gehouden.
ik heb mij tijdens het bestel proces telkens ingeschreven voor de sms vooraad notificatie en kreeg deze telkens zon 2 dagen later. de vooraad op de website schommelde ook telkens en stond een paar keer op 200. (terwijl mij aan de telefoon doodleuk werd verteld dat hij niet vooradig was bij de leverancier van hun en dat ze uit een ander magazijn moesten leveren tot 5 keer toe). dit terwijl op de website telkens staat "voor 16:00 bestelt morgen in huis"
Ik vind het zelf niet zo erg als een bestelling achteraf niet leverbaar blijkt maar bij central point wordt je hier niet over gecontacteerd ofdergelijk, pas als je zelf belt krijg je dit te horen, en aan de telefoon worden dan keer op keer loze beloftes gedaan.
Per mail zijn ze erg slecht bereikbaar, heb van de 10 mails maar op 2 antwoord gehad. Per telefoon zijn ze wel goed bereikbaar maar in mijn geval kreeg ik daar keer op keer loze beloftes.
nooit geleverd dus geen oordeel
Aftersales
nadat ik mijn bestelling had geannuleerd heb ik twee weken moeten wachten tot mijn geld terug gestort werd (echter wel pas nadat ik een mail had gestuurd over wanneer ik mijn geld nou terug kon verwachten)
Ik vind hun website zakelijk overkomen; voornamelijk omdat de nadruk op de prijs zonder BTW wordt gelegd. Op zich is de site wel netjes maar toch merk ik dat ik soms wat lang zoek naar een bepaald product. Betaling kan gelukkig met iDeal en via e-mail word je keurig op de hoogte gehouden van de status van je bestelling, maar je kan ook online checken op hun website hoe het ervoor staat.
Op mijn mailtjes (zie after-sales) reageerde men soms heel snel en andere keren duurde het dagen eer ik wat hoorde. Wat wel goed was, was dat ik persoonlijk langs kon gaan op hun kantoor in Amstelveen. Hun prijsniveau lag voor mijn bestelling op het gemiddelde.
Binnen enkele dagen had ik mijn bestelling binnen en een bruine kartonnen doos met wat luchtzakken en het product. Er zat T&T bij maar niet hoeven te gebruiken omdat het er sneller was dan gedacht. Helaas was het wel het verkeerde product, namelijk een ander type. Ik had een Hercules Dualpix HD besteld, maar kreeg een Hercules Dualpix Exchange geleverd. En dat terwijl ik hem besteld had via een link naar hun shop onder de review van webcam bij hardware.info.
Aftersales
Helaas moet ik hier een 'slecht' als oordeel vellen omdat in eerste instantie er niet werd gereageerd op mijn verzoek per e-mail hoe dit kon worden gecorrigeerd en hoe het zat met verzendkosten. Via hun telefoonnummer kom je in een keuzemenu terecht en kreeg ik te horen dat ik via hun website een RMA moest aanvragen. Helaas bleef de status van mijn bestelling op "in levering" staan en kan ik dat dus niet doen. Na nogmaals gemaild te hebben kreeg ik zonder verdere toelichting een mailtje (van mezelf!) dat er een RMA verzoek was ingediend op hun website. Blijkbaar had één van hun medewerkers onder mijn account op hun website een RMA verzoek ingediend. Ik kreeg een RMA nummer dat maar 3 dagen geldig zou zijn. Ik had nog steeds geen antwoord op mijn vraag hoe het zat met de verzendkosten. Gelukkig zag ik dat het retouradres op een steenworp van mijn werkgever in Amstelveen in de buurt was. Na een mailtje of ik het ook persoonlijk kon afleveren, was de afspraak gemaakt voor maandag de 27e. Het is een verzamelkantoorpand en het zag er allemaal keurig uit en ik werd beleefd en zeer vriendelijk te woord gestaan. Ik kreeg een ontvangstbewijs mee en men zou er naar streven om binnen 3 dagen wat te laten horen om te kijken waar nu de fout zat. Na 3 dagen had ik nog niets gehoord dus ik vuurde donderdagavond maar weer een mailtje af. Op vrijdag kreeg ik te horen dat volgens hun administratie het pakket nog niet was afgeleverd. Ik gaf aan dat ik persoonlijk langs was geweest en het ontvangstbewijs kon scannen indien nodig. Toen kreeg ik heel snel gelukkig het antwoord dat dat niet nodig was en dat alles gecrediteerd zou worden. Op maandag 3 augustus kreeg ik daar dan officieel bevestiging van en ik kon kiezen voor een tegoed (eeuwig houdbaar) of restitutie op mijn bankrekening. Ik heb gekozen voor het laatste.
