Tones is een redelijk gerespecteerd bedrijf, dat toch met hun kennis een perfecte service zou moeten kunnen leveren, maar dit met al hun ervaring en kennis spijtig genoeg toch niet echt kunnen.
Een status update was er zeker, ze stuurde mij al mails om te komen solliciteren. Wat ook nog maar eens de professionaliteit van de winkel toont.
Aftersales
Op donderdag 10/11/11 hebben wij contact opgenomen. Dit omwille door het feit dat alles wat besteld was in stock was en wij nog niets gehoord hadden van hun. Hun reactie was toen: "er is veel werk, maar begin volgende week, eind volgende week is hij zeker klaar" Nu ben ik afgelopen zaterdag 19/11/11 bij hun langs geweest om te horen hoe het nu zat. Hun antwoord "ja meneer, het systeem dat u gekocht hebt is nieuw en word momenteel zeer veel verkocht." Ik heb hun dan heel duidelijk gezegd dat ik echt wel zeer dringend mijn pc nodig heb, vermits hier ook dingen voor mijn zaak moeten mee gedaan worden, zoals mijn facturatie, offertes en boekhouding. "Ja sorry meneer, maar hij zal pas volledig klaar zijn begin volgende week. Enkel nog een paar testjes en de software installeren. Voor de rest is hij helemaal klaar. Verder nog vragen ?" Ik heb toen neen geantwoord en hun antwoord sprak boekdelen "nog een prettige dag nog verder meneer". En daar stond ik dan, case closed voor hun.
Ik ben niet snel kwaad, maar dit was er voor mij spijtig genoeg over. Dit kan ik niet tegen mijn eigen klanten zeggen, want ik zou geen werken meer mogen uitvoeren voor hun. Zoals ik hier ook al gelezen heb, het zijn inderdaad gastjes van 20 jaar, alleen denken ze wel dat ze de wijsheid hebben uitgevonden.
Na wat reviews te hebben gelezen van de LG W2363D toch maar besloten om hem te kopen. Op tweakers.net bleek dat de enige website die hem voor 200 euro kon leveren tones.be is. Wat natuurlijk vergeleken met andere websites (minimaal 250 euro) zeer aantrekkelijk leek.
Op de site kwam ik er echter al snel achter dat tones.be niet naar Nederland verzend. Na een mail uitwisseling met de Sales Manager kwam ik er achter dat ze dit wel doen. Na de betaling te hebben gedaan (duurde met spoed betaling een dag) hebben ze het pakket na het weekend op laten halen door UPS.
Mijn pakket werd maandag (18 oktober) in België opgehaald. Tot mijn grote verbazing was het de volgende dag (19 oktober) al afgeleverd. Zeer tevreden. Beeldscherm doet het prima!
Website:
De website van Tones is overzichtelijk en duidelijk alleen zouden de producten die er op staan wel op de manier zoals Alternate ze toont mogen staan om de site nog mooier te maken.
Bestellen:
Bestellen en betalen gaat snel en simpel zoals het hoort.
Kennis / bereikbaarheid:
Ik heb per telefoon om advies gevraagd en kreeg een duidelijk en degelijk advies en ik werd snel en vriendelijk te woord gestaan.
Prijs / shop:
Ook met de prijzen is niets mis, het gamma is up to date en ze hebben een toffe shop in Heist-op-den-Berg.
Verzendig liep goed, ik had binnen 3 dagen mijn bestelde producten in huis, ik kreeg netjes een bevestiging per mail.
Aftersales
Ik had vorig jaar een probleem met een 1,5 jaar oud MSI moederbord, nadat ik gebeld had mocht ik langs gaan voor controle. het bord bleek defect en ik mocht het bord direct omruilen voor een nieuwe of ik mocht bijbetalen voor een duurdere. Dat noem ik nog eens een super service!
Kortom: 5 sterren voor Tones!
zolang ze kunnen verkopen zijn ze tevreden, maar aftersales das heel andere koek.
Ook al ben je vaste klant en geef je veel uit.
Enorm slecht,
Ik RMA mobo van 2maand oud Maximus 4 Extreme, en krijg hetzelfde gewoon terug.
Had problemen met ssd die werd herkent en cpu kon HT niet worden aangezet.
