De website werkt prettig, het navigeren is gemakkelijk, omdat op een overzichtelijke manier duidelijk is wat je doet.
De bereikbaarheid van de website 100%, snel! Email gaat ook goed, niet heel snel, maar wel consequent in de reactietijd, dus je weet ongeveer wanneer je een reactie kunt verwachten (in mijn ervaring duur het maximaal 1 werkdag.
Bestelling gaat gewoon handig, aflevering zeer snel, binnen 24 uur!
Aftersales
Aftersales nog niet nodig gehad, maar op basis van de ervaring tot nu toe heb ik daar alle vertrouwen in. Omdat ik zeer enthousiast was over de gang van zaken heb ik dat per mail aan Central Point doorgegeven, daar is uiterst vriendelijk op gereageerd, daarop is mijn waardering over Afer sales dan ook op gebaseerd.
Ik had van Prowarehouse.nl (Apple computers) de tip gehad om op de website van Central Point te kijken omdat zij daar ook goede ervaringen mee hebben en ben het daar volledig mee eens.
Mooie site, werkt perfect en een groot assortiment. Maar daar houdt het goede nieuws dan wel op. Had een bestelling gedaan voor een LCD scherm om mijn oude Canon Ixus weer werkend te maken. Had er het e.e.a. over gelezen en moest geen grote klus zijn. Maar nog voordat het pakket werd verzonden gaf de camera volledig de geest. Geen probleem, het pakket was nog niet verzonden dus ik stuurde een goede 24 uur voor verzending, een mail om zo de order te annuleren en geld terug te vragen. Geen antwoord op de mail gekregen, zelfs tot op de dag van vandaag niet. Het pakket kwam aan en met een enigszins verbaasde blik trof ik een LCD Schermpje aan.
Goed, zoals meer van de klachten in deze survey kan het het gevolg zijn van onderbezetting bij het bedrijf, maar dat maakt niet dat er gewoon service mag worden geleverd. Persoonlijk zou ik het bedrijf even mijden, totdat de problemen zijn opgelost.
Om heel eerlijk te zijn voel ik me een beetje belazerd. Voor een pakje dat door de brievenbus kan werd een bedrag gerekend van 14,80, en dat is behoorlijk aan de prijs. Zeker gezien het feit dat de bestelling vooraf is betaald. Als je kijkt naar de tarieven van TPG, dan zit je op 8 euro voor en pakket met extra verzekering. Op de prijslijst van GLS (de maatschappij die de verzending deed) staat dit type pakket op de prijslijst voor 6,95 en ik heb grofweg het dubbele betaald. Zoals gezegd, ik voel me wat belazerd.
Overigens was het adequaat verpakt.
Aftersales
De aftersalesservice is pijnlijk te noemen. Afgezien van dat ze "binnen twee werkdagen" antwoord zouden geven, is daar niets van terechtgekomen. Na twee telefoontjes heb ik dan eindelijk een retournummer gekregen en direct het pakketje terug op de post gedaan in de originele verpakking. Ook daar moet binnen twee werkdagen antwoord op komen, maar helaas. Donderdag en Vrijdag zijn verstreken, geen antwoord. Goed, het kan druk zijn en het is per slot van rekening vakantietijd, dus ik wacht het nog even af voordat ik weer in de telefoon kruip.
Update 3 juli : Vandaag mailtje gestuurd en ook antwoord gekregen. Een week geleden het scherm opgestuurd en is nu ontvangen, verwerkt en gecrediteerd. Goed, geen geweldige service maar het rechtvaardigt geen zeer slecht. (aangepast)
Maandag 23-6-2008 een bestelling geplaatst voor een Fusion 430 V2 htpc kast
alles verliep soepel betaling gedaan via IDEAL overal bevestiging van gekregen.
Ondanks dat de verzending gedaan is in de originele verpakking, denk een beetje diefstal gevoelig en gevoelig voor schade toch een zeer goed oordeel over de verzending de verpakking is onbeschadigd aangekomen en dat nog wel binnen 24 uur na de bestelling! SUPER!
