Ik probeerde een Lian Li v350b te bestellen bij verschillende webshops en tot nu toe is SWW de eerste die weet te leveren terwijl ik bij sommige al sinds eind dec. zit te wachten. Al met al ben ik hier zeer te spreken over dat men deze zo snel wist te leveren.
Een behuizing in de originele verpakking, Niets op aan te merken dus.
Vorig jaar in juni heb ik een voeding bij deze toko besteld, te weten een Enermax galaxy 850 DXX voeding. Een beste jongen dus, maar goed, hij heeft ook een aardig systeem te voeden.
Anyway, in juni was mijn zoveelste voeding overleden dus ik wilde nu een goede voeding hebben en vanwege de scherpe prijs waarvoor de voeding werd aangeboden besloot ik de voeding bij SWW te halen. De site is niet erg overzichtelijk, in de zin dat het allemaal net iets beter gecatagoriseerd mag worden. Bovendien is de informatie ietwat karig bij de producten, als ze dat even konden aanpassen was het helemaal een top winkel.
Maar goed, ik dus die voeding besteld, keurig netjes bevestiging per mail gehad, ik heb het geld overgemaakt en de levertijd was iets van een week, welke keurig werd negekomen.
Tja, simpel: gewoon goed. Ik kreeg bericht dat het pakket verstuurd werd en het pakket was zeer degelijk.
Aftersales
Nu zou je van Enermax toch verwachten dat die voedingen niet kapot kunnen. Helaas voor mij, maar de voeding begon toch kuren te vertonen na ca. een half jaar. Het was in eerste instantie niet duidelijk of de voeding defect was, of dat het toch een ander onderdeel in het systeem was. Maar omdat ik al eerder voedingen in mijn systeem heb zien doodgaan, was het vermoeden al snel dat de voeding de geest aan het begeven was. Dus ik gemaild met SWW en de vriendelijke man van de technische dienst wilde de voeding wel testen. Het heeft even geduurd, maar uiteindelijk bleek de voeding inderdaad de boosdoener te zijn, dus werd er snel voor mij een nieuwe voeding geregeld.
Al met al ben ik erg te spreken over de after sales, met name omdat ik als klant gewoon serieus genomen wordt (de meeste TD'ers hebben toch een houding dat klanten dom zijn en geen moer snappen van PCs). Ook werd er pro-actief gezocht naar de bron van alle ergernissen waardoor mijn systeem telkens uitviel, dus ik heb veel support gehad van de TD / RMA-afdeling van SWW. Het mail contact verloopt uitermate soepel, geen irritatieverhogende lange momenten dat je niets hoort ofzo, gewoon lekker to-the-point en snel.
Hier ga ik in het vervolg zeker vaker bestellen! En een absolute aanrader voor de rest van de tweakers alhier
Om 17.00 uur gebeld voor het afhalen van een Jetway HD3870. Ik verwachtte er rond 17.45 te zijn (sluitingstijd 17.30). Dit was geen probleem en bleef open totdat ik gearriveerd was. Gelukkig was ik er op tijd.
De website is eenvoudig en redelijk overzichtelijk.
Makkelijk is het pdfje met de huidige voorraad.
Prijzen zijn voor de meeste items goed.
Bereikbaarheid per tel & mail is prima
nvt
nvt
Opzoek naar twee goedkope 8800GT videokaarten kwam ik snel uit bij de Jetway. Omdat een ander bedrijf ze niet meer had, kwam ik bij SWW uit. De site is duidelijk en overzichtelijk, echter helaas geen voorraadstatus. Communicatie met medewerker/eigenaar was zeer snel en helder aangaande voorraadstatus, betalingsmogelijkheden en levertijd. Een mailtje wordt al binnen 10 minuten beantwoord.
Er waren nog zeker 2 Jetway 8800GT's op voorraad dus gelijk besteld. De prijs was wel iets hoger dan bij het andere bedrijf. Betalingsmogelijkheden waren ook goed, alleen geen Ideal wat ik soms wel graag gebruik. Heb het toch middels internetbankieren overgemaakt donderdagmiddag.
Op donderdagmiddag besteld en op vrijdagmiddag al in huis, dus snelheid ben ik zeer tevreden over. De videokaarten zaten goed verpakt.
Website oogt wat ouderwets, zo staat er bijvoorbeeld geen voorraad bij producten, hier is echter zeer snel achter te komen via mail. SWW is de snelste en vriendelijkst mailende shop waarmee ik tot nu toe zaken heb gedaan.