Terwijl cpu en ssd op andere mobo zonder enig probleem werkt.
Na 4 cpu's erop te hebben geprikt en 4 harde schijven,
was het probleem ook kenbaar bij de andere cpu en hdd's.
Tones prutsers konden problemen niet herproduceren in hun zogenaamd testlabje en geven ze mij gewoon het mobo terug om snel weer een klantje te hebben afgehandeld.
terwijl andere meerdere mobo's doorbranden, en dankzij vriendjes politiek wel RMA zonder enig probleem krijgt.
Krijg ik gewoon me defecte mobo terug ipv een nieuw vervang mobo.
Met ervaring van klant die al 15jaar altijd de laatste nieuwe hardware heeft en koopt en dus veel geld uitgeeft word totaal geen rekening mee gehouden en een ict manneke van 20jaar da pas komt kijken zal eens even zeggen dat er niks met mobo is terwijl ik zoveel verschillende cpu's en hdd's erop heb geprikt om te testen.
De website is overzichtelijk, en is goed opgebouwd. Shoppen gaat gemakkelijk, wat een klein minpuntje is is dat je eerst moet inloggen voor je een idee krijgt van eventuele verzendingskosten, maar verder is alles relatief goed (naar mijn bescheiden mening).
Gelukkig dat de koerier het gsm nummer had meegekregen (de SMS dat het de volgende dag geleverd zou worden is een goede service!), want het afleveren was in een groot domein en de koerier stond aan het verkeerde gebouw in eerste instantie... Een extra veldje voor extra commentaar dat doorgespeeld wordt aan de koerier met eventuele extra instructies zou hier geen kwaad kunnen. Verder ben ik heel tevreden
Een heel duidelijke en overzichtelijke website waarbij je vrij snel de onderdelen kan terugvinden die je wil zoeken. Jammer genoeg is het aanbod soms wat beperkt, waardoor je bij de inkoopdienst moet gaan vragen hoeveel bepaalde onderdelen kosten (meestal willen ze deze dan wel voor je bestellen als je op voorhand betaalt). Het valt op dat de medewerkers weten waar ze over bezig zijn. Ook het opstellen van de afwijkende bestelling via mail liep zeer vlot aangezien ik zeer snel reactie kreeg op mijn vragen. De prijzen zijn naar Belgische normen zeker goed.
Exact na de vermelde hoeveelheid werkdagen kreeg ik een telefoontje om me te melden dat mijn bestelling in hun winkel in Mechelen klaar lag (exact zoals ik had gevraagd via mail). Het ging over het juiste product en er was geen enkele schade op aan te merken.
Ik had bij Tones op 22 maart enkele verlengkabels voor mijn PSU en een frontje voor mijn Lian Li case besteld. De volgende ochtend was de bestelling reeds verwerkt en zelfs klaar voor afhaling.
Ik ben mijn bestelling zelf gaan oppikken aangezien het toch niet zo ver was. Zeer vriendelijke service en zelfs nog een antwoord gekregen op een paar vragen.
Vroeger had ik de neiging om direct bij Nederlandse webshop te bestellen, maar bij deze zal dit zeker veranderen. Zeker voor herhaling vatbaar.
Ik had eerder bij azerty die intel i5 2500k besteld levertijd kon niet aangehouden worden. Hierdoor bij tones uiteindelijk terecht gekomen.
De site is goed overzichtelijk, nadeel is het kleine assortiment.
Vlotte en snelle betaling( VISA). Nog een verbering zou zijn meer mails met betrekking tot betaling ontvangen, pakketje verzonden.
Het pakketje was in een gewone kartonnen doos goed gevuld met luchtkussentjes. Niks op aan te merken
Tot hier toe altijd tevreden geweest van Tones in Mechelen maar dit veranderde door... (zie Aftersales)
Aftersales
Op dinsdag 9 november had ik mijn Asus Eee PC netbook binnengebracht (Tones Mechelen) omwille van een probleem met het scherm. Buiten dit defect dat onder garantie ging hersteld worden, was de netbook in perfecte staat. Op 25 november kreeg ik bericht dat de netbook gerepareerd was en enkele dagen later ging ik hem ophalen. Hier merkte ik onmiddellijk op dat de buitenkant van het deksel veel krassen vertoonde die voordien helemaal niet aanwezig waren. Ik heb de netbook toen niet teruggenomen en de winkel heeft het toestel teruggestuurd naar het externe bedrijf dat de reparatie uitgevoerd had. Dynafix, het bedrijf in kwestie, ontkent nu echter elke verantwoordelijkheid en speelt de bal door naar Tones. Tones ontkent op hun beurt en speelt de bal terug naar Dynafix. Tot op de dag van vandaag heb ik nog altijd geen netbook omdat ik weiger de netbook in de huidige bekraste staat terug te nemen...