Op zich zijn het allemaal heel aardige mensen en is men zeer vriendelijk. Maar in de praktijk zit je toch te wachten op een reactie en laten ze in de uitvoering net iets teveel steken vallen om het toch nog een voldoende te geven. En ik weet nog steeds niet waarom ik nou de verkeerde heb gekregen (was het een foutieve link bij hardware.info) en hoe het had gezeten met verzendkosten als ik niet in Amstelveen had gewerkt. Al met al geen topervaring alhoewel ik niet zeg er nooit meer wat te bestellen.
Een toevoeging van mijn mening over de aftersales van Central Point Europe B.V.:
7 dagen na aflevering van de bestelde producten ontving ik een mailtje van Central Point met de vraag of alles naar wens was verlopen; mocht er nog een technische vraag zijn, dan kon er contacxt worden opgenomen met de helpdesk van de zaak. In het mailbericht waren diverse telefoonnummers vermeld, waarmee de contacten voor een hulpvraag konden worden gelegd. Ook vermeldde het bericht een link om digitaal te kunnen reageren.
Ik heb van alle toegangsmogelijkheden geen gebruik hoeven te maken, de transactie was immers prima verlopen!
De website gaf aan dat de door mij gewenste producten in voorraad waren. De gevraagde prijs leek zeer aantrekkelijk en ik deed de bestelling op eenvoudige wijze.
Ik ontving na de bestelling per omgaande een e-mailberichtje.
Ook de betaling verliep prima en voor mij erg vertrouwd.
Na afhandeling van de gevraagde formaliteiten, werden de bestelde producten keurig en in één levering zeer snel bij mij thuis bezorgd.
Een grote pluim voor de afhandeling!
Ik ben zeer tevreden!
Aftersales
Een kleine week later ontving ik van Central Point de vraag of alles naar wens was verlopen.
Ik kon alleen maar beamen dat het een schoolvoorbeeld was geweest, zoals een transcatie behoort te verlopen.
20 maart heb ik een game beteld bij Centralpoint. Centralpoint heeft een redelijk overzichtelijke website'. Het bestellen gaat ook allemaal 'straight forward' en je krijgt netjes en email wanneer je verzending is verzonden.
De game was netjes in een bubbeltjes envelop verpakt en verzonden met TNT post.
Aftersales
Na na 2 en een halve maand mijn bestelling nog niet binnen te hebben (de leverdatum op de pagina veranderden steeds) ben ik maar eens gaan bellen. De medewerker aan de telefoon zei dat hij de leverancier zou bellen en dat hij binnen een werkdag een mailtje zo sturen. Die zelfde middag heb ik het mailtje gehad waarin stond dat het product niet meer leverbaar was en dat ik kon kiezen voor een vervanging, of mijn geld terug. ik heb gekozen voor de vervanging en 2 dagen later had ik de game binnen, kortom gewoon goed geregeld, alleen jammer van de 2 en een halve maand maar dat is ook wel mijn schuld.
Op 18 maart 2009 heb ik een iPhone 3G besteld bij CentralPoint. De website is overzichtelijk en het bestelproces verliep prima. Tot zover niets aan de hand.
In mijn geval werd de bestelling keurig op de volgende dag afgeleverd. Goed verpakt en mooi op tijd.
Aftersales
Na een paar minuten gebruik van de iPhone bleek dat de belfunctie het niet deed. Constant kreeg ik de melding "Gesprek mislukt" te zien op het scherm. Omdat het een nieuw toestel betrof heb ik de volgende dag de iPhone weer teruggestuurd ter vervanging (DOA). Ik kreeg van CentralPoint een UPS retourticket. Hier begon de ellende al, want op het retourticket stond blijkbaar het verkeerde adres waardoor mijn retouraanvraag naar de verkeerde locatie verstuurd werd (de hoofdvestiging in plaats van het externe magazijn).
Op maandag 23 maart 2009 werd mijn retouraanvraag in behandeling genomen. Natuurlijk verwachtte ik dat ik binnen een week (hooguit twee weken) een nieuwe iPhone zou krijgen, maar niets bleek minder waar. Week na week ging voorbij, waarin ik iedere week een aantal keer gebeld heb met betrekking tot de status van mijn retouraanvraag. De eerste twee / drie weken kreeg ik de melding dat hij in behandeling was genomen, verder niets specifieks. Niemand kon me vertellen waar m'n iPhone op dat moment was (in het magazijn van CP of bij Apple)... belachelijk!