Niet van toepassing
Site is prima, maar voorraadstatus blijkt niet altijd te kloppen en verwachte levertijd al helemaal niet.
Daarnaast communiceren ze uiters minimalistisch. Zo vroeg ik midden tijdens de lopende order (die bij Centralpoint eigenlijk altijd uit deelleveringen bestaat door hun warehousing systeem) of ze een paar dagen de orders vast konden houden of naar een ander adres konden sturen ivm een korte afwezigheid. Hier ging men mee om in de trand van 'order is order'. Inmiddels begrijp ik ook waarom; alles gaat via warehouses van toeleveraciers. Centralpoint zelf leverd feitelijk niets uit. Zij doen meer de administratie zeg maar...
Dit is tot daar aan toe als de communicatioe maar volledig is en dit is buiten de geautomatiseerde reacties om totaal niet het geval. Reacties zijn traag of zelfs afwezig en statusveranderingen worden niet of nouwelijks kenbaar gemaakt cq toegelicht. Enige wat werkt is ze bellen, maar dan kan je wel eens een tijdje in de wacht hangen. Pluspuntje is wel weer hun gewone telefoontarief.
Zo moest ik er zelf achter komen dat een order hing op producten die niet meer leverbaar bleken (volgens hun site tijdens bestelling zouden diezelfde nog in grote getalen op voorraad zijn!) en duurde het 3 mailtjes en 2x bellen alvorens die producten waren veranderd in een alternatief.
De deelleveringen die ik heb gehad komen eigenlijk altijd weer van een toeleverancier van Centralpoint en worden dus niet door hen zelf verpakt.
Website was overzichtelijk.
Registreren voor zakelijke gebruikers is echt een eitje. Postcode invullen en het bedrijf staat erbij. Linkje vanuit de KVK neem ik aan. Ideaal.
Betaling via iDeal, niet super handig, maar acceptabel.
Overal ben ik zeer tevreden over Central Point. Ik heb geen idee hoe ze particulieren afhandelen, maar B2B zit het wel snor.
DHL had mij helaas 2 keer "gemist" op kantoor. (1e keer tijdens lunch, tweede keer was onze stagiair weg bij de desk).
Kan gebeuren, niet de fout van Central Point iig.
Product zat in een flinke doos met genoeg baggies. Vreemd vond ik dat onder het product niks zat en al het verpakkings materiaal bovenop. Alles wel goed over gekomen.
Aftersales
Na bestelling een mailtje gekregen met relevante informatie over support voor de producten die ik had besteld. (Helpdesk van fabrikant, etc).
Aan de ene kant erg handig, aan de andere kant denk ik dat er deels een gedachte achter zit van "dan bellen ze ons niet".
Ook op een aanpassing in lever adres werd binnen een uur doorgevoerd na een emailtje.
Duidelijke site, alles netjes te vinden en IDeal werkte prima.
Enige wat ik er op aan te merken heb is dat vermelden rewards te hebben gewonnen van organisaties waar ze niet eens bij aangesloten zijn en dus deze niet eens kunnen winnen. Ook op de website van deze organisatie staat Central Point nergens vermeld, noch als lid, noch als winaar van deze award. (Winaar was een andere online shop) Het betreft hier de Thuiswinkel.
Is niet van toepassing geweest
Aftersales
Central Point heeft eenzijdig de verkoopovereenkomst verbroken omdat het hun niet meer goed uit kwam. Wettelijk is dit niet toegestaan maar als particulier beschik ik niet over de financiële middelen om hier tegen te procederen. Als je hier melding van maakt bij Central Point wordt je doodgezwegen.
Als consument zal ik hier dus ook nooit meer wat kopen.
Een fijne winkelervaring door eenduidelijke website, ze liggen met hun prijzen iets boven een aantal andere webshops maar de snelle levertijd was doorslaggevend! Vandaag besteld morgen in huis nemen ze zeer serieus! Heb hier op 26 februari een Acer Travelmate 6292 bestelden deze wer op 27 februari door de postbode aangeboden! Niets dan lof!