Mijn adapter voor mn laptop, een Acer aspire 5920G, besloot op een goeie zondagmorgen om er de brui aan te geven dus was ik toe aan een nieuwe. Zo gezegd, zo gedaan en direct op internet opgezocht op de homepage van Acer om een nieuwe oplader te kunnen bestellen. Dit bleek echter nogal tegen te vallen: ik zou zo'n twee weken moeten wachten en hij zou me bijna 100euro kosten, kan je raden dat ik hier niet al te happig op was...
Had wel al eens gehoord van Tones en dat ze wel eens de moeite waard konden zijn om langs te gaan. De website verkend en deze is heel overzichtelijk ingedeeld en voorzien van de nodige productinfo. Het duurde dan ook niet lang vooraleer ik het juiste model had gevonden en voor een prijs die bijna de helft was van die op de site van Acer. Het enige nadeel: hij was niet op in stock.
Uiteindelijk toch besteld via Tones en amper een tweetal dagjes later kreeg ik een e-mail én sms met de bevestiging dat hij binnen was in de winkel die ik op voorhand kon selecteren.
De volgende dag 'm gaan ophalen en de medewerker achter de kassa was heel vriendelijk en vlot, ten slotte betaald ter plaatse met de bankkaart.
Conclusie: een zeer goede service en bediening samen met een degelijke prijs maakt het voor mij makkelijk om deze winkel aan te raden !
Ben de adapter zelf gaan ophalen dus verzending niet direct ervaring mee.
Aftersales
Nog niet nodig gehad en hoop dat dit ook zo blijft
Aankoop: Canon Pixma MG5150 All in one
De website is zeer overzichtelijk, en zeer up-to-date! Ik ben zelf de printer gaan afhalen bij Tones en toen ik thuiskwam en op de site keek stond de stock al geupdate. Over het algemeen Zeer Goed, ben snel en goed geholpen.
Dit was mijn eerste aankoop bij Tones, maar zeker niet mijn laatste!
Ik ben de printer gaan afhalen dus hier kan ik niet op beoordelen.
Aftersales
Voorlopig nog niet nodig gehad, hopelijk blijft dat zo.
Website is erg overzichtelijk en makkelijk te gebruiken. Je kan op erg veel manieren betalen, en vooral BC/MC is in België erg handig als je geen kredietkaart hebt.
Voor technische vragen is hun telefoonnummer wel wat duur...
Je krijgt een SMS wanneer Tones je bestelling naar een (particuliere) besteldienst brengt. Daarin staat contactinfo van de besteldienst samen met een nummer zodat je daar indien nodig altijd nog de status kan controleren.
Heb al een paar keer gevraagd om op een tweede adres te leveren als er op het eerste niemand thuis is, was nooit een probleem.
Een keertje was ik bij de levering onverwachts niet thuis, en toen wouden ze alleen opnieuw langskomen wanneer ze nog eens een andere bestelling in de buurt zouden hebben, dat vond ik wel minder. (heb toen ook een week of twee moeten wachten)
Aftersales
Heb er al regelmatig producten besteld, alles was altijd in orde. Één keer was een geleverde DVD-drive defect, eventjes voor getelefonneerd. Een dag later kwam er een koerier aan, hij had een nieuwe drive bij en ik moest gewoon de defecte mee teruggeven! Topservice als je het mij vraagt!
Website is overzichtelijk, bestelling is gemakkelijk te doen. Eens mijn bestelling besteld en betaald was , werd er geen aandacht meer besteed aan mijn bestelling. Telefoontjes en email bleven onbeantwoord, en bestelling is pas een anderhalve maand na het order toegekomen. Dit voor een order van ongeveer 1250 euro....