Inmiddels zijn we 8 weken verder en heb ik nog steeds geen vervangende iPhone ontvangen. E-mails naar klantenservice@centralpoint.nl worden sowieso nooit beantwoord en ook aan de telefoon word je niet veel wijzer. Ik word constant afgescheept met de melding dat de persoon waarnaar ik op zoek ben niet aanwezig is, en wanneer dat wel het geval is krijg ik valse beloftes om me aan het lijntje te houden. De afgelopen vier weken krijg ik al de 'belofte' dat de iPhone "volgende week" verwacht wordt, maar tot op heden heb ik nog steeds niets ontvangen.
Niemand kan me dus vertellen waar m'n iPhone blijft en vooral de constante beloftes ben ik zat:
- "Hij is er momenteel niet, maar hij belt u vanmiddag nog terug" (maar dat gebeurde niet)
- "Ik stuur u zometeen nog een e-mail met meer informatie" (vervolgens geen e-mail ontvangen)
- "Eind deze week verwachten we de iPhone weer" (dit werd me in week 16/17 verteld...)
- Etc...
Qua klantenservice springen dus echt de tranen in m'n ogen van CentralPoint. Een bedrijf dat diverse prijzen heeft gewonnen als ik Google moet geloven, maar wat nog nooit van een fatsoenlijke klantenservice gehoord heeft. Valse beloftes en een hoop onduidelijkheid over een product van dik 700 euro! Sorry, maar dat gaat er bij mij niet in. Producten verkopen vergaat ze vast goed, maar klantvriendelijk is dit allerminst. Als ik op m'n werk zulke beloftes aan klanten zou doen om ze vervolgens niet na te kopen, dan had ik al lang de laan uit gevlogen!
Bij deze wil wil ik dan ook iedereen die enigszins waarde hecht aan een goede klantenservice (en dan vooral ook NA je bestelling), afraden om iets bij CentralPoint te bestellen! Laat je niet om de tuin leiden door de duidelijk website en mooie termen / slogans: als je na je bestelling een probleem hebt ben je de pineut (en dat is bij meer mensen het geval, als ik de reacties hier zo eens lees)!
De site is overzichtelijk en bied een ruim assortiment. De levertijden kloppen niet, zo stond de leverdatum van de door mij bestelde LCD televisie op half / eind mei en werd deze binnen enkele dagen afgeleverd.
Op 1 mei had ik het product besteld, pas een aantal dagen later betaald, ondertussen al een herinnering van bestellen gekregen en dat ik nog niet betaald had.
Ondanks dat ik had gekozen voor vooruitbetaling kon ik nog kiezen voor betaling via Ideal (wat ik ook gedaan heb).
De door mij bestelde LCD televisie kwam in zijn originele doos, hierdoor was het duidelijk zichtbaar wat er in de doos zat.
Helaas wordt de aflevering uitgevoerd door DHL, wat zichtbaar was aan de doos. Gelukkig was de doos stevig en van dik karton!
Toen de tv afgeleverd was kwam er van centralpoint een e-mail dat de bestelling verzonden was.
Overzichtelijke website, scherpe prijzen, groot assortiment
ik was op zoek naar een 4 poorts KVM switch. Central point was verreweg de goedkoopste
die ik kon vinden.
Diezelfde dag had ik bij Bol.com een bestelling geplaatst. ondanks hun 24-uurs belofte,
was Central poin toch sneller met hun levering. Al met al zeer tevreden.
Goede service.
Ik kreeg na levering heel netjes een email of alles in goede orde was ontvangen en
de contactgegevens van de fabrikant mocht er iets fouts zijn aan het product. Gelukkig
heb ik deze gegevens niet nodig, het product werkt super. maar ik ken geen enkele
webshop die deze uitstekende service biedt
In het kort: ik bestelde een accu voor een 5 jaar oude professionele HP laptop en heb via mail aangegeven dat deze accu niet ouder dan 1 jaar mag zijn, omdat Li-Ion-accu's verouderen tijdens opslag. Dat argument heb ik in de mail vermeld. Het antwoord van Central Point was letterlijk: "Onze producten zijn uitsluitend nieuw."
Vanwege de hoge prijs en de uitstraling van de site nam ik aan dat de accu inderdaad nieuw en origineel zou zijn. Er zijn sites die cellen monteren van onbekende merken, en dat wenste ik niet. Maar alles leek erop dat deze site origineel HP zou leveren.