Prima verpakt en zeer snel geleverd!
Op 19 Maart heb ik 2 Laptop K-boards besteld vie deze webshop.
Leverings datum stond in eerste instantie voor 7 April, Op 24 Maart werd deze verplaatst naar 10 April, Op 26 Maart werd hij weer verplaatst naar 11 April, op 10 April werd hij vervolgens nogmaals verplaatst naar 18 April en als laatste op 16 April werd de leveringsdatum verplaats naar 6 Mei.
Uiteindelijk heb ik de order gecancelled omdat ik er geen vertrouwen in heb dat mijn bestelling ooit nog wordt geleverd.
Je moet zelf maar achter de status van je bestelling komen ook al wacht je er al een maand op.
De vooraad informatie cq verwachte leverdatum op de site klopt van geen kanten. Verachte levertijd van mijn bestelling was 2 weken, en als je nu op de site kijkt loopt die verwachte levertijd gewoon mee met de dag datum. (ongeveer 2 weken).
Aftersales
Uiteindelijk heb ik een klachten mail gestuurd waar ik als reactie op kreeg dat men afhankelijk is van de levering van de Fabrikant.
Even de klant informeren dat er mogelijke leveringsproblemen zijn is er niet bij.
levertijd wordt op de site gewoon steeds automatisch een week verschoven en verder krijg je geen informatie.
Inmiddels heb ik Acer gebeld en deze adviseerde mij 2 officiele Acer dealers welke de producten gewoon kunnen leveren.
Inmiddels heb ik mijn geld van Centralpoint weer terug ontvangen.
Ik heb meerdere producten besteld, waaronder een logitch mini diNovo die ten tijde van bestelling nog niet leverbaar was in Nederland. Enkele andere producten waren ook niet op voorraad op het moment van bestelling, maar dat kon wel wachten.
Ik heb vaker dingen bij hun besteld, en in alle gevallen heb ik uiteindelijk alles gehad. 1 keer miste ik een geheugen reepje, en na overleg kreeg ik het alsnog toegestuurd.
Mijn laatste bestelling zou ik net een voldoende voor geven, maar dankzij eerdere ervaring verdienen ze wel goed.
Ik heb nergens deel-levering aangevinkt, maar telkens als ze wat binnen hadden stuurden ze het op. In elk pakje zat ook nette lijst van de inhoud en op de website kon ik zien wat al wel en niet verzonden was. Wel zo netjes, maar ze hebben het zelfs op 1 dag gepresteerd een draadloze USB stick in 1 doos te sturen en een geheugenstick in een andere doos, terwijl dit natuurlijk makkelijk in 1 doos had gepast. De mini diNovo zou na een paar welke leverbaar zijn, maar dit werd toch nog met 4 weken uitgerekt. Toen ze het binnen hadden stuurde ze het met DHL op ipv TNT. Dat is duurder voor ze, maar helaas kwam DHL elke keer 's middags langs als ik er niet was, en leveren ze niet op zaterdag, en laten ze het niet bij het postkantoor achter. Na een hoop gedoe ben ik 's na 5 dagen ochtens langs het ophaal punt geweest om het pakje te onderscheppen voor het op de vrachtwagen ging. Dat lukte uiteindelijk. Goed gebaar van Central-Point, maar de uitwerking ervan was erg vervelend wegens de leveringsmethode van DHL.
Aftersales
Ik heb enelke keren geïnformeerd hoe het met de levertijd stond, en kreeg twee keer een nieuwe datum, die niet gehaald werd. Er werd niet gemeld wanneer een datum niet gehaald was, ik moest er zelf naar vragen. Als er echter geen lange levertijden van nieuwe producten meespelen had ik geen problemen met de aftersales.
22-02-2008 bestelling geplaatst voor een Tech Air 5502 laptoptas en gelijk betaald. Artikel was niet op voorraad en verwachte leverdatum stond gewoon op 22-02. Voor de zekerheid mailtje gestuurd over leverdatum en mailtje terug gehad:
---------------------------------------------------------------------------------
Geachte heer ...,
Hierbij laten wij u weten dat de verwachte verzenddatum van uw bestelling staat op 19 maart 2008.