Verpakking was goed, alles netjes in één grote doos met piepschuim tussen. De bestelling was echter veel te laat verzonden.
geen ervaring
De website komt zeer vriendelijk en neutraal over zoals het hoort. De navigatie van het menu bovenaan de website kan wel iets beter, het geeft eerder een indruk dat ze enkel monitoren, printers en software verkopen. Misschien dat men die sub categorieën bovenaan gewoon weglaten en de bezoeker laten kiezen tussen Computers, Onderdelen, Support. Alles afgewerkt met een mooi icoontje en dat men dan pas alle sub categorieën toont. Niets meer niets minder.
Als je de sub categorieën echter hebt bereikt is alles wel zeer duidelijk, alles is mooi in het Nederlands (niet Nederlands/Engels) en alles is zeer duidelijk verdeeld waardoor je zeer snel je product kan vinden. Ik heb een Externe HD gekocht en deze kon je mooi vinden onder Harde Schijven > Extern.
Een groot pluspunt is dat je op de startpagina al kan zien welke betalingsmethodes ze aanvaarden, bij veel webshops weet je dit pas als je op het betalings scherm komt, en is het hopen dat ze jouw voorkeur van betalen dan aanvaarden.
De bestelling ging zeer vlot en ze houden je zowel via e-mail als SMS (optioneel) op de hoogte wanneer je bestelling klaar is.
Dit is zeker een winkel waar ik mogelijk in de toekomst nog eens iets zal kopen.
Niets op aan te merken, 10 juli besteld, 11 juli ontvangen. Het product werd afgeleverd in originele verpakking en je had dus geen bijkomende afval van de verzending. Enig nadeel is dat ik niet wist of men in de namiddag of de voormiddag de verzending kwam leveren, ik was die dag gelukkig wel thuis maar ik kan verstaan dat dit toch soms voor problemen kan zorgen.
Ben heel tevreden van deze winkel, ik ga meestal wel zelf altijd mijn onderdelen afhalen maar alles ligt er altijd netjes klaar, je komt er niet voor verassingen te staan.
Ook zijn de prijzen zeer interessant op de site kan je altijd de juiste prijzen terugvinden en deze zijn lager dan bij de meeste andere computer winkels, het ordersysteem van de website werkt ook supergoed je kunt er zelfs voor kiezen om een sms te krijgen zodra je bestelling klaar is.
Ik zou iedereen zeker eens aanraden om naar de site te gaan (www.tones.be) die ziet er al even mooi als de winkel uit.
Algemeen gezecht: Als je voor een lage prijs onderdelen wil bestellen ga dan zeker eens op hun website kijken, als je liever iets koopt door in de winkel zelf te gaan kijken dan ben je beter af bij een andere winkel want de winkel zelf ziet er wel mooi uit maar er staat bijna niets tentoongesteld.
Ik heb nog nooit iets laten verzenden omdat ik zelf maar 2 à 3 KM van hun winkel woon.
Aftersales
Zelf heb ik nog geen defecten gehad in de onderdelen die ik bij hun gekocht heb, maar ik heb vrienden die al wel defecte onderdelen van tones hadden en deze hadden ze direct omgeruild zonder moeilijk te doen
Tones is geen computerwinkel voor de beginner, maar een goede winkel voor de gevorderde gebruiker, de prijzen zijn ook laag (volgens Belgische normen).
Ik ben hier ooit een paar onderdelen (videokaart,memory, hdd) gaan kopen. Moest allemaal zeer snel gaan en de vriendelijkheid liet ten wensen over (vragen van mij nadat ik had afgerekend werden gewoon genegeerd, dat is dus ronduit slecht en onbeleefd). Als je een rij van 5 mensen hebt staan moet dat niet betekenen dat je onvriendelijk moet zijn. Helaas was dit in deze winkel wel het geval.
Aftersales
De harde schijf ging stuk, dit werd snel opgelost. Ik hoefde gewoon mijn oude in te leveren en kreeg een nieuwe mee.