De geleverde accu is inderdaad origineel HP maar de fabricagedatum is aantoonbaar juni 2005. De gegevens die de accu zelfstandig aanlevert (leesbaar in de BIOS), bevatten deze datum. Dat betekent dat de accu bijna 4 jaar oud is.
Ik ben niet tevreden. Central Point heeft doodgewoon mijn duidelijke verzoek om een recent gefabriceerde accu te leveren, genegeerd. En let wel hè: die accu kost ongeveer 100 Euro! Dan hoef je geen oud materiaal te verwachten. Aan de andere kant is deze accu moeilijk te krijgen, dus je moet wat.
Samengevat: Central Point is een afrader.
Levertijd erg lang voor een duur product. Wel zeer goed verpakt.
Aftersales
Over de aftersales heb ik geen oordeel. Ik heb geen zin om te gaan onderhandelen met deze leverancier.
Wel is er een mail onderweg waarin ik mijn bezwaar over de fabricagedatum aangeef, en daar geef ik in aan dat ik nog overweeg wat ik hiermee ga doen. De belangrijkste factor daarbij zal zijn, hoeveel capaciteit de accu na 4 jaar werkelijk nog heeft.
Ik overweeg een aanvulling dat Central Point in deze situatie extra flexibel mag zijn als deze accu stuk gaat of sneller gebreken gaat vertonen dan normaal.
Ik had een zeer ingewikkelde bestelling geplaatst voor een tweetal producten: PCI Express PCI kaart & eSata kabel.
Na een korte zoektocht, kwam ik uit bij Central Point, deze hadden beide artikelen ruim op voorraad. Echter blijkt hier helemaal niks van waar te zijn!
Het bedrijf adverteert met mooie zinnen zoals: "Op voorraad en klaar voor verzending" en "Dezelfde dag verzonden bij bestelling voor 16.00 uur".
Hier is helemaal niks van waar. De voorraden die op website vermeld staan, is de voorraad bij een andere ondernemen in het (verre) buitenland. Dus de leveringstijden die op de website vermeld staan komen niet overéén met de realiteit. Dit riekt naar dwaling en oplichting?
Nog een laatste opmerking; gisterenmiddag en -avond stond er op de website van Central Point dat de eSata kabel van 2m een voorraad had van 300 stuks. Bij controle hedenochtend stond dit aantal op 299. Na 20 minuten kijk ik wederom op de website en de voorraad is op magische wijze geslonken naar 100 stuks!
Hier zou zelfs Uri Geller stijl van achterover slaan!
Het enige pluspuntje wat ik hier kan ontdekken, is het feit dat alles wel goed verpakt is.
Aftersales
Ook aan de telefoon zijn ze niet erg behulpzaam en verschuilen zich achter kleine lettertjes. Op emails wordt al helemaal niet gereageerd en evenmin op het contactformulier op de website.
Daarnaast werd ik enkele dagen later opgebeld door één van de "grote" mensen bij Central Point, of ik bezig was met één of andere haatcampagne, dit aangezien ik mijn ervaring had geplaatst op andere vergelijkingswebsites.
Wat mij wel bevreemd is, is het feit dat wanneer men gaat "klagen" op verschillende websites, dat Central Point wel snel ingrijpt wanneer haar naam in het geding komt.
Mijn advies luidt dan ook; moet je computeronderdelen hebben, dan kunt u het beste ergens anders bestellen! Immers een gewaarschuwd mens telt voor twee!
Een week geleden een laptop besteld voor een familielid inclusief garantie etc.... Aangezien we op zoek waren naar een snelle en goedkope oplossing kwamen we bij Central Point terecht.
De website vind ik een beetje onoverzichtelijk en druk maar verder geen commentaar.
Bestelling was eenvoudig te plaaten en goed op de hoogte gehouden van de status van de bestelling door middel van je klanteninlog.
De verzending beviel me zeer goed. Nadat de betaling binnen was gekomen was het diezelfde avond zoals beloofd opgestuurd. Verder kregen we netjes ook een SMS en mail dat de zending onderweg was.
Volgende dag producten netjes verpakt binnen gekregen
Aftersales
Hier heb ik nog niet mee te maken gehad, en als het goed is hoeven we hier ook niet mee te maken te krijgen i.v.m. extra garantie aankoop is dit makkelijk rechtstreeks met de fabrikant op te lossen.