Tech air 5502 LAPTOP CASE (TAC5502HY)
De vervoerders kiezen hun eigen schema voor de bezorging. Houd er rekening mee dat u op het afleveradres op werkdagen van 9.00 tot en met 17.00 uur aanwezig moet zijn om de zending in ontvangst te nemen.
De status van uw order kunt u 24 uur per dag volgen via de orderstatus op http://www.centralpoint.nl.
Uw klantnummer is: ...
Het wachtwoord is: ...
Indien u vragen heeft, dan kunt u altijd reageren op deze e-mail.
...
18-03-2008 Bijna een maand later en 1 dag voor de oorspronkelijk doorgegeven leverdatum krijg ik weer een mailtje dat de leverdatum weer op onbekend staat! Ik gelijk gebeld hoe dit mogelijk is en waarom ik pas 1 dag van te voren hier bericht over krijg, krijg ik dingen te horen als "slecht leverbaar bij leverancier" enzovoort. Dus ik een mail gestuurd naar Tech Air zelf, en het antwoord is dat de tas daar gewoon ruim op voorraad is. CentralPoint hiermee geconfronteerd, geen duidelijk antwoord gekregen, besloten nog maar even te wachten.
25-03-2008 Maar weer gemaild over levertijd, nog steeds onbekend.
02-04-2008 Zelfde verhaal.
07-04-2007 Bestelling geannuleerd.
15-04-2008 Nog geen geld terug, maar weer gebeld.
16-04-2008 Eindelijk geld retour gekregen.
Slechte communicatie, reageren slecht op e-mail en beantwoorden vragen maar half. Levertijd indicator is blijkbaar compleet onbetrouwbaar.
Begin april een Brother 4040CN printer besteld. De printer was niet op voorraad (wat ook op de website stond). Maar was utieindelijk op de geplande datum binnen en aan mij verzonden.
Omdat ik 2x niet thuis was heeft Central Point met mij contact opgenomen om een ander tijdstip af te spreken. Hierop heb ik een ander adres doorgegeven en is de printer de volgende dag geleverd op het alternatieve adres.
Aftersales
Na enkele dagen de printer te hebben kreeg ik een e-mail met de vraag of alles naar verwachting was verlopen, met het nummer van de helpdesk erbij. Bij mij is alles prima verlopen, maar ik vind het netjes dat ze dit doen.
Vie da website van Centralpoint Europe een printerkop besteld voor een printer Canon S500. Dit ging allemaal heel gemakkelijk. Er was ook voldoende voorraad. Op 20 Juli 2007 kreeg ik de factuur binnen voor de betaling, die inmiddels al geschied was en dat mijn bestelling inmiddels verzonden was. Ik dacht nog, dat kan niet beter.
Product is nooit geleverd.
Aftersales
Na een week wachten had ik nog niets binnen, dus het callcenter van Central Europe gebeld. Het was later verzonden dan dat er op mijn mailtje stond. Weer een week wachten, weer bellen. Het moest nog uit Denemarken komen. Ik schoot er niets mee op. Dus een ander telefoonnummer geprobeerd welke twee cijfers hoger lag dan het callcenternummer. Ik kwam dus rechtstreeks uit op de administratie van Central Europe. Daar het meisjes verteld dat ik de order wil annuleren. Dat moest per E-mail zei ze nog en tevens gevraagd hoe lang het zoe duren voordat ik het geld weer terug kreeg, maar dat zou maximaal 10 dagen duren. Aldus gedaan en op 9 Aug 2007 kreeg ik bevestiging dat de order geannuleerd was. 10 dagen later had niets, noppes, nada op mijn rekening staan. Ik was dit gezeur inmiddels zo zat dat ik weer belde. Mijn verhaal verteld aan het meisje en zij schakelde mij door naar de afdeling die het geld moest terug storten. Daar is een moeilijke naam voor, maar dat ben ik even kwijt. Tegen dat meisje heb ik verteld dat wanneer het geld de volgende dag, 's avonds, niet op mijn bankrekening stond, dat ik dan aangifte bij de politie zal doen, de dag daar weer op, wegens diefstal en verduistering. Wie schetst mijn verbazing, de volgende morgen was het geld al op mijn bankrekening terug gestort. Zo, daar was ik vanaf dacht ik nog. Maar niet dus. Eind december wordt ik gebeld door een meneer Ligthart die mij vertelde dat ik nog een openstaande rekening had. Ik dacht het niet, zei ik nog. Ga maar eens navragen bij een aantal dames, waarvan ik de namen noemde, zei ik tegen hem. Ik heb hem tevens verteld dat het rekeningnummer inmiddels is opgeheven. Dan moet ik U nog een creditnota sturen, zei hij nog. Die kreeg ik dan ook eind december.