Prijzen lagen voor de producten waar ik naar keek wat lager dan de de grotere zaken, ook een plus.
Betalen gaat via bank / giro en onder rembours, nog geen iDeal dus.
Track & Trace, goed verpakt, top.
Heb bij deze winkel pasgeleden een 8800GT kaart gekocht. Overal waren ze uitverkocht en was de wachttijd 1-2 weken. Toen ik het product bestelde garandeerde de verkoper mij dat hij binnen een week kon leveren. Op diezelfde dag (vrijdag) informeerde hij mij dat hij het product van eeneen andere fabrikant ook verkocht en dat deze maandag al zou binnenkomen. Ik mocht deze in optie nemen. Dit heb ik gedaan en voor maandag 13.00u zou ik horen of deze binnen was. Op maandag 12.30 kreeg ik een mailtje dat ik het product kon ophalen.
Aangekomen liet de verkoper mij de ongeopende verpakking controleren. Alles klopte exact. Goede service, goede informatie verstrekking. Laat je niet misleiden door de wat primitieve website. De webwinkel is echt top!
Zelf afgehaald
1 dag in bezit
Contact met dhr. SWW is zeer goed. De website isnaar mijn mening goed. Bevat geen onnodige poespas. De technische kennis is ook goed. Klant heeft mijn geheugen gewijzigd in een paar van A-data. Veel snellere geheugen voor bijna de zelfde prijs als de Kingston die ik in eerste instantie wilde. De regels omtrent omruilen en garantie zijn mij duidelijk uitgelegd.
Ik heb de bestelling zelf opgehaald. Op het moment dat het op voorraad was
Aftersales
Voor nu ben ik al tevreden dat dhr. SWW mij precies heeft uitgelegd hoe de aftersales werkt.
Website: geen fancy website, meer technisch georiënteerd, actuele voorraad via omweg (prijslijst downloaden). Indruk van de technische kennis is ruim voldoende. Bevestiging van de bestelling en vragen via e-mail worden zeer snel beantwoord. Telefonisch word je correct te woord gestaan. Prijzen zijn naar mijn idee lager dan gemiddeld.
Ondanks dat ik mijn onderdelen heb opgehaald wil ik wel melden dat producten die kwetsbaar zijn, zoals harddisk en geheugen extra goed waren verpakt.
Aftersales
Nadat ik mijn PC had opgebouwd bleken er problemen te zijn met de harddisk (Samsung HD501LJ) die niet wilde samenwerken met mijn moederbord (P5K Premium WiFi-AP). Na telefonisch contact kon ik direct langskomen om een oplossing te vinden. Na diverse testen bleek een Seagate Barracuda 7200.10 een werkend alternatief. Dubbeltest gedaan met een andere Samsung HD en ook die weigerde dienst. Dit alles laat op de vrijdagmiddag. Klasse!
Tuniq Tower 120 besteld, aangezien ze overal uitverkocht waren. Prijs lag iets hoger dan bij de rest, maar wilde 'm snel hebben en zo geschiedde...
Op vrijdag besteld, vrijdagmiddag 't geld overgemaakt en zaterdagmiddag het pakketje! Binnen 24 uur dus!
Dit is de eerste keer dat ik wat bestel bij deze zaak en ik werd aangenaam verrast door de prijs en het uitgebreide aanbod (onderdelen die andere zaken niet hadden). De website is overzichtelijk met een uitgebreide zoekfunctie.
De verzending lag vrij snel op de mat. Alles was goed verpakt.
Overzichtelijke site. Prijzen zijn voor een aantal onderdelen behoorlijk goed.
Snelle reactie na bestelling met de voorraad status.
Zou zeer goed zijn als voorraadstatus op de website beschikbaar zou zijn.
Afgehaald
(nog) Niet nodig gehad.
Voor een upgrade naar een C2D systeem was ik op zoek naar moederbord + processor + geheugen. Aangezien ik nogal kieskeurig ben had ik wat eisen gesteld t.a.v. de specificaties van de hardware. Ik wilde geheugen met de D9 chips en een processor op batchcode zoeken.