Tones is een klein computerwinkeltje in het Mechelse. Maar goed dat ze een groot reclamebord op de voorgevel hebben of je zou er tien keer voorbij kunnen rijden zonder het gezien te hebben. Geen computeronderdelen in een etalage of iets dergelijks. Als je nog niet weet wat je wilt kopen en hoopt alles eens piekfijn te kunnen bekijken en vastnemen, dan zit je bij Tones niet op het juiste adres. De winkel durft ook wel eens vrij druk te zijn zodat je er lang moet wachten op je beurt (vooral als er wat ouderen zitten op zoek naar hun eerste pc die meer dan een kwartier nodig hebben om te beslissen of ze nu een 2.3 of een 2.4 GHz Celeron gaan nemen ). Dat is dan ook een van de redenen dat ik liefst alles online afhandel bij Tones. Maar voor kleinere bestellingen is het natuurlijk wel goedkoper om zelf af te halen in de winkel dan te laten thuis bezorgen.
Het aanbod is niet bijzonder groot, maar wel groter dan dat van de doorsnee winkel. De prijzen daarentegen zijn voor België meestal aan de lage kant, maar sommige producten zijn ronduit duur. Kijken en vergelijken met andere winkels is de boodschap voor de prijsjeszoekers. Zelf heb ik al redelijk wat bestellingen bij Tones geplaatst over de laatste jaren met grote tevredenheid. Onder de bestelde onderdelen Lian-Li PC-61 en ThermalTake Tsunami Dream kasten, AMD en Intel processors, Asus GeForce grafische kaarten, Asus moederborden, Zalman 400 Watt voedingen, Logitech optische muizen,... teveel om op te noemen.
Online bestellen is zeer eenvoudig en het systeem dat de bestelling afhandelt geeft een zeer duidelijk beeld van hoe de bestelling verloopt. Je kunt per onderdeel uit je bestelling volgen of het al binnen is, of men bezig is met je bestelling, of je bestelling naar de afrondigsfase gaat,... Dat alles is werkelijk zeer verzorgd en is een mooi voorbeeld naar andere webshops toe. Tijdens de drukkere periodes zoals de aanloop naar de Kerst durft het echter wel eens voorvallen dat alle onderdelen binnen zijn, het systeem dit ook aanduidt, maar dat de afrondingsfase toch nog enkele dagen op zich laat wachten. Onderbemanning zullen we maar aannemen, maar normaal gezien is de afhandeling zeer vlot.
De stock is vrij uitgebreid zodat het meeste zeer snel leverbaar is. Ook de indicatie van de stock op de website is een zeer handige feature. Zo kun je meteen zien welke onderdelen ze binnen hebben, en hoeveel. Onderdelen die niet op stock zijn, worden meestal vrij snel bijbesteld. Echt exotische componenten heb ik er nog niet besteld - ook al omdat tones ze gewoon niet heeft - maar het langste dat ik al heb moeten wachten op een onderdeel niet in stock was anderhalve week voor een Lian-Li PC-61 kast (die schijnen wel vaker moeilijker leverbaar te zijn, want ook Loveno I.T. had hier in eerste instantie leveringsproblemen). De oorzaak dient hier natuurlijk wel bij de leveranciers gezocht te worden en niet Tones.
De technische kennis van de verkopers is niet slecht, maar zeker niet bijzonder te noemen. Niet beter of niet slechter dan de meeste andere computerwinkels. Ze kennen hun computers, maar bij specifiekere technische vragen haken ze wel af. Zo begon ik eens over RAID (eerder terloops dan om een vraag te stellen) en het viel me op dat de verkoper's kennis al vrij snel uitgeput was zonder echt in de details te gaan. Je kunt jezelf natuurlijk wel de vraag stellen, moeten ze dat allemaal kennen voor die enkeling die er eens vragen over stelt?
Toch, verkopers/zaakvoerders die met hart en ziel verknocht zijn aan hun winkel zoals bijvoorbeeld bij WebConneXXion of MPL en diepgaande technische kennis hebben vind je er niet. Maar voor de meeste mensen volstaat de kennis vast en zeker.
Op hun forum daarentegen zijn wel een aantal vrijwilligers die zeer actief mensen helpen bij problemen en vragen en die beschikken over goede kennis. Maar dat valt natuurlijk niet ten dele van Tones.
Goede service.
Mn spulllen (op werk al) bijeengezocht op de website, maar daar staan alle onderdelen op een rij, zonder duidelijke layout, dus had ik perongeluk de verkeerde socket mobo gekozen. Een telefoontje later was het echter opgelost. Degelijke service...