Ik weet niet hoe Centralpoint Europe omgaat met commerciele klantan, maar met particuliere klanten gaan zij bedroevend slecht om, en dan druk ik me nog maar zachtjes uit.
Eind maart een Intel Xeon X3360 CPU besteld. Ging heel soepel: netjes een bevestiging. Na betaling ook weer netjes een bevestiging. Weer later een mail dat mijn order aanvaard is en dat de bestelling zo spoedig mogelijk verstuurd zal worden.
Dat was de laatste positieve reactie van hun kant. Vervolgens wordt mij namelijk per mail de keuze geboden om dezelfde processor te bestellen, maar ruim 30% extra te betalen, of de order te annuleren. Omdat er duidelijk sprake is van een overeenkomst wil ik de bestelde processor voor de overeengekomen prijs, maar mijn mails en telefoontje worden door de klantenservice beantwoord zonder in te gaan op mijn vragen.
Nu ben ik in afwachting van een telefoontje van de heer Hooft, die mij terug zou bellen. Misschien kan hij de zaak nog rechtzetten, want andere shops komen in dit zelfde geval blijkbaar wel hun beloften na.
Ik houd jullie op de hoogte.
Niet van toepassing, omdat de bestelling geannuleerd is.
Zonder dat ik daar overigens bericht van heb gekregen; laat staan toestemming voor gegeven.
Aftersales
Mails worden niet inhoudelijk beantwoord. Constant wordt verwezen naar hun algemene voorwaarden en wordt gezegd dat zij gelijk hebben. Zonder verdere onderbouwing en niet eens als reactie op mijn vragen.
Misschien als potentiële klant een goed idee om die algemene voorwaarden serieus door te lezen. Waarschijnlijk ga je dan ergens anders kopen..
Afspraken om terug te bellen worden (tot nu toe) niet nagekomen.
Heb ook een Intel X3360 besteld. Order is eenzijdig door hun geannuleerd omdat zij hem niet meer voor de prijs konden verkopen terwijl het artikel 2 weken lang als aanbieding op hun website heeft gestaan. Ondertussen is het artikel wel binnen gekomen bij hun voor een veel hogere prijs.
Artikel is eenzijdig door hun geannuleerd. Zo nvt
Aftersales
Hele slechte communicatie. Lezen mijn mail niet en geven standaard antwoorden terug. Verwijzen telkens naar hun algemene voorwaarden die ronduit slecht zijn voor de consument/koper. Zij kunnen eenzijdig de prijzen aanpassen. Als het in het klantvoordeel is gebeurt er niks en beroepen ze zich op hun AV als de klant lastige vragen begint te stellen
Het betreft de aanschaf van de intel proccessor X3360.
Deze was op moment van bestellen bij enkele webshops te koop rond 280 euro andere verkochten hem voor >400 euro. Central point was de goedkoopste en vandaar mijn keuze.
Ik heb de processor besteld. Mooie bevestiging van de bestelling mogen ontvangen. Gelijk betaald met Ideal. Ook daarvan een bevestiging ontvangen. Krijg ik op 31 maart deze e-mail:
Geachte heer, mevrouw .......,
Helaas is er een prijsverschil opgetreden bij product Intel Quad-Core XEON X3360(BX80569X3360). Er is geen prijsprotectie van toepassing. Onze excuses voor het ongemak.