De eigenaar Sai Wing Wu (nu snapt iedereen ook de naam van de winkel
) was uiterst behulpzaam en reageerde snel op mijn e-mails. Uiteindelijk alleen het geheugen (G.Skill PC6400 HZ) hier besteld omdat ik ergens een goede batchcode voor de processor gevonden had en daar ook meteen het moederbord bij besteld heb. Dinsdagavond de bestelling geplaatst, woensdag nog met de heer Sai Wing via de mail gesproken en de verwachting was dat het geheugen vrijdag zou binnenkomen. Op vrijdag een mail gehad dat de verzending de deur uit was met een T&T nummer erbij. Vanmorgen (zaterdag) om 09:30 stond de TPG voor de deur met een pakketje..... (lees verder bij "verzending")
... Pakketje in ontvangst genomen en het was een nette kartonnen doos wat goed stevig was en dichtgeplakt. Na het openmaken van het doosje lagen daar de 2 modules keurig netjes in de G.Skill verpakking welke genesteld was in een omhulsel van schuimrubber waardoor het geheugen geen kant op kon. Ik weet niet of dit een standaard verpakking van G.Skill is maar ik heb zelden zo'n keurige verpakking gezien. Complimenten!
Aftersales
(nog) niet nodig gehad en hoop dat het ook niet nodig is
Simpele maar duidelijke website, had een probleem waarbij er op de een of andere manier automatisch onder mijn naam een bestelling werd geplaatst zonder dat ik dit zelf had gedaan (een product dat ik niet kende en niet wilde hebben). Gelukkig was dit snel geannuleerd.
Aftersales
20 December heb ik bij deze winkel een externe 2,5" behuizing gekocht. Na wat problemen bleek dat de de controller niet compatible is met de computers waar ik gebruik van maak (getest op 4 computers met compleet verschillende setups). Na contact met de leverancier ben ik langsgekomen om de controller terug te brengen. Echter bij aankomst weigerde SWW de controller terug te nemen; ze zeiden dat de afkoelingsperiode van een week overschreden was en dat ik daarom het produkt niet kon retourneren. Ik bracht echter een produkt terug dat niet werkte, en dat viel nog ruim binnen de garantieperiode. Omdat ze het produkt niet meer leverden boden ze alternatieven aan, maar die vond ik niet vergelijkbaar en had ik weinig keuze, bovendien moest ik voor 2 van de 3 alternatieven bijbetalen. Ik wilde mijn geld terug omdat ze het originele produkt niet konden vervangen voor een werkend exemplaar. Uiteindelijk ben ik naar huis gegaan met een controller die ik eigenlijk niet wilde hebben maar die tenminste wel werkte.
Concluderend kan ik zeggen dat het netter was geweest van SWW als ze het niet werkende produkt (ook de technische dienst van SWW was het daarover eens) hadden teruggenomen en niet met argumenten als "we hebben de administratie van vorig jaar al verwerkt" te antwoorden.
Goede website, enkel de verzendingskosten naar .be vond ik niet direct terug. Snelle bevestigingmail met daarin de info over de extra verzendingskosten naar .be en de nodige IBAN/SWIFT codes.
Maandag besteld, dinsdag geld overgemaakt (van .be naar .nl rekening), vrijdag (!) kwam UPS al met het pakje langs. Track&trace nummer krijg je erbij. Verpakking zeer goed.
Niet nodig gehad
Hoewel ik ook de voorraad indicatie mis, vind ik het wel een duidelijke website. Goede indeling, hoewel e.e.a. niet echt logisch gesorteerd staat (niet op alfabet of op merk). Hier zou nog aan gesleuteld moeten worden.
Het bestellen en winkelwagen concept werkt naar behoren en gegevens zijn makkelijk terug te vinden.
Enige wat ik mis is een faq/informatie over RMA afhandelingen en garantie's via de webwinkel. Of ik kon het niet vinden = dus niet in orde.
Verder wat zij wel extra hebben zijn de directe links naar fabrikanten en uitgebreide informatie over de produkten.
Ik kreeg netjes de status mails en met je inlognaam kun je de afhandeling/order status bekijken. Ook blijft je history bekend en kunnen facturen opnieuw uitgeprint worden. Erg handig vind ik. Bij verzending van mijn order kreeg ik netjes het track & trace nr, en de vraag met hun contact op te nemen als het niet binnen 48 uur geleverd zou zijn: uitstekend service dus!
Sochtens besteld, middag mailtje dat mijn order op de post was gezet, volgende dag in de middag kwam TNT langs. Uitstekend dus. Verzending gaat zoals gezegd gepaard met begeleidende mails.
Artikelen waren goedverpakt, met genoeg verpakkingsmaterialen. De retaildozen waren in goede staat (gesealed en ongekreukt) en de pakbon en goed gespecificeerde factuur waren netjes inbegrepen.
Zoals gezegd kon ik gebruik maken van het track & trace nr en de toegezegde leveringsdatum is ruimschoots nagekomen.