Al verschillende malen iets besteld bij tones.be. Steeds onder rembours naar huis laten brengen. De dag ('s avonds), bellen ze je steeds op om te zeggen dat de levering de volgende dag plaatsvindt. Hier werd meestal geleverd rond het middaguur.
Hun aanbod is niet zo héél erg groot, maar zo kunnen ze wel strakke prijzen hanteren. Een aanrader!
Een persoonlijke ervaring:
Ik heb er ooit een volledige pc besteld. Toen ik thuiskwam ermee (was eromgereden in Mechelen vanuit Gent) kon ik windows niet installeren. Ik had alles uitgeprobeerd maar het lukte niet.
Toen stak ik de pc binnen, belde mij men op dat het een groot probleem was enz enz.
Toen ik de pc kon halen moest ik 100¤ betalen reparatiekosten. Normaal was het 200¤ want we hebben er een hele namiddag aan bezig geweest zeiden ze.
Goed, ik was nog zo goed en betaalde de 100¤, voor een reparatie waaraan ik in principe geen schuld aan had. Kom ik thuis, start de pc niet goed op en is windows helemaal niet goed geinstalleerd.
Ik bel naar tones en vraag hen vriendelijk waarom ik nu eigenlijk 100¤ moest betalen als er niks gemaakt is. Antwoordt de man aan de telefoon dat ze er een hele dag aan bezig geweest waren. Ik zeg dat kan best zijn, maar waarom moet ik dan 100¤ betalen. Zegt die man 'ok, steek hem dan opnieuw binnen en dan zullen we 200¤ aanrekenen' en hij gooit de telefoon dicht.
superservice dus
Even later bleek dat ik het wel kon installen met 1 memory module en dat het met twee niet lukte. Dat zouden ze toch mogen ontdekt hebben.
Alles liep supergesmeerd. Bij een latere bios update werkte het ook met de twee modules.
100¤ onnodige reparatiekost en 2 maal heen en weer rijden zorgden ervoor dat ik evengoed dezelfde pc in een winkel in de buurt kon gekocht hebben want het prijsverschil was nihil geworden.
Algemeen: de winkel is niet echt groot, maar personeel is er wel voldoende om je te helpen.
Parkeerplaats vinden is er niet echt een probleem. De eerste keer moest ik een beetje zoeken, maar in feite is het niet zo moeilijk te vinden. Het is enkel een toogbank winkel, er staat dus niks tentoongesteld. Ze verwachten dat je meteen je bestelling plaatst. Ga dus niet nr deze winkel als je bv. enkele schermen of surround setjes in actie wil zien/horen, ik zeg maar...
Ik heb nooit iets laten leveren door Tones, dus ik heb er weinig ervaring mee. Levering geef ik dus geen score.
Ik vind het schandalig dat een winkel zoiets doet en de telefoon dichtgooit bij een gegronde klacht. Voor mij is de service dus echt wel ondermaats. Voor mij stonden mensen die al 3 keer naar de winkel hadden gereden vanuit Brussel (een heel eind) en die geen nieuwe geheugenlat kregen omdat enkel de baas dat regelt. Ze waren dus voor niks gekomen. Ze hadden nochtans beloofd aan de telefoon dat het geen probleem was om in te wisselen. De eerste keer toen ik ging was er iemand waarbij een bepaald onderdeel van het moederbord ontbrak. Die persoon moest van de winkel het moederbord zelf opsturen naar de fabricant om garantie te bekomen. Toch ook geen service hoor. Ze kregen zelfs geen adres. Gewoon, trek je plan. Mijn indruk van de service is dus echt wel ondermaats : 4
Technische kennis gaf ik een 6: dat ze niet geprobeerd hebben mijn bios te vernieuwen, of niet hadden geprobeerd met een geheugenmodule getuigt toch niet van veel kennis. Zeker niet als ze later beweren er echt veel tijd te hebben ingestoken. Ook heb je het gevoel dat als je in de winkel staat het snel snel moet gaan en dat je weinig tijd hebt om echt veel info te vragen. Ik vroeg hen ook eens het verschil tussen twee types geheugen, maar daar konden ze niet op antwoorden.