Kunt u ons laten weten of u akkoord gaat met de nieuwe prijs? Indien u akkoord gaat, dan zullen wij u een nieuwe orderbevestiging toesturen, zodat u het verschil kunt bijbetalen.
Oude prijs: ? 236.30
Nieuwe prijs: ? 371.63
Indien u niet akkoord gaat en u de betaling al heeft gedaan, op welke bankrekening wenst u de betaling dan retour te ontvangen?
Indien u vragen heeft, dan kunt u altijd reageren op deze e-mail.
Sebastiaan Hooft | Central Point Europe B.V. | verkoop@centralpoint.nl | 020 - 347 2323 tel | 020 - 347 2324 fax | bezoek: www.centralpoint.nl
Central Point is dit jaar opgenomen in de Deloitte Technology Fast 50
* Alle vermelde prijzen zijn exclusief BTW en onder voorbehoud van prijs- en modelwijzigingen.
----
Dus ik gelijk bellen. Dit is namelijk niet mogelijk. Er is sprake van een "onherroepelijk aanbod" waarbij de aanbieder een aanbod heeft gedaan en de koper het geaccepteerd en betaald heeft.
Blijkt dat de heer aan de telefoon slechts 2 zinnen kent:
Nee, de prijs is omhoog en accepteer je de nieuwe prijs.
en;
Ik kan er ook niets aan doen.
Dus ik vragen hoe ik evt mijn geld terug kan krijgen, dit zou een week(!) duren, ik ben verdorie geen bank!
Al met al toch nog een mail verzonden naar die lui om uit te leggen dat er sprake is van een bindende overeenkomst:
Geachte heer Hooft,
Het is vervelend dat de prijs gestegen is, maar ik kan daar als consument
niet mee belast worden, aangezien we een koopovereenkomst hebben gesloten
voor 236.30 euro. Dit is helaas voor u een bedrijfsrisico. Verder heeft u
betreffende onze koopovereenkomst reeds de betaling ontvangen.
Ik heb mij ook door diverse partijen, Kassa en Consuwijzer, laten
voorlichten. Het betreft hier een onherroepelijke aankoop en u bent
verplicht de processor voor deze prijs te leveren, aangezien het hier noch
om een drukfout, noch om een niet aannemelijke prijs gaat, daar de processor
voor diezelfde prijs op diverse webshops te koop stond.
Ik hoop spoedig op een overeengekomen afhandeling.
Hoogachtend,
----
Waarop ik de volgende dag niets meer heb vernomen.
De dag daarop krijg ik een mail terug:
Geachte heer .......
Bedankt voor uw reactie. Het spijt ons dat er een prijswijziging is opgetreden. Helaas is de prijs die op onze website heeft gestaan geen geldig aanbod.
Wat betreft de bevestiging van de ontvangst van uw bestelling. Wij hebben bevestigd dat uw bestelling ons heeft bereikt (artikel 3:37 lid 3 BW). Juist omdat bij een bestelling die via elektronische weg wordt gedaan geen direct menselijk contact plaatsvindt, is - na de implementatie van de Europese richtlijn betreffende elektronische handtekeningen - wettelijk vereist dat wij u zo spoedig mogelijk via elektronische weg de ontvangst van de bestelling bevestigen (artikel 6:227 c lid 2 BW).
Kunt u ons vertellen op welke rekening wij het door u vooruitbetaalde bedrag kunnen retourneren?
Nogmaals onze excuses voor het ongemak.
----
Dus feitelijk geen antwoord gegegeven op de gestelde vragen. Wacht nog steeds op mijn geld.
Al met al ben ik behoorlijk teleur gesteld en ben ik blij dat ik wel goede service heb gevonden bij Sallandautomatisering. Waar ik naast de rest van mijn bestelling nu ook mijn processor heb ondergebracht.
Een tip voor iedereen, DOE GEEN ZAKEN MET DEZE MENSEN.
n.v.t.
n.v.t.