Aftersales
Geen gebruik van hoeven te maken. Maar op basis van mijn ervaring tot nu toe mag ik aannemen dat dit ook helemaal in orde is.
Tijdje geleden een Tuniq Tower 120 besteld. Had em eigenlijk bij een andere site besteld, maar die hadden em niet op voorraad. Bij SWW Computer dus wel, en werd na betaling vrijwel meteen verzonden en ik had em die week nog in huis, terwijl het product wereldwijd moeilijk leverbaar is momenteel. Vind ik dus zeer netjes! Enige opmerking is de prijs die wat aan de hoge kant is, maar het is het meer dan waard.
Site is vrij overzichtelijk. Heb ook de winkel aan de telefoon gehad, de meneer was erg behulpzaam, maar 'klonk' een beetje afstandelijk.
Ik vroeg of bepaald 800Mhz DDR2 geheugen wat erg slecht leverbaar is bij andere winkels nog bij hem wel op voorraad was. Dit was het geval dus ik was erg blij. Bovendien werd mij verzekerd dat wanneer ik het zou bestellen hij het nog dezelfde dag op de post zou doen en dat ik het dus de volgende dag binnen zou hebben.
Kreeg na het plaatsen van de order onder rembours vrijwel direct de bevesting dat de order verwerkt was en op de post was en dat ik het de aankomende dag kon verwachten.
Dit was ook het geval. Het geheugen was voldoende verpakt in een doos met bulletjesplastic.
Ik had in de C!T een stukje gelezen over de Kama Connect Scups 1000. Er bleken nog niet echt veel winkels te zijn die dat ding verkochten.
Ik had eerst een account aangemaakt bij MNM computers, maar daar bleek ik geen order te kunnen plaatsen omdat ze op vakantie zijn (slechte zaak vind ik). SWW Computer stond ook in de lijst dus hier een account gemaakt en de bestelling gedaan.
Enige minpunt was dat de betaalgegevens niet waren gegeven en ook niet op de website stonden.
Ik had daarom een mailtje gestuurd, die heel snel werd beantwoord waar alle gegevens instonden.
Gisteravond een mailtje gehad dat de bestelling verzonden was, vanochtend binnen gekregen.
Verpakking was zeer goed, veel schuimrubber en vulmateriaal.
Uitsteekende winkel, heb voor het eerst op 24 juli een bestelling geplaatst met de Tyan Tempest i5000XT en een Antec Titan 550 kast. Ik kreeg netjes status updates zodra er meer info was over de verwachte lever datum van SWW. Na 1 1/2 maand later werdt de moederbord nog verder uitgesteld, in overleg met SWW heb ik toen maar gekozen voor de SuperMicro X7DAE moederbord want deze was wel snel te leveren.
Na dat ik de moederbord gewijzigd had naar de SuperMicro X7DAE, en ik een specifieke dag op had gegeven wanneer ik het thuis bezorgt wilde hebben en op een andere adres dan ik oorspronkelijk opgegeven was, kreeg ik de moederbord netjes binnen op die dag en lokatie die ik als laatst opgegeven had, super!
Helaas was de moederbord een DOA, op maandag weer contact opgenomen met SWW en precies vertelt wat het probleem was, SWW heeft direct een Cross-shipment geregeled met SuperMicro die ik binnen 2 dagen binnenkreeg.
Aftersales
Helaas was dit ook weer een DOA maar gaf andere problemen, samen met SuperMicro/SWW via de telefoon een aantal dingen geprobeert. Maar niks hielp, SWW heeft toen een afspraak geregeld met SuperMicro voor mij zodat ik met het moederbord + hardware langs kon komen om te laten testen om te kijken waar het probleem lag. Toen ik bij SuperMicro was werdt mijn hardware netjes getest en wisten ze te vertellen dat ook deze moederbord een DOA was, gelijk een nieuwe moederbord mee gekregen en ook hier terplekken mijn hardware opgetest en deze werkte wel goed. Sinds dien geen problemen meer gehad! Ik heb nog nooit zo'n goeie service gezien bij een webshop, wel jammer van de DOA's maar hier kon SWW niks aan doen.
Site is helaas traag met laden bij grotere lijsten en je mis een voorraad indicatie. Voor de rest is de site wel overzichtelijk.
Grote plus punt is dat je hier ook voor servers wat kan vinden.
De verzending was goed en zeker snel nadat de order was geplaatst. In mijn geval eerder dan verwacht.