Ik was op zoek naar de 226BW monitor van Samsung en deze was hier voor een mooi prijsje te bestellen. De site is erg zakelijk ingericht, waardoor je niet echt het gevoel krijg dat je er als particulier terecht kunt. Alles bevestigd gekregen, van bestellen tot verzending. Dikke prima dus.
De verzending was beter dan verwacht. Op een donderdag besteld en de volgende dag stond de pakketchaiffeur om 9 uur (!) al voor de deur! Prima service dit.
Kleine anekdote: Ik kreeg de melding dat het pakket verzonden was, pas 2 uur nadat ik het pakket ontvangen had!
Naar mijn mening is de transactie perfect verlopen. Ik had mijn product de dag na bestelling binnen. Toen ik belde werden mijn vragen goed beantwoord.
Zie algemeen.
Aftersales
Nog geen ervaring mee gehad.
Deze beoordeling is geheel te danken aan de ongelooflijk slechte aftersales, wat m.i. wel heel belangrijk is. Het is altijd gemakkelijk te verkopen, maar als er iets niet o.k. is, moet de verkoper daar wel goed mee o gaan. Dat doet cental point ronduit slecht.
Het hele verkooptraject verloopt vlot en is niets mis mee. De prijzen zijn goed en de verzending is correct en vlot.
De zending was snel binnen; kon niet gevolgd worden, was goed verpakt.
Aftersales
Bij binnenkomst bleek, dat we de verkeerde multifunctional besteld hadden; er zat geen fax in. Het apparaat was niet uitgepakt, alleen de gebruiksaanwijzing bekeken.
Direct central point gebeld. Die vertelden dat het apparaat retour kon, na dit aangemeld te hebben via de website.
Vervolgens een email ontvangen met letterlijk deze tekst: "De aanvraag is afgewezen omdat:
- Geopende en gebruikte producten kunnen door ons niet retour genomen worden."
Na veel heen en weer geëmail kon uiteindelijk het apparaat toch retour, op voorwaarde, dat wij een andere bestelden. Daar hadden wij geen zin in natuurlijk, maar toch maar gedaan.
Conclusie:coulance = 0, "NOOIT MEER CENTRAL POINT". De geautomatiseerde mailings die wij naar aanleiding van deze aankoop nog ontvingen wekten hierdoor alleen nog maar meer irritatie. Dat hebben we gelukkig af kunnen melden.
De website lijkt op het eerste gezicht okee, maar later bleek dat de opgegeven voorraadinformatie van geen kanten klopt.
Ik zocht een duopack met 2 wireless XboX-controllers en speurde hiervoor het web af naar een winkel die ze op voorraad had.
Bij Central point (b)leek dit zo te zijn.
Er waren meerdere sets op voorraad en ze zouden indien voorradig gelijk verstuurd worden. Dit heeft uiteindelijk een week geduurd.
Op mijn mail werd slecht gereageerd.
Levering heeft uiteindelijk een week geduurd. Veel te lang, aangezien de produkten op voorraad waren volgens de site. Dat dit bij de leverancier is, is voor mij niet relevant, maar voor CP een reden om zich achter te verschuilen.
Aftersales
Na een aantal mailtjes met klachten en vragen van mij over uitblijven van de levering en vraag om uitleg hierover kreeg ik één mailtje met daarin de opmerking dat de verzending vertraagd was....
Tja, dát wist ik al. Ook ma herhaaldelijke vragen hoe het nu zat kreeg ik geen antwoord.
Aftersales is niet bestaand bij CP.
Ik koop hier nooit meer iets.
Het gemak van snelle en goede levering is voor mij de belangrijkste reden iets via het web te kopen.
Maar als winkels liegen over voorraden en weigeren uitleg te geven is hun bestaansrecht er niet meervoor mij.
Op tijd, goede produkt, voor 100 Euro minder dan de tweede goedkoopste.
Site is zeer overzichtelijk en werkt goed. Bevestiging OK. Niet eerder een dergelijke ervaring on-line gehad.
Op tijd (zeer snel) goed verpakt en juiste adres.